thoralf

Alla inlägg under maj 2015

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2015 23:29

Sedan valet pågår en långsam omvändelse under galgen när det gäller migration och integrationspolitik. Vi har sett en del utspel från partierna i Alliansen men nu känns det som även en del krönikörer börjat vända under galgen. Jag är dock förvånad över att ingen pk-journalist än så länge angripit dessa krönikörer. Vi kommer snart få se fler följa efter.


Även om ledande socialdemokrater i helgen återigen använde diverse negativa epitet om Sverigedemokraterna så upplever jag det som att dessa epitet kommer allt glesare och glesare från aktiva politiker och journalister. Man kan faktiskt ibland till och med märka en viss sd-positiv underton i vissa artiklar i tidningarna och till och med på några ledarsidor.


Den socialdemokratiska regeringen har nu ”kastat” bort ett helt riksdagsår utan att uträttat ett enda dugg! Förutom att man visat att man inte har någon handlingskraft. Istället skyller man på att man sitter med Alliansens budget. Pinsamt är bara förnamnet!


Ett större politiskt förslag kan ta ett helt riksdagsår att driva igenom, sedan skall det verkställas i praktiken vilket kan göra att det inte kan bli verklighet förrän den 1 januari 2017. Sedan skall det även utvärderas efter 1-2 år. Det innebär i praktiken att socialdemokraterna snart sumpat chanserna att kunna utnyttja sina egna politiska förslag/beslut i valet 2018. Nu återstår egentligen bara för socialdemokraterna att lägga en hel rad skarpa förslag i kommande höstbudget om man vill få någon effekt till valet 2018.


Jag gissar att det kommer bli en hård prövning för Alliansen och DÖ till hösten att släppa igenom den rödgröna budgeten. För socialdemokraterna kommer det handla om allt eller inget!


Hur man än vrider och vänder på utgången av denna mandatperiod, så tror jag att det bara finns en enda stor vinnare. Det parti som alltid ställs utanför, det parti som ingen vill samarbeta med, det parti som ingen vill prata med i riksdagen.


Sverigedemokraterna!

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2015 00:16

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 29 maj 2015 19:51

Det ryktas om nytt rekord för SD i opinionsundersökningen från Sentio som presenteras imorgon!


Jag hoppas dessutom på bottensiffror för Socialdemokraterna. S-kongressen behöver lite "smisk".


 


"Sverigedemokraterna på ny toppnivå: 19,4 procent. Om Sverigedemokraternas aggressiva uppgång fortsätter är man snart jämnstor med Socialdemokraterna och Moderaterna. Sentio är det institut som varit bäst på att mäta Sverigedemokraternas stöd i valet 2010 respektive 2014. Deras väljarundersökning är därför en allvarlig signal till det röda och blå blocket."


http://www.op.se/opinion/ledare/sentio-maj-2015-det-varas-for-annie-loof


Precis vad de fega Socialdemokraterna behövde, lite smisk i opinionen. När de är så fega att de inte vågar debattera migration och integration på sin kongress utan skjuter detta två år fram i tiden till nästa kongress.



PS


Vår debattartikel om Fredriksskansområdet är publlicerad idag i Barometern.

 

http://www.barometern.se/debatt/fredriksskans-maste-raddas-fran-bebyggelse/


 




 

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2015 23:41

 


Idag sa jag nej i Samhällsbyggnadsnämnden till att detaljplanen för Fredriksskansområdet skall ut på samråd. Majoritetens planer på att bygga 200-300 lägenheter på området, som i den befintliga detaljplanen är avsedd för idrott. Vi vill istället att området utvecklas som park, fritids och evenemangsområde.


Här är ett klipp som visar ett av många användningsområde för Fredriksskansområdet när Guld Agility anordnades 2014. Något som kommer att försvinna från Kalmar om byggplanerna blir verklighet.


Sverigedemokraterna lovade redan i vårt valmanifest 2014 att säga nej till dessa byggplaner.


Barometern skriver i en artikel om att Samhällsbyggnadsnämnden idag beslutat skicka planen på samråd. Men inte ett enda ord om att SD yrkade avslag på beslutet. Jag skulle faktiskt sträcka mig så långt som att det är tjänstefel av Barometerns journalist att inte uppge att nämnden var oenig! Eller är det så att journalisten vill mörka detta faktum? SD var det enda partiet som hade negativa invändningar mot detaljplanen.


Barometern publicerar förhoppningsvis vår debattartikel angående Fredriksskansområdet på fredag eller lördag. Det skall bli intressant att se vad som publiceras på fredagens debattsida. För eller emot detaljplanen?  Jag gissar att för detaljplanen får företräde i tidningen.


En liten rolig detalj från dagens möte var diskussionen om havsnivåhöjningens vara eller icke.Jag hävdade att vi inte behöver oroa oss för detta då vi har en landhöjning som mer än väl motverkar detta. Företrädare från kommunen hävdade att landhöjningen var obefintlig i Kalmar området.

Under presentationen visades sedan en karta som visade strandlinjen från 1864. Det var ganska lätt att se att alla öar i Malmfjärden blivit större på grund av landhöjningen ;-)




Fler bilder om ekens kamp för överlevnad.


 

 

Av Thoralf Alfsson - 27 maj 2015 21:56


Jätteprojekt planeras i Mörbylånga hamn. Både Barometern och Östran skriver om detta. Mörbylångas kommunalråd Henrik Yngvesson (M) har kallat till presskonferens och informerat om det gigantiska projektet med lägenheter och hotell som kommer kosta en halv miljard.


Företaget som skall förverkliga detta heter Salman Investments. NCC har tidigare tackat nej till att exploatera hamnområdet. Tydligen är det ett enmansföretag som startades i januari 2014. Någon årsredovisning finns inte för 2014 på Ratsit. Ägaren heter Hussan Salman, arkitekt och bor vid Björkenäs i Kalmar.


Vid en snabb googling verkar det som att Hussan Salman haft andra planer tidigare. Ett stort hotell skulle byggas vid Mölltorp 2010 men de planerna dog uppenbarligen ganska fort. Se länk.


Skall bli ”intressant” att följa detta projekt och vilka turer detta kommer ta inom politiken. Hur många tror att det förverkligas?


Kvällens bilder


 

 

Av Thoralf Alfsson - 26 maj 2015 23:01

Kalmar kommun har tillsammans med Stadsmissionen ordnat med boende för tiggare vid Dämmet, gamla Salvestaden. Hur mycket detta har kostat kommunens skattebetalare får vi aldrig veta då ansvarig tjänsteman skriver i ett mejl till mig att man löst det ”inom befintlig verksamheten”. Tydligen kostar inte arbetstiden något om man löser det inom befintlig verksamhet! Kalmar kommun får åka runt och städa upp efter tiggarnas boplatser men uppenbarligen kostar det inget. Kostnadsfri service! Något som kanske fler företagare och föreningar kunde få ta del av.


Däremot skriver tjänstemannen att månadshyran för de tre baracker som ställts upp vid Dämmet är 30 000 kronor.


Nu finns det dock andra konsekvenser av tiggeriet som kostar desto mer i Kalmar! Idag har ”takkvinnan” ännu en gång skapat rubriker. Läs artikel i Östran.


Kvinnan kommer från Rumänien och började tigga i Kalmar, även hennes barn tiggde. Det fick Socialförvaltningen att reagera som omhändertog barnet enligt media. Att placera barn i en familj eller boende kostar i regel mellan 3000-5000 kronor/dygn, vilket innebär ca 100 000 kronor/månad. Enligt uppgifter i media har kvinnan nu klättrat upp på fyra tak under de senaste månaderna och polis, brandkår och ambulans har ryckt ut med full styrka och tolk för att prata ner kvinnan. Idag hoppade hon dock från taket till Komvux men brandkåren hade en luftfylld madrass på plats så fallet/hoppet gick bra.


Kvinnan klättrade nyligen också upp i en kontaktledningsstolpe vid Kalmar centralstation vilket innebar att man var tvungna att bryta strömmen och all tågtrafik stoppades därmed under flera timmar.


Nyligen var kvinnan både våldsam och hotfull på Socialförvaltningen och hon är nu åtalad för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd (försökte bita en polis). Socialförvaltning införde nyligen vakt på förvaltning efter hot och det kan mycket väl vara kvinnan som är orsak till detta. Ännu en kostnad för Kalmar kommun på grund av tiggare.


I förra veckan begärdes kvinnan häktad efter att hon hotad personal vid psykiatriska avdelningen i Kalmar. Kvinnan släpptes dock fri omgående och kort därefter klättrade hon upp på ett tak på Nygatan vid Socialförvaltningen och då var det dags för full utryckning igen.


I måndags greps kvinnan efter att hon försökt stjäla en väska på Intersport i Kalmar.


Läs Barometern artikel och hur tidningen mörkar vilken nationalitet och ambassad det handlar om! I förra veckan hade Barometern fyra helsidor om tiggare i Kalmar men denna kvinna hade man givetvis glömt bort på alla fyra sidorna!

 

Varför mörkar Barometern att det handlar om EU-landet Rumänien? Barometerns journalist hänvisar till de pressetiska reglerna, regel nr 10.


”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”


Eftersom man skriver om Rumäniens ambassad så har ju faktiskt nationaliteten en viss betydelse i sammanhanget. Barometern menar väl inte att nämna Rumänien i en artikel är missaktning?


Tiggarna i Kalmar kostar således en hel del för skattebetalarna varje månad, på mer än ett sätt. Kostnaderna lär sannolikt öka i framtiden om man inte inför åtgärder mot tiggeriet!


Dagens bild.


 

Av Thoralf Alfsson - 25 maj 2015 22:39

Idag var det dags för kommunfullmäktige i Kalmar igen.


Har vi någon klädkod i Kalmars kommunfullmäktige? Uppenbarligen inte! Idag kom en kvinnlig ledamot för Vänsterpartiet till kommunfullmäktige barfota och utan skor! Vad blir det nästa gång?


Vår grupp i KF sa nej till en detaljplan vid Getingen där man vill bygga ett hus på nästan 20 meters höjd. Vi anser inte att det passar på Getingen och dess enhetliga 40- och 50-tals karaktär med 1- och 2-planshus. Vi fick tyvärr inget gehör från något parti i vårt yrkande om återremiss.


Det mest anmärkningsvärda var annars att Vänsterpartiet inte röstade för en återremiss om att försöka mildra effekterna för framförallt ensamstående låginkomsttagare när det gäller en besparing i barnomsorgstaxan. Vänsterpartiet la ner sina röster vid voteringar. Vilket agerande från Bertil Dahl hans kamrater i KF.

Det var Kristdemokraterna som lyfte frågan om en återremiss, vilket sedan stöddes av Moderaterna och Folkpartiet vilket i sin tur gav SD en vågmästarställning i frågan. Vi beslutade då att stödja återremissen. Det är aldrig fel att ge majoriteten en knäpp på näsan ;-)


Facebook-polisen Scott Goodwin slutar att skriva om polisens arbete i Kronoberg. Scott har gjort mängder av uppdateringar på FB. Hela 69 000 personer gillar Facebooksidan. Den 9 maj skrev Scott Goodwin ett ironiskt inlägg som fått en hel rad politiskt korrekta personer att gå i taket. Scoot blev JO-anmäld för inlägget. Ska man skratta eller gråta.


 


I ett annat inlägg tidigare i år skrev han om hur han tröttnat på att invandrare använder rasistkortet så fort något går dem emot. Det inlägget uppmärksammades också stort.


"Till er invandrare som skriker ”rasist” varje gång ni är ifrågasatta eller möter motstånd i livet - sluta med att dra upp ”rasistkortet” från översta fickan i er ”offerkofta”. Varje gång ni gör det tar ni mycket ifrån invandrare som verkligen har blivit utsatta för rasism", skriver Goodwin.


Läs artikel i Kvällsposten.


Nu har Scott Goodwin bestämd sig för att sluta som ”facebookpolis”. Många kommer säkert sakna hans inlägg. Ännu en gång har pk-samhället segrat och fått bort en obekväm person som ville skriva sanningen om sitt jobb med en viss självdistans. Sorgligt!


Kvällens ekbilder.


 

 

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2015 23:00

Mycket trevlig kväll på Guldfågeln arena! Kalmar FF vände underläge till seger med 2-1 mot svenska mästarna Malmö FF. Skönt att få jubla tillsammans på läktarna!


I landet Sverige fortsätter dock de naiva politikerna att besluta om de mest märkliga saker. IS-krigare har rätt till jobb och bostad enligt det rödgröna styret i Stockholm. Enligt min mening skulle de stoppas vid gränsen och aldrig få återvända till Sverige. Läs Julia Caesars söndagskrönika om landsförädarna i Stockholms stadshus.


I Kalmar ordnar man boplats med husvagnar, toaletter, el och vatten till EU-migranter (tiggare). Borde åka ut till Dämmet och dokumentera hur platsen ser ut innan 30-40 romer har intagit platsen. Risken är väl stor att den kommer förändras under de kommande månaderna. Undrar vem som kommer styra och ta betalt för att bo i husvagnarna? Kalmar kommun överlåter nog intäkterna till det organiserade tiggeriet, som inte finns.


I fredags var mjölkbönderna på offensiven med uppvaktning av Lantbruksministern Bucht. Den rödgröna regeringen är dock handlingsförlamad. Under min tid i Skatteutskottet stödde jag var år motioner om att höja skatteåterbetalningen av dieselskatten för bönderna. Varje år röstades denna motion ner av 7-klövern. I fredags kunde vi höra att detta förslag var det viktigaste åtgärden om bönderna fick bestämma.

Om bönderna vill ha bättre ekonomiska villkor bör de rösta på SD. Alla bönder borde deklarera sitt stöd för SD öppet. Det skulle skicka chockvågor genom Centerpartiet och hela 7-klövern.


Många har räknat ut att vad min bildserie symboliserar. Jag kommer fortsätta med någon eller några bilder varje dag under veckan. Den som har lust får gärna komma förslag på en bildtext till varje foto.


 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards