thoralf

Direktlänk till inlägg 24 maj 2015

SJUK, SJUKARE, SJUKLÖVERN

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2015 23:00

Mycket trevlig kväll på Guldfågeln arena! Kalmar FF vände underläge till seger med 2-1 mot svenska mästarna Malmö FF. Skönt att få jubla tillsammans på läktarna!


I landet Sverige fortsätter dock de naiva politikerna att besluta om de mest märkliga saker. IS-krigare har rätt till jobb och bostad enligt det rödgröna styret i Stockholm. Enligt min mening skulle de stoppas vid gränsen och aldrig få återvända till Sverige. Läs Julia Caesars söndagskrönika om landsförädarna i Stockholms stadshus.


I Kalmar ordnar man boplats med husvagnar, toaletter, el och vatten till EU-migranter (tiggare). Borde åka ut till Dämmet och dokumentera hur platsen ser ut innan 30-40 romer har intagit platsen. Risken är väl stor att den kommer förändras under de kommande månaderna. Undrar vem som kommer styra och ta betalt för att bo i husvagnarna? Kalmar kommun överlåter nog intäkterna till det organiserade tiggeriet, som inte finns.


I fredags var mjölkbönderna på offensiven med uppvaktning av Lantbruksministern Bucht. Den rödgröna regeringen är dock handlingsförlamad. Under min tid i Skatteutskottet stödde jag var år motioner om att höja skatteåterbetalningen av dieselskatten för bönderna. Varje år röstades denna motion ner av 7-klövern. I fredags kunde vi höra att detta förslag var det viktigaste åtgärden om bönderna fick bestämma.

Om bönderna vill ha bättre ekonomiska villkor bör de rösta på SD. Alla bönder borde deklarera sitt stöd för SD öppet. Det skulle skicka chockvågor genom Centerpartiet och hela 7-klövern.


Många har räknat ut att vad min bildserie symboliserar. Jag kommer fortsätta med någon eller några bilder varje dag under veckan. Den som har lust får gärna komma förslag på en bildtext till varje foto.


 

 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

24 maj 2015 23:52

Bra exempel på SD´s verklighetsanknutna politik där med böndernas dieselskatt, men då uppenbarar sig det gamla vanliga kruxet, hur delge SD´s fina politik till allmänheten?
Jo, eftersom media är så politiserat och därmed inkompetent att fullgöra sitt demokratiska uppdrag, måste SD själva(=SD-Riks!) förmedla politiken genom info-kuvert till samtliga svenska hushåll!
Vad mjölkbönderna betr. köper jag mer än gärna svensk mjölk, även om den är någon krona dyrare, med det förutsätter att jag vet vilken mjölkförpackning i butikens kyl, som är svensk.
Oavsett vad EU tycker måste det vara möjligt att med ex.-vis en liten svensk flagga på förpackningen tala om för mig som konsument vilken mjölk, som är svensk och som jag bör köpa!
Att ha olika regler inom EU, d.v.s inom samma marknad är lika tokigt som att två fotbollslag i en match följer olika regler. Endast kött från välskötta djur borde få importeras, mycket märkligt att inte samtliga partier kan enas om detta självklara och om så krävs omförhandla vårt avtal(fördrag eller vad det nu kallas)!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 maj 2015 06:48

När vi är inne på lantbruk kanske denna fråga kan passa in

Varför vill svenska myndigheter och organisationer förgifta svenska folket?
I media kom nyligen rapporter om att svensk pasta och mjöl innehåller kadmium vilket gör att njurarna slås ut.
Varför får hälsofarlig mat säljas, och vad gör dom ansvariga åt det.

Läs denna rapport eller övrigt om kadmium i maten, och är detta ett av sätten att minska jordens befolkning, speciellt svenskarna

http://www.gunnarlindgren.com/kadmiumiakermark.pdf
http://preview.tinyurl.com/ps69g7j

 
Svensson

Svensson

25 maj 2015 06:49

Invandrarna kommer aldrig bli anpassade till vårat land,så längre regeringen daltar med dom.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

25 maj 2015 07:39

I utländsk media rapporteras allt hemskt som monstren i IS håller på mwd. I svensk media behandlas mördarna som hjältar. Mona Sahlin säger att svenskarna ska sluta tjafsa om gräddfiler för massmördare. IS ska inte stigmatiseras i Sverige. Monstren ska kallas "återvändare", aktivister ellwr frihwtskämpar. Och Dumsvensson bara lallar med som vanligt. En svensk polis sa till mig att största hotet mot Sverige är nazisterna. Var hittar de dom? Finns detfler än tjugo stycken sammanlagt? Jag har förlorat alkt förtroende för svensk polis. De lyder makthavarna och skyddar islamister och jävlas med vanligt hederligt folk.

 
Ingen bild

Demokratur

25 maj 2015 07:47

Snart en nyhet nära dig: IS halalslaktade idag 200 personer på torget i Eskilstuna. 100 svenskor sålda som sex-slavar. Före detta statsministern R****eldt kommenterar: -Vi svenskar måste inse att skulden till stor del ligger på oss själva.

Utopi? Tror inte det.

 
Ingen bild

OH

25 maj 2015 08:24

Apropå den stora publika gemenskapen om att höja mjölkpriset till bönderna meddelar Arla att de inom kort sänker priset till bönderna.
Prissänkning nr 2 är även planerad.

 
Ingen bild

Stefan

25 maj 2015 08:56

Bra att mjölkbönderna reagerar, man får hoppas att regeringen agerar och tar Arla i örat... Jag fattar inte vad Arla håller på med, ville de bli av med svensk mjölk produktion?

Svensk livsmedelsförsörjning är ju rena skämtet, vi är ju inte självförsörjande mer än till max 50 %. Vid lite oroligheter i vår omvärld som försvårar import och transporten så kommer butikshyllorna vara tomma inom ett par veckor. Tidigare så hade vi en högre grad av självförsörjning och dessutom beredskapslager av livsmedel men dessa har ju avskaffats precis som försvaret.

De styrande de senaste 20 åren har varit otroligt lättsinniga och kortsiktiga. De tänker ju inte ens en hel mandatperiod framåt utan horisonten verkar ligga på nästa opinionsundersökning...

Nu verkar de ju yrvaket ha insett att vi kanske borde ha ett försvar, åtminstone hoppas de att den åsikten ska gynna deras opinionssiffror... Ska det vara någon mening att ha ett försvar så måste vi ju också ha en livsmedelsförsörjning som fungerar i kristider annars lär vi ju svälta ihjäl bakom vår försvarslinje.

 
Ingen bild

Plomben

25 maj 2015 09:45

Dieselskatten
för jordbruksmaskiner varierar mycket inom EU. Utan att börja gräva så har jag för mig att i Sverige är det ingen skillnad mot vad gemene man betalar vid pumpen. Grekland, har jag för mig, är det land som har lägst skatt; ingen alls, på jordbruksdiesel.
Jag tror inte att skattefri diesel till böndernas farmartankar är bästa metod för att förbilliga för jordbruket. Många tankställen skulle vi i och för sig få, men det kan inte vara det primära.
Nej. En bättre metod är att ge dieselskattepengarna direkt till bönderna genom ett arealstöd. Kontrollen av arealbruket är optimal genom EU-bidragen och det är väldigt enkelt att låta länsstyrelserna, när de gjort sin kontroll av EU-ansökningarna, närmast direkt betala ut en återbäring till respektive bonde.
Inga extra kontroller behöver göras. Pengarna går endast dit de ska. Som en bonus främjar man också återhållsamhet med dieselanvändandet. Vilket borde ge miljömupparna en liten, men ändå, orgasm.

När det gäller läget för mjölkbönder i Sverige finns ingen lösning. Tyvärr är det de modernaste gårdarna som blöder mest. Och de kommer att slås ut. Regeringens snack om att inrätta särskilda pengar som ska vara lätta att låna är bara skadligt. Bönderna har redan lån så det räcker, det är inte där problemet är. Problemet är det omöjliga att få lönsamhet i verksamheten.

Det går inte att i en konkurrensutsatt verksamhet tävla under olika regler. + att vi har klimatet emot oss. I Sverige måste vi odla komat på åkrarna för att kunna föda djuren den årstid de inte kan beta. Det behöver man inte göra i länder där det växer året runt. Den skillnaden är större än den är i dieselskatten. Även om den senare så klart inte är försumbar. Den går också att påverka, vilket inte klimatet låter sig göras.

Ex. På 60-talet när en mjölkko gick till slakt var betalningen sådan att man kunde fylla sin farmartank med 5.000 liter diesel.
Idag behöver du skicka 20-25 kor för att få ihop till samma mängd diesel.

 
Ingen bild

nr 8

25 maj 2015 09:55

Olika regler i fotboll.
I begynnelsen hade varje krets av lag sina egna regler. Skapade en del problem.
Med tiden utvecklades ett system där man före match kom överens om vilka regler som skulle gälla. Inte särskilt praktiskt i längden. Svårt för spelarna att hålla reda på. "Får jag ta upp bollen och kasta till en medspelare?", eller hur var det just nu i den här matchen. Dessutom var det besvärligt att komma överens. Båda lagen ville, så klart, att deras regler skulle gälla.
Ett system växte fram där det blev praxis att man lät båda lagens regler gälla för en halvlek var. Fungerade, även om det inte var enkelt.

Ännu längre fram i tiden kom man i England fram till en överenskommelse att alla matcher i cuppen skulle spelas efter the Salisburyrules. Reservation för att jag minns fel. Hur som helst så efter denna överenskommelse så blev det den regeln som blev gällande även för icke cupfootball,

I dag är vi glada för det. Marigt med olika regler. Ställer till huvudbry. Vilka regler gäller för vilka? Ungefär som utländska zigenare som kan vildcampa, skita ner och elda som de behagar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2015 11:50

Som landsbygdsbo hör jag aldrig någon klaga på SD. Däremot är Miljöpartiet avskytt på trakten. LRF,s policy mot SD kommer med tiden att försvinna. Trycket underifrån kommer att lösa det...

 
Ingen bild

realisten

25 maj 2015 12:32

@Stefan
Arla är ett privat kapitalistiskt företag och det är de som sätter mjölkpriset och inte regeringen.

 
Ingen bild

Sjuk sjukvård livsfarligt

25 maj 2015 13:39

exprimenterandet inom politisk korrekt-sjuka sjukvårdspolitiken slår nya rekord.

http://na.se/nyheter/orebro/1.2988224-regionen-vill-ta-tillvara-pa-utlandska-lakare

fifty-fifty att det är en riktig läkare som tränar och övar på dig

 
Ingen bild

pg

25 maj 2015 14:15

En kommentar som bidrar till vad som händer i media!

Helt utan vare sig skam eller minsta eftertanke står våra ledande journalister och diskuterar hur de skall ”Hantera SD”, tänk va ? och jag som trodde att det var väljarna som bestämde vilka partier som var okey och hur de skall hanteras eller ej? När införde facket och de konkurrerande partierna och deras skattefinansierade media att få utgöra en överprövningsdomstol av valutgången? Var nån av er med på det mötet?

Källa

http://www.klimatupplysningen.se/2015/05/24/klimatforandringar-8000-ar-lika-stora-och-snabba-som-nu/

 
Ingen bild

Hacke

25 maj 2015 15:59

Bildtextförslag:
Den lömske ormen kramar must och märg hos allt och alla under sin framfart i paradiset.
(Fritt för tolkning)

 
Ingen bild

Göta

25 maj 2015 17:18

SKA INTE SD OCKSÅ ANMÄLA Södermanlands Nyheter?

Enligt beslut från Pressens Opinionsnämnd (PON) har tidningen Södermanlands Nyheter gått över gränsen för det acceptabla, då tidningen har lanserat en smädelsekampanj mot ägaren av Folkets hus i Oxelösund på grund av att han hade hyrt ut en lokal till SD för deras valvaka. I en artikel med rubrik "Från Folkets hus till 'Fort Nazi'" skrev Södermanlands Nyheter att Folkets hus hade blivit "SD-märkt", efter att den nye fastighetsägaren tagit över.

"Genom att beskriva anmälaren som ansvarig för att Folkets hus blivit ett 'fort nazi' och antydningar om hans personliga partitillhörighet har tidningen gått över gränsen för det pressetiskt acceptabla och bör klandras", enligt PON.
http://www.friatider.se/hyrde-ut-till-sd-nazistst-mplades-i-tidningen
http://www.journalisten.se/nyheter/klandras-beskrivning-av-folkets-hus-som-fort-nazi

Förhoppningsvis måste Södermanlands Nyheter nu dels annonsera att de blivit fällda och dels betala en expeditionsavgift på 30.000 kr.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Pressens_Opinionsn%C3%A4mnd

Finns det ingen annan instans (gärna en högre sådan med stora bötes- och/eller skadeståndsbelopp) dit SD kan lämna in en anmälan för förtal eller liknande, nu när man har PON:s beslut att hänvisa till?

DET MÅSTE BLI ETT SLUT på de här helt grundlösa nazistbeskyllningarna som våra svenska journalister sprider om SD!!!

 
Ingen bild

Stefan

25 maj 2015 19:51

@ Realisten
Självklart bestämmer Arla vilket pris de vill betala för mjölken. Regeringen borde agera för att säkerställa en högre grad av svensk självförsörjning av livsmedel. En tydlig märkning så att vi konsumenter kan välja rätt är ett sätt. Sedan EU-inträdet med fri rörlighet av varor och tjänster har vi ju avhänt oss möjligheten att skydda inhemsk produktion. Jag är inte mycket för protektionism men när det gäller livsmedelsförsörjning så borde vi ha möjligheter att skydda den. Kanske inte med tullar men genom att ställa krav på att importerat livsmedel uppfyller samma krav som svenska på miljö, djurskydd, osv. Problemet med Arla är väl att de är för dominerande på marknaden, det finns ju ingen annan i Sverige som kan bjuda över Arla och ta emot böndernas mjölk.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2015 21:31

@Plomben. Om jag inte har fel, använder Eko-bönder lite mera diesel per hektar än konventionella bönder. Stämmer det är nog ett arealbaserat dieselbidrag omöjligt..
I övrigt kloka tankar.

 
Ingen bild

Christer

25 maj 2015 22:26

Bilden föreställer Murgröna (hedera helix). Jag har en Murgröna i min trädgård, planterad i en spaljé där den fått klättra som den vill.Den är en vacker, och åretruntgrön växt. Emellertid behöver den en värd att klättra på. Ty förutom en spaljé, eller ett annat träd så är den dömd att kräla på marken, den behöver en värd för att klara livhanken. Oftast överlever Murgrönan, och kväver det träd det fäst sig vid.
Där finns en jämförelse där till mycket som inte klarar sig utan en solid värd. Som värd kan även ett generöst skattefinansierat bidragssystem fungera, eller bidrag direkt i muggen. Det finns mycket som klänger sig fast idag.

Thoralf Alfsson

25 maj 2015 22:39

Sant! Jag har funderat på hur illa mångfalden fungerar i naturen mer än en gång!

 
Ingen bild

Caroline

26 maj 2015 22:29

Min första tanke när jag såg de 2 stammarna ihop var: Kramar kan komma i många olika former...vill man vara lite mer krass, kan man på den andra bilden tolka det som så: 7-klövern har snärjt in sig i så många lögner att det är svårt att få fram sanningen....

Thoralf Alfsson

26 maj 2015 23:23

Caroline

Jag har redan döpt bilden till "kramen" ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se