thoralf

Direktlänk till inlägg 26 september 2015

TA DEN OM FÖRSVARET OCKSÅ, OSCARSSON!

Av Thoralf Alfsson - 26 september 2015 23:06

 


Idag har jag besökt Stora Rör på Öland och det arrangemang som bland annat Folk o Försvar anordnade. Ett arrangemang som Sverigedemokraterna utestängdes ifrån, vilket jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Efter besöket kan jag konstatera att det fanns gott om utrymme för vårt tält på 3*3 meter om bara viljan funnits hos arrangören.

 

Den person som nekade oss att delta satt under hela tiden tillsammans med det moderata kommunalrådet Henrik Yngvesson och före detta moderata partistyrelseledamoten Malin Almqvist, numera länsråd vid Länsstyrelsen i Kalmar län. Inte svårt att räkna ut varför vi nekades plats.

 

Arrangemangen ”invigdes” med att en rote JAS gjorde två överflygningar. Jag har filmat en del av vad Allan Widman (FP) och Åsa Lindestam (S) sa under sina anföranden och paneldebatten. Kommer sätta samman ett litet videoklipp som kanske kan bli lite roligt. Men det kommer om någon dag på bloggen.

 

Man kan bara konstatera att verkligheten också håller på att drabba 7-klövern även på detta politikområde. Tyvärr är det bara ett fåtal människor som är välinformerade om tillståndet för vårt försvar av landet. Något av det första som lär hända är att värnplikten införs igen och det kan göras ganska snabbt. Ett beslut som enligt Allan Widman kan fattas av regeringen, utan beslut av riksdagen.


 

 

Tomas Mattsson, Expressen var även på plats i Stora Rör. Missade att lämna ett visitkort men det blir nog fler chanser eftersom han har ett sommarhus på Öland. Ett hembesök hos Mattsson kanske skall planeras in och lite bankande på fönster. Med andra ord lite journalistiskt vardagsarbete! Jag vet var han bor ;-)


 

 

 

Marcus Oscarsson i TV4 narrar hela 7-klövern när det gäller tiggerifrågan, speciellt moderaterna och socialdemokraterna och deras vindflöjelpolitik. Inte minst deras brist på ledarskap. Det var faktiskt något som togs upp i debatten om försvaret också. Det sas nämligen att det kvittar hur mycket pengar och resurser som försvaret får om det saknas ett politiskt ledarskap som sätter kursen.


 

Så jag tror att Marcus Oscarsson snart även får ta den om försvaret också så småningom ;-)

 

Den om islam dröjer nog dock ett bra tag innan partierna i 7-klövern begriper vad som gäller.

Julia Caesar skriver i söndagskrönikan om HM och Åhlens som nu marknadsför muslimska slöjor, hijab. Min uppfattning är att alla riktiga svenskar och alla kristna borde bojkotta både HM och Åhlens. Jag kommer aldrig handla en pryl hos dessa företag i fortsättningen. Jag skulle gärna se demonstrationer vid deras varuhus och butiker.

 
 
Ingen bild

Funtaren

26 september 2015 23:25

Du är SD:s främsta ansikte i Kalmar. Du är en tongivande SD-profil på nätet. Jag ber dig att du betänker dig och skrotar tankar på att våldgästa Mattsson. Sådant bör SD:s förtroendevalda stå över. Vi skall inte sänka oss till motståndarens nivå.

 
Ingen bild

! ! !

26 september 2015 23:41


Åhléns och H&M nästa sommarkollektion om Mehmet Kaplan får bestämma !!!

http://www.asianews.it/files/img/ISLAM_-_Islam-women.jpg

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 september 2015 23:49

Tomas Mattsson om att många läsare använder annonsblockerare:

”Det kostar att bemanna stora redaktioner dygnet runt, men det är samtidigt samhällsviktigt att det bedrivs professionell journalistik”, skriver han”

”bedrivs professionell journalistik”

Finns det någon som förknippar Expressen eller Aftonbladet med professionell journalistik?

Jag har använt adblock i säkert 10 år och rekommenderar ALLA att använda adblock. Jag ser det som en form av självförsvar.

https://adblockplus.org/

 
Lassekolja

Lassekolja

26 september 2015 23:51

Sverigedemokraterna kan väl betraktas som det mest "försvarsvänliga" partiet Sveriges Riksdag. Att SD trots detta inte bjuds in till olika "försvarsevent" säger mer om tillståndet i landet än om SD.
Marcus Oscarsson är enl. mig en riktig demokrat i sitt yrkesutövande som journalist. Han skiljer ut sig från nästan samtliga av hans journalistkolleger genom att inte ha några som helst problem med att redogöra för SD´s politik, inte ens i positiva ordalag. All heder åt honom ! ! ! Att se honom i lördagens Nyhetsmorgon i TV4 var fantastiskt. Jag betraktar det inslaget som rena reklamfilmen för SD! GRATTIS SD!!!

http://avpixlat.info/2015/09/22/viktor-orban-varna

 
Ingen bild

Göta

27 september 2015 00:47

Här är en bra kommentar under en av Johan Westerholms inlägg i bloggen Ledarsidorna. Kommentaren är skriven av "Rolf Sundberg, Göteborgs universitet". Rolfs parafras på Martin Niemöllers kända dikt om de tyska nazisterna stämmer väl överens med verkligheten i vårt nya Sverige.

Citat:
"Först började de stänga av kommentarsmöjligheterna på nätet, och jag protesterade inte för jag ägde ingen dator.
Sedan höjde de pensionsåldern, och jag protesterade inte för jag var mitt i livet.
Sedan höjde de skatterna och började rota i folks sparpengar, och jag protesterade inte för jag var arbetslös och hade inget sparat.
Sedan började de konfiskera fritidshusen, och jag protesterade inte för jag ägde inget fritidshus.
Sedan förbjöds klockringning och korset i den Svenska flaggan, och jag protesterade inte för jag var ateist.
Sedan hämtade de Sverigedemokrater, och jag protesterade inte för jag var inte Sverigedemokrat.
Sedan lämnade Judarna landet, och jag reagerade inte för jag hade inga judiska vänner.
Sedan hämtade de mig för att jag var Svensk, och då fanns ingen kvar som protesterade."
http://ledarsidorna.se/2015/09/asiktskorridorens-pris/

 
Svensson

Svensson

27 september 2015 08:04

Sverige styrs med dåligt ledarskap,när Stefan Löfven tycks vara mer intresserad av EU:s middagar,uppträder hans partikompisar som yra höns,när dom inte får tydliga order om vad dom ska göra.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pär Green

27 september 2015 08:46

Intressant läsning angående biståndet!

http://www.uvell.se/2015/09/09/s-propaganda-k%C3%B6pt-av-bist%C3%A5nd-28293439


 
Ingen bild

Pär Green

27 september 2015 08:52

Sverige är det land i världen där politiker har störst makt relativt medborgare.

file:///C:/Users/PG/Desktop/Sverige%20%C3%A4r%20det%20land%20i%20v%C3%A4rlden%20d%C3%A4r%20politiker%20har%20st%C3%B6rst%20makt%20relativt%20medborgare.htm

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 september 2015 08:53

Så har då Stefan Löfven fått känna sig stor och häftig. Fått stå på en scen i New York med stora artister och meddelat världen om att Sverige minsann har en feministisk regering.
Samtidigt läser vi Julia Caesars lysande krönika om klädjättarnas satsning på Muslinska kvinnors religösa tvångsklädsel...
Appropå inhysning av flyktingar: Tittade igår på SSU,s kursgård Bommersviks hemsida. Fina sköna rum och egna kockar. Hela arbetarrörelsen har mängder med liknande kursgårdar, folkhögskolor och andra lämpliga hus som kan tas i bruk för de asylsökande...
Så säkert också hos de andra sex partierna i 7-Klövern.
En otrolig tillgång för Migrationsverket! På det har säkert också alla företrädare i riksdag, landsting och på kommunal nivå, plats i sina sommarstugor och även i egna hus och lägenheter.
Varför ska 7-Klöverpolitikers barn ha egna rum? Flytta in dem i ett rum och frigör då sängplats åt ensamkommande i hemmiljö!

Om tonårsdöttrarna inom hemmets trygga väggar får in några unga ensamkommande män, är väl bara berikande! Ett kulturellt utbyte på hög nivå väntar inom kort!

 
Ingen bild

Sanningen?

27 september 2015 09:50

@Funtaren, hört talas om ironi?

 
snoffsan

snoffsan

27 september 2015 14:02

Min bojkottarlista växer så det knakar. Dessa två kedjor, även Polaren och Pyret hamnade på denna för en tid sedan.
Som kvinna själv, tar jag ett avstånd från denna religion. Finns inget gott för en kvinna i denna sekt. Annat än att vara en sexslav åt sin man, att ställa upp dygnets alla timmar så fort mannen känner lust.Att välja att leva i sådan misär i Sverige idag är för mig obegripligt.
En ännu obegripligare sak är att ingen, inte en endaste feminist öppnar munnen heller, utan låter detta fortgå. Varför?

Själv ger jag aldrig ett klick på någon av dessa tidningar, vad finns att läsa där? Dagens lögn? Bantningstips? Hemma hos reportage? Någon kocks historia? Kom i form till semestern? Så maxar du julen utan att bli tjock?

Gick förbi några löpsedlar för ett par dagar sedan. För att lugna ner hjärta och blodtryck, från nyheter i alternativ media.
GT,s löpsedel - Så äter du sunt och lever tills du blir hundra år.

Trodde inte det var sant. Tänk om Löven läst detta, leva i hundra år, minst 35 år som pensionär, han som hoppas att vi helst inte upplever vår nuvarande 65 årsdag och skall plocka ut våra pensioner.

Absolut ingenting om vad som händer i landet. Inget om det kaos som råder. Ingenting om någonting alls.

Själv skulle man önska att man gick på alla de lögner. Tänk en sådan rosenskimmrande vardag man skulle få uppleva, vakna efter en god natts sömn, inte ha huvudvärk, magont för att man oroar sig för mycket, inte behöva ha ångest att sluta på ett svältboende för gamla, att våga gå ut efter mörkrets inbrott.

Obama är ett stort skämt, ursäkta att jag skriver det. Han har gjort något mycket viktigt, en stort problem har nu lösts med hjälp av presidenten från Kina, ett mycket allvarligt problem, som skapat stor oro i världen över, som varit ett hot i många år.
Nämligen piratkopieringen. Detta var en av de viktigaste konfliktfrågorna mellan dessa två supermakterna. Piratkopiering, som tydligen är viktigare än att ha ISIS på sin dagordning och försöka utplåna denna en gång för alla.

Och ungefär samtidigt lägger Kinas hangarfartyg till vid Syrien, för att hjälpa till med den konflikt som pågår, för att hjälpa Ryssland med den konflikt och krig som pågår där mot ISIS.

Finns att läsa på petterssonsblogg och Fria Tider.

Världen är upp och ner, fram och bak har bytt plats. Finns ingen logik längre.

http://7wm2zu47tu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se