thoralf

Direktlänk till inlägg 28 februari 2017

SEX ROMER KOSTAR SKATTEBETALARNA 10 MILJONER KRONOR

Av Thoralf Alfsson - 28 februari 2017 23:17

Ett litet avsnitt ur domen mot de sex romer som dömdes vid Kalmar tingsrätt och som haft sin stöldbas vid Salvelägret.

 

”Valentin Caldararu förekommer i belastningsregistret under tre avsnitt. Senast dömdes han den 13 september 2013 av Blekinge tingsrätt för stöld. Tingsrätten förordnade att en den 13 november 2015 meddelad villkorlig dom av Varbergs tingsrätt för stöld skulle omfatta det nya brottet. Utöver den villkorliga domen fick han böter. Av det internationella belastningsregistret framgår att han uppträtt under olika alias ”Dan Gheorghe Florin”, ”Rusalim Duro” och ”Florin Padaruta”. I Danmark är han dömd fyra gånger. I februari 2013 dömdes han av Retten i Glostrup för stöld i en byggvarumarknad till fängelse 40 dagar och till utvisning med förbud att återvända till Danmark under sex år. I mars 2014 dömdes han av Retten i Aalborg för överträdelse av inreseförbudet till fängelse tio dagar. I februari 2015 dömdes han av Retten i Glostrup för inbrott i en bensinstation till 30 dagars fängelse och utvisning under sex år. Senast dömdes han i mars 2015 av Retten i Glostrup för störande av allmän ordning och falsk tillvitelse till fängelse sex månader. Verkställigheten var fullgjord den 25 augusti 2015. Valentin har även dömts i Norge för flera stölder till böter. 2013 blev Valentin dessutom häktad i Norge tillsammans med kusinen Danut Radu.”

 

De sex försvarsadvokaterna i detta brottsmål kostade skattebetalarna 1 252 176 kronor. Jag gissar att polisens förundersökning. Åklagarmyndighetens kostnader och tingsrättens kostnader är väldigt stora. Totala kostnaden ligger säkert på minst 2,5 miljoner kronor, inklusive försvaret.


De häktade personerna har var och en suttit häktade sedan mitten av november. Det vill säga under drygt 100 dygn per person till en kostnad av ca 3 500 kronor/dygn. Med andra ord till en kostnad av ca 350 000 kronor/person eller 2 100 000 kronor totalt.


Nu skall de dessutom sitta i fängelse under minst sex månader ytterligare till en kostnad av ca 4 500 000 kronor innan de kan utvisas. Fängelsestraffen borde avtjänas i hemlandet, det vill säga i Rumänien. Rumänska medborgare skall inte belasta svenska skattebetalare!


De sex romerna kommer sannolikt ha kostat svenska skattebetalare ca 10 miljoner kronor när de så småningom utvisas. Detta tack vare Kalmar kommuns generösa upplåtande av gratis boende vid Salvelägret. Något som Kalmar kommuns skattebetalare dessutom betalat ca 1 miljon kronor för att hålla igång under 2015 och 2016.


Det som är helt otroligt märkligt eller helt sanslöst är att det finns politiker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som försvarar detta vansinne. De vill dessutom också starta upp ett härbärge i Kalmar för romerna.

 

Möjligen beror det på att de inte läser alternativ media. De är ovetande om verkligheten!

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

SD

28 februari 2017 23:34

Tacka Johan Persson för detta!

 
Ingen bild

En som vet

1 mars 2017 03:38

Det bästa jag vet att det är många som slutar att skänka till statsmissonen och vad är det som händer då.Då belastast kyrkan och vad händer då😀 fler går ut ur kyrkan.Tänk vad ROMERNA tillför Sverige.

 
Ingen bild

SD. 2018

1 mars 2017 06:22

Och tidningen Barometern ......

 
Ingen bild

Ulrika

1 mars 2017 06:32

Undrar om det egentligen hänt eller inte om vi frågar Löfven & co. eller alla pk i samhället. Bor i trakten och är själv inte utsatt, på riktigt – ännu, för besök mer än i lekstugan och där fanns inget av värde MEN tror att all extrabelysning, larm och varningar för hunden (på engelska) kan ha ”räddat” mig från besök i huset. Hade det inte varit för detta hade jag inget märkt och då hade det med PK logik inte hänt? Det man inte sett/hört själv finns inte – eller? http://www.expressen.se/gt/brandmannen-christian-omringades-av-tjuvliga/

 
Ingen bild

X

1 mars 2017 06:35

Heja PK-Sverige...
Naivitetens högborg på jorden.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 mars 2017 06:36

Att sådant här får ske i Sverige beror enbart på att vi har politiker som är dumma i huvudet och som behöver ledsagare.
Deras försingring av ärligt folks inbetalade skattepengar skulle medföra kännbart fängelsestraff.
Jag är inte längre stolt svensk !

 
Ingen bild

Putte

1 mars 2017 06:47

Kan man inte anmäla Kalmar kommun och Stadsmissionen för främjande av brott? Det är ju på grund av dessa som Salvelägret kom till.

 
Ingen bild

Tony

1 mars 2017 07:00

Men enligt BRÅ har brotten i Sverige minskat?
Det hade varit bättre att döpa om BRÅ till
Desinformationsverket eftersom det verkar vara det
man sysslar med, där kan man nog klämma in ett par
trehundra byråkrater så ökar ju sysselsättningen med.

 
Ingen bild

Fredde

1 mars 2017 07:10

PK-media som utgör "Trollfabrikerna", nämner naturligtsvis inte detta.
De låter hellre bli att berätta sannningen än att ge SD och alternativmedia rätt.

Jag fattar inte hur PK-media kan försvara detta agerande!!

 
Ingen bild

Hebbe

1 mars 2017 07:27

En svensk med sånt register kallas yrkeskriminell. En Rom för tiggare och då är det förstås synd om denne, fastän han aldrig tiggt.

OT. Johan Perssons sambos gamle chef hoppar direkt in i politiken på Johans sida, märkligt hur snabbt vissa kommer in i politiken

 
Ingen bild

Lena

1 mars 2017 08:24

Det är så fruktansvärt det som nu sker i Sverige, allting är tvärtom från sunt förnuft. Tänk att staten tar det på så stort allvar med dessa utlänningar! Varför inte helt sonika utvisa dem! Nej, de har inte resurser i stadsaparaten, inte nog med folk, inte nog folk i rättssystemet. På det sättet blir de sittandes i häktet och kostar skjortan. Dessa skitstövlar är det ju bara att utvisa men samtidigt måste man ha hårdare koll vid gränserna. Till sådant finns det gott om pengar.
Men Försäkringskassan vill inte ge sjuka i Sverige sjukersättning, nej det finns det inte pengar till, då måste det dras in.

 
Ingen bild

Hacke

1 mars 2017 08:30

Det är fler som borde sitta på de åtalades bänk. Men dessa sitter som alltid i orubbat bo och fortsätter missbruka sina mandat med att skänka bort våra surt förvärvade skattemedel till all världens kreti och pleti. På toppen har de dessutom fräckheten att se sig som goda.
Själv finner jag inte ord för att beskriva min avsky för dessa människor i det politiska maktetablissemanget och deras medlöpare i media.

 
Ingen bild

Riffi

1 mars 2017 08:50

Det pratas om att skapa enkla jobb. Glöm inte att de enda enkla jobb som finns kvar i Sverige idag, där ingen utbildning eller inga kunskaper krävs, är som pk-politiker.

 
Ingen bild

Tony

1 mars 2017 09:33

Skrytet om den höga sysselsättningen hade ju kunnat
vara ännu bättre ifall man räknade in alla bidragstagare
som anställda, det gör dom ju med fejkjobben som till
80% betalas av staten?

 
Ingen bild

Niklas R

1 mars 2017 10:34

Det är kostnader som sjuklövern gladeligen bär för att vi ska få leva i ett spännande, mångkulturellt, samhälle.
Den kostnaden kan vi enkelt täcka genom att stänga ner ett äldreboende och dumpa över vårdnaden av dessa äldre på barnen. Som även måste betala 50% av sin inkomst i skatt så vi kan fortsätta ha ett spännande och mångkulturellt samhälle.

 
Ingen bild

Vlad pålspetsaren

1 mars 2017 10:48

Helt otroligt. Jag är själv invandrare från Rumänien och jag förstår inte heller den här kollektiv galenskap som pågår i Sverige. Jag säger kollektiv eftersom finns fortfarande miljoner som röstar och stöder denna politik.

Sverige måste först och framst satsa skattebetalarnas skatt för att hjälpa dem som betalar skatt och sen, om pengarna räcker, att slösa pengarna genom att "öppna era hjärtan för de utsatta".

Jag vill bara ställa en fråga och jag vill att ni ska tänka på den sen: varifrån kommer alla dessa romer? Vem är de egentligen? Är dem rumäner bara för att de har ett pass utfärd av Rumänien? Vad är det som gör en man en riktig medborgare, ett pass eller något annat, liksom en gemensamt kultur, språk, tradition, osv. Den flesta av dessa tiggare pratar rumänska värre än jag pråtar svenska (efter bara ett par år i Sverige).

Varning: med den nuvarande utveckling kommer vi se i bara 20 år många "svenskar" som knappast pråtar svenska, som har ingen åning om den svenska kultur och/eller tradition, som har troligtviss inget lojalitet för Sverige, vandra hit och dit och representera Sverige.

De som inte lär sig av historiens misstag är dömda att upprepa dem. Gör inte detsamma misstag som vi gjorde för några hundra år tillbaka.

Om jag skulle har rätt att rösta skulle jag rösta med bägge händerna på SD i nästa val (oavsett om det kommer att drabba mig som invandrare).

 
Ingen bild

Ölandsbonde

1 mars 2017 11:24

Utanför ämnet
Så här mycket fick man se av Trumps tal till kongressen på våra internetsajter. Talet var på ganska prick en timme.

SVT.SE 26 sek.
Fria tider 1 timme
Avpixlat 1 timme
Aftonbladet 95 sek.
Expressen 0 sek.
DN 0 sek.
SVD 0 sek.
De som inget visade hade väldigt gott om hjälpsamma "journalister" som förklarade vad han sagt. Häpp häpp.

Tack alla fria medier som låter mig lyssna på det hela och själv dra mina egna slutsatser. Jag behöver ingen dadda, och ska ni tvinga en sådan på mig kräver jag att hen också städar och rensar trädgården. Tänka klarar jag lätt själv!

 
Ingen bild

Norrsken

1 mars 2017 11:43

Gränskontroll !
Dömda brottslingar ges inreseförbud i 10år.
Turister måste visa upp bankmedel för uppehälle.
Turister får ange hur länge det turistar, vilka språk de talar, mer än 4 veckor får ange vistelseort.
Turister som bara kan ett språk får bara stanna 4 veckor i Sverige.
Alla överträdelser ger inreseförbud i 10 år och böter.
Fler än två husvagnar hos samma markägare mer än ett dygn, kräver tillstånd av markägaren
Gränskontroll av utresande minibussar! Hur länge bussen varit i Sverige, vilka som reste in osv.
Gränskontroll får bara utföras av svensk medborgare.
Finns viljan kan brottslighet försvåras.

 
Ingen bild

Observer

1 mars 2017 11:56

Man läser: "Det som är helt otroligt märkligt eller helt sanslöst är att det finns politiker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som försvarar detta vansinne. De vill dessutom också starta upp ett härbärge i Kalmar för romerna.

...Som sagt; Notera noga vilka dessa är, Och efter 2018 så skickar ni en räkning till dessa! -Kan de inte betala -Samhällstjänst tills sista kronan för deras förslag är återbetalt!

 
Ingen bild

Observer

1 mars 2017 11:59

Förresten, Såg ni farsen med BRÅ i SVT Rapport i går?
SVT M Å S T E läggas ner!!!!!!!!!!

Thoralf Alfsson

1 mars 2017 12:52

BRÅ hade skickat några unga flickor som skulle försvara detta hycklande.

 
Ingen bild

O´ Hyra

1 mars 2017 12:39

Tog 15 år att stoppa misstänkt miljonfusk.
http://www.expressen.se/kvallsposten/tog-15-ar-att-stoppa-misstankt-miljonfusk/

Expressen nämner inte att dom tre bedragarna
kommer från Slovakien där dom greps i september förra året,
”där mamman äger en fastighet." Enligt Flashback Slovakiska zigenare.

Så illa kan det gå när man är "fördomsfri"
och tror på "alla människors lika värde".

 
Ingen bild

Fredde

1 mars 2017 13:04

Ölandsbonde: mycket bra kommentar!
Särskilt intressant är det med tanke på att PK-media kallar alternativmedia för "Trollfabriker".

Vem är det som trollar egentligen?

 
Ingen bild

Terrorstämpla islam

1 mars 2017 13:20


Islams kameleontiska natur

Hur många terrorstämplade islamska organisationer finns det idag? Hur många fler behöver terrorstämplas innan man kommer till insikt om att det är själva ideologin grogrunden islam som bör terrorstämplas?

 
Ingen bild

BJ

1 mars 2017 14:00

Det här med dyra fängelsevistelser vore väl inte omöjligt att göra nåt åt. Skulle det gå att leasa ut fångvården till exempelvis nåt land i nordafrika ? I alla fall för domar över 1 år. Kan tänka mej att kostnaden skulle minska till en tiondel.

 
Ingen bild

Odalbonde

1 mars 2017 14:06

PK är inte bra för ditt sunda bondförnuft.
Giv mig 2018.

 
Ingen bild

Ban islam!

1 mars 2017 14:16

Nej, det är inte Tove, Elin och Sandra som kastar sten mot ambulansen.
Det är Muhammed, Achmed och Ali Baba.

Fake News- medierna med SVT i spetsen skyller generellt på 'ungdomar'. Vilka ungdomar?

Ring gärna och tipsa
SVT: #31#087840000
Aftonbladet: #31#08411 11 11

 
Ingen bild

oveg

1 mars 2017 14:27

Att Danmark har liknande slapphänthet som Sverige vad gäller "utvisning efter avtjänat straff" var nytt för mig - danska politiker brukar ju annars visa bättre förstånd än sina svenska motsvarigheter.

Det behöver till en markering från det svenska samhället som gör att dessa grupper kriminella avhåller sig från brottslighet i Sverige. Utvisning efter avtjänat straff för de som är möjliga att utvisa är bra, för svenska fängelser avskräcker inte - de ses mer som en tids pensionatsvistelse. Men hur förfara med utvisade personer som ändå kommer tillbaka, för det gör ju många av dem. Här tror jag påföljden spelar in. Kunde vi komma dithän att Sverige kan hyra fängelseplatser i t ex Lettland (ev. i nåt gammalt fängelse från Sovjettiden), och låta de utländska förbrytarna avtjäna sina straff där, så skulle de kanske avhålla sig från att vidare besöka Sverige. Det borde obligatoriskt stå i domen - där utvisning ingår - att om vederbörande ånyo påträffas i Sverige så är det fängelse viss tid som gäller, och det utan nån ny rättegång och advokatkostnader. Och permissioner behövs ej för detta klientel - de ska ju ändå inte anpassas till ett framtida liv i Sverige.

F.ö är det ju märkligt att tiggarromerna har rätt att ta sig in i Sverige åberopande tremånadersregeln för arbetssökande. Men även om de har rätt till inresa så är det är en tidsbegränsad rätt och med det borde följa att deras in- och utresor registreras.

Att Riksdagen lagt en tidsgräns för jobbsökeri i Sverige, utan att föranstalta om registrering av in- och utresor, framstår knappast som genomarbetat - och hur är det med karenstid för ny inresa - räcker det med att åka till Köpenhamn och tillbaka. Har riksdagsledamöterna inga rådgivare, det här är ju som gjort för missbruk.

 
Ingen bild

f.d Kalmarbo

1 mars 2017 15:07

några reflexioner …
Under hösten fick jag kännedom om den här bloggen från / av Thoralf T.
så till en början vill jag berätta att en regelbunden läsning givit mig tankar
om händelser som jag troligen aldrig skulle se, läsa någon annanstans.
som jag tolkar väl underbyggda med fakta och referenser..ett JÄTTEJOBB!
Dessutom välskrivna, LÄTTLÄSTA. Läser alltså med stor behållning! TACK!
Inte så lite imponerad av den tid och energi som ligger bakom det arbetet!

Konstaterar att det uppenbarligen finns åtskilligt med ”tokigheter” mer eller
mindre medvetna där inget ansvar eller konsekvenser kan påkallas. SUCK!
Hur ofta hör jag inte ”beslutsfattare” säga och tala om sitt ansvar…för vad??
Och framförallt - om hur och med vilka konsekvenser?? Politikerlegitimation?

Men så en fundering…tänk om politikerna hade diskuterat i termer av alternativ
som att i stället för ”salvekaoset” bilda en ”vänort” i Rumänien och bidra med en
”biståndsinsats” för att bygga ex en skola… vad hade en 10-del kunnat göra…?
Högst troligt en win-win-win situation, eller?
Dels då för en mindre kostnad för kommunen, dels att bygga strukturer ”hemma”,
dels inte minst humanitärt både hälsomässigt och socialt!
För det kan ju ändå inte vara ”någon vettig” (inte ens en politiker) som ser en långsiktig
lösning i det som nu pågår!?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 mars 2017 16:24

Anonym kampanj mot Expressen: "Allvarligt"
http://www.expressen.se/nyheter/anonym-kampanj-mot-expressen-allvarligt/

Någon som vet hur man kommer i kontakt med dessa hjältar? Skulle definitivt beställa (skriva ut) och dela ut sådana flygblad.

Det brinner i knutarna hos lögnspridaren, desinformatören och propagandisten Thomas Mattsson.

"I ett anonymt upprop uppmanas människor att inte köpa Expressen – med påståenden om att "ett riggat system" i Stockholms tingsrätt friade Expressen i ett tryckfrihetsmål."

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 mars 2017 17:19

Dessa PRAO-elever som BRÅ skickade fram i Aktuellt ersatte väl några som inte vågade ställa upp.
För det är väl inte så att dessa tomhuvuden ansvarar för statistik som redovisas för oss.

Thoralf Alfsson

1 mars 2017 17:35

Inslaget gav utan tvekan upphov till många frågor. Kan bara säga att trovärdigheten var inte hög.

 
Ingen bild

Veritas

1 mars 2017 18:30

Och i valet nästa år tänker vi självklart på dom här stolpskotten som Lövens och andra sosse/mp muppars gullgrisar ....

 
Ingen bild

Hasse Pannband

1 mars 2017 18:55

Expressen gnäller och skriker.
Det låter falskare än en ostämd säckpipeorkester
i motvind på "the highland".

Vilka som nu har haft fräckheten att utmana slasktidningens
uppfattning om sanningen vet jag inte, men det finns flera
grupper på Facebook.

Men när man ser redaktören, detta face,
man undrar?

 
Ingen bild

Pg

1 mars 2017 19:02

F.d Kalmarbo


"tänk om politikerna hade diskuterat i termer av alternativ
som att i stället för ”salvekaoset” "

Utmärkt alla skattemedel skall enbart användas till svenska medborgare i Sverige.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 mars 2017 19:55

Nu jagas Peter Springare med blåslampa av landsförädare.
Vi ser ett land i totalt förfall där någon som låter invånarna ta del av sanningsförhållande tryggs tillbaka med full kraft av människor som är helt sanslösa.
Sverige visar sig tillhöra dom länder som är diktaturer och mörkar sanningen för övriga världen.

Hur går det för Tim Pool (USA-reportern) ?
Har han utvisats av polisen än ?

 
Ingen bild

OT

1 mars 2017 22:55

Sverige - ”Where females fear to tread…”: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4269576/KATIE-HOPKINS-reports-Scandi-lib-paradise-Sweden.html

Media överallt utom i Sverige - Disturbed of ”The Sound Of Silence”: https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

P.S: Snart en sanning runt om i världen - Sozzarnas paradis.

 
Ingen bild

Totte

2 mars 2017 01:52

Jag har med en dåres envishet alltid hävdat att Nordkorea är dårskapens yttersta utpost, men jag skulle vilja påstå att Sverige har gått om Nordkorea i ämnet dårskap!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se