thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2014

VÄGGLÖSSENS ÅTERKOMST

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2014 19:15

Migga_X twittrar ut en urklipp från ett internt dokument hos Migrationsverket om problemen med vägglös på asylboende. Dokumentet var givetvis inte ämnet att få någon spridning till allmänheten. Då alla svenskar skall veta att det är deras charterresor till solen och semesterorter som är den huvudsakliga orsaken till att Sverige fått en lavinartad ökning av vägglös under de senaste åren.


Att det skulle bero på den stora asylströmmen till Sverige är helt ologiskt enligt pk-etablissemanget och snudd på ett rasism och hets mot folkgrupp att påstå något sådant. Skulle jag skriva det på bloggen skulle säkert IRM anmäla mig för hets mot folkgrupp.


Klippet från Migrationsverkets dokument talar dock sitt eget språk.


 


Anticimex skriver bland annat följande på sin webbsida.


”Vägglusen är ett skadedjur som varit i det närmaste utrotad sedan andra världskriget men som de senaste 20 åren kommit tillbaka. Sedan mitten av 00-talet har antalet vägglöss ökat lavinartat.”

 

Anticimex får uppenbarligen jobba hårt med detta problem. Det skulle dock vara väldigt intressant att se hos vilka personer eller bostäder som Anticimex får utföra sina saneringar.


”2006 gjorde Anticimex 1 000 vägglussaneringar i hela Sverige. 2013 är den siffran uppe i 18 000.”

 

Kan någon räkna ut den procentuella ökningen på sju år! En ökning med 18 ggr på sju år. Men det är ändå lite dråpligt när Anticimex även skriver följande.


”Vägglusfrågan är en samhällsfråga där alla kan bidra, bland annat genom att lära sig hur vägglössen lever och hur de ser ut. Vi behöver även börja prata om det. Ingen mår bra av att stoppa huvudet i sanden”.

 

Stoppa huvudet i sanden! Är det inte precis det som vår myndigheter gör när man hemlighåller viss information som kan vara obekväm om den når den stora allmänheten. Skall man skratta eller gråta?

I somras när jag besökte en av ölands fornborgar, Ismantorps borg såg jag nedanstående affisch. Tyvärr hade föredraget redan hållits. Skulle varit intressant att höra föredragshållarens förklaring till den lavinartade ökning av vägglös i vårt avlånga land i norr. Att förklaringen var Migrationsverkets asylboende fanns nog inte ens på kartan! Men jag kan ju ha fel. Vikingarna kanske drog med sig vägglösen hem till sina borgar på Öland under sina resor i österled.


 

 


Tänk på ditt språk om du skriver en kommentar! Ovårdade kommentarer raderas.


 
ANNONS
 
Stefan K

Stefan K

12 januari 2014 19:26

Så det är inte vi som rest charter de senaste 20-30 åren som bär skulden?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tommy

12 januari 2014 19:52

Tipsa Jimmie om det. Kan ju vara en kioskvältare i partiledardebatten i vår.
Valstugorna, avlyssningsskandalen och nu 2014: Vägglössen.

 
Ingen bild

Dumle

12 januari 2014 20:07

bagatell i sammanhanget. Det saknas ett s i rubriken.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 januari 2014 20:15

Ja, som med mycket annat, ska Svenne Banan i hörnsoffans varma hörn, vara ovetande om invandringens baksidor.
Tips: Man kan vid ett utbrott och diskussion om svenskens resväskor som är den politiskt korrekta förklaringen tillföra följande.
Men fråga då alla invandrare från drabbade regioner. Deras resväskor verkar ju vara helt tomma på vägglöss. Hur gör de? Kan inte några anställas som Vägglösskonsulter??
 
Lotta

Lotta

12 januari 2014 20:18

Något alla med lite sunt förnuft utan teflonpanna har räknat ut för länge sedan. Samma som "svenskar" som åker utomlands på jihadresor. Mer oroande är att sjukdomar som förut i princip var utrotade i landet återkommer som exempelvis TBC, Polio men även multiresistenta bakterier. Hur lång tid tar det innan Ebola finns i landet?

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Pepparholm

12 januari 2014 20:29

Generaldirektören för Migrationsverket undanhåller viktig information om skadedjur. När kommer krav från Miljöpartiet på att Danielsson ska avgå?

 
Ingen bild

Thoralf A

12 januari 2014 20:31

Dumle

Ingen bagatell för (S) ;-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 januari 2014 20:36

Mn tycker att det borde ligga på Migrationsverkets ansvar att gå igenom invandrarnas resväskor när de anländer hit. Detta kommer att bli en lika stor samhällskostnad med tiden som Banverkets enorma nuvarande problem...

 
Ingen bild

Matte-Per

12 januari 2014 21:16

Jag har gjort en liten beräkning. En ökning från 1000 till 18.000 på sju år ger en årlig genomsnittlig ökning på 51%

 
Ingen bild

Elisabeth

12 januari 2014 21:46

Är det rasistikt att sätta bagaget i värmekarantän? Billigare än sanering...?

 
Ingen bild

Thoralf A

12 januari 2014 21:52

Elisabeth

Det är givetvis kränkande och skulle anmälas till DO.

 
Lotta

Lotta

12 januari 2014 21:53

Nu är till och med tiggande zigenare vårt ansvar. Det är det ta mig fan inte. Det är de länder dessa individer kommer ifrån som bär ansvaret. Borås kommun betalade 200 000 kr för bussbiljetter år en grupp zigenare för att de skulle kunna åka hem till sitt hemland. Efter en vecka eller två var de tillbaka i Borås igen. Vad fick de pengar till bussbiljetter första och andra gången för inte gick de väl hit?

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Östen

12 januari 2014 22:01

Thoralf. Vilket bra jobb du gör!
Det här är viktigt att allmänheten får reda på.
Samla ihop fakta kring det här och inte minst, säger jag, alla de livsfarliga sjukdomar som polio, hepatit, tuberkulos och hiv. Är det samma sak där?
Sätt någon inom partiet till att samla in fakta kring detta. Låt sedan folk få se vilka lögnaktiga ledare de har idag.

 
Lotta

Lotta

12 januari 2014 22:02

Nytt ämne. Diskuteras om man skall skicka med ett antal öppet homosexuella i svenska OS-delegationen. Jag anser att politik inte hör hemma vare sig inom sport eller musik.

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Olandstoken

12 januari 2014 22:14

Givetvis få ingen gå igenom de asylsökandes packning och inte heller får de visitera dem så de inte tex pengar med sig .

Idag hörde jag något märkligt, en asylsökande gick fram till en expedit i den lokala affären och frågade om lammkött men fick nobben varpå han frågade om kalv och fick nobben även där så den sista frågan blev vad för kött som fans och svaret blev : pig and old kows.

Mannen köpte inget kött då jag påpekade för expediten att det tydligen inte duger med vad för skit som helst att äta.
Av expediten fick reda på att det absolut inte är den billiga maten som köps dvs den som våra pensionärer skramlat ihop till i slutet av månaden.
Pensionärerna svälter och de asylsökande äter kalvfile och lamm , vilken rättvisa det är i detta land nu för tiden.

 
Ingen bild

Elisabeth

12 januari 2014 22:17

Okej! Fast ev utöka det allmänna vaccinationsprogrammet?

 
Ingen bild

Olandstoken

12 januari 2014 22:21

@ Lotta Öppet homosexuella som ska med enbart för att provocera säger jag nej till, sport är lek och något som ska vara roligt varvid man som du säger inte ska blanda in politik.

Varför börjar de inte med sitt skit i något arabland istället , Qatar vore väl fint för dem att visa upp sig dessa muslimer som inte ens vill ta en kvinna i hand.

 
Ingen bild

Per

12 januari 2014 22:56

@Olandstoken

Hur visste expediten att det var en asylsökande?

 
Ingen bild

Olandstoken

12 januari 2014 23:10

Jadu Per vi har få vanliga turister på Öland nu och det är rätt givet då de betalar med Swedbanks kort från migrationsverket.

Jag tippar på att det var ett tjugotal asylsökande inne och tre från bygden, jag har inte orkat bry mig om hur många hundra asylsökande vi har men det märks i den affären att bygdens kunder skyr den.
Jag som Sverigedemokrat bryr mig inte då jag vet att det är politiken det är fel på och få av de asyl sökande som kommit de sista månaderna .
Jag tippar SD kommer få många röster i lokalvalet då det varit asylboende årligen de sista tre åren.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 januari 2014 23:20

Per : Fundera på det ett varv till

 
Ingen bild

Per

12 januari 2014 23:29

Enligt migrationsverkets hemsida får en asylsökande som ordnat egen bostad ungefär 2130 kr i månaden. Bor man på boende blir det ungefär 720 kr i månaden. Det ska räcka till mat, kläder, sjukvård, medicin, tandvård, hygienartiklar och fritidsaktiviteter.

Är du säker på att dom lever så fett?

 
Ingen bild

Per

12 januari 2014 23:32

Varför började jag kommentera saker på en sån här sida? Ett svagt ögonblick från min sida...

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

12 januari 2014 23:43

Sjukvård,medicin och tandvård kostar max 50kr gången.

 
Ingen bild

B-E Johansson

12 januari 2014 23:44

"väldigt intressant att se hos vilka personer eller bostäder som Anticimex får utföra sina saneringar" - Varför skulle det vara intressant?

18 ggr på sju år är 51% per år i snitt. En riksdagsman behöver inte behärska allt. Studentexamen avskaffades trots allt på 60-talet :)

 
Ingen bild

VargMan

12 januari 2014 23:44

@ Per
De har kanske egna pengar? Som du vet så är det inte de fattiga som har råd att ta sig hit, och det finns inget som säger att de gjort av med alla pengar på resan.
Det är mig veterligen heller inget som MV kollar eller bryr sig om vad gäller asylsökande..

 
Lassekolja

Lassekolja

12 januari 2014 23:49

Förekomsten av vägglöss har ingenting med invandring att göra! Det är vi svenskar, som reser så mycket, så nu vet Ni det! Det har jag hört på Sveriges Radio och läst i Aftonbladet och Expressen och då måste det ju vara sant! Eller.....??????
Ohyran i Rosengård är de hemska fastighetsägarnas fel! Det har jag sett på TV, så det så.....

Skämt åsido, helt logiskt att ju större andel av befolkningen, som stammar från MENA, ju mer likt ett MENA-land blir Sverige, inget konstigt alls.
Löss, TBC, polio, helt ny kriminalitet och våldsbrottslighet, bostadsbrist, bilbränder, arbetslöshet, o.s.v o.s.v o.s.v i all oändlighet.
Visst är mångkulturen underbar och berikande! TACK 7:an!!!

http://www.youtube.com/watch?v=EGaYfxNEi7M&feature

 
Ingen bild

Olandstoken

12 januari 2014 23:53

@ Per du är väl inte så naiv så du tror de inte har pengar ?

Många av dessa har sedelbuntar i fickorna att betala med då swedbankkortet är tomt, de som kommer nu har pengar vilket både syns på sedlarna och framför allt på kläderna.

Det är inte bara jag som reagerar på detta utan i stort sätt alla man talar med, folk tror det kommer flyktingar utan kläder utarmade och utmärglade.

En invandrad vän till mig förklarade att de som flyr först från krig är de rika och de kriminella vilket ibland är samma sak, har du ett hem och är fattig så försöker du givetvis in i det längsta att försvara det lilla du har.

 
Ingen bild

B-E Johansson

12 januari 2014 23:55

Ett angränsande, och antagligen större, problem: risk för ny mässlingepidemi
http://bengterikj.se/socialstyrelsen-somaliska-barn-far-autism-pga-d-vitaminbrist.pdf

 
Ingen bild

Olandstoken

13 januari 2014 00:00

@ Vargman ! om jag inte minns helt fel så har de även rätt att ha 100 000 kr på bank och även få bidrag,jag kan ha fel men har för mig det var så.
En svensk får sälja allt de har innan de får hjälp vilket säger en del om svenskhatet regeringen piskat upp för att inte tala om hur illa man behandlar pensionärer.

I andra länder ser befolkningen upp till sina gamla och hjälper dem på ålderdomen men i Sverige finns det inte ens pengar så de kan få gå ut med personal, vilken vidrig människosyn den svenske sjuklöverpolitikern har och dessa ska prata om att alla har samma värde.

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

13 januari 2014 00:04

Per har fel i kostnaderna, bor man på ett boende där mat inte serveras får man 71kr/dag vilket blir ca 2130kr/mån. Finns säkert många som inte har mer kvar efter hyran!

 
Ingen bild

Magentan

13 januari 2014 00:07

Per skrev: "Det ska räcka till mat, kläder, sjukvård, medicin, tandvård, hygienartiklar och fritidsaktiviteter.

Kläder? De kommer inte nakna hit. Att döma av foton på de syriska flyktingskaror som just landat på våra flygplatser har de massor med stora (och eleganta) hjulförsedda resväskor med sig. Så några akuta klädbehov förekommer nog knappast.

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

13 januari 2014 00:08

720kr/mån får de som har maten inkluderad i boendet.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

13 januari 2014 01:45

https://www.youtube.com/watch?v=iczGhK4Jzr0&feature=youtube_gdata_player

Lars Runesson reder ut lite angående ersättningar som betalas ut till nyanlända, jag vet inte men antar att det är efter beviljat PUT
https://www.youtube.com/watch?v=iczGhK4Jzr0&feature=youtube_gdata_player

 
Ingen bild

World Traveller

13 januari 2014 04:33

Per, hur kommer det sig då att ''flyktingarna'' går omkring i de finaste Canada Goose jackorna och har de senaste iphones. De pratar dessutom oavbrutet i sina mobiler. Vilken svensk har råd med det? Och det dröjer inte länge efter att de fått PUT förrän de kör omkring i nya värsting-BMW's. Och när jag är i Dubai i jobbat så ser jag alltid ''flyktingar'' med svenska pass på shoppingresa. Du borde skämmas för din okunnighet och naivitet.
Du tror förstås också att väglössens spridning i Sverige är svenskarnas fel, svenskar som turistat i Thailand och har med sig vägglöss hem i resväskan, för det har du väl läst i Aftonbladet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2014 06:26

Detta är ytterligare en "spik i gammelmedias likkista". Ett "avslöjande" och en "kritisk granskning" som de med avsikt låtit bli att ta i.
Vi som läser Sverigevänliga bloggar och har förmågan att tänka själva, har givetvis förstått varifrån vägglössen kommer ifrån sedan länge.
Detta mörkande är ytterligare ett fult knep mot oss Svenskar och ett försök att bromsa SD,s väljarstöd...

 
Lotta

Lotta

13 januari 2014 07:11

@B-E Johansson

"18 ggr på sju år är 51% per år i snitt. En riksdagsman behöver inte behärska allt. Studentexamen avskaffades trots allt på 60-talet :)"

Vilken riksdagsman skrev det?

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Stefan A

13 januari 2014 07:23

Flörtandet med väljarna, eller snarare media, har börjat, M börjar plötsligt intressera sig för Sveriges försvar ist. för krigande i andra länder, idrottsministern bojkottar invigningen av vinter-OS, skulle inte förvåna om hon börjar vifta med målade naglar, symbolhandlingar som inte kostar någonting men ger stort genomslag i Europas sämsta media, och i Sweden är snart öppna gatustrider och kaos ett faktum, men det vill man inte låtsas om, lättare att på avstånd kritisera andra länders regimer.

 
Ingen bild

Tommy

13 januari 2014 08:03

De har eleganta hjulförsedda väskor, de har iPhone(och pratar dessutom obehindrat) och Canadian Goose samt de köper exklusiva varor i
butikerna. De kommer dessutom inom snar framtid köra värsting-BMW och många har dessutom över 100 000 kr på banken. Dessutom åker de sedan och tokshoppar i Dubai mellan varven(vilken tur att de visar upp passen för World Traveller så vi andra oupplysta får vetskap). Om de inte befinner sig på typ Öland och är dryga mot lokalinvånare och expediter.
Så naiv man varit. Det här är ju världens scoop. Synd att PK-media allierat sig med tokvänstern och Svenskt näringsliv bara.

För övrigt väntar jag spänt på World Travellers resa till Syrien så vi kan få en analys hur det egentligen är där. Han kan kanske dessutom få till en avstickare till flyktinglägren i grannländerna så vi får höra deras uppfattning om Sverige där.

 
Ingen bild

World Traveller

13 januari 2014 08:16

Tommy, jag åker till Dubai på onsdag igen (på väg hem på leave). ''Flyktingarna'' checkar nämligen in på samma flight som mig, därav ser jag deras svenska pass. De kan oftast däremot ingen svenska.

 
Ingen bild

Fotsvettens kung.

13 januari 2014 09:10

Nu har även detta otyg kommit till det kommunala bostadsbolaget i Klmr (enligt Anticimex). I ett område har dessutom avloppet fått spolas 7 ggr under 2013 pga stopp, detta har troligtvis uppkommit pga användande av tidningspapper istället för toapapper, samt nedspolande av blöjor. Dessa svenskar som reser så mkt och envisas med att spola ner diverse saker i toaletten!

 
Ingen bild

Farbror Sven

13 januari 2014 09:14

Hur jag än kollade igår på vänsterpartiets kongress i går så kunde jag inte upptäcka någon form av tolkning för hörselskadade och döva , en solklar diskriminering ! Uruselt!

 
Ingen bild

Magentan

13 januari 2014 09:36

Okej Tommy, i DIN verklighet är det ju ändå så att de magra och utmärglade flyktingarna från Mellanöstern och Afrika kommer stapplande hit hela vägen på sina bara ben med ett litet tygknyte på sina huvuden, där de förvarar passen och alla sina övriga ägodelar.

Självklart måste vi ta av våra feta, välnärda svenska fattigpensionärers rikedomar och lyxiga kläder och dela ut till dem, så de bättre passar in i Bert Karlssons alla nya fashionabla flyktinghotell, som enligt hans egna ord ska vara exklusiva lyxanläggningar och inkludera både simbassänger, gym, sjukvård, tandvård och moskélokaler.

http://www.friatider.se/storsatsning-pa-asylboenden-det-ar-lyxanlaggningar 
Ingen bild

Åke

13 januari 2014 10:25

På 60-talet så fick alla arbetssökande invandrare duscha, tvätta håret och lämna in alla kläder för tvätt osv i speciella mottagningsinrättningar för att just löss och annat inte skulle komma ut och spridas vidare i samhället. Detta har jag själv sett på 16 mm gamla Arbetsmarknadsfilmer från den tiden.

Men allt detta gjordes under ordnade former och på intet sätt kränkande mot de som kom hit, utan just för att hålla en förebyggande ställning mot kackerlackor, vägglöss, sjukdomar osv så att detta inte fick spridning.Det borde införas igen....

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

13 januari 2014 10:39

7500 " svenskar " är hivsmittade enligt Sveriges Radio. Satt i bilen för några veckor sedan och hörde det uttalandet. Det var svenskar punkt slut. Mitt fosterland vart är du på väg.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

13 januari 2014 10:48

Elisabet Höglund skriver i Aftonbladet på nätet att " folk börjar nyktra till när det gäller försvaret ". Ja, bättre sent än aldrig. Nu gäller det bara också att många börjar nyktra till vad gäller massinvandringen. Här är det alldeles för många som är rejält packade. Kanske puckade, vem vet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2014 10:50

Åke...
Det var mycket bättre förr. Det fanns en ryggrad hos Sveriges myndigheter och politiker förr. Då skulle aldrig media mörka fakta.
Nu förväntas vi Svenskar stå med mössan i hand och aldrig misstänka de "nyanlända" för något som helst...
Folkets reaktion på alla problem och gömda fakta runt massinvandringen kommer självklart. Svensken vaknar sakta, men med kraft. Ett ständigt ökande SD är en sund och självklar reaktion och svar.

 
Ingen bild

Hej!

13 januari 2014 12:18

...är detta året då vi fick kåkstäder på riktigt?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/misar-i-eu-migranternas-kakstader
 
Ingen bild

World Traveller

13 januari 2014 12:26

Tommy, du blev väldigt tyst. Är det obehagligt att höra sanningen?

 
Ingen bild

Göran

13 januari 2014 13:13

Du har lagt ut texten och kommenterat väldigt bra själv, Thoralf.

Har svårt med att tro på att svenska turister skulle frakta hem denna ohyra enär de flesta svenskar stinker som parfymfabriker.

Hur kunde lössen veta att det var ett asylboende som de slog sig ner på ? Kände de det på lukten, eller kände de igen språket ? Att de skulle vara läskunniga finner jag mer orimligt.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

13 januari 2014 13:51

" Stöldligor söker asyl i Hultsfred " skriver Barometern på nätet idag. Har journalisterna på Barometern börjat nyktra till. Hade en Sverigedemokrat sagt eller skrivit detsamma hade vi varit främlingsfientliga, polisanmälda osv. Det är så man börjar se ljuset i tunneln.

 
Ingen bild

pg

13 januari 2014 13:55

Vad nu!
Dagens Expressen tar in en artikel från Jimmy Åkesson!

http://www.expressen.se/debatt/expressen-stoppa-er-hetskampanj-mot-sd/

Och:
Ytterligare fyra personer vid Centrallasarettet i Växjö är smittade av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Två personer har hittills avlidit av smittan

Intressant att få besked var denna smitta kommer ifrån?
Vill inte nuläget ställa invandringen tills svars!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-smittade-av-dodlig-tarmbakterie_8890328.svd

 
Ingen bild

PG

13 januari 2014 14:00

Lite OT, men dock intressant!

Expressen, gå inte på klimatbluffen

http://www.expressen.se/debatt/expressen-ga-inte-pa-klimatbluffen/

 
Ingen bild

Jonas

13 januari 2014 14:09

@world traveller.
Om de har svenska pass så är de ju inte flyktingar. Eller hur?

 
Ingen bild

pg

13 januari 2014 14:19

Allvarlig tarmbakterie orsakade dödsfall på sjukhuset i Växjö

För första gången har en ny allvarlig variant av Clostridium difficile upptäckts i Sverige.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2014/Januari/Allvarlig-tarmbakterie-orsakade-dodsfall-pa-sjukhus-i-Vaxjo/

Någon som vet var denna åkomma finns mer än i Växjö?

 
Ingen bild

pg

13 januari 2014 14:27

Hur vanlig är bakterien?

Vi har haft enstaka fall i Sverige tidigare men inget utbrott när man sett att flera smittats. Det här är det första kända utbrottet av den här smittan typ 027 i Sverige. Varianten är däremot vanlig i andra länder, som Danmark och Finland.

 
Ingen bild

Google Universitetet

13 januari 2014 14:28


Fakta om islam ur islams egna källor

http://wikiislam.net/wiki/Main_Page

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

13 januari 2014 14:34

Då det finns tiotusentals svenska pass på drift så säger väl inte innehavet av ett sådant om man är flykting eller ej! Ett svenskt pass säger väl endast att man innehar ett dokument som är / kan vara ett svenskt pass, det är väl en handling som i stort saknar trovärdighet som legitimation.

 
Ingen bild

matspp

13 januari 2014 14:41

@Jonas
De har väl påstått att de varit om inte annat.
Som du vet är vi världsmästare på detta område.
Svenska förfalskade pass används bara för att ta sej till Sverige.
Sedan delar vi villigt ut nya riktiga pass till dem.
Flertalet har aldrig varit riktiga flyktingar, eller hur?

 
Ingen bild

Ronny

13 januari 2014 17:17

Jäkla skåninger!!! Att skåningar är en etnisk grupp får vi reda på idag genom Exp/Kvällsposten. För enligt media är det skåningar som har åkt fast för stora narkotikahärvor. I norsk media klarnar begreppen..........:)

 
Ingen bild

Lotta

13 januari 2014 17:51

Att svenska charterturister drar hem vägglöss i sina resväskor är allmänt känt. Slutsatsen blir att flyktingarnas resväskor är kliniskt rena från odjuren. Man kan då tycka att det är konstigt att Anticimex på sin sida har faktablad om vägglöss bland annat på arabiska och somaliska. Är det meningen att de svenska charterturisterna skall prata med lössen eller vad är tanken?

 
Ingen bild

Hans B

13 januari 2014 17:56

Lite Ot Varför är inte Sd med i Sälen?

 
Ingen bild

Bertil

13 januari 2014 19:21

Hans B: Enligt ett tårtdiagram från FoF ska det vara en representant från Sd med.

m:5
kd:4
fp: 3
c:2

s:3
v:3
mp:2

 
Ingen bild

Bertil

13 januari 2014 19:22

Tillägg till föregående, representant för Sd är JÅ.

 
Ingen bild

Olandstoken

13 januari 2014 19:43

Nu börjar det knaka i fogarna när det visar sig att vi hela tiden haft rätt hur än media och vänsterpatrasket försöker mörka sanningarna

http://www.barometern.se/nyheter/hultsfred/stoldligor-soker-asyl-i-hultsfred%284104878%29.gm

Det registret över resande kanske skulle förnyas med flera nu så polisen kan få tag i några innan de försvinner vidare.

Får de tag i någon så brukar de släppas för att senare då åtal och utredning ska göras inte hittas igen utan då är de utomlands, givetvis läggs åtalet ner.

Dessa brott är så vanliga och kostar butiker fruktansvärda pengar varje år och inte så sällan får de anlita vakter på egen bekostnad .

 
Ingen bild

Tommy

13 januari 2014 20:17

@World Traveller
Du får gärna konkretisera vilken sanning jag ev. skulle uppfatta som obehaglig.
Din empiriska studie?

Spännande vad man fokuserar på olika saker. Brukar inte notera vad andra har för pass när jag är ute och reser( känner mig ointresserad och brukar se till att inte gå på flyget onödigt tidigt). Brukar inte heller köra ngt svenskatest på folk så jag kan avgöra nivån.

 
Ingen bild

matspp

13 januari 2014 20:32

Tommy
Ja det är bra att du och andra oupplysta får vetskap.
Vad gör du med den vetskapen?

 
Ingen bild

Olandstoken

13 januari 2014 20:41

@Tommy ! Hur bär man sig åt för att gå ombord onödigt tidigt då man oftast inte kan komma in i planen mer än 15 min innan ?

Vid incheckning står de flesta med sina pass framme så det är väl inte konstigt om man tittar på svenska pass.

I somras då jag mellanlandade i Doha Qatar så var det muslimsk fastemånad och gissa om det var många "svenskar" på semester med det planet,över hälften var på väg till de länder de flytt från med svenska pass.

Det är absolut inget ovanligt med hemresor som svenska skattebetalarna står för dvs en betald semester även där, man kan tänka sig hur bra de kan leva den tiden de vistas i sina hemländer då en månadslön där inte brukar vara över 300kr.

 
Ingen bild

Tommy

13 januari 2014 20:58

@Olandstoken
Förslagsvis väntar man till kön är borta. Medan folk står i kö kan man kanske läsa bok, prata med medresenärer, sitta i anslutande bar med en kaffe eller öl, lyssna på P3-dokumentär etc.
Sin plats har man ju ändå, är ju inte direkt först till kvarn.

Måste dock medge att jag stått i kö några ggr när jag åkt med Ryanair(eftersom jag då valt bort möjligheten att välja plats). Brukar dock inte fokusera på vad folk verkar ha för pass. Helt ointressant tycker jag men uppenbarligen verkar ju andra ha en annan uppfattning.

Du verkar ju dessutom ha ytterligare en förmåga då du kan konstatera vilka land människor har flytt ifrån som du ser på flygplatser. Att du dessutom kan konstatera att det är över hälften.
Imponerad!

 
Ingen bild

Olandstoken

13 januari 2014 21:24

Tommy du menar att du inte är kapabel att skilja på olika etniska grupper ?

Troligtvis är jag mer uppmärksam och tycker det är mer intressant att se på människor än att drömma mig bort i någon bok.

Att resa är en upplevelse och är man inte helt frånvarande så suger man in allt man kan , givetvis reagerar man då över halva planet är fyllt med muslimer från Sverige som ska fira ramadan i sitt hemland.
Att de firar är upp till dem men att svenska skattebetalarna står för de flesta resorna når våra pensionärer inte ens får gå utanför dörren då det är personalbrist berör mig väldigt mycket.

Alla är vi olika och jag har intresse av människor och du av böcker öl och p3 rysare vilket gär det lätt att komma bort från verkligheten.

 
Lotta

Lotta

13 januari 2014 21:53

Man mår illa, riktigt illa över hur kommunerna behandlar våra äldre som byggt vårt land. Kalla matlådor? Det är skamligt att behandla våra äldre så illa. Skolelever som har mat hemma får mat som är dyrare än vad våra äldre får för att inte tala om de "stackars" fångarna som har allra dyrast mat. Äldreminister Maria Larsson står i Aktuelltstudion som de flesta politiker och spyr ut floskler om att man anställt fler dietister och att det är fint att någon kommun faktiskt erbjuder varm mat till våra äldre. Man kunde lagstifta för att unga elever skulle få bra mat men inte våra äldre? Varför? Dör inte de gamla inte fort nog? Har inte det, när det gäller att ta hand om hela världens befolkning rika Sverige råd att ta hand om sina äldre? Är det så man belönar människor som slitit ett helt liv?

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

matspp

13 januari 2014 21:59

Tommy
På nätet hittar man direkt flyg från Sverige till många av de länder som så kallade flyktingar kommer ifrån. Inte alltför överdriven gissning är att många utnyttjar den möjligheten och tar sej en semester i sitt födelseland. Eller flyttar tebax ett tag med alla de svenska förmånerna i bagaget. Ex: Händelseutvecklingen i Libanon i juli 2006 föranleden evakuering av ett stort antal personer med hemvist i Sverige. Totalt evakuerade Utrikesförvaltningen, i samarbete med Räddningsverkets stödstyrka och andra aktörer, ungefär 8 400 personer under perioden 16 juli–16 augusti. Evakueringen genomfördes genom att man chartrade 53 lufttransporter, tre fartyg (som genomförde sju turer) samt cirka femton bussar.

Ja det är bra att du och andra oupplysta får vetskap.
Vad gör du med den vetskapen?

 
Ingen bild

Tommy

13 januari 2014 22:04

@Olandstoken
Det handlade väl inte om att skilja på etniska grupper. Det handlade väl om att veta att de skulle besöka de länder de flytt ifrån och kunna konstatera en procentsiffra. Sedan måste jag medge att jag sannolikt inte skulle kunna peka ut exakt ursprung på fem slumpvis utvalda människor: Förslagvis Irakier, Iranier, Kurd, Syrian och en Turk.

Jag åker för övrigt inte utomlands för att göra det som du påstår men just istället för att stå i kö och fundera över etnicitet och pass så väljer jag nog annat.

Jag åker bland annat för att uppleva nya saker och bredda mitt perspektiv, gärna inkluderat med massa möten som berikar. Har absolut fått uppleva intressanta konversationer och möten på både flygplatser och flygplan.

 
Ingen bild

Göran

13 januari 2014 22:26

Lotta,

Orsaken till att de "stackars" fångarna får dyrast mat kan nog bero på de intagnas nationella ursprung.

 
Ingen bild

Tommy

13 januari 2014 22:28

@matspp
Att jag ägnar tid här inne är för att få vetskap om hur människor som jag till stor del annars inte möter resonerar. En lärare jag hade gav mig en gång tipset att läsa insändare som man inte håller med om. Det berikar ofta mer än att läsa ngt man håller med om.

Jag är inte positiv inställd till invandringspolitiken, medias behandling av SD, andra partiers behandling av SD och tycker absolut att Thoralf har gjort en del bra saker via sin blogg. Dessutom tycker jag tyvärr Jimmie är riktigt skärpt.

Det jag reagerar mot är svart/vitt-tänk(saker och ting är komplext), generaliseringar, bristande källkritik, avsaknad av källor, domedagsprofetior, bristande analyser och rena felaktigheter.
Jag tycker vi borde kommit längre än så 2014.

Dessutom är det faktiskt lite roande emellanåt.

 
Ingen bild

matspp

13 januari 2014 23:45

@Tommy
Ja det är helt ok att reagera mot direkta felaktigheter mm.
Förutsatt att man då kan påvisa detta. Tycker mej inte sett så mycket tillrättavisningar som skulle bygga på korrekta fakta från anti SD håll här. När det gäller generaliseringar rent allmänt så lär det alltid förekomma. Ex: Jag tycker om fotboll. Det betyder inte att jag gillar varje lag eller match. Men att förklara vilka lag och matcher jag inte gillar varje gång jag säjer att jag gillar fotboll skulle vara väldigt komplex och omständigt. Det gäller för varje enskilt ämne så generaliseringar klarar vi oss inte utan.

 
Ingen bild

Tony

14 januari 2014 07:47

Ett bra sätt att motverka vägglöss och andra skadedjur
är kanske så enkelt som att inför Pass och Personkontroll
vid gränserna. Den fria rörligheten i all ära, men när det
visar sig att vi idag öppet importerar sjukdomar som vi varit
förskonade från i många år samt nämnda skadedjur, är det
kanske på tiden att väga för och nackdelar mot varandra!

 
Ingen bild

vmm

14 januari 2014 09:52

Bertil: jag noterar att diskussionen i Sverige runt Försvaret går i SDs riktning. Sådant som SD sagt i många år är något som nu den politiska majoriteten verkar tycka. Jag tänker främst på att det svenska försvaret i första hand ska användas för att försvara Sverige och inte användas för uppdrag utomlands. Sedan börjar jag ana en gryende förståelse för att Försvaret faktiskt är viktigt och behövs - och därmed måste få kosta pengar. Jag upplever det som att SD var först på bollen här och den politiska majoriteten nu kommer efter. Bättre sent än aldrig. Vi får väl se hur mycket politisk cred SD får för det här.

 
Ingen bild

Göran

14 januari 2014 23:32

@ vmm,

Det kan också vara valfläsk som 7-klövern bjuder på !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se