thoralf

Alla inlägg den 14 april 2015

Av Thoralf Alfsson - 14 april 2015 20:30

 


Jag har i flera olika blogginlägg tagit upp den ”jävssituation” som uppstått sedan kommunalrådet Johan Perssons sambo Malin Almqvist utsågs till länsråd på Länsstyrelsen i Kalmar av alliansregeringen. Länsstyrelsen är den myndighet som till exempel granskar detaljplaner och överklaganden hos kommunen.


Att Malin Almqvist i flera intervjuer i media uttryckt att hon inte deltar i ärenden som berör Kalmar kommun på Länsstyrelsen hjälper inte långt. Bara misstanken om jäv är tillräcklig för mig. Att sedan tillsättning inte gjordes på meriter utan snarare kontakter gör inte saken bättre.


Eftersom Malin Almqvist tidigare varit politiker för Moderaterna både inom landstinget och kommunpolitiken och dessutom suttit i partistyrelsen på riksnivå för Moderaterna är jag övertygad om att det diskuteras politik och arbete vid köksbordet i Bjursnäs om kvällar och helger.


När jag granskade Kalmar kommuns nya affär med Nordic Camping & Resort som arrendator i 35 år av Stensö camping i Kalmar hittade jag en ny liten detalj som gjorde att jag åter igen började fundera över denna jävssituation. Läs mitt tidigare blogginlägg om affären.


Varför värnar inte Kalmar kommun de lokala företagen vid denna upphandling! Böda Sands Camping är en stor aktör som la in ett anbud men som senare hoppade av upphandlingen. Något som jag finner både märkligt och tråkigt!


Varför blev det Nordic Camping & Resort? Hade Nordic Camping & Resort kontakter i Kalmar? Fick Nordic Camping & Resort information om anbuden från andra intressenter? Det är faktiskt frågor som kan ställas och bör ställas!


Varför ställer jag dessa frågor?


När jag synade Nordic Camping & Resorts styrelse fann jag ett samband som kopplas till jävstriangeln. Nedanstående är Nordic Camping & Resorts styrelse.


 


Styrelseordföranden Fred Joakim Skantze i Nordic Camping & Resort har flera andra uppdrag. Bland annat är han också styrelseledamot i ett företag som heter Goodpoint AB. Vem tror ni är styrelseordförande i detta företag? Jo, ingen mindre än landshövding Stefan Carlsson!


 


Bingo för Nordic Camping & Resort! 


Nu är frågan om jävstriangeln har haft inverkan på vem som fått avtalet som arrendator av Stensö camping under 35 år. Jag undrar i varje fall om allt gått rätt till.


Av Thoralf Alfsson - 14 april 2015 18:38

De här människorna är anställda på public service och därmed avlönade av den TV-licens som ”alla” svenskar är ”tvingade” att betala för att vi skall få en ”oberoende” TV-kanal och oberoende nyhetsrapportering och samhällsprogram.


SVT:s anställda har förbanne mig en skyldighet att svara på frågor från licensbetalare. Även besvärliga frågor! Jag anser att cheferna på SVT bör ta ett allvarligt samtal med sina anställda om deras ansvar för de program som de producerar!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards