thoralf

Alla inlägg under juni 2015

Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2015 18:59

Jag tror det var många midsommarfirare som undrade var den globala uppvärmningen tagit vägen. Hela våren och försommaren har dessutom varit väldigt kylig.


De som tänkt sig att fjällvandra i de svenska fjällen får tänka om enligt SMHI. Enligt SVT och SMHI är det mer än 300 procent snö än normalt i den svenska fjällvärlden. Det kan bli stora problem för vandrarna och man bör uppenbarligen tänka sig för och ha alternativa planer innan man ger sig ut i fjällvärlden. Läs artikel.


Givetvis nämns inte något om den globala uppvärmningen i artikeln.


I Barometern kan man läsa om ”tokrea på el” då elpriserna förväntas bli negativa vid vissa tillfällen under sommaren. Det kan tänkas vara bra för konsumenterna vid en första anblick men i själva verket är det ett symptom på en mycket allvarlig sjuka, som har sitt ursprung från klimatalarmismen och att den globala uppvärmningen beror på koldioxidutsläpp.


Om inte politiken på detta område ändras relativt snart kan vi få en kollaps på den svenska elmarknaden. Den svenska vindkraftsutbyggnaden håller på att fullständigt slå undan benen för svensk baskraft av el. Vem vill idag bygga baskraft när man bara får producera el när det inte blåser eller om natten. Hur skall man kunna motivera investeringar i baskraft med hög tillgänglighet och verkningsgrad som just därför även straffbeskattas, när vindkraft med en verkningsgrad på endast 20-30 procent får alla subventioner och därmed styr elmarknaden.  Rena dårskapen!


Det bästa kanske vore om vi fick en elkollaps, så att både politiker och allmänheten förstår att det inte räcker med två hål i väggen!


Med vindkraft stannar Sverige!


Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2015 00:13

 


Dessa tre riksdagsmän för Alliansen från Kalmar län röstade för en ren vänsterbudget i förra veckan. Jan R Andersson (M) hade kvittat ut sig och var frånvarande, Jörgen Anderssson (M) avstod från att rösta och Anders Åkesson (C) avstod även han från att rösta.


Hur många tror att detta uppmärksammats i de lokala tidningarna? Har journalisterna ställt frågor om DÖ? Nej, inte ett minsta lilla tecken har jag sett i lokalmedia! Vågar journalisterna inte ställa dessa frågor? Eller är även lokalmedia rädda att det skull gynna Sverigedemokraterna och därför är det locket på som gäller!


I förra veckan kunde vi läsa i Barometern om en man som blottat sig, onanerat och därmed ofredat ett antal kvinnor i Rinkabyholm. Polisen har identifierat mannen som en 25-åring med utländsk härkomst skriver Barometern i sin artikel. Efter förhör har mannen släppts av polisen. Barometern skriver även följande.


”Mannen ska den senaste tiden ha uppehållit sig i trakterna av matbutiken i Rinkabyholm.”

 

Som vanligt får inte läsarna hela sanningen av Barometern! Enligt samstämmiga uppgifter till bloggen handlar det om en tiggare! "Uppehållit sig i trakterna av matbutiken"! Det var en fin omskrivning av artikelförfattaren. Barometern har ägnat spaltmeter åt att skriva ”snyfthistorier” om tiggarna i Kalmar men att skriva sanningen om blottaren i Rinkabyholm klarar inte tidningen av.


Socialdemokraterna i Mörbylånga har drabbats av den stora godheten och vill vara ytterst generösa med våra skattemedel. De asylsökande skall garanteras svenskstudier och dessutom få ingå i arbetsmarknadsåtgärder. Med andra ord skall stora skattemedel läggas på personer som i många fall kommer avvisas från landet. Socialdemokraterna i Mörbylånga måste anse att kommunens ekonomi är mycket god. Eller är det någon ”annan” som skall betala?


Men att någon journalist skulle ställa högst relevanta frågor till socialdemokraterna som ligger bakom detta förslag är nog alldeles för mycket att hoppas på. Godheten sätter stopp för allt logiskt tänkande!

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2015 23:57

Olof Palme

Bengt Westerberg

Bert Karlsson

Mona Sahlin

Fredrik Reinfeldt


Jan Helin

Tomas Mattsson

Peter Wolodarski


http://antropocene.se/2015/june/den-pagaende-langsamma-statskuppen-moter-okande-motstand.htmlUPPDATERING!


Att jag har med Bert Karlsson på listan beror på att jag anser att han var den största orsaken till att Ny Demokrati blev en parentes i den svenska politiken. Om Ian Wachtmeister fått sköta allt utan Berts inblandning hade det gått betydligt bättre. Istället blev det en väldigt dyr parentes! Som innebar att invandringsmotståndet krackelerade fullständigt. Utan Ny Demokrati hade troligen Sverigedemokraterna kommit i riksdagen betydligt tidigare än 2010. Där tappade Sverige många år i förhållande till t.ex Danmark. Den skulden lägger jag i huvudsak på Bert Karlsson!

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2015 00:05

I samband med det danska valet 2007 så skrev jag ett antal blogginlägg om Dansk Folkeparti och mitt stöd för partiet i Danmark. Se min gamla blogg och inlägg från november 2007.


Barometern gjorde till och med ett fotomontage på ledarsidan i ett försök att smutskasta mig och mitt stöd för Dansk Folkeparti. Läs mitt gamla blogginlägg med fotomontage.


Att man på ledarsidan la energi på detta stärkte bara min uppfattning och idag kan jag bara känna stolthet över mitt engagemang för vår sak, likväl som för Dansk Folkepartis sak.


Jag känner bara att jag var helt rätt ute när jag skrev detta blogginlägg 2007 ;-)


Idag kan jag bara känna en stor tillfredsställese över framgångarna för DF och SD.
Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2015 23:01

Vilken fantastisk inledning på midsommarhelgen med tre rekord i opinionsundersökningar. Novus, YouGov och Sentio. Dessutom var två av dem över 20 procent! Sentio hela 22,1 procent.


Det ser även ut som att Dansk Folkeparti i Danmark gör ett superval och kan bli näst största parti i Danmark med en uppgång från 12,3 procent i förra valet till ca 21 procent idag. Kan bli största parti i det blå blocket! Kan det till och med bli en statsminister från Dansk Folkeparti?


Resultat efter att 98 procent av rösterna räknats.

 


Vilken underbar dag! Så härligt det skall bli att åka till Almedalen om en dryg vecka. Skall bli intressant att höra Jimmie prata om nya mål i politiken för Sverigedemokraterna.


Erik Ullenhag önskar idag på twitter en ”trevlig ramadan”. Inte undra på att Folkpartiet får 3,7 procent i Sentio.


Sveriges U21-lag i fotboll gjorde dessutom en bragdmatch mot Italien och vände ett 0-1 underläge med en man utvisad till vinst med 2-1.


Nog har det varit en fantastiskt undebar dag!


Jag vill passa på att önska alla mina läsare en trevlig midsommar med några väldigt skiftande landskapsbilder och naturbilder från Öland i midsommartid!


Utsikt mot Kalmar från Öland!

 

 

Orkidén Skogsnycklar.

 

En hel skog av Svärdsliljor på norra Öland.


 

Gulsparv, fångad med kameran vid dagens promenad i mittlandsskogen på Öland.


 

Gräslöken blommar.


 
Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2015 18:17

Det börjar bli riktigt spännande nu!


 

Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2015 07:46

   


Det vansinniga är att de rödgröna som enligt mätningen från YouGov har ett stöd på 36,4 procent styr landet med hjälp av DÖ. Trots att Alliansen med 39,9 procent och tillsammans med SD:s 20,1 procent har hela 60,0 procent. Den icke socialistiska sidan är nästan dubbelt så stora som den socialistiska sidan.


Något är väldigt sjukt i Sverige! Pappan till sjukdomen heter Fredrik Reinfeldt och hans hat mot SD. Ett hat som tydligen fortfarande är överordnat allt annat.


Ian Wackmeister skrev efter riksdagens omröstning om vårbudgeten följande i en kommentar.


"Hej alla vakna svenskar!


Tänk att det ska kallas modigt att rösta för sitt eget förslag.
Sveriges Riksdag borde anmälas för Europadomstolen....
EU är enligt statuterna en union av nationer som tillämpar demokratisk parlamentarism.
Det gör inte Sverige. Vårt trixande och svamlande hör hemma hos en afrikansk diktator på väg att snacka sig kvar vid makten.


För mig är det en gåta med alla dessa personer som trots alliansens totala hjärnsläpp, ändå röstar på M.
Vad drömmer ni om? Åk med era riksdagsledamöter på en safari genom Sverige!


Ett nyval med en riktigt omskakande valrörelse är en nödvändighet! Att så inte sker är en skandal och en ömklig bild av borgerliga politiker som lyckats dribbla sig själva upp på läktaren.
Den gamla fackpampen kliar sig bakom örat och tänker väl ungefär ” Att de var rädda för att åka ur och var illa organiserade det visste jag, men inte hade jag vågat hoppas på att de skulle rösta på mig – det gör ju inte ens den elaka Sjöstedt”,


Bästa förslag hittills: Ett antal lögndetektorer sätts upp i Riksdagshuset och ledamöterna sinnesundersöks varje dag…
Det värsta är att många av dem inte ens förstår när de ljuger!
Lycka till! Och, hör ni, vilken lycka är det inte att Sverige äntligen fått en vice statsminister i Romsons klass!
IAN WACHTMEISTER"

Idag går danskarna till val. Nu håller vi tummarna för att Dansk Folkeparti blir största parti i Danmark! Jag gissar att det även i Danmark finns en viss skämighetsfaktor och att därmed att DF kan få något mer än vad opinionsundersökningar visar.


 

Av Thoralf Alfsson - 16 juni 2015 22:33

Under gårdagens budgetfullmäktige surnade jag till ganska rejält efter att jag läst Barometerns artikel om hur mycket oppositionens budget skulle kosta att genomföra. Inte att man hade en artikel om detta utan vem som hade räknat på detta och hur det gått till.


Några partier i oppositionen hade i sina budgetreservationer yrkande om att man skulle minska barngrupperna i förskolan från 16,7 till 15,7 per avdelning. Barn- o Ungdomsförvaltningen har räknat på kostnaden och kommit fram till att det skulle kosta 108 miljoner kronor. Det skulle behöva byggas 15 nya avdelningar!


När jag frågat Barn- o Ungdomsförvaltningen om kostnaderna för invandringen och att det kommer mellan 50-100 ny barn varje år till grundskolan genom den stora invandringen och avtalen med Migrationsverket. Svaret från Barn- o Ungdomsförvaltningen var att det inte kostar något förutom modersmålsundervisning och lite förberedelseklass till en kostnad av ca 7,5 miljoner kronor/år. Den ordinarie skolundervisningen är uppenbarligen kostnadsfri.


Genom att räkna på vilka språk som modersmålsundervisning sker på kom jag då fram till att ca 700 barn i skolan troligtvis kommit via flyktinginvandring och anhöriginvandring till dessa. Enligt 2013 årsredovisning kostar en elev i grundskolan ca 90 000 kronor/år. (700 * 90 000 = 63 000 000 kronor.)


Lägger man till de 7,5 miljonerna för modersmålsundervisning blir summan ca 70 miljoner kronor/år.


Jag hade under våren en lång mejlkonversation med förvaltningschefen Mats Linde på Barn- o Ungdomsförvaltningen.  Först ett mejl från mig till Mats Linde.


 


Och så svaret från Mats Linde.


 


Slutsatsen är ju att om man minskar barngrupperna något måste man bygga 15 nya avdelningar till kostnader på mer än 100 miljoner kronor enligt Mats Linde. Men om det kommer 50-100 nya och resurskrävande barn varje år från Irak, Afghanistan, Somalia, Syrien och andra länder i tredje världen så kostar det ingenting enligt samme Mats Linde. Vilket hyckleri!


Under budgetfullmäktige igår tog jag därför upp detta hyckleri och sa följande skarpa ordalag.


”Vi anser att alla förvaltningar har kostnader, direkt eller indirekt för invandringen!

 

Min bestående känsla är att ansvariga på förvaltningarna är livrädda för att sätta siffror, sätta kostnad på något som inte täcks av ersättningar från Migrationsverket.

 

- Man vill inte ens diskutera vad som är en kostnad för den egna förvaltningen!

- Det råder ett outtalat tankeförbud att se invandringens kostnader!

- Att redovisa dem är helt uteslutet!

 

När mina frågor blivit för ”känsliga, närgångna och detaljerade” har jag bemötts på rent ut sagt märkliga sätt.  Eller med största möjliga tystnad!


Att svara Ja på en fråga eller bekräfta en siffra som är uppenbar tycks vara tabu som anställd av Kalmar kommun.

 

Det finns verkligen ett behov av ett mångkulturellt bokslut inom kommunen. Att vägra erkänna hur verkligheten ser ut fungerar inte i längden. Därför behövs ett mångkulturellt bokslut, då ingen enskild tjänsteman riskerar att hängas ut för att han eller hon lämnat ut uppgifter.”

 

PS


Att journalister som bevakar politiken kan skriva så många faktafel i sina artiklar efter ett kommunfullmäktigemöte är minst sagt anmärkningsvärt när de även har tillgång till handlingarna. Skriver de lika mycket fel i andra artiklar är det inte mycket som stämmer i tidningarna.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se