thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juni 2015

NÄTETS TRÄSKMARKER

Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2015 23:29

Anna Dahlberg på Expressen försöker göra en pudel i det ”tysta” genom att ge sina kollegor på t.ex Aftonbladet skulden för åsiktskorridoren och det tabu som rått i media när det gäller migration och integrationsfrågor. Men samtidigt benämner hon alla bloggare och webbsidor som under alla dessa år stått för sanningen och verkligheten för ”nätets träskmarker”. Min blogg ingår säkerligen i denna kategori enligt Anna Dahlberg.


http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/aftonbladets-debattmarodorer/


 

AnnaDahlberg     Foto Thoralf Alfsson


Anna Dahlberg har givetvis insett åt vilket håll vindarna blåser och hennes kappvändande beror inte på oss som ingår i ”nätets träskmarker” utan det beror på en helt annat kategori av människor som Anna Dahlberg umgås med.


”Det pågår ett samtal i det tysta i Sverige. Då menar jag inte bara hur det talas runt fikaborden, utan hur diskussioner förs i samhällets toppskikt. Jag möter det bland framstående akademiker, journalister, poliser och politiker. Det finns en oro över vart Sverige är på väg och om vi i längden klarar att axla ett så stort åtagande på migrationsområdet.”

 

Sent skall syndarna vakna!


Framstående akademiker, journalister, poliser och politiker. När det gäller politiker så syftar givetvis inte Anna Dahlberg på Sverigedemokrater. Vilka politiker umgås Anna Dahlberg med? En sak är i varje fall säker och det är att dessa politiker inte pratar offentligt om sin oro. Utan de gör det antagligen bara i umgängeskretsen. Men uppenbarligen håller det på att bli en attitydförändring på Södermalm.


Personligen tror jag det handlar om att Anna Dahlberg insett att det sannolikt kommer ske en maktförskjutning i framtiden, en maktförskjutning som kanske kommer fortare än någon kunde föreställa sig innan valet 2014. Jag märker själv hur attityden mot oss Sverigedemokrater förändras inom stora grupper, inte minst hos akademiker.


Jag skall bara nämna en väldigt liten och obetydlig sak. Kalmar är inte en särskilt stor stad, utan som politiker blir man snart känd eller ökänd. För fem år sedan kunde man både känna, se och ”ta på” den negativa attityden mot mig och Sverigedemokraterna. Idag är det helt annorlunda när människor ser och känner igen mig kommer istället för en ilsken blick, ett leende, en nick och ibland en glad hälsning.


Många gläds säkert över Anna Dahlbergs nya krönikor men för mig är hon fortfarande en ”ulv i fårakläder” och kommer så förbli under lång tid framöver. Hon är ju en del av Tomas Mattssons stall och min blogg ingår ju i ”nätets träskmarker”! 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2015 00:37

Krönikan Anna Dahlberg skrev ”I Sverige är vi rädda för sanningssägare” skulle ha varit otänkbar i februari 2013 då Billström fick löpa gatlopp för sina modesta tankar om ”volymer”.

Är situationen dramatiskt annorlunda idag mot februari 2013? Nej!

Har Anna Dahlberg ändrat åsikt? Sannolikt inte!

De åsikter hon nu framför har hon haft hela tiden. Skillnaden är att hon nu gör bedömningen att det inte längre hotar liv, familj och försörjning att uttrycka dem.

Hyckleri helt enkelt!

Mvh
En stolt och ärlig boende i Träskmark

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2015 00:56

”Jag möter det bland framstående akademiker, journalister, poliser och politiker. Det finns en oro över vart Sverige är på väg och om vi i längden klarar att axla ett så stort åtagande på migrationsområdet.”

Det dög alltså inte att höra sanningen från en enkel men "framstående" bonnläpp, hur riktig den än var?

Dessa ”akademiker, journalister, poliser och politiker” verkar vara dåliga på konsekvensanalyser och prognoser. Att lyssna på någon i ”träsket” i ett tidigt skede skulle ha varit mycket smartare. Det dessa ”akademiker, journalister, poliser och politiker” säger idag sa vi SD:are för 5-10 år sedan.

Det säger en hel del om dessa ”akademiker” och inget är till deras fördel. Men bor man segregerat i isolat är den riktiga verkligheten overklig långt borta.

Tycker man borde börja bussa akademiker, journalister, poliser och politiker till Tensta eller Husby inom ramen för något integrationsprojekt. Vad tycker ni?

Mvh
Träskmannen

 
Ingen bild

Hm

3 juni 2015 01:18

När det gäller dessa figurer skall vi ha ett långt minne. Jag vet att många tycker att vi skall vara för fina för att 'ge igen' men jag är hämndlysten. Ingen pardon, de kan gått få känna på hur det är att vara ute i kylan. Jag som kämpat och röstat på SD i 6(sex) val är inte benägen att visa överseende.

 
Ingen bild

Observer

3 juni 2015 03:27

Dessa vet nu att en rejäl utrensning inom media av olämpliga journalister som i själva verket jobbat som politiska vänsteraktivister kommer att påbörjas strax efter 2018.
I sedvanlig och egoistisk anda vill nu dessa kaviarkommunister vinna sig om att inte drabbas själva. -De vill nu försöka rädda sitt eget skinn.
Sabotage mot demokratin som många av de här ägnat sig åt i sin yrkesroll som journalist är något som jag hoppas kommer att ses som högförräderi och boga för rejäla straff. och då räcker knappast något halvdant pudlande inte!
Demokratin är det allra finaste vi har.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 juni 2015 06:18

Skrev om detta för 4 år sedan, nu är vi där att en del journalister i sin ynkedom börjar pudla, Dahlberg är en sådan precis som bloggpappan skriver Marteus har börjat också, däremot har Lars Lindström en lång väg att vandra än :=)(=:

 
Ingen bild

Odalbonde

3 juni 2015 06:32

Alla går igenom samma process. Yrvaket uppvaknande, nypa sig i armen och tvivla på det man ser. Men verkligheten är där varje dag. Lurad av media i alla år... Och när det kommer till kritan måste var och en pröva sin värdegrund. Förvånat upptäcker vederbörande att denne inte är så normkritisk, tolerant och gränsöverskridande etc etc som man bedyrat i sin bekväma zon. Då blir det till slut SD för PK-flosklerna övertygar inte längre. Sedan finns det ingen återvändo. SD ökar därför stadigt och kommer - gissar jag - bli största parti redan under 2015.

 
Ingen bild

World Traveller

3 juni 2015 06:35

Helt riktigt Thoralf. En annan feg kappvändare är Ann-Charlotte Marteus. Hon är väl kanske den värsta kvinnliga svensk och SD-hataren i landet. Hennes krönikor har gjort en 180 graders manöver. Hoppas ingen går på dessa hyenors kappvändande.

 
Ingen bild

Tompa

3 juni 2015 06:43

Anna Dahlberg mfl vet inte hur de skall bete sig just nu. Deras åsiktsmonopol håller på att rämna och nu gäller det för dem att positionera om sig inför framtiden som kan bli minst sagt skakig.

Om din blogg nu räknas som nätets träskmarker så anser jag mig gladeligen vara en träskmänniska.

Har dessutom inte köpt ett AB eller Expressen på nästan 10 år pga av att de medvetet undanhåller fakta för svenska folket och driver sin smutsiga agenda.

Apropå "moderata" muslimer se detta Youtube klipp
https://www.youtube.com/watch?v=PfmywzjdtRM

 
Svensson

Svensson

3 juni 2015 06:45

Anna Dahlberg tycks börja må dåligt,nu när hon inser vad hon har bidragit till,när hon har skönmålat massinvandringen som det bästa som har hänt Sverige,sent ska syndarna vakna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2015 06:53

Ja, frågan är om denna omvändelse kommer från hjärtat eller är påtvingad. Ett höstlöv blåser med i vinden, vart vinden än blåser. Kanske är hon "ett höstlöv" som nu blåser med de invandringskritiska vindar/stormar som nu sveper genom Sverige.
Men om detta uppvaknande (om det nu är seriöst) måste flera artiklar i ämnet skrivas. Givetvis inte bara av Anna Dahlberg.
Expressens ledning måste också med kraft bryta med Resachgruppen.
Tidningen måste också göra en reportageserie från förorter och kritiskt beskriva det religiösa hot som finns mot vår kultur, demokrati och kvinnors frihet...
Tecknen måste också tydligt kunna ses på Thomas Matsons blogg...

Men dit är vägen låååång...

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2015 07:01

@World Traveller. A-C Marteus har många artiklar att pudla för. Det handlar inte om en stor Kennel. Det är många...
På den tiden Expressen vågade låta oss läsare kommentera artiklar på nätupplagan fick man ofta/alltid försöka uppmärksamma henne på de felaktigheter hon presterade.
En sund skepsis mot journalister är alltid nödvändig. Har de tänkt om eller har de en dold agenda med dolda kameror och annat...

 
Ingen bild

Tony

3 juni 2015 07:29

Nätets träskmarker hm? Om man jobbar på någon av
dom Stockholmsbaserade slafs blaskorna borde man
vara försiktig med att använda sig av nedsättande
epitet om den del av media som haft rätt hela tiden
och påtalat farorna med en misslyckad invandring?
Men samtidigt förstår man att marken börjar gunga
under fötterna på dessa skenheliga journalister som
delat ut rasiststämplar till höger och vänster om dem
som haft modet att påtala farorna av en misslyckad
politik!

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 juni 2015 07:39

Jag är en glad "träskmänniska" som läser sanningen ute i träsket.

Har övergett "fintidningarna" senast SVD som jag länge läst för den var lite bättre än "dom andra" men nu har dom tagit bort kommentarfunktionen så nu kan man inte längre läsa när dessa när läsarna kommenterar direkta felaktigheter av skribenten.

Jag kommer inte att sakna dom "riktiga" tidningarna som kommer att dö sotdöden när antalet invandrare ökar, som ser sina nyheter via parabol

Till sist en fråga.

Vad hette partiledaren som deklarerade att Islam är vårat största hot.

Kanske "DU" som är journalist och läser detta kunde intervjua denna ledare och få en aktuell kommentar i dag

Träskmannen.

 
Ingen bild

Hej!

3 juni 2015 08:43

Härligt Thoralf med ditt engagement och öppenhet i politiken, det ger insikter utanför boxen/bubblan och som kan ge den lilla rösten ett starkare innehåll.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 juni 2015 08:53

Givetvis skall vi inte hämnas på dem. Men de kan inte heller åtnjuta något som helst förtroende och kommer därför inom snar framtid att sparkas eller tas bort från listor oavsett om det är samhällsdebattörer, journalister eller politiker. Och det har som sagt var inget med hämnd att göra utan en konsekvens av att man inte är trovärdig.

Och skälet är inte att de råkar ha eller ha haft en avvikande åsikt utan för hur de har fört debatten, när de väl har debatterat. De har ignorerat, försökt tysta ner, ljugit, misstänkliggjort, kastat eptiter över meningsmotståndare, hetsat och trakasserat mot meningsmoståndare mm.
Allt för sin egen eller arbetsgivares politiska agendas skull eller helt enkelt för att kunna känna sig goda en liten stund.

 
Ingen bild

Hacke

3 juni 2015 09:49

Anna Dahlberg glömmer, eller väljer att glömma, att det är just ur dessa "nätets träskmarker" som uppvaknandet kommit. Det som gjort det möjligt att den ständigt växande sverigevänliga rörelsens med sd och det fria nätet i spetsen idag är över miljonen anhängare som satt en helt ny agenda i den svenska politiska och offentliga debatten där tappen nu snart är definitivt ur tunnan.
Men trots sin egen trevande, och sannolikt också motvilliga, omvändelse under galgen måste hon ännu distansera sig. Det är knappast någon tillfällighet att hon skriver i landets kanske värsta avart till publikation. Hade hennes överordnade fått råda ohämmat hade oliktänkande fortsatt fått påhälsning av tidningens politiska funktionärer för offentlig uthängning och skändning på löp och förstasidor.
Nej, de som nu likt Anna Dahlberg är dom första att positionera sig i det nya klimatet ska aldrig få vårt förtroende. De är bara de mest lismande som tror att de ska stå där som det nya fräscha, de som kunde blicka runt hörnet och påtala det som "nätets träskmarker" pekat på i decennier men som de fortsätter bespottar.
Trots att det är hos oss träskmänniskor hon nu hämtar sin näring för det hon hoppas fortsatt ska bli hennes egen framtid i en fulbransch som blöder och förhoppningsvis också en vacker dag förblöder för gott.
Landsförrädare och deras hejdukar i alla dess vidriga skepnader skall aldrig glömmas eller förlåtas, aldrig. Det är enda sättet att hålla historieskrivningen vid liv och att därmed undvika liknande de katastrofer till samhällsutveckling vi nu tvingas uppleva.

 
Ingen bild

SM811

3 juni 2015 10:27

Dessa PK personerna inser att de måste ändra kurs när SD bara ökar och ökar. Nu senast SCB, maj: SD 14,5% - rekord!
http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Demokrati/Partisympatier/Partisympatiundersokningen-PSU/12436/12443/Behallare-for-Press/391360/
http://status.st

 
Ingen bild

Lärare

3 juni 2015 10:31

Vart tog den "STORA VÅRKAMPANJEN" vägen?
Trodde i min enfald att nu skulle SD synas lite överallt i landet, partiföreträdarna skulle resa runt och tala, men icke!

På några ställen i Gävleborgs län stod det några och delade ut häften och tröjor, inget mer! Var det allt? Pengarna finns ju när inte valet blev av.
Vet någon om det öht blir någon STOR VÅRKAMPANJ?

Det formligen väller in folk i landet, 7 000 ensamkommande unga herrar på en vecka! Lägg sedan till alla andra som kommer.

Var ska dom bo?
Vem ska betala?
Vad ska dom jobba med?

NEJ, detta håller inte länge till.
Ett förslag som SD kan driva: Alla pensionärer som har under 15 000 kr i netto att röra sig med i månaden och inga besparingar att tala om, borde få slippa betala till dessa "lycksökare"!

SD kom ut ur era lyor och möt folket. Res runt i landet, finns väljare även norr om Stockholm!

 
Ingen bild

Tomas

3 juni 2015 11:54

Här läser man:"...diskussioner förs i samhällets toppskikt. Jag möter det bland framstående akademiker, journalister, poliser och politiker..." Dessa "intelligenta" personer i toppskiktet har behövt 8 år för att inse vad resten av världen insåg omedelbart när det stora invandrarströmmen började ta form. Att man inte kan öppna dörrarna på vid gavel och tro att man blir rik på andras elände och lycksökande personer.

Frågan är om "toppskiktet" i Sverige är ett faktiskt toppskikt, eller om dessa människor bara sitter vid makten efter inkvotering av politiker enligt modell Nordkorea - De sitter där och ska skapa ett - enligt dem - perfekt samhälle. När t.o.m detta radikala toppskikt inser att det går åt skogen, måste det finnas interna underlag som visar skämmande siffror. Detta toppskikt har ju tidigare icke backat för småsaker och varit beredda att ljuga för att få igenom sina invandrare enligt principen "medlen helgar ändamålet": "Sverige dör ut om man inte tar in folk" - trots att kvinnor får över 2 barn i snitt, "Vi tjänar på invandring" etc.

Jag är säker på att dessa personer i toppsiktet ville väl med Sverige, men radikal vänsterpolitik har gång efter annan bevisat att den inte fungerar, och vår "toppskiktets" politik är det bästa exempel på detta.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 juni 2015 12:06

Håller med " Lärare" , var finns bra info , jag kör ut gratis men det måste finnas rätt info !

 
Ingen bild

Hm

3 juni 2015 12:25

@ Tompa
Jaha, det är väl bara ge dom pengar till biljetten, problem solved ! Vi borde ställa samma frågor till muslimerna i Sverige. Sedan chartra ett antal 747 och skicka iväg alla som hellre skulle vilja bo i ett muslimskt land och där lyda under sharialagar.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 juni 2015 12:46

På tal om kappvändning, att bara försöka trampa på tuvorna i träsket och att slå vakt om sin födkrok. I Helsingborg finns miljöpartisten, miljöinspektören och styrelseordföranden i Öresundskraft Gustaf Wiklund. Från hans energibolag kan man få en check på 500 kr om man flyger med Kullaflyg som landar på Bromma. Han vrider sig som en mask när han intervjuas i Helsingborgs Dagblad. Det har t ex inte varit uppe i styrelsen!! - nähä - Sepp Blatter vet heller inget om vad som händer i hans bolag som dock är större än lilla Öresundskraft. Det är skrattretande med alla hycklare i Miljöpartiet.

 
Ingen bild

Hacke

3 juni 2015 12:52

Ingrid Carlqvist belyser "journalisternas" kappvänderi.

http://www.d-intl.com/2015/05/31/journalisterna-forsoker-sopa-igen-sina-spar/

 
Ingen bild

Finge

3 juni 2015 13:17

Klart man är på sin vakt men det är väl rätt bra hon retar upp sina kollegor

 
Ingen bild

Orolig

3 juni 2015 14:42

Till hösten avser regeringen föreslå en lagändring som tvingar kommuner att ta emot nyanlända.

På frågan om vad kommuner som inte har lediga bostäder ska göra löd Ylva Johanssons svar: "De får bygga!"

Eftersom Regeringen inte verkar ha någon tanke på att begränsa antalet nytillkommna till nivåer systemet klarar av har vi alltså en byggboom att se fram emot.

Med dylika beslut lär muttrandet vid fikaborden och träskmarken knappast avta.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 juni 2015 15:32

@Lärare 10:31, mycket bra skrivet!
Det som gör mig mest förb--d är "djävulsmedia", som totalvägrar att fullgöra sitt demokratiska uppdrag, nämligen att pressa 7-klövern om hur dom tänker. Precis som @Lärare skrev, var skall alla asyl- & anhöriginvandrare bo i bostadsbristens Sverige?
Hur och när är det tänkt att dom skall försörja sig i ett Sverige med ökande arbetslöshet?
Hur i h-e kan någon hävda att "Sverige är ett rikt land" när "vi" lånar 10 miljarder varje månad?
Snälla SD-riks, visa att vi/Ni lever! Just nu och framöver har vi "ÖPPET MÅL"!!! Med ett aktivt Sverigedemokratiskt parti kan vi sannolikt bli näst största eller rent av allra största parti i nästa val! Om detta äger rum redan innan 2018 gäller "full fart" redan nu!!!

http://www.samtiden.nu

 
Varg i Veum

Varg i Veum

3 juni 2015 15:35

Det är lite intressant förändring i medieklimatet har jag märkt. En annan, som numera erkänt att hon var en av väktarna av åsiktskorridoren; Ann-Charlotte Marteus på Expressen har också börjat problematisera normen med sina krönikor. En till synes ganska tvärt vändning i åsikterna. Nu är det naturligtvis bara positivt om även krönikörer och diverse proffstyckare börjar tänka självständigt och vågar gå emot tankenormen, men det är intressant och spekulera i varför det sker.

Mitt tips är att de börjar förstå att tramset de hållit på med innan gör att SD växer. Kanske denna insikt får dem att avvika från normen och säga vad de egentligen tycker?

http://vargiveum.wordpress.com

 
Ingen bild

Pensionisten

3 juni 2015 15:37

Med 7-klövern som marknadsför SD behövs inga kampanjer ännu! Spara pengarna till att användas under 2016-2017 då det är närmare valet.

 
Ingen bild

Lärare

3 juni 2015 18:30

Skulle vara intressant få veta hur utbildningsnivån ser ut hos samtliga asylsökande och invandare som kommer/kommit till Sverige!
Klart en och annan är ju högutbildad, de är endast dessa som de talas om. Ja, bra med arbetskraftsinvandring där så behovet finns, alltså när vi inte har arbeskraften själva i landet. Men, i övrigt ska ju naturligtvis svenskarna komma i första hand vad gäller arbetstillfällena. Något annat är ju helt absurt!

Som sagt, intressant få reda på samtligas utbildningsnivåer! De flesta har knappt grundskolenivå, många är analfabeter. Men de lär vi nog aldrig få se och höra i medierna om.

Konstigt att det verkar finnas hur mycket pengar som helst, bara att bygga bostäder säger Ylva Johansson. Moderaten svarar med att det behövs mer pengar till integrationen.

Kontentan blir, hur de än vrider och vänder kommer kostnaderna att skena i höjden rejält, så länge de inte begriper att det enda vettiga är att vrida av kranen! 
Ingen bild

Göta

3 juni 2015 18:50

Det är i stort sett alltid med ett INSTÄMMANDE OCH BELÅTET LEENDE SOM JAG LÄSER THORALFS BLOGGINLÄGG. När jag läste hans inlägg ovan blev mitt leende extra brett och belåtet.
Mycket bra Thoralf!

 
Ingen bild

Göta

3 juni 2015 19:02

SVT JUBLAR ÖVER ATT DE KOMMIT TVÅ (2) CIVILINGENJÖRER FRÅN SYRIEN ÅR 2014
Radio&TV/SVT skriver idag att antalet civilingenjörer från utlandet 'mer än fördubblats på bara ett år' och anger bland annat invandringen från Syrien som skäl. Men när Fria Tider kontrollerar hur många syriska civilingenjörer som validerades i Sverige förra året blir svaret inte lika imponerande.
– Två stycken, säger Lars Petersson, avdelningschef vid Universitets- och högskolerådet."

Läs mer om de typiska falsarierna från SR/SVT:

http://www.friatider.se/svt-jublar-over-tva-civlingenjorer-fran-syrien

Konkurrensen om första platsen bland storljugarna är visserligen hård i den svenska medievärlden, men visst ligger SR/SVT väldigt bra till att bli 1:a?

 
Ingen bild

Demokratur

3 juni 2015 20:24

Säkert många som nervöst fuktar fingret nu och vill vara vända åt rätt håll när den politiska vinden vänder...

 
Stefan K

Stefan K

3 juni 2015 20:36

Det är få, mycket få, svenska journalister jag hyser förtroende för. Anna Dahlberg är inte en av dem. Hennes "svängning" i migrationsfrågor är förvisso välkommen, men att glömma hennes tidigare alster...nej, nej, nej.

Det är förstå enkelt att vända kappan när vinden tar i och när mullret i fjärran övergår i åska kanske det är bekvämt att säga: "Jamen, jag har egentligen alltid tyckt så".

Har ni förresten märkt något efter att Hanna Stjärne tog över vd-rollen på SVT? Kvällens sändningar i SVT 1 är ett bevis på vad jag menar.
Först tre långa inslag i Rapport om stackars båtflyktingar i den grekiska ö-världen, sedan om alla utbildade och begåvade syrier som kommer till Sverige, följt av ett reportage om regeringens förslag om tvångsplacering av flyktingar...
...och som om det inte vore nog följdes Rapport av en timslång snyftare från Lampedusa.

Hanna Stjärnes och SVT:s agenda blir allt tydligare. Ju mer SD växer, ju fler reportage/program om utsatta tiggare, stackars båtflyktingar och snyftare om enskilda öden.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lars

3 juni 2015 21:14

Dahlberg ger eko från historien. "Vi visste inte." "Vi lydde bara order."

En s k "ensamkommande" kostar minst en miljon kr per år. Om Sverige "berikas" med tusen kostar det en miljard kr. Femtusen kostar fem miljarder kr för svenska skattebetalare.

Massinvandringsvansinnet är fyra gånger större än bostadsbyggandet per år vilket naturligtvis skapar en eskalerande bostadsbrist och gör svenska ungdomar chanslösa på bostadsmarknaden.

DÖklövern bedriver "den slutgiltiga lösningen" i modern tappning - mot den egna befolkningen.

 
Ingen bild

OT

3 juni 2015 21:20

Apropå @Lärare - "Skulle vara intressant få veta hur utbildningsnivån ser ut hos samtliga asylsökande..."

Låtom oss bara konstatera att utbildningsnivån hos dessa asylsökare måste vara betydligt högre än den utbildningsnivån "våra" journalister och 7klöver politiker har.

 
Ingen bild

Hej!

3 juni 2015 22:07

Socialdemokraternas arbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslår
"Kommuner ska tvingas att ta emot flyktingar"

Tvingas?

...flyktingar och utdelning av svenska medborgarskap för hela länder är ju enligt bland andra (S) synonymt med vår välfärd!

Jag bor i en av kommunerna som går på knäna, och i länet som helhet krakelerar sjukvården och det är mer om tur om man överlever en allvarlig skada.

Varför är inte 50 miljoner flyktingar för längesedan ett minne blott när det skapar sådan välfärd och trygghet, och framförallt borde väl vi som extremt land vid detta laget vara värdsledande, Made In Sweden?

Vad är det för kommuner som spelat med i detta spel så länge och bäddat för detta,
SD har ni ju inte ens fått "ta i med tång", stackars Er, men likväl är det ju ni som bäddat...


Ps.
Det har väl inte undgått någon Tino Sanandaji:s senaste "Forskningsläget avgörs inte av journalister"?
Tino.us

 
Ingen bild

nadacomprende

3 juni 2015 22:21

Från mig till PK:
aldrg glömda, aldrig förlåtna.
Ones, shame on you. Twice, shame on me.
Aldrig mer.

 
Ingen bild

Lärare

3 juni 2015 22:29

OT, ja, där har du en poäng:) Helt klart!

 
Ingen bild

Lena

3 juni 2015 23:07

Tycker mig ha sett Anna Dahlberg på Aktuellt i någon dispyt/debatt där hennes roll varit den liberala invandringskritiska, men som sagt det har varit milt kritiskt/förklarande. Om inte hade hon ju inte fått uttala sig. Tror nog att hon i och för sig har en sådan tankegång/milt kritisk på riktigt men det har säkert varit svårt att gå linan ut för henne.

Att hon sedan hoppar på invandringskritiska bloggar (där hon själv kanske får sin info) och nu kallar dem träskmarker, DET ÄR INTE NÅGOT MAN SKA ACCEPTERA. Men jag tror att hon sade detta för att få behålla jobbet.
Skulle inte förvåna mig om det finns ganska många journalister i hennes sits, och det beskriver om inte annat hur systemet fungerar. Systemet med PK attityder gör människor falska och oärliga. Men vilken yrkesgrupp tvingas inte knipa igen käften i vissa lägen? Allt för att behålla jobbet. Och som alla vet står många i skuld idag med bolån som heter duga - då kan man inte snacka hur som helst (från hjärtat), nej då måste man vara SMART.

Vad gäller PK attityder ikväll på Aktuellt, så har de väl nu överträffat sig själva! Man kan inte tro att vi lever i Sverige längre, allt handlar numera om invandringen och migranter.

Ikväll fanns ett längre inslag om hur otroligt högt utbildade dagens invandrare är, nämligen syrierna. Inslaget avslutades med att Sverige har begåvats med historiens största regn av högutbildade!!! Det ni, men tyvärr fick vi inte några fakta om hur många, vi fick bara följa en klass av alla 80 000 som väntas komma till just Sverige detta året....
Jag själv blir så illa berörd av detta tjafs, när jag vet att det finns många högt utbildade svenskar som uppnått mogen ålder men som står utan jobb i nivå med den utbildning och erfarenhet de har. Allt detta för att de helt enkelt blir diskriminerade.

Det är skrattretande att se sådana inslag som sändes ikväll. Har de som gjort inslagen ingen hjärna? Kan de inte tänka? Vad i hela världen får dem att inbilla sig att vi tittare går på sådana finter? Självklart kommer inget inslag om de svenskar, lite till åren, som inte längre räknas, trots att de både kan och vill utnyttja sin kapacitet. Men vem orka slåss när slaget redan är uppgjort?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se