thoralf

Direktlänk till inlägg 13 april 2015

HOPPAS PÅ EN TILLNYKTRING

Av Thoralf Alfsson - 13 april 2015 23:27

Bengt Malmberg har under flera år varit en klippa inom Sverigedemokraterna. Jag lärde känna Bengt under den förra mandatperioden och jag har alltid upplevt att vi haft en samsyn på det mesta. Tyvärr slarvade jag lite med mina veckorapporter till Bengt om mina resor och förehavande som behövdes för säkerhetsplaneringen, förlåt Bengt!


Kanske är det vår ålder och tidigare långa arbetslivserfarenhet som gjorde att vi talade samma språk och förstod varandra.


Jag kan bara beklaga att Bengt väljer att säga upp sig. Det är en stor förlust för Sverigedemokraterna. Bengt kan inte ersättas! Vissa personer har det där lilla extra och det har definitivt Bengt Malmberg.


Idag kan man också läsa i Aftonbladet att Martin Karlsson och Jessica Ohlsson avstängs från sina arbetsplatser. Jag är minst sagt förvånad!


Jag tog nyligen upp några ordspråk i ett blogginlägg. Väck inte den björn som sover! Det ordspråket bör de inblandade allvarligt fundera över. Det är dock aldrig för sent tagga ner.


Jag har funderat en hel del! Det finns personer som jag fullständigt förlorat förtroendet för under de senaste veckorna och som jag anser borde lämna sitt uppdrag då de missbrukat sin ställning grovt. Jag är väldigt förvånad över att inte fler partimedlemmar reagerat över hur personer missbrukar sin ställning.


Eller är det så att Marika Formgren har mer rätt än hon själv inser? Fan trot!


"Att skaffa sig makt genom att sätta skräck i andra anses allmänt som avskyvärt. Det är därför terrorism – oavsett terroristens politiska tillhörighet – hatas av de allra flesta; för att terrorism går ut just på väcka människors skräck. Det är därför totalitära stater, oavsett om de varit höger- eller vänsterdiktaturer, gång på gång har visat sin brist på respekt för människans värdighet. Medan politikerna i demokratier måste vinna väljarnas förtroende kan politikerna i diktaturer göra som de vill. Om någon har fräckheten att protestera kan man hänga honom på torget, androm till varnagel. Det sägs att makt alltid korrumperar men jag hävdar att makt som bygger på skräck korrumperar mer än all annan makt."


 
 
Ingen bild

Tobbe S

14 april 2015 00:32

Vi har alltså en statligt sponsrad stiftelse (EXPO) som infiltrerar ett oppositionspartis ungdomsförbund. Avsikten är att splittra och skapa oenighet. DDR eller USSR... välj det som passar.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

14 april 2015 00:43

Man börjar givetvis att kolla uppifrån, från toppen. Och där ståtar en vikarierande, stf partiledare, vars ego-/maktambitioner inte tycks känna några gränser. Han har ansvaret att lösa konflikter internt, och har inte visat sig mogen uppgiften. Därför kommer jag att lämna SD som medlem. 7partiet är out, mitt val står nu mellan att rösta, eller inte rösta, vid kommande val. 'Chefsideologens' sliskiga Expo-brev i färsk åminnelse, då har man sopat undan sin egen ovärdighet. Och Jomshof verkar som en stukad hund i ledband, även denne har jag tappat förtroendet för. Tragisk soppa som SD har försatt sig i, att bara mynta begreppet "nolltolerans" visar på politsk omognad, man bjuder inte sina moståndare på en sån räkmacka.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 april 2015 01:14

Thoralf, Instämmer betr. Bengt Malmberg! Fick tillfälle under Landsdagarna i Göteborg/Eriksberg 2011 att lära känna honom lite, en mycket trevlig kille och bror till den gode islamföreläsaren Bertil. Riktigt illa när en sådan kompetent människa säger upp sig. Bara att beklaga!
Marika Formgren är en intressant skribent. Har hennes blogg som favorit i min dator!
SD 2018!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

thomas falk

14 april 2015 03:52

Kan inte annat än att hålla med Marika

 
Svensson

Svensson

14 april 2015 06:53

Några få förstör för alla andra,det är inte så här vi vill att det ska vara inom Sverigedemokraterna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jan pålman

14 april 2015 07:21

Nu är måttet rågat! Kom in Jimmy Åkesson och slå näven i bordet! Så här kan vi inte fortsätta. Ser ni inte att ni håller på att fördärva vad vi mödosamt har byggt upp!

 
Ingen bild

Argus

14 april 2015 07:35

Det verkar som om SD:s "partiledning" har drabbats av en korsning mellan hybris och förföljesemani. Jag sätter "partiledning" inom citattecken då valet av vissa av dessa personer inklusive vikarierande partiledare inte verkar ha varit stadgeenligt.

Är det överlöpare eller strebrar som ställer till med debaclet med syfte att i förlängningen ska Sverige eller är det personlig maktambition som spökar? Oavsett, sluta genast.

 
Ingen bild

Pierre

14 april 2015 07:52

Hade nu Thoralf skrivit detta http://www.svd.se/kultur/de-var-alla-kristna-och-skulle-darfor-do_4474159.svd 2013 så vore det ett otroligt liv .
När nu tidningar börjar upplysa folk om vansinnet islam står för och synen på kristna så kommer SD tappa väljare då andra partier tvingas agera.
Då man själv och sina vänner börjar fundera på alternativa partier att rösta på 2018 så har SD verkligen gjort allt de kan för att få de som älskar sitt land att fly partiet.

 
Ingen bild

Riffi

14 april 2015 08:54

Det är ju vansinnigt att en sådan som Mattias Karlsson skall tillåtas förstöra vad tusentals människor, med stora uppoffringar, har byggt upp under många år.

 
Ingen bild

Niklas R

14 april 2015 09:21

Då jag inte är medlem eller någon del av partiledningen så håller jag mig utanför denna diskussion.

Men det kan vara av intresse för partiet att veta att som utomstående, även om jag inte har en uttalad åsikt om det som pågår just nu, så kommer det att ha den effekt att när krutröken har lagt sig och partiet börjar fungera som vanligt igen kommer jag att titta lite närmare på det för att se om jag fortfarande är lika intresserad av att stödja partiet i nästa val.

 
Ingen bild

Hacke

14 april 2015 09:25

Till skillnad från många andra härinne är mitt förtroende för sd-ledningen fortsatt stort. Faran som jag ser det är att man inte håller en tillräckligt klar rågång till den absoluta fienden och infiltratörer som fulmedia och deras undervegetation av renodlade Stasiorganisationer som Expo o d.
De eventuella tvivelsmål jag haft för ledningen i schismen med ungdomsförbundet rätades ut av denna artikel som jag tycker det varit ovanligt tyst om på bloggar o d.
http://nyheteridag.se/dokumentet-avslojar-sdu-ledningen-allierad-med-expo-mot-sverigedemokraternas-partiledning/

 
Ingen bild

Lena

14 april 2015 09:33

@Ådärkomdenja
"Tragisk soppa Sd försatt sig i, att bara mynta begreppet nolltolerans visar på politisk omognad, man bjuder inte sin motståndare på en sån räkmacka" Så sant som det är sagt, och mycket bra sagt!

För redan där finns nog den springande punkten till ändrad riktning av SD-politiken. Skulle tro att Mattias plan var/är att ta S-röster och M-röster genom att hävda sin obefläckade, nya linje. Medan vi, de s k "fotfolket" har suttit och väntat på att Sd skulle gå ut med info till alla hushåll, ex Thoralfs fantastiska diagram och grafer, som av sig självt om de bara kom ut skulle få folk att höja ögonbrynen kanske rentav få många att ta klivet över tröskeln. Men nej, Sd-ledningen har en annan plan hur det ska gå till. Personligen tycker jag information är mycket viktigt även om en del människor inte tar något till sig.

Med det måste väl finnas andra starka krafter inom partiet. Detta måste Sd-ledningen få till sig på något sätt.

 
Ingen bild

Lena

14 april 2015 09:48

Annat ämne:
Titta på inslaget från Aktuellt av igår när Nike Nylander intervjuar en terroristexpert, Loretta Napolione. Det handlar om en ny strategi hur väst kommer att förhålla sig till IS i framtiden. Är det värt att lägga ner 10-20 år av krig på dessa länder, frågar hon sig. De unga människor som åker ner till Irak och Syrien från västländer för att bli krigare, har fått en annan uppfattning genom den indoktrinering de får genom sociala medier med IS. Att upprätta kalifatet är en dröm som deras familjer drömt om, säger hon. Mycket intressant inslag, tror att vi kommer få se en annan inriktning av politiken. Är denna Napolieone fristående eller tillhör hon CIA,s megafoner, det är frågan.

Inslaget kommer först vid ca 23 min med en bakgrund om vem al-Bagdani är, sedan vis 27-28 min in i programmet intervjuen.

http://www.svt.se/video/2816773/aktuellt/aktuellt-aktuellt-101?-start=auto

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

14 april 2015 10:43

Bengt Malmbergs avgång är en stor förlust för SD. Det är även mycket beklagligt att du Thoralf inte blev omvald. De tjänstemän, som nu avstängts känner jag inte och har därför ingen åsikt i de fallen.

 
Ingen bild

Hm

14 april 2015 10:43

@Lena
Länken fungerar inte. Går man in på SVT och söker på 2816773 så kommer man rätt. Har aldrig lyckats begripa hur man klistrar in länkar på denna blogg så det blir ingen länk.

 
Ingen bild

Göta

14 april 2015 10:45

EXPO ALLIERAD MED SDU!?
Tack för en intressant länk till tidningen Nyheter Idag Hacke!

Citat från tidningen:
"Tidningen Nyheter Idag avslöjar unika dokument som visar att stiftelsen Expo, som senast i söndagens SVT Agenda fick kommentera SD-striden, inte är oberoende experter på SD utan istället allierade med SDU."

Har Expo spelat under täcket med Hahne och Kasselstrand, SAMTIDIGT som en annan del av Expo-gänget kuckilurar med SD-toppen? Det ställer i så fall hela det här debaclet i en helt annan dager.

Läs Hackes länk 09:25 ovan!



 
elisibeth

elisibeth

14 april 2015 10:47

Nu måste ni sätta er och lugna ner er. Kan ni inte tala med varandra. Försök och ta det varligt. Tänk vad era fiender njuter
nu. Det är rena julafton för dom. Det slås ju upp stora rubriker
i Aftonblaskan och Häxexpressen för varje ny uteslutning ni gör.
Tvätta er byk mellan 4 väggar och "kasta inte ut barnet med badvattnet".

http://u921328842

 
Ingen bild

Traxx

14 april 2015 10:56

Det är nog snarar så att det vi sett och ser är ett välregiserat kuppförsök där det är betydligt starkare krafter bakom än två osnutna juniorer från SDU.

Fria Tider har de senaste månaderna bedrivit en kampanj mot nuvarande SD-ledning, och i synnerhet mot Mattias Karlsson. I sann kvällstidningsanda har allt negativt som hittats blåst upp och den ena "skandalen" har avlöst den andra. SDU ledningen har samtidigas försökts göras till "offer" och nästan lyfts fram med hjältegloria.
Tack och lov har nyheteridag varit mer nyanserade och där har en helt annan sida av ungtupparna kommit i dager - inte fullt så smickrande som den som fria tider försökt måla upp. Det har även visat sig att det "kompakta" stöd som Kesselstrand och Hahne påstår sig ha inte är då kompakt när man börjar skrapa på ytan. Det är väl snarare så att de i ren desperation skruvat upp sin kampanj mot SDs nuvarande ledning till ett läge där de självs både gjort sig omöjliga och tappat all form av trovärdighet. För - handen på hjärtat - är det denna typen av stora "ledare" som SD behöver...? Det framstår allt mer som att Kesselstrand och Hahnes drivkrafter är egna ambitioner och egen makthunger snarare än SDs bästa.

Vän av ordning kan också fråga dig varför SD verkar läcka som ett såll...

Ett välregiserat kuppförsök har naturligtvis även planterat folk högt upp i partiorganisationen, och personligen tror jag det är dessa som nu kastas ut. Det går ju inte att ha en illojal stödorganisation - så enkelt är det!
Personligen så har jag som medlem mycket stort förtroende för nuvarande partiledning, och då i synnerhet Mattias Karlsson! Ska SD växa på allvar och bli det näst största, eller största partiet så fonns det bara en person som är tänkare och strateg nog att lyckas med detta - och det är Mattias Karlsson!

Nä, rensa ut ogräset ur partiet - ju förr desto bättre, och påbörja resan mot 30%

 
Ingen bild

Lärare

14 april 2015 10:57

Vad är det som händer på SD:s riksdagskansli?

Nu måste nog en oberoende tredje part in och tala de inblandade till rätta. Finner inte ord för hur Mattias Karlsson går fram, helt okänslig för kritik, struntar i demokratin, om den nånsin funnits i SD-ledningen vill säga.

Åkesson och Söder är knäpptysta, det bådar faktiskt gott! Jag har en känsla av att de redan satt igång någon slags försoningsprocess, kanske de kontaktat Ian Wachtmeister. Jag tror faktiskt det, då kanske Mattias Karlsson får kliva ett steg tillbaka och inse hur allvarligt läget nu är. Ian Wachtmeister och Björn Söder, ja kanske även Åkesson har nog insett att Gustav Kasselstrand behövs i partiet.
Mer tveksam om alla är lämpliga i partitoppen att sitta kvar och domdera.

Bedrövligt att Åkesson ska behöva komma tillbaka till en sån jäkla soppa det blivit. Hoppas han inser att Mattias Karlsson inte är lämplig att få fortsätta som tf partiledare.

Inga fler uteslutningar! Skulle i så fall vara i partitoppen då!!!

SD och SDU, enas och gå vidare tillsammans med demokratiska partivänner och ta tillbaka glädjen i partiet.
Det jäser ute i landet bland vanliga väljare och sympatisörer.

Med vilken rätt har Mattias Karlsson att domdera och slänga ut alla som inte passar honom, han kommer nog åka ut själv snart!
Ian Wachtmeister, hjälp oss!



 
Ingen bild

Tobbe S

14 april 2015 11:00

När jag gick den Marxist Leninistiska grundkursen m påbyggn (KFMLr), Eskilstuna, tidigt 70-tal) fick vi lära oss att det är effektivt att splittra en fiende och att infiltrera hans organisationer. I strategin över viktiga verksamheter att infiltrera var press/radio/TV, militär, polis och politiska ungdomsförbund extra viktiga. Hur det gick med press/radio/TV vet vi och säkert finns det 70-talets vänsteraktivister i ledningarna för många myndigheter. Antar att en klar vänsterstrategi även är att infiltrera sociala medier och ibland är det så uppenbart att vi kallar dem "troll". De uppenbara (trollen)är nog de minst farliga infiltratörerna och splittrarna. Kan tänka mig att EXPO finns som en splittrare under täckmantel av objektivitet och forskning... Jag har sett och hört det förut.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

14 april 2015 11:04

har blivit inbjuden till att sitta som revisor åt Sd. Men när jag ser hur saker och ting fungerar inom partiet börjar jag fundera på att avstå.

http://barrkis

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

14 april 2015 11:25

Hur står det till i skallen i SD Borgen? Att anlita Expo för att få information!vilket satans förräderi mot alla SD väljare,och sig själva.Jag tror knappt det är sant vad jag läser.

 
Dragan Klaric

Dragan Klaric

14 april 2015 11:36

Förändring framåt dock sades aldrig vad denna förändring innebär men man börjar ju nu förstå innebörden av denna förändring. Precis som man sa 2010 att allt skulle bli bättre internt i partiet efter riksdagsinträdet vilket sedan visade sig bli helt motsats till det man sa. SD behövs inget snack om saken men man måste också kunna lära sig skilja på sak och person och det har ju visats sig att man inte gör och bäst visade sig när man kickade ut Thoralf från riksdagen. Så vi får väl vänta och se vart denna utrensning leder

http://www.klaric.se

 
Ingen bild

Tomas Olsson

14 april 2015 11:50

Thoralf: Du nämnde att du fått ett brev från en SD-kamrat. Är det från en "matematiker med genealogiskt specialintresse"?

Thoralf Alfsson

14 april 2015 12:36

Kan mycket väl vara så!

Sedan var det ingen SD-kamrat! Utan en SD-medlem som jag sannolikt aldrig träffat eller pratat med.

 
Ingen bild

Hm

14 april 2015 12:46

@Thoralf
Alla vi som antingen röstar på SD eller är medlemmar i partiet är väl kamrater? Trots innevarande turbulens.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 april 2015 12:53

Vi bör alla tänka på att det vi skriver och spekulerar om här, läses också av ondsinta människor.
Irritation över partiföreträdare tas bäst ut i trädgårdslandet, med vedklyvning, boxningssäck eller annat.
Med tiden får också vi facit över händelserna och hur vi ska välja avgörs inte förrän i september 2018...
Under tiden ska vi istället reagera på och upplysa de okunniga om de dumheter som hela tiden pågår i Sverige.

 
Stefan K

Stefan K

14 april 2015 12:53

Jag tycker allt detta är tråkigt, inte minst att det utspelas för öppna dörrar. Lita på att Expo, media och de politiska motståndarna gnuggar händer. Lite smolk i bägaren för dessa att SD växte stort i den senast publicerade opinionsundersökningen.

Tråkigt är att SD gått miste och kommer att gå miste av många kompetenta och engagerade personer som gjort och skulle kunna göra mycket nytta för partiet. Vissa personer som kastats ut har gjort det av välbefogade skäl, andra fall är mycket mer tveksamma. Det finns en lista med namn som skulle tillfört partiet mycket, om nu man inte skrivit eller gjort något olämpligt 4-7 år tillbaks i tiden.

En person som Gustav Kasselstrand har ett engagemang, han är vältalig och populär i SDU. En framtida tillgång för partiet, helt klart. SDU har också många ungdomar som visar att också de är utbildade, pålästa, vältaliga och engagerade. De är i mångt o mycket partiets framtid och därför känns det onödigt och sorgligt att starta upp konflikter med moderpartiet.

Sedan kommer grubblerierna. Tänk om det faktiskt är så att personer i organisationen läcker till media, har kopplingar till utomparlamentariska grupper och kanske har för högt ställda inställningar till sin egen person? Tänk om det är så att personer i partiet och ungdomsförbundet har som mål att ta partiet i en bana de 800 000 väljarna inte vill? Tänk om det är så att det finns infiltratörer som befinner sig i organisationen för att hämta information man sedan kan använda i syfte att svärta ned? Tänk om vissa personer i kretsen runt de politiska representanterna inte motsvarar de högt ställda förväntningar alla partistyrelser har på sina medarbetare?

Glöm inte att motståndarna gör allt för att sänka partiet.

Lagom till 2018 har allt lugnat ned sig, bitarna fallit på plats och SD kommer att bli Sveriges näst största parti med med en organisation i ryggen som gör att framtiden ser ljus ut, allt från moderpartiet till kvinnoförbundet och SDU, samt skadern av tjänstemän som jobbar i det tysta.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

OH

14 april 2015 13:10

Som SD väljare men ännu ej partimedlem ser jag dessa affärer lite från sidan. Saknar alltså mycket information om vad som verkligen pågår.
Vad som däremot av en utomstående kan uppfatta är att företrädarna för SDU agerar för att själva skaffa sig viktiga positioner i partiet.
Dom agerar ej för partiets bästa.

 
Ingen bild

Lena

14 april 2015 14:00

Jag tror mer på Tobbe S än på Traxx. Detta kan vara regiserat långt upp, högre upp än vad Traxx anger. Det är för att slå in en kil i Sd. Någon som sett att det finns "motsättningar" (vilket det ju finns i alla organisationer) och som sedan sett till att dessa motsättningar "utvecklas".

Enl. Jan Sjunnesson fanns ingen synlig motsättning mellan Karlsson och Kasselstrand i Visby -14, läs artikel på Avpixlat.
Tror att något har hänt under hösten-vintern, det har spätts på.

Att inte kunna diskutera detta på bloggen är nödvändigt eftersom vi alla vill veta vad som pågår framför våra ögon. Låt media, journalister skratta bara. Skrattar bäst som skrattar sist!

Tro inte att vi sett sista akten. Men bättre att skiten kommer fram nu så att det kan rensas. Helt klart gör det människor mer medvetna, inte minst på att politik är en smutsig syssla, OCH DÅ MENAR JAG INTE MINST EXPO och alla andra. Om andra partier skulle nagelfaras på samma sätt som Sd då skulle vi få se ytterligare nivåer av lortar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 april 2015 14:12

Annat ämne:

I sin jakt på den ”lyckade skolan” fortsätter SvD att gå som katten kring het gröt. Man är uppenbarligen helt oförmögen att närma sig pudelns kärna.

”Omotiverade och provtrötta elever förklarar inte Sveriges svaga resultat i Pisa-testen.”

”I Sverige har 15-åringar dåliga resultat och det har vi diskuterat mycket. Men är det egentligen någonting att bry sig om?”

Det är tydligen omvärlden det är fel på och inte Sverige!!!

Varför Sverige rasar i mätning efter mätning beror endast på den enormt skadliga invandringen från tredje världen. Är det så svårt att förstå och sedan erkänna?

Jag är övertygad om att svenska 15-åringar idag är minst lika smarta som vi var när det begav sig. Det är ett enormt svek mot de elever som inte har en besutten politiskt korrekt förälder som vet att sätta sina telningar i ”rätta skola”

Det är en styggelse att slakten på den svenska skolan skall få fortgå. Det är dessutom plågsamt provocerande att journalister missköter sitt uppdrag som granskare och inte är hederliga mot sina läsare.

 
Ingen bild

Jenny K

14 april 2015 15:32

Jag är inte medlem i partiet men har följt diskussionerna på sociala medier och gammelmedia.
Jag måste säga att jag starkt ifrågasätter Gustav Kasselstrand och William Hahnes ambitioner. Dessa gossar har under flera års tid utmanat och intrigerat mot partiledningen med ett alldeles för stort ego och en skadlig hybris. De tycker tydligen att de är guds gåva till Sd men i stället är det precis tvärtom, får de inte som de vill ställer de till ett helvete.
Alltid har de vänt sig till gammelmedia för support och har som sagt både expo och fria tider på sin sida för att underförstått så splittring i partiet. Många gamla medlemmar från SvP passar också på att i sociala medier och bloggar så splittring och misskreditera partiledningen.
GK och WH vet mycket väl att detta skadar vårt land men de bryr sig inte
Sd borde ha uteslutit GK och WH mycket tidigare, de har fått så många chanser men fortsatt i samma stil hela tiden.
Jag uppfattar den nuvarande såpoperan som mycket välregisserad från expo med hjälp av de nyttiga idioterna GK och WH.
Nu säger jag inte att jag har helt rätt, men det är så jag uppfattar situationen.
Sd 2018

 
Ingen bild

Tony

14 april 2015 15:51

Det är svårt för utomstående att känna till var
felet ligger i detta infekterade bråk, men en sak
är kristallklar, interna bråk ska inte föras i den
djupt ohederliga Svenska Massmedian och definitivt
inte med krakarna i Expo inblandade,dom har systematiskt
motarbetat SD i alla år, och kommer alltid att jobba
mot partiet! Det är bara att kolla vilka figurer som
finns med där!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

14 april 2015 16:26

Jenny K: "Nu säger jag inte att jag har helt rätt, men det är så jag uppfattar situationen."

Inte bara det att du har helt fel, du har verkligen fått det om bakfoten.

Men du får gärna förklara närmare på vilket sätt GK & WH har "utmanat och intrigerat mot partiledningen" samt på vilket vis de har samarbetat med EXPO på ett sätt som är mer komprometterande än Mattias Karlssons "stasibrev" till EXPO.

 
Ingen bild

Göran

14 april 2015 16:58

Efter fadäsen med Expo kan väl Mattias Karlsson knappast räkna med något personvalskryss i valet 2018.

 
Ingen bild

Lennart

14 april 2015 17:19

Inre stridigheter bland extremhögern alltså. Underbart! :) Låt oss hoppas ni vittrar sönder precis som Ny demokrati.

 
Ingen bild

Traxx

14 april 2015 17:22

@Göran
Jo, jag personligen skall kryssa Mattias Karlsson för utan honom så hade SD inte varit tredje största partiet!
Ungtupparna Kesselstand och Hahne har med råge fulat ut sid med sin kampanj i media. Det är också lite väl magstarkt att få SDU att lägga 100 000kr på en kampanjfilm mot SD, enkom för att två makthungriga juniorer ska rädda sin försörjning!

 
Ingen bild

Lärare

14 april 2015 17:29

Mattias Karlsson och övriga i partitoppen har i flera år varit ute efter att minimera Gustav Kasselstrands betydelse inom partiet.

Först var det "Palestinagrejen", de förordade en tvåpartistat, ja det var väl ingenting att riva upp himmel och jord för, sedan kritiserade de Almqvists petning, inte heller något att reagera starkt över. Ett ungdomsförbund ska väl inte gå i ledband heller, de har all rätt att tycka till i dessa frågor. Visar bara på engagemang, sen får man ta i beaktande att de är unga, kommer säkert lugna ner sig så småningom.

Vad mer har de gjort som retat partitoppen så fruktansvärt att de måste uteslutas?

Hur många ska slängas ut från partikansliet tro?
Det råder åsiktsförtryck inom SD! Så fort någon inte tar avstånd från SDU åker man ut. I vilket annat parti funkar det så?
Kan tala om att många, många medlemmar är fly förb... på Mattias Karlssons diktaturfasoner!



 
Ingen bild

Göta

14 april 2015 17:29

@ Jenny K och Tomas Olsson

Jenny K skriver: "Jag uppfattar den nuvarande såpoperan som mycket välregisserad från expo med hjälp av de nyttiga idioterna GK och WH."

Efter vad som senast framkommit börjar även jag luta åt samma håll. Men det sorgliga i denna historia är ju att Karlsson, Jomshof och Åkesson också direkt och indirekt har stoppat fingrarna i Expos strategiskt utplacerade syltburksfällor.

Jag har varnat många gånger tidigare och gör det igen: Fraternisera aldrig med fienden! Det är falskt, och man riskerar att själv trilla dit så det skvätter om det, särskilt när man invaggas i den felaktiga tron att man själv är den smarte utnyttjaren.

 
Ingen bild

Gute

14 april 2015 17:33

Thoralf, jag håller inte med dig om att någon individ i en grupp inte går att ersätta.
Alla kan ersättas, det handlar bara om tid.

Och ska en grupp kunna fungera och utvecklas så måste de involverade kunna samarbeta.

Att det har varit konflikter mellan SD och SDU har vi insett sedan länge. Unga adrenalinstinna mot äldre erfarna, precis som vanligt.
Och nu var det dags att börja reda ut problematiken, och det som sprids inom media ska man ta med en klackspark.
Det är klokare att spekulera tyst och istället invänta slutresultatet.

 
Ingen bild

Demokratur

14 april 2015 17:50

Fick just en tanke. Ett steg på vägen bort från detta "land" till ett normalt land verkar ju faktiskt vara Norge. En sund och härlig nation med bra färg på regeringen. Enda nackdelen är ju den långa landgränsen till det motbjudande landet i öster... Först Norge. Och sedan eventuellt vidare om det svenska PK-giftet även förgiftar Norge...

 
Ingen bild

Gute

14 april 2015 18:03

Svar till Tobbe S Kl 11:00.

Ja du vet hur det går till, och jag är övertygad om att SD har full kontroll över situationen och möjligheterna!

 
Ingen bild

Larjoh

14 april 2015 18:10

Jag kan inte föstå varför inte vice ordföranden i Sd, Jonas Äkerlund fått förtroendet att under Jimmie Åkessons sjukskrivning
upprätthålla funktionen som ordföranden, vilket i praxis är vedertaget i folkrörelse Sverige.

 
Ingen bild

lassese

14 april 2015 19:13

Mattias Karlsson måste väck från SD helt och hållet! Jomshof likaså. Flirta med Expo och vifta med israeliska flaggan för att fira valframgångarna! Pah!
Jag avsade mig mitt livstidsmedlemsskap när Thoralf mfl byttes ut mot Paula Beiler, etc. Önskar nu jag kunde göra det igen. Plocka bort de där fjantarna och sätt in lite riktigt folk istället!

 
Ingen bild

Martin

14 april 2015 19:49

Visst, SD har en läbbig partiledning. Som inte bryr sig ett smack om demokrati och inte vill ha någon intern idedebatt.

Men jag kan tycka att det här är en ganska naturlig utveckling. SD splittras i en vänsterpopulsitisk del som lovar höga bidrag och bara behåller retorik om en viss reducering av invandringen från sin historia.

Och ett mer konservativt parti som behåller viss nationalistisk retorik.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

14 april 2015 20:00

Göta: "Efter vad som senast framkommit börjar även jag luta åt samma håll."

Ja men berätta då vad det är som har framkommit. Jag undrar nämligen... Eller är det så att ni bara är rubrikläsare?

 
Ingen bild

pg

14 april 2015 22:11

Sitt stil i båten tills officiella uppgifter kommer!
Ingen rök utan eld..................

Uteblir uppgifter, gunga båten utav bara helvete och skaka ur olämplig besättning!

 
Ingen bild

Traxx

14 april 2015 22:52

@pg
Båten gungas för fullt nu, och olämplig besättning kastas överbord allt eftersom....

För ingen vid sina sinnens fulla bruk kan väl på fullt allvar påstå att det är "ledarämnen" som Kesselstrand och Hahne SD behöver för att växa till det näst största - eller största - partiet...

Jag vill även påstå att det i huvudsak är två personers förtjänst att opinionssiffrorna är vad de är idag - Jimmie och Mattias. En långsiktig strategi med tydliga mål, och en tydlig plan dit hän är det enda spm leder framåt. Framgång mäts i röster - inget annat!

 
Ingen bild

Göta

14 april 2015 22:57

@ Tomas Olsson

Läs t ex min kommentar ovan (10:45) samt Hackes kommentar (09:25) inklusive länken.

 
Ingen bild

Jepperdi

15 april 2015 00:24

Under Kasselstrands ledning har SDU vuxit till över 5000 medlemmar. Mängder med skolbesök, lyckade intervjuer i tv och annan media, samt drivit på utbildning av partiarbetare och gjort SDU rumsrent bland ungdomar. Vore både dåligt och skadligt för SD om en sådan eldsjäl och framtidslöfte sparkades från SD.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 11:12

Göta: Ja och? På vilket vis är deras "umgänge" med EXPO som de råkar stöta på på krogen en kväll värre än när lilla Mattias vill att EXPO ska kartlägga partiets egna medlemmar?

 
Ingen bild

Göta

15 april 2015 14:23

@ Tomas Olsson

Vadå värre? Det bör väl tydligt framgå av min kommentar igår 17:29 att jag tycker det är lika illa vare sig det är SD toppen eller SDU som "gullar" med Expo?

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 16:18

"Jenny K skriver: "Jag uppfattar den nuvarande såpoperan som mycket välregisserad från expo med hjälp av de nyttiga idioterna GK och WH."

Efter vad som senast framkommit börjar även jag luta åt samma håll. Men det sorgliga i denna historia är ju att Karlsson, Jomshof och Åkesson också direkt och indirekt har stoppat fingrarna i Expos strategiskt utplacerade syltburksfällor. "

På vilket sätt ska man annars tolka det ovan annat än att du likställer de båda parternas vandel? Vilket jag anser så inte alls är jämförbart. MK hade ett uppsåt. WH/GK hade inte det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards