thoralf

Alla inlägg den 11 september 2013

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2013 23:25


Igår hade Aftonbladet en artikel om u-svängen i klimatförändringarna. Rubriken var ”Vi går mot global nedkylning”. Givetvis så är det inget säkerhet i detta påstående heller utan det kan vara en tillfällighet under just några år. Men personligen har jag varit tveksam till alla klimatalarmister som får stort utrymme i media eller t.ex SMHI som basunerar ut sitt budskap i något som nästan kan liknas vid en monopolställning.


Aftonbladet bygger sin artikel på en artikel i Daily Mail med ungefär samma bilder på isutbredningen i Arktis som jag haft på min blogg vid två tillfällen.


Skall bli väldigt intressant att följa medias rapportering av klimatförändringar under denna månad med tanke på att IPCC kommer lägga fram sin rapport i Stockholm om ca 2 veckor.


I Australien gjordes även en u-sväng när det nyligen blev skifte vid makten. En av de största anledningarna till detta torde vara den Carbon tax som Labour regeringen införde 1 juli 2012 och som inneburit kraftigt ökade kostnader för hushållen. När jag tillsammans med delar av Skatteutskottet besökte Australien i september förra året gick debatten het angående denna skatt. Man hade till och med infört ett departement för klimatförändringar.


 


Dock kunde jag höra från tjänstemän inom förvaltningen att antalet personer som blivit så kallade klimatskeptiker hade ökat ganska radikalt och att klimatalamisterna inte fick stå oemotsagda.

Vi får väl se om departementet överlever den nya regeringen eller om det får en del nya uppgifter.


Norge gör också också en u-sväng efter måndagens val. I den svenska debatten har mycket handlat om huruvida SD och Frp är systerpartier eller inte. Svaret är väl både ja och nej. När det gäller klimatpolitik har Frp vågat sticka ut hakan ganska rejält i sitt handlingsprogram. Något som jag önskar att SD också vågade göra i större utsträckning. Inte minst för att utmana Miljöpartiet som nu fått med sig Socialdemokraterna på att fortsätta avveckla kärnkraften och ersätta den med förnyelsebar el. Utan att veta hur detta skall gå till.


FrP skriver följande i sitt handlingsprogram angående Klimat.


”Det er nødvendig med en nyansert klimadebatt. Problemstillingen som politikere og forskere fra FNs klimapanel retter oppmerksomheten mot, kan være alvorlig. Advarslene gir grunnlag for varsomhet. Samtidig er det spekulativt og opportunistisk når noen grupper kobler enhver flom, hete- eller kuldebølge, storm etc. til påstanden om menneskeskapte klimaendringer.”


”FrP er kritisk til å bruke klimapolitikken til å øke skatter, avgifter og utgifter for innbyggere og bedrifter. Man skal ha respekt for skattebetalernes penger og innbyggernes ønske om forutsigbarhet og fleksibilitet i hverdagen. Vi er derfor kritiske til å innføre stadig nye forbud, påbud, restriksjoner og andre offentlige inngrep som begrenser enkeltmenneskets frihet eller svekker norsk konkurransekraft.”


Många kloka formuleringar i detta handlingsprogram.


Kommer det komma en tillnyktring bland landets journalister när det gäller klimatalarmismen. Kommer vi få se journalister och politiker göra avbön genom u-svängar.


Av Thoralf Alfsson - 11 september 2013 18:09

Så var det dags igen! Ännu en polisanmälan! Denna gång från några som kallar sig Juridikfronten. Jag har själv inte fått ta del av anmälan så jag har ingen vetskap om vilka kommentarer på min blogg som skulle vara olagliga. Jag har bara den information som kommit fram genom media och vänner.


Hur många tror att det är en slump att denna anmälan görs i samma vecka som kyrkovalet? Givetvis hänger det samman och därför är det en ren politisk anmälan!


Det är också avslöjande vilka medier som hänger på denna stora nyhet! Media har heller inga problem med att namnge mig ;-)


Vad jag förstått i media nämns två kommentarer, en från juni 2012 och en annan från oktober 2012. Den ena är alltså närmare ett år gammal och den andra ca 15 månader. Enligt min statistik har jag sedan augusti förra året fått närmare  21000 kommentarer på mina blogginlägg. Juridikfronten har tydligen granskat alla dessa kommentarer men endast funnit två tveksamma kommentarer. I mina ögon är det ett väldigt gott betyg till hur mina läsare kommenterar men även att jag sköter bloggen väldigt bra. Jag raderar då och då någon kommentar men jag har också blockerat ett antal IP-nummer, där dessa uppträtt som ”nättroll”.


När man läser vad Juridikfronten skriver på sin bloggsida inser man att de inte är så seriösa, utan att det handlar om att vissa missaktning. På bloggen kallas jag för ”förtalsbrottsling”!


Jag har bett några av de journalister som ringt att de borde kolla upp vilka personer det är som ligger bakom Juridikfronten. I blogginlägget hänvisar man även till tidskriften RiktpunKt. RiktpunKt är Sveriges kommunistiska partis tidskrift och inte helt förvånande kunde jag se att Fredrik ”finken” Jönsson lagt upp bildmaterial på dess nyhetssida.


Nu tror jag inte att några journalister kommer ägna sig åt att granska anmälarna och deras bakgrund. Den granskningen får jag och andra stå för själva. Tyvärr är det så illa i vårt land! Där media uppenbarligen lever i symbios med de mörka vänsterkrafterna för att begränsa yttrandefriheten.


UPPDATERING.


Kommer Juridikfronten anmäla Björn Ulvaeus för hets mot folkgrupp efter hans uttalande om muslimer i The Wall Street Journal. Läs artikel på Avpixlat.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards