thoralf

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2017

DEN MUSLIMSKA PATIENTEN

Av Thoralf Alfsson - 9 oktober 2017 23:48

    


"Många praktiserande muslimer efterfrågar att som patient – så långt det är möjligt – få bli undersökta av en läkare av samma kön. Denna önskan gäller också annan personal som närvarar vid undersökningen såsom sjuksköterskor och undersköterskor, läkarkandidater och tolkar."

 

"För muslimer anses fläskkött och blodmat förbjudet som föda. Eftersom islam också påbjuder att allt kött skall slaktas enligt vissa särskilda metoder (så kallad “halal-slakt”), finns det många muslimer som i Sverige väljer att helt avstå från allt kött. I vissa fall kan också till synes köttfria matvaror innehålla grisfett eller tillsatsämnen som framställts från grisar."

 

"I muslimsk tradition är det inte bara påbjudet att besöka den som är drabbad av sjukdom, många ser det närmast som en skyldighet. Detta påbud gäller för alla som befinner sig den sjukes närhet – inte bara släktingar och nära vänner. Det är också något som muslimerna har lovats belöning för i livet efter döden."

 

"Det är påbjudet för vuxna muslimer att utföra tidebön (benämns ofta “göra salaat”) vid ett antal tillfällen dagligen. Enligt muslimsk praxis gäller detta påbud så länge en muslim är vid medvetande och fysiskt kapabel. Vanligtvis innefattar bönen både stående position och knäfall. Men även en patient som bara kan sitta eller ligga kan önska att fullfölja bönen – efter bästa förmåga. I en vårdsituation uppskattar därför många muslimska patienter att sjukhuspersonalen respekterar att få möjlighet att utföra dessa böner och att patienten får den tid de behöver för detta. Vanligtvis tar varje bön upp till 15 minuter. Under själva bönen är det viktigt för en muslim att inte bli avbruten eller störd. Det är påbjudet att utföra de olika tidebönerna vid bestämda perioder under dagen, som följer solens gång."

 

"Idag är alla sjukhusavdelningar i Sverige – förutom kvinnoklinikerna – blandade avdelningar. Det vill säga att kvinnor och män vårdas på samma avdelning. Vid platsbrist kanske till och med i samma sal. Detta upplever många muslimer som vi har pratat med som ett problem."

 

"Huvudregeln för muslimer är att avstå från medicin som innehåller ämnen som enligt islam är förbjudna, såsom alkohol eller ämnen som härrör från grisar. Undantag gäller när inga alternativ finns. Så har till exempel tidigare varit fallet med insulin. Förr fanns bara insulin som kommer från grisar, men nu finns annat insulin, och då är det viktigt att en muslimsk diabetiker får ”rätt” sorts insulin."

 

"Omskärelse för pojkar bör ske så tidigt som möjligt. Bland muslimer anses det påbjudet att göra det från 7 dagar och framåt, men innan senast innan pojken blir myndig. En pojkes omskä- relse kan vara en stor fest, inte bara för familjen, utan för alla släktingar och bekanta."

 

"Ur ett islamiskt perspektiv är en människa död när själen lämnar kroppen. Begreppen ”hjärndöd” är främmande inom islam, däremot betraktas människan död om det är helt säkert att hjärnan och hjärtat har slutat fungera, enligt de islamiska rätt skolorna."

 

http://www.sst.a.se/download/18.bb29bdd15e1898eb033e889/1504013498586/Muslimsk+patient_A5_hela_3.pdf

 


Ingen har tvingat dessa muslimer till Sverige!

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Meddie Eduza

10 oktober 2017 01:25

Helt ofattbart att religiöst hokuspokus kan tillåtas styra allt mer i vårat samhälle anno 2017, en del säger homosexualitet är en dödssynd, men då kränker dom gruppen hbtq och diverse hens, somliga får hjälp av DO med undantag från etablerade hygienregler i sjukvården, medans andra släpar med sig släktfejden in på akuten/begravningen och fortsätter skjuta hej vilt där. För somliga kan en helt oskyldig handskakning rasera hela världsbilden, medans andra utan minsta problem antastar kvinnor och stoppar snorren i dom mot deras vilja. Lägg ner det religiösa & feministiska tramset och återgå till VETENSKAPEN SOM GRUND FÖR VÅRAT SAMHÄLLE! Samhället mår bäst utan religiösa och schymanistiska flumkonstruktioner. "Det är dåraktigt att be gudarna om det man kan åstadkomma av egen kraft", Epikuros (341 f Kr-270 f Kr)

 
Ingen bild

Zzzz

10 oktober 2017 02:07

Jag hoppas innerligt att omskärelse får bekostas av muslinen själv och inte av oss skattebetalare. Inom ett decennium är kristna utrotade i Sverige.

 
Ingen bild

Lars

10 oktober 2017 04:26

“Krav” - Hur dumma kan svenskarna vara?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 oktober 2017 05:09

I de länder dessa kommer från kanske det inte fanns någon sjukvård alls ! Dessa människor blir allt fräckare och fräckare ,det har gått för långt !

 
Ingen bild

Bo

10 oktober 2017 07:04

Hur många kön och religioner finns det i Sverige? Kommer sjukvården verkligen att klara att ge vård åt alla kombinationer av kön och religioner? F.ö är inte alla människor lika och skall behandlas lika?

 
Ingen bild

Stefan

10 oktober 2017 07:07

Säger man att Sverige islamiseras så kallas man rasist... Här springer en hel elefanthjord genom rummet men ingen vill låtsas om det...

 
Ingen bild

Pepparholm

10 oktober 2017 07:12

Mitt krav som skattebetalare på Myndigheten för stöd till trossamfund: Avveckla myndigheten omgående!

 
Ingen bild

Quo Vadis

10 oktober 2017 08:00

Så nu ska hela sjukvården tydligen anpassas till dessa KRAV. Det pågår ju ingen islamisering, eller hur var det nu?? Redan nu erbjuder många landsting skattefinansierad omskärelse (= medicinskt icke motiverat ingrepp) av pojkar. Hur länge dröjer det innan svenska läkare även tvingas utföra omskärelse på flickebarn?? Allt för att tillgodose dessa vettlösa KRAV...

 
Ingen bild

SM811

10 oktober 2017 08:22

Vår sjukvård har utformats efter svenska och medicinska förhållande i många år och jag hoppas att det så fortsätter. Om nu inte muslimerna kan underordna sig våra regler och lagar har de möjligheten att flytta till ett land där islamska regler gäller.
Bra för er och för svenska folket. Särregler för några religioner skall inte få förekomma. Be kan de göra hemma och inte ute i samhället.
SD 2018

 
Ingen bild

Christer

10 oktober 2017 08:49

Beskrivningen av dårhuset Sverige blir bara värre för varje dag. Undrar hur en etnisk svensk skulle bli bemött i den muslimska vården? Själv börjar jag bli gammal och tänker tillbaka på hur vårt samhälle fungerade på 50-60 talet. Min undran är: Hur kunde vi hamna i detta läge? Hur kunde vi sätta oss i denna situation? En eftergivenhet som kommer att slå historikerna med häpnad. Ett folk som på några decennier tappade all förmåga till konsekvensanalys, och som aningslöst gav sig ut på detta sluttande plan. Känslan hos våra makthavare är att man sitter på en outsinlig pengapåse som skall hela världen komma till godo. Det senaste som svenska skattebetalare skall bekosta är ett kriminaltekniskt laboratorium i Somalia! Generositeten har inga gränser när man handskas med andras pengar!

 
Ingen bild

Stefan A

10 oktober 2017 09:15

Tycker mej se ett nytt fenomen, eller om det är ett
gammalt, sjukvårdsflyktingar, dyker upp fler och
fler artiklar om sjuka från alla möjliga håll som kräver
vård av svenska skattebetalare, och gärna dyrbar
sådan, allt grundat förstås på den fega och av två
flyktbenägna regeringars instiftade flumregeln "vård som
inte kan anstå", den usla sjuklövern kommer att köra
landet I botten om de inte hejdas av väljarna, och den
chansen får vi 2018… ta den….

 
Ingen bild

Lena1

10 oktober 2017 09:44

Vad gör dessa muslimer i kristna länder? Det verkar inte finnas något som passar dem utan de ska SÄRSILJAS från folket som byggt detta land. De blir allt fräckare och fräckare, ja rent av oförskämda. Det är de själva som skapar "vi och dom", det är de själva som inte vill ha med oss att göra. Endast bidrag och pengar duger och särregler för DERAS TRO.

 
Ingen bild

Lena1

10 oktober 2017 09:49

Det finns flera som skriver en one liners typ: hur dum kan svensken bli som accepterar allt detta. Jag gillar inte sådana kommentarer, det visar endast förakt för oss. Tänk att detta pågått i årtionden och att de unga är så indoktrinerade idag att de tror att det ska vara så här.
Se även på många (underklass) svenska ungdom hur de spökar ut sig! De ser ibland ut som monsters, och det är för att det är "populärt", det finns på internet, häftigt etc... Handlar om demoralisering.

Nä, håll huvudet högt!

 
Ingen bild

Hacke

10 oktober 2017 10:13

Särbehandling hit och skiljande av könen dit. Om det är något som ska skiljas åt så är det islam från västerlandet. Den här fa`n till nya herrefolk som vi har tvingats på i båten kommer aldrig att kunna ros i land.

Polen och Ungern blir alltmer hägrande alternativ i dårskapens Europa med den feminist-/humanistiska stormakten Sverige som särklassig avart.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2017 10:38

"..Begreppen ”hjärndöd” är främmande inom islam,.."
Detta beror på att det är muslimers naturliga tillstånd. Att integration inte fungerar är uppenbart. Möjligheten till assimilering är passé då muslimerna nu är för många. Vad återstår? Repatriering av muslimer eller att vi själva emigrerar om vi inte vill leva i ett muslimskt land. Det är de enda val vi har, som jag ser det. Jag kommer definitivt att emigrera efter valet 2018 om inget radikalt inträffar. På grund av ålder kommer jag inte att orka med fyra år till av eskalerande galenskaper. Mina sista år vill jag leva i frid. Som tur är har jag råd, men alla de som inte har mina möjligheter dem är det synd om.

 
Ingen bild

Niklas R

10 oktober 2017 10:45

Det finns mer än 50 länder som är muslimska, varav två ligger i Europa (dit räknar jag inte Turkiet) dit dessa främlingar kan söka sig om inte vårt sekulära samhälle passar.
Det finns däremot bara ett Sverige.

 
Ingen bild

Göta

10 oktober 2017 11:49

LYCKAD INVASION - ANPASSNINGEN HAR INLETTS
Den muslimska invasionen av Sverige är nu inne i sin slutfas. Anpassningsperioden av ursprungsbefolkningen har redan inletts sedan en tid tillbaka med att våra myndigheter distribuerar olika direkta förhållningsorder till landets statliga och kommunala inrättningar (t ex skolor, sjukhus och andra vårdinrättningar) så att det slutliga övertagandet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

De godhjärtade svenskarna är det i särklass mest anpassningsbara och lättlurade folket i Europa och kommer med största säkerhet att bli EU:s första islamiska land, med Mutter Merkels Tyskland på en god andraplats.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 oktober 2017 12:48

Ja, man funderar verkligen hur Sverige ser ut om 100 år. Det blir nog mardrömmar inatt..

 
Ingen bild

Tony

10 oktober 2017 13:09

steg för Steg principen tycks fungera, mähän till beslutsfattare här i landet går med på vad som helst, inom en inte allt lång tid kommer stening som straff också att komma mähän nickar instämmande.

 
Ingen bild

Talibimbon

10 oktober 2017 13:32

OT

Idag utvisas 15-tal afghaner i Kållered, som vanligt tillåts asylhaveristernas hittepåregler:
Kinna Skoglund, nätverket Jag står inte ut: "av ungdomarna har fått sin ålder uppskriven, det vill säga bedömts vara äldre än de själva uppger, eller väntat så länge på besked om uppehållstillstånd att de hunnit fylla 18 år." väntat på besked har ingen relevans hur länge dom väntat, det är åldern på ansökningsdagen som gäller. Varför tillåts Svt fortfarande åberopa att dom är sk "sakliga och objektiva" när deras osanningar lyser igenom???? Har dom avslag på asylansökan är dom dessutom inte längre asylsökande per definition. Ut med de som fått avslag. Varför söka asyl först i Sverige när dom passerat flera europeiska länder på väg hit? "Jalla Jalla, utvisa alla. Den som flyr har flera val, varenda en är illegal."

 
Ingen bild

Tony

10 oktober 2017 13:53

Annat ämne:

Vill påminna alla Miljöfjantar och klimatalarmister att på Tisdagen den 17 oktober är det 50 år sen Skåne upplevde en av dom värsta stormar (Som jag upplevt)det blåste mellan 45-50 sekundmeter i byarna Stora arealer skog bara föll, tak på hyreshus blåste av och förödelse på många ställen? Hur kunde detta ske, det är ju dagens levnadssätt, bilanvändande som enligt
er är roten till att det till exempel varit flera orkaner i USA?
Oväder har givetvis skett genom historien, och kommer att ske vare sig vi kör bil eller går.

 
Ingen bild

Gustaf

10 oktober 2017 14:17

Ledarsidorna.se idag och kommentar; Tack Fylgia Fock.

 
Stefan K

Stefan K

10 oktober 2017 15:33

Vill någon berätta för mig vad en stor muslimsk invandring till Sverige haft för positiva effekter?
Hur mycket jag än försöker hitta något positivt, så går det inte.
Ju fler de blir och ju mer samhället går dem till mötes, ju djupare kommer klyftan mellan muslimer och övriga att bli.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

10 oktober 2017 16:19

Min åsikt är att de har ingen rätt att ställa några som helst krav på de svenska vården eller på det svenska samhället genom särbehandling. Man tar seden dit man kommer och är tacksam för det man får. Tacksamhet är ingen dygd som muslimer äger vill man ha det som hemma då åker man tillbaka därifrån man kom eller till ett annat muslimskt land. Så enkelt är det...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 oktober 2017 17:58

Dom skall åka hem

 
Ingen bild

Tanten_2

10 oktober 2017 18:19

För snart 10 år sedan drabbades en anhörig till mig, en man, han var blind. Han hade i förväg fått plats på en geriatrisk klinik. Tyvärr fanns det en muslimsk kvinna som inte kunde bo med män, så då fick hon den plats som var avsedd för min anhörige, bland kvinnor alltså..

Han var blind och fick ligga i ett dagrum och efter ett antal timmar då jag väntade fixade de ett larm till honom.

Sen måste jag säga att under de senaste två åren har jag sett muslimska kvinnor på vårdavdelningar på Södersjukhuset och på Karolinska. Kvinnorna har haft en ljusblå kofta med väldigt långa ärmar. På SÖS var det en otropedisk avdelning.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 oktober 2017 18:23

Lena : Vi räknar 30% av Sveriges befolkning som våra landsmän, funderar på ett tag, så kanske du kan glömma one-liners, det är mycket värre än så

 
Ingen bild

Annelie

10 oktober 2017 19:39

Tänk om komm till deras land och stälde krav.Tycker dom ska vara tacksamma.Deras krav kostar mycket. Halal släckt borde förbjudas. Är så trött på detta mångkultuturella samhälle.

 
Ingen bild

Observer

10 oktober 2017 20:16

@Christer

Hur Sverige hamnat i denna situation?
Av kommunister förment missledande sk "Värdegrunder" som har visat sig effektivare än Josef Goebbels järntvätt.
-Dem får föras in av god tro på myndigheter men kan enkelt användas att få folk sparkade, Ja t.o.m grundlagar upphävda. Ett oerhört effektivt o farligt redakap som kommer gå till historien beträffande hjärntvätt.
De skapar snabbt en effektiv åsiktskorridor som kommunisterna nyttjar.

 
Ingen bild

Observer

10 oktober 2017 20:19

Sett till den alltför långsamma utvecklinstakten i de stora Europeiska länderna gällande nationella partier finns litet hopp för Sverige som har mesigast befolkning.

......Börja planera för en egen exit till angenämare land är således mitt hetaste tips!

 
Ingen bild

Observer

10 oktober 2017 20:23

@Lena1

De unga är som du säger så indoktrinerade att de tror det skall vara så här, säger du. -Visst är det så.
Men.. Hur hade du tänkt att de skulle erhålla en annan bild av verkligheten? -Åka tidsmaskin?

Det är bara att emigrera.

 
Ingen bild

J B Doe

10 oktober 2017 20:30

Kanske detta är den verkliga anledningen till att Kalmars sjukhus hädanefter endast ska servera vegetarisk mat.

Thoralf Alfsson

10 oktober 2017 20:43

Det är utan tvekan en del av sanningen!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2017 20:47

I Sverige har vi en ganska så hygienisk sjukvård, även om stafylikockerspridning förekommer.
Men tanken svindlar för mig vid tanken på att anhöriga, vänner och bekanta ser det som en skyldighet att besöka "sina" sjuka. Vilka scener jag ser framför mig behåller jag för mig själv.

Förslag: Skaffa "fotbollstält". Det som stod i Kalmar där Jenny Nyströmskolan ligger kan återanvändas. Är det skrotat, köp ett nytt. Låt alla anhängare av fredens och kärlekens religion husera fritt i nämnda tält. Behövs personal så finns det massor av läkare och annat bland våra asylsökande. Något kränkande förbud mot skjutvapen behövs inte heller. Låt de ha det som de vill utan att de beblandas med friska människor. Tandvård som inte kan anstå kan också skötas där.

 
Ingen bild

Rolf

10 oktober 2017 23:37

Klipper Kalmar läns landsting bort kuken på småpojkar av religiösa skäl och vem betalar?

Thoralf Alfsson

10 oktober 2017 23:46

Du har uppenbarligen inte förstått vad omskärelse innebär. Läs på innan du skriver nästa kommentar!

 
Ingen bild

Sjuk syster

11 oktober 2017 23:15

Det är lätt att ha synpunkter på vården utan att veta hur det är ute i verkligheten. När man står där är det alltid bra att ha ett hum om vad patientens livsåskådning innebär för dess dagliga liv, kosthåll, syn på blodtransfusioner och läkemedel o.s.v Detta för att förbättra den individuella vården och förkorta vårdtiden. Det är heller inte helt ovanligt att äldre eller yngre svenska kvinnor helst inte vill att manlig personal sätter kateter på dem, hjälper dem med intimhygien m.m och detta får man i görligaste mån anpassa sig till. Sedan att dessa muslimska patienter är här över huvud taget är en fråga på ett annat plan. Problemet med den här typen av skrifter är ju bara det att de tenderar att ställa krav att vi skall anpassa oss till precis allt och då utan att diskutera hur man hanterar de problem som uppstår. T.ex hur hanterar man när 10 anhöriga kommer på besök och inte visar hänsyn till andra patienter på salen? Hur får man dessa att förstå hur de skall förhålla sig till hygienrutiner för att minska smittspridning? Hur gör man en korrekt bedömning av en muslimsk kvinnlig patient när make och broder övervakar och vill styra allt som görs och sägs? Hur bedömer man människor från en kultur där det gäller att skrika högst för att bli sedd? Hur kan man som kvinnlig sjuksköterska eller doktor instruera en manlig patient som enbart lyssnar till manliga läkare? o.s.v o.s.v

 
Ingen bild

Berit

12 oktober 2017 17:13

Alla patienter på svensks sjukhus skall behandlas på exakt samma sätt inga särregler för muslimer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se