thoralf

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2015

TORNSEGLAREN

Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2015 22:50

 

Tornseglaren i sin holk.  Foto Thoralf Alfsson


Undrar vart sommaren tog vägen. Sitter med ett glas vin och lyssnar på tornseglarnas skri när det sveper förbi över trädgården. Jag ser dem genom glastaket i uterummet. Jag tror ungarna lämnade boet för första gången idag, väldigt sent tror jag. Nu flyttar de söderut vilken dag som helst. Känns alltid lite vemodigt när jag inte längre hör och ser dem. Det är första tecknet på att sommaren närmar sig sitt slut. Sedan får man vänta till runt 20 maj innan de återkommer till samma bo. Hur hittar de? Följer de flyttströmmen eller flyktingströmmen?


Jag blir alltid lika glad när mina hyresgäster återkommer på våren. Tornseglaren är en av de sista som kommer. Den dagen övergår våren till sommar i min årstidsräkning men det blir inte höst när tornseglarna lämnar. Höst blir det när Öland invaderas av andra främmande i september.


Tornseglaren är en fascinerande fågel! Alltid i luften om den inte ruvar på äggen eller matar sina ungar. Undrar hur häckningen går till? Sker den i luften?


Vart tog sommaren vägen?   

 

Vart är mitt land på väg?

 

Vart är vårt land på väg?


Mörkret har lagt sig, tornseglarna har tystnat. Varför är svenskarna så tysta?


Jag lyssnar på klassisk musik i mörkret med levande ljus, Stravinskij Eldfågeln


Det som sker i vårt land blir uppenbarligen bara mer och mer absurt. Ändå tiger svenskarna! Väldigt få vågar höja rösten. Media är till 99 procent ett stort skämt av ryggradslösa individer, de är inte ens lagom. Det som just nu pågår mitt framför näsan på svenska folket, dag efter dag, är inget annat än ett landsförräderi!


Jag måste ställa mig frågan om det är värt att stånga pannan och själen blodig för att försöka påverka dessa satans landsförrädare. Om man varje dag skall bli upprörd och må dåligt så fort man startar datorn och läser vad dessa landsförrädare hittat på. Varför lägga all energi på dessa sjuka symptom men aldrig få ett erkännande från sina egna ledare. Snarare tvärtom! Lagom är bäst?


Kanske dags att lägga ”lagom” med energi på landsförrädarna i landet lagom. Kanske dags för att låta andra intressen ta över och göra som alla andra. Tiga och acceptera vad landsförrädarna hittar på! Och istället göra som tornseglarna och bara återkomma till landet under några sommarveckor för att se hur mitt land ruineras av landsförrädarna och hur svenskarna blir en religiös minoritet i sitt eget land.


Lagom är inte bäst! Ett homogent land och befolkning är bäst!

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 augusti 2015 23:26

Den enträgne Johan Westerholm jobbar på sitt håll och Thoralf på sitt.

Båda beskriver samma problem och vreden runt om i landet.

"Migrationspolitiken är allt annat än en lönsam affär, ens på lång sikt. Det inser dessa kommunpolitiker. Försörjningsstödet, där nyanlända är klart överrepresenterade, äter upp budgeten inifrån"

http://ledarsidorna.se/2015/08/vad-ar-det-for-fel-pa-stockholmare/

Att Ullenhag har fortsatt förtroende efter alla lögner och svindlerier är motbjudande. Hur mycket tjänar karln på att var fullständigt inkompetent och oduglig?
100 000:- /mån?
120 000:- /mån?

Allt över taket för A-kassa är FÖR MYCKET!

 
staffan anderstig

staffan anderstig

1 augusti 2015 23:41

Lagom mycket vin är bäst,men bäst är Händel och en löptur i skogen, lite vemodigt men fotfarande hörs fåglar sjunga,i morgon känns det bättre.

http://facebook

 
Ingen bild

Tompa

2 augusti 2015 00:19

Delar din frustration till fullo Thoralf. Det går upp och ner varje dag.
Man blir förundrad och frustrerad över hur naiva svenska folket kan vara.

Svensk media är största orsaken till eländet.

Jag är säker på att de flesta 7klöver politikerna inser att detta är ohållbart men de som säger vad de tycker är avsatta senast dagen efter när mediadrevet har gått.

Hur som helst så ska du veta Thoralf att det är sådana som du som gör att man orkar kämpa vidare. Ge inte upp utan kämpa på.

Sanningen kommer att segra till slut

 
Ingen bild

Tor Rusk

2 augusti 2015 01:36

Själv gillar jag Mozart och Chopin. Chopin för också tankarna till Polen, hans födelseland. Som för närvarande är ett utmärkt alternativ att flytta till för en svensk pensionär. För 7000 s.kr kan en 4-personers familj leva hyggligt. Många förstår idag engelska, kulturen är likartad. Dessutom är de nationalister. Stora demonstrationer när Polen skulle tvingas ta emot "häpnadsväckande 2000" araber. Polacker är inget "kamikaze-folk". Stolta, hårt arbetande, nationalister. De känner till ordet "invasion" och vet vad det betyder: fattigdom, ofrihet, förtryck.
Har tidigare sneglat på Portugal, men finner med tiden Polen alltmer intressant. De är snart förbi oss i de flesta mätningar som bl.a Eurostat gör. FN:s prognos om Sverige på 45:e plats (HDI) 2030 synes alltmer relevant. Har nu vittring på 2 hektar med renoverings-hus för
200 000 s.kr ute på landet, 20 min. från större stad, och två timmar från polska östersjökusten. Tror jag slår till, bara kära hustrun kan komma till beslut.
Ta hand om Er.

 
Ingen bild

Odalbonde

2 augusti 2015 02:47

Det vänder nu. SD ökar så det knakar. Andra medieröster höjs. Mannen på gatan pratar om tillståndet i Sverige. Fler röster inom media pratar också om det ohållbara läget. Otänkbart för ett år sedan. Bubblan spricker. PK-trollet spricker. Men det går för långsamt tycker jag.

 
Ingen bild

Stefan Umeå

2 augusti 2015 03:47

Jag känner precis som dig Thoralf, det har gått för långt redan. Tyvärr är man en pessimistisk Tornedaling..
Men jag måste kämpa för att vända skutan för min lille sons skull.

 
Knute

Knute

2 augusti 2015 05:17

Själv är jag inte så förtjust i hur Chopins vackra musik tolkas. Det går inte att stampa takten, det finns ingen puls. Jag skrev in noterna i ett dataprogram och genast blev det mer njutbart. Vad är det för konstig tradition som tvingar pianister att spela med en massa mikropauser för att framhäva känslosamheten? Sitter det någon kommitté i Warszawa och inbillar sig att det var på det viset Chopin spelade?

http://canuteocean.blogspot.se

 
Ingen bild

World Traveller

2 augusti 2015 07:34

Thoralf, trots tystnaden så tror jag att det är på väg att vända. Jag tror att SD idag är största partiet i Sverige. Officiellt kommer nog media tvingas erkänna det innan året är slut. Utan dig och eldsjälarna som driver andra bloggar så hade detta aldrig hänt. Senast 2018 sitter SD i regeringen såvida inte partiet förbjuds. Fast jag håller med om att folk kunde ge er mer stöd på torgmöten och i dagliga livet och jag är mer än förvånad att det aldrig förekommer några protester och demonstrationer mot vansinnet, mot politiken, mot invandrarvåldet, mot diskrimineringen av svenskarna. Sen, som jag har sagt många gånger, så tror jag att alla dessa mystiska bränder med dödsfall runtom i Sverige har att göra med Expressens/Researchgruppens lista över oss SD-sympatisörer. Jag tror EXPO har sänt ut sina AFA-trupper.

 
Ingen bild

tigerone

2 augusti 2015 07:43

Ge inte upp Thoralf , läser dina blogginlägg varje dag med stor behållning, Nu går det ganska fort åt rätt håll, tyvärr har Svensken alltid varit lite mesig och vågar inte sticka ut från mängden. Skulle det inte släppas en ny opinions mätning förresten.

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 augusti 2015 08:09

Kuba år 2030 mer utvecklat än Sverige enligt FN

Det är något som en av alla bloggare skriver, och läs mera på länken med mera fakta.
HDI, Human Development Index, trodde jag länge var en prognos (gissning) på hur väl ett land utveclas, och jag har även funderat på hur FN kan beräkna detta.

Svaret på detta är att HDI index i själva verket är en plan hur FN och dom som styr detta har besämt utvecklingen i framtiden, och det är troligen detta som gör att vi ser en ständig netgående trend i vårt land. Jag skrev vårt, men det är det inte.

Till Thoralf. bra kämpat, men jag känner på mig hur du känner, omgiven av "det sovande folket" och "den sovande partiledningen" och jag tror du snart kommit på hur fortsättninge skall bil, synd att man inte kunde höra en debatt mellan dig och "starke man" i kommunfullmäktige i Växjö, det hade varit intreesant
Och här är länken
http://goo.gl/dC4vgy
 
Ingen bild

Åke

2 augusti 2015 08:12

Märker allt mera att folk pratar om det ohållbara i Sverige, och verkligen menar det.SD brakar uppåt i opinionen, och det är iallafall ett bra sundhetstecken.

Hade själv en insändare i lokaltidningen för en liten tid sedan, för att "få igång" folk lite, där jag citerade Tage Erlanders tal i TV från 60-talet. Han sa såhär, när raskravallerna var som värst i USA att, citat:- Dessa problem har vi inte i Sverige, då vi är ett homogent och sammanhållet land, slut citat.

Idag kan vi absolut snart vända detta uttalande till det rakt motsatta, och är då precis lika sant det, om inget drastiskt snart sker!!!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

2 augusti 2015 08:17

SD ökar främst tack vare den dystra verkligheten. Partiet behöver inte göra någonting, tycker de. De har ju Alfsson till att informera och driva sin politik. Att han inte belönas för detta smakar illa. Jag tror att Alfsson har större betydelse än vi tror.

Märkligt med opinionsundersökningar i juli månad. Semestertider, kompledigheter för mediefolket? Så kan det vara, men ändå rätt så underligt.
2010 redovisades 4 mätningar i juli.
2011 5
2012 5
2013 4
2014 5
2015 2 stycken.
Dessutom hade Ekot ingen rapport från den undersökning de kallar "Svensk väljaropinion" i juli. Ni vet den där som baseras på siffror från de fem institut som har lägst % för SD. Och där en nedgång för SD på -0,5% alltid är ett ras, och studier fylls av folk som förklarar "raset". En uppgång, däremot, på 1,6% "benämns vara inom felmarginalen, och så pratar vi inte mer om det. Nu till vädret så får vi senaste nytt om den globala uppvärmningens skadeverkningar."

Är det någon som kan förklara detta?

Den stora EU undersökningen eb83 är mycket innehållsrik på data. Den visar också hur vi i Sverige skiljer oss åt från våra andra EU-länder på olika områden.
Om man tittar på svaren till ett frågebatteri, där svararen får välja ut tre områden och där utan rangordning kryssa för vad de tycker är de viktigaste områdena. Störst andel kryss får "migrationen" hos i stort sett alla länder. Utom vissa som har "ekonomin" som viktigast. På områdena "klimatfrågan" och "miljöfrågor" är "svenskens" svar markant avvikande.

Om man tar miljön först så anser 15% av "svenskarna" den vara viktig. Av invånarna i UK, drabbade av galen kosjuka, BP´s oljeutsläpp mm, är det 3%.
3% britter anser också att "klimatfrågan" är viktig. Boende i Nederländerna, omgivna av havet på ena sidan och stora flodtillflöden från andra hållet borde inte bara vara rädda, de borde vara skitskraja. Men det är de inte. Endast 4% tycker det är något viktigt med klimatfrågan. (Inte är de rädda för "miljön" heller, 4% där)
"Svensken" då? 19% tycker "klimatfrågan" är viktig! Helt fantastiskt avvikande från övriga länder. Hur kan det vara på det sättet? Sverige måste vara ett av de länder som klarar en eventuell havshöjning allra bäst, och vem vill inte ha det någon grad varmare i denna kall nord?
Svaret tror jag beror på att våra journalister till övervägande delen är anhängare av miljöpartiet. De driver MP´s perverterade och verklighetsfrånvända politik i sina medier, och de driver även på politikerna.
Hade detta varit i ett annat land hade vi sagt att folket är utsatta för hjärntvättande propaganda.
Men inte här.

 
Svensson

Svensson

2 augusti 2015 08:34

Dom fega svenskarna måste vakna nu, annars hjälper dom till att förstöra vårat land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Fiona1177

2 augusti 2015 09:11

Drömde inatt att försvarsmyndigheten sände ut inbetalningskort till svenska folket med begäran om bidrag för att ungdomar skall kunna göra lumpen igen (med lägre intagningskrav). Hoppas det inte var en sanndröm. För övrigt, demonstrationer är vi inte vana vid, insändare till tidningar tar de inte emot (om de är "fel"). Vi kan bara protestera på diverse bloggar.
Rekommenderar gärna Radio Viking, 101,4. Den lugnar i alla fall själen.

 
Ingen bild

Tommy

2 augusti 2015 09:22

@Thoralf

Ja det är nog dags att göra något åt situationen och göra saker Du mår bra av. Det kan vara bra att börja jobba,läsa böcker, resa, avstå alkohol, motionera, umgås med vänner och familj. Ta en dator och mediefri månad. Det måste kännas ensamt att försöka rädda Sverige när inte ens ditt parti sponsrar dig.

 
Ingen bild

Urban

2 augusti 2015 09:35

Thoralf

Du skall inte underskatta ditt arbete även om ledningen för SD obegripligt nog inte tar vara på din kompetens. Jag dock att tror detta kommer att ändras framöver. Som jag ser det är du den främsta inom SD när det gäller att inspirera och visa att det i SD finns massor av klokskap och sunt förnuft. Jag ser det också som positivt att du är äldre och mer erfaren än de flesta som nu representerar SD i riksdagen. Själv har jag vågat ta steget och blivit Komunfällmäktigeledamot för SD tack vare dig. Skulle du resignera vore det en gudagåva till de andra Sverigehatande partierna. Kämpa på, SD växer, Sverige kan fortfarande räddas för kommande generationer och din insats är ovärderlig.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2015 09:40

@Odalbonde. Jo, det går rätt håll, men för sakta.

Annat ämne. Sara Mohammad har fått en debattartikel publicerad på SVT Opinion. "Särskilda badtider bevisar islamisternas makt". Läsvärd...

Tittade igenom SVT,s bildspel från Pride-jippot. Var fanns regeringens bostadsminister???? HBTQ-anpassade bostäder, är inte det hans "bord"??

 
Ingen bild

Neriton

2 augusti 2015 09:46

Thoralfs blogg läser jag före allt annat när jag på morgonen sparkat igång telefonen. Jag uppskattar Thoralf mycket för han är en människa. Ibland är han optimistisk och ibland pessimistisk mm. Inget tillrättalagt tyckerismink utan naket och öppet.
En annan jag också läser med stor behållning är Lars Bern. http://antropocene.se/2015/july/reinfeldts-misslyckade-strategi.html

 
Ingen bild

Neriton

2 augusti 2015 09:58

Tillägg: En annan blogg som jag läser är http://bloggardag.blogspot.se/?m=1. Den behandlar div skeendeb mm inom Svenska kyrkan och är intressant därför att inom denna ändå rätt slutna organisation så finns hela spektrat av dagens tokigheter så tydligt framställt.

 
Ingen bild

Lärare

2 augusti 2015 10:28

Alltid lika underbart och lärorikt att ta del av Thoralfs inlägg och alla dessa fantastiska naturbilder. Tack för det.

NEJ, lagom är inte bäst, speciellt inte i Sverige i dagens läge.
Förstår inte varför det är så tyst från SD om det sjunkande skeppet? Varför får inte Thoralf "credd" för alla sina avslöjanden och hans idoga grävande som avslöjar PK-samhället in på bara kroppen.

Hoppas på en rivstart från partiet nu i höst. Partisekreteraren skulle resa runt i landet sades det tidigare i alla fall. Vi väntar!

AB:s "Sverige tycker" borde komma vilken dag som helst. Gissar på ett rejält ökat stöd för SD!

Ge inte upp Thoralf, vi behöver Dig!
SD behöver Dig!

 
Ingen bild

Hacke

2 augusti 2015 10:38

Känner så väl igen mig i din beskrivning och sinnesstämning Thoralf. Den vackra svenska naturen och dess kretslopp slutar aldrig fascinera och är ibland den enda igenkänningen och trösten och det som håller mig kvar i detta till oigenkännlighetens gräns förstörda gamla Sverige. Tornseglarnas och sädesärlornas ankomst och flytt är f ö kära gamla riktmärken också för min del.
Men naturen ger samtidigt styrka att kämpa på, inte minst med tanke på våra efterkommande. Just nu känns det trots allt förhoppningsfullare än på flera decennier med sd:s exempellösa framgångar. Kanske, kanske går det ändå att få rätsida också på demokraturens och mediekratins Sverige. Hoppet är det sista som överger en.

@World Traveller
Jag tror det ligger väldigt mycket i dina iakttagelser. Tänker samma tanke varje gång någon brunnit inne (och det händer väldigt ofta nuförtiden) eller någon mystiskt bara försvunnit.
Spridningen/planteringen av Researchgruppens registreringslistor över oliktänkande lär vara utom kontroll vid det här laget, om man nu kan tala om kontroll i något sammahang hos våldsvänstern. Att något skulle hända hos polisen med nuvarande ledning är att hoppas på en utopi. Likaså de allierade inom media. Kanske Leif GW Persson nappar en vacker dag.

@Tor Rush
Tack för intressant info kring Polen.

 
Ingen bild

Neriton

2 augusti 2015 10:39

Korrigering av inlägg: "Neriton södag 2 aug 09.46" Korrekt länk ska vara: http://antropocene.se/2015/july/reinfeldts-misslyckade-strategi.html

 
Ingen bild

Christer

2 augusti 2015 11:20

Din blogg Thoralf innehåller flera stämningslägen. Funderingar som denna hemsöker nog de flesta ibland. Men vi ger aldrig upp!
En liten tillbakablick kan kanske stärka något.
Ulla Lindström, konsultativt statsråd i Tage Erlanders regering mellan 1954 - 1966 sade följande:
"Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga befolkning även i framtiden skulle bebos av våra efterkommande, utan alltför våldsam inblandning av främmande folkelement".

 
Ingen bild

Tommy

2 augusti 2015 11:23

@Neriton

Jag uppskattar bloggen för att han inte är politisk korrekt utan verkligen förmodligen skriver vad han tycker. Han gör också en bra grävarinsats utifrån ett journalistiskt perspektiv.

Att benämna honom som optimist är väl dock att se världen som Bagdad Bob. Visst kan han glädjas över någon opinionsmätning men annars känns det ju som en nutida Nostradamus.

Tror han skulle må bättre på solkusten där han kan sitta och dricka spanska viner och prata om hur bra det var förr i tiden. Homogent och kristet(eller åtminstone muslimfritt).

 
Ingen bild

Systemfel

2 augusti 2015 12:06

Marika Formgrens gästkrönika i G-P
http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2790368-marika-formgren-stormakt-byggd-pa-sjalvhat-

 
Ingen bild

märta

2 augusti 2015 12:14

Varför inte folk reagerar!?? Joo , om man försöker ta upp ämnet invandring eller kommenterar något som hänt som är kraftigt fel i samhället ,så kontrar många med att " jag är inte intresserad av politik" eller " det där får våra politker sköta!
Avsnäst!! Lite som att - nu pratar vi inte om det. ! En BERÖRINGSSKRÄCK utan dess like. Många är inte ens insatta! De har blivit hjärntvättade av PK media om vad som är " rätt att tycka" . Allt är ju faktiskt politik i livet. Vad du ska betala för ränta ex på ditt huslån, vad du betalar i dagisavgift, hur lång semester du får, och inte minst hur mycket skatt du ska betala osv osv. Så att säga att man inte är intrsserad !! Allt i ditt liv påverkas av politiska beslut på något vis. Jag blir så trött på människor med denna inställning!! Så ja, jag undrar verkligen oxå vart mitt land är på väg! Kanske Polen är en bra tillflykt som nämnts tidigare.

 
Ingen bild

Dumle

2 augusti 2015 13:53

Thoralf@ Utan att vara psykolog är det rätt uppenbart att du behöver göra saker som inte har med samhällsutvecklingen att göra. Saker som skingrar tankar, gör dig glad och positiv. Alldeles oavsett vad du gör några veckor framåt kommer SD att öka och verkligen stoppa förfallet. Att du blir mörkare i sinnet gynnar bara dina motståndare. Låt telefonen ligga och meddela dina läsare några veckors uppehåll. Vi finns kvar. Sköt om dig Thoralf, för vi är många som tycker om dig.

 
Ingen bild

Hood

2 augusti 2015 14:08

Du får inte ge upp Thoralf,vi är så många som genom dig får uttryck för våra tankar och åsikter.Jag tror och hoppas att ju starkare SD blir ju mer kommer ledningen inse att en kraft som dig kan de inte undvara.Din petning tror jag berodde på att man ville försöka tona ner kärnfrågan och försöka vara lite "mainstream".Med det otroliga gräv och ständigt närvarande arbete som du utför så borde det rimligtvis bara finnas en anledning om du inte blir nominerad till en riksdagsplats vid nästa val: Du med din ambition,oräddhet,integritet och folklighet,är ett hot mot ledningen i partiet.Jag hoppas och tror att du kommer bli en ny "fula ankungen" eller en "fågel Fenix".Ge bara inte upp.

 
Ingen bild

Hjärtat.

2 augusti 2015 14:08

Ja,man kan verkligen undra vart är mitt land SVERIGE på väg?.
Angående fåglar så har vi Rödstjärtar i vår trädgård,trevligt att
följa de små ungarna.
Fick ett samtal igår från Dresden(gamla vänner)nu har det börjats att
bråka i flyktingtälten som de satt upp 1200 st tält,så många olika
nationaliteter. I Halland på det gamla anrika reumatikersjukhuset
som är nerlagt kommer det till hösten 700 st invandrare.
Och där är det också gratis busskort till alla inom kommunen.
Möjligtvis också utdelning gratis mobiltelefoner.

 
Ingen bild

OH

2 augusti 2015 14:26

Nu har advokaternas sekreterare Anne Ramberg åter yttrat sig och förmodar jag framfört advokaternas åsikter där hon påstår att Svenska frivilliga som deltog i kriget mot kommunisterna skall jämställas med IS mördarna.Alla vet väl att invällarna föder och göder massor av advokater men att dom har dessa åsikter trodde jag ej. Man hoppas att det är en gammal dams förvirrade tankar.

 
Ingen bild

joffe

2 augusti 2015 14:40

Tack Thoralf. Som gammal smålänning gick denna din krönika rakt in i mitt hjärta. Den speglar så fullständigt riktigt hur jag känner för Sverige även om jag bott utomlands i många år.

Frustreringen, overksamheten, den ödesdigra politiska förnedrande förödelsen, förtigenheten, falskheten, landets pågåemde upplösning och folkutbyte till framtida islamisering. Ingen reagerar ens för politisk fullständig dårskap och fortsatt politiskt landsförräderi i ledning av DÖ-7klöver-kartellen. Löven och Batras späder dagligen på landets mordbrand med nya eldfängda idiotiska uttalanden i demokraturens anda. Var finner man landets nödutgång?

Jag minns från TV-tidens Scotts cirkusdirektör Bronett som inför cirkusakter brukade äska: "Får jag be om största möjliga tystnad"- Det har Sveriges folk tagit till sig och tydligen finns inget hopp längre att väcka ett folk som tystnat för gott?

Nej tystnad har lägrat sig i landet och omvärlden undrar vart Sverige tog vägen som man förr såg upp till som demokratiskt föregångsland. - Inte längre!

 
Ingen bild

joffe

2 augusti 2015 15:20

Det är helt klart enligt de flestas åsikter på dessa sidor att vid 2018 års val kan man inte av OTROLIGT MÅNGA SKÄL NEKA Thoralf en plats i riksdagen.

Hans enorma allsidiga kunnande,begåvning och sunda förnuft och SD-kunskap kan inte nonchaleras i framtiden. Vem av de andra SD-riksdagsledamöterna har denna verbala förmåga och kunskap att ens konkurrera med en blogg som denna mycket kvalitativa.

Det kommer att finnas gott om plats för Thoralf det är vi alla här helt övertygade om.

 
Ingen bild

Tony

2 augusti 2015 16:07

Svensken är ju marinerad i katastrofscenarier om
den globala uppvärmningen, det går ju inte en
nyhetsutsändning utan att man skyller allt vad som
händer i miljön på den globala uppvärmningen. Sen har
Svensken en övertro på att allt som sägs från myndighetshåll
är lika med verkligheten. Det borde man inte ha, just nu
är koldioxidutsläpp roten till allt ont, för här är stora
pengar att hämta för staten på skattehöjningar på drivmedel
och uppvärmning . Minns hur det var för ett antal år sedan
då var blyet i bensinen den stora miljöboven, det var ingen
hejd på allt elände den ställde till, sen försvann blyet,
och då måste ju nya katastrof scenarier tas fram!
Pengarna måste komma in,när man ska vara världsmästare
i Socialhjälp till andra länders människor!

 
Ingen bild

Tony

2 augusti 2015 16:11

OH@
Ja och denna tillgjorda dam har som högsta önskan att
bli Justitieminister här i Absurdistan? Precis som om
vi inte har det jävligt nog ändå?

 
Ingen bild

Pepparholm

2 augusti 2015 16:30

ÖB går i den kommunistiska paraden i Stockholm. Är det fler än jag som mår illa? Därmed har jag inte sagt, att inte enskilda soldater i civil klädsel bör gå med om de känner för detta.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

2 augusti 2015 16:52

Man kan fråga sig varför SD:s ledning tycks efterapa den stumme Löfvén, mannen som inte yttrat sig offentligt sedan 16 juli. Jag tycker SD blivit alldeles för mjäkiga i den offentliga debatten. Även om 7partiet "gör jobbet" åt dom (som Ekeroth sägs ha yttrat), så skall det enda oppositionspartiet alltid vara på tårna och hålla den politiska grytan kokande. "Give them hell" ekar tomt numera, "Jag är snäll" verkat vara Åkessons motto f n.

 
Ingen bild

Göta

2 augusti 2015 17:25


@Pepparholm (16:30)

DAGENS SVERIGE - SKRATTA ELLER GRÅTA?
Det är inte bara ÖB som deltar i den stockholmska PK-paraden.
Se i länken de dansande och tramsande polisgubbarna i pride-tåget!
I tjänsteklädsel.

Var det kanske Rikspolischefen Dan Eliassons låt "Knulla i Bankock" som de inspirerades av?

http://www.expressen.se/tv/nyheter/har-dansar-polisen-fram-i-prideparaden-1/

 
Ingen bild

RobertSt

2 augusti 2015 18:24

Svenskarna har haft fred i över hundra år. Vi sitter i vår lilla skyddade bubbla, all denna fred har gjort oss passiva. Inte ens Hitler invaderade oss, men väl både Norge och Dannmark.
Och Finland skall vi inte ens tala om! De led oerhört under den Ryska klacken på Mannerheims tid.
Kommer vi att vakna i tid? Tyvärr tror jag inte det. Landet är förlorat. Men så vill vi Svenskar (vi som är kvar) ha det. Det är nog bara att gilla läget. Jag ogillar det, men vad skall man göra?

 
Ingen bild

Lena

2 augusti 2015 19:28

@Pepparholm o @Göta
Jo, jag mår illa av att se svensk polis uppföra sig som idioter, de förlorar sin värdighet genom att fjanta sig med att "vicka på rumpan" i uniform. Jag bodde 29 år i Stockholm men besökte aldrig prideparaden. Kan inte förstå hur de orkar stå i denna folksamling och vänta på några fjantiga, utklädda människor.

Jag har inget emot homosexuella, har haft flera arbetskamrater som var det, de var mycket sympatiska. Den ena sa också att det var ovärdigt att gå ut och "klä ut" sig för att skaffa popularitet på det viset. Däremot vill jag absolut inte vet vad de gör i sängen, det tar emot.

Vill slå ett slag för det @Cosmik Debris skrev och länken till ledarsidorna. Läs den och framför allt kommentarerna. Hur det kokar bland oss som är "vakna". Men förstår också Thoralfs känslor, tror att vi känner oss lite som han till mans. Vad gör SD ledningen? Dåligt att de inte kunde beklaga Stellan Bojeruds död, mycket dåligt av dem.

 
Ingen bild

märta

2 augusti 2015 21:32

Känns som vi är väligt många som mår dåligt periodvis pga rådande " klimat"
Tror dock att Thoralfs blogg fungerar lite som en " ventil " för oss "vakna" så vi kan prata av oss. Tror det skulle koka över annars på många håll. Psykvården skulle kollapsa även den!Den är väl dock överbelamrad med IS - soldater som har förtur till vård a la 500 kr / timma Tack vare den här sidan kan vi lätta på " trycket " lite iallafall. Tack för det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se