thoralf

Alla inlägg under juni 2015

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2015 08:59

 


Landshövding Stefan Carlsson höll nationaldagstal vid Skäftekärr på norra Öland. Jag kallar det snarare för ett politiskt tal, något som en landshövding skall vara försiktig med. Men inte Stefan Carlsson. Dessutom trodde han uppenbarligen att han kunde åka till norra Öland och ljuga ”okunniga” ölänningar rakt upp i ansiktet utan att någon skulle reagera! Där bedrog sig landshövdingen å det grövsta! Ölänningarna gillar inte lögnare.

 

 

Uppenbarligen triggar de politiskt korrekta varandra, att dra den ena rövarhistorien värre än den andra.

 

”Uppåt en 30 procent av de människor som exempelvis nu kommer från Syrien, de har en högskoleutbildning. Till Sverige kommer läkare, ingenjörer, och andra välutbildade grupper som vi behöver, vi vet att vi har brist på.”

 

Det sa statsminister Stefan Löfven i en uppmärksammad intervju i SVT.

 

Nationalekonomen Tino Sanandaji uppmärksammad att Stefan Löfven ljög om antalet högskoleutbildade och skrev flera blogginlägg om att det i verkligheten endast är ca 10 procent som har en högskoleexamen av flyktingarna från Syrien.

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att public service och SVT sprider dessa snedvridna nyheter. Något som Tino Sanadaji även tagit upp i en debattartikel.

 

Dagens Industri uppmärksammade detta på ledarsidan i en artikel när även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson sagt att 37 procent av syrierna har en avslutad högskoleexamen.

 

”37 procent av de som kommer från Syrien har en avslutad högskoleexamen. Det är oerhört viktigt att vi kan använda den kompetens som kommer på rätt sätt.”

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i Aftonbladet.

 

På ledarsidan i Dagens Industri kallade man det för myter och skrev följande.

 

”Ändå sprids nyheten att mer än var tredje syrisk flykting har en högre utbildning och att syrierna skulle vara mer utbildade än svenskar. Detta stämmer inte. SCB:s rapport "Utbildningsbakgrund bland utrikes födda" " redovisar dem som kom till Sverige 2009-2013. Enligt den har 10 procent av syrierna en eftergymnasial utbildning på mer än tre år och 22 procent har en utbildning kortare än tre år.

 

Här måste man vara noggrann med orden. För "eftergymnasial utbildning" är inte samma sak som högskoleutbildning. Statsminister Stefan Löfven har till exempel eftergymnasial utbildning - en ettårig svetsarutbildning samt 1,5 år på socialhögskolan. Men han är inte högutbildad.”

 

”Flyktingar som har upp till tre års eftergymnasial utbildning kan alltså ha gått en enda kurs på universitet eller en ettårig praktisk utbildning, som svetsare. Dessa personer är inte högskoleutbildade.”

 

Per Gudmundsson är hård i sin kritik av Ylva Johansson på Twitter!

 

 

 

Nu har vi då begåvats med en landshövding för Kalmar län som vill vara störst och bäst i sin godhet och som helt ogenerat i sitt nationaldagstalet påstår att 50 procent av syrierna är högskoleutbildade.


Nu har media, de lokala journalisterna en möjlighet att ställa landshövdingen till svars för sitt påstående och kräva landshövdingen på källor till sitt påstående. Nu har jag dock inga större förväntningar på t.ex Barometern och Ölandsbladet.


Kanske kan Granskning Sverige slå en signal till landshövding Stefan Carlsson. 

 

 

Landshövding Stefan Carlsson ville uppenbarligen vara politiskt korrekt genom att slå alla med hästlängder och imponera på de socialdemokratiska ministrarna!

 

PS

Jag återkommer även med ett klipp på hela det märkliga och politiska nationaldagstalet som handlade om integration, grisar, biogas. Det hade passat bättre socialdemokraternas kongress än på nationaldagen i Skäftekärr.

 

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2015 12:17

 


Flaggan är hissad!

Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung.

"Sverige blev ett självständigt land"


Önskar alla Sverigevänner en trevlig nationaldag!


"Under flera hundra år tillhörde alla ekar i Sverige kronan som skogsregale, eftersom virket användes till skeppsbyggnad, mest till krigsfartyg för den svenska flottan. Gustav Vasa beordrade plantering av ekar för framtida behov för skeppsbyggnad. Det var belagt med stränga straff för gemene man att hugga ner eller skada ekar. Även plantor hade samma skydd. Det åtgick cirka 2 000 ekar för att bygga ett större skepp, och tillräcklig tillgång och närhet till skeppsvarven blev tidigt ett uppmärksammat problem. Enligt kungligt plakat den fjärde augusti 1608 var straffet vid olovlig avverkning första gången 40 daler, andra gången 80 daler och vid tredje gången förlust av livet." 


 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 
Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2015 23:02

Såg ikväll ett inslag från Smålandsnytt om ensamkommande barn som varit en ”framgångssaga” i Växjö. Uppenbarligen har journalisterna vid public service och SVT Smålandsnytt i Växjö (även kallat Växjö-TV av Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson) ingen analytisk och granskande förmåga. Man springer tydligen det moderata kommunalrådet Bo Franks i Växjös ärenden utan minsta egen analys och logiskt tänkande.  I mina ögon handlar det om politiskt korrekta nickedockor till reportrar på SVT Småland.


Varför är jag så upprörd?

 

Enligt reportaget är det en ”framgångssaga” att en stor majoritet (8 av 10) av de ensamkommande barnen idag jobbar eller studerar! Vad skall ungdomar i 18-20-årsåldern göra om inte studera eller jobba? Den frågan tycker jag redaktionen på SVT Småland i Växjö skall svara på. Deras påstående är så absurt att det är inkompetent och bara kan komma från politiskt korrekta vänsterindoktrinerade journalister utan eget tänkande.


Den andra faktorn att det är en framgångssaga är att Växjö kommun går med en vinst om minst 5 miljoner kronor varje år på ensamkommande barn. Vilka stolpskott! Vem betalar dessa miljoner till Växjö kommun? Jo, staten och de svenska skattebetalarna! Det kan omöjligen vara en vinst. Det handlar om att staten betalar ut alldeles för höga ersättningar till de kommuner som tar emot ensamkommande barn. Pengarna, de 5 miljoner kronorna skall givetvis gå tillbaka till staten och inte hamna i fickorna på moderaten Bo Frank, som budgetpengar i Växjö!Växjö kommun har ett avtal om ca 4-10 barn fram till 2014, som under 2015 kommer utökas till ca 30 ensamkommande barn. Men det innebär att på ca 10 ensamkommande barn har Växjö kommun under ca fyra år gjort en vinst på minst 5 miljoner kronor per år enligt de uppgifter som Smålandsnytt och Smålandsposten återger. Helt sjukt! Detta gäller säkert i hela landet och ca 7 000 ensamkommande barn. Det skulle motsvara ca 3,5 miljarder till kommunerna i "vinst". Vilken kommunpolitiker säger nej till detta?


Det är enligt min uppfattning ren förskingring av statens medel som politikerna inom 7-klövern ägnar sig åt!


Inte undra på att det saknas resurser till skola och omsorg!

 

 

 

 

Har moderaten Fredrik Schulte ett eget garage?


 

Moderaterna har fått fullständigt spelet med sina ”öppna hjärtan”. Nu skall staten subventionera ombyggnad av garage till flyktingbostäder enligt moderaten Fredrik Schultes tankar i riksdagens talarstol.


Halleluja!!

Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2015 22:30

Fick idag ett mejl om att familjen Aygan från Turkiet varit i farten igen, då boendes i Tingsryd. Det är dock inte omöjligt att det hänt ett antal saker sedan 2009 då jag skrev detta blogginlägg.


Sonen i familjen är nu dömt för sexuellt utnyttjande av barn. Ännu en merit som sonen kan lägga till sitt register.


Läs inlägg på Exponerat, där finns även en länk till mitt blogginlägg från 2009.

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2015 23:39

Varför tittar så många på ”kebabtekniker-klippet”? Jag tror detta klipp är väldigt avslöjande. När kameran inte rullar och pk-filtret är avstängt så kommer det rätta jaget fram. Även hos pk-journalister! Föräldraförsäkringen är nu på tapeten igen. Sverigedemokraterna vill istället minska statens makt över familjerna. Vi tror nämligen att familjerna själva kan bestämma över sina egna liv! Något som socialdemokraterna inte tror att familjerna klarar av. Jag ställer mig frågan varför har inte män bröst!


Noterar att Lars Bern återigen har skrivit ett blogginlägg på samma tema som jag själv tänkt göra. Har de senaste dagarna kontaktats av många personer från hela landet. Alla är lika upprörda och förbannade över att 7-klöverns politiker inte förstår vad som håller på att hända i vårt land. Men det gynnar bara SD.


”Trots ett massivt fördömande av det nya partiet och en klappjakt i etablissemangets medier växer sig SD bara starkare för var dag. Redan utgörs 26% av medlemmarna i den tidigare socialdemokratiska bastionen LO av personer som sympatiserar med SD. Om inte trenden bryts kommer Sverigedemokraterna att ta över Socialdemokraternas roll som största parti efter nästa val. Felet som den politiska yrkesklassen gör är att man bara stirrar sig blinda på SD:s rötter och värderingar som man vänder sig emot. Vad man borde göra är att istället fråga sig varför väljarna strömmar till den nya rörelsen. Då skulle man finna massor av djupt oroade och otrygga människor som likt tidigare generationer vill känna trygghet och som vill få tillbaka sitt trygga folkhem.


Med det taktiska beslutet att sopa vår tids stora otrygghetsfråga under mattan på Socialdemokraternas partikongress har partiet i realiteten abdikerat som den ledande politiska kraften i landet. Man har fegt lämnat walk over.”


Lars Berns blogg.


Kan bara instämma i Lars Berns slutkläm. Socialdemokraterna har abdikerat, det vet bara inte om det själva ännu. Svenska folket överger socialdemokraterna, till och med invandrargrupper börjar överge socialdemokraterna.


PS


Ännu en kvinna har ramlat från en balkong på femte våningen i Tumba. Läs artikel. Den här gången finns det tydligen vittnen och polisen betraktar det som mord. För vissa borde det faktiskt finnas dödsstraff!


Men utvisning av hela familjen, hela släkten till hemlandet, som straff vore kanske bättre! Dessutom skulle deras svenska medborgarskap givetvis återkallas!


Av Thoralf Alfsson - 3 juni 2015 22:49

Kvällens sändningar i public service SVT har i stort sett bara handlat om invandring både i Rapport och Aktuellt. Mellan dessa nyhetssändningar gick ett program om Lampedusa. Public service fortsätter sina försök att hjärntvätta det svenska folket.


Regeringen förbereder nu ett lagförslag som skall tvinga kommuner att ta emot ”nyanlända”. De kommunala självstyret existerar snart inte längre. Regeringen tänker också skjuta till 6 miljarder årligen för att kommuner skall bygga bostäder så att de kan ta emot ännu fler nyanlända. Dessa 6 miljarder kan givetvis också därmed läggas till kostnaderna för invandringen.


Länsstyrelserna skall ges uppdraget att beräkna hur många nyanlända som varje kommun skall tvingas ta emot. Bostadssituationen och arbetsmarknadssituationen skall vara två parametrar som kommer styra uträkningen men jag undrar hur detta kommer att gå till i praktiken när situationen ser ut som den gör i kommunerna.


Ylva Johansson! Så här ser verkligheten ut i kommunerna inom Kalmar län.


 

Källa Arbetsförmedlingen


Vem tror Ylva Johansson försörjer alla dessa utrikes födda utan egen försörjning?


Vem skall försörja denna ökande skara när Ylva Johansson tvingar på kommunerna ännu fler?


Att fortsätta med att ösa på med människor till dessa kommuner är rena vansinnet! Kommunerna kommer gå under!


Ylva Johansson tycks vara fullständigt inkompetent! Hon är arbetsmarknadsminister och är ”hjärnan” bakom att Sverige skall halvera arbetslösheten och ha lägst arbetslöshet inom EU om bara några år.  Ylva Johansson har redan visat att hon inte kommer att klara det genom sina handlingar.


Ylva Johansson och socialdemokraterna fortsätter att gasa trots 180 km/h och en bergvägg som alla ser utom Ylva Johansson och hennes regeringskollegor.


Frågan är om inte Sveriges måste tvångsförvaltas för att inte krackelera fullständigt.


Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2015 23:29

Anna Dahlberg på Expressen försöker göra en pudel i det ”tysta” genom att ge sina kollegor på t.ex Aftonbladet skulden för åsiktskorridoren och det tabu som rått i media när det gäller migration och integrationsfrågor. Men samtidigt benämner hon alla bloggare och webbsidor som under alla dessa år stått för sanningen och verkligheten för ”nätets träskmarker”. Min blogg ingår säkerligen i denna kategori enligt Anna Dahlberg.


http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/aftonbladets-debattmarodorer/


 

AnnaDahlberg     Foto Thoralf Alfsson


Anna Dahlberg har givetvis insett åt vilket håll vindarna blåser och hennes kappvändande beror inte på oss som ingår i ”nätets träskmarker” utan det beror på en helt annat kategori av människor som Anna Dahlberg umgås med.


”Det pågår ett samtal i det tysta i Sverige. Då menar jag inte bara hur det talas runt fikaborden, utan hur diskussioner förs i samhällets toppskikt. Jag möter det bland framstående akademiker, journalister, poliser och politiker. Det finns en oro över vart Sverige är på väg och om vi i längden klarar att axla ett så stort åtagande på migrationsområdet.”

 

Sent skall syndarna vakna!


Framstående akademiker, journalister, poliser och politiker. När det gäller politiker så syftar givetvis inte Anna Dahlberg på Sverigedemokrater. Vilka politiker umgås Anna Dahlberg med? En sak är i varje fall säker och det är att dessa politiker inte pratar offentligt om sin oro. Utan de gör det antagligen bara i umgängeskretsen. Men uppenbarligen håller det på att bli en attitydförändring på Södermalm.


Personligen tror jag det handlar om att Anna Dahlberg insett att det sannolikt kommer ske en maktförskjutning i framtiden, en maktförskjutning som kanske kommer fortare än någon kunde föreställa sig innan valet 2014. Jag märker själv hur attityden mot oss Sverigedemokrater förändras inom stora grupper, inte minst hos akademiker.


Jag skall bara nämna en väldigt liten och obetydlig sak. Kalmar är inte en särskilt stor stad, utan som politiker blir man snart känd eller ökänd. För fem år sedan kunde man både känna, se och ”ta på” den negativa attityden mot mig och Sverigedemokraterna. Idag är det helt annorlunda när människor ser och känner igen mig kommer istället för en ilsken blick, ett leende, en nick och ibland en glad hälsning.


Många gläds säkert över Anna Dahlbergs nya krönikor men för mig är hon fortfarande en ”ulv i fårakläder” och kommer så förbli under lång tid framöver. Hon är ju en del av Tomas Mattssons stall och min blogg ingår ju i ”nätets träskmarker”!Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2015 23:14

Lyssnade på Mona Sahlin i kvällens Aktuellt (se inslaget). Vi som hört hennes anklagelser om rasism så fort någon sagt något negativt om islam, muslimer och moskéer förstår vilken hycklare Mona Sahlin är. Ikväll stod hon och anklagade myndigheter och organisationer för att ha varit naiva angående extremister och islam.


Är det någon som bär ansvaret för detta så är det Mona Sahlin och hennes standardfloskel om alla människors lika värde, för att inte tala om hennes anklagelser om islamofobi så fort någon riktat kritik mot islam. Jag mår uppriktigt sagt riktigt illa när jag ser hennes lismande i Aktuellt.


När hon sedan dessutom försöker mästra den unga invandrarkvinnan, med understöd av programledaren får jag kräkreflexer. Mona Sahlin personifierar falskheten och hyckleriet mästerligt!


Kom även ihåg att Mona Sahlin under många år suttit i Expos styrelse och därmed underblåst den naiva synen på islam och muslimsk extremism. Samtidigt som alla islamkritiker förtalats och hängts ut. Det skulle ha varit väldigt intressant att höra och läsa framlidne Kurt Lundgrens kommentarer idag om Mona Sahlin. Vi var många som hängdes ut av Expo som islamofober 2007.


 

Kurt Lundgren i Runstens kyrka på Öland.


Kurt Lundgren var en fantastisk ordkonstnär och jag saknar fortfarande hans blogginlägg på ”Östra Ölands Fria Horisont”. Efter att Expo hängt ut Kurt som islamofob skrev han följande om Expo i ett blogginlägg.


”Hotets och hatets kultur. Det är Expos livsluft - jag betraktar Expo som en närmast fascistisk organisation - med humanism har den inget att göra.

Det är väl ganska självklart att Expo med ett utpekande av mig som ISLAMOFOB vill

a) skrämma mig att hålla tyst och

b) implicit tala om för mig att jag kan vara i den största fara om jag fortsätter.


Det är som när när MC-gängen säger till åklagaren : Vi vet var dina barn går i skola. Jag undrar och begrundar om jag skall försöka få detta prövat av åklagare... Jag vet att det är fullkomligt meningslöst, men som ett test på det havererade rättssamhället.

Nu vet alla som har hatet som idé var en otystad fiende finns - och det är jag.

Detta är ett fascistiskt system för att få fria andar att tystna, ganska raffinerat och långt från det bruna stöveltramp som Poohl antagligen och innerst inne är ganska svag för. Typen känner man igen: upphetsade ser de på nazifilmer, utåt tar de avstånd. Den auktoritära människan, poohlarna, har alltid vart sig lika.”

 

Det är det här som hycklaren Mona Sahlin alltid stått bakom men som hon nu förtränger. Vilken jäkla människa!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se