thoralf

Direktlänk till inlägg 7 juni 2015

LANDSHÖVDING STEFAN CARLSSON LJUGER

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2015 08:59

 


Landshövding Stefan Carlsson höll nationaldagstal vid Skäftekärr på norra Öland. Jag kallar det snarare för ett politiskt tal, något som en landshövding skall vara försiktig med. Men inte Stefan Carlsson. Dessutom trodde han uppenbarligen att han kunde åka till norra Öland och ljuga ”okunniga” ölänningar rakt upp i ansiktet utan att någon skulle reagera! Där bedrog sig landshövdingen å det grövsta! Ölänningarna gillar inte lögnare.

 

 

Uppenbarligen triggar de politiskt korrekta varandra, att dra den ena rövarhistorien värre än den andra.

 

”Uppåt en 30 procent av de människor som exempelvis nu kommer från Syrien, de har en högskoleutbildning. Till Sverige kommer läkare, ingenjörer, och andra välutbildade grupper som vi behöver, vi vet att vi har brist på.”

 

Det sa statsminister Stefan Löfven i en uppmärksammad intervju i SVT.

 

Nationalekonomen Tino Sanandaji uppmärksammad att Stefan Löfven ljög om antalet högskoleutbildade och skrev flera blogginlägg om att det i verkligheten endast är ca 10 procent som har en högskoleexamen av flyktingarna från Syrien.

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att public service och SVT sprider dessa snedvridna nyheter. Något som Tino Sanadaji även tagit upp i en debattartikel.

 

Dagens Industri uppmärksammade detta på ledarsidan i en artikel när även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson sagt att 37 procent av syrierna har en avslutad högskoleexamen.

 

”37 procent av de som kommer från Syrien har en avslutad högskoleexamen. Det är oerhört viktigt att vi kan använda den kompetens som kommer på rätt sätt.”

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i Aftonbladet.

 

På ledarsidan i Dagens Industri kallade man det för myter och skrev följande.

 

”Ändå sprids nyheten att mer än var tredje syrisk flykting har en högre utbildning och att syrierna skulle vara mer utbildade än svenskar. Detta stämmer inte. SCB:s rapport "Utbildningsbakgrund bland utrikes födda" " redovisar dem som kom till Sverige 2009-2013. Enligt den har 10 procent av syrierna en eftergymnasial utbildning på mer än tre år och 22 procent har en utbildning kortare än tre år.

 

Här måste man vara noggrann med orden. För "eftergymnasial utbildning" är inte samma sak som högskoleutbildning. Statsminister Stefan Löfven har till exempel eftergymnasial utbildning - en ettårig svetsarutbildning samt 1,5 år på socialhögskolan. Men han är inte högutbildad.”

 

”Flyktingar som har upp till tre års eftergymnasial utbildning kan alltså ha gått en enda kurs på universitet eller en ettårig praktisk utbildning, som svetsare. Dessa personer är inte högskoleutbildade.”

 

Per Gudmundsson är hård i sin kritik av Ylva Johansson på Twitter!

 

 

 

Nu har vi då begåvats med en landshövding för Kalmar län som vill vara störst och bäst i sin godhet och som helt ogenerat i sitt nationaldagstalet påstår att 50 procent av syrierna är högskoleutbildade.


Nu har media, de lokala journalisterna en möjlighet att ställa landshövdingen till svars för sitt påstående och kräva landshövdingen på källor till sitt påstående. Nu har jag dock inga större förväntningar på t.ex Barometern och Ölandsbladet.


Kanske kan Granskning Sverige slå en signal till landshövding Stefan Carlsson. 

 

 

Landshövding Stefan Carlsson ville uppenbarligen vara politiskt korrekt genom att slå alla med hästlängder och imponera på de socialdemokratiska ministrarna!

 

PS

Jag återkommer även med ett klipp på hela det märkliga och politiska nationaldagstalet som handlade om integration, grisar, biogas. Det hade passat bättre socialdemokraternas kongress än på nationaldagen i Skäftekärr.

 

 
 
elisibeth

elisibeth

7 juni 2015 09:21

De politiker vi har i Sverige nu är så förblindade av sin egen
godhet att de tappat både sans och vett. De jobbar stenhårt på
Sveriges undergång. Tack Toralf för de vackra bilderna du visar
oss. Det är ett arv som vi skall vara rädda om och förvalta.
Kommer de människor som kommer hit att värdesätta detta eller
kommer det att skövlas.

http://u921328842

 
Ingen bild

Tompa

7 juni 2015 09:32

Jag förmodar att landshövding Stefan Carlsson har ett par flyktingar i sitt hem samt även ett par i garaget och parkerar sin bil ute på gatan.

Garagelösningen var ju ett (M) förslag men har man ett öppet hjärta som Stefan så ställer han nog sitt garage till förfogande ändå.

Bye the way så lär jag mina barn att man aldrig skall ljuga vilket verkar ha saknats i din uppfostran Stefan Carlsson.

 
Ingen bild

Carl

7 juni 2015 09:41

Hur stor del av det Svenska folket har totalt tappat sitt förstånd?

 
Stefan K

Stefan K

7 juni 2015 10:10

En arbetskamrat sade några bra ord i veckan. "Dagens socialdemokrater är inga socialdemokrater". Hon kom till Sverige från Polen och har röstat på S fram till valet 2014, då rösten föll på...ja, ni förstår.

En annan sak jag har på hjärtat.
Kan ingen med kontakter till SD:s ledning förmå denna ledning att ta tillbaks engagerade och duktiga personer som Erik Almqvist, Christoffer Dulny m.fl I andra partier hävdas att det man sonat ska vara förlåtet och med tanke på att det i riksdagen och regeringen finns personer som figurerat i polisutredningar, så är väl några fel valda ord i kontext inget att tjattra om.

Sedan har jag en önskan om att Gustav Kasselstrand tas till nåder, för den killen är både klipsk, populär och har mycket att ge.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

7 juni 2015 10:21

I dessa tider med internet och fri information så framstår våra folkvalda mytomaner som helt passé.

 
Ingen bild

Hacke

7 juni 2015 10:55

Han glömde nämna kebabtekniker. T o m hantlangarna inom public service gör ju numera intern komik av uppgifterna.
Vilket dj-a förakt för lyssnarna och de som pösmunken får sin försörjning från. Dags att kriminalisera de grövsta lögnerna från talarstolar och podier.

 
Ingen bild

biran

7 juni 2015 10:59

Varför låter vi psykopater hålla tal?

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2015 11:45

Jag har sagt det om och om igen att så länge Sverige
låter dessa figurer som Stefan Carlsson hålla på utan
at;t ställa krav på ansvar för vad som väller ur käften
på honom, så får vi dras med dessa skitstövlar.
Inför tjänstemannaansvaret igen.

 
Ingen bild

Lärare

7 juni 2015 11:52

Vet Du Thoralf vad som hände med den s k VÅRKAMPANJEN?
Vore läge nu att till svenska folket berätta sanningen om alla "högutbildade" invandrare!

Vad gör SD topparna?
Ut och möt svenska folket, medlemmar, väljare och sympatisörer!
Ge ut info om läget. Etablissemanget ljuger oss rakt i ansiktet om än det ena och än det andra, nu måste sanningen fram.

SD, AGERA NU!

 
Ingen bild

Göta

7 juni 2015 11:57

Jan, SD-väljare skriver ovan: "I dessa tider med internet och fri information så framstår våra folkvalda mytomaner som helt passé."

NEJ, nej och åter nej, så är det inte i verkligheten! Jag vet att det är åtskilliga välkända, intelligenta och i många avseenden framsynta nätskrivare som har samma positiva och förhoppningsfulla tankar som SD-väljaren Jan (t.ex. Lars Bern-Anthropocene eller Julia Caesar-Snaphanen). Tyvärr måste jag återigen med en dåres envishet hävda att vi VÄLINFORMERADE nätanvändare fortfarande är en förhållandevis LITEN MINORITET av Sveriges väljare. Vi har ökat, vi fortsätter öka och vi kommer så småningom att bli i majoritet, men det kommer att dröja många år tills dess.

Papperstidningarna kommer visserligen att i allt snabbare takt gå i graven en efter en, men inbilla er inte att någon större del av deras läsare, som då istället väljer internet, får för sig att testa Avpixlat eller någon annan av de "alternativa" nyhetsförmedlarna. De allra flesta är så hjärntvättade av PK-indoktrineringen varje timme dygnet runt att de inte ens kan tänka tanken att "sänka sig ned till nätets träskmarker" (en del vågar faktiskt inte pga rädslan att "storebror kanske skulle se dem"). Nix, det blir i första hand nätversionerna av deras gamla vanliga tidningar som de väljer.

Och sedan har vi ju Sveriges Radio-TV som tveklöst är GIGANTERNAS GIGANT när det gäller indoktrinering av Sveriges befolkning. Det finns inget medium som kan konkurrera med dem.

 
Ingen bild

Pepparholm

7 juni 2015 12:40

Jag håller på att läsa "Jag är Malala". En otäck verklighetsskildring av vad som händer när IS tar över med sharialagar. Den boken borde vara obligatorisk kurslitteratur i skolan. De som gått i flumskolan och som nu leder vårt land borde tvingas till obligatorisk kurs med boken som grund. (Jfr Expos kurser om SD). Då hade budskapet från talarstolarna på VÅR nationaldag landat på realistisk grund.

 
Ingen bild

Christer

7 juni 2015 13:07

Apropå lögner i SVT och andra media. Ibland ljuger man rakt upp o ner, ibland utelämnar man fakta som kan göra ett inslag obegripligt. Jag såg programmet Korrespondenterna i veckan. Dom besökte Senegal, ett land som sänt många unga människor över Medelhavet. Personerna som intervjuades ville fly från hopplöshet och fattigdom. Någon väpnad konflikt råder inte där, och inte i de flesta länder söder om Sahara. Bilderna som vi får se i media på dom som inte drunknar är till största delen svarta människor. Fattiga? -ja, outbildade? -ja, har asylskäl? -nej.
I programmet följde ett inslag med en ung svart man som fått uppehållstillstånd i Italien. Han hanka sig fram som gatuförsäljare, ingen dans på rosor precis, men ändå lite bättre än tillvaron han kom ifrån. Något svar på vad som ska ske med de miljoner människor som söker sig ett bättre liv i Europa gavs naturligtvis inte. Och det är kanske inte journalisternas uppgift att ge svar på. Men dom har ju tillgång till makten, alltså att fråga ut politiker och kommissionärer hur dom tänkt sig lösa migrationen framgent.
Alltså, vi vill inte att tusentals människor skall drunkna i Medelhavet. Vore det inte då bäst att hämta dom direkt i Nordafrikanska hamnar? Även resan genom Sahara är farofylld, och många dör på vägen. Vore det inte bäst att dom slapp även den etappen?
Den räddningsinsats som nu pågår i Medelhavet skickar också en signal till afrikanerna - Kom kom! Vi räddar er! Ni lever hopplöst eländiga liv i era hemländer, kom till Europa! Visserligen saknar ni asylskäl, men det kan gå att få stanna ändå. Detta är det budskap som afrikaner skickar hem till dom som överväger att "fly" till Europa.
Det sorgliga är att vi fyller bara på utanförskapet med dessa människor. Den av dom som inte är entreprenör eller eljest anställningsbar är hänvisad till livslång försörjning av skattebetalarna. Så ser det ut, vare sig man som journalist väljer att försöka beskriva verkligheten, eller att blunda för den.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juni 2015 13:37

Annat ämne men har koppling till att Stefan Carlssons lögner

Skandalerna med de muslimska pedofilnätverk som chockar och plågar England tjänar väl att jämföra den svenska invandringspolitiken med. Tusentals barn har under slavliknande förhållanden systematiskt drogats och blivit hänsynslöst sexuellt utnyttjade. Man har utnyttjat barn från missbruksfamiljer och lägre arbetarklass. Man har med andra ord utnyttjat de svagaste av de svaga i samhället.

Man har underlåtit sig att rapportera om pedofila våldtäkter av rädsla för att kallas rasist.
Man har underlåtit sig att rapportera om pedofila våldtäkter för att inte skapa spänningar i landet/staden.
Man har underlåtit sig att rapportera om pedofila våldtäkter för att man inte visste hur stort problemet var.
Man har underlåtit sig att rapportera om pedofila våldtäkter för att rädda den egna karriären.


Har det blivit bättre i England för att man mörkade, teg, och var feg?
Har man skyddat barn från sexuella övergrepp under tiden man mörkade, teg, och var feg?

Svaret på båda frågorna är självklart NEJ!

Byt ut muslimska pedofila nätverk mot kostnader för och skadeverkningar på grund av massinvandringen så har ni svaret på varför alla i 7-klövern är tysta som möss.

Svaret på frågan om utfallet blir annorlunda än i Englandsexemplet blir då självklart också:

Nej!

Ps.
Att makten och massmedia tillsammans effektivt tystat ned detta är ytterligare en parallell till den svenska debatten eller klimatet.

 
Ingen bild

Blåsippan

7 juni 2015 13:55

Detta övergödda pk-troll som på icke demokratiska vägar valts in i pk-ljuset är onekligen ett kräkmedel i klass med Måna Muslim. Det går bra att rapa pk-trams så länge det är just pk. Då tiger media. Varför i hela friden skall svenska folket behöva lyssna på honom på svenska nationaldagen? Det är ju helt sjukt.

 
Ingen bild

Lina i Falköping

7 juni 2015 14:03

Vem tog egentligen bort tjänstemannaansvaret?
Det måste väl finnas något sätt undgå sådant här ljugande.

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2015 14:16

Det är svårt med förtroendet och respekten för etablissemangets s k ledare. antingen har de ingen uppfattning alls att människor faktiskt fortfarande kan tänka själva och genomskåda lögner, eller också är det så att de faktiskt "ljuger så att de tror sig själva". vilket som är värst är svårt att säga.

Angående Nationaldagsfirandet igår. Jag var åter på besök i Huvudstaden, mötte upp med en gammal väninna från USA (också judinna). Vi träffades i Gamla Stan, mycket folk, gratis inträden i hela slottet. Det var mycket turister från Tyskland, USA och fruktansvärt mycket kineser, vet ej om alla var turister eller om de invaderat Stockholm. Det var bara flaggor som vajade på flaggstånger, få människor som vinkade med flaggor.

Nationaldagsfirandet hette förr Svenska Flaggans Dag eftersom Sveriges historia är så lång och vi aldrig egentligen varit invaderade sedan Gustav Vasas tid. Svårt då att fira att vi blev fria från något som t ex Norges Nationaldagsfirande handlar om. De hyllar sitt "eget" stadsbildande vilket de flesta stater gör antar jag.

Så att vifta med flaggor antar jag är lite främmande för svenskar. Däremot var det ofantligt mycket folk som kantade vägen från Slottet fram till Skansen, när den kungliga familjen åkte i vagnar från Hovstallet. Vi stod vid slottsbacken och inväntade ekipaget. Först dök Marinens Musikkår mycket eleganta i vita kostymer med kaptenshattar, upp nere vid slottbackens fot och underhöll under tiden. Sedan kom den Beridna Högvakten, med underbara hästar, vackert smyckade med stolta och för dagen högtidsklädda ryttare. Hästhovarnas klapprande ljud mot den stenbelagda backen är något man inte glömmer, det är faktiskt väldigt effektfullt och en mycket vacker ritual, en maktuppvisning antar jag. När sedan vagnarna kom med kungafamiljen var det många som vinkade och tog foton. Kungen själv vinkade men såg butter ut och Drottningen alltid givmild med leenden och vinkande sedan de övriga kungafamiljen i en annan vagn.

Jag antar att detta är en sorts Nationaldagsfirande om man så vill men innerst inne känner jag bara att det är för att jag är nyfiken som jag ger mig ut i vimlet, trots all är vi alla ett historiens vittne till ett historiskt tidsskeende.



 
Ingen bild

Argus

7 juni 2015 14:25

En reflexion; Om +80% av de asylsökande har "förkomna" resehandlingar, och vi inte vet vem eller vad vi har att göra med. Hur ska vi då kunna tro på att de har de utbildningar som de själva säger att de har?

En annan sak; migranterna konsumerar mer sjukvård och dyligt än de producerar. Så hela migrationsdebaclet är rena Ebberöds bank.

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2015 14:27

@Christer 13.07
Så bra inlägg! Inga journalister frågar politiker och beslutsfattare vad alla dessa människor, utan utbildning, ska göra när de kommer till Europa.

Jag tror faktiskt inte att har tänkt så långt, de har inga planer eller visioner. Och om de ibland gör det så är det så fruktansvärt utan verklighetsanknytning. De som visas på TV och hörs i radion är bara en grädda och de kom för ca 20-35 års sedan innan den "stora" emigrationen kom.

 
Ingen bild

Trollfar

7 juni 2015 14:32

@Lina i Falköping, Olof Palme tog bort tjänstemanna-ansvaret.

 
Ingen bild

Tomas

7 juni 2015 14:45

Just nu framstår Stefan Carlsson som den godaste politikern i Sverige. 50% högskoleutbildade syrier är inte dåligt, men jag vet att våra politiker ut i landet kan mer. De är nämligen goda människor. Hör jag 60%? 60% någon? Första, andra...
Och nu kommer dessa glädjedödare och ska berätta att verkligheten är något annat. Vem vill höra sanningen? Vad har sanningen förlorat när det gäller att få fram en fin stämning och få dessa stolpskott till väljare att vara positiv inställda till nysvensar? Viss ironi kan förekomma i texten....

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

7 juni 2015 16:19

Stefan Löfven säger 30 procent och Ylva Johansson säger 37 procent.
30 + 37 = 67
Enkel procenträkning.
Stefan Carlsson verkar ha gått i PISA-skolan?

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juni 2015 16:31

Tack vare nätet och fria medier kan inga politiker eller journalister ljuga ostraffat. Vi är inte ännu framme vid en kritisk punkt, men den närmar sig.
Se bara på Per Gudmunsons kritik av Ylva Johansson. Ett tydligt tecken på ett "väderomslag"...

 
Ingen bild

Hood

7 juni 2015 16:44

Ju mer jag får veta om denna personen desto tydligare blir det att han är tillsatt av centralmakten för att oemotsagd utöva centralmaktens önskningar genom sitt ämbete.

 
Ingen bild

Hacke

7 juni 2015 16:54

Christer@
Det tycks vara upphöjt till lag inom kåren, det att "journalisterna" aldrig ställer de frågor som folk i gemen gör i dessa sammanhang.

Lina i Falköping@
Det var väl ingen mindre än Olof Palme som tog bort tjänstemannaansvaret. Allt för att kunna härja fritt och bädda för nyttiga stolpskott som Stefan Carlsson.

Lena@
Tack för den trevliga inblick vi fick av ditt nationaldagsfirande mitt i händelsernas centrum i huvudstaden.

 
Ingen bild

Pepparholm

7 juni 2015 18:41

Jag minns när ni hade Eric Krönmark som Landshövding i Kalmar län. Han var tillika Civilbefälhavare för hela Sydsverige i vilken egenskap jag hade positiva kontakter med honom. Då var det ordning och reda, endast konkreta fakta för att klara Sydsverige i krissituationer och inget snack om politik. Vi stod som piprökare ofta i rökrutan på rasterna och diskuterade allvarliga problem.

Nu har vi inte längre några Militär- eller Civilbefälhavare. Det ska ju inte bli något krig har Reinfeldt och Miljöpartiet bestämt.

Det här vet du Thoralf bättre än jag som bor närmare Gotland, men jag läste att när man nu ska återmilitasiera Gotland med ett stridsvagnskompani(!!!?) så ska man inte längre få skjuta skarpt på gamla Tofta skjutfält. Av miljöskäl!! Där tidigare P18 med artilleri och luftvärn sköt skarpt utan att gutarna tog skada. Bra - då kan Åsa Romson åka över till Putin och berätta att han kan inte invadera. Han får nämligen inte skjuta skarpt!

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2015 18:55

50 % av syrierna har högskoleutbildning,och blir
på sin höjd pizzabagare, Stefan Carlsson verkar på
sin höjd ha grundskoleutbildning,men blir landshövding?
Ja olika falla ödets lotter, om nu alla dessa har
högskoleutbildning, då borde dom relativt snabbt lära
sig Svenska Språket, som är en förutsättning för att
få ett jobb, ändå kan man träffa på många som varit
här flera år som behöver tolk??

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2015 19:37

Ja Olof Palme tog bort tjänstemannaansvaret, och
trots att han har varit död i många år har han stor
del i det elände som utspelas idag, det var nämligen
han som tog beslut om att Sverige skulle bli
mångkulturellt!

 
Ingen bild

Mattias

7 juni 2015 19:41

Men vem reagerade på talet av ovan nämnda pajas? På den lilla videosnutten hörs ingen reagera på det han säger om 50% högskoleutbildade syrier...?

Det är märkligt, att folk ska viska och knyta näven i fickan. Det är ett av våra stora problem, att folk i allmänhet är så fega.

 
Ingen bild

SosseHycklare

7 juni 2015 21:36



Svt har rapporterat idag att det begås grova stölder i Sverige och att dessa kriminella kommer från b l a Polen och Litauen. Vi vet också att det begås grova våldtäkter i Sverige,enligt statistiken så ligger Sverige på andra plats i världen över begångna våldtäkter. Frågan är varför får vi aldrig veta varifrån dessa våldtäktsmän kommer ?

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 juni 2015 21:37

Redaktören Ingvar Gunnarsson för OT i Högsby jämförde i sitt tal i Lanhagen i Högsby Vilhelm Mobergs utvandrare , som korsade havet för ett bättre liv ,med dagens invandrare ,som också korsar havet för ett bättre liv . Skillnaden bland annat är väl att Mobergs utvandrare inte fick något äldreförsörjningsstöd , utan fick klara sej själva efter landstigningen i Amerika .

 
Ingen bild

Stundtahl

7 juni 2015 22:37

Bemärkt börjar det bland länets innevånare sprida sig viss misstro och förakt för förvaltningsmyndigheten.
-Med en chef som präglar maktbefogenhet med grumliga beslut, översitteri och lögner.....där bör nog personalen på Länstyrelsen Kalmar Län ta sig en ordentlig funderare.

 
Ingen bild

Lärare

7 juni 2015 22:40

Sossehycklare!
Mycket skarp analys av läget i Sverige!
Man frågar sig VARFÖR vi aldrig får reda på vilken nationalitet förövarna som begår dessa brott har.
Frågade en granne som var polis, varför inget signalement uppgavs på männen som begått en gruppvåldtäkt i kommunen. Fick till svar: "Att det finns säkert en anledning till detta".
Ja, det kunde man väl förstå!

 
Ingen bild

Eric H

7 juni 2015 23:03

"LANDSHÖVDING STEFAN CARLSSON LJUGER"
Bara en till i mängden som säger det han måste säga för att få behålla jobbet. (alt inte ska bli påkletad med r-ordet..)
Vad han verkligen tycker lär vi, i bästa fall, få veta via hans memoarer, det är ju då sanningen kryper fram. Tänk t ex på K-O Feldts skrift!

 
Ingen bild

Odalbonde

8 juni 2015 06:39

Ännu ett exempel på floskler som inte står sanningen nära. Hur står han ut med sig själv?

 
Svensson

Svensson

8 juni 2015 06:42

Vi kommer få höra mycket lögner om massinvandringen framöver.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Åke

8 juni 2015 06:48

Vad gäller utbildningsnivån, så kan jag bara av egen erfarenhet säga såhär, eftersom jag går en kompetensutbildning inom el, med inriktning på larmsystem etc.
Vi har t.ex tre syrier på den utbildningen, varav två har grundläggande kunskaper om el från sina hemländer, men som inte alls är jämförbar med de höga säkerhetskrav vi har i Sverige och den utbildningsnivå och säkerhetstänk mm inom el som vi har här.
Dessutom är många facktermer och uttryck på svenska helt okända för dessa, då de kommer direkt från SFI.
Den tredje personen från Syrien, som AF skickat på utbildningen, är inte alls intresserad av att lära sig svenska över huvud taget, vilket han har uttryckt klart och tydligt för de andra två som berättat det för oss som går där...Han sitter istället och tittar på Arabiska klipp av något slag på YouTube etc. under tiden som svenska skattebetalare står för fiolerna och försörjningen av hans fru o 4 barn boende centralt i en stor lägenhet som också samhället betalar.

De två första vill verkligen arbeta och göra rätt för sig, har de sagt till oss, men känner sig lurade av den Svenska arbetsmarknaden och har inte uppfattat förräns nu, att det råder så hög arbetslöshet bland de infödda här.
Finns mkt mera att berätta, men det räcker så länge för att bli tillräckligt förbannad på de styrande i detta arma land som inte begriper ett jädrans dugg hur verkligheten ser ut.

 
Ingen bild

Slut

8 juni 2015 06:53

Snart stängs internets sverigevänliga sidor ned. Etablissemangets lögner är av gigantisk storlek. Tänk själva. Om det inte fanns alternativ så skulle ingen veta läget. Nu är det åtminstone några som vet att rena lögner sprids. Och dessa lögner blir sanningar i de matades hjärnor. "Antalet civilingenjörer från Syrien har fördubblats". Ja. Från en 2013 till två 2014. SVT´s textTV tror jag är allra värst. Och det som skrivs där kan man inte klaga på. De omfattas inte av granskningsnämnden.

Eftersom SD inte gör så mycket väsen av sig. Och förmodligen har pengar i kistan tycker jag att de ska agera mot de offentliga lögnerna på juridisk väg. Lagboken är en tjock en, och någonstans måste det finnas paragrafer att använda sig av när en landshövding och ministrar därtill uppenbarligen ljuger. I USA finns lagskydd mot "Förledande av ungdom". Har vi något liknande? "Förledande av Sveriges folk"?

Dessutom borde SD stämma alla som slentrianmässigt klämmer in dessa "främlingsfientliga, rasistiska, fascistiska, etc" om SD. Stäm för förtal.Stäm minsta ung. Men börja med de större. Politiker företrädare för fack och organisationer. Tvinga alla som påstår att SD inte delar deras "värdegrund" att komma med bevis. Stäm på. Det ger åtminstone, förhoppningsvis, några rubriker. Motioner i riksdagen gör det inte. Ta DN´s kampanj för det "osynliga". Jaha, och vad har SD tyckt om detta i många år? Ja, inte får man veta det i DN i alla fall. Andra partier får komma till tals med förslag på botemedel. Inte så SD.

Att sätta några jurister på detta jobb behöver inte kosta särskilt mycket. Om man i stämningen kräver kränkningsersättning torde det t o m gå med vinst.

Att SD ökar opinionsmässigt beror inte på att fler tycker de är bra,
på att man tycker övriga är dåliga.

Verka för att SVT ska finansieras av abonnenter som t e x TV3. Inga konstigheter. Tekniken finns. Låt alla som vill betala. Och de som inte vill slippa. Är det inte bra med valfrihet?

Å andra sidan är det ändå kört för Sverige som vi känt det. Det har gått för långt. Så det är väl skit samma. Låt det vara och gläds åt de små tecknen när verkligheten tränger sig på alla SD-hatare:
http://www.friatider.se/pensionarer-kastas-ut-nar-folkets-hus-blir-asylboende

 
Ingen bild

OH

8 juni 2015 08:30

Nu när det går bra för kurderna förväntar man sig att dom med gott mod och friska takter återvänder till sina nära och kära och fortsättningsvis slipper utstå mera lidanden i detta av dom till synes förhatliga land.

 
Ingen bild

Pensionisten

8 juni 2015 08:41

Nedmonteringen av svenska skolans kunskaper ingår i kampanjen om att 50% från Syrien är högutbildade! Fortsätter det så har utbildningen i Somalia snart blivit högutbildad!

 
Ingen bild

Pierre

8 juni 2015 08:47

Hur kan man öppet få ljuga med en sådan befattning begriper inte jag, gubben ljuger ju medvetet och i sin iver plussar han på från 37% vilket AF kokat ihop.

Syrier är inte högt utbildade vilket däremot Iranier är då de från Iran inget annat har att göra än att läsa.

Om nu det skulle stämma att hälften av de från Syrien hade hög utbildning vore detta samma sak som att Sverige dränerar landet på sin kunskap så hur än PK -politikerna vänder och vrider sig gynnar denna massinvandring inget land eller medborgare i dessa.

 
Ingen bild

Hacke

8 juni 2015 09:00

Slut@
Bra rutet!

 
Ingen bild

J B Doe

8 juni 2015 10:40

@Lina i Falköping
Den som först kom på idén att avskaffa tjänstemannaansvaret var den fascistiske diktatorn Benito Mussolini.
Men det talar man tyst om idag...

 
Ingen bild

Stefan A

8 juni 2015 10:48

Märkligt, Svensk media är nu överlyckliga för att ett kurdiskt parti kom in i det Turkiska parlamentet, man var inte lika förtjusta när Sverigedemokraterna kom in i det Svenska parlamentet och de som tycker som SD fick en röst i Sveriges riksdag, i stället började man en osmaklig parti och personförföljelse av SD,s företrädare som aldrig tidigare skådats i Sverige, sedan undrar de varför de är så hatade...ja man kan ju undra....

 
Ingen bild

Andreas

8 juni 2015 11:28

Men det var ju inte bara en lögn landshövdingen hann med på 38 sekunder. Det var ju minst TVÅ. "De flesta Syrier får stanna". ALLA Syrier får stanna (det är Sverige ensamt i världen om).

 
Ingen bild

Tomas

8 juni 2015 11:53

Detta får man inte skriva i DI - togs bort - icke PK tydligen!!!!!

Vad har våra politiker åstadkommit de senaste åren i vårt land (och det gäller båda blocken)? Det finns inte tillräckligt med bostäder - det behövs 750 000 nya inom en snar framtid. Skolan är under isen - enligt flera internationella rapporter går betygen upp, men den faktiska kunskapsnivån sjunker snabbt. Sjukvården är en katastrof. Polisen fungerar inte - enbart 4 procent av inbrott blir uppklarade t.ex

Nu när pengarna är slut ska våra politiker börja ta av våra pensioner - för att visa att de är så otroligt goda människor. Vad ska vi leva för när vi blir gamla och inte orkar jobba? Otroligt, och dessa har vi röstat på?

 
Ingen bild

Observer

8 juni 2015 14:00

*********************************
*********************************
V A R N I N G
*********************************
¤9% av det svenska folket känner inte till Decemberöverenskommelsen eller vilka som styr Sverige idag.
( DN. Ipsos)
.....O c h, sitter ni ned allihopa? bara 4% V E T vad överenskommelsen handlar om!!

Man får ju intrycket av att halva landets befolkning är förståndsinvalider -Kan det vara så? I så fall klarnar det varför och HUR sådana som Romson, Löven´mf har kunnat komma in i riksdagen.

Röstkörkort? -Någon?

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2015 14:12

Annat ämne. Enligt Sveriges Radios hemsida minskar stödet för S hos LO,s medlemmar från 56,6% förra Maj till 49% idag.
Hittar inget om i texten om vart deras stöd finns idag, men jag anar... LO,s medlemmar är de som först drabbas av mångkulturen..
Oavsett vad Landshövdingar, politiker och journalister svamlar om får folk kunskap om hur det verkligen står till i samhället ändå.
Droppen urholkar stenen..

 
Ingen bild

Stefan A

8 juni 2015 14:23

Är dax att SD river i åt den här Morgan Johansson justitieminister, tittade lite på interpellationsdebatten i dag, och han svarar inte på Sverigedemokratens frågor utan kommer med sina amatörmässiga analyser av SD i stället + lite andra utsvävningar i Europa, minister skall svara riksdagsledamotens frågor och inte ge sig ut på några analyser av frågeställarens parti, SD har snart suttit i riksdagen i fem år och det får även Morgan Johansson acceptera, annars får man be talmanspresidiet ta vederbörande i örat, det är som sagt inte första gången minister gör på exakt samma sätt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2015 16:05

Annat ämne. Nättidningen Metro rapporterar att Skavlan frias av Granskningsnämnden för skandalintervjun med Jimmie Åkesson.

Någon som är förvånad..? Hallå...hallå... (knäpptyst..) nej, trodde det...

 
Ingen bild

Haha

8 juni 2015 16:46

Meddelande från slaskpressen:

"Vi ser att du använder Adblock för att inaktivera annonser på vår sajt.
Var uppmärksam på att detta påverkar kvalitén på vårt innehåll då annonser är vår största inkomstkälla.
Annonseringen gör det möjligt för oss att erbjuda dig vårt innehåll gratis.
Om möjligt ber vi er därför att stänga av annonsblockeringen när ni besöker Expressen.se
Vi vågar lova att detta skulle ge dig bättre nyheter och mer kvalitativt innehåll.
Tack!"

Jaha. Sant var det där. Och i himlen får jag honungskaka, väl?

 
thojuh

thojuh

8 juni 2015 18:27

Hövdingen ska ha på svålen!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Observer

8 juni 2015 20:23

Margot Wallström idag: "Ryssland, Lämna tillbaka Kiev!"
-Vill hon dra in oss i ett kärnvapenkrig?

...JA! Sverige b e h ö v e r en förmyndarregering.NU

 
Ingen bild

Lotta

8 juni 2015 21:12

Varför pratar man om syriers eventuella utbildningsnivå på Sveriges nationaldag?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards