thoralf

Alla inlägg den 7 juni 2015

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2015 08:59

 


Landshövding Stefan Carlsson höll nationaldagstal vid Skäftekärr på norra Öland. Jag kallar det snarare för ett politiskt tal, något som en landshövding skall vara försiktig med. Men inte Stefan Carlsson. Dessutom trodde han uppenbarligen att han kunde åka till norra Öland och ljuga ”okunniga” ölänningar rakt upp i ansiktet utan att någon skulle reagera! Där bedrog sig landshövdingen å det grövsta! Ölänningarna gillar inte lögnare.

 

 

Uppenbarligen triggar de politiskt korrekta varandra, att dra den ena rövarhistorien värre än den andra.

 

”Uppåt en 30 procent av de människor som exempelvis nu kommer från Syrien, de har en högskoleutbildning. Till Sverige kommer läkare, ingenjörer, och andra välutbildade grupper som vi behöver, vi vet att vi har brist på.”

 

Det sa statsminister Stefan Löfven i en uppmärksammad intervju i SVT.

 

Nationalekonomen Tino Sanandaji uppmärksammad att Stefan Löfven ljög om antalet högskoleutbildade och skrev flera blogginlägg om att det i verkligheten endast är ca 10 procent som har en högskoleexamen av flyktingarna från Syrien.

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att public service och SVT sprider dessa snedvridna nyheter. Något som Tino Sanadaji även tagit upp i en debattartikel.

 

Dagens Industri uppmärksammade detta på ledarsidan i en artikel när även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson sagt att 37 procent av syrierna har en avslutad högskoleexamen.

 

”37 procent av de som kommer från Syrien har en avslutad högskoleexamen. Det är oerhört viktigt att vi kan använda den kompetens som kommer på rätt sätt.”

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i Aftonbladet.

 

På ledarsidan i Dagens Industri kallade man det för myter och skrev följande.

 

”Ändå sprids nyheten att mer än var tredje syrisk flykting har en högre utbildning och att syrierna skulle vara mer utbildade än svenskar. Detta stämmer inte. SCB:s rapport "Utbildningsbakgrund bland utrikes födda" " redovisar dem som kom till Sverige 2009-2013. Enligt den har 10 procent av syrierna en eftergymnasial utbildning på mer än tre år och 22 procent har en utbildning kortare än tre år.

 

Här måste man vara noggrann med orden. För "eftergymnasial utbildning" är inte samma sak som högskoleutbildning. Statsminister Stefan Löfven har till exempel eftergymnasial utbildning - en ettårig svetsarutbildning samt 1,5 år på socialhögskolan. Men han är inte högutbildad.”

 

”Flyktingar som har upp till tre års eftergymnasial utbildning kan alltså ha gått en enda kurs på universitet eller en ettårig praktisk utbildning, som svetsare. Dessa personer är inte högskoleutbildade.”

 

Per Gudmundsson är hård i sin kritik av Ylva Johansson på Twitter!

 

 

 

Nu har vi då begåvats med en landshövding för Kalmar län som vill vara störst och bäst i sin godhet och som helt ogenerat i sitt nationaldagstalet påstår att 50 procent av syrierna är högskoleutbildade.


Nu har media, de lokala journalisterna en möjlighet att ställa landshövdingen till svars för sitt påstående och kräva landshövdingen på källor till sitt påstående. Nu har jag dock inga större förväntningar på t.ex Barometern och Ölandsbladet.


Kanske kan Granskning Sverige slå en signal till landshövding Stefan Carlsson. 

 

 

Landshövding Stefan Carlsson ville uppenbarligen vara politiskt korrekt genom att slå alla med hästlängder och imponera på de socialdemokratiska ministrarna!

 

PS

Jag återkommer även med ett klipp på hela det märkliga och politiska nationaldagstalet som handlade om integration, grisar, biogas. Det hade passat bättre socialdemokraternas kongress än på nationaldagen i Skäftekärr.

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards