thoralf

Direktlänk till inlägg 10 juni 2014

NYA VÄLJARGRUPPER

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2014 15:17

Den senaste veckan har jag haft en del intressanta samtal med människor jag mött. Den bild jag får överensstämmer inte med den bild som media gärna vill framställa om Sverigedemokraterna när det gäller våra väljare/sympatisörer.


På grund av diverse omständigheter har jag mött folk i olika yrkesverksamheter de senaste dagarna och det har varit en väldigt positiv upplevelse. Många är väldigt nyfikna på Sverigedemokraterna! En del har redan tagit steget och börjat rösta på SD och säger att de kommer göra det också den 14 september.


Det intressanta är att det ofta är en helt annan kategori av människor som nu börjar rösta på SD. De är tjänstemän, egen företagare och akademiskt utbildade människor. Många har tidigare röstat på moderaterna men är grymt besvikna på Alliansens politik den senaste mandatperioden. Omdömen om Fredrik Reinfeldt är minst sagt hårda.


På flyget upp till Stockholm idag fick jag en flygvärdinna vid min sida (ej i tjänst). Efter ett kort samtal där hennes kritik mot lågprisflygbolagen och hur de behandlar sina anställda och att dessa bolag inte skattar i Sverige förstod jag att hon var ganska kritisk till EU. Jag berättade att jag var sverigedemokrat och satt i riksdagen. Hon berättade då att hon röstat på SD för första gången i EU-valet och kommer rösta på SD i september ;-)


Jag är starkt övertygad om att det pratas om Sverigedemokraterna inom väldigt många yrkesgrupper idag. Jag tror att SD har goda förutsättningar att slå oss in i helt nya väljargrupper idag, till skillnad emot 2010. Vårt arbete i riksdagen kommer utan tvekan bära frukt. Inte minst på grund av att alla partier inom 7-klövern motarbetar oss när det gäller invandringspolitiken! Och det gillas inte av de stora massorna i samhället. Vi är dessutom det enda partiet som vill förbjuda den nya plågan med tiggare som drabbat hela Sverige.


Vi fick många nya valarbetare den 25 maj! Valarbetare som sprider vårt budskap på arbetsplatser, fikabord och vid familjesammankomster.



Den berömda så kallade ketchupeffekten kanske infinner sig den 14 september!


 
 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2014 15:27

Helt enig. Jag har 8 års eftergymnasial utbildning och röstar numera SD.. Verkligheten är för långt ifrån medias propaganda för att jag inte ska kunna se igenom den..

Hörde nyligen en av mina vänner som skulle rösta på SD i höst för första gången någonsin.. han har röstat på moderaterna i alla val sen han fick rösträtt..

 
Ingen bild

Gästläsare

10 juni 2014 15:35

Sedan 2010 kan jag säga att jag är en stolt Svensk Social Sverigedemokrat, Å kommer så att förbli.

 
Ingen bild

seson

10 juni 2014 16:13

Många personer med tyngre akademiska examina kommer rösta på SD. Så även jag efter att ha varit moderat i 50 år. Med tyngre examina menar jag inte de vid Socialhögskola eller liknande examina från annan högskola/universitet.

 
Ingen bild

Stig-Arne

10 juni 2014 16:35

Jag själv och två kamrater har akademisk examen och röstade på SD redan i förra valet.

När väl tillräckligt många med min bakgrund vågar att öppet gå ut med hur vi röstar och varför kommer SD bli lika stort som Danskt Folkeparti. Problemet är att vi har en hittills effektiv Moment 22 -situation... Vi vågar inte, därför att alltför få vågar... Personligen skiter jag i om vänner säger upp bekantskapen - de har ju då bevisat att de aldrig har varit mina vänner.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

10 juni 2014 17:01

Det är helt riktigt Thoralf, det är helt nya grupper som har kommit till partiet eftersom de bemödat sig med att ta reda på verkligheten och inte längre köper de tillrättalagda nyheter de dagligen matas med i gammelmedierna!

Förra veckan hade jag mitt SD-pin på kragen när jag var och handlade och träffade en bekant som väl var så långt ifrån Sverigedemokraterna jag kunde tänka mig, men hon blev förvånad över att jag var för Sverigedemokraterna precis som jag blev förvånad när hon sa att hon röstade på Sverigedemokraterna den 25 maj och skulle göra likadant den 14 september!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2014 17:40

Härliga tider!
Tids nog blir det som i Frankrike där "Deras SD" nu är stört av alla partier. Det är endast en tidsfråga!
Folk är så fruktansvärt less på alla ljugande skojjare.

Den dagen skulle inte jag vilja vara i 7-Klöverns kläder.
Då skall dom få skämmas riktigt ordentligt tycker jag.
Och varför inte få till uppgift att ställa saker tillrätta som de ställt till med? -Ljugande media mm.

 
Ingen bild

Gute

10 juni 2014 17:47

Jag kan intyga att många småföretagare börjar gilla Sverigedemokraterna och framförallt deras anställda, men stödet växer även bland andra grupper, så nu gäller det att få fram lämpliga riksdagsledamöter för det kommer garanterat att bli storslam i September!

 
Ingen bild

Martin

10 juni 2014 17:55

Att förbjuda tiggeri är förtryck. Jämför med statens skatteinsamling? Staten tar mina pengar med våld och tvång. Tiggarna ber helt enkelt bara att jag skall dela med mig, vill jag inte göra det så slipper jag. Staten i sverige blir bara sämre och sämre på att lösa sina grunduppgifter, militärt våld och rättsväsende. Dess krav på mina skattepengar blir alltmer illegitima. Det gör tiggeriförbud från samma eländiga stat alldeles särskilt motbjudande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2014 18:09

Att SD,s väljarstöd ökar och att nya väljargrupper tillkommer, är inte förvånande.
Så som Sverige blivit är inte jag förvånad om SD får runt 15% i höstens val.

Slöjor, bhurkor, halalkött, handskakningsdomar, balkongflickor, hedersvåld, barnäktenskap, gängskjutningar, asfaltläggare, tiggare, flyktingförläggningar, ensamkommande "barn", Ullenhag, Pascalidou, Åsa Linderborg, Thomas Mattsson, Reaschgruppen, Schyman, Soraya Post, gruppvåldtäkter, rån mot svenskar, rasism mot svenskar, åldringsrån med mera, med mera.

Allt detta reagerar självklart många svenskar på.

 
Ingen bild

Pepparholm

10 juni 2014 18:27

Du har rätt. Jag har haft höga positioner i stat och företag. Röstat Höger/Moderat i motgång och medgång i mer än 50 år. Men nu går det inte längre. Min röst på Reinfeldt var i verkligheten en röst på Miljöpartiet i senaste valet. Därför blev det SD i EU-valet och det blir SD i höst.

 
Ingen bild

Jag

10 juni 2014 19:12

Du har så rätt, så rätt Thoralf. Högskoleutbildad, flerbarnsmamma, egenföretagare, höginkomsttagare, villaägare, landsortsboende. Alltså så långt ifrån journalisternas bild av arga, lågutbildade, arbetslösa, vita män på landet. Oj, oj, om de bara visste! Skutan är på väg att vända!

 
Ingen bild

VargMan

10 juni 2014 19:24

@ Martin.. Du inser väl att alla godhetsknarkare som hyllar tiggeriet medverkar till att skapa en ny underklass och att Sverige återigen får massor av kåkstäder och misär?
Är det förbjudet att kriminalisera stöld också, om det sker för att NN har behovet av X sak? Kan vara mat, man vara kläder, kan vara en TV..

 
Ingen bild

Tommy

10 juni 2014 19:28

Höga positioner i stat och företag, 8-års eftergymnasial utbildning, annan höjd på examen än Socialhögskolan, dessutom två kamrater med akademisk examen som tänker likadant, man har röstat mer än 50 år på M men nu fått nog.
Att de lyckades hitta hit just idag? Stor humor.

 
Ingen bild

Tommy

10 juni 2014 19:31

Där kom kvinnan som bonus. Hon har dessutom gått på högskola, är egen företagare och höginkomsttagare. Lysande

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2014 19:35

Här är en synnerligen angelägen tråd att studera för sd:s kampanjgeneraler. Oj så mycket kreativt och humoristiskt för att inte säga genialt det finns ute hos Sverigevänner runt om i landet.
https://www.flashback.org/t2390478

 
Ingen bild

Tony

10 juni 2014 20:01

Normalt sett, så skulle jag inte jubla när människor
sägs upp från sina jobb, men när det gäller den
Svenska media kåren så är det svårt att låta bli!
Så när det Bonnier ägda Sydsvenskan slås ihop med
Helsingborgs Dagblad kommer 200 personer att få betala
för den folkfientliga inställning som Media har tagit
genom att dom förloras sina jobb, givetvis tråkigt för
dem, men knappast överraskande, för om inte Media vill
ändra inriktning så är köpbojkott av deras alster den
enda möjlighet som köparen har att få dem att tänka om!
Det är en medicin som borde prövas på många fler av
dagens så kallade nyhetsmånglare, för utan köpare har dom
knappast någon möjlighet att överleva!

 
Ingen bild

Tony

10 juni 2014 20:08

Tommy:
Tror du att du är den ende i Sverige som har akademisk utbildning, och är den utbildningen något att vara så
oerhört kaxig över?

 
Ingen bild

Lärare

10 juni 2014 20:13

Stämmer bra det!

Har i min bekantskapskrets många (välutbildade) som nu kan tänka sig rösta på SD.
Flera av mina f d kollegor kommer även rösta på partiet.
Alltså det är inte bara arbetslösa unga lågutbildade män som röstar SD.
Fler och fler har vaknat!
Vi är numera ett parti för hela svenska befolkningen!
Ser bra ut inför höstens val.
Gissar på runt 18-20%!

 
Ingen bild

internrasism

10 juni 2014 20:18

Tommy, är detta en ny signatur i kompisklubben internrasism, eller är det en nyrekryterad?

 
Ingen bild

Tommy

10 juni 2014 20:24

@Tony
Nej ggr2.
Du såg alltså inte humorn i inläggen.

Jag säger för övrigt inte att det finns akademiker som röstar på SD.

 
Ingen bild

bonnläpp

10 juni 2014 20:35

@Tommy, fick du inte lära dig i skolan att varje medborgare har en röst? Vad vederbörande har för utbildning är sak samma.

Enbart trams att diskutera vad för utbildning folk har med andra ord. Att du har mindervärdighetskomplex behöver du inte överföra på andra. Bara vänstergrupper som försöker göra något av vad för utbildning folk har.

När du har växt upp och fått lite erfarenhet så kommer du att förstå att skolan är inte så utbildande som du tror. Utan det är den erfarenhet du skaffar dig efter skolan som är den viktiga. Många som bara gått LHS-utbildning är klart intelligentare än töntar som ältar utbildningsnivå hela dagarna.

Men som sagt, det kommer du att förstå om kanske trettio år och då kommer du att skämmas för vad du uttrycker idag.

 
Ingen bild

Anders

10 juni 2014 20:38

Någon flygbolagsanställd kommer säkert kolla upp vilken flygvärdinna som satt bredvid Thoralf och sprida det vidare. Inte särskilt smart gjort va?

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

10 juni 2014 20:49

Det finns 1,7 miljoner röstberättigade pensionärer i Sverige.
De är troligen inte så datorvana, utan får sin huvudsakliga information från kvällstidningar och TV
(eller den miljöpartistiska personalen på ålderdomshemmet).
De har troligen varit sossar och gillat Tage Erlander och Sverker Åström.
Tage Erlander (1962):
"Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."
Sverker Åström (1990):
"Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”
Pensionärerna har sett det gamla fina Sverige, men kanske inte ser vart vi är på väg.
Där har du de nya väljargrupperna!

 
Ingen bild

Tommy

10 juni 2014 20:50

@Bonnläpp
Nu ironiserade jag över de inlägg som plötsligt dök upp på bloggen. Du verkar inte heller se det komiska.
För övrigt kan man ju undra över det här med komplex.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2014 21:18

För egen del gäller mest LHS. Men lite praktisk gymnasieutbildning och bra befäl som gav bra utbildning i lumpen.
Men, jag har "skådat ljuset". Går man tex. journalistutbildning verkar den förmågan försvinna dag 1...

 
Ingen bild

Martin

10 juni 2014 21:46

@VargMan
Nej, stöld är lagligt. När staten gör det. Men tydligen skall det inte vara tillåtet att be om ett FRIVILLIGT bidrag?

 
Ingen bild

Odalbonde

10 juni 2014 21:59

Thoralf. Likadana erfarenheter här med. SD 2014.

 
Ingen bild

fd kollega

10 juni 2014 22:09

Högskoleutbildad med examina, kön oviktigt, hög position inom mitt gebit och röstat på SD sedan 2010.

Följer en hel del bloggar och här är ett guldkorn, kan SD ta till sig lite av denna retoriken i valdebatten så vinner de några mandat till:
http://ledarsidorna.se/2014/06/kan-man-ha-ett-halvt-pass/

 
Ingen bild

OT

11 juni 2014 00:41

Nu när sommaren är här så kan man inte undgå att tänka ibland på när man var barn och oskyldigt sprang omkring barfota och kände varje grästrå kittla under foten. Vem har inte lekt med solens strålar och fokuserat dem med ett förstoringsglas?

SD är just detta fokuserande förstoringsglas, där varje svensk av olika sort kan skicka koncentrerade strålar av ljus som får det att bränna till i röven på sjuklövern.

P.S Skicka "Långa Bollar På Bengt": http://www.youtube.com/watch?v=m9db3hQv5uc

 
Ingen bild

World Traveller

11 juni 2014 05:16

Tommy, varför tror du att andra människor ljuger? Du ska inte döma andra efter dig själv.

 
Ingen bild

Ludvig

11 juni 2014 07:15

Jag träffar ofta personer som uttrycker sympati för SD,sådana som för några år sedan hade helt annan uppfattning.

 
Ingen bild

Carina

11 juni 2014 08:20

Själv ställer jag mig väldigt frågande till den grupp media vill fösa in oss SD-väljare i. Jag är tvåbarnsmamma med egen firma och 5 års högskoleutbildning. Dessutom villaägare och Stockholmsbo. Jag tycker det är viktigt att vi väljare vågar berätta om SD från vår synvinke, för vänner och bekanta,l för att trycka tillbaka medias bild av oss och av partiet.

 
Ingen bild

Stig-Arne

11 juni 2014 11:16

Tommy:

Såna som du har en världsbild skapad ā priori - före varje analys, före varje objektiv iakttagelse och oavsett invändningar från andra.

Jag kan tillägga att jag förutom akademisk examen bor i Stockholm och driver två företag.

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 juni 2014 12:57

Hade idag ett ärende till centralorten Högsby , herre du min skapare ,
trodde att vi hamnat fel och hamnat i Bagdad eller Kabul , ruskigt är bara förnamnet och allt betalas med mina/ dina /våra skattemedel !

 
Ingen bild

Thoralf A

11 juni 2014 15:14

Onkel Sven

Jag tror att det till och med är värre i Högsby än vissa förorter i Stockholm.

Flera mindre orter kommer gå samma väg som Högsby. Snart är hela Högsby ett utanförskapsområde.

 
Ingen bild

seson

11 juni 2014 16:55

Vet svenska folket att personer som erhållit PUT i ett europiskt land med automatik får rösta i svenskt kommunalval. Givet att personen anmält önskan att rösta 30 dagar före röstdag och har boendeadress i svensk kommun. Inget hindrar personen att efter valet återvända till det land PUT givits personen.

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 juni 2014 16:55

Ja Thoralf , det börjar mörkna mer och mer i "förorten" Berga bla .

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juni 2014 18:16

Jag ser att du påstår att jag ljuger. Att det är konstigt att jag kom in på Thoralfs hemsida just i dag. Dina argument är svaga och typiska för den som önsketänker. Och oförskämda mot mig. Låt oss fortsätta och tala klartext med sakliga argument och sedan får vi se vem som jublar i höst.

 
Ingen bild

Joachim

11 juni 2014 21:22

Vilket bolag arbetade flygvärdinnan för? Jag fick häromdage höra en lustig historia från SAS personal: I Italien finns det en flygplats, oklart vilken, som tydligen används flitigt av resenärer som ska till Somalia. Tydligen är det så många, trots att man "flyr" från samma plats, "svenska medborgare" som nyttjar linjen att svenska anställda på flygplatsen tycker det har blivit så pass pinsamt att många inte längre berättar att dom kommer från Sverige.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juni 2014 23:13

@Joacim.
Kan du hitta flygplatsen?

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 juni 2014 08:51

Är det bara jag som är pensionär här som kommenterar ? Har fått för mej att invandringens kostnader påverkar pensionerna , allt hänger ihop ! Pensionerna sänktes med 2,7 procent vid årsskiftet borde vara många som protesterar !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards