thoralf

Alla inlägg den 12 september 2013

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2013 21:24

 

Ikväll kände jag bara för att komma ut i den tysta naturen med endast lite vågskvalp och en och annan fågel som ville höras. Jag kände ett starkt behov av ensamhet och tystnad i en rofylld miljö. Den politiska och mediala världen är alldeles för smutsig och ohederlig. Politiker och journalister borde försvara yttrandefriheten men så är inte fallet, de försvarar endast det politiskt korrekta och etablissemanget.


Att bli föremål för en massa negativa artiklar i media är inget avundsvärt. Media gör även sitt bästa med sina rubriker och texter som i flera fall varit rent felaktiga. Om det beror på ren illvilja eller upphetsning över att kunna svärta ned en Sverigedemokrat vet jag inte. Det kan ju även vara rent slarv men varför drabbar det i så fall så ofta Sverigedemokrater.


En anmälan skapar rubriker i media även om den inte leder till någon fällande dom. Därmed har redan anmälaren uppnått sitt syfte, en fällande dom är bara en bonus för anmälaren.


Visst är det märkligt att tre olika saker händer just denna vecka! En vecka då slutspurten inför kyrkovalet pågår. Nu är jag ju ingen kandidat men det drabbar säkert ändå SD.


Därför uppmanar jag alla mina läsare att rösta i kyrkovalet!


Barometern började i tisdags med att skriva om att en person som tidigare anmält mig, där jag friades av JK. Nu ville anmälaren att detta ärende skulle överprövas efter en dom i Göta hovrätt.


Igår och idag har det handlat om anmälan av Juridikfronten i Barometern, Östran och Radio Kalmar. Alla har dock felaktigheter i sina artiklar i mer eller mindre omfattning.


Dessutom skriver Östran att Landstinget anser att jag (SD) använt en pressbild utan lov. Vilket jag anser vara ganska löjligt av landstinget då de synade vårt utkast till infoblad om vård av papperslösa redan i juni och då protesterade mot att jag tagit med Kalmar läns landstings logga i infobladet men inget om att jag använt en pressbild i infobladet. Varför sa man inget för tre månader sedan?


Nej, nu i kyrkovalsveckan skickar man uppenbarligen ett brev till mig om detta. Jag har dock inte fått brevet i min hand ännu så jag vet inte mer än vad Östran skriver. Jag återkommer till detta när jag läst brevet.


Mark och Miljööverdomstolen har avslagit överklagan av detaljplanen för Gota Medias mediehus på Kvarnholmen. Beslutet kan inte överklagas. Om jag förstått det rätt är det nu bara Länsstyrelsen som kan stoppa bygget. Eftersom byggplanerna nu skall prövas mot Kulturminneslagen. Det skall bli mycket intressant att se vad Riksantikvarieämbetet har att säga om detta bygge. Riksantikvarieämbetet kan dessutom överklaga länsstyrelsens beslut enligt Kulturminneslagen.


Men med tanke på hur landshövding Stefan Carlsson tidigare agerat mot sina tjänstemän så finns det antagligen bara ja-sägare kvar på Länsstyrelsen. Alla andra har landshövdingen kört över så pass hårt att de valt att säga upp sig vid Länsstyrelsen.


Enda förhoppningen är nog att Gota Media AB avstår från att bygga ett mediehus då hela koncernen blöder. Man har bland annat ”pumpat” in ca 55 miljoner kronor i Östran utan att få någon avkastning. Det är förmodligen inte den enda tidningen som går med förlust inom koncernen.


Barometerns nätartikel om beslutet gick att kommentera men sent igår kväll togs alla kommentarer bort av webbansvarig på Barometern. Kommentarerna vara i alla fall utom ett negativa till beslutet. Men enligt webbansvarig var anledningen följande.


”Ansvarig utgivare ansåg att kommentarerna inte debatterade sakfrågan.”


Eftersom jag läste kommentarerna bara några minuter innan de rensades bort och kommentarsfunktionen stängdes av kan jag säga att detta inte stämmer. Kommentarerna behandlade sakfrågan och den process som pågått i flera år och var i flera fall mycket sakliga och upplysande. Rent bedrövligt av Barometern att radera dessa. Synd att jag inte tog en "printscreen" men jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att man skulle radera kommentarerna.


UPPDATERING!


Som jag skrev i blogginlägget förekom fel hos samtliga lokala medier. Idag rättar Barometern sin artikel men det görs i vanlig ordning så undanskymt man kan tänka sig i tidningen. Ingen fet stil på rubriken precis.


 


SD vägrades hyra lokal i Folkets hus i Emmaboda. Läs artikel i Barometern.

Sverigedemokraterna kommer att finnas på Emmaboda marknad under lördagen. Kom gärna och besök oss då.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards