thoralf

Alla inlägg den 12 januari 2014

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2014 19:15

Migga_X twittrar ut en urklipp från ett internt dokument hos Migrationsverket om problemen med vägglös på asylboende. Dokumentet var givetvis inte ämnet att få någon spridning till allmänheten. Då alla svenskar skall veta att det är deras charterresor till solen och semesterorter som är den huvudsakliga orsaken till att Sverige fått en lavinartad ökning av vägglös under de senaste åren.


Att det skulle bero på den stora asylströmmen till Sverige är helt ologiskt enligt pk-etablissemanget och snudd på ett rasism och hets mot folkgrupp att påstå något sådant. Skulle jag skriva det på bloggen skulle säkert IRM anmäla mig för hets mot folkgrupp.


Klippet från Migrationsverkets dokument talar dock sitt eget språk.


 


Anticimex skriver bland annat följande på sin webbsida.


”Vägglusen är ett skadedjur som varit i det närmaste utrotad sedan andra världskriget men som de senaste 20 åren kommit tillbaka. Sedan mitten av 00-talet har antalet vägglöss ökat lavinartat.”

 

Anticimex får uppenbarligen jobba hårt med detta problem. Det skulle dock vara väldigt intressant att se hos vilka personer eller bostäder som Anticimex får utföra sina saneringar.


”2006 gjorde Anticimex 1 000 vägglussaneringar i hela Sverige. 2013 är den siffran uppe i 18 000.”

 

Kan någon räkna ut den procentuella ökningen på sju år! En ökning med 18 ggr på sju år. Men det är ändå lite dråpligt när Anticimex även skriver följande.


”Vägglusfrågan är en samhällsfråga där alla kan bidra, bland annat genom att lära sig hur vägglössen lever och hur de ser ut. Vi behöver även börja prata om det. Ingen mår bra av att stoppa huvudet i sanden”.

 

Stoppa huvudet i sanden! Är det inte precis det som vår myndigheter gör när man hemlighåller viss information som kan vara obekväm om den når den stora allmänheten. Skall man skratta eller gråta?

I somras när jag besökte en av ölands fornborgar, Ismantorps borg såg jag nedanstående affisch. Tyvärr hade föredraget redan hållits. Skulle varit intressant att höra föredragshållarens förklaring till den lavinartade ökning av vägglös i vårt avlånga land i norr. Att förklaringen var Migrationsverkets asylboende fanns nog inte ens på kartan! Men jag kan ju ha fel. Vikingarna kanske drog med sig vägglösen hem till sina borgar på Öland under sina resor i österled.


 

 


Tänk på ditt språk om du skriver en kommentar! Ovårdade kommentarer raderas.


Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2014 10:15

Drivkraften bakom alla dessa vindkraftsinvesteringar är i huvudsak två saker. IPCC och dess klimatalarmism som driver politikerna till förhastade beslut om energipolitiken är en bidragande orsak. Den andra orsaken är pengar. De som investerar ser givetvis en möjlighet att tjäna pengar med hjälp av de subventioner som finns för vindkraften. Att företagen skulle bry sig så särskilt mycket om vårt klimat tror jag inte så mycket på, annat än att de kan använda sig av det i sin marknadsföring.


Om man skall tro den här artikeln i engelska The Telegraph så kommer tydligen EU börja ställa krav på att subventionerna för bland annat vindkraften avvecklas innan 2020.


 


De senaste månaderna har dessutom de som väldigt orättvist kallas för klimatskeptiker fått lite mer utrymme i pressen. Något som jag finner väldigt intressant och något som kan påverka valrörelsen i Sverige. Idag kan man läsa en artikel i Expressen som kritiserar IPCC.


Utan att veta några närmare detaljer om hur diskussion går internt i kommunledningen i Mörbylånga kommun så tror jag att man börjat dra öronen åt sig när det gäller den kritik som riktas mot Cementas planer på att sätta upp 6st vindkraftverk på Ölands södra Alvar. Den 14 januari sammanträder kommunstyrelsen och frågan är om man vågar ta ett beslut om att ge bygglov för dessa vindkraftverk.


Jag har begärt ut yttrande och beslut från Länsstyrelsen och jag kommer publicera dessa på bloggen när jag finner att något borde spridas till en större skara.


Icomos har sänt ett nytt brev till Mörbylånga kommun där man än en gång betonar allvaret i den uppkomna situationen och med skärpa understryker att kommunen kan förlora sin världsarvsstatus. Något som skulle vara minst sagt bedrövligt för Öland men även för Sverige.


Om kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun säger ja till dessa vindkraftverk den 14 januari kommer jag ställa en skriftlig fråga i riksdagen till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth om hur Sverige följer de konventioner vi som nation skrivit under om att skydda våra världsarv från påverkan.

 

I brevet skriver Icomos bland annat följande.


”Det kommer självfallet att runt om i världen och i synnerhet i de stater som ratificerat världsarvskonventionen, att väcka uppmärksamhet – och förvåning – om Sverige nu får ett av sina femton världsarv struket från världsarvslistan.”

 

Jag är väldigt förvånad över att lokal media inte har uppmärksammat detta mer. Men det kanske inte är politiskt korrekt att delge sina läsningar uppfattningar som går emot den gängse uppfattningen i pk-samhället. I Barometern är det helt andra artiklar om vindkraften som lyfts fram.


Ölandsbladet borde ju vara väldigt intresserade av detta men det kan knappast märkas i tidningen, förutom på insändarsidorna.


När inte media vill delge sina läsare vad som pågår är det minst sagt bedrövligt. Nedan publicerar jag hela det senaste brevet från Icomos som skickats till Mörbylånga kommun och till Länsstyrelsen.


 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards