thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2017

INSKRÄNKT MODERATLEDARE

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2017 23:17

”För det första, decemberöverenskommelsen var fel, för det andra Sverigedemokraternas inskränkta nationalism är fel och för det tredje Alliansens gemensamma framtidsfrågor löser vi tillsammans”

Ulf Kristersson, Moderaternas nya partiledare.


Sverigedemokraternas inskränkta nationalism? Är det just den som Moderaterna det senaste året ägnat sig åt att kopiera?


Dessutom dömde Ulf Kristersson ut moderaternas agerande i riksdagen under innevarande mandatperiod. Med andra ord han underkände sitt eget agerande. I synnerhet eftersom han varit Moderaternas finanspolitiska talesperson. En inte helt oväsentlig post inom ett parti. Men nästa mandatperiod skulle minsann Moderaterna vara tuffare. Ulf Kristersson tycks ha glömt bort att det är ett helt år till nästa val och nästa mandatperiod.


Det skall bli intressant att följa hur den nya moderatledaren Ulf Kristersson klarar av att leda Moderaterna. Jag tror inte att vi skall ha för stora förhoppningar på Ulf Kristersson. Han vill sannolikt få tillbaka väljarna som gått till Centerpartiet, de väljarna är nog betydligt mycket lättare att få tillbaka än de moderata väljare som gått till Sverigedemokraterna. De med inskränkt nationalism!


Frågan är om inte det är moderatledaren som är inskränkt?


Annie Lööf intervjuades ännu en gång i kvällens Agenda och hon upprepade åter igen att hon inte kommer sitta i någon regering som har stöd från Sverigedemokraterna. Utan då kommer Centerpartiet söka stöd över blockgränsen. I mina ögon så är det en omöjlig ekvation för Annie Lööf och Centerpartiet om de vill ta regeringsmakten.


Det enda parti bland de rödgröna som är tillräckligt stort för att kunna säkra en majoritet i riksdagen för Alliansen är Socialdemokraterna. Hur skall detta gå till om inte Annie Lööf och Centerpartiet skall överge Alliansen. 


     

 
 
Ingen bild

Observer

1 oktober 2017 23:35

Klart att Annie överger Alliansen!!! Hon är som en lagårdsdörr i blåsten på en förfallen lade ute på den av Centern övergivna landsbyggden :-)

Att dem ens har 1% är absolut helt obegripligt.

 
Ingen bild

Einar

2 oktober 2017 00:09

Ulf Kristersson är en korrupt kappvändare som nu är springpojke åt Landsförrädaren. "Moderaterna är en del av Fredrik Reinfeldt". Han hade också mage att ta emot lägenheter på exklusiva adresser i innerstaden i Stockholm som utsatta och hemlösa skulle haft och som Stockholms stad sålde ut.

Förut gick det minsann bra att ingå DÖ, men nu kritiserar han den?!?

En vidrig man i mina ögon!

 
Ingen bild

Ww

2 oktober 2017 00:20

Varje gång jag har röstat hittills, har jag röstat på moderaterna, men sedan 2015 är de förlorade i kommunistsörjan och jag hoppas att de försvinner som parti – tillsammans med (s)enterpartiet – för att de är helt obsoleta eller överflödiga. Varför ska jag rösta på ett parti som bara har funktionen att ta upp stolar i riksdagen och sitter sedan och håller tummarna för ett annat parti. Man måste komma ihåg att opposition är en mycket viktig funktion i riksdagen som, med dessa partier, sätts ur funktion, dvs landet tar skada av deras drönarfunktion och såssarna kan fortsätta förintelsepolitiken mot landet.

 
Ingen bild

Gubbe

2 oktober 2017 00:48

https://m.youtube.com/watch?v=4EQ0EVlH1u4

Moderaternas nya sopgubbe! Kommer bli värre förfall än med AKB. En klon av Fredrik Reinfeldts personlighet och mentalitet!

 
Ingen bild

Niklas R

2 oktober 2017 01:02

@ww
2006 var sista gången jag röstade på M. Efter det valet insåg jag att det jag trodde jag röstade på inte längre fanns. 2010 röstade jag på SD och det har jag fortsatt med.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 oktober 2017 01:23

Rheinfeld skulle aldrig samarbeta med SD,stödet sjunker.
Kinberg-Batra skulle inte samtala med SD, stödet sjunker än mer.
Kristersson säger att nationalism hos SD är fel, hmm, undrar vad som kommer att hända?

Är det inte dessutom definitionen på vansinne, att envisas med att göra exakt samma sak och förvänta sig ett nytt resultat?

 
Ingen bild

Lars Cornell

2 oktober 2017 03:22

Det Alliansen och Ulf Kristersson kommer med är rena mobbfasoner. Sådana attityder accepteras inte och skall motarbetas i smått på arbetsplatser och skolor och i stort inom politiken.
Öppna gränser skall vi tydligen ha för kreti och pleti, men för 30% av Sveriges befolkning skall gränserna vara stängda. Mobbfasoner måste motarbetas! Partier som ej är samarbetsvilliga har inte i Riksdagen att göra.

Jag har ännu inte valt sida. Men om Kristersson fortsätter som han säger då blir nästa val lätt för mig. Jag vet att många tänker och känner som jag på det sättet.

MED DEN ATTITYDEN GRÄVER ALLIANSEN SIN EGEN GRAV.

 
Ingen bild

Lasse P

2 oktober 2017 05:50

Den loggan var bra.Det skulle stå SLENTRIAN PARTIET i stället,för det är vad det är

 
Ingen bild

Lena1

2 oktober 2017 06:09

Känner inte till Ulf Kristersson men har alltid ansett att han gör en slät figur. Att han är en kappvändare är något man lätt får intrycket av och den korta sekvens på nyheterna av hans tal gav underlag för det. Inga fler mandatperioder som denna, sa han, jaså han och M har i högsta grad varit medspelare i DÖ.

Annie Lööf har inga perspektiv, hon kan inte vända på steken och det från ett annat håll, särskilt nu när hon har Bilderbergarna i ryggen som stöttar. Hon är så indoktrinerad som man kan bli.

 
Stefan K

Stefan K

2 oktober 2017 06:13

Angående Annie Lööf är det kanske en ministerpost i en socialistisk regering hon önskar hellre än en i en borgerlig?

Annars kanske en blocköverskridande partner är Mp och inte S?

Vad det gäller Lööf tror jag inte ens att hennes gräsrötter vet var de har henne.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lena1

2 oktober 2017 06:17

Annat ämne: Kan inte låta bli att kommentera Julia Ceasar Blog, där hon tar upp Oscar Trimbels böcker "Farfar har fyra fruar" och "Mormor är inget spöke". Trodde detta var ett skämt. Nu har tydligen Tino Sanadaji spunnit vidare på relativiseringen och kommer med fler förslag på boktitlar i den "nya" Sverige:

-Pappa känner en snäll socialtank och tre bostadsrätter
-Storebror var på semester i Syrien, sen fick han egen bostadsrätt.
-Lillasyster har fyllt 9, nu ska hon gifta sig.
-Morfar hjälper polisen och styr Göteborg.
m m

 
Ingen bild

Stefan A

2 oktober 2017 06:46

Även den nye m-ledaren sitter fast med tungan långt upp i r____ på msm, och det kan han ju göra, men det gör också att han blir mycket begränsad...

 
Ingen bild

dajevlar

2 oktober 2017 08:14

Vänstern m.fl har fått ordet nationalism att låta farligt när det egentligen är det som gör att ett land fungerar bäst, både inåt och utåt.

Valet 2018 handlar enbart om globalism(=fortsatt öppna dörrar, ’tack för att ni väljer Sverige’) vs nationalism (bl.a hårdare krav på alla sorts hitkommare) – hur ska man annars tolka att t.ex Centern (ja, t.o.m även Kristofferson och (M)) ens överväger samarbete med (S) om det egentligen inte handlar om migration!

Stenkastningar, rån, skjutningar, stökets övertagande av div. institutioner (såsom simhallar, bibliotek och vårdcentraler), oro, otrygghet – allt kommer öka och ingen kommer att hitta någon lösning oavsett hur många utredningar som tillsätts.

Vi är den första generationen någonsin genom alla tider, som överlämnar ett sämre samhälle till våra barn än det vi själva föddes in i. Skäms på oss !

 
Ingen bild

Tony

2 oktober 2017 09:38

"Inte i något sammanhang söka stöd hos SD"? Tycker mig ha
hört dom orden från även Stefan Löfven? Var det löftet
dessa båda fick avge när dom var gäster hos Bilderberg gruppen?
Sverige styrs inte från Sverige, dessa figurer är bara marionetter?

 
Ingen bild

Tony

2 oktober 2017 09:42

Har undrat länge vad Sveriges bönder ser hos nippertippan Annie Lööf, visserligen har hon en välsmord käft, men utöver det är det bara snömos hon häver ur sig.Eller har Sveriges bönder slutat att rösta?

 
Ingen bild

Malte the Swede

2 oktober 2017 09:42

I dagarna hölls folkomröstningar både i Katalonien och Kurdistan om självständighet där det blev jordskredssegrar för ja-sidan.

Kommer tant Margot Wallström och hennes sosseregering nu att erkänna Katalonien och Kurdistan som självständiga stater på samma sätt som hon erkände Palestia?!

Tveksamt!

 
sunken

sunken

2 oktober 2017 10:38

C kan ju söka stöd hos S och/eller MP. Något för alliansväljare att fundera på.

http://http:s

 
Ingen bild

Hacke

2 oktober 2017 10:51

Medie-/politikeretablissemanget gläds åt Pyrrhussegern i Göteborg. Allt medan vardagen för svensken obönhörligen rullar fram.
Ledarsidorna slår som så ofta huvudet på spiken.
https://ledarsidorna.se/2017/10/nordiska-motstandsrorelsen-under-radarn/

 
Ingen bild

weasel

2 oktober 2017 11:11

Ok, så Uffe ska alltså driva en ansvarsfull invandringspolitik .
Och detta ska han göra tillsammans med Annie Lööf.
Lycka till, Uffe... :)

 
Ingen bild

Observer

2 oktober 2017 14:21

Nye Moderatledaren startar med att säga att han inte tänker samarbeta med Sveriges största parti (SD).
.......Vilka moderatväljare vill ha en sådan ?
Vidare säger han att han vil värna om öppenheten! (Är han själv öppen mot SD oc dess miljoner väljare? -Nä)
Vidare säger han att han ser väldigt ljust på Alliansens framtid!

Hela han är ju en ren motsägelse, Redan från start.

Jammen, vad säger man?

 
Ingen bild

Ivan

2 oktober 2017 14:49

Glöm inte att det var förrädaren Kristersson som slängde ut alla sjukförsäkrade i kylan.

Mannen ska motarbetas in i det längsta.

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 oktober 2017 18:16

”Ulf in i kaklet Kristersson”, en figur utan visioner, utstrålning
eller förmåga att ingjuta någon som helst framtidstro hos
svenska folket, och troligen inte heller i sitt eget parti.

En drönare som aldrig haft ”ett riktigt jobb” utan helt ogenerat
plundrat skattebetalarna när tillfälle gavs. En korrupt figur.

Kinaresa med frun var tredje månad för skattebetalarnas pengar: Inga problem!

Städhjälp? Det tar vi svart!

”Hur känns det att bo i en lägenhet som är vikt åt svårt sjuka och hemlösa?” Inga kommentarer!


Ulf Kristerssons tips till utslitna arbetarkvinnor: Håll er i trim!
En psykopats alla kännetecken?

http://www.dagensarena.se/redaktionen/best-of-ulf-kristersson/

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 oktober 2017 18:29

Mer till militären. Höjd moms på mat.
Ja visst blir man euforisk.
Alla Sveriges pensionärer älskar Ulf.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 oktober 2017 18:40

Ännu en pratglad nolla med Mona Sahlin moral.
Kommer att ertappas med fingrarna i den skattefinansierade syltburken
som han redan blivit och ha svårt att skilja på sitt och andras.
En gratis reklampelare för SD!

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 oktober 2017 19:00

Är det Kristerssons ide att inte spräcka Alliansen
utan låta C och L göra det?
Han säger att Alliansen bör ta makten
även om den blir mindre än de rödgröna,
underförstått med passivt stöd av SD.

Såvitt vi vet så säger C och L nej till detta.
De vill att Alliansen i ett sådant läge ska förhandlar med S.

Detta är den fråga Alliansen kommer att spricka på.
Om Moderaterna väljer att gå i opposition efter valet
mot en S-regering som vilar på stöd från C och L
så finns det inte längre någon Allians. Moderaterna är då fria att bilda ny allians med SD?

 
Ingen bild

Tony

2 oktober 2017 19:10

Tyckte att Landsförrädare Reinfeldt såg plågad ut
under talet, som att han såg skyldig ut för Sveriges
förfall. och det kan han gärna göra, för han har stor skuld
till detta.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 oktober 2017 19:20

Man blir trött, uppgiven om man är
före detta moderat och se denne Ulf inta scenen.
En till av samma sort som "landsförrädaren
och styltlöparen."
Varför kommer man aldrig med något nytt?
Men det är väl som Einstein sa: "Dumhet är
när man gör samma fel omigen och
förväntar sej annorlunda resultat." Om jag minns rätt.

 
Ingen bild

SM811

3 oktober 2017 08:47

Ulla Lundegård, ytterligare en sinnesförvirrad PK.

Feminist:"Varför så fruktansvärt" att en muslimsk man har tre hustrur?
"Det kan till och med vara så att de lever ett mycket mer intressant liv än många svenska par gör efter trettio år i branschen. Kvinnorna har kanske till och med gemenskap med varandra", skriver Ulla Lundegård
http://www.friatider.se/feminist-varf-r-s-fruktansv-rt-att-en-muslimsk-man-har-tre-hustrur

 
Ingen bild

Lotta_1

3 oktober 2017 09:13

Tittade på nyheterna igår och förväntade mig att få se ett inslag om den vidriga vänstermobben i USA som jublade efter massakern i Las Vegas samt hoppades att det var Trumpanhängare som dog. En av ”de goda” hatarna är visst en lärarinna. Jag väntade förgäves, inte ett ord om de vidriga uttalandena i SVT. Tänk hur det låtit om det varit tvärt om, att det varit Clintonanhängare som dött och Trumpanhängare som uttryckt sig på samma vidriga sätt. Det hade varit förstanyhet på ”politiskt neutrala” SVT. Fy fan för svensk media, hur står ni ut med er själva?

http://www.friatider.se/h-r-hyllar-v-nstern-massmordet-p-vita-trump-anh-ngare-i-las-vegas

 
Ingen bild

Pepparholm

3 oktober 2017 10:32

#Lotta 1. Med Carina Bergfeldt och Erika Bjerström som "USA-experter" så följer SVT helt Hanna Stjernes direktiv om partiskhet.

Thoralf Alfsson

3 oktober 2017 11:24

Sorgliga experter med bedrövliga uttalanden.

 
Ingen bild

vmm

3 oktober 2017 12:19

OT: nobelpristagarna tillkännages nu. Nobel var ju tydlig i sitt testamente med att vissa inte var välkomna. Trodde man på tokiga idéer som det här med nationalstaten då var man inte välkommen. Så jag utgår från att årets nobelpristagare är noggrant kollade så att det inte finns minsta tro på nationerna. Släktingar och vänner måste ju såklart gås igenom så att ingen med ovälkomna åsikter släpps in på Nobelfesten.

 
Ingen bild

Barnen fryser nog.................

3 oktober 2017 14:05

Nu avslutas sittstrejken på Norra Bantorget

Den började på Mynttorget, flyttades till Medborgarplatsen och slutligen till Norra Bantorget.

Nu, efter nästan två månader, avslutar nätverket Ung i Sverige den uppmärksammade sittstrejken – som vill stoppa utvisningarna till Afghanistan.
Källa DN

 
Ingen bild

Lena1

3 oktober 2017 14:56

SM811 Jo denna feminist har inga riktiga argument, är hon komplett galen? Vi får veta att: även de (dessa muslimska kvinnor som är gifta med samma man) har rätt att leva och bo.

Jovisst har de rätt att leva och bo, men DET ÄR INTE DET som det handlar om, det är VEM SKA BETALA FÖR UPPEHÄLLET? Enligt muslimsk lag kan inte man som inte har råd att underhålla flera fruar rätt att gifta sig.

Denna feminist fattar inte det argumentet och dessutom så kan ju en man som har råd bosätta sig i ett muslimskt land där detta är gängse.

Till sist får vi höra argumentet: att de kanske har ett intressantare liv än par som är gifta. Men dra på trissen, vilket argument!
En feminist ska endast kämpa för lika lön för män o kvinnor. I övrigt ska de inte lägga sig i hur pass intressant liv kvinnor har. Det är en privatsak!

 
Ingen bild

Blindstyret kritiseras av V kollegor

3 oktober 2017 16:32

Sveriges Radios program "Ring P1" anmäldes av flera lyssnare som reagerade på att programledaren Täppas Fogelberg i ett uppläxande tonläge spred propaganda mot SD. Nu frias programmet av Granskningsnämnden, men får ändå kritik för att ha brustit i opartiskhet.
https://www.mprt.se/casedecisions/223506.pdf

http://www.friatider.se/ring-p1-f-r-kritik-f-r-propaganda-mot-sd

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se