thoralf

Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

UNGDOMSSTYRELSEN OCH INSYNSRÅDET

Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2014 12:34

Den 1:e september tillträde Alice Bah Kuhnke som ny generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Min förhoppning var då att det skulle innebära en förändring av Ungdomsstyrelsens mobbning av SDU men så blev inte fallet.

 

Gårdagens beslut att inte ge bidrag till SDU är ett allvarligt angrepp på demokratins trovärdighet och förutsättningar i vårt land.


 


Den proteststorm som kom på sociala medier betraktar ledarsidan på Barometern som martyrskap! En minst sagt bisarr kommentar från en ledarredaktion men samtidigt är det en bekräftelse på den falskhet och det politiskt korrekta landskap som infekterat vårt land och tidningsredaktionerna. På nyhetsplats i Barometern platsar dock inte TT:s artiklar vare sig på webbsidan eller i den tryckta upplagan. Det är ännu ett bevis på hur man undanhåller nyheter för sina läsare.


Alice Bah Kuhnke var tidigare anställd på ÅF, Sveriges största teknikkonsultföretag. Det är samma företag som jag fortfarande är anställd vid även om jag just nu är tjänstledig och bara hoppar in tillfälligt. På vilka meriter hon blev anställd av ÅF var det många som undrade över. Som Miljö o Hållbarhetschef på ÅF gjorde hon dock inga avtryck ute i verksamheten. Det var nog mest ”plakatpolitik” det handlade om.


När det gäller Ungdomsstyrelsen så är givetvis Insynsrådets sammansättning väldigt intressant. Så här beskrivs Insynsrådet och dess ledamöter på Ungdomsstyrelsens webbsida.


I stället för en styrelse har Ungdomsstyrelsen ett insynsråd som har utsetts av regeringen. Rådet har insyn i verksamheten men fattar inga beslut. Ungdomsstyrelsens generaldirektör är ordförande för Ungdomsstyrelsens insynsråd.”


Nej, inga formella besut tas, som protokollförs men ledamöterna framför givetvis sina åsikter.

 

 


Vid en första betraktelse så kan det se ut som en neutral grupp med bara två politiker en från Alliansen och en från de rödgröna. Men vid en närmare kontroll blir det en rejäl slagsida åt vänster. Jag har gjort en kort ”spaning” på nätet med hjälp av Google och hittat lite smått och gott som jag presenterar nedan. Dessutom är jag övertygad om att mina läsare/fotsoldater (ironi för den som inte förstår) kan fylla på med mer information.


Jag börjar med vänsterpartiets Rossana Dinamarca.


 


Vilken uppfattning vänsterpartiet har om Sverigedemokraterna är nog för de flesta självklart och det deklarerade Rossana Dinanarca också helt klart i direktsänd TV där hon sa följande.


"Det Lars Ohly menar med är att vi ska se till så Sverigdemokraterna åker ut ur riksdagen och det kommer jag arbeta varje dag för"


Se inslaget här, vid ca 9:20 börjar det meningsutbyte som föranledde ovanstående kommentar från Rossana Dinamarca.


 

Frågan som måste ställas är om Rossana Dinamarca arbetar för det i Ungdomsstyrelsens insynsråd? Mitt svar är JA på den frågan. Hon gör säkerligen allt hon kan för att stoppa bidrag till SDU!


Nyligen uttryckte hon även sina åsikter när det gällde Timbuktu.


”Men en politiker som tvärtom stöder Timbuktu är Rosanna Dinamarca i Vänsterpartiet. Hon säger att Timbuktu aldrig har tänkt att misshandla några sverigedemokrater på riktigt. I en sång kan man sjunga saker som man inte menar på allvar, säger Rosanna Dinamarka:
-Det här är en låttext. Det är fiktion och metaforer man använder sig av. Det är ingen uppmaning till våld.”

 

Mer behöver inte sägas om Rossana Dinamarca!


Kristina Ljungros


 


Är förbundsordförande för RFSU och bor på Södermalm. Egentligen behöver det väl inte sägas mer för att alla skall förstå i vilken riktning de politiska sympatierna finns. Att nå den positionen utan att ha väldigt starka vänstersympatier ser jag som en fullständig omöjlighet.


Hon har dessutom skrivit negativt om SD i flera debattartiklar, bland annat om abortregler.


”Men Sverigedemokraternas abortpolitik grundar sig inte i ett verkligt intresse för att minska de oönskade graviditeterna, utan kort och gott på en sak – att kvinnor ska förlora makten över sina egna kroppar och själva besluta om att avsluta en oönskad graviditet. En argumentation som känns igen från andra högerextrema partier runt om i Europa.”

 

 

Felix König presenterar sig själv på följande sätt på social medier.


”Sedan 2010 har jag representerat Miljöpartiet i den parlamentariska kommittén, i kraft av att när jag blev utsedd var ordförande i RFSL Ungdom och att frågan om könskonträra namn var viktig att bevaka.”

 

Här har vi då en miljöpartist och före detta orförande i RFSL. Det är inte utan att man ser kopplingarna mellan ledamöterna i Insynsrådet. Felix König har även han uttryckt sig minst sagt negativt om Sverigedemokraterna på nätet.


”Så långt är det väl inte så märkligt, att Sverigedemokraterna är homofober är såklart inget nytt, oavsett Jimmie Åkessons dynga i Aftonbladet om hur de gjort upp med sitt bögknackande förflutna.”

 

”Felix König var själv med vid invigningen av Regnbågsfestivalen förra veckan. Han sa där att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti.”

 

Homofober, Jimmie Åkessons dynga, bögknackande förflutna och rasistiskt parti! Hur många tror att Felix König försöker stoppa bidrag till SDU? Min uppfattning är glasklar i denna fråga! Vad tror du?


Han har redan stoppat SDU vid ett tidigare tillfälle som ordförande för RFSL.


”Vi ser, skriver König, "hur de religiösa ungdomsorganisationerna i grunden uppfyller kraven för ett medlemskap, vilket vi inte tycker att SDU gör".”

 

 

Birgitta Roos är mångfaldsstrateg på ICA-gruppen. Jag undrar vilka kvalifikationer som behövs för att anställas som månfaldsstrateg på ICA-gruppen. Mångfaldsstrateg har i mina öron en negativ klang av kvotering och tvångsregler. Birgitta Roos verkar dock vara en person som inte gör så mycket väsen av sig men någon av mina läsare kan kanske bidra med mer uppgifter.Annelie Roswall Ljunggren, generalsekreterare Folkbildningsförbundet. Hon är med största sannolikhet socialdemokrat. Har varit anställd som socialdemokraternas budgetchef så sent som 2011 enligt Dagens opinion. När man ser vilka studieförbund som ingår kan man också räkna ut ett och annat.


    


”Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla.”

 

 ”Vi är ett studieförbund som arbetar med majoriteten av de muslimska föreningarna i Sverige. Vi omfamnar den mångfald i både språk och kultur som finns i Sverige idag och ser ett stort värde i att vår organisation består av densamma.”

 

Att Annelie Roswall Ljunggren skulle stödja bidrag till SDU är väl ytterst tveksamt!


 

Devin Rexved, doktorand i socialt arbete på Umeå universitet. Han jobbar uppenbarligen mycket med hedersrelaterade problem i samhället. Hans syn på SD framgår dock tydligt. I samband med det öppna brev som publicerades för en tid sedan i DN då han skrev följande på Facebook.


”Värt att begrunda hur lik Borzoo Tavakolis betoning på prestationers betydelse för människovärdet är det rasistiska SDs retorik. Skarpsinnig analys av hur rasism får luft under vingarna i ett samhällssystem som individualiserar sociala och samhälleliga problem.”

 

Av hans kommentar kan man också dra vissa politiska slutsatser. På Facebook föredrar han dock inte svenska som språk.


 


Jag tror uppriktigt sagt inte att SDU har en supporter i Devin Rexvid, snarare ännu en person som motarbetar att SDU skall få bidrag från Ungdomsstyrelsen.


Den som läser detta med öppna ögon förstår säkert att det är en väldig politisk slagsida åt vänster inom Ungdomsstyrelsen och dess Insynsråd. Att detta inneburit negativa konsekvenser för SDU råder det nog ingen tvekan om. Det är i varje fall min egen uppfattning!


Alla vet vad som prioriteras när det gäller bidrag i det svenska samhället!


 


Läs artikel och fundera sedan på om dessa föreningar har genomgått samma granskning eller om det handlar om något helt annat.


Hur många tror att det handlar om ett politiskt beslut av Ungdomsstyrelsen när man stoppar bidrag till SDU?

 
ANNONS
 
Ingen bild

biran

18 januari 2014 13:10

Bland annat så går pengarna till denna dynga. http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2348746-miljoner-till-foreningar-i-sodertalje

 
Stefan K

Stefan K

18 januari 2014 14:01

Det är ett politiskt betingat beslut. Den som hävdar något annat blåljuger.
Därmed tror jag att SDU tillsammans med moderpartiet kan dra detta långt och man kommer att segra.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

jidde

18 januari 2014 14:33

Jag har alltid gett pengar till cancerfonden.Pga av min mamma,farfar och morfar dog i cancer. Men Stefan bergh verkar vara en odemokrat person tydlingen? Som sitter i ungdomstyrelsen . Man kanske får tänka över .Om man ska ger pengar till den cancerfonden längre.Tråkigt Stefan bergh verkar inte fatta. Att sdu är demokratisk ungdomsförbund. Som ska har pengar som alla andra ungdomspartier. Som sd väljare så blir man förbannad.

 
Ingen bild

pg

18 januari 2014 14:33

Börjar märkas att det är valår.

Paniken i Alliansen o gröna sörjan är påtaglig!
Alliansen sitter längst ut på gungbrädan.
Den gröna sörjan har svårt att komma överens.
Och lär aldrig göra så.

Nu börjar det inbillade hotet att krackelera. Vi har inte haft någon statistisk signifikant uppvärmning på 17 år.

http://www.klimatupplysningen.se/wp-content/uploads/2014/01/monckton_rss.png

Vad är nu fördelarna med vind, som är intermittent och dyr?
I dagens tidskrifter syns inga varningar om varmare väder!

I dag väntas snökanoner längst med ostkusten och upp mot 40 minusgrader i norr.
Under dagen passerade Rainer Rovas termometer på Kalixfors station utanför Kiruna minus 40 grader.


SD 2014

 
Ingen bild

Non serviam

18 januari 2014 14:56


Ingen makt i världen kan få mig att tro att den sexåriga flickan Aisha samtyckte till sex med den femtioettårige gubben Muhammed, islams grundare.
Sex med barn i den åldern är inget annat än våldtäkt och pedofili.

 
Ingen bild

Nicklas

18 januari 2014 15:16

Tack för ett mycket intressant inlägg.

Det är minst sagt förjäkligt att SDU inte blev tilldelade pengar. Hoppas bara att deras överklaganden leder till goda resultat.

Hoppas även partiet (riksorganisationen) ger SDU stöd trots att det, såvitt jag uppfattat det, har funnits personliga motsättningar. Den sverigevänliga rörelsen måste hålla ihop, ung som äldre, högt upp i samhällshierarkin eller lågt i hierarkin, det är bara tillsammans vi kan förändra Sverige till det bättre.

 
Ingen bild

Jerzy Golowkin

18 januari 2014 15:16

Så kristallklart att det är vidrig politisk beslut som ligger lång ifrån demokratiska principer och fattat av den märkliga vanliga flock, men det är helt möjligt att prova detta juridisk.

 
Ingen bild

Gammal Vän

18 januari 2014 15:17


Ett gott råd till SD inför valet

Släpp abortfrågan!

Ni har allt att förlora, inget att vinna på det.

Fokusera istället på den viktigaste frågan av alla,

Sveriges framtid!

Ska Sverige förbli svenskt eller förvandlas till en muslimsk koloni?

 
Ingen bild

lennart l

18 januari 2014 15:35

Håller med "Gammal vän". Abortfrågan skulle aldrig ha kommit upp på SD:s agenda. Nu är det tyvärr omöjligt att backa, frågan kommer att klistras på SD under hela valrörelsen.

Oavsett om SDU i framtiden,efter överklagan får sina pengar, är det för sent. Det är nu inför valet pengarna behövs.

 
Ingen bild

SDare

18 januari 2014 15:44

Håller med gammal vän att SD bör släppa abortfrågan.

 
Ingen bild

Dumle

18 januari 2014 16:03

Hoppas verkligen att det är av enbart taktiska skäl som ni anser att SD bör ha en lägre fokusering i frågan om lagstiftningen kring aborter. För i sak har SD rätt. Att tillåta aborter som tangerar gränsen för när ett mänskligt foster är livsdugligt är djupt omoraliskt och oetiskt. I princip alla andra länder i Europa har en lagstiftning som tydligare separerar dessa gränser.
Men visst är invandringsfrågan av långt större betydelse för Sveriges framtid.

 
Lassekolja

Lassekolja

18 januari 2014 16:19

"Gårdagens beslut att inte ge bidrag till SDU är ett allvarligt angrepp på demokratins trovärdighet och förutsättningar i vårt land." Javisst, om vi hade haft/varit en demokrati. Det gamla DDR fungerade exakt som allt större delar av "Det nya Sverige" gör idag. SED(SocialistischeEinheitspartieDeutschlands) heter i demokraturen "Sverige" Sjuklövern(7:an) och vi tillåts passera våra gränser men för övrigt hycklas det lika mycket uppifrån, som det gjordes i DDR. Exempel på detta ser och hör vi varje dag i media.
1) "SD är odemokratiskt"
2) "SD gör skillnad på människor"
3) "SD-are är intoleranta"
4) "SD delar upp människor i vi och dom"
5) "SD skyller allt elände på invandrarna"
6) "SD är rasistiskt"
7) "SD är främlingsfientligt"
8) "SD är fascistiskt"
9) "SD är nazistiskt"
10)"SD är ett enfrågeparti"
11)"SD vill föra en inhuman asylpolitik"
12)"SD är ett parti för homofober"
13)"SD är islamofober"
Det kan säkert finnas enstaka Sverigedemokrater, som platsar under något enstaka epitet men det är ingalunda SD ensamt om. Själv platsar jag under "13" och delvis under "12".
Generellt platsar olika svenska maktcentra(myndigheter) in under fler ovanst. kriterier än Sverigedemokraterna. Ungdomsstyrelsen hamnar där bland "Top 10" på den listan!

Betr. abortfrågan; eftersom den frågan avsiktligt alltid "misstolkas" av våra motståndare bör den inte drivas.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Da Capo

18 januari 2014 16:34

För inte så länge sedan var det någon av våra svenska politiska
fähundar som i en debatt påstod: "...att jag älskar Ayn Rand". Jag
gitter inte minnas vilken av dem alla - rimligen var det ett hon-kön. Jag har därför översatt en av Ayn Rands centrala teser, som lyder:

"En regerings maktställning har sitt upphov endast i de styrdas
uttryckliga samtycke - vilket vill säga att regeringen inte är härskare utan tjänare och ombud för medborgarna, vilket betyder att
regeringen inga andra befogenheter har än de som delegerats till den av medborgarna för ett specifikt syfte och för en specifik tid (4 år)."

Hade denna självklara sats haft någon som helst giltighet i den
påstådda demokratin 'Nya Sverige', kan utan längre reflektion
fastslås att vi svenska medborgare styrs och har styrts av en skock
folk- och landsförrädare. Skall det någonsin bli någon ändring?

 
Ingen bild

Nyhetspojken

18 januari 2014 16:39

@Lassekolja
Bra jobbat! Den där listan du delade stämmer ju faktiskt på väldigt många punkter. Några borde man ju ta bort men kanske även lägga till ett par. Självinsikt möter man sällan här, så tack för det.

 
Ingen bild

Pepparholmen

18 januari 2014 16:48

Det påstås att Sverige inte har ministerstyre. Men när man ser de av regeringen tillsatta delegaterna i Insynsrådet så är det uppenbart att Reinfeldt har långa armar som kan trycka på i de flesta vinklar och vrår.

 
Ingen bild

Tony

18 januari 2014 17:04

Naturligtvis finns där representanter från dom båda
för landet skadliga partierna V och MP in sparkade i
denna styrelse. Varhelst det ska framföras åsikter om
något i samhället så nog dyker till exempel alltid
Åsa Romsson upp och mässar sina förnumstiga åsikter.
Man skulle kunna tro att det ärt ett 30 % parti det
det handlar om ,när det i själva verket är ett 7 % parti
men som har 100 % av den Svenska Median bakom sig.

 
Inge-Gerd

Inge-Gerd

18 januari 2014 17:06

Tack för en mycket intressant blogg, som jag läser dagligen.
MEN jag håller med "föregående talare": Abortdebatten kan bli problematisk för oss. I stället för att prata kriminalpolitik, invandring etc riskerar vi att hamna i en meningslös abortdebatt. Jag möter själv detta ofta, och det är en fråga, där jag har svårt att stå bakom SD:s politik.

http://Inge-Gerd

 
Ingen bild

tant Gul

18 januari 2014 17:36


Genusperspektiv i socialt arbete av Andreas Henriksson ...
Medförfattare: Åsa Vidman , Astrid Schlytter , # Devin Rexvid #, Eva Olsson , Katarina Piuva, Kirsti Kuusela , Lis Bodil Karlsson , Markus Arvidson , Palle Storm ...

 
Ingen bild

Leon

18 januari 2014 18:20

Något som ligger en del utanför ämnet men som ändå får ses som en positiv "trend"....eller vad säger ni övriga som brukar yttra er här. Och ärligt talat har jag nästan väntat mig att Thoralf själv skulle kommentera detta i ett inlägg speciellt som det i högsta grad har "bäring" på bl a SD. Jag menar givetvis det förslag som lämnades i veckan av "demokratiminister" Birgitta Ohlsson om en utredning om skärpning av lagen vad avser hot och våld mot politiskt förtroendevalda ( märkligt nog har jag endast kunnat hitta att detta kommenterats i DN, http://www.dn.se/nyheter/sverige/lagen-om-hot-mot-politiker-ska-granskas/ ). Nu finns det ju redan sedan tidigare (2006) en utredning med förslag om straffskärpning för denna typ av brottslighet som "lagts i malpåse" som torde kunna "återuppväckas" om den politiska "viljan" finns. Men "demokratins kvarnar" mal som bekant ytterst långsamt ibland och ett beslut om ändrad lagstiftning, om ett sådant överhuvudtaget någonsin blir aktuellt, lär nog dröja. Så farhågorna om en i högsta grad "smutsig" valrörelse 2014 får nog ses som berättigade....dessvärre, "den nya" utredningen, om den nu leder någonvart, väntas ju vara "färdig" först den 1 juli 2014.

Intressant är att artikeln illustreras med uppgifter hämtade från BRÅ;s rapport från 2012 (BRÅ 2012:14, PTU). Visserligen är dessa uppgifter några år gamla (undersökningen genomfördes 2011), men situationen har nog knappast "förbättrats" sedan dess. Om inte annat torde höstens mer uppmärksammade händelser ("tårtningar", misshandel, bombdåd m m) tyda på motsatsen. Att hot, trakasserier och våld mot politiskt förtroendevalda förekommer är i högsta grad ett hot mot demokratin som dessvärre ägnats alltför lite, om ens någon uppmärksamhet alls. Något som i högsta grad framgår av uppgifterna i artikeln (de "nedre" diagrammen) och BRÅ;s rapport är att SD i detta avseende "utmärker sig negativt" genom att så många som 49 % anger sig varit utsatta för hot och våld. Alltså nära nog 2.6 gånger större andel än politiskt förtroendevalda av annan partitillhörighet. Att detta inte kan avfärdas som "offermentalitet", illustreras om inte annat av det faktum att så många som 57 % av SD;s förtroendevalda i olika fullmäktige (kommuner och landsting) "hoppat av" sitt politiska uppdrag enligt diagram som Thoralf presenterat i "Dagens Samhälle visar sin agenda", 23 dec. (Ja jag vet att Thoralf var hård i sin kritik av redovisningen i diagrammet men enligt min mening skjuter han lite "vid sidan av målet"). Lägger man samman uppgifterna från BRÅ med diagrammet i Thoralfs inlägg torde man finna ett högst alarmerande samband mellan utsattheten för hot och våld och avhopp från politiska uppdrag. En högst motiverad och påtaglig oro för sin egen och sina närmaste anhörigas säkerhet kan nog vara en mycket tungt vägande orsak till ett "politiskt avhopp".

Att jag hyser föga "hopp" om att denna utredning kommer att leda någonvart är om inte annat det "ansvariga" statsrådets, Beatrice Asks, åsikt i frågan. Hon är ju, eller har i alla fall varit, av den åsikten att dagens lagstiftning är tillräcklig. En uppfattning som hon tydligtvis är ganska ensam om (om man nu inte ser diverse uttalanden från andra politiker som uttryck för samma uppfattning). Att så stor andel som 79 % av "händelserna" inte anmäls och att orsakerna till detta (BRÅ;s rapport sid 53) bland annat är en bristande tilltro till dagens lagstiftning torde ju vara ett "rungande" underbetyg.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Morningstar

18 januari 2014 18:21

Nån som har forskat i hur det kan komma sig att denna mörka kvinna heter Danmark i efternamn? Hon ser då allt annat än dansk ut. Skulle gissa på mestis, att hon har någon form av indianblod i sig blandat med det spanska. Märkligt att hon inte valde Danmark att slå ner bopålarna i. Men säkerligen är dom riktiga danskarna oerhört tacksamma för att slippa henne.

 
Ingen bild

Stefan

18 januari 2014 18:28

Assyriska ungdomsförbundet får 1,4 miljoner
Syrianska-Arameiska ungdomsförbundet får1,6 miljoner
Syrianska/Arameiska akademikerförbundet får 1,3 miljoner
Ungdomsinitiativet inom Syrisk-ortodoxa ärkestiftet får 1,4 miljoner
Assyriska riksförbundet får 500 000 kronor
Syrianska riksförbundet, får 670 000 kronor
Kaldeiska riksförbundet får 250 000 kronor
Assyriska kvinnoförbundet får 400 000kronor
Bethnarins kvinnoförbund får 260 000kronor

SDU får 0 kronor


Centerpartisten Abir Al-Sahlani delgavs i november misstanke om bedrägeri för att ha vidarebefordrat drygt tre miljoner kronor från partiets biståndssatsning i Irak 2009-2010 till sin far
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5755309

”Avslaget motiveras med att organisationen har brister i den demokratiska uppbyggnaden. Det handlar om att SDU inte har antagit lokala stadgar enligt det regelverk som styr bidragsfördelningen, enligt Ungdomsstyrelsen.”
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sdu-aterigen-utan-ungdomsbidrag_8903478.svd


Det räcker med den inledande uppräkningen och bedrägerianklagade Abir Al-Sahlani för att dra sina egna slutsatser.

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 18:28

@ Nyhetspojken

Då måste du gilla följande lista ännu bättre än den du medvetet förfalskade och gav en annan betydelse av. Du glömde "men för övrigt hycklas det lika mycket uppifrån, som det gjordes i DDR. Exempel på detta ser och hör vi varje dag i media."

Några exempel på vad muslimsk lag, så kallad sharia, skulle innebära för svenska medborgare. Detta är krav som olika muslimska religiösa grupper och sammanslutningar då och då vid olika tillfällen har framfört för att Sverige skall ”anpassas” till det så kallade multikulturella samhället:

Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv

Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man
Döttrar ärver hälften mot söner
En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man
En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap
Män tillåts att gifta sig med fyra fruar
Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd
En kvinna måste vara bosatt där hennes man bestämmer
Mödrar får inte vårdnaden om sina barn när mannen skilt sig
En änka får inte vårdnaden om sina barn efter makens död. Barnen ges till faderns släktingar, och mamman har inte ens rätt att besöka dem
Om mannen inte har någon släkt, tar samhällets präster vårdnaden om kvinnans barn, familjens pengar och ägodelar
Äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man är förbjudet och ogiltigt, medan en muslimsk man kan gifta sig med en icke-muslimsk kvinna
Om en muslimsk kvinna våldtas kan hon inte föra mannen till domstol om inte fyra vittnen kan vittna till förmån för hennes påstående, annars ska hon straffas för äktenskapsbrott
Muslimska män får aga sina hustrur för att fostra dem.

Att göra som du gör, att ta ett stycke ur sitt sammanhang för att ge det en helt annan betydelse än vad den var avsedd för genom att utelämna inledningen, säger allt om dig som en stor dj-a falsk "skitstövel". Min nedanstående lista går att kontrollera i muslimska skrifter så du visar endast med ditt "urklipp" vilken sandlådenivå du gång på gång visar att du befinner dig på.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2014 18:31

Man kan inte bli annat än RASANDE när man ser "galleriet" från ungdomsstyrelsen.
Att beslutet är politiskt grundat, torde vara självklart.

Skälen för beslutet kommer säkert av SDU,s framgångar i skolvalen runt om i landet.
Bråken runt bokborden i skolorna (SDU angripna av Vänsterextremister).
En önskan om "politisk korrekt skolning" av landets unga.
Givetvis också påtryckningar ovanifrån och från de beslutandes andra uppdrag.

Vad gör man då åt problemet?
Är de andra organisationernas ansökningar allmänna handlingar och diarieförda?
Kopiera och publicera.
Jobba i alla kommentatorsfält.
Speciellt de Islamistiska organisationernas ansökningar behöver offentligöras och granskas. Hur gör de bla. med jämställdheten och den feministiska kampen??

Detta fega beslut är ytterligare ett av de fula krokben som kommer att komma under detta år. Många återstår tyvärr.
Rädslan för SD i årets val, skrämmer många i samhället och detta beslut är ett tecken på det. Sanningen om invandringens alla problem måste gömmas undan...

 
Lassekolja

Lassekolja

18 januari 2014 18:31

@Nyhetspojken, ja, som lista över lögner och fördomar om SD, som SD´s motståndare så gott som dagligen, gör allt för att lura i det dessvärre politiskt slumrande svenska folket. På Din rekommendation kan jag faktiskt tillfoga ytterligare en, faktiskt en "7-klöverfavorit", nämligen: 13)"SD vill stänga alla gränser!" Innehåller lika mycket substans, som alla de övriga, d.v.s ingen alls!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 18:47

Rättelse "Lördag 18 jan 18:28". Skall vara "ovanståene" och inte "nedanstående".

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2014 19:10

Ett bra sätt att "kakka i det politiskt korrekta boet" är en debattartikel på SVT Debatt. Kanske något för Kasselstrand.
Detta borde också bli ett inslag i nästa torsdags "Debatt" på SVT. Då med fler än en Sverigedemokrat i studion...

 
Ingen bild

Tony

18 januari 2014 19:36

Gå sen in på Allmänna Arvsfondens hemsida och kolla
vilka som snyltar till sig avlidnas besparingar, så
får ni se att merparten av medlen går till liknande
Arabiska och Afrikanska organisationer!
Det är inte nog med att denna dårpippi regering
beskattar gamla människor högre än andra, nu stjäl man
även avlidnas ihopsparade medel och skänker till
tvivelaktiga sammanslutningar.
Var det så dessa gamla människor utan arvingar hade
tänkt att deras livstidsbesparingar skulle användas till ?
Och är dessa bidragssnörtare verkligen det viktigaste
och mest angelägna dessa medel kunde användas till ?

 
Ingen bild

Betty

18 januari 2014 20:31

Jag förstår hur Gammal Vän, lennart l, Lassekolja och Inge-Gerd resonerar om abortfrågan.
Visst är massinvandringen den viktigaste frågan eftersom den påverkar allt annat.
Bostadsbrist, arbetslöshet, stigande sociala kostnader och kriminalitet m.m

Men för att vi inte ska bli anklagade för att vara ett enfrågeparti ska vi inte dagtinga med våra andra åsikter.

Naturligtvis ska kvinnor få bestämma över sin egen kropp. Ett nej är ett nej (apropå den aktuella våldtäktsdomen).

Men som Dumle skrev och som Björn Söder sade i riksdagen, så har utvecklingen gått framåt inom medicin och sjukvård, och det borde ske en anpassning till Europas övriga (protestantiska) länder.

Det är ju också en kvinnofråga, eftersom det (oftast) är kvinnor som jobbar på abortkliniker, och som får står och höra hur ett fullt livskraftigt foster ligger och skriker i en halvtimme i en plåtskål innan det ger upp andan.
Det är en upplevelse som ingen människa (varken man eller kvinna) ska behöva uppleva.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2014 21:01

Nu har slaskmedia fått en liten godbit att suga på.
Över hela världen dör människor, de mördas, kidnappas och misshandlas. Stora politiska händelser äger rum och katastrofer sker.
Men en liten, liten incident i nöjeslivet, det ger skadeglada KRIGSRUBRIKER...
Dessa asgamar kommer tyvärr att söka liknande "nyheter" under hela detta året.
Ge dem aldrig den chansen...
Gör rätt saker på rätt plats och "fel" saker där dessa asgamars ögon inte ser eller öron hör.
Hemskt men tyvärr sant...

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 21:09

Nu har med stor säkerhet slaskpressen på nytt gjort en stor höna av en liten fjäder.

http://www.expressen.se/nyheter/kent-ekeroth-utslangd-fran-krog-i-stockholm/

 
Ingen bild

Thoralf A

18 januari 2014 21:32

Detta skrev Kent ca 02:00

"Tog en drink med några vänner på Nosh & Chow - plötsligt kommer en vakt mitt i vårt samtal och tvingar ut oss pga att jag är SD:are.

Sen väntar Expressen utanför MIN dörr mitt i natten, trots att JAG blev utslängd utan anledning - endast pga mina politiska åsikter.

Fullkomligt absurt."

Min kommentar till detta.

Hur mycket betalade Expressen för detta "scoop"? Eller betalade man för att det "iscensattes"?
Jag har inget förtroende för Expressen!

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 21:41

@ Thoralf

"Hur mycket betalade Expressen för detta "scoop"? Eller betalade man för att det "iscensattes"?"

Jag tror mest på det sistnämnda. Desperationen sprider sig i massmedia och det kommer inte att finnas någon gräns för minsta anständighet framöver.

 
Ingen bild

Tommy

18 januari 2014 21:53

Nu iscensätter alltså Expressen en utslängning av Ekeroth från innekrog.
Dessutom konspirerar Ungdomsstyrelsen mot SDU.
Man undrar ju vad den dolda agendan är? Varför attackerar man SD? Är det SaudiArabien, Expo eller Svenskt Näringsliv som betalar?
Trist när SD är det enda som kan rädda Moder Svea från totalt förfall...

 
Ingen bild

Lärare

18 januari 2014 22:01

Men snälla nån, detta säger ju allt om Expressens journalistik och dess medarbetare.
Fullkomligt vansinne. Kommer säkert bli förstasidesstoff ett tag framöver.

Att det är Kent Ekeroth som förföljs av journalisterna, beror helt på att han är en av SD:s vassaste politiker.

Expressen extremt låga tilltag kommer åter igen bli kontraproduktivt för dem!
SD kommer öka!

Hur var det nu med: - "Alla människors lika värde"? Kommer hädanefter partitillhörighet kollas av restauranger runt om i landet nu? De som inte passar restaurangens åsikter, åker alltså ut!
Vart är vi på väg i vårt en gång så fina lugna Sverige? 
Ingen bild

Oka

18 januari 2014 22:02

Vem tror på bögen och restaurangchefen Daniel Pramberg? Det är nog han som hatar Sverigedemokraterna.

http://www.unt.se/familjeliv/saxar-krogen-med-torparliv-1366289.aspx

 
Ingen bild

Johan

18 januari 2014 22:04

Även jag jobbar på ÅF. När den statliga kunden efterfrågade en s k likabehandlingsplan, fanns ingen sådan framme. Så jag undrar vad Alice egentligen gjorde utöver att resa runt på kontoren och bjuda på tårta.

 
Ingen bild

Tommy

18 januari 2014 22:09

@Oka
Är han homosexuell? Här kan man snacka scoop till skillnad mot Expressen. Att de inte skrev ut det i artikeln. Har du koll på om han är muslim och röstar på Vänsterpartiet?

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 22:09

@ Tommy

Nej det är inte Sd som kommer att rädda Sverige. Det kommer att bli sådana som dig iklädda stålmannenkläder där man glömt att skicka med en instruktion, hur man ironiserar på ett intelligent sätt utan att totalt göra bort sig.

Men visst är det trevligt (om det nu är så) att Ekeroth fick varma applåder, som tack för sina politiska insatser, då han självmant lämnade krogen. I annat fall hade SÄPOS killar agerat om någon hade börjat att ta tag i honom.

 
Ingen bild

Leon

18 januari 2014 22:14

@ Stefan K, Hulda mk1 & al

Naturligtvis är ungdomsstyrelsens beslut politiskt och som sådant högst odemokratiskt. Att på tämligen lösa grunder vägra ett politiskt ungdomsförbund bidrag kan inte ses som något annat. Men nu torde inte SDU vara helt utan "skuld" till den uppkomna situationen. Efter att upprepade gånger vägrats bidrag torde de ha lärt sig att granskningen av deras ansökan inte sker på samma villkor som gäller övriga sökande. Att det är en politiskt motiverad "petimetermyndighet" som granskar deras ansökan mer utifrån felfinneri än faktiskt innehåll. Att minsta språkfel, felaktiga interpunktion, dunkla syftningar i texten o s v tämligen ofelbart renderar ett avslag. Till kommande ansökningar bör därför SDU tillse att dessa är innehållsmässigt och språkligt oantastliga....givetvis utan att för den skull ge avkall på den politiska grunden för arbetet inom förbundet. Slutligen önskar jag faktiskt, trots att jag inte är någon anhängare till SD, all framgång vad gäller överklagande av detta och tidigare beslut. Och om så inte skulle bli fallet ser jag det som att "svensk demokrati" är "rutten in i märgen".

@ Stefan (kl 18:28), biran & Tony

Samtliga, av dig Stefan, uppräknade föreningar är baserade på och drivs av personer med tillhörighet till mycket gamla otrodoxt kristna kyrkor i mellanöstern. Till och med så gamla att "kyrkospråket" är den uråldriga arameiskan, som brukar betraktas som det språk som talades av religionsgrundaren Jesus själv. De i Sverige bosatta personerna är dessutom därigenom trosfränder och ursprungligen landsmän till de kristna minoritetsgrupper som idag förföljs i konflikt- och krigsdrabbade länderna i MENA-regionen (se förövrigt Thoralfs lista över "skräckländer"). Det är inte utan att jag ibland finner den dubbelhet som ibland förekommer här som osmaklig. När kristna minoriteter förföljs och fördrivs "gråter man blod" över offren. Men endast i deras egenskap av offer för islam inte det faktiska lidande de utsätts för. Deras trosfränder och deras föreningar och organisationer här i Sverige ses däremot som "dynga" (biran kl 13:10) och människorna som (j-vla) araber.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tommy

18 januari 2014 22:16

@Skånepåg
Tack för att du visade mig hur man ironiserar intelligent.

 
Ingen bild

Skånepåg

18 januari 2014 22:35

@ Tommy

Vadå visade jag hur man ironiserar? Jag har inte ironserat eftersom riktig ironi är något som man inte hajar i första taget. Närliggande begreppet satir är direkt pang på rödbetan och får inte förväxlas med den mer "kluriga" ironin.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 januari 2014 22:40

Leon

Jag vet att SDU har varit i kontakt med Ungdomsstyrelsen och stämt av del för del i sin ansökan för attinget skall gå snett. Handläggaren har efter vad jag förstått bekräftat allt.

Det kanske inte är så underligt om det finns personer som blir förbannade när diverse organisationer fär miljonbelopp i bidrag och jag är dessutom övertygad om att dessa har ansökningar med många brister, inte minst i sin egen organisation.

Beslutet är utan tvekan politiskt!

Lika politiskt som att Kent Ekeroth fick lämna en krog.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

18 januari 2014 22:47

Det lär ha saknats ett §-tecken i ansökan till Ungdomsstyrelsen.
Skulle inte Riksrevisionen kunna gå igenom samtliga ansökningar.
Jag tror inte att alla dessa religiösa och kulturella föreningar kan stava lika bra som SDU.

 
Ingen bild

Leon

18 januari 2014 23:17

@ Thoralf

Har SDU dokumenterat de avstämningar som skett med myndigheten, vilket jag förutsätter att de har, är ju framgången vid en eventuell process "kassaskåpssäker". Och en av dessa "petimetermyndigheter", finns dessvärre ett otal sådana, får en svidande och i högsta grad välförtjänt "knäpp på näsan". Om inte annat så kommer hanteringen av ärendet att framstå i hela sin politiska tarvlighet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Thoralf A

18 januari 2014 23:20

Edward Ulfertz

Riksrevisionen beslutar alltid om sina egna revisioner, inga pekfingrar accepteras. Men man kan ju alltid hoppas på att man granskar Ungdomsstyrelsen.

 
Ingen bild

Stefan

18 januari 2014 23:28

@ Leon 22:14

Vad jag ville visa med min uppräkning var att föreningar från mellanöstern vräks det pengar över och SVERIGEdemokratisk Ungdom får inte ett öre. Min erfarenhet är av araber, syrier m.m är att med stor sannolikhet brister det i både ansökningarna till ungdomsstyrelsen och i den löpande administrationen och bokföringen. Men det har man överseende med.

Om samma ”ickepolitiska” granskning av MENA-föreningarna skett skulle många sannolikt stå utan bidrag.

Abir Al-Sahlani är vad jag förstår muslim

 
Ingen bild

SDare

18 januari 2014 23:35

Tidningarna skriver att Ekeroth fick lämna krogen efter att som det sägs, ha kränkt en annan kvinnlig gäst. Var är kvinnan? Hon om någon kan ju bekräfta vad som hänt, om hon nu finns.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 januari 2014 23:44

SDare

Finns säkert ett antal vänsterkvinnor som ställer upp om Expressen bara betalar bra.

 
Ingen bild

Ulf

18 januari 2014 23:49

Hej Thoralf,
Förväntade mig att det ta skulle ske. Det var därför jag ställde en fråga till dig tidigare i höst om SD ställde upp med kvalificerade experter för att hjälpa SDU att utforma en korrekt ansökan. SD kanske kan göra det inför ansökan 2015.

 
Ingen bild

Thoralf A

19 januari 2014 01:17

Ulf

Då måste förstå att det hade inte hjälpt med 10 experter då det är ett politiskt beslut!

 
Ingen bild

Ulf

19 januari 2014 01:30

Jag förstår det, men om man har en helt korrekt ansökan ner till minsta komma torde väl inte ens Ungdomsstyrelsen
Kunna neka SDU bidrag utan att det helt uppenbart är ett politiskt beslut. Hoppas att ni går vidare med detta.

 
Ingen bild

BumpaBerra

19 januari 2014 01:51

@ulf
Det räcker att SDU lokalföreningarna skulle anta sina egna stadgar som Stockholmsföreningen gjorde, de andra 19 antog en annans förenings stadgar om jag läste underlaget som cirkulerade på Twitter korrekt.

 
Ingen bild

Nisseork

19 januari 2014 02:18

Hoppas att detta uppmärksammas i projektet V-Dem som ska granska hur det står till med demokratin i 206 länder.

 
Ingen bild

Peter A

19 januari 2014 09:41

Tillbaka till huvudämnet!

Den svenska makteliten har utan befolkningens uttryckliga medgivande påtagit sig ett enormt moralisk ansvar för världens nödlidande - men varför är det blott syrier som utvalts ill 'däggar' och blivit förärade blancocheck?

Det är lika motbjudande förhållanden i till exempel norra Nigeria och i Centralafrikanska

Republiken som i Syrien. I Afrika puttrar det faktiskt av inbördeskrig i nästan alla länder

med stor muslimsk befolkning. Varför inbjuder inte regering och riksdag dessa till en

välbeställd tillvaro i Sverige?

Nere i Europa finns en stor roma-befolkning som inget hellre skulle vilja än att inbjudas att

komma och bygga läger i de svenska skogarna.

Vad väntar regeringen på? Hämta hem dem alla utan dröjsmål. annat vore faktisk

diskriminering på högsta plan .

 
Ingen bild

Leon

19 januari 2014 09:48

@ Stefan

Först vill jag ge dig medhåll i det odemokratiska förfarandet att specifikt undanta ett politiskt ungdomsförbund från att erhålla bidrag. Speciellt som övriga politiska ungdomsförbund (inklusive Piratpartiets) erhållit bidrag, vilket är en uppenbart och högst upprörande särbehandling. Däremot anser jag att du skjuter grovt vid sidan av målet då du specifikt utpekar ett antal kristna (assyrisk/syrianskt ortodoxa) föreningar endast med hänvisning till medlemmarnas geografiska/etniska ursprung. Speciellt som kopplingen till denna region numera är väldigt svag och tidsmässigt avlägsen. Huvudparten av de som organiseras i dessa föreningar är ättlingar (andra-, tredje- eller fjärde generationen) till de kristna som fördrevs under framför allt inledningen av det Libanesiska inbördeskriget (1975 - 1991) alltså för nära 40 år sen. För att vara en smula ironisk, då det geografiska/etniska ursprunget tycks vara det som framför allt gör dig upprörd, undrar jag varför du inte ondgör dig över att det "vräks" bidrag över Judiska ungdomsförbundet. Ursprunget i MENA-regionen torde ju vara tämligen säkerställt historiskt och etniskt. Det faktum att fördrivandet (diasporan) inleddes med plundringen av templet i Jerusalem, år 70 e kr, torde ju ha föga betydelse med tanke på tidsperspektivet eller hur ?

Dessutom slås jag av att upprördheten över att det "vräks bidrag" ett antal SVENSKA ungdomsförbund, som scoutrörelsen, nykterhetsförbund, aktiesparare, frimärkssamlare, fritidsfiskare och handikappföreningar utebilvit. Detta borde ju leda till ytterst upprörda reaktioner över denna flagranta orättvisa....eller hur (OBS I R O N I !)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Nyhetspojken

19 januari 2014 12:46

Vilket evigt gnällande på er. Begrip att SDU inte uppfyllde de kriterierna som krävs för sagda bidrag. Tror ni ungdomsstyrelsen skulle nekat dem annars? Finns inte en chans. Det lär ju visa sig den kommande tiden, för reglementet för att få bidraget torde vara solklart. Kan väl även tänkas att någon på myndigheten gjort fel?
Ingen av er här på bloggen kan väl tycka att de ska bidrag som de inte har rätt till?

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 januari 2014 13:09

Nyhetspojken...
Hoppas verkligen att någon Sverigevänlig blogg kan komma åt de andra organisationernas ansökningar och publicera dem. Enligt en Sverigevänlig blogg fattades endast ett tecken i ansökan.
Tror du att det skulle hindra ett godkännande tex. av en invandrarorganisation?? Aldrig...
Nej, detta är ett uppenbart politiskt beslut. Allt för att minska SDU,s möjlighet att bedriva politiskt arbete.
Ungdomsstyrelsens ledamöter vet säkert den kraft som SDU har och den vrede som finns bland Svenska ungdomar över all invandrarrelaterad brottslighet.
Personrån, gruppvåldtäkter och misshandel drabbar främst unga Svenskar.
Så de tar säkert varenda chans för att försöka lägga krokben för SDU och minska deras stöd i landets skolor. Men våra unga är smarta och den dystra verkligheten är en bra valarbetare...

 
Ingen bild

Magentan

19 januari 2014 13:28

Min uppfattning (vad den nu kan vara värd) är att det tydligen skulle stå ett litet paragraftecken (§) bredvid något ord inne i texten på en av sidorna i ansökan. Detta lilla paragraftecken skulle på något sätt bekräfta att SDU har antagit vissa "lokala stadgar enligt det regelverk som styr bidragsfördelningen". Att samma sak istället tydligt framgår i rubriken på SDU:s ansökan gills tydligen inte enligt Ungdomsstyrelsen, utan det måste även finnas ett litet paragraftecken inne i texten.

Jag tycker att det mycket tydligt framgår att det viktigaste för Ungdomsstyrelsen är att till varje pris FÖRDRÖJA utbetalningen av pengarna till SDU, så att SDU inte ska hinna få dessa i tid till det valarbete som nu börjar för alla.

 
Ingen bild

Magentan

19 januari 2014 14:00

BETRÄFFANDE Kent Ekeroths korta besök på restaurang Nosh & Chow:

Enligt uppgifter har SÄPO-vakterna som var med Kent Ekeroth tydligen anmält restaurangen.

Under rubriken "Vi skyddar Sverige och demokratin" från Säkerhetspolisen (SÄPO) står följande information:
"En livvakt är en polis som har i uppgift att skydda en viss person från direkt fysiskt angrepp eller ANNAN KRÄNKANDE BEHANDLING."
(Mina versaler)

http://www.sakerhetspolisen.se/personskydd/livvakter.4.7671d7bb110e3dcb1fd80004220.html

BRA!

 
Ingen bild

Nicklas

19 januari 2014 14:00

Jag har faktiskt mångårig vana av att skriva projektansökningar till olika myndigheter och stödgivare. Jag har hjälpt både ideella organisationer och företag. Dock har jag aldrig varit med att skriva en ansökan till Ungdomsstyrelsen om stöd till ungdomsorganisationer.

Men oavsett vilken typ av stöd man söker så ser processen ungefär likadan ut. Mina erfarenheter på området är i alla fall följande:
Jag har aldrig varit med om att en ansökan bli avslagen p.g.a av stavfel eller missade §-tecken. Finns mindre brister i ansökan så brukar man efter samtal från handläggaren få möjlighet att korrigera dessa innan beslut fattas om stöd ska beviljas eller ej.
Innehåller en ansökan mer omfattande brister så blir det troligtvis avslag men man brukar då få god hjälp av handläggarna för att man ska kunna komma in med en bättre ansökan vid nästa ansökningstillfälle. Följer man bara de tips man får så brukar ansökan bli godkänd vid nästa tillfälle.

Utan att kunna alla detaljer om SDU:s ansökan så tycker jag det helt klart förefaller vara politiska faktorer som gör att det blir avslag år efter år.

 
Ingen bild

Pelle

19 januari 2014 15:12

Hoppas att SDU nu driver detta vidare och att moderorganisationen SD stöder dem.

 
Ingen bild

Leon

19 januari 2014 16:14

Det är inte utan att det skulle vara intressant att ta del av vilka övriga ungdomsorganisationer som fått avslag på sina ansökningar. Och vilka motiveringar som då funnits för dessa avslag. För jag har svårt att tänka mig att SDU skulle vara ensamma om detta. Det är ju faktiskt påfallande få som tydligt är invandrarbaserade bland de 102 ungdomsorganisationerna som beviljats bidrag. Med reservation för att någon organisation kan "gömma sig" bakom någon obskyr bokstavskombination kan jag bara finna 10 st (varav de assyrisk/syrianska föreningarna utgör 5 st). Och av dessa är det bara en som uttryckligen anger sig vara muslimsk, BEMUF (Bosnien-Hercegovinas Muslimska Ungdomsförbund)om nu någon här skulle vara intresserad av fakta och inte bara i vanlig ordning hemfalla åt spekulativa konspirationsteorier.

Nu ska det väl för all del medges att 55 etniskt baserade och 51 kvinnoorganisationer också fått bidrag. Men även här är påfallande många sådana som utgörs av europeiska invandrare (21 st, bl a sverigefinnar och balter) eller i högsta grad SVENSKA kvinnoorganisationer (41 st, bl a Fredrika Bremerförbundet och div husmodersföreningar).

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 januari 2014 16:21

Föreslår att alla som är Sverigedemokrater skall bära en gul stjärna med SD på jackan så att krogvakter lättare skall kunna skilja ut denna grupp och inte släppa in dom bland "fint folk"

En jurist påstår att det inte är diskriminering.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 januari 2014 16:24

Leon...
Ja, det är många frågetecken som bör rätas ut i denna fråga. Det ligger en stank runt avslagsbeslutet mot SDU. En stinkande lukt, likt alltför gammal surströmming och lukten kommer från en Vänstervind...

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 januari 2014 16:31

Sven Dacke...
En framträdande och kompetent Sverigedemokrat med Judiskt påbrå och invandrarbakgrund. Självklart blir det "kortslutning" på de med bara två hjärnceller...

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 januari 2014 16:45

Annat ämne...
Thomas Mattsson skriver idag på expressen.se: "Denna sida är inte en annons" där han drar en skarp gräns mellan reklam som ges ett yttre som liknar en artikel och riktig journalistik. Klokt så.

MEN, borde det inte också finnas en skarp gräns mellan nyhetsjournalistik och artiklar med politisk påverkan som smygs in bland vanliga artiklar?
En tidnings ledarsida är en sak, men resten skall vara fri från insmygd politisk påverkan.
Och detta, Herr Mattsson, gäller speciellt Aftonbladet och Expressen om Sverigedemokraterna och deras politik...

 
Ingen bild

UncleBob

19 januari 2014 17:31

De verktyg som dumvänstern är flitigast med, är som vi nu kan konstatera de gamla vanliga argumentationsfelen: "Halmgubben", "Guilt by association" och substanslöst skitsnack. Exemplet med Kent Ekeroths krogbesök är bara ett i en lååång rad. Det desperata i att försöka lägga krokben för SD och SDU är så genomskinligt att man baxnar.

 
Ingen bild

matspp

19 januari 2014 17:35

Leon:
"någon här skulle vara intresserad av fakta och inte bara i vanlig ordning hemfalla åt spekulativa konspirationsteorier."
Vad är det för snack?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

19 januari 2014 18:51

Tack Thoralf för en lysande föreläsning i Karlskrona idag!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Tony

19 januari 2014 19:11

Åter ett samarbete mellan Expressen Expo och
det kriminella Researchgruppen, med ett försök att
hänga ut Kenth Ekeroth igen. Åtala gärna vapenhandlare
Thomas Mattsson, men börja med att inte köpa deras
smutsiga tidningar, det gäller såväl Expressen men även
Kvällspesten GT och den lika vidriga Aftonlögnen. Ett rejält
upplagetapp är den bästa medicinen mot Svinpälsarna, dom
kommer att hålla på med sina smutsiga trick fram till
valdagen.
Kanske ska även SD s repressentanter hålla sig ifrån
krogmiljöerna så mycket som möjligt för att inte bjuda
dessa odemokratiska krafter en enda godbit för dem att
utnyttja!

 
Ingen bild

OT

19 januari 2014 21:13

Denna sång tillägnas den så kallade svenska kvinnorörelsen -
"Jessica Simpson - These Boots Are Made For Walkin'": http://www.youtube.com/watch?v=jRZz4XZcOqg

Apropå medias tystnad - sound Of Silence: http://www.youtube.com/watch?v=PRFB-TTzOfc

P.S Presstödet kommer att försvinna, vi har inte råd med både det och den pågående politiken... Så tag varning journalister.

 
Ingen bild

OT

19 januari 2014 21:32

Apropå "Is a mini ice age on the way? Scientists warn the Sun has 'gone to sleep' and say it could cause temperatures to plunge": http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2541599/Is-mini-ice-age-way-Scientists-warn-Sun-gone-sleep-say-cause-temperatures-plunge.html
Fast det så klart, människan påverkar mer än solen för det har Aftonbladet sagt.

 
Ingen bild

vmm

19 januari 2014 22:20

Om det där med att kasta ut Kent Ekeroth från krogen: min bedömning är att det absolut inte handlar om olaga diskriminering. En företagare har rätt att välja sina kunder i många fall. Om jag tex äger en ICA-butik och någon person kanske är feminist, kommunist, har uttalat sig negativt om ICA eller kanske rätt och slätt har fula kläder så får man ju slänga ut personen ur butiken om den skulle försöka handla där. Till exempel. Jag får slänga ut personen också om den är Moderat eller Sverigedemokrat. Det är ju bara olaga diskriminering om det handlar om sådana saker som ras, religiös tillhörighet, kön, sexuell läggning osv.

 
Ingen bild

mmv

19 januari 2014 22:50

@vmm
Kent Ekeroth blev diskriminerad pga sin religion (religion är den gamla beteckningen för politiskt parti).
Förr i tiden kallades ideologier och politiska partier för religioner, och grundarna hette profeter som påstod sig ha mandat från en högre osynlig makt.

 
Ingen bild

Thoralf A

19 januari 2014 22:57

vmm

Det är väl det som brukar kallas "alla människors lika värde" när pk-eliten debatterar.

 
Ingen bild

Ulf

21 januari 2014 16:48


YTTRANDEFRIHETEN I SVERIGE åsidosätts med hjälp av strategiska VÄRDEGRUNDER.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se