thoralf

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2016

UTVISNING

Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2016 10:56

Utvisning på grund av brott är ett medel som svenska domstolar borde använda i större utsträckning och om nödvändigt borde lagstiftningen förändras för att kunna använda denna möjlighet i betydligt större utsträckning. Praxis över hur lång tid en person inte får återvända till Sverige bör också skärpas kraftigt men även hur tiden beräknas.


I fredags dömdes 22-årige Hussein Haidari, medborgare i Afghanistan till 2 års fängelse och utvisning och förbjuds att återvända till Sverige före 2021-10-14 (5 år) vid Kalmar tingsrätt. Hussein Haidari är skriven i Degerhamn på Öland. Här nedan kommer en lista på de brott han döms för.


 


Det som bedöms som grov misshandel är två knivhugg i ryggen på en ”kamrat” vid centralstationen i Kalmar. Sannolikt handlade det om knark då de både enligt domen sysslat med knarklangning. Enligt många har centralstationen i Kalmar utvecklats till en knarkcentral.


Hussein Haidari dömdes redan 2013 för grov misshandel till skyddstillsyn med samhällstjänst 240 timmar. I mars 2016 dömdes han för misshandel till tre månaders fängelse. Jag håller det inte för osannolikt att Hussein Haidari är ett så kallat ensamkommande barn eftersom han har varit i Sverige under flera år.


Domen angående utvisning under fem år är dock väldigt trubbig. För det första skall personen avtjäna sitt fängelsestraff vilket sannolikt bara kommer avtjänas med 2/3-delar, vilket innebär att 24 månader blir 16 månader i praktiken. Dessutom skall tiden för häktning dras av, det vill säga 2 månader. Det verkliga straffet blir alltså ca 14 månader. Därmed minskar utvisningstiden till mindre än 4 år i praktiken. Dessutom förväntas Hussein Haidari efter avtjänat straff lämna Sverige frivilligt. Jag tror inte Hussein Haidari kommer lämna Sverige frivilligt utan snarare gå under jorden och bli en så kallad ”papperslös” som de goda i samhället kommer göra allt för att beskydda och hjälpa.


Jag anser att tiden för utvisning skall skärpas kraftigt. I detta fall har personen gjort sig skyldig till misshandel och grov misshandel vid tre tillfällen under bara några år. Jag anser att han skall utvisas från Sverige på livstid. Han har fått sin chans men inte tagit den utan visat att han är ett rötägg och ovärdig att leva i vårt land.


Jag anser också att tiden för utvisning inte skall starta förrän fängelsestraffet har avtjänats.


Dessutom skall alltid personer som även dömts till utvisning efter avtjänat straff alltid transporteras till hemlandet åtföljda av kriminalvårdens personal. Om det inte kan ske i samband med frigivningen skall de hållas i förvar tills möjlighet ges.


Hade jag idag suttit i riksdagen hade jag skrivit enskilda motioner om detta!

 
ANNONS
 
Ingen bild

OT

15 oktober 2016 11:27

Thoralf@
Enligt din lista så har mannen dömts EN gång för misshandel medan du skriver att det är tre gånger. Vilket gäller?

I sak håller jag med dig till 100 procent. Hoppas nu bara att du kan få tjockskallarna i riksdagen att dra fingrarna ur arslet och ta ansvar även i denna fråga.

Thoralf Alfsson

15 oktober 2016 12:00

Tidigare domar. Läs hela blogginlägget!!!

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

15 oktober 2016 11:47

Denne man (trolig muslim) visar upp ett leverne, som även inom islam är "syndigt". De flesta västliga underrättelsetjänster har inte begripit att när man skall bedöma risker för att en muslim utför terrordåd, så är det just sådana individer, som till synes lever anpassat, även om livet levs syndigt, som är den största risken.
Inom islam finns det således ett säkert sätt att få alla synder (inkl religiösa) förlåtna och upptas i paradiset, d v s att bli dödad i samband med att flest möjliga "otrogna" dödas innan de själv dör.
Nämnda typ är farligast, eftersom de normalt går under säkerhetstjänsternas "radar" och att dessa letar efter radikaliserade individer inom lösa nätverk.

 
Ingen bild

Christer

15 oktober 2016 12:10

Jag tror att en majoritet av det svenska folket, i likhet med mig resonerar som du gör i detta blogginlägg Thoralf. Det är våra "rättsvårdande" myndigheter och det politiska etablissemanget som har en annan och avvikande rättsuppfattning. MSM undviker att blåsa upp historier som denna, man vill antagligen inte utmana sin läsekrets då man vet ungefär hur synen på rättvisan är bland "vanligt folk". Hellre rena snyfthistorier än att dalta med en kriminell invandrare!
Synd att du inte sitter i Riksdagen och skriver motioner om t.ex detta. Vilken spridning det skulle få om du dessutom skulle publicera dom på bloggen.
Tycker ändå att debatten ibland vidgas lite, åtminstone på vissa områden. J I Lundström skriver en bra debattartikel i Barometern om Salvelägret i Kalmar. Snart får Johan Persson bestämma sig för en ståndpunkt. Jag tror att samtliga politiker inser att en majoritet av väljarna önskar att lägret töms, och att illegala immigranter snarast åker tillbaka till sina hemländer. Det man räds är själva stängningen med poliser, förtvivlade skrik och upplopp av vänstermänniskor och media som endast kan rapportera utifrån "de utsattas" perspektiv. Det blir årets snyfthistoria i lokal MSM, medan Sverige och Kalmar sjunker allt djupare handlingsförlamningens träsk.

 
Ingen bild

Hacke

15 oktober 2016 12:11

Svensk lagstiftning grundas i mångt och mycket på ett sedan länge svunnet, tryggt och homogent Sverige. Kosmetiska justeringar och vida ramar för tolkningsmöjligheter i straffskalorna är då ett rent hån när landet invaderats av folk från dysfunktionella länder och klankulturer o s v. Helt naturligt då att glappet mellan folket och de rättsvårdande instanserna - toppat med ett korrupt advokatsamfund - aldrig torde varit större än det är idag.

 
Ingen bild

Anette

15 oktober 2016 12:20

Det är verkligen synd att rätt man på rätt plats inte verkar existera inom Sd. Din rätta plats borde vara i riksdagen.

 
Ingen bild

Fredde

15 oktober 2016 12:24

PK-media filtrerar effektivt hur många "berikare" det handlar om som döms för liknande brott.
Enstaka kommer faktiskt fram (se mitt tidigare inlägg om rumänerna), men hur stort är mörkertalet?

Det är en jäkla tur att det finns några (bl.a. Thoralf) som lyfter fram sanningen i dagsjuset!

 
Ingen bild

Bo

15 oktober 2016 12:29

Den stackarn säkert har en annan bakgrund, liksom Nigerias president Muhammadu Buhari, som just nu är på Tysklandsbesök.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/z12.jpg

Vad min fru heter? Jag vet inte riktigt, hennes plats är köket, matsalen och de övriga rummen i mitt hus.

 
Ingen bild

Thor

15 oktober 2016 12:43

Tack Thoralf för infon. Det är ju fullständigt sanslöst att etablissemanget förväntar sig att Haidari ska köpa en flygbiljett till Kabul enkel resa för fickpengarna han får på kåken och utan knot ge sig av. Det är uppenbart att utvisningshotet är ett spel för gallerierna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 oktober 2016 12:47

Nu har SR upptäckt att det finns "kristofobi" det tog ett tag men nu är det sant, frågan är vad det är för straff mot detta

https://goo.gl/ijfOSb

 
Ingen bild

Lewren

15 oktober 2016 12:58

Riktigt vedervärdigt detta... borde inte ens vara tal om att någonsin få komma tillbaka till vårt land.

Och att han ska få sitta i Svenskt fängelse under vad som förmodligen då blir dryga 1½ år, kommer kosta skattebetalaren grovt räknat över en miljon kronor. Sannerligen en skam. Än en gång pissar staten en i ansiktet.

 
Ingen bild

Lena

15 oktober 2016 13:51

Säger samma som ovan, tack för info, Thoralf, så ofattbart att våra rättsmyndigheter o etablissemang tror att denna usling självmant kommer se till att han lämnar Sverige. Det är som en komedi...

Alla kriminella element som endast kommer till Sverige för att utnyttja situation och att vi är "snälla", dvs vi kommer inte från en barbarisk kultur som de gör, de ska ut ur Sverige. Det är punkt nr 1 som SD måste ta itu med när de får mer inflytande. Det kommer att bli outhärdligt att bo i detta land annars i framtiden.

Har besökt en föreläsning av Soheila Fors, född i Iran med kurdiska rötter, faktisk har hennes ättlingar varit Emirer och styrt i dessa kurdiska områden.

Denna kvinna är fantastisk, hennes retorik är många ggr värre än somliga SD aktivister. Hon sa bl a vad gör ni med era symboler t ex den svenska flaggan, varför skäms ni? Hon själv har en svensk flagga på sin kappa. En gång kom en kurdisk man fram till henne och sa att hon måste ta bort den, det är rasistiskt att visa upp svenska flaggan!!! Hon sa också, flera ggr "jag är här för att varna er, det som jag kommer ifrån med hedersvåld, sharia etc är något ni kommer att leva i om ni inte gör något åt det. Dags att vaka upp! Detta sa hon flera ggr. Många i publiken blev chockade. Hon tyckte att vi ska vara mer tacksamma och stolta över var vår förfäder tidigare gjort för oss.

Har mer att säga om detta men återkommer vid senare tillfälle.

 
Ingen bild

Lena2

15 oktober 2016 14:02

Centralstationen Kalmar verkar vara en samlingsplats för drogförsäljning. Som pendlare och med lite livserfarenhet och ej en blåögd syn på livet har jag sett...ofta samma människor som hänger där...och ej ska åka någonstans, de utmärker sig med gester, udda beteenden och "snabba möten" och telefonsamtal. Om polisen bedriver privatspaning där har jag dock ingen aning om...verkar vara lite klent med det, för då borde väl de se, vad en vanlig medborgare kan se!!?? Polisnärvaro i allmänhet är väl för mycket begärt... ?

 
Ingen bild

X

15 oktober 2016 14:14

Utvisningar kommer inte att tillämpas så länge 68-vänstern förgiftar polis- och rättsväsende.
Migranterna är deras tilltänkta armé när Sverige ska stöpas om till ett DDR 2.0

 
Ingen bild

Eric H

15 oktober 2016 15:02

Om det är som du säger att "utvisningstiden" räknas från "start" då är det illa.
Avtjänat straff först, därefter börjar utvisningstiden att löpa, det är min åsikt.
Läser man hans "CV" är det ju uppenbart att denne person aldrig kommer att integrera sig i landet, han är som typ, "den ständigt småkriminelle", som under hela sin tid kommer att kosta samhället pengar.
UT - för gott! ..och bara i detta fallet..

 
Ingen bild

oveg

15 oktober 2016 16:33

Domstolarna borde knytas upp hårdare av lagstiftningen. Det borde vara mer av minimistraff i stället för maximistraff. Utländsk medborgare som döms till ett så allvarligt straff som fängelse borde ha utvisning på livstid förtryckt i domen; risken med att ge ett lillfinger om undantag här är att detta snabbt skulle bli praxis i domstolarna. Denna autopåföljd borde också innefatta vad som sker om vederbörande ändå tar sig tillbaka till Sverige - det ska inte behövas nån ny rättegång för det. Kanske vore det möjligt att hyra platser för sådana i Baltikum, i nåt gammalt fängelse från rysstiden - de ska ju ändå inte anpassas till ett liv i Sverige efter strafftiden. De kanske inte så många om påföljderna är tydliga och avskräckande.

 
Ingen bild

Pellesnick

15 oktober 2016 17:52

Skicka hem det jävla aset direkt så slipper vi betala dyrt Nötkött till det svinet. Är det någon som har problem med detta så betala in mer skatt så att vi andra slipper ta från våra skattepengar.

Thoralf Alfsson

15 oktober 2016 18:53

Han skall äta sallad om inte fläskkött duger!

 
Ingen bild

Pepparholm

15 oktober 2016 18:43

Om någon objuden kommer in på mitt revir lika med min bostad eller tomt så kan jag avvisa honom. Skulle jag dessutom vara åklagare på Gotland så kan jag få hjälp av polisens insatsstyrka från fastlandet. Skulle motsvarande hända en vanlig Svensson på fastlandet så hamnar man nog i polisens telefonkö.

Men motsvarande borde gälla för vårt gemensamma revir som heter Sverige.
Objudna och särskilt om de är skurkar ska avvisas. Det är därför vi har och betalar för polis och försvar. Det är regeringen som har våldsmonopol och det är sorgligt att vi har ministrar och riksdagsmän som inte begriper detta och som inte törs stå emot töntarna i media.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 oktober 2016 21:21

I ett land i världen produceras 90% av världens heroin, förra året kom 35000 ensamkommande dom flesta från detta land , vi tror att svenska myndigheter sitter på ett gigantiskt/episkt narkomanproblem.
Dit har dock den allmänna diskussionen långt till än, där har man precis börjat disskutera om män 25-45 år gamla kan vara 16 år eller inte.

Så går det när man låter blåsta sossar sköta ett land i 40 år ihop med Boljevikerna på SVT/SR

 
Ingen bild

!

15 oktober 2016 23:29

Det onämnbara!

SVT rapporterar ikväll om det pågående intermuslimska SHIA-Sunni kriget i Syrien , Irak och Yemen.
Som vänligt utan att nämna namnet på kriget.

 
Ingen bild

dave

16 oktober 2016 03:01

Sverige ska hyra/köpa ett landområde utanför Europa dit dessa deporteras på livstid.

 
Ingen bild

Tompa

16 oktober 2016 09:36

Svenskt rättssamhälle ar blivit ett skämt.

Denna krönika sätter fingret på problemet
http://wärmler.se/gotland-droppen-i-den-overfulla-bagaren/

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

16 oktober 2016 09:45

15/10/2016
SVT hyllar och försvarar pedofilin
Kulturstudions senaste avsnitt handlade om den brittiske kompositören Benjamin Britten. Mesta delen av programmet ägnades åt att i positiva ordalag tala om och försvara Brittens sexuella dragning till unga pojkar. Programmet berättade bland annat om att Britten och hans manliga partner gick i säng två pojkar 15 respektive 11 år gamla som gubbarna var sexuellt förtjusta i men SVT bedyrar att det inte skett något 'otillbörligt'!

PS Bör noteras att samma SVT hetsar mot Donald Trump och kallar honom sexist, kvinnofientlig mm för att han vid något tillfälle berättat om sina sexuella fantasier om vuxna kvinnor!

 
Ingen bild

Mia K

16 oktober 2016 17:53

Hej Thoralf! Jag kommer att rösta in dig i riksdagen, Du tänker så rätt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se