thoralf

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2014

DE RÖDGRÖNA LEGALISERAR HAMAS

Av Thoralf Alfsson - 31 oktober 2014 18:08

Den rödgröna regeringen med statsminster Stefan Löfven, vice stasminister Åsa Romson och utrikesminister Margot Wallström har genom siit erkännade av en palestinsk stat i praktiken även legaliserat terrororganisationen Hamas som styr i Gaza. Att ”erkänna” Sverigedemokraterna på hemmaplan är dock inte aktuellt hos de rödgröna eller vänsterpartiet.


Uppenbarligen tycker de rödgröna att Hamas är mer rumsrena än Sverigedemokraterna! Om man skall döma efter deras agerande.

 

Nu väntar vi bara på det första statsbesöket från Palestina till Sverige. Nobelkommittén får väl även skynda sig på att bjuda in någon från Hamas till nobelfesten.

 

Erkännandet av Palestina som stat skickar enligt min mening även positiva signaler till IS från den svenska regeringen. Terrorister som terrorister skulle jag vilja säga.


Vilken sida Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står på har jag aldrig behövt tvivla på sedan jag besökte den så kallade fredsdemonstrationen i januari 2009 på Larmtorget i Kalmar. Jag har länkat många gånger till detta blogginlägg men idag finns anledning att göra det ännu en gång.

 
 
Ingen bild

Per

31 oktober 2014 18:22

Det positiva med detta är väl att vi förhoppningsvis inte kommer med i Nato den närmaste tiden.

 
Ingen bild

Rune

31 oktober 2014 18:33

Att erkänna eller inte erkänna Palestina kan man ju ha olika åsikter om. Jag har inte så djupa kunskaper för att ha någon bestämd mening om saken.
Men jag är förvånad över brådskan hos Lövfen och kompani med att erkänna Palestina. En av de allra första sakerna som den nya regeringen uttalade sig om var att erkänna Palestina. Varför denna brådska? Man skulle ju kunna tro att det kunde finnas mer angelägna saker att ta tag i början för en ny regering?

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2014 18:47

Som äkta svensk skäms jag oerhört över detta erkännande. Nu väntar vi på nästa erkännande, då av IS. Allt för att ställa in sig hos de Muslimer som lever i Sverige.

Det man verkligen kan undra över är om någon tanke ägnades åt jämställdhetssituationen och HBTQ-frågorna i "Palestina", men det är säkert väldigt underordnat i sammanhanget...

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2014 18:52

@Rune.
De vet att deras "regering" kan falla snart. Då gäller det att ta snabba beslut som deras väljare gillar.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

31 oktober 2014 19:30

Men å andra sidan, om man kan erkänna den blodtörstiga terrorstaten Israel kan man utan betänkligheter även erkänna dess trätobroder. Ser inga problem med det. Hamas eller Mossad...

 
Ingen bild

realisten

31 oktober 2014 19:36

Det brittiska parlamentet har också röstat för ett erkännande av Palestina.

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2014 19:43

@Tomas Olsson.
"Blodtörstiga". "Terrorstat". Dubbelfel. Finns det ett enda land i regionen där medborgarna har samma frihet och jämställdhet som i Israel..?
Att Israel lärt sig att det är bättre att vara hammaren, än att vara spiken är självklart. Judarnas historia är ju ingen rolig historia..
Läs igenom Hamas stadgar innan du kommenterar nästa gång...

 
Ingen bild

Jonas

31 oktober 2014 21:18

Inget ont som inte har något gott med sig. Nu finns det ju ett "land" att utvisa alla dessa "statslöaa" till.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

31 oktober 2014 21:22

Vad spelar de egna medborgarnas frihet och jämställdhet för roll när staten bombar, skövlar och skapar oro i andra länder?

Judarnas historia särskiljer dem inte från något annat folk i historien. Och även om det vore så legitimerar det inte Israels handlande.

Jag behöver inte läsa ett skit. Israel har inget som helst existensberättigande. Men om rätt ska vara rätt så erkänner man både Israel och Palestina eller inget av dem två.

Den här sionistiska indignationen som härskar inom SD är för mig ett mysterium.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

31 oktober 2014 21:33

Skrev fel, menar chauvinism och inte indignation.

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

31 oktober 2014 21:47

Realisten: Det stämmer att en majoritet av Labours representanter röstat för ett erkännande, men då det är en majoritet av en minoritet så kan man långtifrån dra de slutsatser du gör!

 
Ingen bild

Lasse

31 oktober 2014 22:03

För trettio år sedan kunde man läsa
" Palmes nästa gäst Khomeini" på muren vid Sergels torg

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2014 22:30

@Tomas Olsson.
Om Israel bombar mm, är det givetvis pga. av en anledning. Eftersom man är omgivet av ett antal fientligt inställda grannländer och terrororganisationer måste fingret alltid vara nära avtryckaren.
Alla dessa reaktioner på fientliga angrepp övervägs säkert väldigt noga, då man alltid tar en politisk risk. Men att visa eftergift mot omgivningen kan bli förödande.
Återigen, läs på om Hamas stadgar...

 
Ingen bild

Tomas Olsson

31 oktober 2014 22:47

Hamas stadgar väger lätt om man jämför med den Israels expansiva politik som är folkrättsligt vedervärdig.

En tänkvärd jämförelse: Tänk dig att någon bryter sig in i ett hus, mördar husets ägare och låser in yngsta barnet i garderoben. Sen utser man sig som husets rättmätiga ägare. Ibland när ungen för oväsen går man in och spöar upp barnet med jämna mellanrum och om barnet råkar sparka tillbaka ser man det som en orättfärdig attack som förläner ytterligare misshandel.

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2014 23:11

@Tomas Olsson.
Eftersom du trots allt har koll på Hamas stadgar så skriv dem gärna här.
Speciellt det som handlar om Israels existens...

 
Ingen bild

Tomas Olsson

31 oktober 2014 23:24

Hulda:

Jag har inte läst Hamas stadgar och jag tänker heller inte göra det av den anledningen att jag inte bryr mig. Jag bryr mig heller inte om Israels vara eller icke vara. Inte heller brinner jag för Palestinas och Hamas kamp, jag anser att judarna/israeler och palestinier kan sköta det där själva utan inblandning från något - däremot kan jag kommentera de ojämna förhållanden som råder. Israel med en av världens modernaste arméer och kärnvapenstat samt att de erhåller miljardbidrag från USA varje år bör inte klaga när det folk som de har trängt undan gör motstånd - om än så med några raketer som knappt har styrfart.

Som nationalist (nåja, nationalkonservativ) skulle jag också vara upprorisk om ett folk som (rent hypotetiskt) hade bott i Sverige för 2000 år sedan kom tillbaka och, med understöd av världens enda superstat, började annektera delar av Sverige och begränsa svenskarnas levnadsförhållanden. 
Lassekolja

Lassekolja

31 oktober 2014 23:51

Oavsett hur Tomas Olsson och de rödgröna ser på Israel/Palestina så räcker det för mig att Sverigedemokraterna står fast vid sympatier för demokratin Israel och tar avstånd från terroristerna i Gaza. Att erkänna de senare är lika huvudlöst som pinsamt. När man vet att man får tiofalt tillbaka om man skickar dessa amatörraketer till Israel, då måste man vara mer än korkad. Säger en del om både tankeförmåga och sätt att tänka. Att sätta sin egen prestige före kvinnors och barns liv, det kallar jag islam i ett nötskal. Omöjligt att förena islam och demokrati. Därför är jag glad att SD finns, Moder Svea´s enda chans att överleva!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lena

1 november 2014 01:02

Visst är det underligt att den nya regeringen som första åtgärd var att erkänna Paletina. En dag får vi kanske veta varför det var så bråttom och håller med @Lassekolja och Hulda mk1 att det var huvudlöst att göra så. Anser verkligen att så stora ändringar av utrikespolitiken ska grundas. Nu bestäms det över våra huvuden.
Däremot så håller jag med @Thomas Olsson att Israel är en kärnvapenmakt och erhåller miljarder dollar från USA (betalda av USA:s skattebetalare) för militära ändamål. Många judar i Israel är av samma uppfattning. Det handlar ju om makt och vi talar här om ledarskapet, inte om folket som inte har mycket att säga till om på någon sida. Men uppriktigt , visst vill vi att denna konflikt någon gång ska få ett slut?

Har just inhandlat en bok av en judisk professor i historia, Shlomo Sand, han har skrivit boken "The invention of the jewish people". Genetiken stödjer hans teser om att 98 % av de som kallar sig judar är konvertiter från det Kazariska riket på 750-talet (nuvarande södra Ryssland, bl.a Ukraina) De enda äkta judarna är de sefardiska judarna, de har semitiskt blod. Jag vet att allt detta låter hur underligt som helst och det tar sin tid att smälta det som vi har fått läsa oss om historien. Jag tror att vi kommer att få omvärdera så mycket och allt beror på rena lögner i skolböcker, filmer etc.

En annan som skrivit om detta är författaren Arthur Koestler(också han jude från en sionistisk familj, han bröd dock helt med sin sitt engagemang inom kommunismen redan 1938) i boken "The thirteenth tribe"(den trettonde stammen) skildras historien om varifrån judarnas ursprung. De har iallafall inte genetisk anknytning till området Palestina.

En stilla undran: vad gör USA i Ukraina? Varför gick Kissinger ut till en stor tidning i USA för två år sedan och sa att om tio år kommer staten Israel inte att existera? Varför ska Storbritannien erkänna Palestina? Vilken härva...

http://en.wikipedia.org/Shlomo_Sand

http:/sv.wikipedia.org/wiki/Arthur_Koestler

 
Ingen bild

Morningstar

1 november 2014 02:43

@Lena. Världsregeringens huvudstad kommer att bli Astana, Khazakstan.

http://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-astana-khazakhstan/

 
Ingen bild

Stefan A.

1 november 2014 03:52

Borde inte riksdagen få ta ställning till en så pass kontroversiell sak som att erkänna Palestina som en stat, men då riskerar förstås 38 % - regeringen att förlora, nuvarande politiker har lämnat en gammal god Svensk sed som försiktighetsprincipen, och nu skall man "gå före" med både det ena och det andra utan egentligt mandat från väljarna, lutar åt att det i framtiden blir flera folkomröstningar för att begränsa 38 % - regeringars storhetsvansinne.....

 
Ingen bild

Tony

1 november 2014 08:44

Tomas Olsson:

Du reagerar över att USA förser Israel med stora bidrag, men
har du någon gång tänkt till om hur mycket det mjäkiga Sverige
förser Hamas krigsorganisation med? Att överhuvudtaget bidraga
ekonomiskt till en regim som på sitt program har som mål att
radera ut en annan stat från jordens yta är mycket förkastligt!
Sen tycker jag heller inte du ska glömma att alla dom krig som
förekommit där aldrig startats av Israel, att sen Israel på alla plan är överlägsna krigshetsande Araber är ju naturligtvis
nesligt för dessa, men odlar man hat, så får man skörda hat.
Men om du hade fått bestämma så skulle ju naturligtvis Israel
låta Araberna förgöra dem, precis som dom lovat!

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 november 2014 08:48

@Tomas Olsson.
Nu gillar jag inte allt som en Jude sysslar med. Deras Koscherslakt är lika vidrig som Muslimernas Halalslakt.
Men Judar har genom många, många år blivit utsatta för ett enormt förtryck och i vår tid inte bara Hitlertyskland bör skämmas. Även Stalins Sovjet begick stora övergrepp.
Det är idag det land i regionen där människorna har störst frihet, vilket speciellt kvinnorna i grannländerna ofta saknar.
Vi ser också hur följuget media är. Sveriges Radios Cecilia Ude'n uttalade sig för några veckor sedan och sade då att Israel konrtollerar Gazas gränser.
FEL, stort fel. Gaza har en runt 10 km lång gräns mot Egypten. Men den stängda gränsen passar inte in i medias styrning av läsare/lyssnare. Att få människor att hata Israel och bundsförvanten USA pågår ständigt. Samma med Västbanken. Österut finns Jordanien...

Och Tomas, att Israel troligen har kärnvapen gör inte mig det minsta sömnlös. Däremot oroas jag av diktaturen i Nordkorea och deras kärnvapenförsök.
Om Iran håller ingångna avtal om nedrustning av sina kärnvapenforskning vet ingen, och det oroar säkert Israels politiker.
Inte heller lagrar Israel vapen i skolor, sjukhus och bostadsområden. De avfyrar inte heller några raketer från parkeringsplatser, sjukhustak osv.

Läste också om att Hamas avrättade ett antal "förrädare" efter Israels senaste upprensning mot Gaza. Dessa rättsövergrepp är det tyst om i Sverige. Borde inte dessa mord generera samma starka kritik som att en Eritreansk journalist som vistades ett tag i Sverige nu sitter fängslad utan rättegång sedan länge i sitt hemland..

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 november 2014 08:52

@Tont.
Klockrent! Hur många miljarder har inte Västvärden vräkt in i Gaza. Man undrar var de pengarna finns nu...? Arafats änka lär leva gott och vapenimporten till Gaza pågår ständigt...

 
Svensson

Svensson

1 november 2014 10:43

Det räcker inte med att den Rödgröna regeringen får kritik i Sverige,nu ser dom till att få kritik överallt i världen.Stefan Löfven tycks vara en rubrikernas man.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tomas Olsson

1 november 2014 11:02

Hulda: Har du hört talas om en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option nej jag tänkte väl det...

Återigen, bara för att ett folk har varit förtryckt tidigare i historien ger det en inte carte blanche att bete sig hur som helst idag. Alla folkgrupper har någon gång i historien varit förtryckta, förslavade, hotats av utrotning av en annan folkgrupp. Alltså, det finns inget som särskiljer judar som folkgrupp från någon annan folkgrupp, inte ens oss svenskar.

 
Stefan K

Stefan K

1 november 2014 11:14

Visst har socialdemokratin starka band till Hamas, om det råder ingen tvekan. Ingen har väl glömt detta?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=848544

Hamas stadgar som det skrivs om i några kommentarsfält är dessa
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hamas_stadgar
Kanske en orsak till att antisemitismen i Sverige gror bland Mellanösterns folk.

Apropå Socialdemokraterna. När de nu sitter vid makten och Morgan Johansson är justitieminister, varför inte ta chansen att ta upp detta på dagordningen igen?
http://www.expressen.se/kvp/infor-temporart-medborgarskap/

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Eric H

1 november 2014 12:38

Känn dig hedrad, Tor-Alf, vi tycks ju ha fått hit ett antal "hemlösa"?
Både från "Realisten" som gått i putten och besvikna Svp:are som inte fattat hur den förnuftige svensken tycker. Antisemitism hör vanligen hemma på vänsterkanten, (dvs hos s mp v) enl principen"min fiendes fiende är min vän" samt hos de avund(s)juka, judarna har överlevt genom att hålla ihop och att utbilda sig, vanligen över genomsnittet, dvs tvärtom vad vi gör i Sverige..

Thoralf Alfsson

1 november 2014 17:08

Jag försöker radera dessa kommentarer så snart jag kan. Men jag kan inte sitta vid datorn varje minut.
När kommentarerna blir för många blir jag tvungen att moderera!

 
Ingen bild

tant Gul

1 november 2014 12:57

Alla ni som tror er veta - som känner SANNINGEN - judar eller araber - vem startade krigen, vem bär skulden?

Här följer 4 förklaringsversioner. Vilken är MEST sann?


Svenska WIKI
1967 års arab-israeliska krig eller Tredje arab-israeliska kriget, utkämpades 5-10 juni 1967 mellan Israel och de arabiska grannstaterna Jordanien, Syrien och Egypten. Irak, Saudiarabien, Kuwait och Algeriet bidrog med trupper till den arabiska sidan. Kriget inleddes då Israel attackerade Egypten. Under sex dagar erövrade därefter den israeliska armén Västbanken från Jordanien, Golanhöjderna från Syrien samt Gazaremsan och hela Sinaihalvön från Egypten.


Populär Historia
Våren 1967 stod Mellanöstern inför ännu ett krig. Efter de israelisk-arabiska krigen 1948–49 och 1956 hade konflikten fortsatt. Palestinsk gerilla, fedayeen, använde baser i de arabiska grannländerna när den slog till mot mål i Israel. En av de mera framträdande gerillaledarna, Yassir Arafat, grundade sin Fatah-rörelse och 1964 gick en del gerillagrupper samman i den palestinska befrielseorganisationen, PLO. De FN-trupper, varav en svensk bataljon, som sedan krigsslutet 1956 hade hållit positioner mellan Israel och Egypten, kunde inte förhindra gränskriget. Under maj månad 1967 ökade spänningen betydligt. De arabiska krigsmakterna inledde en uppladdning intill Israels gränser, samtidigt som president Nasser i Egypten beordrade FN-förbanden att lämna regionen. Precis som 1956 spärrades Tiransundet av egyptiska och saudiska styrkor. Sjöfarten på Eilat i Israel stoppades.


NationalEncyklopedin
Sexdagarskriget, det tredje arabisk–israeliska kriget. I början av 1967 ökade spänningen vid gränsen mellan Israel och Syrien, och i april utkämpades israelisk–syriska mark- och luftstrider. Syrien vände sig nu till Egypten och åberopade den militärallians som 1966 ingåtts av de båda staterna. Den 14 maj 1967 började egyptiska trupper marschera upp mot Israels gräns.


BBC documentary
Israel started it all .
Publicerades den 15 jul 2014
BBC documentary about how Israelis invaded Palestine, Egypt, Syria and attacked Lebanon. Israel started the 6 day war and therefore caused the 78' war. Egypt at least got back their lost territory and Syria got back only 1/3 of their own. Israel is not the country you think it is, they are thiefs, and murderers.
http://youtu.be/QQh6yovxBag

 
http://youtu.be/QQh6yovxBag

http://youtu.be/QQh6yovxBag

1 november 2014 12:59

http://youtu.be/QQh6yovxBag

http://youtu.be/QQh6yovxBag

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 november 2014 13:42

UÄ : Nyrenoverade Solhöjden i Berga Högsby kommun är ute till försäljning , det finns flera spekulanter , kanske ett blivande asylboende ? Det finns ju gott om aktörer som inte drar sej för att sko sej på skattebetalarnas bekostnad ! Misstänker att jag får rätt !

 
Ingen bild

Lena

1 november 2014 13:52

Vill bara inflika att det viktigaste för mig är att det blir fred i Palestina, ja faktiskt i hela Mellanösternregionen. När man läser här, alla som vill förmedla sina länkar så har det gått lite för långt. Många blir upphetsade och håller på sin teori. Men vi vet inte allt, så det behövs mycket kunskap men ändå viktigt att ta allt med en nypa salt. Jag har inget intresse av att vara PRO den ena eller andra parten.
Men en sak är säker, vi har alla blivit lurade, genom ett manipulerande media och även i historieböcker samt filmer.

När det gäller den rödgröna regeringen så verkar de i alla fall vara ute o cykla. Varför var det prompt nödvändigt att ta detta stegen med ett erkännande av Palestina. För att visa att man står på muslimernas sida? Det kan väl ändå inte hjälpa situationen där nere. Hamas är inget att leka med. Detta måste ske på ett annat sätt om man nu hade varit seriösa.

 
Ingen bild

Stefan A.

1 november 2014 14:18

Varje ny regering vill "rivstarta" och det här ansågs väl lämpligt för att visa handlingskraft, att man då och då kör i diket är kanske oundvikligt om än pinsamt för den rödgröna sörjan....

 
Ingen bild

Observer

1 november 2014 14:27

.
.
.
.
VÅR REGERING S K A L L FÖRETRÄDA O S S!
-INTE PALESTINA
-INTE NORGE
-INTE USA
-INTE KOREA
-INTE JAPAN
...O.s.v
v a d är det som dom inte f ö r s t å r?!!
Förstår dom inte att de är a n s t ä l d a för att företräda o s s?

..Dom skall ha sparken!!!

 
Ingen bild

Observer

1 november 2014 14:55

Det första vår regering gör......
....Är att företräda någon annan!

Och

Deras största utgift i budgeten ....Är till andra!


**** SD UTLYS NYVAL ****

 
Ingen bild

tant Gul

1 november 2014 15:20

Repetition är kunskapens moder!!I all elementär enkelhet råder två alternativ.

1. Staten finns till för folket.

2. Folket finns till för staten.

Det har hitintills inte funnits ngt parti som tillämpar princip 1.

Påstå inte att SD ens gör ett försök i riktning mot princip 1.

Möjligen finns i Schweiz en antydan till att tillämpa 1.

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 november 2014 15:46

Håller med dej fullständigt "Observer " !

 
Ingen bild

Hood

1 november 2014 15:47

Observer:
Du har helt rätt i dina observationer. Den nuvarande svenska regeringen försöker flytta focus från inrikes angelägna problem som behöver adresseras till för oss svenskar sekundära problem.
Regeringen vet att vid "skarpt läge" som det snart blir om budgeten riskerar man ett nederlag.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

1 november 2014 17:04

En suverän stat skall väl ha kontroll över sitt territorium. Om man skall erkänna en stat bör väl regeringen har kontroll över sitt lands territorium.

 
Ingen bild

Hood

1 november 2014 17:17

Nej där har du fel Lars Rose'n, i flumvänsterns o melonpartiets värld gäller inte av världssamfundens vedertagna kriterier.

 
Ingen bild

Stundtahl

1 november 2014 17:43

@ Oserver 14:55
-Nyval ligger nära tillhands -även om ett dyrbart kalas för skattebetalarna-så är vi flera som stödjer ditt upprop!!

 
Ingen bild

Waterbug

1 november 2014 18:46

Har svårt att hetsa upp mig över själva erkännandet av Palestina som stat per se, har lättare att hetsa upp mig över att detta är det första utrikespolitiska utspel som kommer från en väldigt svag minoritetsregering, ty det finns viktigare saker att verka för.

Min åsikt om konfliken är mer eller mindre att båda parterna är idioter och att världssamfundet ägnar på tok för mycket tid och energi åt en hörna av världen som lika gärna hade kunnat falla i glömska, palestinerna är dock de största idioterna eftersom de borde kunna bli ett tämligen framgångsrikt land om de hade kunna lätta lite på den religiösa kvasiprestigen och dra nytta av sin starka granne som nästan kan betraktas som ett slags broderfolk med tanke på hur inflätade de är i varandra.

Både judar och palestinier är tämligen religiösa fanatiker, även om deras fanatism uttrycks på lite olika sätt är båda parterna ett utmärkt bevis på hur religion kan begränsa mänsklig utveckling.

Avstånd från allt istället för erkännande hade varit bättre.

 
Ingen bild

Peter

1 november 2014 18:53

@Lena jag skrev ett inlägg till dig som @ThorAlf kände sig nödgad att radera.
Då kan man fråga sig varför?
Få man bara kritisera Islam och muslimer men inte sionister och Judaismen?

@Thoralf upp till bevis och förklara exakt vad du inte tillåter på din blogg, ex exakt vad i mina kommentater som du känner att du bara måste radera. Och kom inte med tidigare påstårnde att jag hatar mågpn, sprider hat eller lögnet - utan vänligen visa respekt och precisera exakt vad?

Thoralf Alfsson

1 november 2014 19:13

Peter

Jag är trött på dina länkar och ditt hat mot judar.

Jag har bett dig sluta kommentera på min blogg men du respekterar inte det. Därför raderar jag dina kommentarer.

Om du vill framföra dina åsikter är det dig fritt att starta en egen blogg. På min blogg är det jag som har ansvaret och bestämmer vad som skall "publiceras".

 
Ingen bild

Hood

1 november 2014 20:36

Mycket bra Thoralf att du markerar mot rasister och dylika som vill driva sin agenda på DIN blogg.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

1 november 2014 20:46

Trodde jag skulle följa med i storstädningen men glädjande nog vart det inte så.

Antisemitbegreppet är ganska urvattnat, precis som rasism/nazist-dito. Men sen finns det ju vissa sätt att uttrycka sig om judar som folkgrupp som är osmakliga. Tyvärr är det fritt fram i Sverige för "rasifierade" att odla samma myter om vita människor.

 
Ingen bild

Fläcken

1 november 2014 23:44

@Peter

"Få man bara kritisera Islam och muslimer men inte sionister och Judaismen?"

Stämmer bra det, men man bör inte förvånas över den klassiska idén att tillåta kritik gällande allt som omfattar muslimer men i samma veva strypa kritik gentemot sionism och judaism (här är det för den delen fritt fram att klassificera allt under den otroligt lösa termen antisemitism - judehat, men samtidigt förundras över att kritik gentemot muslimer inom pk-världen anklagas för att vara islamofobi eller hat gentemot muslimer). Jag hade lika gärna kunnat posta samma länkar som mitt inlägg raderades för om jag så fascinerades av en viss folkgrupps framgångsanda, vilket inte är helt osant för den delen. Vore det dessutom så att länkarna jag postade i mitt inlägg riktade rampljuset gentemot muslimska makthavare så tror jag att man glatt hade mottagit det för vad det påvisar, och inte mer med det.

Det vore intressant med ett förtydligande på vad specifikt innefattas i begreppet antisemitism, för det verkar som att viss typ av fakta, som hos vissa är mer obekväm än hos andra, inte har något hos bl.a denna blogg att vinna. Jag är inte särskilt förvånad, och skulle kunna kalla det för en inre pk-struktur inom nationalismen, där allt gällande judar är lika förbjudet såsom invandringskritik är förbjudet utanför alternativa media. Vi lider av vårat eget hinder av politisk korrekthet, vill jag mena. Jag vill dock minnas att det är sällan som invandringskritik bemöts med argument istället för våld, censur och dylikt.

Så, här och var får man vara beredd på att viss form av kritik inte är välkommet. Hur är det talesättet går, det där som alltför ofta ger ved på brasan för de som testar att gå hela vägen? De man inte får kritisera...

Sist men inte minst förstår jag att det är Thoralf som har sista ordet, så jag vill förtydliga att jag förstår att i slutändan är det han som sätter reglerna här inne. Inget jag kan göra åt, och så får det vara.

 
Ingen bild

Tony

2 november 2014 09:25

Hur kan då denne Peter stå ut med Medias ensidiga försvarande
av invandringen och vad invandrare tar sig för? Är det något
som skyddas av Media så är det alla brott som begås av invandrare,
där kritiseras verkligen inte Islam och Muslimer, till och med IS
klarar sig från kritik från det hållet!

 
Ingen bild

Peter

2 november 2014 17:50

Tack för klarläggandet @ThorAlf
Det är nog inte jag som är "problemet" eller mina tankegångar och slutsatser, utan du som har ett problem över att inte kunna sätta dig in hur andra resonerar, eller att det öht finns mer av sanningar att finna "därute".
Många är det som lämnat Avpixlat och denna sionistiska blogg som lär gör detsamma, likatyckare är barn som leka bäst.
Om du undanber dig att jag kommenterar ytterligare, då säger jag bara lycka till med "islamofobin" och lycka till med att sprida ytterliga motsättningar och att framstå som en "useful idiot" över vad som tycks vara den verkliga agendan - NWO.
Har du funderat att lägga till Israels sionistflagga jämte din bild? Jag menar, då fattar nog fler vad du står bakom och vad man tydligen inte får kommentera?
Sent ska somliga vakna.
Tack för mig.

Thoralf Alfsson

2 november 2014 17:58

Peter

Din kommentar säger en hel del om din agenda och varför du skrivit kommentarer på bloggen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se