thoralf

Direktlänk till inlägg 2 september 2013

TREENIGHET

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2013 23:02

 


Att forskare, politiker och journalister samverkar i klimatfrågan i något som jag liknar vid en treenighet kan nog många säkert hålla med om. Bloggen The Climate Scam skrev nyligen om detta.


Att dessa tre grupper lever i symbios ser man ganska snart om man börjar ifrågasätta vissa teser. I gruppen forskare har vi kanske framförallt de som ingår i IPCC men vi har även t.ex Johan Rockström i Sverige. Jag lyssnade till honom under Almedalsveckan och det fanns ingen hejd på vilka framtidsscenarion som målas upp av herr Rockström. Lyssnar han överhuvudtaget till några andra källor än de som stödjer de teser som klimatalarmisterna ständigt målar upp, oavsett om det handlar om isbjörnar, smältande glaciärer, fanatiska teorier om havsnivåhöjningar, Världsbankens klimatrapporter eller Obama som pratar klimathyckleri.


 

Johan Rockström och Mattias Klum.   Foto Thoralf Alfsson


När det gäller journalister kan vi givetvis även räkna in Mattias Klum som fotograf och föredragshållare. Lyssnade även på honom under Almedalsveckan och man kunde riktigt se i hans ögon hur han njöt av att måla upp dessa bilder av framtiden. Att skrämma åhörarna så mycket att de trodde på vartenda påstående som kommer över deras läppar. Jag kände dock att jag fått nog efter ca 20 minuter när dessa båda herrar kallade alla som inte lyssnade på klimatalarmisterna för plattfötter. (från Obamas tal om platt-klubben). De redan frälsta åhörarna jublade och applåderade vid liknelsen och det kändes mer som ett väckelsemöte än ett seminarium under Almedalsveckan, så jag lämnade dem och deras predikan.


I Almedalen fanns även de politiker som verkställer alla politiska beslut angående klimatförändringarna. Ändra från toppen med EU-kommisionären Connie Hedegaard och centerpartisterna Lena Eek och Annie Lööf. Frågan är om Fredrik Reinfeldt nu tänker sig att ansluta sig till denna skara nu när han skall prata klimat med Obama på onsdag.


  

Connie Hedegaard                 Foto Thoralf Alfsson


Naturligtvis handlar även detta om pengar i väldigt stor utsträckning. Johan Rockström och Mattias Klum är gissningsvis väldigt beroende av att det pumpas in pengar i klimatindustrin. För något år sedan kom Riksrevisionen med en rapport om klimatforskningen i Sverige. Den var minst sagt kritisk och jag skrev om den förra sommaren men jag tänkte upprepa några delar från det blogginlägget.


”Om även medel från EU, kommuner och landsting samt privata aktörer räknas in uppgick forskningsmedlen till minst 3,6 miljarder kronor år 2010, enligt Riksrevisionens kartläggning.”

 

Minst 3,6 miljarder kronor men då hade bara ca 75 procent av de tillfrågade svarat. Sannolikt borde det då röra sig om ca 4,5 miljarder kronor under 2010. Gissningsvis är beloppet än större idag. Var och en kan säkert räkna ut att då är det väldigt många personer och forskare som är väldigt beroende av att pengaströmmen inte sinar från EU, svenska staten, landstingen och kommunerna. Läs mitt blogginlägg.


Någon berättade för mig att under Almedalsveckan var det ca 500 personer som jobbade, lobbade eller deltog i seminarium eller andra aktiviteter med anknytning till klimatfrågan. Jag har ingen anledning att ifrågasätta siffran men den stämmer till eftertanke.


Det är just här som klimatalarmisterna har sin viktigaste uppgift genom att mata media med den ena rapporten värre än den andra. Har man bara media med sig så är det ingen risk att pengaströmmen sinar.


Att sedan den globala uppvärmningen tagit en paus är rena ”dödskyssen” för många klimatalarmister. Att koldioxidhalten fortsätter öka men att den globalatemperaturhöjning avstannat är rena mardrömmen för dessa klimatalarmister och forskare som ser sin tes långsamt men säkert spricka.


Det är just därför de som kallas klimatskeptiker nu hånas av t.ex Obama och Johan Rockström. När argumenten saknas tar man till den gamla beprövade taktiken att förlöjliga sina "motståndare". Det funkar ett tag men även dessa knep håller inte i längden.


Jag kan dra många paralleller till invandringsfrågan och därför känner jag ett ansvar att lyssna på de som är kritiker till klimatalarmisterna. I invandringsfrågan är det kritikerna som kommer med fakta, siffror och statistik. Detta stärker givetvis deras argument! Motparten ägnar sig mer åt känslomässiga argument och rena floskler.


Det är inte utan än att jag känner igen det i klimatdebatten.


PS

Jag flög igår tillsammans med mina barn och barnbarn till Rhodos. Jag måste erkänna att jag eller mina barn har inte klimatkompenserat på något sätt ;-)



 
 
Lassekolja

Lassekolja

2 september 2013 23:59

Trevlig resa & semester Thoralf! Den har Du mycket väl förtjänat nu inför Riksdagens öppnande!
Dina associationer till väckelsemöte är inte så dum. Klimathysterin har blivit till religion av samma slag som mångkulturen, d.v.s rationella och ekonomiska argument biter inte på de troende och frälsta! Emellertid brukar sanningen och verkligheten segra till slut. Därför kan vi Sverigedemokrater "se framtiden an med tillförsikt", som det så vackert brukar heta. I och med Kyrkovalet inleds det mest spännande året hittills iaf för oss rakryggade Sverigedemokrater! Det kommande året blir ödesdigert för våra barns och barnbarns framtid, åtminstone för dem, som trots mörka utsikter, vill kämpa för en ljus framtid i Sverige!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Rösta den 15e

3 september 2013 00:18

http://avpixlat.info/images/i_min_kyrka_animation1.gif

 
Svensson

Svensson

3 september 2013 06:57

Trevlig semester Thoralf :)
Världen tycks bli allt mer korrupt,vilket även märks av på alliansen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

3 september 2013 07:04

Hur i hela helv... kan en myndighet som migrationsverket självsvåldigt besluta om permanent uppehållstillstånd och evig försörjning för Syrier och deras släktingar som kommer att kosta Svenska skattebetalare mångmiljardbelopp? Redan treårigt uppehållstillstånd är unikt då de flesta länder bara ger ettårigt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2013 07:23

Trevlig semestar Thoralf! Välförtjänt!
Håller med Stefan A. PUT är alldeles fel.
Nej, TUF ett år i taget räcker gott. Lägg istället lite pengar på de som finns i de enorma flyktinglägren i grannländerna.

Frågan är också vad som sker med de "svenskar" som frivilligt (hjärntvättade av någon Imam) åker till Syrien för att kriga och ev. kommer tillbaka till Sverige efter detta krig.
Vandrande säkerhetsrisker...

 
Ingen bild

Miljövän

3 september 2013 07:28

Att IPCC inte är någon vetenskaplig auktoritet inom klimatforskningen inses lätt om man läser deras officiella uppdragsbeskrivning. Observera uttrycket "human-induced climate change", att använda sig av normal vetenskaplig objektivitet finns inte med....!?

"The role of the IPCC is to assess on a comprehensive, objective, open and transparent basis the scientific, technical and socio-economic information relevant to understanding the scientific basis of risk of human-induced climate change, its potential impacts and options for adaptation and mitigation."

 
Ingen bild

Fredde

3 september 2013 08:45

Ja varför PUT?? Är det inte meningen att flyktingarna ska återvända hem när möjlighet ges??? Snälla förklara för mig varför!!!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 september 2013 08:58

Joo,då 8000 Syrier plus anhöriga , det blir ännu en kostnad som måste tas nånstans , kanske på min och andras pensioner !
Där rök hundringen vi blev lovade i går, plus tio till !

 
Ingen bild

Medborgaren

3 september 2013 10:03

Nu räcker det inte att låna 163 Miljarder!
Ytterligare 8.000 samt deras anhöriga, totalt troligen 70-100.000 personer, som ska försörjas av oss skattebetalare!

Ska vi gissa att statens lånebehov blir ytterligare 100 Miljarder?

Sveriges ekonomi är urstark (enligt Borg & Reinfel), hoppas alla pensionärer håller med om det när pensionsbromsen slår till redan 2014 och den numera symboliska 100-lappen kompletteras med pensionssänkning på en femhundring, alltså minus 400:- per månad......................

 
Ingen bild

Tjelvar

3 september 2013 10:23

Bilden bör korrigeras. Det handlar inte om "scientists", forskare.

De är charlataner som själva kallar sig "klimatforskare", men inte förstår vad riktig forskning innebär.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2013 11:11

Har verkligen Migrationsverket mandat att ändra från TUT till PUT?
Att Syrien just nu är ett h-e på Jorden är självklart, men Permanenta Uppehålls Tillstånd, NEJ!
Vilka ska då bygga upp Syrien när kriget är över? Al-Quida?
OCH Vad kommer allt detta kosta landets mest utsatt kommuner?

De slantarna som pensionärerna fick igår av KD-ledaren är bara en fjärt i rymden mot vad detta kommer kosta.
Bostäder, Halalmat, tolkar, sjukvård (gratis) givetvis, socialbidrag, speciallärare, hittepåjobb och en massa annat...

 
Ingen bild

Isbjörnen

3 september 2013 11:20

Vad säger du Thoralf som riksdagsman om att bli överkörd med miljarder utan tak av Migrationsverket. Det är väl ni som är folkvalda som ska besluta om statsutgifterna?

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2013 11:25

Isbjörnen...
Detta är Miljöpartiets, Muslimpartiets, Migrationspartiets våta dröm. De har säkert satt tummen i ögat på Reinfeldt.

Detta beslut kommer att ha en förödande påverkan på Sverige...

 
Lassekolja

Lassekolja

3 september 2013 11:58

Instämmer med dom flesta ovanst. inlägg, särskilt Stefan A, som var först att ställa samma fråga, som jag själv ställde i morse när jag hörde om den ytterligare dödsstöten mot Välfärdssverige, nämligen frågan hur i h-e (läs:allsindar) en myndighet självständigt kan fatta ett så för Sverige ödesdigert beslut!?!
TUT var illa nog men PUT??? Hur tänker dom??? Snacka om hål-i-huve´t! Varför måste alltid Sverige vara världsledande i extrem dumhet? Har någon sett några valsedlar märkta "MIGRATIONSVERKET"? Javisst ja, va´ dum jag är, det var ju dom, som var märkta Moderaterna och/eller Miljöpartiet.
Ett mycket eller alldeles för högt pris för att SD skall växa!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Fredde

3 september 2013 12:00

Frågar igen: Varför PUT?? Varför?? Varför vill Sverige att dom ska stanna här livet ut? Vad är målet egentligen?? Normalt får man PUT för tanken är ju att dom ska åka hem när allt lugnat sig. Man ger väl inte PUT????!!!!

Vad tror ni ligger bakom beslutet??

 
Ingen bild

Magentan

3 september 2013 12:16

Varför PUT? Därför att Sverige har en sådan vansinnesregel.

I Fria Tider finns svaret:
"Hittills under 2013 har cirka hälften av de illegalt invandrade asylsökarna från Syrien fått permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Den andra hälften har fått treåriga uppehållstillstånd.
Skillnaden har sin grund i Migrationsverkets individuella prövning i varje asylärende. Prövningen avgör om den asylsökande, utifrån utlänningslagen, har ett individuellt skyddsbehov eller ett generellt skyddsbehov.
— Huvudregeln i svensk praxis är dock att ge permanenta tillstånd oavsett skyddsskäl. Migrationsverkets nya rättsliga ställningstagande innebär en övergång till huvudregeln, säger Migrationsverkets tillförordnade rättschef Fredrik Beijer i pressmeddelandet."

Läs hela här:
http://www.friatider.se/svenskt-beslut-samtliga-araber-fran-syrien-far-permanent-uppehallstillstand-direkt

 
Ingen bild

Magentan

3 september 2013 12:50

"FOLKRÄTTEN, FOLKVILJAN och FOLKPARTIET" är titeln på en riktigt bra insändare i Avpixlat!

Folkpartiet är roten till detta onda att förinta Sverige och svenskarna. Folkpartiet har med Reinfeldts hjälp smittat HELA Alliansen. Ett litet parti på ca 6% har tillsammans med Reinfeldt åstadkommit detta vansinne i den borgerlig regeringen! Och folk fattar ingenting, utan fortsätter rösta på Reinfeldt och alliansen för att de inbillar sig att alliansen är "bättre" än den rödgröna röran. Det borde för längesedan ha gått in i svenskarnas hjärnor att hela 7-klöverpatrasket numera är samma dynga.

I ovanstående artikel beskrivs hur 7-klöverpolitikerna med Folkpartiet i spetsen resonerar:

(Citat:) "De menar att fri rörlighet kan härledas ur mänskliga rättigheter. De hävdar att ”Sverige är bundet av internationella konventioner” och därför saknar rätten att sätta sig till doms över vem som önskar bo i landet. Sverige har därför inte bara en skyldighet att ta emot utan även försörja dem som kommer hit.

Invandrarens rätt blir därmed positiv, och dennes rätt blir svennes skyldighet. Svensken tvingas därför betala skatt för att den utländske medborgaren ska få som han vill, på svenskens bekostnad, och regeringen går skamlöst den utländske medborgarens ärenden. Dock är svenskar tämligen ensamma om att ha denna skyldighet..."

Under artikeln finns flera bra kommentarer.

http://avpixlat.info/2013/09/02/folkratten-folkviljan-och-folkpartiet/



 
Ingen bild

Magentan

3 september 2013 12:56

PS
Jag hoppas verkligen att Thoralf undanhålles vetskapen om detta katastrofala vansinnesbeslut av Migrationsverket under sin välförtjänta semester, så han slipper få den förstörd.

 
Ingen bild

Peter

3 september 2013 15:00

Bra ThorAlf att du avslöjar sambandet mellan forskare/media/politiker.
Men du har inte med Bankeliten, de som printar elektroniska pengar ur tomma luften. Federal Reserve ligger ute som franchise där privata bankirer genom en tyst statskupp 1913, mutade till sig denna rätt från folket.
Rothschilds, Rockefeller ligger bakom många ideologier som feminism, kommunism, klimathot, HBTQ, liberalism m m genom tankesmedjor.
Klimatalarmister torde därför vara avlönade av bankeliten som ett medel att uppfylla Agenda 21 (ett världslig kommuniststyre där Staten (läs Eliten) äger all mark, och du måste leasa (som i dagens Israel, som i Sovjet & MaoKina) samt betala skatt bara för att du "råkar" leva)
Council of Foreign Relations startades av Rockefeller, för att sprida agendor i de dagstidningar han köpte upp i början på 1900-talet. På CFR utformas tankegods som främlingsfientlighet, allas lika värde, tolerans, feminism, islamofobi. På CFR har många ledande politiker samt presidenter haft sin utgångspost.
Follow the Money ...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 september 2013 15:30

Hustrun har idag varit varit hos sin tandläkare 2 besök 7560 kr därifrån går 1957.50 i tandvårdsersättning det blir då för hustrun att betala 5602.50 ! För samma "grej" betalar en illegal 100kr !!!! Hon får ut ca 6000 kr i pension så där rök nästan en hel månadspension ! En som inte betalt en enda svensk krona i skatt i Sverige belönas alltså med 5502.50 !
Hur i h-----e har det ställts till i Sverige ?

 
Ingen bild

HM

3 september 2013 15:38

Vi som bor här på Gotland ligger väl med vårt landskap och tävlar om bottennoteringar i det mesta och nu när turisterna åkt hem så breder allvaret ut sig.

En sak har vi i alla fall att glädja oss åt och det är den på riksnivå enastående ledarsidan på Gotlands Allehanda. Den numera flitiga ledarskribenten Maria Formgren som GA fått ta över från Östgöta Correspondenten hade denna uppseendeväckande ledarsidesartikel i dagens tidning:
www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=8766723

 
Sven_Dacke

Sven_Dacke

3 september 2013 16:05

Och Sverige ger som första EU-land permanent uppehållstillstånd till alla syrier. Europas i särklass mest generösa flyktingpolitiken blir än mer generös. Jag jublar inte.

Bo Frank Moderat
Växjö 20130903

http://bofranksdagbok.blogspot.se

 
Ingen bild

Magentan

3 september 2013 17:49

"Jag jublar inte" skriver Bo Frank i sin dagbok.

Jaså, det gör han inte? Men han fortsätter att rösta på moderaterna och till och med att representera moderaterna. Det är minst lika illa som att jubla.

 
Ingen bild

Micke

3 september 2013 20:05

Forskarna lurar oss med falska resultat om global uppvärmning -> Svenska medier blåser upp detta med krigsrubriker. När företaget Brandos blåser sina leverantörer och kunder på mångmiljonbelopp. håller samma medier tyst som i graven.
<p>
En blåsning på 67,5 miljoner. Läs mer på
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Ingen bild

Fredde

3 september 2013 20:13

Oj oj vad ont i huvudet jag fick. Jag såg rapport och man intervjuade Åkesson ang PUT av syrier!!! Svimmade av :)

 
Systemfel

Systemfel

3 september 2013 20:24

Äldreboendet Björkliden i Anneberg ska läggas ned och de gamla måste flytta och de ersätts av ensamkommande flyktingbarn, bekräftar ordföranden i Nässjö kommuns omsorgsnämnd Sylve Jergefelt (s) till SR Jönköping.

Idag finns ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Flisby. Det ska flyttas till äldreboendet Björkliden i Anneberg. De gamla på äldreboendet ska flyttas till äldreboende i Nässjö.
Allt är ett led i en besparingsprocess där också äldreboende i Forserum ska läggas ned. Tanken är att få miljoner över för andra förbättringar inom äldrevården i kommunen.
”Vi behöver modernisera verksamheten och tänka mer utifrån den enskilde individens perspektiv”, säger Sven-Enar Johansson (m), ledamot i omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.
Bland annat ska all demensvård centraliseras till Nässjö.

http://www.hoglandsnytt.se/aldreboende-laggs-ned-blir-flyktingboende/

http://www.hoglandsnytt.se/aldreboende-laggs-ned-b

 
Ingen bild

Fredde

3 september 2013 22:05

Ang mitt inlägg ovanför. Blev bara så förvånad att Jimmy fick framföra sina åsikter på rapport! Otroligt men bra!

 
Ingen bild

Ner med Celluliter!

3 september 2013 22:37


Lena Mellin & Åsa Linderborg är två levande bevis på att Aftonbladets bantningstips fungerar!

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

3 september 2013 23:58

Ja, Det är äckligt med dessa klimatalarmister!
Flinande tjänar de pengar på att hålla på. Vilket också allt tydligare tycks vara huvudsyftet. Så jäkla tröttsamt, OCH LEDSAMT -Att det f i n n s sådana människor!?
V A R ÄR ALL H E D E R??
-De är ju precis som gammeldags spåkärringar på ett tivoli.
Finns ingen kacksalverilag mot sådant här?

 
Ingen bild

Fasanswaerd

4 september 2013 19:55

Vet inte om jag kommer med gammalt här, men anledningen till att Rockström med anhang inte längre talar om "plattjordingar" är att presidenten i The Flat Earth Society, Dennis Sheldon, visat sig vara en övertygad klimatalarmist.
Ibland är verkligheten riktigt underhållande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards