thoralf

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

FALSARIERNA FORTSÄTTER INOM KALMAR KOMMUN

Av Thoralf Alfsson - 30 oktober 2017 16:28

Vid dagens kommunfullmäktige fick min motion om att det så kallade ”internpriset” för vindkraftsel från kommunens eget vindkraftverk skulle avskaffas inget bifall från något parti inom 7-klövern.


Kristdemokraterna avstod från att ta ställning men övriga partier röstade för att avslå motionen.


Efter voteringen uttryckte en förtroendevald politiker som inte sitter i kommunfullmäktige att det var illa att hans partivänner röstade för ett falsarium.

 

I praktiken innebär internpriset att kommunens investering i ett vindkraftverk aldrig kan gå i förlust!

 

Enligt de uppgifter jag fått Serviceförvaltningens ekonomer så har vindkraftverket under perioden januari till och med september 2017, gått med närmare 700 000 kronor i förlust.

 

Enligt svaret på motionen har internpriset inneburit att man tagit ut ett överpris i förhållande till marknadspriset om drygt 4,1 miljoner kronor från kommunens olika förvaltningar under åren 2014-2016. Därmed utraderas de vinster på vindkraftverket som Serviceförvaltningen redovisats i sina årsredovisningar under dessa år.


Eftersom politiken inte vill redovisa det verkliga resultatet kommer jag begära ut resultatet direkt från Serviceförvaltningens ekonomer. Sedan kommer jag redovisa det på bloggen och i debattartiklar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

30 oktober 2017 16:57

Fråga: KAN VI HA ANSVARIGA FÖR EKONOMIN I KOMMUNERNA, SOM AKTIVT VÄLJER ATT BORTSE FRÅN UPPENBARA FAKTA?

Nej, Självklart inte! ..Tycker jag.

DET ÄR JU BROTTSLIGT.

Nu till nästa viktiga fråga: V a r f ö r åtalas inte sådana här?
Det vill jag ha svar på!

 
Ingen bild

Observer

30 oktober 2017 17:00

Det är ju bedrägeri.
Och inte minst trolöshet mot huvudman (Skattebetalarna).
De ansvariga måste väl för helsike kunna dras inför tinget?!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

30 oktober 2017 17:04

Det odugliga styret för Kalmar kommun är
som en kriminell organisation, med den
skillnaden att ingen kan ställas till ansvar.
Om man nu törs skriva så utan att få sitt
IP-nummer utlämnat, i likhet med hotet i den
förra artikeln, där en oduglig "journalist"
kan ha blivit "kränkt".

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 17:21

Socialistisk energipolitik/debitering a la jultomten
Hur f-n kan dessa clowner sej i spegeln, Kalmar journalister har uppenbarligen ingen spegel.

Jag dessa Moskvatrogna iditer Thor-alf :=)(=:

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 17:39

I samband med att förirrade 7- sjöver röstare utanför Västerås polishus i Nyheter Direkt (SVT), intervjuas Aina Göthblad om vilka muppar som finns i Svenska samhället idag, "Dom är många"

Karin allvarligt talat varför inte säga som det är direkt i kameran till Svve och Svea Banan ?

Lite bus i Kalmar simhall kan vi också läsa om på bla 24Kalmar

 
Ingen bild

Ölandsbonde

30 oktober 2017 21:23

Hej
Lite långt inlägg, men jag tycker det säger mycket om subjektiva SVT.
Vindkraftens värde.
Det finns en ö allra längst västerut bland Kanarieöarna. Den heter el Hierro.

Jag träffade en mupp som hävdade att de nyare vindkraftverken var ekonomiskt lönsamma. Och så berättade hen om en ö där vindkraft drev pumpar som pumpade vatten till ett högre beläget vattenmagasin. Från detta tog man el via turbiner när det inte blåste. Ön var självförsörjande på energi. Jag tvivlade men hade inga direkta argument. Bara ett svagt minne av att sett något liknande som inte fungerade.

Så av en slump såg jag på Deutche Welles "Global Ideas" om en ö där tekniken var precis som beskriven. Dvs Vindkraft kopplat med vattenkraft från magasin.
Vad som också kom fram i programmet var att på ön bodde knappt 8.000 människor. Investeringen hade kostat 847 miljoner Euro där EU bidragit med hälften. Självförsörjningsgraden var 40%. Resterande 60% energi fick man från dieseldrivna kraftverk. Borgmästaren och tekniker trodde att självförsörjningen skulle bli bättre med tiden. De "vanliga" människor som intervjuades var mest förbannade för att elräkningarna gått upp. Det kan ha varit ett tendensiöst urval. Att elräkningarna gått upp sas hänga samman med att alla i Spanien har samma pris för kilowatten.

Jag började undra över var min henmupp fått sin information ifrån och googlade el Hierro.
Och se på hin håle själv!
Där står det så här:
"El Hierro är en framstående producent av förnybar energi med vindkraft och energilagring i en vattenreservoar. Energin används bland annat till avsaltning. Det hävdas att energin som används på ön är till hundra procent kommer från förnybara källor och att det har byggts ett "batteri" på 113 GW"

Nu är det så klokt med Wikipedia att man kan titta på var uppgifter kommer ifrån. Och där står det så här om källan: "url=http://www.svtplay.se/video/12087634/det-varas-for-solen/dokument-utifran-det-varas-for-solen-det-varas-for-solen?start=auto |titel=Dokumentär utifrån: Det våras för solen |hämtdatum=170131 "

Nu tror jag väldigt mycket mer på Deutche Welle än jag gör på SVT och här kan man tydligt se varför man inte ska titta på SVT. Man blir lurad och vilseledd hela tiden. Precis som muppen jag känner. Suttit där och tittat på SVT och fått uppfattningen enligt ovan. Lurad!


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 22:41

Hm Gubben och Gumman får nog åka runt Onoff och köpa ett nytt tangentbord
Inläggen börjar bli litebdåliga :=)(=:

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 oktober 2017 22:42

Thor-alf missa inte häxprocessen som pågår inom Skanska och Linneuniversitet tydligen är 20 man avstängda från jobbet

Thoralf Alfsson

30 oktober 2017 22:47

Det är säkert svenska byggnadsarbetare!

 
Ingen bild

Metoo

31 oktober 2017 16:29

Ja du Thoralf. Det var nog ingen av dina vänner I kommunfullmäktige som riktigt förstod hur duktiga de var med att spendera andras pengar. Är man en god människa, så är man det. Tanken här måste vara att det inte spelar någon roll om man bara kastar ut ”sina pengar” i sjön, eller man kastar pengarna och sätter eld på dem samtidigt. Man kan ju inte mer än att gå i konkurs en gång.

Det största ekonomiska problemet man har på regeringsnivån verkar vara att man är jätteorolig för att en del pensionärer skulle kunna flytta utomlands och skulle komma undan en del skatter och skulle t.o.m kunna få ett drägligt liv utomlands. Här går hjärnorna varma på politikerna för att med alla medel förhindra detta enligt principen ”här ska ingen djävel över bron”. Ja, vad hade vi pensionärer gjort utan våra goda politiker. Här kan man inget annat göra än att stå med mössan i näven, bocka och tacka våra goda politiker. Tänk om vi hade haft oturen att födas i t.ex Österrike och skulle helt slippa betala skatt på pensionen – hemsk tanke. Nä, det gäller att ha tur i livet och ha politiker som löser våra ”problem”.

 
Ingen bild

Roy

1 november 2017 02:24

Serviceförvaltningen i Kalmar är ju pinsam! Så inkompetent och ljusskygg, undanhåller fakta och ljuger medvetet. Usch!

 
Ingen bild

Olle

2 november 2017 16:38

Det är väl alltid falsarier i den kommunen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se