thoralf

Direktlänk till inlägg 31 maj 2015

OMVÄNDELSE UNDER GALGEN

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2015 23:29

Sedan valet pågår en långsam omvändelse under galgen när det gäller migration och integrationspolitik. Vi har sett en del utspel från partierna i Alliansen men nu känns det som även en del krönikörer börjat vända under galgen. Jag är dock förvånad över att ingen pk-journalist än så länge angripit dessa krönikörer. Vi kommer snart få se fler följa efter.


Även om ledande socialdemokrater i helgen återigen använde diverse negativa epitet om Sverigedemokraterna så upplever jag det som att dessa epitet kommer allt glesare och glesare från aktiva politiker och journalister. Man kan faktiskt ibland till och med märka en viss sd-positiv underton i vissa artiklar i tidningarna och till och med på några ledarsidor.


Den socialdemokratiska regeringen har nu ”kastat” bort ett helt riksdagsår utan att uträttat ett enda dugg! Förutom att man visat att man inte har någon handlingskraft. Istället skyller man på att man sitter med Alliansens budget. Pinsamt är bara förnamnet!


Ett större politiskt förslag kan ta ett helt riksdagsår att driva igenom, sedan skall det verkställas i praktiken vilket kan göra att det inte kan bli verklighet förrän den 1 januari 2017. Sedan skall det även utvärderas efter 1-2 år. Det innebär i praktiken att socialdemokraterna snart sumpat chanserna att kunna utnyttja sina egna politiska förslag/beslut i valet 2018. Nu återstår egentligen bara för socialdemokraterna att lägga en hel rad skarpa förslag i kommande höstbudget om man vill få någon effekt till valet 2018.


Jag gissar att det kommer bli en hård prövning för Alliansen och DÖ till hösten att släppa igenom den rödgröna budgeten. För socialdemokraterna kommer det handla om allt eller inget!


Hur man än vrider och vänder på utgången av denna mandatperiod, så tror jag att det bara finns en enda stor vinnare. Det parti som alltid ställs utanför, det parti som ingen vill samarbeta med, det parti som ingen vill prata med i riksdagen.


Sverigedemokraterna!

 
 
Lassekolja

Lassekolja

1 juni 2015 00:37

Instämmer! Anna Dahlberg är väl ett tydligt exempel på förändringen, som Du nämner Thoralf!?!
Jag njuter av 7-klövern´s "värnande av asylrätten" samt S-kongressens beslut att "bistå vid familjernas köksbord" så att de unga barnfamiljerna vet hur dom skall fördela föräldraförsäkringen. Samtidigt bara ökar och ökar SD i opinionsundersökningarna.
Strålande tider, härliga tider (eller om det var omvänt?)!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hm

1 juni 2015 01:15

Före valet låg SD på i genomsnitt 10,5% i opinionsundersökningarna. Det verkliga valresultatet var 12,86% vilket ger en felfaktor på ca 1,22. I dag ligger SD på i genomsnitt 16,7%. Det skulle då motsvara att SD i verkligheten ligger på lite drygt 20%. Det är naturligtvis en lek med siffror men kanske inte helt orealistiskt.

 
Ingen bild

Carina Olofsson

1 juni 2015 03:19

Thoralf skrev:
"så tror jag att det bara finns en enda stor vinnare. Det parti som alltid ställs utanför, det parti som ingen vill samarbeta med, det parti som ingen vill prata med i riksdagen."

....hum, "Det parti som ingen vill samarbeta med"

Däremot vill det Svenska folket samarbeta med SD. Och den store vinnaren är förutom SD sjäva, Det svenska folket.
HELT UNDERBART!!!

 
Ingen bild

memento

1 juni 2015 06:14

Allmänbildning
Dawkins om religiös pestilentia , inte minst mohammadanism..
https://youtu.be/9FiHRVb_uE0
+den andra delent:
https://youtu.be/9FiHRVb_uE0
------------------------------------------
http://gatesofvienna.net/2015/05/the-kafiroph
=================================
God Is Not Great - Christopher Hitchens ,
Audio Book - 3 570 visningar för 4 månader sedan - 4 delar / om hela boken är okän.t
https://www.youtube.com/channel/UCxhLAgc_29ESR80-ezSqPBw

 
Svensson

Svensson

1 juni 2015 06:50

Frågan är inte om Sverigedemokraterna blir det största partiet,utan frågan är när.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2015 07:50

På Aftonbladets hemsida skriver idag Anders Lindberg om att "S förklarar krig mot rasismen". Detta inspirerat av Magdalena Anderssons tal på S-kongressen igår.

Ack hur långt från verkligheten är inte dessa människor? Hur stora skygglappar har de? Har de aldrig hört talas om hedersvåld, tvångsbröllop, förortsvåld, stenkastning mot blåljusfordon? Aldrig sett förtryckta kvinnor som är inlindade i div. klädesplagg?
Har de aldrig sett eller hört talas om gängskjutningar och bilbränder i förorter?
Har de aldrig ställt sig frågan om hur invandring, jobb och bostäder ska passa ihop?
Eller är det så att de likt ett antal människor i en bunker i Berlin för 70 år sedan förnekade den verklighet som hände utanför...?
Hur som helst är de att beklaga och uppvaknandet blir svårt för dem...

 
Ingen bild

Hacke

1 juni 2015 09:14

Känns helt klart som att vindarna har vänt. Det verkar som de billiga poäng som tidigare togs genom att skrika rasism och fascism från talarstolar och ledarsidor börjar få rakt motsatt effekt.
Folk är trötta på politiker och "journalister" som möter deras allt otryggare vardag med floskler och slagord istället för att ta problemen på allvar. Ja, dom t o m förvärrar dom för varje dag som går och varje beslut som tas.
Nu kommer "skatteåterbäringen" med full kraft för kämparna inom den sverigevänliga folkrörelsen som härdat ut under åratal av smutskastning och förnedring av det politisk/mediala etablissemanget. Grattis Thoralf och övriga hjältar i sd och grattis inte minst Sverige och svenska folket.

 
Ingen bild

realisten

1 juni 2015 09:38

@Hulda mk1
För 70 år sedan krossades gammelfacsismen, men eftesom man tydligen ingenting lärt av historien så växer sig idag neofacsismen sig stark i hela Europa.

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 juni 2015 09:55

Nu kommer straffet för SD uppgången

Komikern Özz Nûjen tar över det klassiska radioprogrammet "Ring så spelar vi" i sommar. ( vem har utnämt honom till komiker)

Tack för det SR, nu är det slutlyssnat på detta program
http://goo.gl/sBVPIh

 
Ingen bild

Pensionisten

1 juni 2015 09:59

Anders Lindberg är anställd av en tidning som skyddar brottslingar så att ta honom på allvar är svårt. Magdalena Anderssons utspel mot rasismen borde väl bevisa att inga vettiga förslag finns för att bemöta SD, för det var väl det som menades, och då tas rasistkortet fram. Glädjande när 7-klövern drar fram rasistkortet för då vet vi SD:are att dom inte har något att bemöta med. Att deras huvuden är emot dom bevisas när dom undrar varför väljarstödet för SD ökar. Sossarna vill nu ta pengar från pensionsfonderna! Jag menar ta dom och inte låna likt det Göran Perssons "lån" som aldrig återbetalats. Urholkandet av vår ekonomi går fort och att inte förstå varför, gör mej extra orolig för mina barn och barnbarns framtid. Rättssamhället har också raserats till botten där man som vanlig svensk inte får använda dom ord man vuxit upp med utan att bli kallad rasist och döms för hets mot folkgrupp. Den folkgrupp som är mest utsatt för trakasserier är vi svenskar skattebetalare. En sista undran är varför dessa "flyktingar" kommit hit när dom inte kan acceptera svenska värderingar, men det är klart, för fritt uppehälle och bemötande av deras krav, så förstår jag dom.

 
Ingen bild

Lärare

1 juni 2015 10:08

Exakt så Hulda!
Allt fler vaknar.
Träffade en professor i nationalekonomi i helgen och han sa rent ut att det enda parti med sunt förnuft var SD!!!

Apropå "Lagom är bäst", undrar jag om det gäller invandringen också? Där anser jag att den gränsen har vi passerat för längesen. Nu borde det vara totalstopp ngr år tills vi kommit ikapp de övriga nordiska länderna.

EU förslaget om att vi ska dela rättvist mellan alla länder vad gäller mottagningen kommer gynna Sverige, för vi har ju nu ett stort överskott så vi får då skicka ut flera hundratusen till fördelning bland de länder som har ett underskott.
Det låter väl rättvist och förnuftigt!
Eller hur?
Kör hårt SD!

 
Ingen bild

Göta

1 juni 2015 10:14

Det åt rätt håll när det gäller opinionssiffrorna för SD. Men samtidigt går det desto snabbare för 7-klöverdårarna att förstöra Sverige. Med hjälp av våra massmedier gör de allt de kan för att i 'Godhetens Namn' rasera landet:

Citerar "Migga X" som twittrar om sin arbetsplats på Migrationsverket:
"Den senaste VECKAN kom ungefär lika många ensamkommande barn
(de flesta egentligen vuxna) som under HELA 2004."

 
Ingen bild

Hm

1 juni 2015 11:04

Så oväntat att den 'rolige' turken/kurden debuterar på nationaldagen. Varför tror ni att man valde just den 6 juni?? Var det för att glädja alla oss som sätter Sverige och svenska folket högre?

 
Ingen bild

Mahmoud

1 juni 2015 11:27

@realisten
"För 70 år sedan krossades gammelfacsismen, men eftesom man tydligen ingenting lärt av historien så växer sig idag neofacsismen sig stark i hela Europa."

Källa på det, tack, och vad menar du med "fascism"?

 
Ingen bild

Orolig

1 juni 2015 11:56

Såg någon blänkare om att sossarna ville ta eller låna pengar från pensionsfonderna för att åtgärda järnvägen. Skulle visst förklaras i Agenda, någon som såg det?

Jag vet ett utgiftsområde som går att spara mängder med miljarder på men säger jag det är jag rasist. =)

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2015 12:08

@Realisten. Tramset med "neofascism" och kopplingen bakåt i historien till fascism som vållat död och lidande, det kan DU lägga av med. DU visar bara att DU inte förstår och inte kommer att förstå...

@Sven Dacke. Hörde det också. Allt för den förb...e mångkulturen... Garanterat är Özz tillsatt med en baktanke..
@Lärare. Tack! "Lagom är bäst". Ett uttryck jag använder bland folk nu. Alltid vaknar någon och fattar...

 
Ingen bild

OH

1 juni 2015 13:10

Denne Özz kan då passa på att förklara varför kurderna deltog i mördandet av Armenier för 100 år sedan.

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 juni 2015 13:36

Tack, Thoralf, för din politiska förklaring! Det är faktiskt skönt att ha en sansad, politiskt insatt person i 'bekantskapskretsen' som enkelt förklarar hur det går till 'däruppe'.

Vad som bekymrar mig just nu är hur S ska kunna plocka över pensionsmedel utan att det drabbar oss pensionärer idag. Att det inte ska få vara kvar något till senare pensionärer är ju klart men idag ... Naturligtvis kommer pensionerna att sänkas så snart möjligt.

Och tänk så mycket som ett invandringsstopp skulle inbringa! Tänk om asylundersökningarna gjordes korrekt och enligt lagar och regler ... Tänk om fler kommuner och landsortspolitiker satte ner sina fötter och protesterade ... Nu, snart, meddetsamma. Det är ju många nu som insett vart vi är på väg.

Ska det behöva brisera något i huvudstaden dessförinnan?

 
Ingen bild

Göran

1 juni 2015 15:30

@Hulda mk1 07:50

Ja, det är inte så stor skillnad mellan nationalsocialister och internationalsocialister. Blott någon enstaka grad i helvetet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2015 15:56

@Göran. Det var nog därför Hitler och Stalin kunde komma sams 1939, när de delade östra Europa mellan sig. Att Hitler invaderade Polen den 1,e september 1939 är allmänt känt. Att Stalin invaderade Polen från sitt håll några veckor senare är mindre känt och inget som "de röda" nog är stolta över.
Senare högg de varandra i strupen, men vem var förvånad. Lika galna båda två...

Något som "realisten" nog förträngt...

 
Ingen bild

Lena

1 juni 2015 16:05

@Realisten som gaggar om gammelfascism som krossades för 70 år sedan och eftersom ingen lärt av historien så växer numera neofascism!??? Förstår ingenting av vad du säger. Vore bra om du kunde fylla ut lite så att det går att förstå hur du tänker och vad det är du vill förmedla.
Antar att du kallar alla som inte är kommunister för fascister. Mussolini (som egendomligt nog först var socialistledare) bildade partiet som en reaktion mot kommunister. Det är en rörelse som betonar våldets rätt över demokratin och friheten. "Den fascistiska rörelsen betonar polismakt och ordning på bekostnad av demokrati och frihet och en korporativ ekonomisk politik". Bifogar en länk till wikipedia där du kan läsa lite om vad fascism så att du i fortsättningen slipper slänga dig med ord som du inte begriper.

Och faktiskt, vad kan vara en större frihet än friheten att få uttrycka sin egen sanning? Sug på den ett tag @realisten, hur mycket frihet har kommunisterna att erbjuda? Eller de liberalerna för den delen?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism


Jag har också märkt under sista veckorna att något har "släppt" vad gäller inställningen till SD. I grannkommunen har man s k "medeltidsdagar" varje år, en fest med massor av aktiviter, bl.a så kan ett par som ska gifta sig bli utsedda att representera för hur giftermål på "medeltida" vis går till. Detta år var det ett par där båda är politiskt engagerade i SD. I lokaltidningen renderade det i en insändare som protesterade högljutt om att det inte skulle få ske då SD är ett främlingsfientligt parti. Veckan efter inkom 4 olika insändare, och ganska långa också, där alla invände mot kvinnan som motsatte sig detta. Flera var absolut inte Sd-anhängare men de menade att eftersom SD är representerat i riksdagen så kan man inte resonera så, då det är att frångå demokratiska principer. Mycket intressant. Även Kultur och -fritidsnämnden (som utsett paret) skickade en neutral insändare som förklarade vilka principer som gäller. Så visst har något hänt.

 
Ingen bild

Hm

1 juni 2015 16:40

@ Göran m fl
Bra att du uppmärksammar detta. Det finns två slags socialister, nationella och internationella. Många låter lura sig av att vänsterblocket försöker placera nazisterna till höger när det i själva verket är en vänsterrörelse.

 
Ingen bild

Lena

1 juni 2015 17:47

Det är oklart hur S tänker finansiera upprustningen av järnvägen och byggandet av nya bostäder. De tänker inte ta mer lån verkar det som men säkert att höja skatterna. Ännu ett finansierings-förslag kan vara att ta av AP-fonderna. Men inget är klart ännu.

http://www.svd.se/m-om-ap-fonderna-tala-ur-skagget-lofven/om/sverige

 
Ingen bild

Hacke

1 juni 2015 17:49

Vi har med rätta hyllat Anna Dahlberg och hennes senaste krönika.
Men här är en från samma tidning som håller nästan samma klass.
Vad säger Schyman & co tycker om denna rättmätiga salva mot den svenska feminismen?
Visst sjutton har det hänt något. Eller går Magda Gad kanske samma öde tillmötes som Birro?

http://www.expressen.se/kronikorer/magda-gad/magda-gad-i-sverige-blir-jag-radd-pa-riktigt/

 
Lassekolja

Lassekolja

1 juni 2015 17:53

@Realisten, inflationen hos svensk ekonomi lyser med sin frånvaro men i Din begreppsvärld blomstrar den för fullt!
(Med tanke på hur Du hanterar begreppet fascism.)

http://www.samtiden.nu

 
thojuh

thojuh

1 juni 2015 18:41

Statssvessaren kastar nu lystna blickar på pensionsfonderna, oklart hur det ska gå till. Det förra "lånet" som Persson tog betalades ju aldrig tillbaka, eller hur?

Den som är satt i skuld är inte fri löd mantrat då. Nej just det S, ni är inte fria och ska betala tillbaka Perssons lån.

Att nu tala om nya "lån" till järnvägen väcker oangenäma minnen. Men samtidigt!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2015 18:43

@Hacke. Ja, det var en krönika som kändes in i märgen. Människor kan ibland vara värre än djur... Våra svenska feminister har ingen ryggrad, när det är allvar...

 
Ingen bild

Tony

1 juni 2015 18:58

@Hulda.

Nej om detta kan ju inte Anders Lindberg veta något,
du vet att alla journalister bor ju inte i dessa
områden, dom gömmer sig i Stockholms innerstad,
dom fegisarna, och där är det ju lugna gatan!

 
Ingen bild

Rune

1 juni 2015 19:00

Lena
Jodå, pengahögar frestar alltid de långfingrade.

 
Ingen bild

Tony

1 juni 2015 19:06

@ Realisten.

Men kommunismen har levt kvar och frodas, särskilt
i Sverige, med sina 5 % så dominerar dom Media och dess
kulturredaktioner alla debattprogram i det opolitiska
SVT? Fast det märker väl inte du med ditt
skygglappsförsedda ansikte?

 
Ingen bild

Odalbonde

1 juni 2015 19:29

Kejsaren är naken... Snart dags att byta till ny morgonsoffa hos TV.

 
Ingen bild

Hood

1 juni 2015 19:46

Realisten är ett "Troll".Hen kastar in en brandfackla som får alla att gå i försvar. Ytterst sällan kommer hen tillbaka och utvecklar sina "oneliners" Ignorera "Realisten" så tröttnar hen snart.xd

 
Ingen bild

Tony

1 juni 2015 19:54

Så var det dags igen för kleptomanerna i
Sossepartiet att nalla ur pensionsfonderna,
ja det gick ju bra när dom stal 258 miljarder
som dom sen gav fan i att betala tillbaks, trots
löfte om motsatsen. Så Löfven tycker, att gick det
bra för Godsägaren att sno från pensionärerna, så
ska han också pröva på. Ja dom har sannerligen
förfallit sossarna, inte nog med att dom vill ta ifrån pensionärerna deras fattiga slantar, den gamla sossen
Ines Uusman, ni vet hon med dom vidlyftiga lägenhets-
affärerna, hon vill ju inte att en avdankad chef på
OK/Q8 ska bli fattigpensionär och tycker att 64
miljoner i avgångsvederlag är en lagom summa?

 
Ingen bild

Jenny

1 juni 2015 21:52

Intressant. Förändringarnas vindar börjar blåsa...
http://erixon.com/blogg/2015/06/nyval-ar-vad-vi-behover/

 
Ingen bild

Niklas R

1 juni 2015 22:03

@Hood
"Realisten" är ett det, inte en hen. En hen är en brynsten som man använder för att vässa knivar och saxar med. Du har antagligen en hemma till köksknivarna om du inte använder brynstål vill säga.

 
Ingen bild

Tony

2 juni 2015 06:46

Glömde att tillägga att Sossarnas stöld ur
pensionärsfonderna är den största stöld,
alla kategorier, som någonsin ägt rum i Sverige.
Därför lita aldrig på en Sosse!

 
Ingen bild

Jan

2 juni 2015 13:02

Tog del av SRs inslag om trycket på resurserna i Örebro-kommun. Jag blir både yr och svimfärdig. Det är som att bevittna en destruktiv knarkares sista hektiska tid.

 
Ingen bild

John

4 juni 2015 19:36

Jag skulle lägga till "det enda parti som inte har varit en del av problemet" på slutet också. Alla de andra partierna hyllat massinvandringen, endast SD har varit emot den, och det är därför SD är de enda vinnarna. Det är en bitterljuv seger däremot, eftersom SD's höga siffror är ett direkt resultat av Sveriges misslyckade invadringspolitik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se