thoralf

Alla inlägg under juni 2015

Av Thoralf Alfsson - 16 juni 2015 17:15

Jag tycker alla borde lyssna på Finn Bengtsson anförande i dagens debatt i riksdagen där han står upp för demokration och att all makt utgår från folket.


Att Finn Bengtsson var principfast förstod jag under min tid i riksdagen och på "östgötabänken". Han var också en av mina bänkgrannar i kammaren. Nu vet jag att Finn Bengtsson är väldigt tuff också!Jag återkommer med resultatet från omröstningen i riksdagen. Lite intressant hur SD kommer rösta efter att SD:s budget fallit. Kommer då SD stödja Alliansens budgetförslag eller lägga ner sina röster?


Jag hoppas att SD väljer att stödja Alliansens budget på samma sätt som i december.


Då blir resultatet att Alliansens riksdagsledamöter har sänkt sin egen budget!!!


UPPDATERING


Resultat omröstning


144 röstade Ja till de rödgrönas vårändringsbudget

2 röstade Nej (Alliansens budget) Finn Bengtsson + en ledamot

167 avstod att rösta, däribland SDAv Thoralf Alfsson - 15 juni 2015 20:25

Om någon undrar över min låga aktivitet på bloggen de senaste dagarna så har jag varit fullt upptagen med att tänka på vår budgetdebatt i Kalmar, som ägt rum idag. Tiden har inte riktigt räckt till. Jag har dessutom känt mig ganska tröttkörd, vilket sannolikt har att göra med allt som varit den senaste månaden med min fars bortgång och begravning. Budgetarbete och annat strul. På onsdag är sista mötet innan sommaruppehållet i Samhällsbyggnadsnämnden, sedan skall jag koppla ner en hel del.


Vår motion om krav på tillstånd för tiggare behandlades också vid dagens KF-möte. Givetvis avslogs vår motion! Inget annat parti eller ledamot röstade för vår motion vid voteringen. Något som jag hoppas att Barometern och Östran tar upp i morgondagens tidningar.


Barometern har redan lagt upp en artikel på nätet. Tyvärr har Anders Blank svårt med förståelsen när han skriver att det är olagligt att inför ett krav på tillstånd för tiggeri i den lokala ordningsstadgan. I så fall skulle 7 av 12 kommuner i Kalmar län ha en ordningsstadga som är olaglig. Så är givetvis inte fallet! Utan det är bara redaktionen på Barometern som inte har förstått.


Sverigedemokraterna sa även nej till att Kalmar Energi AB får investera i More biogas och köpa 2 000 aktier i bolaget och dessutom låna ut 800 000 kronor till bolaget. Vi var inte ensamma om att ta detta beslut, även M, FP och KD sa också nej till förslaget. Men majoriteten bestående av S, V och C fick också stöd av MP och drev därmed igenom detta beslut. Sverigedemokraterna anser att Kalmar kommun i första hand skall ägna sig åt kärnverksamheten! Inte investera i företag som har stora likviditetsproblem och stora förluster enligt senaste årsredovisningen. Risken är stor att ytterligare kapital kommer krävas inom en snar framtid. Läs artikel.


Budgetbehandling blev en dryg tre timmars debatt med en efterföljande voteringsrunda på ca en timma. Vi är ganska effektiva i Kalmar kommunfullmäktige men det beror väldigt mycket på att vi har tuffa regler för talartid. Inledande anförande på 4 minuter, sedan 2 minuter vid varje gång man begär ordet. Replik på annat anförande/ledamot 1 minut. Läs artikel.


Läs hela vår budgetreservation på vår hemsida.Av Thoralf Alfsson - 14 juni 2015 23:06

Mord, bilbomb, skjutningar är uppenbarligen vardag i det nya Sverige! 7-klöverns nya Sverige!


Det är inte mitt Sverige!Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2015 21:53

Miljöpartiet har kongress i Örebro och nu skall ett stort antal journalister bevaka denna tillställning. Den som följer kongressen via webb-tv kommer säkert förundras över hur dessa journalister sorterar och rapporterar om vad som sägs från talarstolen i Örebro. Jag har inte för avsikt att se en enda minut!


Jag gissar att journalisterna inte kommer granska och kritisera Miljöpartiet på samma sätt som man gör med SD under våra landsdagar. Då börjar man ju med något ”avslöjande” redan dagarna innan för att försöka sätta fokus på något helt annat än det politiska frågorna som behandlas under landsdagarna. Dessutom jagar de ju även scoop på kvällar och nätter och hoppas på en och annan onykter sverigedemokrat skall uttala sig i något kontroversiellt ämne.


Under helgens kongress i Örebro har nog journalisterna helt andra planer. Nu gäller det att lyfta fram MP! Såg nyligen en sammanställning över hur partisympatierna ser ut bland Sveriges journalister. Listan tror jag är från 2011 men det har nog inte ändrats nämnvärt idag.


 De senaste dagarna har jag fått diverse hatiska mejl och kommentarer på bloggen. Någon kommentar har jag publicerat på bloggen, andra har jag bara raderat. Uppenbarligen är dessa personer väldigt frustrerade över att Jimmie Åkesson är tillbaka och framförallt att SD går starkt framåt i opinionen.


I valet 2010 var vi något större än VPK (Vänsterpartiet kommunisterna), i valet 2014 blev SD mer än dubbelt så stora som VPK. Idag tyder opinionsundersökningar på att SD blivit ytterligare ett ”vänsterparti” större på mindre än ett år. Inte undra på att dessa kommunister nu är frustrerade ;-)


I Kalmar finns Mike Waxman som idag haft ett utbrott på sin blogg (fick ett tips om detta idag). Jag skall uppenbarligen ha tappat kontroll över verkligheten. Stor komik men samtidigt en sorglig läsning! Läs blogginlägget.


Han fick uppenbarligen ”spelet” efter att de tre fd. näringstopparna skrivit en debattartikel i Dagens Industri som jag bloggade om. Vänsterfolket är uppenbarligen väldigt oroliga över att DÖ skall spricka och att vi skulle få ett nyval.


Men demokrati är ju aldrig varit vänsterns starkaste sida


Skriv gärna en kommentar på hans blogg. Kopiera gärna den även till min blogg i kommentarerna så får vi se hur många kommentarer som "demokratikämpen" Waxman publicerar på sin blogg.


DN gör idag allt för att förminska de tre fd. näringstopparnas debattartikel i DI. En ren tolkningsfråga gör man en stor sak av men glömmer samtidigt bort huvudbudskapet. Eller rättare sagt DN försöker flytta fokus från DÖ och SD. Läs artikeln i DN.


Per Gudmundsson skriver idag på sin blogg om att en muslimskt förening i Stockholm bjuder in ännu en extrem muslim som skall framträda både i Folkets hus och Stockholms moské.Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2015 23:22

 


”Acceptera verkligheten och förhandla med Sverigedemokraterna. Den uppmaningen kommer från tre före detta tungviktare i svenskt näringsliv, som tillsammans skrivit en debattartikel i Dagens Industri.”

                                                  


Dagens Industri var för bara ca ett år sedan en tidning som i artikel efter artikel angrepp Sverigedemokraterna. Något som jag hade väldigt svårt att förstå logiken i deras beteende. Jag utvecklade detta i flera blogginlägg om Bonnierkoncernen och den maktstruktur eller snarare maktmonopol som rått under lång tid. Läs mitt blogginlägg.


Uppenbarligen har något hänt sedan Fredrik Reinfeldt lämnade den politiska scenen och lämnade över till Anna Kinberg Batra som tydligen inte har samma förtroende inom näringslivet och på Dagens Industris redaktion . I synnerhet inte efter decemberöverenskommelsen, även om Fredrik Reinfeldts sägs ligga bakom denna odemokratiska överenskommelse.


”Sören Gyll skriver debattartikeln tillsammans med Stefan Hanna, tidigare Ericssondirektör och nu centerpartistiskt kommunalråd i Uppsala och Lars V Kylberg, tidigare koncernchef för Saab. De vill att de sju partier som enats om Decemberöverenskommelsen skall skrota den och släppa in Sverigedemokraterna i förhandlingarna.”

 

Att debattartikel kommer bara några dagar före att riksdagen skall rösta om vårbudgeten kan också ses som att näringslivet stödjer moderaten Finn Bengtsson som trotsar Alliansen genom sin kritik mot DÖ och att han inte kommer följa partilinjen.


”Ser du ingen fara i att ett parti med sådana ideologiska rötter skulle få större inflytande i Sverige?

– Jag vet vad du syftar på med bakgrund och så vidare, men hur ska man komma till rätta med det om man inte sätter sig ner och diskuterar?”


Jag tror att Sören Gyll har lyssnat på vad Jimmie Åkesson framförde ett flertal gånger under gårdagens partiledardebatt i riksdagen. Synd att inte några partiledare lyssnade på Jimmie! Men de kanske snart ångrar sig. Pressen ökar faktiskt på Alliansens partier. Dessutom ogillar fler och fler Löfven och Romson!


”MP och V fick i valet 2014 endast 12,61 procent av riksdagsrösterna. Det kan jämföras med de 12,86 procent som SD ensamt fick av folket i samma val. MP:s och V:s destruktiva näringslivspolitik, inklusive energipolitiken, skadar inte bara näringslivet kraftigt och direkt utan leder snabbt till att den generella välfärden försämras. Vår välfärd är helt beroende av ett starkt och konkurrenskraftigt näringsliv.”


Näringslivet och redaktionen på Dagens Industri och andra redaktioner som bevakar näringslivet kan inte längre blunda för den genomtänkte näringspolitik som Sverigedemokraterna vill driva. Något som Jimmie Åkesson lyfte fram under partiledardebatten men som framförallt våra ledamöter i riksdagens Näringsutskott driver. Bland annat vår egen riksdagsledamot från Oskarshamn, Mattias Bäckström Johansson, tillsammans med Josef Fransson. Jag är övertygade om att det dels är detta som nu bär frukt!


Debattartikeln är en riktig spark i ”röven” på 7-klövern och i synnerhet på Batra och Lööf!


Jag är övertygad om att det nu börjar röra på sig på allvar och att det kommer ske politiska förändringar ganska snart.


Läs och lyssna på artikel och klipp på SR.


Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2015 23:24

Lyssnade på partiledardebatten på radion idag. Inte mycket nytt under solen. Det Stefan Löfven ägnade sig åt på sin replik på Jimmie Åkesson var väldigt simpelt i mina ögon. Ett fatalt misstag enligt min åsikt. Men samtidigt är det ett utslag av den inkompetens som råder inom socialdemokraterna och att de inte har en aning om hur de skall komma åt Sverigedemokraterna.


Att Åsa Romson vägrade ta Jimmie Åkesson i hand efter deras replikskifte nämnde inte den som kommenterade debatten i radio. Ännu ett grovt misstag av det ”goda folket” och mobbarna i Sveriges riksdag.


Ivar Arpi skriver idag i SvD något väldigt bra.


”Försök förklara svensk politik för någon som kommer från ett normalt land. Regeringen styr nu med Alliansens budget. Men Alliansen tänker inte rösta på sin egen budget nästa gång eftersom regeringen plus vänsterpartiet är större än vad de är. Ingen av dem har majoritet. I stället ägnar sig Alliansen åt att göra så kallade tillkännagivanden i riksdagen som inte är bindande för regeringen. I dessa tillkännagivanden samarbetar Alliansen med Sverigedemokraterna, men samtidigt har man alltså slutit en överenskommelse med regeringen för att helt utestänga SD från inflytande. Helt logiskt och inte alls rörigt, eller hur?”


Läs gärna hela artikeln. För bara mindre än ett år sedan hade en sådan artikel varit fullständigt omöjlig i SvD eller någon annan av de ledande tidningarna. Den som läser artikeln kan knappast komma till någon annan slutsats än att Sverigedemokraterna är det enda oppositionspartiet.


Jag är i varje fall fullständigt övertygad om att Sverigedemokraterna kommer att fortsätta i väljaropinionen efter denna partiledardebatt. Alltfler vittnesmål tyder på att svenska folket är på väg att överge 7-klövern.


PS


Imorgon skall jag gå på mina barnbarns skolavslutning. Skall bli väldigt spännande!


Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2015 23:51

Barometern hade inte plats för mer än en mycket liten notis om vår motion angående vindkraft i dagens pappersupplaga av tidningen.


I korthet vill vi uppdatera kommunens vindkraftsplan med att inga vindkraftverk får byggas öster om väg E22 som sträcker sig genom hela kommunen. Därmed fredar vi hela kuststräckan från nyetablering av vindkraftverk. Vi vill dessutom fördubbla det ”säkerhetsavstånd” som finns mellan ett vindkraftverk och bostäder. Det finns en del märkliga regler och formuleringar när det gäller detta i den aktuella vindkraftsplanen.


Läs hela vår motion.

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2015 22:47

I helgen intervjuades Stefan Löfven i lördagsintervjun. Mona Saarinen angrepp inte särskilt hårt men Stefan Löfven hade ändå en del besvär.


En sak som är fullständigt obegripligt för mig är löftet om Europas lägsta arbetslöshet 2020. Trots att Alliansen med Erik Ullenhag har satsat många miljarder på den så kallade etableringsreformen fortsätter ändå arbetslösheten bland utrikes födda att öka med i snitt ca 1 000 personer/månad. Detta samtidigt som inrikes födda jobbar i allt större utsträckning och arbetslösheten minskar bland inrikes födda.


Utrikes födda utgör idag ca 20 procent av arbetskraften men står samtidigt för ca 50 procent av de arbetslösa. Allt talar dessutom för att antalet arbetslösa bland utrikes födda kommer öka kraftigt.

Hur har Stefan Löfven och Ylva Johansson tänkt att lösa detta? Med mer invandring? 


Det är ju 7-klöverns logik!För den som är intresserad lägger jag upp Stefan Carlssons så kallade nationaldagstal. Jag hörde dock inte ett enda ord som hade något med vår nationaldag att göra. Det säger det mesta om hur landshövdingen ser på vår nation Sverige!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se