thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juni 2017

SJUKLÖVERNS GULDKORN

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2017 22:27

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 juni 2017 22:57

Jag har börjat läsa rapporten ”Muslimska Brödraskapet i Sverige DNR 2107-1287.” författat av Magnus Norell och Aje Carlbom. Det är skrämmande läsning och alla mina farhågor har besannats. Jag har haft rätt hela tiden.

Alla moskéer i Sverige är fientliga politiska lokaler.
Muslimer ljuger.
Muslimska organisationer stjäl miljontals kronor som skall gå till bland annat skola, pensionärer och sjuka.


Här kommer några ”smakprov”

”En vanlig synpunkt är att rörelsen systematiskt använder sig av ”doublespeak”: gentemot västerländska makthavare presenterar de sig själva som goda demokrater samtidigt som de visar upp en intolerant sida när de står inför en muslimsk publik.”

”Flickor bör kontrolleras hårt. Muslimer bör följa andra regler än sekulära medborgare.”

”Muslimska Brödraskapet anpassade sig tidigt till svenska organisationsformer genom att bilda olika organisationer, dels trossamfund som men även andra slags organisationer. Genom dessa kunde MB både erhålla ekonomiskt stöd för att bygga upp sitt nätverk i Sverige”

Om Studieförbundet Ibn Rushd
”Driver många studiecirklar i moskéer och lokaler knutna till muslimska organisationer runt om i landet. Mottar stora belopp från staten som går till studieverksamhet, Ledningen är helt styrd av Muslimska Brödraskapet”

Om Sveriges Unga Muslimer (SUM Företräds av den obehaglige rasid musa)
”Helt styrda av Muslimska Brödraskapet”

Om Islamiska Förbundet i Sverige
”Muslimska Brödraskapets organisatoriska front.”

Om Stockholms moské
”Stockholms moské vid Björns trädgård är i dag den mest kända Muslimska Brödraskapet institutionen i Sverige.”

https://goo.gl/asmyWd
https://www.msb.se/Upload/Kunskapsbank/Studier/Muslimska_Brodraskapet_i_Sverige_DNR_2107-1287.pdf

Om inte SD genast konfronterar regeringen med detta kommer åtminstone jag inte att rösta på dem i valet -18. Vad skall vi annars ha dem till? Alla bidrag måste dras in och en översyn eller stängning av alla moskéer. Jag hoppas politiker i Karlstad läser denna rapport och drar tillbaka bygglovet till den extrema politiska moskén som planeras.

Vakna!

 
Ingen bild

?Sanningen

21 juni 2017 07:54

@Cosmik Debris, inbillar du dig att SD lyssnar på dina hot? Hot hör inte hemma hos SD och jag tror att det är en välgärning om du slutar dina skriverier med hot.

SD bör arbeta långsiktigt och lugnt med alla hot och inte förhasta sig med åtgärder som kan skapa kaos. Självklart skall alla föreningar som inte följer lagen få sina bidrag indragna.

Lycka till hos ett annat parti.

 
Ingen bild

SM811

21 juni 2017 08:49

Lite om journalisternas fula tryne.
Peter Jezewski talar ut om hatet från journalisterna: ”Har försökt påverka för att ställa in shower”
https://nyheteridag.se/peter-jezewski-talar-ut-om-hatet-fran-journalisterna-har-forsokt-paverka-for-att-stalla-in-shower/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juni 2017 10:05

@?SanningenOnsdag 21 juni 07:54

Det är inte ett hot. Det är ett konstaterande. Vems ärenden går du egentligen?

"SD bör arbeta långsiktigt"

Det perspektivet finns inte. Varken hos samhället eller hos väljarna.

Det är nu och i morgon som gäller.

 
Ingen bild

Olin

21 juni 2017 10:14

Ann Heberleins utmärkta bok Den banala godheten finns ett tokroligt stycke som redovisar en granskning gjord av Försvarshögskolan om hur 300 svenska IS-krigare försörjt sig under sin jihad:

… nästan alla [har] uppburit någon form av statligt bidrag under tiden de befunnit sig utomlands för att strida. Vanligast är olika typer av bidrag som kommer från Försäkringskassan som barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsstöd och föräldrapenning. Många av dem som ska resa iväg för att delta i terrorhandlingar ansöker också om studielån för utlandsstudier. Polismyndigheten uppskattar att en betydande del av terrorresenärerna har lånat pengar av CSN för att bekosta sin verksamhet.

På ett annat ställe i boken står det att terrorkrigarna vid hemkomsten kan få hjälp med skuldsanering eftersom de ofta finansierat verksamheten med dyra sms-lån.

Man blir inte ett dugg förvånad. Det här är vad man väntar sig. Det konstiga är att ingen verkar ställa sig frågan hur detta är möjligt. Heberlein skriver på ett ställe om ”aningslösa” tjänstemän. I övrigt talar hon om den ”banala godheten”, ett nog så talande begrepp, men det hänger liksom i luften. Handlar det bara om en ny tankefluga, en ny mem som kommer med vinden som en sorts pollen?

Horder av statligt och kommunalt anställda befattningshavare håller på med sådant här (eller med någon annan sorts stödverksamhet för olika förment svaga klienters räkning). De måste veta vad de gör. De kan inte vara omedvetna om hur det hela skulle uppfattas av skattebetalarna och svenskarna i allmänhet om skattebetalarna och svenskarna hade full insikt. Befattningshavarna kan nog som alla vi andra ibland vara obegåvade, men så dum är ingen. Ingen ska lura mig att de saknar koll på vad de sysslar med. De vet lika väl som Hitlers lägervakter visste.

https://detgodasamhallet.com/2017/06/21/vem-ar-uppdragsgivaren/

 
Ingen bild

Tors Hammare

21 juni 2017 10:27

Som Cosmik säger vad skall vi annars ha dom till? För mig så käns SD i bland litet såsom kontrollerad opposition, nångång måste dom ju för Fagerlund börja pressa HELA 7klövern??? Det är inte ok att ett SD som är största Partiet inte leder den nya Regeringen. SD måste börja sätta kraft bakom orden nångång, dom måste börja visa dom menar allvar med att fälla VARJE Sverige skadlig regering. Om det ger dödläge i den politiska sandlådan i riksdagiset, sowhat??? Det är ju den demokratin som 7klövern tjatar om 7/24/365. Men ja jag ska rösta SD nästa år dock ger dom en chans till. För Sveriges skull. Det finns inga realisitska alternnativ för nu tyvärr.

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2017 10:29

?sanningen Du har rätt i ditt inlägg. Det går inte att hota sig till förändring, dessutom är kraven orealistiska. SD måste visa att de är regeringsdugliga och inte göra som de senaste regeringar i princip dra undan marken under folks fötter för främmande folk. Om SD skulle göra likadant då förlorar vi ju tilltro till dem. Detta måste gå mera lugnt till och ändra riktning i svensk politik.

Tyckte att Mattias Karlsson gjorde bra ifrån sig, visserligen är det inte svårt med ett sådant belastat register som nuvarande regering.

 
Ingen bild

C Andersson

21 juni 2017 10:36

Mattias Karlsson ser ett gyllene tilfälle att bli av med Kent Ekeroth. Men jag tycker han tat ut segern i förskott, Och Jimmie Åkesson jamsar. Det är inte bättre det. Jag tycker inte Cosmik Debris hotar. Som medlem har man rätt att ställa krav. Det har man även som väljare. Det är en rätt som man bör utnyttaja. SD behöver alla väljare de kan få. Precis som alla partier. Man ska nog akta sig för de som ställer krav.

Kommer Ekroth, Söder och Alfsson in i riksdagen? De är ju kravmaskiner!

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2017 10:37

@Cosmik Debris Jag tycker att du är bra på att ta fram länkar och olika aktuella händelser som vi fått ta del av. Men glöm hot och denna aggressiva tonen, det kommer vi inte långt med och är inte värdigt heller. Även om man ärr uppbragd och jä-ligt f-b över något så ska man försöka hålla kontrollen. Det är s a s beviset på ett civiliserat sätt. Vi är INTE våldsvänster!

 
Ingen bild

Gustaf

21 juni 2017 10:50

Jag undrar hur det går till när Löfven skickas ut på sina uppdrag?
Vem bestämmer vad han ska säga och var han ska resa ?
Får en känsla av att han är en Galjonsfigur.
Känns inte alls som en statsminister, verkar virrig och obildad.

 
Ingen bild

Observer

21 juni 2017 11:17

Videon SJUKLÖVERNS GULDKORN visar att landet idag styrs av djupt ointelligenta människor.
Detta är olyckligt, de borde istället sitta på hospital där de själva kan få terapi.
Sådana där skall inte styra ett land.
Det är viktigt att det byggs mentalsjukhus i framtiden. Och det är viktigt att se till att patienterna INTE får samhällskritiska jobb.

 
Ingen bild

C Andersson

21 juni 2017 11:49

@Gustaf@
Det är vi som har gett Löfven uppdraget. Är vi inte nöjda så måste vi ta det ifrån honom. Det duger inte att säga att han inte är min statsministe. Hur det nu ska gå till? Ettt sätt är att sätta press på det egna partiet eller de man har röstat på att se till att få häcken ur vagnen att göra något. Eller så visar man tålamod och avvaktar tills nästa riksdagsval. Vad det nu skulle kunna göra för skillnad.
Se hur det ser ut på det lokala planet. I Kalmar finns Thoralf som sliter och kämpar. Men till vilken nytta? Blir han stadsmi9nister? Blir han ens kommunalråd?

 
Ingen bild

Viveka

21 juni 2017 13:07

Inga pågar på pågatågen.

Den skånska lokaltrafikens tåg är lila och kallas pågatågen. De bär namn efter kända skåningar, tex Östen Warnebring, Nils Ahlroth, Birgit Nilsson m fl. Kan dock konstatera att på dessa tåg finns det idag få skånska pågar (eller för den delen töser). Reste med pågatåg till Malmö (Hyllie) i fredags eftermiddag och kunde då konstatera att 75% av de som åkte var personer med utländsk bakgrund. Svenskar i minoritet. Åtminstone om man går efter utseende och språk. Många s k ensamkommande barn i 18-25-årsåldern som sprang fram och tillbaka i tåget, några kvinnor med vita schalar och barnvagnar. I övrigt äldre och yngre med skiftande utländsk bakgrund. Mörkhyade personer, sannolikt nordafrikaner. Vid Malmö C gick ett antal nya ensamkommande på, en 7-8 stycken i vagnen jag satt i. Flertalet ensamkommande gick av vid Hyllie och vidare in till Köpcentrat Emporia. En ny träffpunkt? Vad vet jag? Jag har mycket svårt att känna igen Sverige idag, har åkt tåg i många år, pendlat till jobb etc. Men jag är nog omodern. Man skall ju vara mottaglig för möten med det främmande, för att travestera riksdagskvinnan Cecilia Magnusson (där hon använde saffran som metafor, se ovan). DET ÄR BARA DET ATT JAG KÄNNER INTE IGEN MEJ. Jag känner mig som en främling i mitt eget land. (Alienerad på fint språk). Funderar om det är en statskupp som hänt Sverige? En multikulturell statskupp?
Cosmic Drebis, jag förstår din frustration. Men för att nå framgång måste man nog vara pragmatisk.
För att det skall hålla i längden. Streta på, påverka, för att till slut få till stånd en förändring.
Jag vill sluta detta inlägg med att jag tycker faktiskt lite synd om Kenth Ekeroth. Han är hetlevrad, visst,
men tänk vilken nytta han gjort för partiet, vilken arbetsmyra han faktiskt är. Hoppas han får vara kvar i partiet med nya uppgifter iallafall.

 
Ingen bild

Evert

21 juni 2017 13:22

Nu ska den maktfullkomliga Persson bygga en kloss i cellgraven! Finns det några grönytor kvar snart?

 
Ingen bild

Veritas

21 juni 2017 13:54

Demokratin är ett styrelseskick. Vad gör man när detta styrelseskick är satt ur spel? Och det sätts inte ur spel över en natt, utom genom en militärkupp eller liknande. Det sker successivt. Jag gillar inte att behöva säga det här mer än ni kommer att gilla att läsa det. För mig finns det en mycket viktig poäng i Cosmik Debris första kommentar. Läs rapporten som han/hon (är ingen fan av Frankfrurtsvenska så jag vägrar skriva "hen") hänvisar till. En del väljare kanske rentav vill att det är på tiden att sätta hårt mot hårt? Vi står inför ett paradigmskifte, ett systemskifte som inte sker genom en kupp över en natt. För eller senare är demokratin helt satt ur spel. Förr eller senare kommer den tidpunkten där demokratiska medel inte längre hjälper för att försvara vårt land och folk. Den tidpunkten är inte längre alltför avlägsen. När MB och IS har såpass mycket inflytande att det bara är en formalitet tills dom tar över makten, ska vi då också fortsätta skriva inlägg på bloggar, visa välgärningar, arbeta långsiktigt under tron att vi blandas samman med våldsvänstern, sticka huvudet i sanden? Det verkar som en del tror att ändringar kommer bara genom röstsedeln och ja det gör de i en demokrati som fungerar. Men inte i ett samhälle utan demokrati. Någonstans där på vägen från vår demokrati till MB/IS DDR-demokrati upphör den möjligheten att påverka. Men låt oss nu först invänta valet 2018, det är trots allt bara drygt 1 år kvar dit. Ett val som jag tror kommer gå till historien som det mest herostratiska, det smutsigaste svenska valet i mannaminne och politisk historia. Proppfyllt med nya diktat av hatande rödskallar, fittmössor och gräsrökande muppar. Cosmik Debris sk hot ligger inte ljusår i närheten av allt det omfattande hat som dessa vänsterstollar och självgoda good doers dagligen spyr ur sig i media och matar oss med.
SD 2018 >>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Uppströms

21 juni 2017 14:15

OT.
Från SD:s program 1999. "Ett sämre hälsotillstånd skall kunna ge förtidspension."

Att undvika sjukförs.frågan är anti-nationalistiskt.

http://solrosuppropet.se
http://sdarkivet.se

 
Ingen bild

Uppströms

21 juni 2017 15:03

@Veritas
Håller med dig om att det bör ställas högre krav på SD-ledningen.
SD 1999 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
Ingen bild

Pepparholm

21 juni 2017 15:20

Jag läser på Text-TV att Sverige måste miljöpröva tusentals vattenkraftdammar. Det är EU som driver på och hotar med domstol.

Det är givet att vi måste ha koll på våra dammar. Men vad tusan har Bryssel med våra dammar i t ex Lule älv, Klarälven, Emån och Lagan att göra?? Deras tentakler slingrar sig in i alla delar av vår verksamhet. Vi måste få ledare som vågar säga stopp eller negligera deras påbud.

 
Ingen bild

Friholt

21 juni 2017 15:22

@ Veritas 13:54 Jag förstår vad du menar men själv är jag en sådan där som är emot våld.
Jag har inte tillräcklig förmåga, men jag skulle vilja kunna engagera 1000 av våra fattigpensionärer så att de satte sig på Helgeandsholmen med tiggarbössor i en vecka.
De skulle inte bli bortförda för enligt PK är det inte förbjudet att tigga och man kan inte heller lagstifta bort fattigdomen. (Enligt statsministern.)
Varje fattigpensionär skulle fotografera alla riksdagsledamöter som passerar bössorna utan att lägga en slant.

 
Ingen bild

Tors Hammare

21 juni 2017 15:23

Håller med Veritas där Cosmiks "hot" är lång från samma tsunami av hot & hat som våldsvänster sysselsätter sig med.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juni 2017 16:22

@LenaOnsdag 21 juni 10:3

Jag skriver:
"Om inte SD genast konfronterar regeringen med detta kommer åtminstone jag inte att rösta på dem i valet -18."

Att jag överväger att inte rösta SD valet -18, hur kan man få det till ett hot? Helt obegripligt. Ska vi lite massinvandring, lagom islamisering, lagom med könsstympningar osv. Ni som läst Magnus Norells rapport begriper att det är bråttom.

Någon måste sätta ner foten. Vem ska göra det om inte SD gör det? Annie Lööf eller MP?

 
Ingen bild

Gustaf

21 juni 2017 16:45

Aftonblaskan Linda Staaf Polisen.
Lyssna om ni vågar.

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2017 16:45

På tal om bidrag till Muslimer så är en av dom största
givarna Allmänna Arvsfonden , och detta är stötande
därför att dom som skänkt medlen är personer utan några
arvingar, och dom har skänkt dessa medel i tron att staten
ser till att det kommer till allmän nytta, och vad den
allmänna nyttan betyder i dessa fall kan nog ingen svara
på, A.A hjälper alltså till att förpassa landet bakåt i
tiden med skänkta medel, det är inte bara sorgligt, utan
direkt tragiskt, och en spottloska i ansiktet på dem som
i god tro skänkt pengar!

 
Ingen bild

Anders

21 juni 2017 17:25

Ekeroth - kvar 2018
T. Alfsson - in 2018
För partiets bästa.

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juni 2017 18:11

Öppet brev/öppen fråga till försvarsminister Hultqvist:

Hur ställer du dig och regeringen till att svenska u-båtar ligger utanför Kalliningrad och spanar och sänder vidare informationen till NATO?
(hur fick jag reda på detta kan du skita i)

 
Ingen bild

Veritas

21 juni 2017 18:25

@ Cosmik Debris 21 juni 16:22
"Någon måste sätta ner foten. Vem ska göra det om inte SD gör det? Annie Lööf eller MP?"
De två sista där kan vi avskriva, de är alltför långt bortom pedagogiskt räckhåll för att sätta sitt sista hopp till. SD är inte så långt borta än, men den närmsta tiden får utvisa vilket håll de rör sig på. Till slut återstår bara för oss vanliga medborgare att dra upp knytnävarna och sätta ner foten själva. Som tjejen här som där är jädrans tåga i (svordomarna flyger dock hela tiden, förståeligt, men inte snyggt): https://www.youtube.com/watch?v=2nX_q5DNcU4
Fler som är på väg att expodera: https://www.youtube.com/watch?v=c4i3ipQDFJs
Våld är inte bra, det löser inget sägs det. Och det är en sanning med modifikation. Våld är inte en bra plattform att börja en konfliktlösning på. Men står man framför ögonen på en antagonist som har bestämt sig för att slå ihjäl en, då är det en själv eller antagonisten som ska ner två meter. För mig är det ingen tvekan. HAN SKA NER! Nuff said!
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2017 18:58

@Cosmic Debris Jag förstår att du vill ha det tydligt från SD att de ryter ifrån om alla bidrag regeringen så generöst strör ut till alla från fjärran länder. Kanske kommer SD att göra detta i Visby i juli, vem vet?
Men för mig finns inget annat alternativ än SD 2018, trots att jag inte håller med om allt, trots att jag är förtörnad på framför allt MK. Men det finns ju inget annat alternativ. Tycker att du emellanåt är alltför pressande och har en onödigt hård ton.

 
Ingen bild

Antabus

21 juni 2017 19:42

Komisk Delirium!
Ja herregud en sån stolle!

 
Ingen bild

C Andersson

21 juni 2017 20:15

@Lena@

Visst finns det väl ett alternativ till Mattias Karlsson? Det måste det finnas.

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2017 20:25

Antabus:
Det är ju tur att det finns någon som sätter ner foten
i det här mesiga landet, där vänsterfjantar trots sin litenhet
har myglat sig in på allt för många viktiga platser, så det är bra att C.D är bestämd.

 
Ingen bild

Observer

21 juni 2017 20:37

Hur länge?!! ..Skall det behöva ta före man förstår att socialister saknar sinne för ekonomi.

SOCIALISTER SKÖTER EKONOMI LIKA BRA SOM ALKOHOLISTER SKÖTER SPRIT

 
Ingen bild

Observer

21 juni 2017 20:40

Socialism är en hjärndefekt!

Första tecknet på denna hjärndefekt syns hos vissa barn i sandlådan då de tar saker ifrån de andra barnen.

 
Ingen bild

Observer

21 juni 2017 20:49

@Olin och cosmmik debris: Tyvärr är folk i gemen allt för hjärntvättade!

Ex:

1. Svensson betalar varje månad 20.000 kr i skatt -Men t r o r ändå att han får g r a t i s sjukvård, skola mm!

2. Börje Bengtsson kör rattfull in i en lyktstolpe: Reaktion ILSKA o AVSKY.
vs
Stort terroristattentat i Stockholm, barn ligger i slarvsylta döda efter drottningatan: Reaktion: Kärleksmanifestation.

SAY NO MORE

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 juni 2017 20:50

Det går upp för fler och fler av trögfattarna att Sverige är ett laglöst land.
Men dom låter fortfarande förvånade.
Och dom pratar om att vända utvecklingen och hur lång tid det tar att ställa allt till rätta.

Trögfattarna förstår inte att Sverige är förstört för alltid och att inte en enda landsförädare har ställts till svars p.g.a att dom som skulle kunna straffa trögfattarna är också trögfattare.

 
Ingen bild

Veritas

21 juni 2017 21:59

@ Tony 21 juni 20:25
Väl skrivet. CD:s åsikter är mycket viktiga i den här vänster psykotiska j*vl* bananrepubliken.
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Broder Adam

21 juni 2017 22:24

Problemet är väl den demokratiska centralismen i Sd. Den bådar inte gott,där måste demokratiska principer börja gälla i stället.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 juni 2017 15:47

Varför kan inte SD ställa misstroendefråga på Yngeman? Visst, den går inte igenom men vi får veta vilka som ger honom sitt fortsatta förtroende.
Och det är väl bra att veta framöver.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se