thoralf

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2017

EN SANNING MED MODIFIKATION

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2017 22:06

 


För några dagar sedan delade jag en artikel från Veckans Affärer på Facebook och nu har den delats ca 100 gånger. Uppenbarligen röner den ett visst intresse. Artikeln är förvisso från 2011 men ändå intressant och borde fortfarande gälla. Men den är sannolikt inte politisk korrekt om man betraktar hur utvecklingen varit sedan 2011. Att vara kritisk mot elbilar är ju som att svära i kyrkan.


”Att åka bli är också en skitig verksamhet, oavsett hur de framdrivs. Eller, el- och hybridbilar må spotta ur sig mindre skräp än sina bensin- och dieseldrivna kusiner under sin livscykel, och de ger med all säkerhets sina ägare något bättre samvetet - men att kalla dem miljövänliga är en sanning med modifikation.”


I artikeln tas även upp vilken elproduktionen som också måste tillföras om vi går över till en stor andel elbilar.


”Ett annat problem är den elproduktion som förser el- och hybridbilar med vederbörlig elektricitet. För el kommer som bekant inte alltid från förnybara energikällor. Tvärtom faktiskt, fossila bränslen, till exempel tyskt brunkol, står till exempel för 52 procent av statliga Vattenfalls årliga elproduktion, och kärnkraft för 25 procent. Vatten står i sammanhanget för 20 procent av produktionen.

I ett globalt perspektiv ser det ännu värre ut. Här står olja för drygt 34 procent, kol för 26 procent och naturgas för 20,5 procent, enligt IEA, International Energy Agency. Kärnkraft och vatten står för blott drygt 8 procent av världens energiproduktion.

Kort sagt att producera el är en skitig verksamhet. Och vilken produktionsmetod kommer att öka om efterfrågan på elektricitet ökar som en konsekvens av fler elbilar?

 

Intressanta synpunkter och fakta som lyfts fram i artikeln. Jag tror att det mesta gäller i allra högsta grad även idag. Läs hela artikeln.


https://www.va.se/nyheter/2011/03/04/elbilen-en-tickande-miljobomb/


 
 
Ingen bild

s29

25 oktober 2017 22:34

Ja man kan undra varför George Soros köpte upp Tyska kolkrsftverk.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 oktober 2017 22:42

Turboladdat 6 cylindrar ger bästa upplevelsen

 
Ingen bild

OT

25 oktober 2017 23:05

Kan man hitta på sådan här saker? I såfall är man Einstein.

Höger hängd går att vika ut men, ”Vänstervrede över att Virtanen hängs ut”: http://www.friatider.se/v-nstervrede-ver-att-virtanen-h-ngs-ut

Precis som många av oss andra så har nu ”Fredrik Virtanen har flytt Sverige”: http://www.friatider.se/fredrik-virtanen-har-flytt-sverige

Apropå pösa först tänk sen, vänsterns devis - ”Virtanen: ’Hade ingen aning om att hon var 14 år’”: http://www.friatider.se/virtanen-hade-ingen-aning-om-att-hon-var-14-r

Tvätten är torr så ”Nu hänger Expressen ut Fredrik Virtanen”: http://www.friatider.se/nu-h-nger-expressen-ut-fredrik-virtanen

Polischefen är kuislig, men ”Afghaner oroliga inför kvällens ’Uppdrag granskning’”: http://www.friatider.se/afghaner-oroliga-inf-r-kv-llens-uppdrag-granskning

Apropå ”Slemmig fisk invaderar Stockholms skärgård”: http://www.friatider.se/slemmig-fisk-invaderar-stockholms-sk-rg-rd

P.S: är det någon annan som associationer gällande andra dags aktuella händelser?

 
Ingen bild

OT

25 oktober 2017 23:19

För de historiskt intresserade - "Domsavsigelse mot Quisling i Eidsivating Lagmannsrett": https://www.youtube.com/watch?v=yOQOT3axaPs

P.S: Snacka om att bränna broar i paritet med svenska politiker - "Kelly's Heroes - Theme Song": https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

 
Ingen bild

Gränsjägare -87

26 oktober 2017 02:14

Håller med "Gubben o Gumman"! En 3 liters V6 med Twinturbo har en härlig gång- perfekt till vardags.
Sen när man åker ner till brädgården tar man sin Chevrolet pickup med 8 fots flak och 6,2 liters V8 diesel för lite extra vrid.
Elbil? Ja, startmotorn drar ju ström..

 
Ingen bild

Björn

26 oktober 2017 02:26

Artikeln tar upp flera viktiga aspekter på det här med elfordon som det talas tyst om I den allmänna debatten. Bla batterierna. Ett elfordon måste ju ha batteri (åtminstone I den närmaste framtiden). Metallerna till dessa är ändliga resurser.
Hittade en intressant artikel I Placera,
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/06/02/batteriboomens-heta-ravaror.html

Med tanke på hur utvinningen av olja I de fattigare länderna har skötts, så kan man ju spekulera hur det kommer att gå med utvinningen av metaller till batterierna när efterfrågan börjar gå på högvarv.
Idag premieras köp av miljöbilar, men kan man gissa att när det blir tillräckligt många sådana fordon så börjar man beskatta dem också. Bilen är ju idag en kassako och samhället kommer även I framtiden att behöva skatteinkomster och vad ska de då tas ifrån? Kanske energiskatt på elfordon.
Jag behåller nog min bensinare.

 
Ingen bild

Gränsjägare -87

26 oktober 2017 03:35

Min stilla undran är ju ändå, hur kan "miljöfaschisterna" rättfärdiga deras önskan (med miljöskäl) att straffskatta bilar med konventionella förbränningsmotorer både via bränslet och vägskatt samt på inköpspris tills dessa är väck från vägarna- vilket de lobbat för i flera år nu.

Förutom det artikeln redan tar upp (vilket redan sågar alla miljömuppars argument) kan väl även tilläggas dåraktigheten i att vilja fasa ut fullt fungerande bränsle-effektiva redan tillverkade konventionella bilar i förtid som hade haft många tiotusentals mil kvar att ge.
Dessa klimatalarmister verkar på fullt allvar tro att nya elbilar kan produceras utan påverkan på miljön. Det är ju inte bara tillverkningen av batterier som är resurskrävande, tex. aluminiumsmältverk är ju inte världens renaste verksamhet, och allt går inte eller blir för dyrt att återvinna från gamla bilar med tex. diverse legeringar.

Men det är klart, konsekvenstänkande är väl inte den starka sidan hos anhängarna till Fridolin-sekten.

F.ö så, även om vi skulle släcka ned sverige till ett stenåldersliknande tillstånd så vore det ändå inte ens en påverkande faktor på växthuseffekten globalt sett- för den som nu fortfarande tror att människan styr klimatet..

Nedan sveriges försumbara del av det globala växthusutsläppet 2013 = 1.1 promille.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_greenhouse_gas_emissions

(Sammanställt av: World Resources Institute)

Ändock skall vi skattas till döds i detta korrupta land, för nyadeln måste ju försörjas!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 oktober 2017 03:52

”Sverige liknar ett normalt land. Man går till arbetet, barnen går i skolan, parlamentet fungerar, osv. Men något är helt, helt galet. Att följa utvecklingen i Sverige är som att bevittna en gigantisk trafikolycka”(Min översättning)

Bättre än så går det inte att beskriva VÅRT land.


Kasper Støvring på Berlingske: Mord og voldtægt i det svenske tusmørke
http://tinyurl.com/ybe4spuv
https://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2017/10/25/mord-og-voldtaegt-i-det-svenske-tusmoerke/

 
Ingen bild

Dumle

26 oktober 2017 07:31

Man kan köra en vanlig bensinbil i 8 år innan den släpptbitblika mycket co2 som tillverkningen av Teslas batterier orsakar i utsläpp. Efter åtta år tror jag Teslas batterier dessutom behöver bytas. Ingen miljö vinst alls. Men att känna sig god är väl viktigare.

https://www.nyteknik.se/fordon/stora-utslapp-fran-elbilarnas-batterier-6851761

 
Ingen bild

Rigge

26 oktober 2017 08:27

I Aftonbladet kan man läsa att sossarna är jättearga på Portugal för att landet bjuder på möjligheten att svenska pensionärer kan flytta ditt och slippa betala skatt på pensionerna i 10 år. Nu vill sossarna hitta på nya skatter för att pensionärerna inte ska slippa skatten när de flyttar utomlands.

Vad hade ni på SD gjort? Är ni också inne på att bestraffa de gamla i vanlig svensk anda?

 
Ingen bild

Stefan A

26 oktober 2017 08:59

De välgödda "goda" i Stockholm har väl råd att köpa en elbil att ställa i parkeringshuset, sedan åker de taxi dit de ska....

 
Ingen bild

Uppströms

26 oktober 2017 13:45

Producera el är många gånger en skitig historia. Att tillverka batterier likaså. I vårt klimat och glesboende finns inga miljöfördelar med elbilar.

 
Ingen bild

Pepparholm

26 oktober 2017 14:34

Det finns tydligen många tickande bomber. Rebecca Weidmo Uvell är som vanligt duktig på att upptäcka dem. Sådana som alla våra myndigheter aldrig har en aning om eller är för lata för att bry sig om.

Nu pekar hon i en längre krönika på Samordningsnumret som tydligen är en gyllene biljett för att lura av oss våra skattepengar genom lönebidrag sjukvårdsförmåner. Arbetsförmedlingen vägrar till och med att erkänna att det är möjligt trots att polisen har högar med sådana ärenden. Ansvarig minister har väl annat för sig än att ta rätt på fakta. Dags för i varje fall en fråga i riksdagen.

https://uvell.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards