thoralf

Direktlänk till inlägg 27 februari 2017

SKATTEBETALARNAS RÄKNING FÖR TIGGARLÄGRET VID SALVE.

Av Thoralf Alfsson - 27 februari 2017 23:06

 


Vid dagens kommunfullmäktigemöte hade jag en fråga angående kommunens kostnader för Salvelägret för tiggare under 2016 och en interpellation angående nedsågningen av 17 plataner på Norra Långgatan. Tiggarbosättningen stängdes i november 2016.


Svaret på kostnaderna när det gäller tiggarbosättningen som gått under namnet Salvelägret redovisades av kommunalrådet Dzenita Abaza enligt nedanstående kostnader.


 


Hon kunde dock inte redovisa kommunens egna personalkostnader. Trots att det rör sig om ganska många timmar. Man redovisar eller kostnadsför inte internt arbete.


Eftersom kommunen redovisat kostnader på ca 230 000 kronor för perioden 2015 är de sammanlagda externa kostnaderna för tiggarbosättningen minst 850 000 kronor men då är inte egna personalkostnader inräknade. Det innebär att kostnaden i själva verket är betydligt högre än 1 miljon kronor för kommunens skattebetalare.


Detta är de direkta kostnaderna. Sedan har vi de indirekta kostnaderna.


Idag dömdes sex romer som haft sin stöldbas vid Salvelägret till fängelsestraff från 1 till 1,5 år och utvisning vid Kalmar tingsrätt för en lång rad av stölder och häleri. Bland annat har de gjort inbrott hos Kalmar Vatten AB som är ett kommunalt bolag. Åklagaren värderar det stulna till minst 170 000 kronor.  Hur många företag och privatpersoner som drabbats vet bara dessa romer.


UPPDATERING


Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut hur media skulle rapportera om min fråga under måndagens kommunfullmäktigemöte. När jag kollar Barometern finns inte en rad om kostnaderna för Salvelägret. Det var Anders Blank som bevakade KF-mötet för Barometerns räkning. Östra Smålands Karin Asmundsson har däremot gjort en egen artikel om min fråga.


 


Är jag förvånad över att Barometerns Anders Blank väljer att tidningens läsare skall vara ovetande? Nej, det är jag inte!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Granskningsnämnden

27 februari 2017 23:31


Fler Fake News från SVT
Textnyheterna 27/2/2017 sid 137
Här berättas om 'filippinsk gerilla' som halvhög gisslan.
Inte ett ord om att det är en muslimsk terrororganisation.

Kontaktuppgifter
#31#087840000
rapport@svt.se
aktuellt@svt.se
agenda@svt.se

-

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

27 februari 2017 23:55

Rättelse:
halshögg

Stavningskontrollen lever sitt eget liv!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 februari 2017 23:56

Lyssna på den sansade Douglas Murray på BBC. Skatan som tydligen ska representera Sverige LJUGER obehindrat (enligt order) genom hela intervjun. Hon säger till exempel att; ”-i Sverige är vi inte naiva”

LÖGN.

Stefan Löfven 19 nov. 2015 ”-Sverige har varit naiva”

Douglas Murray - Trump, Sweden and Migrant Trouble
https://www.youtube.com/watch?v=1uTku_5E930

Ps. JUST NU i Malmö: Mordförsök med handgranat – en person skadad

Det går bra nu.

 
Ingen bild

Blåsippan

28 februari 2017 00:17

Mattias Karlsson var totalt värdelös i agenda. Är han också köpt av Soros och Bilderbergarna? Jag börjar faktiskt undra. Folk är oroliga säger TK. Men det dödliga våldet har minskat säger kulturmarxistiska Morgan. Men för helvete folk kan vara oroliga för gruppvåldtäkt, eller misshandel eller att få sin bil uppbränd. Det dödliga våldet kanske har minskat (om pk inte vinklar sanningen) för att vården blivit bättre eller för att det finns mobiler nu som inte fanns förr. Men Mattias var en jäkla besvikelse. Överväger annat parti nu.

 
Ingen bild

Blåsippan

28 februari 2017 00:24

Där har du en tanke Thoralf. Se mitt tidigare inlägg. Varför du inte fick vara kvar. Du är inte köpt av Soros som de andra. För att samla ihop en nationell opposition som sen blir uddlös. Det kan vara planerat sedan länge. Därför är det enbart en massa unga jasägare inom Riksdagspartiet numera.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 februari 2017 00:50

Dålig marknadsföring. Jag missade att det var handgranatens dag i går.

"
En skadad av misstänkt handgranat

En person fick splitterskador i benet
vid en explosion i Lindängen i Malmö
"
"
Skarpladdad granat nära polishus

Polisen spärrade av ett område i Kista
i nordvästra Stockholm efter att ett
"
Är det Trumps eller Putins fel?

 
Ingen bild

UncleBob

28 februari 2017 03:19

Det är för bedrövligt att Sosseriet och alliansen har tyckt att detta skulle få fortgå. I Sverige???
Som förklaring lämnas en rad förklaringar som bygger på lögner, godhetsknarkande, verklighetsflykt och brist på sunt förnuft.

 
Ingen bild

Ulrika

28 februari 2017 06:11

I vanliga fall har vi det så här http://www.expressen.se/gt/en-polisbil--pa-ett-omrade-stort-som-storstockholm/ Mannen, Alexander som uttalar sig i reportaget, känner sig inte så otrygg, antagligen för att han är just man. Hade man frågat hans sambo eller mig som är kvinnor hade nog svaret varit annorlunda. Det är hemskt att bo så man inte kan lita på att få hjälp snabbt om man hamnar i nöd och det gäller även annan blåljusverksamhet. Vård är det också si och så med och BB har vi som närmast tio mil bort. En sak hade varit om vi valt att bosätta oss i "utmarkerna" men så är det inte utan har genom åren blivit så av alla besparingar som tar det vi tidigare haft samtidigt som det slängs miljoner på andra utan nytta. Hade det gått efter antalet fritidsgårdar, eller snarare brist på dem, hade det brunnit bilar här dygnet runt i årtionden men icke. Vi är just ett av dessa samhällen som infiltreras av tjuvpack och så just i går var det dock så här (här duger inte tält och husvagnar). http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/stor-polisinsats-i-dalsland-1.4174796 Vem vet kanske får vi fler polisbilar nu annars lär det bildas annat – jakt är en utbredd fritidssyssla bland invånarna.

 
Ingen bild

Hacke

28 februari 2017 09:27

Utan sd och Thoralf hade de relevanta frågorna aldrig ens väckts. Utan hans blogg och övrig alternativmedia ingen allmän kännedom. Det hade varit tyst och konsensus över hela linjen. Och i detta fall gäller det Kalmar. Hur det ser ut i andra kommuner och på riksplan kan vi bara ana oss till. Det är mörkning i alla led och i alla former. Man blir mörkrädd när man tänker på hur det såg ut innan enda oppositionspartiet sd kom in i bilden och började klä av och avslöja demokraturen plagg för plagg. Och innan välsignade alternativmedia. Men snart står den där, demokraturen Sverige, i hela sin vidrighet, avslöjad och spridd inför hela världen.
Tusen tack till alla, från Thoralf till Trump.

 
Ingen bild

Fredde

28 februari 2017 09:32

Barometern (M) gör självmål på självmål.

Det är ju pinsamt att de så systematiskt undviker att rapportera om detta, särskilt med hänsyn till att Moderaterna själva varit förespråkare för att stänga lägret.

 
Ingen bild

GBM

28 februari 2017 10:10

Anders Blank har helt missuppfattat sitt arbete och vilket uppdrag han har, han fortsätter att skriva uppsatser precis som han gjorde under skoltiden. Han har nog inte de vassaste knivarna i lådan och bör söka ett annat jobb.

 
Ingen bild

Tony

28 februari 2017 10:36

Ett gott råd, säg upp ert bekantskap med barometern,
det går bra att klara sig utan lokaltidning, framförallt
när dom inte vill göra sitt jobb, skänk istället ett
antal hundralappar till Thoralf som utför deras jobb?

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2017 11:18

Mycket bra Thoralf att du flåsar dem i nacken hela tiden med alla de felaktigheter de gör, för det är en sak dessa galna politiker behöver så är det att man drar ner byxorna. Det kan aldrig bli tillräckligt av det, för de är inte värda mer! men de tycker väl som vanligt att det inte gör något, de är för "stora" för att de ska få bannor. De kan ta det lugnt. 
Ingen bild

World Traveller

28 februari 2017 11:21

@ Blasippan
Jag tycker ocksa det ar riktigt skumt att Thoralf blev borttagen fran SD's riksdagslista. Nagot stinker rejalt.

 
Ingen bild

Friholt

28 februari 2017 11:21

@ Blåsippan 00,17 Retorik idag är inte bara vältalighet. Idag gäller det att klämma in så mycket som möjligt när uppmaningen lyder "nu har du 10 sekunder på dig som slutreplik".
Om du nu är besviken. Blåsippan, så borde du ju kunna motivera den.

 
Ingen bild

Viveka

28 februari 2017 11:53

Även i en mindre stad som Lund förekommer rån, ofta med flera gärningsmän inblandade. I nedanstående fall tre personer, men har även läst om när fem personer gett sig på en ensam person, tagit värdesaker och misshandlat rånoffret. Detta sätt att bära sig åt har eskalerat på sista tiden även i mindre och medelstora städer. Ett mycket osvenskt sätt som man aldrig hörde talas om tidigare vad jag vet. Och i rapporteringen mörkas det så klart!

http://www.sydsvenskan.se/2017-02-05/ranade-man-i-lund-greps-i-malmo

 
Ingen bild

Stefan Åhgren

28 februari 2017 12:27

Undrar om folk tyckte lika synd om tiggarna om fakta redovisades av media??

 
Ingen bild

Islander

28 februari 2017 12:30

Läste just på annan sida, att advokat, rättegångs och tolk kostnader uppgick till mer än 1.3 M SEK för de som var brottsligar och använde Salve som bas. Med take på det stulna, Kalmar Kommuns Kostnader, Svenska Statens Kostnader, Försäkringsbolagens kostnader, bestulna företags kostnader, eventuelle bestulna Privatpersoners kostnader, ligger nog prislappen någon stans mellan 3-5.000.000 kronor

 
Ingen bild

Hexe

28 februari 2017 12:39

”Fan ta Er politiker!”

”Utan byxor och skor. Med navelsträngen hängandes och vår nyfödda i famnen får jag kliva ur bilen i snön, i minusgrader. Blottad för allmänheten. Fan ta er politiker!”

http://land.se/landkoll/forsta-solleftea-forlossningen-i-bilen-skedd-fan-ta-er-politiker/#.WLBMDYO2JGU.facebook

Men denna händelse i otrygghetens Sverige är inget som berör ungdomsförbund, kvinnoförbund eller flera kommunalråd inom socialdemokratin, de vill åter öppna gränsen och omfamna alla som vill in till trygghet och möjlighet till evig försörjning.

Jag känner mig djupt beklämd över deras totala oförmåga att koppla ihop massinvandringens enorma kostnader och dess negativa konsekvenser som orsakar besparingar, neddragningar på vitala samhällsområden, som sjukvård, polis, rättsväsende och försvar.

Det måste vara något fel i hjärnkontoret, som har slagit ut en stor del av hjärnans kopplingar?

Beroendesjukdom?

Kan ansvarslös strävan efter godhet och humanitet klassas som beroendesjukdom precis som knark, shopping, socker och alkohol?

http://word.harrietsblogg.se/

 
Ingen bild

Sigge

28 februari 2017 12:54

@Blåsippan
Jag tror du missförstått debatten om invandrares överrepresentation vid brott. Det handlar om att etablera en bild av att så är fallet(vilket det är) och att media och politiker mörkat och ljugit under lång tid. Detta har SD lyckats med och det är nu en etablerad sanning. Mattias Karlsson behöver bara stå där lugnt och sansat medan Morgan Johannson skriker och gapar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 februari 2017 13:07

Jätterazzia mot muslimer i Berlin
https://unvis.it/di.se/nyheter/jatterazzia-mot-jihadister-i-berlin

Den våldsamma politiska ideologin islam gör sig dagligen påmind.

 
Ingen bild

Wille

28 februari 2017 14:27

Ovanligt att kommunen mörkar.... NOT!

 
Ingen bild

Fredde

28 februari 2017 15:10

PK-media gapar om "Trollfabriker", och pekar på alternativmedia.

Men, det är ju alternativmedia som lyfter fram sanningen!
Inte vanliga tidningar, de döljer istället sanningen....

 
Ingen bild

Lasse P

28 februari 2017 16:08

Hur många tjänar 800 000 om året.Ingen vanligt arbetaredan.
Tackar faan att det är en bra timmpeng.När dom kommer på kåken tjänar dom cirka 2000 kr i månaden.Dom behöver ingen arbetsförmedling eller ledsagare,dom kan det här alla dagar i veckan.

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2017 16:24

Heder åt Nina Drakfors som orkar stå upp och kämpar mot mediedrev.

http://avpixlat.info/2017/02/28/intervju-med-nina-drakfors-pga-granskning-sverige-och sd/

 
Ingen bild

Thoralf A

28 februari 2017 16:29

Fredde

Jag publicerar inte kommentarer som består av enbart ett långt eller helt och hållet ett citat från en publicerad artikel. Upphovsrätten!

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2017 16:30

Måste berömma @Hacke som skriver här. Dina inlägg är så välskrivna, inte ett stavfel, inte en felsyftning samtidigt så klara, tydliga och välformulerade. Är du skriftställare av något slag? Det är ju en konst att skriva som dig.
Vi måste alla kämpa på och absolut inte ge oss i den här kampen mot övermakten o dess ljugande och mörkanden. Känner på mig att de är lite skakis nu, det kommer att komma fram ytterligare bevis hur de gör sitt bästa för att endast jobba för sitt "eget".

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2017 16:37

Trots att jag inte gillar Mattias Karlsson så tycker jag nog att han är skicklig debattör och gör sitt jobb. Så också på Agenda i söndags. Den som sedan jämför med lögnaren, justitieministern, och hans utfall så är det milsvid skillnad.

 
Ingen bild

Tony

28 februari 2017 16:40

En ko får man inte transportera senare än 20 dagar innan hon ska ha sin kalv, en kvinna som ska föda barn kan man frakta 20-30 mil på hala vintervägar, och hinner dom inte fram till närmsta BB så får hon föda i bilen.?
Svenska makthavare är ta mig fan inte kloka?

 
Ingen bild

Fredde

28 februari 2017 16:41

Thoralf: ja, där har du en poäng. Men, vad som skrevs var att zigernar... förlåt: EU-migranterna stulit för närmare en miljon totalt. Däck, verktyg, mm.

Thoralf Alfsson

28 februari 2017 18:05

Media har koll på min blogg!

Jag har koll på dessa sex romer och har skrivit om dem tidigare på bloggen. Jag har fått ut domen från Kalmar tingsrätt men jag försöker få fram lite andra uppgifter också angående detta fall innan jag skriver mitt blogginlägg.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 februari 2017 18:33

Johan Westerholm går på Ledarsidorna till skarp kritik mot Justitieminister Morgan Johansson för att man tappat kontrollen över Järvafältet och att han inte ens vill erkänna att så är fallet. Särskilt intressant är att Johan är partikamrat med Morgan.

Järvafältet är ett tidigare militärt övningsfält där man senare byggde Tensta, Rinkeby o s v. Det var inget fel på de bostadsområdena när de bostadstörstande stockholmarna tacksamt flyttade in. Sedan tappade man kontrollen och nu törs man inte utöva den svenska lagen.

Det jag tänker på när jag läser namnet Järvafältet är, att vi är många årskullar värnpliktiga som har övats i den terrängen för att försvara vårt fosterland. Något som vi tyckte var viktigt under VK2 och under det kalla kriget.

Nu är det sorgligt med politiker som inte törs försvara vår nation.

 
Ingen bild

C Andersson

28 februari 2017 18:58

Jag hittar ingen sökfunktion på svt.se Någon annan som gör.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 februari 2017 19:09

Hur hindrar man "EU-migranter" från att komma tillbaka?

Eliasson har satt armband på dom med texten "kom inte tillbaka"
Så det är bara att slappna av.
Dom har fått en läxa som heter duga nu.

 
Ingen bild

Hacke

28 februari 2017 19:14

@Lena (16.37)
Stort tack Lena, dina vänliga ord värmer. Det stämmer att jag huvudsakligen jobbat med ”pennan”. I vilket sammanhang vill/vågar jag knappt nämna av risk för att bli utslängd ;). Men om jag säger att det har med ”den lägsta formen av liv” att göra så förstår nog de flesta härinne.
Hoppas också på förståelse för att jag inte på något sätt har med denna idag så smutsiga bransch och dess minst sagt tvivelaktiga klientel att göra längre.

 
Ingen bild

Snart är SD över 40%

28 februari 2017 19:19

Till Hacke 0927 vill framföra ett hederligt Tack! För dina väl valda ord om demokratierna! 😀

 
Ingen bild

Von Kätting

28 februari 2017 19:32

Tjuvarna som förr åkte på stöldturné i Sverige har nu valt en ny taktik – de bosätter sig i området.
Nu varnar polisinspektör Monica Lindberg för att bristen på poliser i glesbygden gör att stöldligorna kan ta över.
– Vi behöver större samverkan för annars kommer det välla in sån här typ av brottslighet. Då kan det gå så pass långt att man tar över mindre orter, säger hon.

http://www.expressen.se/gt/polisens-larm-tjuvar-tar-over-mindre-orter/

 
Ingen bild

Observer

28 februari 2017 19:45

Svensk media har gjort sig ovän med Sveriges befolkning!

 
Ingen bild

Observer

28 februari 2017 20:20

http://www.aftenposten.no/kultur/Vapenprodusenten-Nammo-far-kritikk--Denne-annonsen-kunne-NS-laget-pa-30-tallet-616059b.html#&gid=1&pid=1

"– Friska ungdomar som stirrar uppåt och framåt är något man förknippar med totalitära rörelser. Annonsen är lätt att förväxla med en som NS kunde ha gjort på 30-talet och 40-talet, säger historikern Nik Brandal till Aftenposten."

Skidlandslagets annons PK-Stoppades! -De såg ALLDELES FÖR FRISKA UT.

Kommunistmedia vill förstås hellre se 42-åriga hemmasittare med pipskägg som går på bidrag, precis som de själva.

http://socialunderground.com/wp-content/uploads/2014/11/hipsters_testicules_394.png

Det är media mot folket i hela västvärlden tydligen. Medias enda vänner är några kommunistmuppar i regeringen som snart skall få den äran att avgå.
Media i sin nuvarande form har ingen framtid.

 
Ingen bild

Snart är SD över 40%

28 februari 2017 20:28

Demokraturen !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 februari 2017 21:07

Det är inget annat än försingring av skattepengar kommunen sysslar med.
Att politiker är så sinnessvaga förvånar mig varje dag.

 
Ingen bild

Stefan A.

28 februari 2017 22:01

Ja den slutliga kostnaden för massinvandringen från när
och fjärran kommer vi nog aldrig att få reda på, bl.a för att
det inte går att få reda på hur många ensamkommande män
med utländsk bakgrund som uppbär försörjningsstöd, för det
får man inte koda, en inhyrd socialsekreterare kostar tre ggr.
så mycket som en fast anställd, om denne har hand om en
Svensk familj och nio invandrade så redovisas inte detta,
lika lite kommer vi att få reda hur många miljoner genom åren
fulmedia har lagt på att bekämpa SD, är säkert inga småsummor…

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se