thoralf

Direktlänk till inlägg 26 maj 2015

TIGGARE KOSTAR I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 26 maj 2015 23:01

Kalmar kommun har tillsammans med Stadsmissionen ordnat med boende för tiggare vid Dämmet, gamla Salvestaden. Hur mycket detta har kostat kommunens skattebetalare får vi aldrig veta då ansvarig tjänsteman skriver i ett mejl till mig att man löst det ”inom befintlig verksamheten”. Tydligen kostar inte arbetstiden något om man löser det inom befintlig verksamhet! Kalmar kommun får åka runt och städa upp efter tiggarnas boplatser men uppenbarligen kostar det inget. Kostnadsfri service! Något som kanske fler företagare och föreningar kunde få ta del av.


Däremot skriver tjänstemannen att månadshyran för de tre baracker som ställts upp vid Dämmet är 30 000 kronor.


Nu finns det dock andra konsekvenser av tiggeriet som kostar desto mer i Kalmar! Idag har ”takkvinnan” ännu en gång skapat rubriker. Läs artikel i Östran.


Kvinnan kommer från Rumänien och började tigga i Kalmar, även hennes barn tiggde. Det fick Socialförvaltningen att reagera som omhändertog barnet enligt media. Att placera barn i en familj eller boende kostar i regel mellan 3000-5000 kronor/dygn, vilket innebär ca 100 000 kronor/månad. Enligt uppgifter i media har kvinnan nu klättrat upp på fyra tak under de senaste månaderna och polis, brandkår och ambulans har ryckt ut med full styrka och tolk för att prata ner kvinnan. Idag hoppade hon dock från taket till Komvux men brandkåren hade en luftfylld madrass på plats så fallet/hoppet gick bra.


Kvinnan klättrade nyligen också upp i en kontaktledningsstolpe vid Kalmar centralstation vilket innebar att man var tvungna att bryta strömmen och all tågtrafik stoppades därmed under flera timmar.


Nyligen var kvinnan både våldsam och hotfull på Socialförvaltningen och hon är nu åtalad för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd (försökte bita en polis). Socialförvaltning införde nyligen vakt på förvaltning efter hot och det kan mycket väl vara kvinnan som är orsak till detta. Ännu en kostnad för Kalmar kommun på grund av tiggare.


I förra veckan begärdes kvinnan häktad efter att hon hotad personal vid psykiatriska avdelningen i Kalmar. Kvinnan släpptes dock fri omgående och kort därefter klättrade hon upp på ett tak på Nygatan vid Socialförvaltningen och då var det dags för full utryckning igen.


I måndags greps kvinnan efter att hon försökt stjäla en väska på Intersport i Kalmar.


Läs Barometern artikel och hur tidningen mörkar vilken nationalitet och ambassad det handlar om! I förra veckan hade Barometern fyra helsidor om tiggare i Kalmar men denna kvinna hade man givetvis glömt bort på alla fyra sidorna!

 

Varför mörkar Barometern att det handlar om EU-landet Rumänien? Barometerns journalist hänvisar till de pressetiska reglerna, regel nr 10.


”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”


Eftersom man skriver om Rumäniens ambassad så har ju faktiskt nationaliteten en viss betydelse i sammanhanget. Barometern menar väl inte att nämna Rumänien i en artikel är missaktning?


Tiggarna i Kalmar kostar således en hel del för skattebetalarna varje månad, på mer än ett sätt. Kostnaderna lär sannolikt öka i framtiden om man inte inför åtgärder mot tiggeriet!


Dagens bild.


 

 
 
Ingen bild

Göran

26 maj 2015 23:40

Är det Dig bekant huruvida alla former av odeklarerade inkomster, s.k svartjobb, genererar denna fina kommunala service i Kalmar kommun ?

 
Lassekolja

Lassekolja

26 maj 2015 23:52

Tidigare var jag s.k månadsgivare till Stadsmissionen i Göteborg, eftersom dom hjälpte hemlösa svenskar. När jag läste om att dom hade börjat hjälpa "EU-tiggranter" då ringde jag upp och berättade varför jag hade lagt ned mitt lilla stöd(100:-kr/mån.).
Att mediaetablissemanget tillämpar den "pressetiska regeln" nr10, förklarar varför vår representativa s.k demokrati inte fungerar. Hur skall den svenska väljarkåren kunna fatta rätt beslut på valdagen om media förtiger sanningen bakom bl.a den ökande våldsbrottsligheten, bilbränder o.s.v.? Det är inget mindre än manipulation/sabotage av vår demokrati. Om vi, över tid, hade haft både fungerande media och demokratiminister hade inte Moder Svea mått så fruktansvärt dåligt som hon gör idag! Hoppas att doktor SD hinner att bota henne, borde skett helst igår!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

thomas falk

27 maj 2015 01:06

Var i södra Portugal för 2 veckor sedan för att reka för framtiden. Sent en kväll i utkanten av Faro blir vår uppmärksamhet påkallad av en svensk stämma, sägandes: Är Ni svenskar? Vi kom att talas vid en god stund som slutade på en bar intagandes några öl. Mannen var pensionerad sedan två år och berättade att han hade 5000 kr/månad i pension. "I Sverige kan jag inte leva på de pengarna, det kan jag här", var bland det sista han sa. I huvudsak är det annars mycket förmögna som flyttar
till Portugal, som inte beskattar vår tjänstepension. Med en kostnadsbild motsvarande 1/3 av Sverige blir det extremt intressant för
rika svenskar att flytta dit. Men tydligen även för mindre bemedlade.
Grattis Sverige. Kör tills det brakar. Siste man tar ned skylten.

 
Ingen bild

Observer

27 maj 2015 01:41

HÄR ÄR ETT ALLDELES UPPENBART FALL AV FÖRSINGRING!
-Det anser jag bestämt.

..Vi läser:
"Hur mycket detta har kostat kommunens skattebetalare får vi aldrig veta då ansvarig tjänsteman skriver i ett mejl till mig att man löst det ”inom befintlig verksamheten”. Tydligen kostar inte arbetstiden något om man löser det inom befintlig verksamhet! Kalmar kommun får åka runt och städa upp efter tiggarnas boplatser men uppenbarligen kostar det inget. Kostnadsfri service! Något som kanske fler företagare och föreningar kunde få ta del av."

.... SD! -Återinför tjänstemannaansvaret retroaktivt 2018.

Åtala sedan ALLA berörda...

 
Ingen bild

Observer

27 maj 2015 01:57

Varför det är så vansinnigt viktigt att återinföra tjänstemannaansvaret och dessutom retroaktivt är för att man dels kan straffa alla de som förslösat skattebetalarnas medel på eget bevåg utan transparens -O c h för att visa framtidens styrande "var skåpet skall stå".
Det blir en deklaration för framtida ärlighet och transparens. Något som är så viktigt i en välfungerande demokrati.

Att återinföra tjänstemannaansvaret visat också att man tar ett tydligt steg bort ifrån korruption och risken att bli sedd som sk Bananrepublik.

Det är ett sätt att lyfta landet till en högre aktning och förtroende.

 
Ingen bild

realisten

27 maj 2015 04:09

@Lassekolja
På vilket sätt fick de hemlösa det bättre när du slutade med editt bidrag?

 
Ingen bild

Demokratur

27 maj 2015 06:37

Jag kommer aldrig att ge något till zigenar-tiggarna. Oikofoba svenska politiker bedriver lågintensivt krig mot sin egen befolkning. Svensken slickar glatt i sig. Bara i Sverige...

 
Svensson

Svensson

27 maj 2015 06:42

Massinvandringen tycks få kosta hur mycket som helst,men Stefan Löfven lugnar folket i Sverige - Ni kan vara helt lugna, ni kommer tjäna på massinvandringen :p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tomas

27 maj 2015 08:33

Innan Rumänien gick med i EU - 2007 - fick dessa EU-emigranter inga pass i hemlandet. Tanken var att deras barn skulle ha möjlighet att besöka en skola och kunna få ett jobb längre fram. De skulle inte längre kunna åka runt i Europa och tigga med sina föräldrar. Men när landet gick med i EU blev man hotad med straff om man diskriminerade tiggarna - och svenska kvinnliga politiker gapade högst i Brussel. Sedan har främst dessa politiker sett till att ditresta tiggare fick det bra i Sverige genom sitt tiggeri. Detta lockade till sig ännu fler från Rumänien.

Nu är ingen lycklig med situationen - inte ens Rumänien. Man har ju fixat ännu en generation tiggare som har utbildats i Sverige - och saknar utbildning.

Man kan bara säga en sak om dessa svenska kvinnliga politiker: Aldrig har så få, skadat så mycket, på så kort tid.

 
Ingen bild

Fiona1177

27 maj 2015 09:05

Trädet är ett talande exempel på hur ett liv (ett land?) kan gå till spillo när en annan art invaderar och kväver dess livskraft.

 
Cavatus

Cavatus

27 maj 2015 11:52

Det här klippet från 2013 visar med all önskvärd tydlighet vilket dubbelspel Anders Borg körde med när han var finansminister. På utländska möten kunde han göra Sverige till driftskucku om den stora invandringen (som är USA:s fel, vilket han erkänner i videon), medan han på hemmaplan vidhöll att vi minsann inte alls hade någon massinvandring:

https://cavatus.wordpress.com/2015/05/27/you-make-war-we-get-the-refugees/

Kopiera länken och klistra in i din webbläsare.

http://https://cavatus.wordpress.com/2015/05/27/you-make-

 
Ingen bild

Lena

27 maj 2015 12:55

Trädet påminner mig om en trädgård där ogräset har fått breda ut sig ohämmat!

Här i min lilla stad har många tiggare försvunnit på sista tiden, igår fanns ingen vid det stora shoppingcentret. Det var riktigt skönt att både gå in till centret och även när man gick ut, skönt att slippa se dessa ömkliga människor.

Måste också berätta om när jag var till min fotvårdsspecialist. Jag gillar henne skarp och hon är inte rädd att säga sin mening, så vi kom till slut in på tiggarna. Hon tyckte bestämt att vi kunde vara generösa och hjälpa andra som har det svårt. Likadant med 50 kr för tandvård o läkarvård till de papperslösa. Hon menade att ingen människa vill vara i en sådan situation. Det höll jag med henne om, visst, men alla de som betalt skatt och inte får ihop till tandläkarräkningarna då? När jag sedan berättade allt detta som vi skänker till andra folk, det är inte pengar som Sverige har, vi lånar ju ihop till detta. När långivaren säger nej, och vi inte får låna mer, vad ska vi då göra, kontrade jag. Hon blev helt tyst, tror hon blev chockad. Det visste inte hon att Sverige lånar ihop till välfärd för andra folk som vistas här illegalt.

Så alla ni som VET, snälla prata och förklara mer för den "andra sidan", många vet inget eller har inte tänkt på det. Bli inte bara fly förbannade om någon har motsatt åsikt, förklara istället.

 
Ingen bild

realisten

27 maj 2015 14:24

@Lena
Enligt Riksgäldens statistik så har statsswkulden sjunkit de senaste månaderna. Där finns också en jämförelse mellan OECD-länderna och där ligger Sverige bäst till.

Thoralf Alfsson

27 maj 2015 16:49

Så du påstår alltså att Sverige har balans i sin ekonomi och till och med går med vinst under 2015?

 
Ingen bild

lasse

27 maj 2015 14:37

Artikeln i Barometern är skriven av mannen som ALLTID mörkar etniciteter så fort någon rom, asylsökande, eller ensamkommande barn är inblandad. Han är en skam för hela journalistkåren och som helt har missförstått sitt arbete som en sanningsenlig samhällsinformatör. Vägra Barometern säg upp ert abonnemang.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 maj 2015 14:42

Dag Öhrlund skriver idag på sin blogg:

"Under de senaste månaderna har jag haft förmånen att röra mig en hel del i Sverige och prata med massor av människor om vad som händer i vårt land. Varenda en av dem jag pratat med, har innan de svarat sett sig omkring och sänkt rösten. Människor i skräck. Ett land i skräck. Ett land där vanliga, hyggliga människor inte längre törs utnyttja sin yttrandefrihet utan att först se sig om.
Illa. Riktigt jävla illa."

http://www.ohrlund.se/blogg/

Jag är fullständigt övertygad om att i regeringen är det full panik. Man ägnar sannolikt alla dygnets timmar åt hur man skall ta sig ur denna mardröm. Kostnaderna för invandringen är GIGANTISKA och sannolikt ser vi snart en systemkollaps inom vården, skolan och rättsväsendet.

Kostnaden för ensamkommande yngre män beräknas till minst 10 MILJARDER PER ÅR.Nya Karolinska beräknas kosta (2010-2017) 14,5 MILJARDER. TOTALT

I Munkedal kastar man ut pensionärer från Folkets Hus.

Kastar ut pensionärer från Folkets hus!!!!!

 
Ingen bild

Tony

27 maj 2015 17:39

Det blir stora rubriker när Tandläkarna skinnar
kunderna på för stora arvoden, detta är illa,
men det är ändå en droppe i havet mot vad regeringen
skinnar skattebetalarna på. Men om detta håller Media
tyst, fast dom borde föra ett s---ns väsen.

Man borde kanske gå och köpa sig lika stora skygglappar
som signaturen Realisten, så slipper man att se eländet
.
"Statsskulden har minskat"?? Det är väl i så fall från
en månad till en annan, för totalt sett bara sen valet
har den ökat med miljarder.

 
Lassekolja

Lassekolja

27 maj 2015 17:59

@realisten, egentligen förtjänar troll inget svar men trots det får Du ett; jag är övertygad att de hemlösa svenskarna fick det sämre, inte p.g.a mitt indragna, förhållandevis ringa givande, utan p.g.a att Stadsmissionens kassa är begränsad.
I den svenska Rikspolitiken besitter endast SD insikten att även svenska Statens kassa är begränsad!
Hajade Du?

http://www.status.st

 
Ingen bild

OH

27 maj 2015 19:10

Lasse skriver att personen är en skam för journalistkåren. Jag tror att han är ett föredöme för dagens journalister.

 
Ingen bild

Hej!

27 maj 2015 21:30

Kraftfullt sammarbete mellan Sverige och Norge, nationalekonom Tino S. - NRK.

Källa nrk.no:
http://www.nrk.no/norge/beregninger_-syria-flyktninger-koster-20-milliarder-kroner-over-ti-ar-1.12379363

Källa tino.us:
http://www.tino.us/

 
Ingen bild

Stefan A.

27 maj 2015 22:08

Från riksgälden:
"För tolvmånadersperioden till och med april 2015 visade statens betalningar ett underskott på 66,4 miljarder kronor.

Statsskulden uppgick till 1 375 miljarder kronor i slutet av april."

Så ser det ut, men trollet lyckas antagligen vrida det till något slags överskott också...

 
Ingen bild

Lotta

27 maj 2015 22:11

Varför inte lämna tillbaka barnet till sin mor? Då kunde man utvisa båda till hemlandet. Hon hann tydligen med en runda idag också, satte sig på en refug utanför Försäkringskassan så polisen fick åka dit och avhysa henne. Vad kostar alla dessa utryckningar? Vad händer om brandkåren skulle behöva åka på en brand när två av deras bilar med personal är upptagna med att se till så att en utländsk medborgare som missbrukar räddningstjänst, polis och ambulanspersonal inte hoppar från det tak hon på egen hand klättrat upp på?

En fråga till realisten. Får du aldrig nog? När är din gräns nådd för hur många vi kan ta emot? Vore intressant att få reda på vem du är för du måste vara ett unikum. Den mest teflonpannade, naive godhetsaposteln landet skådat. Du har väl hemmet fullt av stackars EU-migranter? Annars är det ett tips till dig, bjud in de stackars tiggarna och flyktingarna till ditt hem så kan du i din egen gudomliga godhet försörja dem. Det låter väl fint och bra?

Sveriges statsskuld: http://www.statsskuld.com

 
Ingen bild

DecemberKartellen

27 maj 2015 22:17

@OH
Ang: Lasse skriver att personen är en skam för journalistkåren. Jag tror att han är ett föredöme för dagens journalister.

Dessvärre har du helt rätt OH. Det är sådana föredömen dagens
journalister har.

Men kanske en och annan skäms hemma på sin kammare. En som vet att allt han rapporterar är om inte rena falsariet, så kraftigt förskönat. Men han måste ha bröd på bordet.

Sorgligt hur djupt de medvetna journalisterna tvingas förnedra sig för brödfödan.
Det är nästan så att man lider med dem.

Sedan finns det ju även de som inte har förstånd att skämmas.

 
Ingen bild

Christer

27 maj 2015 22:51

Vårt skattefinansierade välfärdssystem som våra föräldrar grundlade är inte konstruerat för alla världens fattiga att ta del av. Vård, skola och omsorg är att betrakta som en försäkring, där du vid olika tidpunkter i livet antingen betalar till systemet, eller att när du är gammal blir försörjd av systemet. Sån är tanken bakom vår solidariska välfärd. Systemet klarar inte det uttag som innefattar nuvarande tiggar/asylpolitik. Varje dag får vi läsa om neddragningar som drabbar de som tidigare bidragit till systemet. Det är detta som svenska folket ser, och som gör att SD ständigt växer.
Vad det gäller etniciteten, som t.ex kvinnan i Kalmar, så mörkar media så länge det går. Nu gick det inte längre. Och det är detta som retar så många svenskar. Etnicitet får bara nämnas då det gäller något positivt, t.ex när några somalier spelar bandy. Om det gäller en gruppvåldtäkt så tiger media. Det är detta som allmänt bland journalister går under betäckningen "lilla Saltsjöbadsavtalet".
Din bild Thoralf, visar det sista stadiet när parasiten helt tagit över. Den ljusa stammen som syns i bildens nederkant kan symbolisera den svenska folkstammen.

 
linnea

linnea

27 maj 2015 23:07

Jag rek. alla på denna sida att läsa SAMTIDEN och då särskilt Nasrim Sjögren.

http://SVERIGE

 
vitsippan

vitsippan

27 maj 2015 23:34

läs "SAMTIDEN" Nasrin Sjögren

http://sverige

 
Ingen bild

Ludvig

1 juni 2015 07:00

En lösning när det gäller takkvinnan vore ju att lämna tillbaka hennes barn, då behöver hon inte klättra upp på fler tak.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se