thoralf

Alla inlägg den 10 juni 2014

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2014 16:46

Idag kan vi läsa i Barometern att Hushållningssällskapet ger sig in i flyktingindustrin. Man har skrivit avtal med Migrationsverket om att ta emot 100 personer vid sitt internat vid Helgesboskolan.


Helgesboskolan ligger alldeles i norra utkanten av Kalmar kommun. Nu kommer således skolan vid Rockneby att drabbas av många nya elever till skolan under kommande läsår. Jag har redan mottagit mejl från oroliga föräldrar.


På Hushållningssällskapets hemsida kan följande läsas.


”Hushållningssällskapet i Kalmar tillhör de äldsta i landet. Det bildades 1811 efter förebilder i Finland och på Gotland. Uppgiften för Hushållningssällskapet var redan från början att utveckla landsbygden för att få resurserna att räcka till för landets befolkning.

 

Enligt min mening handlar detta beslut mer om att öka Hushållningssällskapets resurser, inte att få resurserna att räcka till för landets befolkning, effekten blir det motsatta. Om landets befolkning vore det primära skulle ju inte Hushållningssällskapet ge sig in i flyktingindustrin. Att vara verksam inom flyktingindustrin är dock mycket lönsamt och det lockar allt fler. Något som jag tagit upp i många blogginlägg. Bland annat Lundegårds camping på Öland.


Vinster för privata företag är också fullt accepterat av de rödgröna när det gäller flyktingindustrin. De protesterar inte ens emot vinstmarginaler på 60-70 procent.


Den 5 juni skrev jag ett blogginlägg om miljonrullningen på Migrationsverket. Där framkom det att en anläggning i Delsbo i en inlaga till tingsrätten beräknar vinsten per plats och dygn till 235 kronor i en stämning av Migrationsverket för uteblivet avtal och därmed vinst för företaget.


Med en vinst på 235 kronor/dygn för Hushållningssällskapet och med ett avtal på 100 platser skulle det generera ett överskott på 235*30*100 = 705 000 kronor/månad eller ca 8,5 miljoner kronor under ett år.

 

Jag tror personligen att detta mer handlar om att öka Hushållningssällskapets resurser. Jag blir än mer övertygad om detta när jag läser deras årsredovisning för 2013. Deras verksamhet har ett vikande elevunderlag med stora ekonomiska konsekvenser som följd.


 

  

En förlust på – 10,5 miljoner kronor under 2013 måste givetvis täckas upp på något sätt. I årsredovisningen kan även följande läsas.


 


En likviditetskris är alltså nära förestående om man inte får upp elevantalet till kommande läsår. Ett enkelt sätt att komma ur denna kris är uppenbarligen att skriva ett avtal med Migrationsverket. Jag gissar att Hushållningssällskapet kommer att förlänga sitt avtal med Migrationsverket när de fått "smak" på de lättförtjänta intäkterna.


Givetvis nämns inte dessa omständigheter i artikeln skriven av Barometerns journalist Anders Blank.


Jag noterar också att Centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson sitter i styrelsen för Hushållningssällskapet. Alla känner nog till Centerpartiets syn på invandringspolitiken. Anders Åkesson och hans partikamrater i Kalmar har säkert inte haft några invändningar emot att man gör om Helgesboskolan till stor asylförläggning på skattebetalarnas bekostnad.


UPPDATERING!!


Idag kan vi även läsa att Nybro kommun får en ny asylförläggning om 200 platser i Kungshall. Det är Attendo Individ och familj som tecknat avtal med Migrationsverket. Nybro kommuns politiker har bara att acceptera denna asylförläggning. Läs artikel i Barometern.


Attendo är ju ett företag som sysslar med välfärd. Ett företag som enligt de rödgröna politikerna inte får göra vinster i välfärden. Undrar hur de rödgröna nu ser på dessa vinster i Attendo?

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2014 15:17

Den senaste veckan har jag haft en del intressanta samtal med människor jag mött. Den bild jag får överensstämmer inte med den bild som media gärna vill framställa om Sverigedemokraterna när det gäller våra väljare/sympatisörer.


På grund av diverse omständigheter har jag mött folk i olika yrkesverksamheter de senaste dagarna och det har varit en väldigt positiv upplevelse. Många är väldigt nyfikna på Sverigedemokraterna! En del har redan tagit steget och börjat rösta på SD och säger att de kommer göra det också den 14 september.


Det intressanta är att det ofta är en helt annan kategori av människor som nu börjar rösta på SD. De är tjänstemän, egen företagare och akademiskt utbildade människor. Många har tidigare röstat på moderaterna men är grymt besvikna på Alliansens politik den senaste mandatperioden. Omdömen om Fredrik Reinfeldt är minst sagt hårda.


På flyget upp till Stockholm idag fick jag en flygvärdinna vid min sida (ej i tjänst). Efter ett kort samtal där hennes kritik mot lågprisflygbolagen och hur de behandlar sina anställda och att dessa bolag inte skattar i Sverige förstod jag att hon var ganska kritisk till EU. Jag berättade att jag var sverigedemokrat och satt i riksdagen. Hon berättade då att hon röstat på SD för första gången i EU-valet och kommer rösta på SD i september ;-)


Jag är starkt övertygad om att det pratas om Sverigedemokraterna inom väldigt många yrkesgrupper idag. Jag tror att SD har goda förutsättningar att slå oss in i helt nya väljargrupper idag, till skillnad emot 2010. Vårt arbete i riksdagen kommer utan tvekan bära frukt. Inte minst på grund av att alla partier inom 7-klövern motarbetar oss när det gäller invandringspolitiken! Och det gillas inte av de stora massorna i samhället. Vi är dessutom det enda partiet som vill förbjuda den nya plågan med tiggare som drabbat hela Sverige.


Vi fick många nya valarbetare den 25 maj! Valarbetare som sprider vårt budskap på arbetsplatser, fikabord och vid familjesammankomster.



Den berömda så kallade ketchupeffekten kanske infinner sig den 14 september!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards