thoralf

Direktlänk till inlägg 11 september 2013

U-SVÄNG

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2013 23:25


Igår hade Aftonbladet en artikel om u-svängen i klimatförändringarna. Rubriken var ”Vi går mot global nedkylning”. Givetvis så är det inget säkerhet i detta påstående heller utan det kan vara en tillfällighet under just några år. Men personligen har jag varit tveksam till alla klimatalarmister som får stort utrymme i media eller t.ex SMHI som basunerar ut sitt budskap i något som nästan kan liknas vid en monopolställning.


Aftonbladet bygger sin artikel på en artikel i Daily Mail med ungefär samma bilder på isutbredningen i Arktis som jag haft på min blogg vid två tillfällen.


Skall bli väldigt intressant att följa medias rapportering av klimatförändringar under denna månad med tanke på att IPCC kommer lägga fram sin rapport i Stockholm om ca 2 veckor.


I Australien gjordes även en u-sväng när det nyligen blev skifte vid makten. En av de största anledningarna till detta torde vara den Carbon tax som Labour regeringen införde 1 juli 2012 och som inneburit kraftigt ökade kostnader för hushållen. När jag tillsammans med delar av Skatteutskottet besökte Australien i september förra året gick debatten het angående denna skatt. Man hade till och med infört ett departement för klimatförändringar.


 


Dock kunde jag höra från tjänstemän inom förvaltningen att antalet personer som blivit så kallade klimatskeptiker hade ökat ganska radikalt och att klimatalamisterna inte fick stå oemotsagda.

Vi får väl se om departementet överlever den nya regeringen eller om det får en del nya uppgifter.


Norge gör också också en u-sväng efter måndagens val. I den svenska debatten har mycket handlat om huruvida SD och Frp är systerpartier eller inte. Svaret är väl både ja och nej. När det gäller klimatpolitik har Frp vågat sticka ut hakan ganska rejält i sitt handlingsprogram. Något som jag önskar att SD också vågade göra i större utsträckning. Inte minst för att utmana Miljöpartiet som nu fått med sig Socialdemokraterna på att fortsätta avveckla kärnkraften och ersätta den med förnyelsebar el. Utan att veta hur detta skall gå till.


FrP skriver följande i sitt handlingsprogram angående Klimat.


”Det er nødvendig med en nyansert klimadebatt. Problemstillingen som politikere og forskere fra FNs klimapanel retter oppmerksomheten mot, kan være alvorlig. Advarslene gir grunnlag for varsomhet. Samtidig er det spekulativt og opportunistisk når noen grupper kobler enhver flom, hete- eller kuldebølge, storm etc. til påstanden om menneskeskapte klimaendringer.”


”FrP er kritisk til å bruke klimapolitikken til å øke skatter, avgifter og utgifter for innbyggere og bedrifter. Man skal ha respekt for skattebetalernes penger og innbyggernes ønske om forutsigbarhet og fleksibilitet i hverdagen. Vi er derfor kritiske til å innføre stadig nye forbud, påbud, restriksjoner og andre offentlige inngrep som begrenser enkeltmenneskets frihet eller svekker norsk konkurransekraft.”


Många kloka formuleringar i detta handlingsprogram.


Kommer det komma en tillnyktring bland landets journalister när det gäller klimatalarmismen. Kommer vi få se journalister och politiker göra avbön genom u-svängar.


 
ANNONS
 
Ingen bild

vmm

12 september 2013 01:18

Du/ni kanske såg nyheten om att ny forskning tyder på att mammutarna dog ut på grund av klimatförändringar. Inte på grund av människans rovjakt på mammut. Den här nya forskningen om att mammutarnas utdöende berodde på ett allt varmare klimat tycker jag frikänner oss en smula. Allting brukar ju annars vara vårt fel. Snacka om att svära i kyrkan! Vi "måste" ju beläggas med skuld och skam! Jag tror ju att vår planet leker med oss och bestämmer klimatet själv i mycket stor grad helt utan vår inblandning, och miljödebatten har kantrat och handlar alldeles för mycket om moral och skuld. Inte helt olikt en religiös inställning där vi ska leva moralisk korrekt och inte leva i synd... bara för att. Och vi ska ständigt känna vår arvssynd om tex mammutdöden och allt ont vi gjort. Nåja, befriande iaf att få höra nu att mammutdöden kanske berodde på klimatförändringar som vi människor inte alls hade orsakat.

 
Svensson

Svensson

12 september 2013 06:56

Aftonbladet har inte råd att lägga ner för mycket arbete på det här, när tidiningsupplagan minskar,så man snickrar ihop något snabbt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

12 september 2013 08:05

Det är på tok för kort tid vi kunnat följa väderförändringar för att man skall dra igång något "alarm", för inte så länge sedan fick man en högst osäker 5 dygns prognos, nu kan man följa vädret lokalt timme för timme och det stämmer vanligen, statistik från 17-1800 talet skall man nog ta med en nypa salt, eller en hel näve.
Nu är SVT,s valapparat igång igen, Fridolin får prata äldreomsorg på prime time för pensionärer dvs. morron-tv, och som vanligt lova allt till alla utan att någon frågar hur det skall betalas

 
Ingen bild

Magentan

12 september 2013 08:47

Stefan A skrev: "Fridolin får prata äldreomsorg på prime time för pensionärer dvs. morron-tv, och som vanligt lova allt till alla utan att någon frågar hur det skall betalas."

Fridolin är tydligen inte bara partiledare för MP. Jag har hört att han också jobbar som ständigt återkommande soffkommentator på SVT. "Dagens Fridolinare" kallas inslagen för.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 september 2013 09:06

Utanför ämnet ! Är det någon mer än jag som tycker det är konstigt att man plötsligt kan ge 8000 syrier+ deras anhöriga permanet uppehållstillstånd bara genom att knäppa med fingrarna utan någon som helst utredning om dom verkligen är syrier eller farit illa ? Medans det för oss som tillhör föreningen " Vanvårdad och bortglömd " skal göras 50 miljoners utredningar under 10 tals år och tillsätta en ersättningsnämnd
, allt för att hindra så många som möjligt från att få den ersättning på 250000 kr som utlovats , trots att de flesta av oss har klara papper på att vi varit placerade på både barnhem och fosterhem ! vem är det som diskrimineras , ja inte är det syrierna iallafall ! Ooops nu satte jag upp syrierna mot oss vanvårdade och bortglömda det är ju rasistiskt !

 
Ingen bild

Niklas R

12 september 2013 11:17

Med tanke på den intellektuella nivå som de flesta svenska journalister befinner sig på så skall man nog inte ha alltför höga förhoppningar om deras självinsikt.

I Sverige är det ju så att duger du inte till något annat kan du alltid bli journalist.

Så jag kan bara hålla med Kungen i hans uppenbara förakt och otålighet med svenska journalister. Varför respektera något som inte har respekt för vårt land, historia eller kultur?

 
Lassekolja

Lassekolja

12 september 2013 12:26

@Niklas R, som "ständig medlem" av Rojf(Rojalistiska Föreningen) kan jag bara instämma i Din syn på svenska journalister. Jag har också stor förståelse för att Kungen tröttnar på lismande journalisters korkade frågor. Tyckte även att han svarade bra när han vid jaktstugan, för en tid sedan, berättade för alla samlade "journalister" att "Drottningen och han hade gjort som Ni journalister brukar göra, vänt blad och gått vidare mot framtiden". Det förväntade "journalistscoopet" vände Kungen till ett fiasko för de frustrerade "journalisterna". Även den gången fick han kritik från Paul Ronge och övriga självgoda PR-(läs:PK-)experter. Själv log jag brett hemma i TV-soffan!
(Lite lustigt att de enda/båda organisationerna, som jag är livstidsmedlem i, har en ordförande som bär efternamnet Åkesson(Rojf,ordf.Patrik Åkesson)!)

Ibland blir det övertydligt vilken politisk tillhörighet majoriteten av personalen vid Svt och SR har. Det räcker att en miljöpartist släpper en fjärt så kommer det i Studio1 och i Rapport!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Errbe

12 september 2013 12:39

Det är helt klart att Australiens departement för klimatförändringar kommer att skrotas.

Det omedelbara dråpslaget mot de gröna drömmarna är nedläggningen av Clean Energy Finance Corporation, som sossarna begåvade med 20 miljarder A-dollar, att delas ut till miljöprojekt. Den utdelningen har stoppats redan nu. Inga mer pengar delas ut till nya projekt. Punkt

http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/election-2013/coalition-takes-axe-to-climate-programs/story-fn9qr68y-1226716471498

 
Ingen bild

Fredde

12 september 2013 12:45

SFI bonusen ska bort! Satsa dessa 100 miljoner på våra pensionärer nu så att dom får äta varm mat!

 
Ingen bild

Pelle

12 september 2013 13:23

Spelar ingen roll om de svänger 180 grader och ber avbön. I min värld är allt förtroende förbrukat och speciellt för svenska akademiker, politiker och media. Det kan aldrig komma tillbaka förrän alla är utbytta.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

12 september 2013 14:24

På tal om partiers mörka förflutna. Undrar vem som är värst

Dåvarande partisekreteraren Sten Andersson, som senare blev utrikesminister, deltog i flera hemliga möten med representanter för Sovjetunionen. Informationen gick sedan enligt boken vidare till IB.
Författaren Olof Frånstedt, som hittills varit mycket försiktig med att berätta vad han vet, säger till tidningen att svenska folket förtjänar att få veta vad som faktiskt hände.
"Man får inte driva hemligheten för sin egen skull", säger han.
- See more at: http://www.dagensps.se/artiklar/2013/08/27/15532416/index.xml#sthash.AAiTfXkG.dpuf

http://goo.gl/xo0gC9

 
Ingen bild

segunlud@gmail.com

12 september 2013 15:49

Stå på dig, för annars är det någon annan som gör det. Du gör ett gott

 
Ingen bild

Kallepelle

12 september 2013 18:39

Jag gav denna URL tidigare idag

http://www.youtube.com/watch?v=aylLhPHI1TI#t=110

Nu har halva dagen gått och inlägget sitter tydligen fast någonstans. Där föreslår jag att Du (eller någon annan då?) tar talarstolen i Riksdagen och för fram motsvarande argumentation som Nigel Farague till Barroso. Det är nu 60% mer is i Arktis än för ett år sedan (illustrerat av NF med NASAs fotografier). Är det då inte dags att slopa hela "climate-changecirkusen" och miljarderna som slängs bort i detta bedrägeri. Barroso får convulsioner och blir osammanhängande men klamrar sig fast vid den sönderfallande gröna fuskbyggda flotten. Nu kan vi ju peka på det lysande Australiska exemplet också. Det är dags att någon räddar Sverige och sänker mp och c-galenskaperna i Marianergravens djup. En Svensk riksdag utan miljöflummare är vad jag vill ha! Go for it!

 
Ingen bild

OT

13 september 2013 00:49

Vissa saker sägs bäst med musik "Censoring The Decrease in Global Temperatures": http://www.youtube.com/watch?v=fAlMomLvu_4

1) "Climategate 'hide the decline' explained by Berkeley professor Richard": http://www.youtube.com/watch?v=8BQpciw8suk

2) "The Politics Behind The Biggest Scam On Earth...": http://www.youtube.com/watch?v=LDuUmmvj50Q

Och den här sången tillägnar jag faktiskt de inom 7-klövern med ett gott hjärta - "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

P.S Något som kan rädda er är SD och dess väljare; Tänk på det och kom över till oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se