thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2015

NATIONALDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2015 12:17

 


Flaggan är hissad!

Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung.

"Sverige blev ett självständigt land"


Önskar alla Sverigevänner en trevlig nationaldag!


"Under flera hundra år tillhörde alla ekar i Sverige kronan som skogsregale, eftersom virket användes till skeppsbyggnad, mest till krigsfartyg för den svenska flottan. Gustav Vasa beordrade plantering av ekar för framtida behov för skeppsbyggnad. Det var belagt med stränga straff för gemene man att hugga ner eller skada ekar. Även plantor hade samma skydd. Det åtgick cirka 2 000 ekar för att bygga ett större skepp, och tillräcklig tillgång och närhet till skeppsvarven blev tidigt ett uppmärksammat problem. Enligt kungligt plakat den fjärde augusti 1608 var straffet vid olovlig avverkning första gången 40 daler, andra gången 80 daler och vid tredje gången förlust av livet."



 


 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 




 
 
Ingen bild

PFEP

6 juni 2015 12:48

Tillykke med Nationaldagen Thoralf og såklart også til alle andre der fejrer Sverige idag..
Igår havde vi danskare vores 'Grundlovsdag' og der flagedes med værldens ældste flag; Danebrogen' i hele landet.

Det er ikke svært at regne ud hvad din fotoserie drejer sig om; en gammel kæmpe der langsomt kvæles af en indvaderende fremmed plante!

Ha det godt, nu blir det Broby Marknad med J von H i kopplet.

Thoralf Alfsson

6 juni 2015 12:53

Tack!

Jag får önska dig ett framgångsrikt val den 18 juni

 
Ingen bild

Tompa

6 juni 2015 13:00

Glad nationaldag alla Sverigevänner.

Se till att visa upp vår flagga extra mycket en sådan här dag.

 
Ingen bild

Heja Sverige

6 juni 2015 13:17


Nationalstaten har en funktion

som majoriteten av det sovande historieokunniga folket inte hajar. Den är förutsättningen för stabilitet, demokrati och välfärd. Alternativet är förödande kaos och krig.
Nationen i form av en relativt homogen administrativ enhet med en härskande kultur kom till en gång i tiden därför att heterogena statsbildningar inte fungerade.
Se hur det går idag i de mångkulturella samhällena i Syrien, Irak m fl.

 
Ingen bild

Hacke

6 juni 2015 13:56

Bildtext:
Två dåtida grundpelare i det svenska nationalstatsbygget tillsammans med och en nutida försvarare och kämpe i samma anda: Gutav Vasa, eken och Thoralf Alfsson.

Trevlig nationaldag på dig själv Thoralf!

 
Ingen bild

Observer

6 juni 2015 13:58

Glad Nationaldag Thoralf!

Gustav Vasa tänkte lite litet längre än många av dagens ledare -Det blev heller ingen slump att han v a l d e s av folket för att han kämpat f ö r dem. Han gjorde sedan bra saker f ö r Sverige i ca 40år. Saker som syns än idag. Emellertid behöver ett land skötas om.
Jag tycker att SD och framförallt människor som Thoralf har visat, med stort mod -Att de både tänker långsiktigt gott om Svenska folket. Thoralf, kan vi nog vara överens om (Eller hur ni andra läsare?) Är den som i enskilt handlande gjort allra mest och är mest folklig!

...Låt höra vad ni andra tycker om det? -Är det så?

 
Ingen bild

tidigare Kalmarit

6 juni 2015 14:12

Hej! Förutom att Du alltid är läsvärd är Du en mycket bra fotograf!

 
Ingen bild

Hej!

6 juni 2015 14:17

Hissade upp flaggan i topp med funderingen...



Det finns uträkningar som måste vara så trygga och sanna att man inte utsätter människor för risker, så pass sanna att risken och åtgärden för en förödande händelse är närmast obefintlig.

Flygplan, hissar, bilar, broar, och mycket, mycket mer i vår omgivning...

Varför antas att det bara i kreterier liknande dessa, regler om ärlig och korrekt uträkning och utprovning behöver användas, varför behöver inte samma regler användas i invandringspolitiken, där istället logiken och sanningen förvanskas, förnekas och döljs, trots ett gediget facit om människors olycka?

Tyvärr kan jag inte stå bakom öppna era hjärtan, eller applådera eländet, men flaggan är i topp :)

 
Ingen bild

Fredde

6 juni 2015 14:27

Tack för att Du finns och är en nagel på etablissemanget! Skål och ha en nationaldag!

 
Ingen bild

SM811

6 juni 2015 14:28

Idag skall det flaggas överallt. På huset och på bilen.
Jag önskar alla Sverigevänner en glad och trevlig nationaldag.

 
Ingen bild

Maja Dacke

6 juni 2015 14:34

Lyckosam nationaldag till er alla! Lyckosam att ni slipper inbrott, misshandel, brända bilar etc i det oändliga. Och att ni slipper lyssna på arabiska dikter och slipper se svartklädda människor ...

På tal om svart ... färger ... Svarta kläder dämpar känslorna - tänk på det och på dem som bär dem! Vid svenska begravningar, mest förr, och på dem som idag döljer sig i sådant.

Svart i klädmodet kom för en del år sedan i svenska butiker och alla började ... Inte jag. För jag har ingen anledning att dölja mina känslor med svarta kläder - kan hålla dem i styr ända. Tänk vidare ...

Just idag håller jag koll på vädret. SMHI säger en sak om min hemtrakt - YR.no en helt annan. Hur kan detta komma sig? När jag ser ut genom fönstret stämmer SMHIs väder med mycket höga jämntjocka skyar, låga naturmoln ... och varningarna om åska har YR helt missat ... eller? ELLER? För någon dag sedan visste SMHI inte om detta - hur kan detta komma sig? Var det nya besked idag?

Jag litar mer på norrmän än norrköpingar som står under Stockholms makthavare som står under ...

 
Ingen bild

Skånepåg

6 juni 2015 15:18

@ Thoralf

Vår och grannens flaggor vajar så vackert i lagom vind.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juni 2015 15:28

@Tompa. Min flagga vajar stolt och väl synlig idag! Men på Första Maj, då kom den inte ur huset...

 
Ingen bild

PFEP

6 juni 2015 16:11

Jeg må lige sige at som'udenlandsdansk' i Sverige, har jeg ikke mere stemmeret i Danmark, lige lidt jeg som Dansk efter mange år i Sverige, ikke kan stemme til Riksdagen.
Dog havde min stemme 100% sikkert gået til DF, ligesom jeg i Sverige stemmer på SD i landsting og kommunevalg.
Keep it up Thoralf, du er en vigtig stemme i debatten, det selvom jeg ikke er enig med dig altid :)

 
Lassekolja

Lassekolja

6 juni 2015 16:13

Det smärtar mig att tillkännage att jag fr.o.m förra året slutat fira 6:e juni, Nationaldagen. Den har dessvärre förstörts av hela PK-packet. Jag kommer även i år att skicka samma insändare till GP, som jag gjort ett antal år kring 6:e juni. Jag brukar avsluta den med en ödmjuk vädjan att "fira mångkulturens dag ett annat datum", hittills, som alla vet, utan resultat!
Hoppas trots allt att så många som möjligt av Thoralf´s läsare, framför allt Thoralf själv, får en så trevlig Nationaldag, som det bara går!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 juni 2015 17:01

Min fasadflagga är idag nedtagen. I morgon sätter jag upp den igen och låter den sitta upp augusti ut. Jag vägrar att delta i denna nationsförnekelse. Nationaldagen är kapad av intressen som jag anser INTE är svenska.

Travesterar en invandrad respektlös kommunistisk politiker som inte är ett dugg tacksam för det ”skydd” Sverige skänkt henne.


6:e juni är inte min nationaldag!

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juni 2015 17:19

Annat ämne.
Tobias Hübinette gråter ut i Metro för den "naziattack" ha anser sig blivit utsatt för. när han klagade på en gammal sketch som repriserats i SVT.
En av Facebookkommentarerna till snyftartikeln radar på ett dräpande sätt upp denne Hübinetts förflutna med brottsdomar och AFA-förflutet...
Vore jag Hübinette skulle jag vara liite mera stillsam med att klaga på allt och alla och istället skämmas...

 
Ingen bild

larjoh

6 juni 2015 17:26

Trevligt, att se bilden av Thoralf vid Gustav Vasas minnesten, som påminner om hans släktskap och att Sverige måste räddas igen.Thoralf visar oss vägen och önskas all framgång samt en trevlig nationaldag.

 
Ingen bild

Pellesnick

6 juni 2015 17:56

Vi önskar dig också en trevlig Nationaldag.
Mvh
Pellesnick med Ssmbo på väg hem till Kalmar från golftävling i Skåne

 
Ingen bild

J B Doe

6 juni 2015 22:09

Inga flaggor på bussarna i Kalmar idag, Nationaldagen.
Enligt uppgift jag fått är det likadant i Malmö.

 
Ingen bild

vmm

6 juni 2015 22:52

Det är faktiskt värt att fira att Gustav Vasa blev kung. Det gör att medeltiden avslutas och banar väg för det moderna Sverige vi har idag.

 
Ingen bild

gunnark

7 juni 2015 01:51

vi skall inte glömma bort Karl X Gustav som den 6 juni blev Sveriges Konung

 
Ingen bild

realisten

7 juni 2015 05:43

Som smålänning firar jag hellre Nils Dacke än adelsmannen Gustav Eriksson.

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2015 06:21

Jag vet inte om jag uppfattade fel, men i nyheterna
fick jag intrycket att Nationaldagen mest handlade om
att välkomna nysvenskar i samhället, inte att det var
hela Sveriges nationaldag?

 
Svensson

Svensson

7 juni 2015 08:20

Egentligen borde vi samla ihop alla svenskar som älskar Sverige,och vill att Sverige ska förbli ett riktigt land,och festa till riktigt ordentligt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

7 juni 2015 08:36

De man borde fira den 6 juni är de som slogs för vår frihet, de som såg till att vi i dag inte pratar danska eller ryska eller tyska, det man föraktfullt brukar kalla "stormaktstiden", det är krig som har format dagens Europa.

 
Ingen bild

Fiona1177

7 juni 2015 08:59

Den 6:e juni är för mig Svenska flaggans dag, ingenting annat. Det har också blivit "nysvenskarnas dag" numera. Så därför... nationaldagen är för mig på midsommarafton. Tjurig motvallskärring? Javisst!

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2015 21:23

Själv skulle jag vilja förlägga Sveriges nationella "födelsedag" ungefär 170 år tidigare (osäkert dock vilket datum). Någon gång under 1350-talet införde Kung Magnus (Eriksson) den s k allmänna landslagen. Därmed fullgörande sin farfarsfars, jarl Birger (Magnusson)vision om ett enat rike. Vilken denne uttryckt som - "Land skall med lag byggas". Kanske någon form av jubileumsfirande av denna nationellt väsentliga tilldragelse vore på sin plats...ett 670-årsjubileum 2020 kan hända.

En liten notering bara. De ekar som hade betydelse för skeppsbyggnad och därmed underställda ett "statligt" skydd var inte framför allt de "sparbanksekar" som man ser i gamla hagmarker. Det var framför allt den mer rak- och högväxta skogseken som var viktig i detta sammanhang. De gällde ju att få fram långa och raka bordläggningsplank vilket ju är en smula svårt att åstadkomma från en knotig "sparbanksek" Dessa hade dock som s k bärande träd i likhet med bok och hassel "kronans" beskydd. Kanske framför allt för att svin som "betade" i ekhagar och bokskogar gav ett eftersökt och välsmakande kött (ollonsvin).

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards