thoralf

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

MINST 320 MILJONER KRONOR TILL INVANDRINGEN. SUG PÅ DEN!

Av Thoralf Alfsson - 30 oktober 2017 22:34

Under dagens debatt i kommunfullmäktige angående om Kalmar kommun skall ta över Guldfågeln arena genom ett köp blev jag väldigt irriterad. Då flera partier men framförallt två partier, Liberalerna och Miljöpartiet var väldigt oroliga för utvecklingen räntekostnaderna. Ingen kan förutsäga vad räntekostnaderna kommer vara om 6-7 år. Gissningsvis kommer räntorna vara högre än de är idag och det kan innebära en dubblerad räntekostnad om några miljoner kronor. Det är självklart mycket pengar men det som är irriterande är att samma partier inte bryr sig det minsta om kostnaderna för invandringen. Kostnaderna för invandringen vägrar dessa partier att diskutera.


Vi har varje år i vår budgetreservation yrkat på att ett mångkulturellt bokslut skall göras för att alla skall få en uppfattning om vad invandringen kostar i Kalmar kommun. Men då är dessa partier inte det minsta intresserade av kostnaderna. Inte ens när det handlar om hundratals miljoner kronor. Eller mer än vad hela arenan kostar!


När jag idag under debatten om Guldfågeln arena påtalade detta och berättade att invandringen till Kalmar kommun kostade minst 320 miljoner kronor under 2016 blev det väldigt tyst i kommunfullmäktigeförsamlingen.


”MINST 320 MILJONER KRONOR, SUG PÅ DEN, SA JAG FRÅN TALARSTOLEN” Jag hade förväntat mig protester från ledamöter inom 7-klövern men de blev uppenbarligen lite chockade. Ingen påstod att mina siffror inte stämde!


Att media skulle citera mig i sina artiklar finns nog inte på kartan. Det är att likställa med att svära i kyrkan att säga att invandringen till Kalmar kommun kostade minst 320 miljoner kronor under 2016!

 

Här lite fakta.


218 miljoner kronor redovisar Socialförvaltningen som kostnader under 2016.

13 miljoner kronor i utökning av nämndernas ramar efter nytt extra statsbidrag 2016.

15 miljoner kronor har inköpet och renoveringen av Kolbodagården kostat, som används som boende för ensamkommande.

35 miljoner kronor i försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund

39 miljoner kostade etableringsreformen i Kalmar kommun under 2016.


Totalt 320 miljoner kronor.


Men sedan tillkommer t.ex kostnader på Arbetsmarknadsenheten för riktade insatser för nyanlända. Sedan får vi heller inte glömma sjukvården. Kalmar läns landsting fick under 2016 nästan 200 miljoner kronor i ersättning från Migrationsverket. Hur stor andel av denna kostnad kan hänföras till invandringen till Kalmar kommun? 50 miljoner kronor? Men det finns också ett flertal integrationsprojekt som jag skrivit om i tidigare blogginlägg.


Det skulle inte förvåna mig det minsta om den verkliga kostnaden närmar sig 500 miljoner kronor under 2016 enbart inom Kalmar kommun.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 22:59

Bra, clownerna som lver i sin egen värld lider av "Go-away syndromet", ang kostnaden för elit Kalmarborna, noterar att Oxhagen med sitt åldringsrån av en en gammal kvinna nu uppnått Nirvana status, hoppas Ölandstarzan är nöjd nu, fast hon blev ju inte våldtagen......
Synd att det inte blev någon pool till elitmedborgarna bara.....
Gubben o Gumman traskade Dahlengatan upp mitt på dagen ,då klev tre elitmedborgare ur en Svart Mercedes (vad annars)och gick upp i sin lya, mysigtm,skön tillvaro mm

 
Ingen bild

Leif W

30 oktober 2017 23:21

Bra Thoralf!! Detta är den fakta som behövs för att nå ut till folket,

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 23:33

OT : Söndag en ihjälskjuten i Norsborg, just nu person sjkuten i Nacka
Synd att ingen journalist tycker detta är konstigt, Me-TOO ÄR SKOJSIGARE hos dessa skämt, INTE MINST VID LINNE UNIVERSITETET I KALMAR

P.s Eliasson har varit i TV och pjatat, då om polistationer som flyger i luften.

Passa på att titta på hur inkvoteringen funkar inom kåren "24Kalmar" om narkotika, visst behöver vi 5000 till av dessa poliser , vad bra det blir eller hur Svenne

 
Ingen bild

Nisse

30 oktober 2017 23:43

Mycket bra Thoralf.
Det kan man kalla sätta dit en straffspark....

 
Ingen bild

Björn

31 oktober 2017 00:37

Bra att ställa kostnaderna I relation till varandra. Men som sagt det tillkommer fler kostnader och inte att förglömma försäkringskassans utgifter och bla barnbidrag. Jag undrar om man någonsin kan få en ungefärlig totalkostnad.
Minns på 90-talet då vissa invandringskritiker försökte få dåvarande regering att redovisa kostnaderna för invandringen. Då sades det att kostnaderna var ca 20 miljarder. I Danmark, detta I mångt och mycket föregångs land, där hade man samtidigt räknat ut att deras kostnad låg på ca 60 miljarder. Danmark tog då emot en bråkdel av vad Sverige tog emot.
Och man kan ju bara undra, varför ljugs det hela tiden för Svenska folket. Varför vågar kommunalpolitiker (några undantag finns dock) inte ifrågasätta sina partiledningar.

 
Ingen bild

MeToo

31 oktober 2017 03:37

Ja du Thoralf. Det var nog ingen av dina vänner I kommunfullmäktige som riktigt förstod hur duktiga de var med att spendera andras pengar. Är man en god människa, så är man det. Tanken här måste vara att det inte spelar någon roll om man bara kastar ut ”sina pengar” i sjön, eller man kastar pengarna och sätter eld på dem samtidigt. Man kan ju inte mer än att gå i konkurs en gång.

Det största ekonomiska problemet man har på regeringsnivån verkar vara att man är jätteorolig för att en del pensionärer skulle kunna flytta utomlands och skulle komma undan en del skatter och skulle t.o.m kunna få ett drägligt liv utomlands. Här går hjärnorna varma på politikerna för att med alla medel förhindra detta enligt principen ”här ska ingen djävel över bron”. Ja, vad hade vi pensionärer gjort utan våra goda politiker. Här kan man inget annat göra än att stå med mössan i näven, bocka och tacka våra goda politiker. Tänk om vi hade haft oturen att födas i t.ex Österrike och skulle helt slippa betala skatt på pensionen – hemsk tanke. Nä, det gäller att ha tur I livet och ha politiker som löser våra ”utmaningar”.

 
esteige@gmail.com

esteige@gmail.com

31 oktober 2017 06:54

Thoralf, Dina inlägg är alltid mycket läsvärda och tänkvärda. Ditt politiska arbeta saknar motstycke och du är en lysande representant för partiet.

Två kvinnor i Skånska kommuner protesterar att kommunerna är banker för staten. Obs skulden ca 1 (En) miljard för Skåne. Hur mycket för alla Sveriges kommuner.
Citat; "Det räcker nu – vi accepterar inte att Migrationsverkets och regeringens bristande handlingskraft går ut över vår skola och äldreomsorg."
Tillsammans blr kommunerna starkare än staten. Den kommunpoliker som väljs skall följa den kommunala folkviljan. För rikspolitikern står inte, skola, vård, omsorg, bostäder överst på dagordningen. Rikspolitikern följer ledaren och får status och rundhänta ersättningar.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt*-en-bank-19254

http://Sven-Erik

 
Ingen bild

Pensionären

31 oktober 2017 07:32

Rån på gamla det är vardagsmat, tänk om dom skulle försöka råna mig det vore JULAFTON men det får man aldrig uppleva "PUST"

 
Ingen bild

World Traveller

31 oktober 2017 08:11

Jag laeste om attacken mot en pub i Angelholm. Gaesterna saeger att garningsmannen (en muslim) kastade in flaskor med tygstycken i, saa kallade Molotov-cocktails, och hade ett baelte runt midjan och en utlosningsmekanism i handen.
Garningsmannen slapptes fri naestan omgaende och polischefen i Angelholm saeger att garningsmannen bara ar en oskyldig man som maar lite illa och att det bara var saft i flaskorna och att baeltet runt midjan var ett massagebaelte. Polischefen heter KARIM Ottoson. Saekert bara en tillfallighet.

 
Ingen bild

SM811

31 oktober 2017 08:52

Det är sådant här som ruskar om sju(k)klöverpolitikerna.
Har ni direktsändning i radion från KF så gick det ut till många?
Att de PK tidningarna skulle ta upp detta är att underkänna sig själv när de vurmat så för invandringen och att det är invandrarna som skall rädda pensionerna, äldrevården mm.
SD 2018

 
Ingen bild

Hacke

31 oktober 2017 08:53

Här snackar vi om att sila mygg och svälja kameler i den högre skolan. Och detta fenomen gäller ju inte bara på det ekonomiska området utan precis allt när det handlar om det invällande nyfrälset, inte minst då brottsligheten.
Skulle väldigt gärna suttit på åhörarläktaren när du ställde det samlade landsförräderiet inom 7-partiet inför dessa kalla fakta.
Och lögn- och mörkningsmedia tiger som vanligt när det gäller obehagliga sanningar. Jag tror inte ens ”journalisterna” har vett på att skämmas.
Tack Thoralf fär ditt ovärderliga arbete som folkvald.

 
Ingen bild

SM811

31 oktober 2017 08:55

OT:
Svensk regimpress får statligt bidrag för att bekämpa alternativ media i valrörelsen.
http://www.friatider.se/svensk-regimpress-f-r-statligt-bidrag-f-r-att-bek-mpa-alternativ-media-i-valr-relsen

 
Ingen bild

Christer

31 oktober 2017 09:20

Tack Thoralf för din blogg, och för det arbete du lägger ner i det Sverigevänliga intressets sak. Måtte du bli uppmärksammad av valberedningen 2018!
Till alla siffror du nämner vill jag också påtala vad den nya otryggheten gör med folk som dagligen konfronteras med det "nya Sverige". Jag tänker på alla skjutningar, mord, sprängningar, rån mot äldre, skolor med låsta ytterdörrar, nattliga väktare i städerna, bibliotek där personalen bär överfallslarm, all kameraövervakning etc. Otryggheten breder ut sig, tilliten urholkas för var dag, samtidigt som vi skall inbillas tro att "Sverige har aldrig varit tryggare!"

 
Ingen bild

Stefan A

31 oktober 2017 09:23

Ja bara för några år sedan skulle rasistanklagelserna ha haglat
över Thoralf från samma ledamöter som nu sitter tysta pga. att
man på riksnivå börjat kopiera Sverigedemokratisk politik så de
vet inte vilket ben man skall stå på i kommunalpolitiken, ingen
vill sitta med svartepetter nu när vinden vänt. Räckte med det
lilla ordet "volymer" för att man skulle bli hängd av både
fulmedia och partiledning.
Det enda man vet om ekonomin är att det inte blir någon
räntehöjning före valet av den socialdemokratiskt styrda
riksbanken, men väl efter.....
Det här inslaget från SR borde ha fällts av granskningsnämnden,
det är inget "misstag", utan simpel politisk "anti" propaganda.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6668437

https://www.mprt.se/casedecisions/223637.pdf


 
Ingen bild

SM811

31 oktober 2017 09:28

Vad vill Moderaterna med sin invandringspolitik?
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2017/10/vad-vill-moderaterna-med-sin.html

 
Ingen bild

Tony

31 oktober 2017 11:04

Ja det är en kommun i Sverige en st, då kan ju var och en förstå vilka gigantiska summor detta kostar skattebetalarna?
Fast många sömngångare kommer nog att sova vidare.

Thoralf Alfsson

31 oktober 2017 11:26

Sådär 80 procent som fortsätter sova vidare.

 
Ingen bild

Uppströms

31 oktober 2017 11:19

@MeeToo
Med 15 000 kr netto i pension rätt i näven, så behöver vi inte längre åttaklöverns hjälpdivisioner.
https://www.pensionarsomjobbar.se

Thoralf Alfsson

31 oktober 2017 11:25

Och vad kostar detta förslag skattebetalarna?

80 miljarder kronor.

Det vore fullt möjligt med en annan migrationspolitik.

 
Ingen bild

Pepparholm

31 oktober 2017 11:36

Värdegrund är modernt för att håna oliktänkande. Jag frågar mig vad Kalmar kommun har för värdegrund efter att ha läst om ljuget med kostnader för vindkraftverk och mörkandet av kostnader för invandring.

Även så vad SVT/SR har för värdegrund nu ånyo aktuellt med barnsmugglingen. Sin egen internt lagda eller Sveriges lag.

 
Ingen bild

Uppströms

31 oktober 2017 14:57

@Thoralf.
Det beror helt på hur man räknar. Man kan göra vissa inbesparingar också som inte görs idag. Men byråkrati verkar ju vara något som SD gillar, eftersom man aldrig hör någon kritik mot detta? Och jobbskatteavdragets finansiering...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 oktober 2017 15:13

500 miljoner per år blir väl sådär 12 ishallar/år , plus 100 miljoner i bonus för Kalmar Hockey att hyra in 5 man från varje års Stanley Cup mästare från Kanada

P.s Nu väntar vi bara på att Köpinsviks fotbollssnubbler får Fredriksskans som hemma-arena, go for it man

 
Ingen bild

Ludvig

31 oktober 2017 15:23

Tack för upplysningen! Det verkar inte intressant att redovisa för medborgarna, men på denna blogg blir vi upplysta.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 oktober 2017 17:29

OT : Två vallmoclowner i Kalmar friade från våldtäkt, Timell, Kroner, samt 20 avstängda byggnadsarbetare vid Linneuniversitet kämpar vidare
ME-TOO ME-TOO ME-TOO

 
Ingen bild

Kommunistsvin-Mattsson #Metoo på

31 oktober 2017 18:31

Mattsson tar bara #Metoo på allvar när det gäller andra mediehus än hans eget.
Mattsson tar bara #Metoo på allvar när det gäller andra mediehus än hans eget. I solidaritet med mina kvinnliga kollegor på Expressen uppmanar jag dem därför att göra samma sak som vi på Aftonbladet: Skriv ett dokument! #Metoo-rörelsen handlar inte om enskilda individer, som Mattsson och jordens alla makthavare tycks tro. Det är en kultur, en struktur som blottläggs. Det är allt från tafsanden till lönesättning och ignorans. Den finns överallt. Den chefredaktör som inte fattar det, kan sin arbetsplats dåligt. 
När Expressen nu intar ledarpositionen i skampålejournalistiken öppnar sig ett nytt medialt landskap. Det är avgrundsmobben, vars livsluft är att hata oss, som håller i taktpinnen när Expressen låter den murdochska pressetiken äta sig in i mediekroppen. Det som förr var en dygd – att vara restriktiv med namnpubliceringar – har blivit en synd. Och det sker med chefredaktörens lövtunna motivering. 
Så förspiller Thomas Mattsson det gyllene tillfälle som vi hade, att visa att etablerade, traditionella medier har något som andra inte har: integritet. förspiller mediernas gyllene tillfälle

Mattsson tar bara #Metoo på allvar när det gäller andra mediehus än hans eget. I solidaritet med mina kvinnliga kollegor på Expressen uppmanar jag dem därför att göra samma sak som vi på Aftonbladet: Skriv ett dokument! #Metoo-rörelsen handlar inte om enskilda individer, som Mattsson och jordens alla makthavare tycks tro. Det är en kultur, en struktur som blottläggs. Det är allt från tafsanden till lönesättning och ignorans. Den finns överallt. Den chefredaktör som inte fattar det, kan sin arbetsplats dåligt. 
När Expressen nu intar ledarpositionen i skampålejournalistiken öppnar sig ett nytt medialt landskap. Det är avgrundsmobben, vars livsluft är att hata oss, som håller i taktpinnen när Expressen låter den murdochska pressetiken äta sig in i mediekroppen. Det som förr var en dygd – att vara restriktiv med namnpubliceringar – har blivit en synd. Och det sker med chefredaktörens lövtunna motivering. 
Så förspiller Thomas Mattsson det gyllene tillfälle som vi hade, att visa att etablerade, traditionella medier har något som andra inte har: integritet.

 
Ingen bild

s29

31 oktober 2017 20:06

Bra jobbat Thoralf.Fortsätt och släng Realism på dom tills deras "värdegrund"har krackelerat och dom upptäcker den bistra verkligheten.

 
Ingen bild

Roy

1 november 2017 02:22

Johan Persson vill åka invånarantalet till 70 000 i kommunen. Hur ska det gå till utan kulturberikning? Inga karriärmänniskor eller normalt arbetande vill bo i Kalmar! Det finns ju heller inga arbeten...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se