thoralf

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

ETABLERINGSREFORMENS KOSTNADER

Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2017 23:03

Jag har väntat och väntat på att kostnaderna för etableringsreformen skall plana ut och stabiliseras på en nivå men kostnaderna bara ökar och ökar månad för månad.


Ingen tycks heller reagera på att kostnaderna skenar. Inga politiker inom 7-klövern verkar vara intresserade av dessa fakta som vem som helst kan begära ut från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Jag har delvis kollat motionerna under Allmänna motionstiden i riksdagen som avslutades idag och inte sett en enda motion som handlar om Etableringsreformen. Det verkar som alla politiker gett upp.


I Kalmar har månadskostnaden nu kommit upp i nästan 2,5 miljoner kronor/månad. På nationell nivå är månadskostnaden upp på närmare 500 miljoner kronor per månad. Ett stort grattis till svenska skattebetalare.


Nedan finns ett diagram över månadskostnaden för Kalmar kommun sedan starten 2011.


 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 oktober 2017 23:52

Lästips.

Julia Caesar: Det feministiska pitthatet

"I en intervju i Barometern erkände hon att hon tackat ja delvis för att SD-politikern Thoralf Alfsson bor i Kalmar. Alfsson hade nämligen uppmärksammat hennes Ica-krönika i inte alltför smickrande ordalag på sin uppskattade blogg."

"på sin uppskattade blogg" :-)

http://tinyurl.com/y76469wf
https://juliacaesar.blog/2017/10/04/det-feministiska-pitthatet/

 
Ingen bild

We

5 oktober 2017 23:58

Det finns en minoritet i landet som vi stoppa kostnadsexplosionen som pågår i landet, men det finns 5 gånger så många väljare som tycker att dagens politik är helt mitt i prick. Därför kan man säga att den gemene man eller kvinna snarare är helt bakom flötet och gör sitt bästa för att förstöra landet.

Och finansministerns största problem verkar vara att hon är orolig för de svenskar som lämnar landet inte betalar tillräckligt med skatter i deras nya länder. Hon tycker att ALLA svenskar ska bestraffas med maximala skattesatser. Är det konstigt att man tycker att ni är helt slut i huvudet?

 
Ingen bild

OT

6 oktober 2017 00:22

There is something inside me that’s good!

There is something inside me that’s Swedish!

There is something inside me that’s tells me we are going to win!

D.A.D - Laugh n' a Half (Original): https://www.youtube.com/watch?v=7585OMQcJKY

P.S: ”Dan Andersson - Omkring…” talaren från SD… https://www.youtube.com/watch?v=JI5Qgm9-PJM

 
Ingen bild

Grattis Canada

6 oktober 2017 01:00

Refugees continue to cross from US to Canada in unprecedented numbers

http://www.foxnews.com/world/2017/10/05/refugees-continue-to-cross-from-us-to-canada-in-unprecedented-numbers.html

In Canada, Justin Trudeau Says Refugees Are Welcome
— As President Trump’s executive order on immigration stranded people around the world and provoked condemnation, Prime Minister Justin Trudeau of Canada took to social media to restate the country’s open-door policy.

“To those fleeing persecution, terror & war, Canadians will welcome you, regardless of your faith,” Mr. Trudeau wrote on Twitter on Saturday afternoon. “Diversity is our strength.”
https://www.nytimes.com/2017/01/28/world/canada/justin-trudeau-trump-refugee-ban.html

 
Ingen bild

En som vet

6 oktober 2017 01:13

Ja du Thor Alf du skulle följa med ner till arbetsförmedlingen så skulle du höra saker som du aldrig hört förut.
Dom är totalt främmande för sina i medmäniskor.Det gäller bara dom som kommer hit till vårt land. FY FAN.

 
Ingen bild

Nu på min bakgård-Då ska det förbjudas

6 oktober 2017 01:28

NAOMI ABRAMOWICZ
Därför har jag ändrat mig i tiggerifrågan

För några år sen var jag också emot ett tiggeriförbud. Ni har hört de vanliga argumenten. Jag upprepade dem duktigt. Jag var inte förutseende nog att inse vilka konsekvenser tiggeriet skulle få.
Det har skrivits mycket om utnyttjandet, prostitutionen och annan kriminalitet i samband med tiggeriet. En av de mer vardagsnära följderna är förslumningen av svenska städer.
Ett exempel är situationen i Hässleholm, som tidningen Norra Skåne har rapporterat flitigt om. I år har kommunen behövt sanera sju olagliga boplatser fyllda med avföring och skräp (NSK 11/9). Hittills har kommunen lagt 180 000 kronor på saneringar och rivningar. Vid årets slut väntas kostnaderna uppgå till 200 000 kronor.
Förutom att det kostar pengar att städa är lägren en hälsofara. De som utför uppgiften behöver därför vaccineras mot en rad olika sjukdomar. Enligt tidningen drabbas även boende i närheten av sanitära olägenheter.
Den Sverigefinska skolan i Stockholm har haft problem med fattiga EU-migranter i flera år. På nätterna är skolgården en boplats för hemlösa. De uträttar sina behov på skoltrappan och sover på lekplatsen. På mornarna möts lärare och föräldrar av bajs, matrester och kläder.
Nyligen samlade föräldraföreningen in underskrifter till ett upprop (SVT 4/10). De tröttnade efter att de behövde börja en städdag med att rensa bort avföring.
https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/-darfor-har-jag-andrat-mig-i-tiggerifragan-/

 
Ingen bild

SM811

6 oktober 2017 08:16

Löfven tror säkert att det planar ut på lång sikt?
Enda skansen att det planar ut eller minskar blir vid inbördeskrig?
SD 2018

 
Ingen bild

SM811

6 oktober 2017 08:31

OT: Det feministiska pitthatet
"Jag säger det på en gång: feminismen och i synnerhet det feministiska manshatet håller, tillsammans med islamisering, mångkultur och kulturmarxistisk värdeuppluckring på att driva Sverige åt pipan."
https://juliacaesar.blog/2017/10/04/det-feministiska-pitthatet/#more-186

 
Ingen bild

SM811

6 oktober 2017 08:47

OT: Krypteringsbeslut togs trots tydligt nej
"Försvarsmakten meddelade polisen att det inte var tillåtet att använda en krypteringsmetod som inte var godkänd av försvaret.

Ett halvår senare beslutade rikspolischef Dan Eliasson ändå att använda en sådan, rapporterar Sveriges Radio Ekot."
https://www.nyteknik.se/digitalisering/krypteringsbeslut-togs-trots-tydligt-nej-6876029

 
Ingen bild

Hacke

6 oktober 2017 09:02

Etableringsreformen. Bara namnet gör mig spyfärdig som ett i raden av kapitala misslyckanden i mångmiljardrullningen kring den havererade invandrings-/flyktingpolitiken. Vad handlar det om. Tre eller fyra procent som har något som med lite fantasi påminner om ett riktigt jobb efter två år av lullande och lallande bland batikhäxor och snikna profitörer i invandringsindustrin.

Lägg ner skiten och hela Arbetsförmedlingen plus Migrationsverket och frigör folk och pengar till den bästa investeringen landet gjort på ett halvsekel – massrepatriering.

 
Ingen bild

Gröna khmeren

6 oktober 2017 09:07

Kan man inte se etableringsersättning och etableringstillägg som en investering? Det är väl bra att det finns välutbildad arbetskraft tillhands när 40-talisterna går i pension.

Dessutom kommer pengarna från den statliga kakan och belastar inte kommuner och landsting mer än kostnader för vård, skola, tolkar och rättsväsende.

Thoralf Alfsson

6 oktober 2017 09:18

Välutbildad arbetskraft? Förklara gärna var de kommer ifrån. Afghanistan. 40-talisterna har väl redan gått i pension.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

6 oktober 2017 09:47

@Gröna khmeren. Hur står det till i skallen på dig? Den statliga kakan innehåller pengar som kommer ifrån...Just det! Vanliga dödliga skattebetalare som tvingas bekosta inflödet av ekonomiska migranter till Sverige samtidigt som vi har 300000 fattigpensionärer som inte får ett jä-a dyft av staten! Du borde skämmas över att exponera din uppenbara idioti så här öppet.

 
Ingen bild

Niklas R

6 oktober 2017 09:47

@Gröna khmeren
Var tror du skatten kommer ifrån? Vilka betalar in skatten? Det gör de svenska arbetarna. Är det någon skillnad om arbetaren måste betala till kommunen eller staten? Blir det mindre hål i arbetarens plånbok om skatten går till staten först istället för kommunen?

Ibland ska man inte ta Arne Ankas visdomsord bokstavligen: att tänka efter innan man säger något är INTE som att torka sig i röven innan man skiter.

Angående ditt "argument" om investering. Malmö och Södertälje har haft äran att ha denna "investering" i över 30 år. Hur mycket betalar de in till staten i "Robin Hood-skatt" som sedan ska gå till kommuner som går back på grund att de inte har fått en massa "pensionsräddare" som bosatt sig i dem?

 
Ingen bild

Lena1

6 oktober 2017 10:06

Jag blir bara så sorgsen av att se hur illa ställt det är med alla skattekronor som rulla ut till andra folk. Det här är pengar som skulle ha satsas på arbetslösa, sjuka och inte minst fattigpensionärerna. Att pensionärerna fick 200 kr/mån för ett år sedan är en droppe i havet av vad de skulle få. Det är bevis nog hur litet de bryr sig om sin egen befolkning.

@En som vet Jag håller med fullständigt i det du skriver. Jag har på 3 år haft 5 olika handläggare, det enda de gör är att registrera och dokumentera. Själva jobbet att träffa en sjuk människa som söker arbete, nej se DET har de inte tid med! Min nuvarande HANDLÄGGARE har 300 pers på sitt bord. Har inte hört av honom på månader, trots att jag flera ggr försökt få tag i honom. AF är rena rama lekstugan, om inte värre än så.

 
Ingen bild

SM811

6 oktober 2017 10:51

Det går dåligt för sosseregeringen.
"Sverige backar i EU:s arbetslöshetsliga
Sverige har fallit från femtonde till sextonde plats på listan över lägst arbetslöshet i EU-länderna på bara en månad.

Därmed är Löfvenregeringens mål om att ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 allt längre bort.

När Stefan Löfven tog över regeringsmakten 2014 låg Sverige på en tolfte plats i Eurostats lista. I juli i år låg man på en femtondeplats och i augusti ytterligare en plats sämre."
http://www.friatider.se/sverige-backar-i-eus-arbetsl-shetsliga

 
Ingen bild

vmm

6 oktober 2017 11:49

Smakar det så kostar det.

 
Ingen bild

Gröna khmeren

6 oktober 2017 12:34

Det har under lång lång tid sagts att vi behöver invandring när 40-talisterna går i pension. Det är därför bra med invandring.

Invandrarna är välutbildade. Det har såväl statsministern och arbetsmarknadsministern sagt. Ni menar väl inte att de har fel?

Statens kostnad kommer framförallt från två källor. Dels moder Sveas ymnighetshorn, som kan ses på massor av bilder och dels från penningaträden ute i skogen där de fritt kan hämtas.

Ni ska inte tro att jag är dum i huvudet bara för att jag röstar på miljöpartiet.

Mera miljö åt alla! Tänk på de stackars sälarna som tvingas äta rå fisk.

Thoralf Alfsson

6 oktober 2017 14:08

Hmmm... även sparkade landshövdingen Stefan Carlsson berättade på nationaldagen att invandrarna var välutbildade.

 
Ingen bild

Friholt

6 oktober 2017 14:31

@Gröna khmeren 12:34 Ironi är en svår konst för den missförstås ju så lätt. Men väl vågat av dig!

 
Ingen bild

Niklas R

6 oktober 2017 15:08

@Thoralf
Han glömde bara att specificera på vad de var välutbildade på.

 
Ingen bild

Obsever

6 oktober 2017 16:12

Grafiken ovan b e vi s a r faktiskt att de ansvariga har gett upp sitt uppdrag! ...nämligen att företräda de skattebetalande kommuninnevånarna och förvalta deras gemensamma medel på ett ANSVARSFULLT SÄTT.
....Det bryter man bevisligen emot -DE SKALL ÅTALAS & AVSKEDAS.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

6 oktober 2017 20:46

På tal om välutbildade, Ni har väl inte
glömt SVT Sörmland, en sändning som av
misstag gick ut och som någon hann fånga.
Här får vi veta vad reportern egentligen tänker
dvs sanningen om de många högutbildade.

Inslaget kunde få rubriken: Kebabteknikerna.
https://www.youtube.com/watch?v=XBikVeW42CI

 
Ingen bild

Leif W

6 oktober 2017 21:12

Skrota etableringsreformen då den bara gäller för assylinvandrare och deras släktingar och på så sätt inte gör det bãsta för Sverige. Det finns många högutbildade I Sverige som inte innefattas av dagens etableringsprogram. Alltså ge alla med hög utbildning rätt till ekonomisk hjälp att snabbt komma i arbete och sluta att diskriminera övriga genom att ge assylinvandrare förtur!

 
Ingen bild

Observer

6 oktober 2017 21:41

DET FANNS EN TID NÄR MAN KUNDE SKÄMTA OM ALLT -MINNS NI DEN ?
-Visst märker ni hur vi har glidit in i en diktatur. Vem trodde det på 80-talet?
Myndighetschefer kunde få sparken om de inte t i l l ä t en anställd att dra ett skämt om t.ex finnar, zigenare o likn man hänvisade till yttrandefriheten i grundlagen.
Nu gäller istället tokiga värdegrunder av kommunistiskt modell. Dessa har ersatt grundlagarna idag 30 år senare.

 
Ingen bild

Observer

6 oktober 2017 21:47

Vänstern i västvärlden har lyckats förvandla demokratier till kommuniststater med åsiktsdiktatur med hjälp av egna strategiska värdegrunder fvarpå de förment haft ett annat syfte än avsett. På så vis kan de dominera trots att de bara utgör 5%.
Detta måste tas på allvar av SD och dess systerpartier i Europa!

 
Ingen bild

Observer

6 oktober 2017 21:51

TIPS TILL SD INFÖR SÖNDAGENS TV-DEBATT:
-Se till att lova väljarna en rejäl slant mer i plånboken!
-Lova väljarna nya stora framtidsmål!
-Ge väljarna stort nytt hopp.

 
Ingen bild

Observer

6 oktober 2017 21:57

Häromdagen sade man i TV att landet står inför brist på arbetskraft. Och att man nu diskuterat att börja headhunta utomlands! ....Men herregud!
Ta nu och leta upp de ansvariga som tidigare stått och sagt i alla år att migranterna är så högutbildade, kunskapregn O.s.v och ställ dem inför rättvisan! De har ju LJUGIT!!!

 
Ingen bild

O´ Hyra

6 oktober 2017 22:10

Utanför ämnet.
Vad har gripen i luften att hämta?

https://www.youtube.com/watch?v=DBVafIdbsqk

 
Ingen bild

Palle pirat

6 oktober 2017 23:52

Efter att kultserien om Bert nu förklarats vara rasistisk och homofobisk av SVT, strömmar fildelare till för att dra sitt strå till stacken med utrotningshotade svenska kulturminnen.

Tintin i Kongo hade jag redan. Barna Hedenhös i Amerika lyckades jag komma över i sista stund. Pippi Långstrump har jag aldrig attraherats av. Fast frågar ni mig så var hennes pappa negerkung i Söderhavet och inte en genuscertifierad biståndsarbetare.

 
Ingen bild

Pär

7 oktober 2017 01:52

Gör som Danmark. Förbjud huckle i Sverige. Fy fan, jävla spökvandrare!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

7 oktober 2017 08:01

Återinför kommunernas självbestämmanderätt ,räddningen för Sverige !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se