thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2015

FREDRIKSSKANSOMRÅDET

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2015 23:41

 


Idag sa jag nej i Samhällsbyggnadsnämnden till att detaljplanen för Fredriksskansområdet skall ut på samråd. Majoritetens planer på att bygga 200-300 lägenheter på området, som i den befintliga detaljplanen är avsedd för idrott. Vi vill istället att området utvecklas som park, fritids och evenemangsområde.


Här är ett klipp som visar ett av många användningsområde för Fredriksskansområdet när Guld Agility anordnades 2014. Något som kommer att försvinna från Kalmar om byggplanerna blir verklighet.


Sverigedemokraterna lovade redan i vårt valmanifest 2014 att säga nej till dessa byggplaner.


Barometern skriver i en artikel om att Samhällsbyggnadsnämnden idag beslutat skicka planen på samråd. Men inte ett enda ord om att SD yrkade avslag på beslutet. Jag skulle faktiskt sträcka mig så långt som att det är tjänstefel av Barometerns journalist att inte uppge att nämnden var oenig! Eller är det så att journalisten vill mörka detta faktum? SD var det enda partiet som hade negativa invändningar mot detaljplanen.


Barometern publicerar förhoppningsvis vår debattartikel angående Fredriksskansområdet på fredag eller lördag. Det skall bli intressant att se vad som publiceras på fredagens debattsida. För eller emot detaljplanen?  Jag gissar att för detaljplanen får företräde i tidningen.


En liten rolig detalj från dagens möte var diskussionen om havsnivåhöjningens vara eller icke.Jag hävdade att vi inte behöver oroa oss för detta då vi har en landhöjning som mer än väl motverkar detta. Företrädare från kommunen hävdade att landhöjningen var obefintlig i Kalmar området.

Under presentationen visades sedan en karta som visade strandlinjen från 1864. Det var ganska lätt att se att alla öar i Malmfjärden blivit större på grund av landhöjningen ;-)
Fler bilder om ekens kamp för överlevnad.


 

 

 
 
Svensson

Svensson

29 maj 2015 06:50

Regeringen kommer bygga en massa gettoliknande områden,om ingen stoppar dom.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lasse

29 maj 2015 08:03

Det är ju Blank som har skrivit artikeln, att det ska vara rätt återgivet är ju en utopi. Att den mannen får fortsätta eller är det sådana journalister som Barometern vill ha, såna som alltid mörkar?

 
Ingen bild

Stefan A.

29 maj 2015 09:08

Jan Helin aftonbladet, avdelade en reporter en hel dag för att gräva i och kartlägga "SD-hundens" kulturella och etniska bakgrund, som man sedan gav olika negativa egenskaper bara grundat på detta, ett klart övergrepp mot mångfalden och allas lika värde ...denna fruktansvärda rasism..skall det aldrig ta slut..

 
Ingen bild

Orolig

29 maj 2015 09:40

Förtätning av stadskärnan är väl samhällsplanerarens våta dröm då de kan nyttja befintliga system d.v.s ansluta sig till el- vatten- och avloppsnät utan större byggnationer. Tyvärr riskerar de som redan bor i staden att drabbas, personer som kanske redan har ett fint läge mot med utsikt, som här ett grönområde och som sedan får det raserat av att en koloss till byggnad hamnar i vägen.

Kan inte direkt säga att jag tycker den där höga fasaden gör sig bra så tätt inpå Stagneliusskolan.

 
Ingen bild

Lärare

29 maj 2015 10:44

Har Sentio lagt ner?
Två veckor försenade, vad har hänt?

 
Ingen bild

SM811

29 maj 2015 11:42

De PK skall bygga till varje pris för att fortsätta med massinvandringen.

 
Ingen bild

pg

29 maj 2015 13:06

Nollkoll på det mesta!Amir kom till Sverige som flyktingbarn i början av 2000-talet och fick tillfälligt uppehållstillstånd.

Plötsligt har han fått veta att han befinner sig illegalt i landet sedan 2006.

– Jag har deklarerat i alla år, tagit lån, skaffat körkort och jobbat. Hur är det ens möjligt?


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20864092.ab

 
Ingen bild

kändis rånad av engelsktalande

29 maj 2015 15:19

en kändis fick uppleva mångkultur eller var det försäkringsbedrägeri.
http://na.se/nyheter/hallefors/1.2997581-carl-jan-ranad-pa-rolex-klocka

carl jan har ju blivit rik på att lura hälleforspolitikerna att ge bort skattebetalarnas pengar till honom att driva lyx herrgård.

 
Ingen bild

Pierre

29 maj 2015 16:55

http://www.barometern.se/kalmar/trygg-hanska-forlorade-bergamalet/

Föga förvånande då det handlar om små islamister vilka dumsvensken älskar att dalta med.

 
Ingen bild

Mattias

29 maj 2015 17:39

@Pierre
Det är tragiskt att läsa din kommentar. Islamister hittar du tex. hos IS, al-Qaida och Boko Haram mfl inte hos wannabe "gäng" i Berga. Här handlar det om ungdomar på glid som valde väldigt fel väg i livet. Rätten har har nu talat, bara att acceptera eller för målsägarna att överklaga.

 
Ingen bild

Kurtan

29 maj 2015 20:09

@Mattias,
Kanske du finner följande klipp informativa vad gäller islam...

All Muslims share the Same Islam
https://youtu.be/3GTYtjeJRjQ

Samt...

David Wood - Confused about Islam?
https://youtu.be/_hUVVlgEqxY
MVH

 
Ingen bild

Mattias

29 maj 2015 20:53

@Kurtan
Javisst och månen är gjord av ost, det vet ju alla. För att inte tala om de sataniska frimurarna och Planet X "nibirus". Och det gigantiska problemet med chemtrails.
Tydligt nog?

 
Ingen bild

Stundtahl

29 maj 2015 21:38

I betraktelse av förslag/bif bilder till arkitektonisk skapelse bör nog varje Kalmarbo ta sig en riktig funderare......
Det man ser är ju närmast påminnelse av utsikten från ett fönster i en väntsal i DDR på 50talet.

-håll igen -Kalmar- å studera Jakriborg i Staffanstorp så finner ni möjligen hjälp i er strävan av stadens vidare byggnadskonst.

 
Ingen bild

En småländska

29 maj 2015 23:24

Politikerna verkar ha tappat kontakten med verkligheten och kommuninvånarna! Vad Kalmar har och skall vara rädd om är öppna ytor och fri sikt som är värt att bevara! De som har levt o verkat innan våra generationer har haft en tanke och en avsikt skall detta bara byggas bort.

 
Ingen bild

En småländska

29 maj 2015 23:30

Ser ju ut som en kompakt mur absolut inte i samklang med Stagneliusskolan som är ritad av R. Östberg. Verkar som om arkitekturen backar utvecklingsmässigt el med vilje absolut inte vill framstå som estetisk. I kvarteret Gesällen skall byggnaderna utformas Hansaliknande, Kalmar har inte varit en Hansastad, sanslöst! 
Ingen bild

Kurtan

29 maj 2015 23:36

@Mattias,
Intressant. Kanske bifogad bild tar dig tillbaka till jorden och verkligheten...

Men en stark varning se endast om du har stålmage, ha en hink inom räckhåll!
http://www.barenakedislam.com/wp-content/uploads/2015/05/CA93_NwUgAA0BVZ.jpg

 
Ingen bild

Bosse Motborgarge

30 maj 2015 11:13

Om det ändå hade varit så väl för oss i Halmstad (med ironisk underton). För här håller muslimska församlingen på att skaffa sig bygglov till att få uppföra en moské på ett av stadens mest och för Sverige och svenskarna historiskt viktiga grönområde, beläget mitt emellan två stora bostadsområden i den centrala delen av stan - det mångkulturella Andersberg och det icke mångkulturella Fyllinge.

På detta fina grönområde med utsikt över delar av Halmstad utspelades år 1676 den 17 augusti slaget mot danskarna vid Halmstad/Fyllebro.
Slaget ledde till att danskarna led ett så allvarligt nederlag att de tre månader senare förlorade slaget vid Lund.

Denna förlust i november samma år ledde till att Skåne, Blekinge och Halland blev svenskt, vilket det alltså är än idag.

På minnesdagen den 17 augusti 2010 invigdes en fin och vacker minnesplats med två flaggstänger, en med svensk och en med dansk flagga. Den upphöjda platsen med vackert stensatt gångstig överblickar det historiska slagfältet. Man placerade också en stor tavla som visade slagfältet med de olika truppernas placering, där det också hade kopierats in dagens utsikt från platsen. Tavlan beskriver också hur slaget förlöpte - till svenskarnas fördel och var den plats där Karl XI stod med sina officerare och styrde slaget.

Mycket ofta besöks platsen av skolklasser med lärare, som ger eleverna en behövlig lektion i svensk historia, och nu häromdagen anlände en stor kontingent hemvärnsmän och yrkesofficerare från I 16 - ett av de få kvarvarande regementen vi har i landet idag och som nu fungerar som Försvarets skolor.

På denna historiskt viktiga plats överväger nu stadens centerpartiskt ledda kommun att tillåta uppförandet av en moské, med plats för mellan 800 till 1000 muslimer att samlas varje fredag.

Vi har religionsfrihet så att stoppa bygget går nog inte. Men varför skulle man inte kunna förlägga moskén utanför centralorten, så som man så gott som alltid gjort med våra kyrkor? Idag har dessutom de flesta bil och kan därför lätt ta sig dit.

Sedan måste man fråga sig om man också ska tillåta uppförandet av andra moskéer, eftersom islam har ett flertal olika inriktningar eftersom man bevisligen inte kan komma överens - sunni, shia, Wahabism m fl, den mest extrema versionen av islamtolkning. Ska dessa också tillåtas bygga egna moskéer? Vi ser ju dagligen hur man i t ex Irak spränger varandra i luften, oftast i samband med just fredagsbönen.

En sak är uppenbar - Sverige håller på att smygislamiseras, för det ansvariga centerpartistiska kommunalrådet Henrik Oretorp säger, att det är naturligt att bygga en moské eftersom Halmstad växer för då blir det fler muslimer.

Att stan växer är helt rätt! Det ökande invånarantalet beror enbart på den enorma invandringen och det generösa mottagandet där de flesta har muslimsk övertygelse, vilket ju inte är något som bara gäller Halmstad, Halland och Västra Götaland, utan hela Sverige.

Att EU i Bryssel för några dagar sedan lät meddela, med tanke på den enorma anstormningen av migranter över Medelhavet, att Sverige är det medlemsland som tagit emot allra flest och att man ansåg att landet inte kunde klara av att ta emot fler, tycks inte bekymra våra politiker. Nej, det är bara att "ösa på" och låta dörrarna stå öppna! Sverige har ju stora skogar och obefolkade områden som måste besättas och därför passar det bra att fylla på med nyanlända - företrädesvis då muslimer.

Skall vansinnet aldrig upphöra?

 
Ingen bild

En småländska

30 maj 2015 23:26

@bosse motborgare
Förmodligen inte, som svar till din sista fråga! I Kalmar har vi en källarmoské, den blir nog snart utdömd och då skall väl en moské byggas, så det har vi att vänta!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se