thoralf

Alla inlägg den 30 juni 2014

Av Thoralf Alfsson - 30 juni 2014 08:34

Blev idag väckt av en kvinnlig journalist från Dagens Nyheter som hade en rad frågor om Mikael Rosenberg.


Precis som jag skrev i ett blogginlägg för några dagar sedan förväntar jag mig ett avslöjande i media. Ett avslöjande som man släpper dagen innan Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Idag kom det!


För det första litar jag inte fullt ut på uppgifterna i Dagens Nyheter men om det stämmer till 100 procent är det anmärkningsvärt.


Tydligen skall jag nu utnyttjas som ett slagträ i denna historia eftersom det var Mikael Rosenberg i sin roll som valberedningens ordförande som petade mig från riksdagslistan. Enligt den kvinnliga journalisten på DN skulle det bero på att jag dömts för förtal av en kommunist. Något som inte nämndes i februari då riksdagslistan blev offentlig. Men jag gissar att det var journalistens sätt att försöka ”trigga” igång mig. Det misslyckades dock.


Jag avböjde att kommentera Mikael Rosenberg till DN-journalisten. Men som jag sa rent generellt anser jag att den som är dömd för grov brottslighet och dömts till fängelsestraff borde vänta med att kandidera som politiker. Vilket har varit fallet med flera av Sverigedemokraternas politiker, t.ex Runar Filper och Roger Hedlund som nu äntligen får stå på riksdagslistan. Något jag väntat på i flera år då det är mycket duktiga och ansvarstagande personer.


Som ett avskräckande exempel tog jag Eva Öberg som kört bil med 2,15 promille och dessutom hamnade i diket och sedan dömdes till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Domen kom i april 2014 men ändå finns Eva Öberg på Miljöpartiets valsedel till Mörbylånga kommun. Nu tror jag inte Dagens Nyheter och Niklas Orrenius kommer lyfta detta i någon smutskastningsartikel av Miljöpartiet inför deras dag på onsdag i Almedalen.

Men nu vet jag att Dagens Nyheter vet om detta och jag får också bevis för hur de döljer skandaler inom Miljöpartiet om de inte lyfter detta i tidningen under den kommande veckan. I så fall är det skillnad på parti och parti! Eller hur Niklas Orrenius?


Har Mikael Rosenberg döljt detta i vandelsförsäkran och för partiledningen är det allvarligt, inte minst på grund av sin roll som valberedningens ordförande och granskare av alla våra kandidater. Men har partiledningen vetskap om detta så ligger ansvaret helt och hållet på partiledningen och inte på Mikael Rosenberg. Då förväntar jag mig att partiledningen försvarar sina beslut.


Sedan är det ju även så att det inte är media och Expo, IRM som styr hur Sverigedemokraterna agerar i personärenden. Det har partiet ett medlemsutskott som hanterar, oberoende av media och diverse ”vänsterexperter”.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards