thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juni 2017

IVO BERÖMDE BARNÄKTENSKAP I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2017 09:52

I torsdags skrev jag om ett barnäktenskap i Kalmar där mannen kan vara i femtioårsåldern men det är något som socialförvaltningen inte vill bekräfta. Anledningen till att Östra Småland skrev om fallet var egentligen inte barnäktenskapet i sig utan att IVO berömmer Kalmar kommun hur de hanterat fallet. Jag undrar om man där med också skall tolka det som att det var bra att den 16-åriga flickan fick fortsätta att bo med mannen?


”Det känns mycket glädjande att läsa IVO:s beslut. Det ger oss ett kvitto på att vi hanterat en mycket svår och komplex fråga som barnäktenskap på rätt sätt. De chefer och socialsekreterare som handlagt ärendet ska ha en eloge. Hanteringen visar att socialtjänsten i Kalmar har duktiga och kompetenta socialarbetare, säger socialchef Cecilia Frid.”

 

Östra Småland

 

IVO, Inspektion för Vård o Omsorg.


Nu börjar sommarloven från skolorna och då kan man undra hur många unga flickor som tvingas hem till hemlandet för att ingå äktenskap med någon som föräldrarna och släkten valt ut.


Ring P1

 

Intressant inlägg i Ring P1 om Järvaveckan.


 

 
 
Ingen bild

Rune

11 juni 2017 10:47

"....unga flickor som tvingas hem till hemlandet för att ingå äktenskap..."
Man kan undra hur det är möjligt att de tvingar sina barn till hemlandet som de flydde från? Hade/har de inga asylskäl?

 
Ingen bild

En som vet

11 juni 2017 10:52

Det bara bevisar att socialförvaltningens, tjänstemän och chefen att IVO ska bedömar att dom inte kan ta egna beslut utan att blanda in allt och annat om ni som är insatta i fallet förstår det hela, mer vill jag inte säga !!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

ville

11 juni 2017 11:06

Om hon liksom andra ljuger om sin ålder så är hon antagligen 25-30 år. Alltså inget att bråka om.

 
Ingen bild

En som vet

11 juni 2017 11:07

Det bara bevisar att socialförvaltningens, tjänstemän och chefen att IVO ska bedömar att dom inte kan ta egna beslut utan att blanda in allt och annat, om ni som är insatta i fallet förstår det hela mer.

 
Ingen bild

Ludvig

11 juni 2017 11:27

Med någon mycket äldre släkting, stackars flickor.

 
Ingen bild

Veritas

11 juni 2017 12:48

"Nu börjar sommarloven från skolorna och då kan man undra hur många unga flickor som tvingas hem till hemlandet för att ingå äktenskap med någon som föräldrarna och släkten valt ut."
Och då med IVOs & dom tuffa socialarbetarnas heliga välsignelse över multispektaklet!!!
Men det är inget konstigt i det nu när vi sett hur diverse batikkärringar hoppar i säng med manliga lammkött från MENA!
Ring P1? Nej tack, jag tar nästan aldrig in nyheter av MSM, många av dom har ju numer betalväggar med, och då skippar jag dom websajterna med. Och håller mig till Sverigevänliga sajter för nödvändig samhälls information!
SD 2018 >>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Ulf

11 juni 2017 13:44

Cecilia Frid måste vara nöjd nu när hon fått beröm, då dom har enormt dåligt rykte överlag på Socialförvaltningen, är utskrattade av alla och ingen vill arbeta där!

 
Ingen bild

SD

11 juni 2017 17:08

Socialförvaltningen använder sig av massa inhyrda socialarbetare eftersom alla där har sagt upp sig. Undra vad det beror på?!?

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juni 2017 17:11

Den som hånar att Trump anser att klimatväxlingarna beror på cykler utanför mänsklig påverkan och som inte kan påverkas av något Parisavtal bör läsa ”Missväxt och nöd under Lilla Istiden” i Klimatupplysningen.se. Ett gästinlägg av Tege Tornvall som hittat väderanteckningar från präster i Dalarna.

Dalarnas sista verkliga hungerår anses vara 1867. Från byn Sifferbo har antecknats att mellan pingst och midsommar kom en så stor snödämp att meddon kunde användas. All gröda frös bort. Den 18 maj var isen på sjön Gimmen 74 cm. Strax före midsommar efterföljdes kylan av en stark värmebölja. Trädens knoppar utvecklade löv på tre dagar. Likväl slog årsväxten fel och det blev svårt nödår.

Sedan ansågs 1880 vara den varmaste sommaren ”i mannaminne”. Ett ”mannaminne” sällan längre än en generation. I början av 2000-talet anses den globala medeltemperaturen vara en knapp grad varmare än slutet på 1800-talet – och 3-4 grader varmare än Lilla Istidens kallaste period.

Således – lev ett gott och trevligt liv utan restriktioner vad gäller mat och transporter. Tro inte på miljömaffian. Varmt väder är skönare än istid. Rebecca Weidmo har på sin blogg visat att eko-mat är inte hälsosammare, bara dyrare. För ett liv utan pekpinnar – Thoralf som energi- och miljöminister. 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 juni 2017 17:27

Ygeman m fl. ger oss rådet att vi inte ska vara rädda när vi får information om alla terrordåd.
Jag funderar på vad han har för råd till våra flickor,kvinnor när dom läser om alla våldtäkter.
Ska dom vara rädda eller leva på som vanligt ?
Dom som har blivit våldtagna,ska dom vara rädda eller leva på som vanligt ?
Ett annat råd är att vi ska undvika folksammlingar !
Ett råd som är lika dumt som allt som kommer från dessa medvetslösa politiker.
Jag vet hur det ser ut på systemet på fredagar och i alla andra affärer.
Dessa råd är bedrägliga uttalanden.
Det går inte att gardera sig mot terror.

 
Ingen bild

Tobbe S

11 juni 2017 18:26

Hur skulle IVO ställa sig till Emma, fjorton år gammal, som lever ihop med lars, 49 år gammal. De bor i en lägenhet och väntar barn tillsammans. Snälla IVO... för ni läser ju Thoralfs blogg, skicka ett svar, så att vi får veta!

 
Ingen bild

crille

11 juni 2017 19:18

Lyssnade på inslaget från P1. Vilken skön snubbe om pride flaggan

 
Ingen bild

En som vet

11 juni 2017 20:24

Hej Tobbe S det kanske är lite synd om C Frid hon kan nog inte styra det hela men hon måste ta smällen när den kommer med 63 000 i månadslön.Det är så en måste skriva under när andra håller sej utanför eller???????????

 
Ingen bild

Observer

11 juni 2017 20:42

Det är en sak att de som har barnäktenskap begår en olaglig handling. En helt annan sak när t.o.m IVO uppmuntrar socialförvaltningen att understödja kriminella handlingar!

Vi kan konstatera att HELA det Svenska systemet med sina förvaltningar är i ett kraftigt behov av att rökas ut rejält. En total omdaning är ett absolut måste.
Omfattningen på oegentligheterna verkar vara enorma -Genomgående handlar det om de sk Batikhäxorna och kommunisthipsters som via värdegrunder kapat och på ett laglöst vis tagit kommandot över viktiga samhällsfunktioner.

 
Ingen bild

malle

11 juni 2017 21:10

Jag är strax 50 och ogift, är det ok om jag ställer mig utanför någon gymnasieskola och raggar min framtida fru? Eller ska jag ragga på en som går i 9an? ( SARKASM )( IRONI )......Det är väl bästa att förtydliga det jag skrev

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 juni 2017 21:41

Sverige har nu ytterligare 8 förstörda områden.
Utsatta områden är fel benämning !

 
Ingen bild

Lena

11 juni 2017 22:21

Jag bryr mig inte om detta med barnäktenskap så mycket, det är inte VÅRT problem anser jag. Dessa immigranter tar med sig sin gamla seder o bruk från "hemlandet" och de vill inte ändra på sig, de vill bara ha pengarna och ett bekvämt liv. Hela MSM förnekar detta, eller tar upp det marginellt, utan patos, för det skulle ju kunna gynna ett visst parti.
Nej jag är nog uppgiven vad gäller mitt lands möjligheter att få bukt med vissa saker. Det gäller för var och en att verkligen se om sitt eget hus, och ta hand om de sina och sig själv. För vi har inget att hämta från media idag.

 
Ingen bild

Lena

11 juni 2017 22:29

I förra inlägget tog @Hacke upp om Ekots lördagsintervju och utfrågningen ab Alice Bah Kunhkes arbete med en ny "medieutredning. Monica Saarinen anser att Sverige lider av en mediekris. Jag tycker att utfrågningen bjuder på många guldkorn och uppmanar fler att lyssna på den. Det finns mycket att "hämta" där.
Förstår nu att du Thoralf har guldläge som en av de främsta journalister i Kalmar län. Det sas ju rent ut att det inte finns lokala nyhetsförmedlare på en mängs ställen i Sverige och att det är ett Demokratiproblem i storformat.

Thoralf Alfsson

11 juni 2017 23:03

Jag reflekterade över samma sak! Det borde vara guldläge för många idag.

 
Ingen bild

s29

11 juni 2017 22:46

65000 våldtäckter om året,barnäktenskap,skenande statsskuld,åldringsrån,bilbränder,stenkastning mot fordon från vägbroar,våld mot väktare och utryckningspersonal,etc etc.Världens första FEMINISTISKA REGERING.

 
Ingen bild

Christer

11 juni 2017 22:48

Lite vid sidan om.
Polisens underättelseavd har nu i en hemlig promemoria utökat antalet "särskilt utsatta områden" med 8 nya, från 15 till 23. Denna ökning har skett på 2 år. Rikspolischefen Dan Eliasson ville helst hemlighålla rapporten eftersom man helt saknar en trovärdig handlingsplan för att vända utvecklingen. Allt är jättekänsligt säger en trovärdig källa till DN, "utvecklingen går åt helt fel håll".
Ja, så ser det ut i Sverige idag, problemen med invandringen blir hela tiden större och större. Alltmedan det parti som varnat för den här utvecklingen hela tiden växer i opinionen. Handlingsförlamningen hos de etablerade partierna ökar eftersom man inte kan ge SD rätt. Hur fan ska Sverige ta sig ur, och kunna vända denna nedåtgående spiral?

 
Ingen bild

Björn

11 juni 2017 22:57

Utan att veta några detaljer till hur socialtjänsten har agerat, kan jag dock ha en viss förståelse för hur de kan ha tänkt.
Gissar att både mannen och den 16 åriga flickan har utländsk bakgrund och kanske kommit hit som flyktingar. Och nu har de plötsligt hamnat på socialtjänstens bord som ett ärende som dessa måste handlägga.
Vad göra? Eftersom jag inte har kunnat läsa tidningsartikeln, utan bara det som Toralf skrivit verkar det iallafall som att socialförvaltningen har vidtagit en rad åtgärder, men som inte har kunnat genomföras av olika skäl. Det verkar ju som att den 16 åriga flickan inte vill skiljas från mannen. Eller är det så att hon är så kuvad och hotad av denne att hon inte vågar, trots erbjudande om skyddat boende.
Gissar att socialtjänsten har träffat både mannen och flickan (vilket de givetvis borde ha gjort) och utifrån det sen har kommit fram till det beslut som de tog.
Socialtjänsten I Kalmar stiftar inga lagar utan har att följa de lagar som styr deras uppdrag. Har de inte gjort det kan man ju alltid göra en polisanmälan eller JO anmälan. Men jag tror att man nog har gjort så gott man kan för att lösa ett problem man fått på halsen.
Problemet eller felen finns högre upp I samhällspyramiden. Vilka är det som sätter ribban?
(Nej, jag jobbar inte inom socialtjänsten. Är bara trött på att man allt för ofta skjuter på budbäraren/den som har att effektuera gällande lagar).

 
Ingen bild

C Andersson

11 juni 2017 23:00

Det borde gå att göra en polisanmälan. Polisen måste i så fall göra någonting. Frågan är vad de kommer att göra. Socialförvaltningen kan knappast hänvisa till sekretess om det gäller en polisutredning.

Flickan borde gå i skola någonstans. Rektorn är skyldig att göra en orosanmälan om det föreligger misstänker om att allt inte står rätt till. Orosanmälan gör till socialen.

 
Ingen bild

Lena

11 juni 2017 23:26

Jag deprimerad av att läsa på ledarsidorna.se (som redan länkats till i fredags och i lördags) men förtjänar ytterligare inlägg. Läs under "Kravlösa arbetsmarknadsreformer ökar motsättningarna".
det är redan klubbat i riksdagen att de nyinkomna migranterna som har låg eller ingen utbildning, att de kan få ett särskilt studiebidrag på 9.000 kr/mån, och det utan studieresultatskrav!

Det är regeringen som ställer olika grupper mot varandra. Gäller inte alla lika rätt längre? Detta borde Monica Saaranen på Ekot ta upp!
M +L röstade med vänsterblocket för dessa "reformer". Men vi som är sjuka - för oss finns inga reformer!

 
Leif W

Leif W

12 juni 2017 00:54

Ang ring P1 och Järva veckan så hade han flera bra poäng och att en politisk vecka anordnas i Järva bekräftar att våra partiledare vet om och bekräftar och aksepterar att Islam också är en politisk ideologi

http://www.kyrkovalet.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 juni 2017 02:17

Sluta tjata om att folk "gifter sig" som de behagar. I vår grundlag står det att vi ska vara ett mångkulturellt land. Där alla kulturer är lika fina.
Då är det så att olika "kulturer" har olika seder och bruk. Därav följer att vår lagstiftning, som borde vara kulturellt neutral, inte kan vara det. Om somaliska kvinnor tycker att det enda rätta är att skära sönder sina döttrars snipor så må de hållas med det. Inga åtal har väckts sedan 1988 i två fall. Ett misstag som inte upprepats trots att i stort sett alla somaliska flickor har fått sina slidor sönderskurna och förstörda.
I zigenarnas kultur ingår inte att betala för en massa saker som vi andra måste göra. De har med kulturell rätt att köra omkring i obesiktade, oförsäkrade och oskattade bilar och husvagnar. Eller har någon hört talas om att en zigenare straffats för detta? Inte jag.
Unga män från muslimskt dominerade länder ser inget som helst fel i att tränga sig på en flicka, pojke, man, eller kvinna för könsumgänge. Här har i viss utsträckning straff utdömts. Men inte så farligt stränga. Snarare, tvärtom. Utvisning blir det aldrig tal om för en sådan bagatellartad kulturkrock.

Jag tycker SD ska driva kampanj på temat "Lika lag för alla"
Motionera också om höjd procentspärr vid riksdagsval.

Danielsson vill inte offentliggöra alla nya fina "utsatta områden" vi fått på ett par år. Det gör han helt rätt i. Om ingen får veta detta så finns det inga sådana. Inga problem och stasiministern slipper kräka ur sig att det är en utmaning.

Utsatta områden. Vilket djävla trams. Vadå utsatta? Utsatta för vad? Och från vem eller vilka?

Inte är det vita feta medelålders män som utsätter dem för vad det nu är. Problemet är väl implicit och inte explicit? Eller hur? Personligen håller jag på den gamla fina devisen: "Allt skit på ett ställe"

 
Ingen bild

C Andersson

12 juni 2017 13:42

"Halla-aho dömdes 2012 för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid för ett blogginlägg han gjorde 2008. I texten hävdade han bland annat att islam är en religion som godkänner pedofili och antydde att stöld kan vara ett genetiskt särdrag hos somalier, konstaterade Högsta domstolen. Trots hård kritik har Halla-aho enligt SR Ekot inte velat göra avbön från sina kontroversiella blogginlägg."
[SVT]

Är den här "mannen i femtioårsåldern" muslim?

 
Ingen bild

Palle

12 juni 2017 15:28

Socialen i Kalmar är en ren katastrof och socialchef Cecilia Frid är definitivt inte kunnig nog för denna stol.

 
Ingen bild

C Andersson

12 juni 2017 21:12

Fredrik Reinfeldt ska bli nationell samordnare av den invandrande brottsligheten.

 
Ingen bild

Laglydig

12 juni 2017 21:43

Vill passa på att nyansera debatten något. Tro nu inte på något sätt att jag är pedofil!

Om det var den här flickan eller någon annan jag läste om som var tvåbarnsmor när hon var 13 är ju TOTALT SJUKT! Det kan inte finnas tillstymmelse till kärlek utan det är BARA och ENDAST frågan om sexuellt utnyttjande av barn.

Jag och personer i min ålder är naturligtvis huvudhatobjektet för PK-kalifatet d v s jag är en medelålders vit man.
Till råga på allt så har jag varit ihop med en ung tjej som är 24 år yngre än jag själv och vi har dessutom en underbar liten dotter ihop. Hon var naturligtvis redan vuxen när vi träffades men ändå en ålderskillnad som knappast skulle ha accepterats i Sverige. Vad än någon må påstå så var det kärlek mellan oss.
Vi har dock valt att gå skilda vägar men har god kontakt p g a våran dotter.

Jag är numera, sedan fem år tillbaka, ihop med kvinna i 30-årsåldern som är 18 år yngre än mig själv. Kanske skulle störa någon i Sverige, men jag har inte hört några negativa kommentarer. Hon blev mamma första gången när hon var 14. Gissa vilken religion fadern har? Gissa om han dödshotat modern? Gissa om han dödshotat dottern?

Med andra ord, om kontrahenterna i ett förhållande har en väsentlig åldersskillnad så spelar det inte så stor roll så länge bägge frivilligt av kärlek har valt det förhållandet. När föräldrar gifter bort ett BARN med en betydligt äldre man utan att barnet har något som helst att säga till om då är det helt fel och då SKALL och MÅSTE myndigheter gripa in!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 20 juni 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”   ”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Ado...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 068 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se