thoralf

Direktlänk till inlägg 30 juli 2012

SVIDANDE KRITIK AV SVENSK KLIMATFORSKNING

Av Thoralf Alfsson - 30 juli 2012 23:29

I mars kom Riksrevisionen med en rapport med rubriken ”Svensk klimatforskning”. Jag har läst rapporten och är helt förbluffad över att den inte fick större uppmärksamhet i media. Enligt min mening är det en svidande kritik mot framförallt regeringen men även mot riksdagen.

Sveriges Radio och Dagens Nyheter gav den ett visst utrymme men jag upplever det som de som skrivit artikeln inte läst hela rapporten. Men å andra sidan så följer detta samma mönster som allt annat i media. Rapporten följer inte mainstream-uppfattningen och då vill man inte ge den någon uppmärksamhet. Det skulle i så fall kunna ge helt andra effekter och att svenska folket börjar ifrågasätta hur klimatforskningen bedrivs.


I artiklarna säger man att ca 2 miljarder satsas på vad som kallas klimatforskning men läser man rapporten så är den verkliga summan ca 3,6 miljarder kronor under 2010.


”Om även medel från EU, kommuner och landsting samt privata aktörer räknas in uppgick forskningsmedlen till minst 3,6 miljarder kronor år 2010, enligt Riksrevisionens kartläggning.”


Det första problemet som Riksrevisionen stötte på var att regeringen eller myndigheter inte har någon definition på klimatforskning   


När man jämför med våra nordiska grannländer så får man lite perspektiv på hur mycket som satsas på klimatforskning. Enligt rapporteringen till FN satsade Sverige ca 1200 miljoner på klimatforskning år 2008. Motsvarande siffra för Norge var 330 miljoner norska kronor och för Danmark ca 320 miljoner danska kronor.


Under kapitel 4 presenteras resultatet av klimatforskningen i Sverige. Här skulle jag egentligen vilja citera hela kapitlet men det blir lite väl lång då så jag nöjer mig med att citera ett antal underrubrikerna så förstår säkert mina läsare vad jag syftar på med svidande kritik.


”4.1 Oklart vilka resultat klimatforskningen ska bidra med”


”4.1.2 Ingen samlad strategi för klimatforskningen”


”4.2 Ingen redovisning av svensk klimatforsknings resultat”


”4.2.2 Regeringen har inte kännedom om klimatforskningens resultat”


”4.2.3 Ingen samlad uppföljning av strategisk satsning på klimat”


”4.2.4 Ofullständig bild av energiforskningens resultat”


”4.2.5 Få analyser om forskningens bidrag till klimat- och energimålen”


”4.2.5 Klimatforskningens bidrag till kunskap och kompetens är oklar”


Jag tolkar detta som att vi finansierar en forskning med offentliga medel på minst 3,6 miljarder kronor under 2010, med bristfällig styrning och dålig resultatuppföljning. Jag är övertygad om att man både i Danmark och Norge har betydligt bättre koll på och hur man fördelar dessa forskningspengar.


Det Sverige tycks vara väldigt bra på är uppenbarligen att producera artiklar men hur substansen är i dessa har inte Riksrevisionen bedömt, utan endast antalet.


    


Sverige är världsbäst på att producera artiklar när det gäller växthusgaser. Man måste ställa sig frågan om det är en hysteri som råder i Norden på detta område. Med tanke på mitt förra blogginlägg så borde man inom regeringen fundera på att använda några miljoner av alla dessa ”forskningsmiljoner” för att informera svenska folket om lite fakta. Att forskarvärlden skulle göra detta är nog för mycket att hoppas på. Ingen vill ju såga av den gren man sitter på.


Man kan ju dock hoppas att alla dessa miljarder kronor skapar en hel del innovationer som i sin tur ger sysselsättning åt många människor men även här blir man väldigt förvånad när man läser rapporten. I kapitel 6 avhandlas hur klimatforskningen ger en kommersialisering men tyvärr är inte resultaten goda. De exempel som tas upp visar att många av de innovationer som svensk forskning ger hamnar utomlands i t.ex Tyskland och Spanien, knappast något som kommer den svenska arbetaren och skattebetalaren till del.


Egentligen är det en skrämmande läsning när man ser hur 3600 miljoner kronor ges i bidrag till olika forskningsprojekt men att uppföljningen är minimal. Handlar det bara om kvantitet och inte kvalitet från regeringens sida när forskningsmedlen fördelas?


Jag gissar att det i denna soppa finns en mängd klimatalarmister som är livrädda för att staten, landstingen och kommunerna skall börja syna till vem och till vad dessa bidrag betalas ut. Jag gissar att många har med ord som växthusgaser, koldioxid, klimatförändringar och liknande i sina ansökningar när de äskar anslag för sina ”forskningsprojekt”. Det räcker nog också många gånger när den stora penningbörsen öppnas och anslagen fördelas.


PS

Detta var mitt sista inlägg om klimatet för den här gången imorgon blir det något helt annat! 


Läs även The Climate Scam inlägg angående rapporten.

 
 
Ingen bild

Essendon

31 juli 2012 00:02

"Jag är övertygad om att man både i Danmark och Norge har betydligt bättre koll på och hur man fördelar dessa forskningspengar"

Helt riktigt! Norge tog fram rödpennan och strök genusforskningen och placerade densamma i soptunnan!

 
Ingen bild

Pelle P

31 juli 2012 00:18

Sverige är världsbäst på mycket dumheter,klimatforskning som Thoralf nämt,genus...vad ni nu vill kalla det,invandringspolitik,alkoholpolitik,och sist men inte minst för att finansiera hela eländet så är väl skattepolitiken med på ett stort hörn. Med mycket mer sans i dessa områden så kunde nog landet och dess innevånare (pensionärer,omsorg,skola,säkerhetsväsendet)må mycket bättre. Och till Thoralf,nya sidan du har är superb. Lättare att läsa på och man ser alla dina inlägg under när man öppnar kommentarsfältet,skitbra.

 
Ingen bild

carl

31 juli 2012 01:52

klimatindoktrineringen är till för roffa av svensken dom sista korvörena man har kvar. skatt och miljöavgifter på allt.

globalt sett borde inte levnadssättetav lilla befolkning i sverige utgöra något större klimathot. vi är ju så få så 7 klövern måste ju massimportera folk!

vinkraft vansinnet är ju bara lönsamt när investment bolag kan få de feta skattepengarna för att bygga vindkraftverk.
om 20 år står massor med vindkraftverk öde och ingen har råd att riva dom.
kvar är förstörd vildmark och nationalparker efter dom vägar och kraftledningsgator som grävts fram för smälla upp monsterstora vindsnurror.

skall man bygga vindkraftverk får man göra det på stora åkermarkytor där ingen går och marken redan är uppplöjd och förändrad.
snälla thoralf stoppa skatteutbetalningarna till bedrägeribolag som bygger vindkraftverk.

 
Ingen bild

MakingBacon

31 juli 2012 03:01

Klimatforskningen är ett grupptänkande. Genusforskningen likaså och dessutom är den en dålig kopia på rasbiologin. Grupptänkande är det som ligger till grund för mobbing. Se bara på hur SD mobbas i Riksdagen. Samtliga riksdagsledamöter kan skriva på mot mobbing men de är inte medvetna om att de själva är med i mobbning. http://sv.wikipedia.org/wiki/Gruppt%C3%A4nkande

Bra jobbat Thoralf. Du har verkligen vuxit in i din roll som riksdagsledamot och utvecklas hela tiden. Ni behöver skaffa fler duktiga medarbetare nu så ni står rustade inför valet 2014.

 
Ingen bild

Ugglan

31 juli 2012 06:13

Ta upp det här i riksdagen.

 
Ingen bild

alf

31 juli 2012 10:25

Så var det det här med "Seminarium". Om jag är rätt informerad är det inte bara "Tillväxtverket" som kör med sådan bluffbokföring. Kanske något för Thoralf eller Janne Josefsson att rota i.

 
Ingen bild

Da Capo

31 juli 2012 10:51

Slut med förståndshandikappade PRIDEPARADER när brädraskapet tar över?

Med anledning av Alexander Benktssons indoktrineringsframträdande i morse ca kl 09 i Nya Sweriges Statsradio P1 meddelas härmed:

Muslimska brödraskapet: "Ja, vi skall bli världens härskare."
Under en TV-intervju i förra veckan övegav tillfälligt Dr Safwat Hegazy, en populär predikant i Egypten, känd för sin brinnande önskan att vilja förena den arabiska världen till ett "United Arab States"- med Jerusalem som huvudstad - det västeländska språket och gjorde på profetens helga tungomål klart, vad det är muslimska brödraskapet i slutändan strävar efter: ett kalifat och ett världsherravälde, vilket, även det högste ledarskapet inom brödraskapet betonar, är deras slutgiltiga mål. http://www.raymondibrahim.com/11016/muslim-brotherhood-declares-mastership-of-world.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

31 juli 2012 11:21

Endast 20% tror på media

Enbart 20% av folket idag tror på sanningshalten i massmedia. Istället finner människor betydligt mer trovärdig information i den kunniga och seriösa delen av bloggosfären.

I USA. Men i Sverige tror dom flesta fortfarande på sagor

http://newsvoice.se/2012/07/20/enbart-20-av-amerik

 
Ingen bild

SM811

31 juli 2012 11:52

Klimatet var varmare på medeltiden
http://www.friatider.se/fossilfynd-visar-klimatet-var-varmare-pa-medeltiden

 
Lassekolja

Lassekolja

31 juli 2012 12:18

Att hela världen står och faller med vad vi gör i lilla Sverige tror bara de mest naiva. Miljöpartister tillhör de mest naiva, därefter följer V och S. Allianspartierna säger indirekt att dom också tillhör de naiva men verkar innerst inne inte särskilt övertygade. De enda realisterna i sammanhanget är, Gud ske lov, SD, som verkar inse att så länge de stora miljösvinen, såsom Kina, Ryssland och USA inte gör tillräckligt spelar det inte så stor roll vad de övriga gör, framför allt vad vi gör eller inte gör i Sverige, vilket inte ens är mätbart globalt sett!

http://www.elbranschen.nu

 
Ingen bild

Info

31 juli 2012 13:08
DENNA VECKA FLAGGAR STOCKHOLM

Hela Nordens största festvecka är inne. Kulturkonservativa Svenska Dagbladet har i god tid presenterat tilldragelsen med en lång hyllningsartikel, rubricerad ”HBT-turism en svensk guldgruva”.

Artikeln återfanns i tidningens avdelning Näringsliv.

Vad gör det, att Volvo och Saab och Vin- & Spritcentralen inte längre är svenskägda företag? Vad gör det, att Absolut Vodka blivit en försäljningsframgång för franska Pernod Ricard och Kalles kaviar för norska Orkla AB? Sverige har ju i utbyte fått något mycket bättre – Sverige har fått Stockholm Pride Festival! Stockholm Pride har äntligen ”satt Sverige på kartan”. ”Gayguiden Spartacus utsåg tidigare i år Sverige till världens gayvänligaste land.”

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/fler-foretag-satsar-pa-hbt-turism_7376820.svd

Författare till artikeln är en viss Sv.D.-medarbetare, Annika Wilhelmson. Vem är Annika Wilhelmson? Tja, kanske denna:

http://sv-se.facebook.com/annika.wilhelmson.3

Jag noterar en intressant sak: Som första punkt bland sina aktiviteter och intressen listar denna Annika Wilhelmson

SVERIGEDEMOKRATERNA I RIKSDAGEN – NEJ TACK

Hela året har Stockholms bussar åkt omkring utan politiska symboler. Naturligtvis också utan någon rasistisk, svensk flagga eller lokalpatriotisk flagga med Stockholms stadsvapen på taket. Nu under Pride-veckan är det annorlunda. Nu är varenda buss i staden försedd med två flaggor. Två fladdrande regnbågsflaggor, placerade allra längst fram på taket över förarutrymmet i särskilda hållare.

På allmän begäran? Dum fråga. Varför skulle de betalande resenärerna tillfrågas? När landets mäktigaste lobbyorganisation bara behöver göra en lätt fingerknäppning för att förvandla hela kollektivtrafiken till sitt eget propagandaverktyg.

http://www.stockholmpride.org/2012/Nyheter-infor-2012/Pride-invigs-av-Mona-Sahlin-och-Birgitta-Ohlsson-/

Vad skulle hända om jag, när en buss stannat vid en hållplats, stack in huvudet och frågade chauffören:

– Är den här bussen reserverad för HBTQ-personer?

http://motkraft.net/2012/07/06/stockholm-anarchopride-31-juli-4-augusti-vi-gor-slut/
 
Ingen bild

Tony

31 juli 2012 18:05

Sven Dacke: "Enbart 2o % av folket tror idag på sanningshalten
i media." Jo ,men det tråkiga är att man köper skiten ändå!
Hade man slutat med det, så hade lögnmedia självdött!

 
Ingen bild

Martina

31 juli 2012 18:25

Ni bör försöka få till en praktutskällning av klimathysterikerna i media och miljöpartiet. Klimatmyten håller snabbt på att förlora bäst föredatum och man kan riktigt se hur fler och fler söker smyga sig närmare utgången. Så det gäller att smida medan järnet är varmt! Se till så att folk i gemen förknippar klimatskepticism med SD! Skynda på! Utnyttja deras revanchlust och deras önskan att förödmjuka SDare efter alla debatter de förlorat.

 
Ingen bild

Martina

31 juli 2012 18:37

Med praktutskällning i kommentaren ovan så menade jag att journalister och MPare och deras anhang bjuder in en SDare och sedan ger sig på honom eller henne med näbbar och klor. Och sedan trumpetar ut sin seger. Och att det blir ett gängse skämt i PK kretsar, "jaja, vi får väl fråga SDarna om vädret" eller något sådant. För vinden har vänt, klimatmyten kommer inte överleva länge till. Låt dessa kluddare måla in sig själva i ett hörn till?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se