thoralf

Direktlänk till inlägg 27 februari 2017

GRÄVA EN GROP ÅT ANDRA

Av Thoralf Alfsson - 27 februari 2017 15:30

Under förra mandatperioden tog Alliansregeringen med starkt stöd från de rödgröna initiativ till att förändra och införa nya regler när det gäller partistöd. Detta gällde i första hand på kommunal och regionsnivå. Jag tror ingen betvivlar att syftet i första hand var till för att begränsa stödet till Sverigedemokraterna när det gällde t.ex tomma stolar. Men även på det sätt som Sverigedemokraterna finansierar sina valrörelser genom att man på central nivå köper in många tjänster för partierna på lokalnivå.


Detta fick till följd att den nya lagstiftningen numera ställer krav på en redovisning och granskning över hur partistödet används. Lagstiftningen blev dock ganska tandlös då partierna i 7-klövern insåg att de själva även kunde drabbas. Enligt de nya reglerna i kommunallagen skall redovisning och granskningsrapport lämnas in senast den 30 juni för det föregående året. Det parti som inte lämnar in en redovisning inom den tiden är inte berättigad till något partistöd kommande år.


Tidningen Dagens Samhälle har gjort en sammanställning över hur den nya lagen följs i en artikel. Laglydigheten inom vissa kommuner tycks vara töjbar men inte i alla kommuner.


I Essunga kommun var det endast Sverigedemokraterna som lämnade in sin redovisning i rätt tid. Det innebär att övriga partier inte får något partistöd under 2017, endast Sverigedemokraterna. Den som gräver en grop åt andra ramlar ofta själv där i heter det ju och det stämmer alldeles utmärkt i detta fall.


Personligen var jag väldigt förvånad under förra våren när alla partier lämnat in sin redovisning i Kalmar och det fanns inte en enda rad om redovisningen i lokalmedia. I Kalmar skall redovisningen vara inne den 30 april enligt beslut i kommunfullmäktige. Varken Barometern eller Östra Småland följde upp med några artiklar.


Men den 12 juli publicerade Barometern en artikel. När jag nu har lite mer uppgifter kring hur redovisningen såg ut i Kalmar blir jag lite förvånad över Barometerns artikel. Framförallt att man inte kritiserar Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hårdare.

 

”Hur respektive parti redovisar användandet av det kommunala partistödet varierar därför en hel del. Socialdemokraterna har redovisat vart pengarna går men inte hur mycket, Miljöpartiet redovisar utgifterna i stora drag medan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna har en mer detaljerad redovisning.

I Vänsterpartiets fall redovisas inte alls vart pengarna går. Inte ens hur mycket de får i partistöd, utan de garanterar bara att pengarna har använts inom den egna organisationen och följt riktlinjerna.”

 

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet redovisade inte en enda siffra i sina inlämnade redovisningar. Det är nog den stora anledningen till att socialdemokratiska Östra Småland uppenbarligen inte skrev en enda rad om hur partierna i Kalmar kommun redovisade hur man använt sitt partistöd. Det hade ju varit ett riktigt självmål av tidningen. Då är det bättre att vara tyst och låta sina läsare vara helt ovetande.


Nedan finns Vänsterpartiets och Socialdemokraternas i Kalmar redovisning av partistödet. Dessa redovisningar har godkänts av Kalmar kommun och visar med andra ord hur tandlös den nya lagen är.


Sverigedemokraterna redovisar dock också vart vi lagt våra pengar och hur mycket vi avsatt till valfonden.


 

 


Jag tror säkert mina läsare hade kunnat föreställa sig rubrikerna i media om Sverigedemokraterna inte redovisat några siffror men att övriga partier gjort det!


Så går det till när man gräver en grop åt andra!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Axel

27 februari 2017 16:24

Senaste avsnittet av DGS-TV. Sprid, sprid och sprid.
Dagen efter att Morgan Johansson stått i TV och ljugit svenska folket rätt upp i ansiktet så publiceras det här. Taskig tajming igen regeringen

https://youtu.be/ta5a02MzWjE

 
Ingen bild

Friholt

27 februari 2017 16:26

Jag är inte säker på att Gustav Fröding menade partistöden med den här dikten men jag tror att han, odödlig som han är, ändå kan acceptera en ironisk tolkning av innehållet i hans dikt:
"Jag köpte mig kärlek för pengar
för mig fanns ej annan att få
Sjung vacker, I skorrande strängar
sjung vacker om kärlek ändå"

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 februari 2017 17:08

Ytterligare bevis för att Sverige är dårarnas paradis !
Att inte speca posterna är en form av lögn.
"Att bita sig själv i svansen" kan man också kalla stolligheterna.

 
Ingen bild

Observer

27 februari 2017 17:15

........Var fan är kvittona?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 februari 2017 17:29

Det skulle vara lämpligt att Tim Pool
(USA reportern) följer med ambulansen till Rosengård.
Han verkar ha en positiv (felaktig) bild av Rosengård.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 februari 2017 17:56

På min tid fick man gå extrakurs i välskrivning
om inte texten var tillräckligt läsbar.
Det slapp tydligen Eva Hermansson.

Problemet i Sverige är att man stiftar en massa lagar,
men man har inte resurser att se till att dom följs.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 februari 2017 18:41

Vänsterpartiet, kommunisterna? Om något parti
har ett solkigt förflutet? Varför granskas inte det av
vår oberoende press, inklusive SR och SVT.

Jag kan inte i detalj SD:s historia, men tror att det
fanns några medgrundare till en föregångare till SD
som stridit för Hitler. Möjligen i SS, dom är döda nu
i motsats till kommunisten Ohly.

I nutid har SD haft en stenhård linje som alla vet och
jag undrar hur länge ska moderater och Löfven som
bara upprepar vad gifttungan Arnstad viskat i hans öra
få hållas, utan att få motfrågor från journalister.

Ett intressant bildreportage från DDR.

http://www.thojuh.se/tysk/tysk.htm

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 februari 2017 19:02

”taktiska enheter”
”farliga situationer”
”riskområden”
”no-go-zoner”
”adekvat skydd”
”inväntar personskydd”
”risktänkande”
”ökad fara om de skulle befinna sig i området”
”våld och hot”
”för farligt att gå in”
”handgranater kastas mot polis”
”vi uppfattas som inkräktare”
”posttraumatisk stress”
”potentiellt farligt område”

Är det soldater som beskriver vardagen i Aleppo? Nej, det är ambulanspersonal som beskriver sin vardag i muslimska getton.

Må djävulen ta Reinfeldt.

Head of Swedish Ambulance Drivers Union: No-go Zones are Reality for Us
https://www.youtube.com/watch?v=ta5a02MzWjE

 
Ingen bild

Undrande

27 februari 2017 20:15

Var någonstans står det hur utförlig redovisningen ska vara?

Thoralf Alfsson

27 februari 2017 21:09

I kommunallagen och i proppen som antogs av riksdagen.

 
Ingen bild

Hacke

27 februari 2017 21:59

Vänstern ser skattekakan som en outsinlig naturresurs avsedd i första hand för dem själva att leka med och fördela efter behag.
Sannolikt ser man det som något av en skymf att nu tvingas redovisa. Eller är det kanske deras gedigna okunnighet också på detta område som man ska tolka de uppenbarligen i all hafs tillkomna kråkfötterna.
Bra Thoralf att du redovisar spektaklet som naturligtvis som alltid mörkas av deras beskyddare och politiska vänner i msm.

 
Ingen bild

M och SD bakom maktskifte i Hässleholm

27 februari 2017 23:19

När den rödgröna budgeten röstades ner uppstod politiskt kaos i Hässleholm. På måndagskvällen blev det klart att Moderaterna och Sverigedemokraterna tar den politiska ledningen i kommunen.

Det som nu sker i Hässleholm följs av politiker på riksplanet och har lyfts fram i utländsk media.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sverigedemokraterna-vill-leda-hassleholms-fullmaktige

 
Ingen bild

Glenn Josefsson

27 februari 2017 23:31

Japp. Hade blivit löpsedel på det.

Och föreställ er medias uppmärksamhet och hyllningar, om någon av de kroniska lögnarna, Johan Norberg eller Jesper Strömbäck hade skrivit en storsäljande bok om svensk invandringspolitik.

Hade den boken fått mer uppmärksamhet än vad Sanandajis bok hittills erhållit?

 
Gerd

Gerd

28 februari 2017 00:00

Helt galet är vad det är!

http://https://fodelsedagarna.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2017 11:13

För "de stora" finns inga lagar, de klarar sig ändå, och gud nåde den som kritiserar dem, då åkerglåporden fram igen. Dom är helt klart "to big to fail" som man säger over there.

 
Ingen bild

Niklas R

1 mars 2017 11:47

Vi är alla jämlika inför lagen. Men vissa är mer lika än andra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se