thoralf

Direktlänk till inlägg 19 juni 2014

ÄNNU EN MILSTOLPE

Av Thoralf Alfsson - 19 juni 2014 00:00

Ikväll vill jag ge media ”fingret”!


Media jagade SD innan EU-valet i frågan om vilken grupp SD ville ansluta sig till om vi kom in i EU-parlamentet. Men frågan var för tidigt ställd av media.


Efter att SD fick 9,7 procent och två mandat har media förnöjt konstaterat att SD sannolikt skulle bli grupplösa i EU-parlamentet.


Ikväll blev saken offentlig att SD inte alls blir grupplösa utan blir medlemmar i EFD.


”Det är oerhört glädjande att vi fått klart med gruppfrågan. Vi blir nu medlemmar i en EU-kritisk grupp som leds av Nigel Farage som måste betecknas som Europas främsta företrädare för att sätta stopp för EU-federalism och maktöverföringen från medlemstaterna till Bryssel. Detta skapar bra möjligheter för vår partigrupp i parlamentet under mandatperioden, säger Jimmie Åkesson.”

 

De läsare som följt bloggen under några år vet att jag vid många tillfällen lagt upp klipp med Nigel Farage och jag har dessutom ifrågasatt varför svensk media aldrig nämnt Nigel Farage eller att man visat några av de repliker som han fyrat av i EU-parlamentet.


Väldigt glädjande! Ännu en milstolpe kan läggas till Sverigedemokraternas historieskrivning.


Ett besked som gör det än roligare att följa vad som händer i Bryssel!


Media har ju aldrig tidigare visat något större intresse av att vissa Nigel Farage framträdanden i EU-parlamentet. Nu kommer säkert svensk media formera sig till en attack på UKIP och Nigel Farage. Det lär nog inte dröja så många timmar. Skall bli intressant att se vad public service fått ihop till eftermiddagens StudioEtt i P1 och kvällens nyhetssändningar.


Eftersom jag har ägnat de senaste blogginläggen åt energipolitik, vindkraft och i viss mån klimatpolitik så lägger jag därför upp ett par klipp när Nigel Farage tar upp detta.


Nigel Farage och UKIP om vindkraft.


Nigel Farage om klimatförändringarna.


Häpnadsväckande att till och med Barroso använder sig av siffran 99 procent av vetenskapen. Högre nivå än så är det inte på Barroso. Skrämmande!

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

19 juni 2014 00:33

Mycket glädjande för oss Sverigevänner!
Jag minns SvT´s EU-valvaka när Qvartoftskan malde samma fråga gång på gång och Kristina Winberg gav samma svar lika många gånger. Kristina tröttnade och låtsades imponerad av att Qvartoft "redan visste" vilka grupper som redan hade bildats, varpå Q. tystnade.
Även jag har observerat att både SvT och TV4 undviker att visa Nigel Farage´s framträdanden, eftersom han ju skulle kunna imponera även på "icke-Sverigedemokrater".
Känns mycket bra att detta är "i hamn"!
TREVLIG MIDSOMMAR ALLA SVERIGEVÄNNER!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Martin

19 juni 2014 02:11

Grattis SD! Och tack för NF klipp jag ännu ej sett, alltid ett nöje!

 
Ingen bild

UncleBob

19 juni 2014 02:51

Vi måste ha mer exponering av Nigel Farage i Svensk debatt.
PK-Media har insett hur UKIP`s euroskeptiska politik tilltalar den genomsnittliga väljaren genom att bejaka sunt förnuft.
Det är DÄRFÖR det är så tyst om Nigel Farage och UKIP. Det är DÄRFÖR samarbetet i den EU-skeptiska gruppen är så viktig.
Dela detta klippet där Nigel Farage berättar varför EU-byråkrati är ett hot mot vår demokrati:
http://youtu.be/GrsBfvug5VA

 
Ingen bild

UncleBob

19 juni 2014 03:40

Greetings from Sweden! The Swedendemocrats is now a part of the euro-sceptic group of EU, European Alliance for Freedom (EAF)

In September we stand at recieving 10-15% of the votes in the National Election.
Let´s now all join our forces to get rid of this ludicrous beast called "European Community". Its a crazy idea invented by bureaucrats and antidemocratic politicians.
So let us kick them out of the parliament and retake our democratic rights!

 
Ingen bild

World Traveller

19 juni 2014 06:38

OT. Jag läser just nu en bok skriven av en rysk avhoppare 1985. Ett stycke fångade min uppmärksamhet och jag vill gärna dela det med er, framförallt med Mats (islamist), BC, Johan, Ahonen och Elisabeth.

'A person who tried to appear good was dangerous. The most dangerous were those who not only paraded their good qualities but who also believed within themselves they were indeed good people. The most loathsome disgusting criminal might kill a man, ten men or even a hundred. But a criminal will never kill people by the millions. Millions are killed only by those who consider themselves good. People like Robespierre do not grow out of criminalsbut out of the most worthy and most humane types. The guillotine was invented, not by criminals but by humanists. The most monstrous crimes in the history of mankind were committed by people who did not drink vodka, did not smoke, were not unfaithful to their wives and fed squirrels from the palms of their hands.'

Värt att tänka. Tycker ni inte det?

 
Svensson

Svensson

19 juni 2014 06:58

Vi ska nog ställa frågan,om det är något parti i Europa,som vill ställa upp på Moderaternas extrema politik ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

19 juni 2014 07:34

Gruppmedlemskap i EU-parlamentet var sannerligen favoritfrågan från fulmediajournalisterna och det enbart för att den var omöjliga att svara på, och det visste man förstås om, då dugde det t.o.m att intervjua Farage som av naturliga skäl inte har stenkoll på alla 6 % partier i Europa(hur många Svenskar vet egentligen någonting om UKIP i detalj), troligen hade även journalisten instruerat Farage att SD är ett rasistiskt/nazistiskt parti from Sweden, så tyvärr journalister er kampanj misslyckades igen..börjar bli många misslyckanden nu..kanske dax börja med journalistik i stället för negativ propaganda när det handlar om SD...

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 juni 2014 08:16

I dag är det många artiklar som handlar om samarbetet i EU gruppen med UKIP och den fenomenala Farage

Vill ni läsa originalartikeln utan vinklingar av Expo, TT så kan ni göra det här

http://goo.gl/5gJCV4

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 juni 2014 08:18

Kommentarerna till originalartikeln hittar ni hät
http://goo.gl/E1EzyW

 
Ingen bild

Bofink

19 juni 2014 08:18

För någon vecka sedan när det var riktigt varmt och luften stod stilla, träffade jag en dam som sa att det beror på den globala uppvärmningen. Det tror jag med, sa jag. När jag vaknade i morse hade jag ont i ryggen.
Ont i ryggen?, sa hon.
Japp, sa jag. Vad kan det annars vara?

En rekommendation till er som lider i tysthet och vill ha lite småkul i tillvaron. Skyll på den globala uppvärmningen, alternativt vårt ökande resande utomlands.

"Hemskt att gamla människor inte ska kunna gå säkra utomhus"
"Ja, det beror nog på att vi reser så mycket utomlands numera"
Alt. "Ja,det beror nog på den globala uppvärmningen"

Testa får ni se. Faktiskt kul.

 
Ingen bild

SDare

19 juni 2014 08:37

Antingen är felet den globala uppvärmningen, eller :)
http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A&feature=kp

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 08:58

@Bofink.
Intressant! Måste provas!
Men ett lite mer seriöst argument i en liknande situation, är att påpeka befolkningsökningen de senaste 100 åren.
Har inga siffror nu, men det handlar om gigantiska siffror...

 
Ingen bild

Hacke

19 juni 2014 09:01

Fulmedia går på det ena bakslaget efter det andra. Nu tvingas man betala tillbaka stölden av licenspengar samtidigt som varslen hos papperstidningarna står som spön i backen.
Och tänk vad det måste ha svidigt för public service att tvingas meddela att sd nu ingår i Ukip-gruppen.
Så nu återgår man raskt till gammal klassisk jaktmark och kör med Expodrevet för femtielfte gången. Idag på P1 Morgon presenterade Daniel Pohl, numera en tradition inför varje val, en rapport om sd och deras förflutna. Och vem är först på plan och försöker dra ur de sista urvattnade dropparna i denna gamla skåpmat om inte "oberoende" public service-radion.

 
Ingen bild

BC

19 juni 2014 09:05

Hycklaren Nigel Farage:

https://www.youtube.com/watch?v=yTXYlJNZ7tU

 
Ingen bild

tant Gul

19 juni 2014 09:08

Till alla GODA renlevnadsmän och -kvinnor - och World Traveller.

"Människor som försökte ge intryck av att vara verkligt GODA var farliga. De allra farligaste var de som inte bara paraderde med sin GODHET, utan som innerst inne hyste en övertygelse om att vara verkligt GODA människor. Den mest motbjudande och föraktlige kriminelle kan mörda en människa, tio människor eller till och med hundra. Men den kriminelle skulle aldrig mörda människor i miljontal. Miljontals människor mördas endast av dem som anser sig vara genuint GODA.
En människa som Robespierre växer inte fram ur kriminella kretsar utan har sitt ursprung bland de mest moraliska och humanistiska individerna. Giljotinen uppfanns inte av kriminella utan av humanister. De mest monstruösa brotten i mänsklighetens historia har begåtts av personer som inte drack sprit, inte rökte, inte var otrogna mot sina fruar och som matade ekorrar direkt ur handen."

Värt att tänka?.
Tja!
Vad tycker ni?
Litet sanning ligger det åtminstone i först halvan.
GODhet är mycket sällan vad den utger sig för att vara.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

19 juni 2014 09:12

@BC KVACK KVACK snatteranka

http://barrkis

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 09:17

Annat ämne.
Idag släpper EXPO en "vitbok" om Sverigedemokraterna och dess historia.

Verkligen vältajmat! Nu kan alla journalister läsa igenom detta material och sedan tjata på Jimmie Åkesson under Almedalsveckan. Entonigt upprepa samma fråga, gång på gång och då undvika att ge honom möjlighet att prata om dagens politik...

När tar EXPO tag i Vänsterpartiets mörka historia och även dagens kontakter med Våldsvänstern? Den dagen det sker, då går solen upp i norr...

 
Ingen bild

Hälsa dina "kamrater"

19 juni 2014 10:09

BC : Är dom dömda i assistancehärvorna också hycklare ?

 
Ingen bild

World Traveller

19 juni 2014 10:10

Tack Tant Gul. Jag jobvar och har lite ont om tid. Hoppas godhetsapostlarna läser det. Att de funderar lite över det är väl för myckat att hoppas på.

 
Ingen bild

Mats (Malmo)

19 juni 2014 10:13

Skönt att läsa att SD kommit med i Nigel Farages grupp!
Det förgyller dagen!

 
Ingen bild

Jag

19 juni 2014 10:22

@Tant Gul. Tack för att du översatte åt BC, Johan. Ahonen, Elisabeth , Tommy och deras vänner.

 
Ingen bild

Inbillad godhet en mental åkomma?

19 juni 2014 10:26

WT : I Klassen "jag tror verkkligen jag är god" är väl Gustav Frigolit svårslagen, dom falska fribajsarna i V är så lättgenomskådade

 
Ingen bild

BC

19 juni 2014 10:28

"Hälsa dina "kamrater""
Det är inte jag som säger att SD håller sig till sanningen.

Tack tant gul... tänk att om jag inte hade kunnat engelska så hade jag aldrig förstått vad wt skrev.
Kan du inte översätta allt som Nigel farage säger när han blir tillfrågad varför han vill att engelska jobb ska gå till engelsmänn men försvarar att hans fru (tyska) tar en engelsmans jobb.

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

19 juni 2014 10:50

Tänk BC om du kunde förstå att meningslöst vänstertjafs, som från den engelske reportern el Sjöstedt igår med järnrören ,inte har med Europas framtid att göra.
Kan ni inte bara gå och sätta er i sandlådan och leka med varandra

 
Ingen bild

tant Gul

19 juni 2014 11:00

@ B(efore) C(hrist)

Du är väl lika stor idiot som den lille elake judiske BBC-reportern, som förgäves försöker få Farage att vackla. Fråga istället varför fru Bildt. - 'Corazzzan', ska representera det svenska folket i Bryssel? Vari består hennes kompetens?

 
Ingen bild

BC

19 juni 2014 11:07

Nigel Farge säger att engelska jobb ska gå till engelsmän. Men han följer inte det han predikar om. Är reporten jude? Har tant gul problem med judar? Var det inte judar sd värnade om? Ni måste ju ha klart för er vad som gäller.

Så fort ni föst ut romerna och muslimerna är det judarnas tur?

Jag röstade inte på M så jag kan inte svara för vad hon ska göra.

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 juni 2014 11:39

Förstår inte varför så många från Expo håller till här på bloggen, ni har ju en egen webbsida

Nästa sak jag förstår ännu mindre är alla ni som håller på och "slänger käft" med Expo folket

Trevlig Midsommar till alla ni andra "riktiga" Svenskar

 
Ingen bild

tant Gul

19 juni 2014 11:53

Personligen har tant Gul inte något problen med judar - men den icke judiska mänskligheten- gojerna - har haft och har, inte minst med tanke på att judar initierade ryska revolutionen, första och andra världkriget..., sedan kan man ju komplettera med Wall Street, George Soros, Bonnier och, och,och...(finns det hågot slut?).
Ingen annan folkgrupp har i mer än 3000 år varit så välmotiverat
illa omtyckt. Adolf Hitlers judeaversion var minsann inte något hjärnspöke.
För övrigt, förök att hålla dig till ämnet - tant Gul och SD hänger inte ihop - tant Gul är inte rumsren - hon är en glad rasist - men tvingas ändock av nöd att rösta på SD. Hon väljer kikhosta framför pestilencia.

 
Ingen bild

Fiona1177

19 juni 2014 11:55

Thoralf! Jag önskar dig en riktigt trevlig och smaklig midsommar med sill och nubbe och alla övriga tillbehör!

 
Ingen bild

Jag vill vara din Margareta....

19 juni 2014 12:20

BC : Sannolikt kommer din "flaggstång" att gå som tvistemål då den är av mindre brottslig omfattning

 
Ingen bild

tant Gul

19 juni 2014 12:38

@ BC, aka 'före Kristus'

Tant Gul skulle vilja önska dig BC en riktigt, dj--la otrevig och smaklös midsommar, med sur sill och alltför mycket brännvin och mycket regn; travesterande en dumsvensk centerledare vill jag hävda att i Sverige borde det vara förbjudet att vara så dum som du uppenbarligen är. Må riltigt illa! Kila in på kvartersmoskeen imorgon och klaga för imamen att allah har försett dig med för få hjärnceller. Kanske faller ni i varandras armar som lika goda olycksbröder.

 
Ingen bild

Malin

19 juni 2014 14:04

Underbart att höra, mycket goda nyheter! UKIP vann över Labour och Tories i Eu-valet. Nigel Farage säger det SD säger.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 15:38

Annat ämne.
Debatten om SR,s Sommarprogram går vidare. Ytterligare en debattartikel på SVT debatt/opinion.
Vissa börjar nu inse att om radioprogrammet används för politisk propaganda mot SD, så provocerar det till att ge SD nya sympatisörer...

 
Ingen bild

Hacke

19 juni 2014 16:36

Hulda mk1

Samma ickesvar som vanligt från de ansvariga på statsradion. Dom vet att dom är ute på riktigt hal is här inte minst som man valt att på de prestigefyllda öppnings- och avslutningsprogrammen ha etablerade sd-hatare i form av Timbuktu och Mustafa Can.
Den senare fick dom ju dessutom skit från de egna extremfeministerna på vänsterkanten för hans sexistiska, för att inte säga perversa, påhopp på Fremskrittspartiets Siv Jensen får några år sedan.
Det börjar bli knivigt att tillfredsställa alla i den politiskt korrekta eliten numera. Men huvudregeln tycks i alla fall gälla alltjämt inom "opartiska" public service: Alla som är emot sd har vip-status och högsta prioritet, t o m de som råkar häda vid det tokfeministiska altaret.

 
Ingen bild

tant Gul

19 juni 2014 16:53

Smolk i midsommarsupen

Alla sverigevänner - här ett litet smakprov på vad som försiggår ute i skumrasket.

Mot det framtida kalifatet med benägen medverkan av sverigefiender som Mattias Gardell, Rashid Musa, Kitimbwa Sabuni, Fatima Doubakil, Mohammad Fazlhashemi och andra femtekolonnare och antipatrioter.

http://youtu.be/QEx33D08Vf8

 
Ingen bild

Hacke

19 juni 2014 17:19

Oj, oj vad "vår" EU-representant Peter Lundgren just nu glänser i en intervju i P1:s Studio Ett. Det kan inte finnas en chaufför eller åkeriägare som inte är sd:are efter att ha hört honom.
Storartad även i övrigt trots att "journalisterna" på statsradion gjorde allt för att smutskasta sd i traditionell public service-anda. Här ha sd hittat en verklig klippa.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 17:27

Hacke.
Ja, han retade verkligen upp den kvinnliga programledaren. Kritisera journalister, nej det passade inte..
Budskapet till svensk Åkerinäring var också glasklart! De har nu en kämpe i EU!

 
Ingen bild

Gute

19 juni 2014 17:41

Skadeglädjen är den riktiga glädjen.....den här gången stämde det ordentligt, vilket antiklimax det blev för media och dess politiska anhang.

Ha en trevlig Midsommar!

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 juni 2014 18:22

TREVLIG MIDSOMMAR till dig, Thoralf, och alla er andra förnuftiga stammisar hos Thoralf!

Nigel Farage har länge varit min stora favorit, och jag har längtat efter någon som han i det svenska parlamentet ... men ack! Nu har ju svenskar inte brittisk humor hur gärna vi än vill och hur mycket vi än gillar just den humorn. (Kolla gärna youtube efter Not nine o'clock news - Monty Pythons föregångare - särskilt sketchen med gorillan Gerald ...)

Dock har jag försökt få en viss SD-riksdagsman att studera Farage och kanske, kanske, kanske har han gjort det. Det där rappa, slagkraftiga och humoristiska stilen ... Men egentligen skulle väl sådana framträdanden i svenska RD vara bortkastade - pärlor för svin, som man brukar säga.

När man sett och hört andra parlament så framstår ju den svenska RD som rena begravningstillställningen. Ursäkta, Thoralf! Men så ser jag det hela - så icke-fransk som jag är och inte heller heter Désirée ...

 
Ingen bild

Bubbel

19 juni 2014 19:20

Ni har kommit med i en grupp men samstämmiga uppgifter säger att ni kommer inte få ett skit att säga till om,vilket också känns tillfredställande.I Västerbotten planerar man att bygga ut vindkraften mer och jag hoppas detsamma sker i Småland,speciellt runt Kalmar,Öland(Vindarnas ö)

PS:Kan ni på den här sidan aldrig vara positiva till något som sker i Sverige? Ni gnäller ju konstant över än de ena och det andra.Bra är det bara när något leder framåt i SD's riktning men nog faan ska ni väl kunna tala positivt även om andra händelser som inte SD stått för eller är tanken att ni bara ska låta som ett gnällande surt gäng?
Var mer positiv till NÅGOT !

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 19:27

Såhär timmarna innan Midsommarafton får jag önska Thoralf och alla som läser och som kommenterar här en fantastisk helg.
En helg full av trevlig samvaro med släkt eller andra bekanta. Med mat (givetvis svenskproducerad) som smakar gott, med väder som passar utomhusvistelse, och allt annat som hör till en Svensk Midsommar.
En helg med sprit i lagom mängd och utan alla dumheter och olyckor som bli följden av för stor konsumtion.
Tom. alla troll önskas en trevlig Midsommar. Förhoppningsvis en helg av stillhet och eftertanke, men också funderingar och ånger över skrivna kommentarer här.
Njut ni också av den svenska sommaren och alla kulturella aktiviteter som tillhör vår kultur. Visst vore det tråkigt utan midsommarstänger och allt annat.

Afrikansk dans nu i helgen är lika passande som snöskottning i Juli...

 
Ingen bild

Thoralf A

19 juni 2014 19:30

Bubbel

Trevlig midsommar ;-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juni 2014 19:35

@Bubbel.
Hoppas att du noterar att jag önskade dig och all andra troll en trevlig Midsommarhelg.
Alla var också väldigt positiva över SD,s framgång i EU-valet..!

 
Ingen bild

Lena

19 juni 2014 21:22

Har förberett mat hela kvällen så det först nu jag läser bloggen. Tackar först o främst Sven Dacke för länken till the Guardian artikel om att Sd´s 2 invalda till EU-parlamentet, Winberg o Lundgren var tvungna att skriva på ett brev till Farage om att de hade avlägsnat sig från partiets förflutna (Bevara Sverige Svenskt) för att få ingå i EU-gruppen.

Det andra som jag noterar i kommentarerna på tråden är BC´s idiotiska inlägg kl 09.05 (Tack för länken förresten, den var ypperlig från Fargage´s sida) Din engelska är inte så där vidare va? Önskar att någon kunde utsätta Fridolin eller Schyman för en sådan utfrågning. Men självklart klarade sig Farage utmärkt för detta bombardemang av fientlighet.

Trevlig midsommar Thoralf o alla andra sverigevänner!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se