thoralf

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2017

LAG 1996:810

Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2017 22:34

Lag (1996:810) om registrering av riksdagsledamöters åtaganden och ekonomiska intressen


Jag tror inte det finns så många personer, förutom riksdagsledamöterna som känner till denna lag.


1 § Riksdagsförvaltningen ska inrätta och föra ett register för det ändamål som anges i 5 §.”

 

5 § Registret skall ge en samlad information om riksdagsledamöters åtaganden och ekonomiska intressen i den omfattning som är motiverad av ett befogat allmänt intresse.”

 

I registret skall finnas uppgifter om aktieinnehav, om ledamoten äger näringsfastighet, har styrelseuppdrag i aktiebolag eller i en ideell förening, andra inkomster, skulder, borgensåtagande o.s.v


En anledning är ju att ha koll på om ledamöter utnyttjar sin ställning som riksdagsledamot för att kunna göra t.ex en privat vinning ekonomiskt men det handlar också om att riksdagsförvaltningen skall få en uppfattning om ledamoten kan utsättas för t.ex ekonomisk brottslighet, mutor eller andra hot som kan påverka ledamoten i sitt arbete i riksdagen.


Det märkliga är att riksdagsförvaltningen och regeringsformen inte bryr sig det minsta om riksdagsledamöter har flera medborgarskap. Inte ens i länder som i Sverige anses vara rena "skurkstater". Det är inte bara märkligt, det är minst sagt anmärkningsvärt eller helt galet!


Vilka påtryckningar, mutor eller hot kan det inte komma från ”hemlandet”? Om ledamoten har familj eller släktingar och vänner kvar i ”hemlandet”. Vilka påtryckningar skulle då inte en ledamot utsättas för. Men det kan ju också finnas helt andra skäl för en riksdagsledamot med flera medborgarskap att inte vara lojal med nationen Sverige, vår kultur eller vår kristna religion och värderingar.


Aktieinnehav i svenska företag är viktigare än medborgarskap i odemokratiska och rena skurkstater.


Varför är riksdagsledamöter inte tvungna att också uppge andra medborgarskap än det svenska? Varför finns ingen lag som kräver detta?

 

 

En socialdemokratisk riksdagsledamot vid namn, Jamal El-Haj har skrivit en motion med rubriken Nakba.

 

”Nakba

Motion 2017/18:1355

av Jamal El-Haj (S)

Motivering

Nakba, Al Nakba eller Nakbadagen, "Den stora katastrofen", var flykten och fördrivningen av invånare från de områden i Palestina som kom att bilda staten Israel under 1948 års arab-israeliska krig. Området hade tilldelats palestinierna i samband med FN:s delningsplan.

Motionen har också en personlig bakgrund eftersom mina egna föräldrar tillhörde de som fördrevs.”

 

Samme Jamal El-haj har även skrivit denna motion.


”Bosättningar och Jerusalem

Motion 2017/18:1387

av Jamal El-Haj (S)

Motivering

Illegala bosättningar avser samhällen och jordbruksenheter på mark som är ockuperad av staten Israel och befolkad av judar. De strider mot fjärde Genèvekonventionen, som förbjuder en ockupationsmakt att förflytta det egna landets befolkning till ockuperat territorium.”

 

Båda motionerna andas en viss antisemitism. Något som inte en enda svensk journalist kommer ta upp. En palestinier och socialdemokrat i Sveriges riksdag kan ju givetvis inte vara antisemit i det goda rödgröna Sverige.


Hör dessa motioner hemma i Sveriges riksdag?


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Albin

20 oktober 2017 22:57

Kvinna i Borås 71 år dömd för hets mot folkgrupp efter att hon skrivit om skäggbarn i sin blogg.

Jag börjar bli mörkrädd. Hoppas innerligt att inbördeskrig är nära och då är det illa om man säger så.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2017 23:51

För några år sedan stod Moderaten Mikael Cederbratt i Riksdagen och jämförde dagens invandring med de finska krigsbarnen på 40-talet.

Nu har Moderaterna ”svängt” och den alltid lydige Mikael Cederbratt lyder. Han har dessutom fått tillstånd att låta munnen säga det som hjärtat är fullt av. Vad säger då denne välartade och servile Cederbratt?

Jo, "-Gängen är som cancersvulster"

Ha i minnet att Tobias Billström fick springa gatlopp 2013 för att han nämnde ordet ”volymer”.

http://tinyurl.com/y9fhbobo
http://www.dagensjuridik.se/2017/10/gangen-ar-som-cancersvulster-20-moderater-i-riksdagen-vill-satta-militar-i-fororterna

En falskmyntare som kursar 650-kronossedlar är intelligentare och mer trovärdig än en Moderat. Fy fan, vilka hycklare! Cederbratt är dessutom polis.

Ps. Om Mikael Cederbratt får kalla muslimska brottslingar för cancersvulster, är det då helt i sin ordning att jag kallar moskéer för modersvulster?

Katie Hopkins "If you keep letting migrants in, you become Germany"
https://www.youtube.com/watch?v=m-iXJBLa6kY

 
Ingen bild

calle

21 oktober 2017 00:44

kapitalstarka länder betalar nog partistöd till partier inom 7 klöver-regimen i Sverige. dessa kapitalstarka länders regeringar vill nog hjärna placera sina lobbypersoner inom Sveriges riksdag!

 
Ingen bild

Tobbe S

21 oktober 2017 02:19

"Hör dessa motioner hemma i Sveriges riksdag?"
Nej!!

 
Ingen bild

Me

21 oktober 2017 04:37

Thoralf, du tycker att en lag borde ändras så att en vald person med flera medborgarskap måste informera om detta innan man blir riksdagsledamot. Visst kan man tycka det, men det är bara ni politiker som kan ändra på lagarna.

Personligen tycker jag att det finns större problem som borde diskuteras. Igår hade du ett inslag med någon som heter Barrling. Hon berättar ungefär att man måste i åratal vara lydig sitt parti för att över huvud taget komma fram till makten och då har man inga radikala idéer mer, utan man blir formad av sitt parti.

Jag tror, att till skillnad från det amerikanska politiska systemet, är de europeiska politiska partierna baserade på ”groupthink” som leder till olika varianter av vänsterliberalism oberoende av partifärg. Visst blir de något avslöjande ibland a la Jan Guillou (IB) eller att det djupa staten steriliserar unga kvinnor på måfå, Men någon Trump blir det nog inte som dyker plötsligt upp för att torka upp det politiska träsket I landet. Nej, rejäla skattesänkningar eller andra radikala förändringar blir det inte. Förvisso har man sett rejäla förändringar I Östeuropa, men detta har man bara för att partikulturerna inte har hittat sina djupa fåror än.

Jag tror att det politiska Europa är, till skillnad från USA, på väg att kväva sig självt när man inte förmår att torka upp denna ”deep state” som man har I sina länder och som man inte kommer åt med dagens politiska system. Vi kommer att drunkna I våra skatter och ingen group-think-politiker kommer någonsin att komma ur sin politiska fåra för att rädda oss.

 
Ingen bild

Lasse P

21 oktober 2017 05:39

Jamal El-Haj och stadsminister Margot Wallström är dom största svikarna i Sveriges historia.
Varför? titta lite på deras historia,gör man så med sitt FOSTERLAND. Som dom gör då kan dom flytta till ett land som är muslimskt.

Thoralf Alfsson

21 oktober 2017 09:46

Margot W är utrikesminister!

 
Ingen bild

X orginalet

21 oktober 2017 08:36

Den som har den starkaste armén har alltid rätt.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

21 oktober 2017 08:39

Hur ser 7-klövern på dubbla medlemskap i olika partier?

SD gör det självklart inte och det skulle förvåna mig storligen om något annat parti gör det heller....

God morgon!

 
Ingen bild

L

21 oktober 2017 09:31

Ser vi egentligen något annat än olika aktstycken ur ett omvänt Magna Charta; ett modernt privilegiebrev för vår tids adel, den Stockholmskoncentrerade medieelit som begär rätten att godtyckligt haffa folk ur menigheten och dra dem till skamstraff på torgen men som själva skall ha immunitet mot sådant i kraft av sin börd?
http://www.smp.se/ledare/dolda-bakom-vapenskoldarna/

 
Ingen bild

SM811

21 oktober 2017 09:39

Varken motionerna eller den som skrivit den hör hemma i Riksdagen.
Inte förvånande att han är en sosse.

 
Ölandsbonde

Ölandsbonde

21 oktober 2017 09:46

Vad yrkade han på i sina motioner?

http://Frågvis

Thoralf Alfsson

21 oktober 2017 09:55

Läs hela motionerna

 
Ingen bild

SM811

21 oktober 2017 09:48

Endast de personer som har svenskt medborgarskap skall får sitta i Riksdagen. Inga personer med dubbla medborgarskap skall få förekomma. Skall även gälla för kommuner,landsting, försvaret och polisen eller andra statliga/kommunala inrättningar.

 
Ingen bild

SM811

21 oktober 2017 09:54

Antivit diktator blir FN-organets ansikte utåt
http://www.friatider.se/antivit-diktator-blir-fn-organets-ansikte-ut-t

 
Ingen bild

Niklas R

21 oktober 2017 10:49

"Margot W är utrikesminister!"

Sedan kan man ju diskutera hur bra hon är i denna position.

Men hon har i alla fall en stor fjäder i hatten och det är att hon är en av ytterst få människor genom världshistorien som lyckats ena både muslimer och judar - båda grupperna anser att hon är en idiot!

Thoralf Alfsson

21 oktober 2017 11:00

Haha....

 
Ingen bild

Lotta_1

21 oktober 2017 11:01

Merit Wager om åldersbluffande afghaner:

http://meritwager.nu/allmant/en-migga-vi-har-just-nu-fem-afghaner-i-30-arsaldern-hos-oss-som-vill-bli-barn/

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

21 oktober 2017 12:55

Dessa motioner vad har de med Sverige att göra...De är folkvalda och sitter där för att tjäna Sverige.

 
Ingen bild

Laglydig

21 oktober 2017 15:19

Man hör ofta självaste rikssvetsaren tala om SD som ett parti med antisamitiska och nazistiska rötter.
Det märks att han varken släktforskat eller har kunskap om att flera av hans nära partikollegor ÄR antisemiter!

 
Ingen bild

Niklas R

21 oktober 2017 16:36

Dubbla medborgaskap ska förbjudas. Antingen är du svensk eller utlänning. Du kan inte vara både ock. Har du ett annat medborgaskap ska det vara uppsagt innan ditt svenska börjar gälla. Om du tar ett annat medborgarskap sägs ditt svenska upp automatiskt.

På så sätt slipper vi allt tjafs om ditten och datten. Antingen är du svensk eller utlänning. Du kan inte både vara svensk och turk, du är antingen eller.
Angående denne muslim så har han fel på så många plan att båda motionerna visar på hur dålig bildningsgraden är inom det parti som gärna slår sig för bröstet som ”Bildningspartiet” och hur djävla bra ABF är, yatta, yatta, yatta.

För det första. Eftersom FNs delningsplan av det som återstod av Palestinaterritoriet efter uppdelningen i ett judiskt hemland och ett arabiskt hemland 1921 förkastades av de arabiska länderna i FN så kvarstår, enligt internationell rätt, den uppdelning under överinseende av Nationernas Förbund som gjordes 1921 av Palestinaterritoriet mellan judarna och araberna/ muslimerna.
I den uppgörelsen så skulle araberna få territoriet som låg ÖSTER om Jordanfloden medan judarna skulle få landet som låg mellan Jordanfloden och Medelhavet. Det som idag är Israel, inklusive Gazaremsan samt Judeen och Samarien (aka ”Västbanken”).
Det enda området som Israel egentligen ockuperar som inte var det markområde som tilldelats dem i en internationell överenskommelse är de delar av Golanhöjden som de tagit från Syrien.

Så när denne arab skriver som han gör så borde han nog först ta och kolla vilka internationella överenskommelser som faktiskt tagits i frågan om Israel vid bildandet.

Kort historik över Israel:
1948 så utropas Israel inom de gränser som då var det brittiska protektoratet Palestina.
Samtidigt så anföll de arabiska grannländerna Israel som fick kämpa en strid på kniven för att överleva. Resultatet blev att Egypten ockuperade Gazaremsan medan Jordanien ockuperade Jerusalem samt Judeen och Samarien. På 50-talet så annekterade Jordanien olagligen Judeen och Samarien samt Jerusalem under namnet ”Västbanken”, alltså västra stranden av Jordanfloden.
1967 så anföll araberna Israel igen, men denna gång slog Israel tillbaka så hårt att de tog tillbaka de tidigare ockuperade områdena Gaza, Judeen, Samarien och Jerusalem.
Nu uppstår dilemmat, för Egypten är det inte så stora problem egentligen eftersom de aldrig annekterade Gazaremsan. Personerna där var och är egentligen israeler eftersom marken tillhör Israel. Däremot så får Jordanien ett problem eftersom de annekterade Judeen, Samarien och Jerusalem. De personer som då bodde där när det hände blev, i ett svep, jordanska medborgare och därmed Jordaniens huvudvärk. När Israel tar tillbaka områdena och när sedan Jordanien släpper alla anspråk på områden så ska de, egentligen tillåta alla deras medborgare som bodde på ”västbanken” att flytta till Jordanien eller övergå till att bli israeliska medborgare.

Men detta skedde på 70-talet och den stora vänstervågen som svepte över världen. Och om det är något som vi alla vet så är socialister antisemiter. Vad innebar då detta? Jo, att vi helt plötsligt står där med en massa folk som kallar sig palestinier. Det är alltså araber som inte vill bo i Israel och som förkastats av sina arabiska bröder, då både Egypten och Jordanien tvår sina händer från dessa muslimer som bor i dessa områden (Det är inte vårt ansvar!). Så som muslimer brukar göra, det är alltid någon annans fel eller problem.

För istället för att världssamfundet säger till Egypten och Jordanien att ta sitt ansvar så ställer det sig på arabernas sida för att trycka till judarna som har mage att vinna över en sådan övermakt. Helt plötsligt så blir dessa befriade områden ”självständiga” enklaver under ett folk som helt plötsligt uppstår ut tomma intet, nämligen palestinier.

Och istället för att följa internationella lagar och regler angående flyktingar så vägrar de arabiska grannländerna att ge araberna som flydde Israel under kriget den status som de enligt internationell rätt ska ha. Istället får de inskrivet ett undantag i FN att ”palestinier” inte ska räknas som flyktingar med samma rättigheter som andra flyktingar.

Så problemet i Mellanöstern beror på att araber aldrig kan hålla sina ord och att man inte kan lite på dem.

 
Ingen bild

Monica

21 oktober 2017 17:52

Minns en valaffisch från valet 2014 med Robert Hannah (L), dåvarande (FP). Affischens budskap var ungefär de kristna assyriernas befrielse från de förtryckande muslimerna i Irak. Jag kan i och för sig sympatisera med de kristna assyrierna gentemot de förtryckande muslimerna. Sveriges Riksdag är dock inte plattformen för en sådan kamp. I vår riksdag ska i första hand svenska intressen gälla.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 oktober 2017 18:45

OT : När smäller det i Barcelona , stora demonstrationer ?
Expressen live -tv

"Vecket jävla liv det kan bli där efter Madrids "tvångströja"

P.s Se och lär Svenne Banan, speciellt Kalmarbannaner med "Ölandstarzan "på axlarna "

 
Ingen bild

Montar

21 oktober 2017 19:41

Problemet är inte med dubbel medborgarskap utan med riksdagsledamöter som bryr sig inte om Sverige och de partier som S MP och V som har sådada ledamöter. Så långt att man är lojalt bör man kunna representera det svenska folket.

 
Ingen bild

Niklas R

22 oktober 2017 14:03

@Montar
Problemet med dubbla medborgarskap är många. Men det primära är att du inte vet vart personens lojalitet ligger.
Det är ungefär som att du har en person som styrelseledamot i flera bolag inom samma bransch - säg Ericsson, Samsung och Huwei. För personen i fråga är det inga problem, den har ju en klar fördel.
Men för resten av ledamöterna i styrelsen hur kan du veta att vederbörande är lojal just mot ditt bolag?

Därför ska du endast kunna vara svensk eller utlänning, inte utlänning med svenskt pass så som det är idag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se