thoralf

Direktlänk till inlägg 26 januari 2013

NÄTHAT VANLIGT PÅ AFTONBLADET

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2013 19:50

Aftonbladet och Daniel Swedins gav igår ett utmärkt exempel på näthat regisserat och godkänt av Jan Helin. Hur definierar man näthat? Ja, det första kriteriet borde vara att det är tillgängligt på nätet och det andra borde vara att det handlar förtal, misskreditera eller förnedra en annan människa. Det kan givetvis också handla om hot mot en människa eller grupp.


I min värld så är det näthat när någon sprider osanna uppgifter eller lögner på nätet om en person. Det enda syftet med att sprida lögner till en så grupp som möjligt är givetvis att misskreditera personen ifråga. I ju större forum som detta sker desto allvarligare borde allmänheten och rättsväsende så på ”brottet”.


När Sveriges största tidningar som Aftonbladet och Expressen ägnar sig åt detta är det mycket bekymmersamt. När dessutom inte chefredaktörerna bryr sig det minsta utan snarare applåderar detta fenomen, bara det riktas åt rätt håll är det illa ställt inom mediabranschen. Man har gett sig själva tolkningsrätten och bedriver rena personhatskampanjer mot ”rätt personer”.


Skulle däremot de egna anställda drabbas så slås det på stora trumman och alla larmklockor ljuder och allmänheten informeras om det hemska näthatet. Så fort uppståndelsen lagt sig så börjar man med sitt eget och accepterade näthat mot ”oliktänkande”.


Igår publicerade en ny stjärna en artikel i Aftonbladet som fick mig att reagera väldigt starkt. Daniel Swedin använder rena lögner i sin artikel.


 


Jag har aldrig med ett enda ord kritiserat valet av Lucia! Hur vore det om Daniel Swedin hade läst på lite innan han skrev sin artikel och vägde in sina egna fördomar, som han sedan försöker klistra på mig.


Det jag kritiserade i mitt blogginlägg var den rappare som SVT lagt in mitt i Luciafirandet. Ett i mina ögon mycket opassande inslag i det traditionsrika firandet av Lucia i SVT som följs av gissningsvis miljoner människor. Inte någonstans har jag kritiserat valet av Lucia, det är Daniel Swedins egna falska och lögnaktiga tolkning.


Det är bara Daniel Swedin som upphöjer detta till en ”sanning” i Aftonbladet. Detta är ett skolexempel på näthat från Aftonbladet och Jan Helin.


Media är idag fylld med näthat och de värsta näthatarna heter Åsa Linderborg, Anders Lindberg, Oisin Cantwell och nu kan vi även lägga till Daniel Swedin. Alla är Jan Helins ”fotsoldater” på Aftonbladet som ständigt rycker ut och misskrediterar alla oliktänkande och i synnerhet Sverigedemokrater."Daniel Swedin, född 4 april 1983 i Grängesberg, är en svensk journalist och ledarskribent på Aftonbladet.

Swedin har en fil.kand i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet och har tidigare varit verksam som biträdande forskare vid SOM-institutet och som krönikör i Dalarnas Tidningar."


Källa Wikipedia


Har idag lyssnat på en lismande Ilmar Reepalu i lördagsintervjun. Jag får kalla kårar över kroppen när jag lyssnar på honom. Varför intervjuade inte Thomas Ramberg honom? Kvinnan som intervjuade var en katastrof! Hon lät Reepalu ta över hela intervjun. Samtidigt visar det på en obehaglig sida av honom. Har en känsla av att han aldrig lyssnat på någon med andra åsikter. En riktig översittare! Sverige går en mörk framtid till mötes om Ilmar Reepalu och hans gelikar får makten i Sverige.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kurtan

26 januari 2013 20:13

Verkar som om de flesta svenska "journalister" har en fil.kand i "hur man ljuger som en blådåre" samt hur man demoniserar de som älskar Sverige !!!

Kör hårt Thoralf! De börjar bli rädda nu...
En trogen "fotgeneral" i sanningens tjänst.

 
Ingen bild

Nalli

26 januari 2013 20:39

Slopa Presstödet.
Rösta på SD-2014.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 januari 2013 20:51

Hade varit smarrigt med en stämning om förtal
Runt ett 10 tal journalister i Sverige skulle behöva få besöka tingsrätten.

 
Fia

Fia

26 januari 2013 20:57

Till "Kurtan":
Instämmer helt i det du säger!

http://Fia

 
Ingen bild

Medborgaren

26 januari 2013 21:14

Inte alls konstigt att slaskpressens upplagor sjunker som gråsten!
De lögner o dravel som dessa murvlar presterar gör dagisbarnen bättre.
Det saknas helt objektivitet has alla tidningar o TV-kanaler, tvärtemot vad lagstiftningen föreskriver och borde belysas från riksdagens talarstol!
När det gäller aftonslaskans senaste utspel från stollen Swedin utgår jag från att förtalsanmälan görs och yrkande på stort skadestånd, zigenarna brukar ju få 60.000:- för minsta händelse som dom kallar kränkning............

 
Ingen bild

Essendon

26 januari 2013 21:15

PK med dess kulturmarxister har aldrig kunnat föra en debatt utan att angripa motparten med uttryck som rasist m.m
När dessa får mothugg på nätet så gapar man högt om näthat!

PK med dess kulturmarxister har snart förlorat slaget om vem som bäst skall sköta upplysningen bäst till befolkningen.

 
Ingen bild

Hulda

26 januari 2013 21:29

Ja, gårdagens chat med Jan Helin var ingen trevlig upplevelse. När sedan denne Daniel Swedin ljuger rakt ut, då har Aftonlögnen verkligen gjort skäl för namnet.
Vet inte Aftonbladets personal att man ska vara påläst när man är journalist? Faktakoll...??någon...?
Som jag tidigare skrivit, misslyckades media att sänka SD med "järnrörsfilmen", så nu är det attack två som gäller.
Ljuga och förtala SD,s politiker och driva kampanj för att stoppa bloggar och människors chans att kommentera fritt på nätet.
Troligen skriver journalister själva grova kommentarer och "förfäras" sedan själva över dem.
Alt. skriver provocerande vänsteraktivister grova kommentarer.

Vi minns också med förfäran den osmakliga krönika som Katarina Mazetti fick publicerad i ICA-kuriern. Där ljögs det friskt om att alla de 600 kommantarerna var "hatiska"...
Det blir säkert minst attack tre och fyra, innan vi bänkar oss i TV-soffan och avnjuter nästa valvaka...

 
Ingen bild

Errbe

26 januari 2013 21:40

Bli aldrig förbannad på sådan inkompetens och dålig moral.

Konstatera bara att dom gör sig själva onödiga. Nu får du ännu fler anhängare. En bred publik börjar inse att media mest fylls av lögner. Det enda partiet man kan lita på är SD. Varje gång dom drar till med järnrören, inser folk att dom är illvilliga. Ett bråk för tre år sedan får man sluta snacka om nån gång.

 
Ingen bild

s29

26 januari 2013 22:15

Näthat hit och näthat dit. Hur är det med mediahat,när man försökte lura "gröna" sverigedemokrater att begå mutbrott? Korrupta sossar kör omkring på fyllan,snor våra pensionspengar( Göran Persson) försöker fiffla med bostadsbidrag (juholt) e.t.c Dags för sossarna att inse att dom varken äger folket eller landet.Personligen så har jag aldrig röstat på skiten. Deras bidragstänkande funkade på 50-talet,men på den tiden var dom flesta ärliga. Apropå medmänsklighet ala sossarna, en etnisk svensk kvinna med tre barn som är i behov av sossialbidrag får klara sig på ca7800kr, motsvarande för en sk flyktingkvinna med tre barn är cirka 21000kr efter skatt plus att hon har gratis sjukvård,får 48000 till att köpa möbler,retroaktivt barnbidrag som kan uppgå till 250 000kr, gratis busskort,3000till glasögon e,t,c. Demokrati? Själv så har jag jobbat i över 40 år,betalat världen högsta skatt och givetvis aldrig fått bidrag. Jag var förövrigt föräldralös redan vid 19 års ålder. Skall man tro FN prognos (human indipendens index) så är Sverige ett U-land 2030. Vilket betyder att jag blir blåst på min pension också.

 
Ingen bild

Arvid Bengtsson

26 januari 2013 22:21

Utbildad vid SOM-institutet vid Göteborgs universitet. Det förklarar saken. SOM-institutet är ju den institution som producerar politisk propagande om svenskarna inställning till invandringen och sedan presenterar den som vetenskap. När SD bildar regering föreslår jag att ni omdedelbart lägger ned all s.k samhällsvetenskaplig "forskning", för att inte tala om "genusforskning" förstås.

 
Ingen bild

oveg

26 januari 2013 22:45

Thoralf, följer du "BloggarDag"? Det är en begåvad skribent som igår i ett lättsamt inlägg berörde en mycket allvarlig sak, den om mobiltelefonavlyssning. http://bloggardag.blogspot.se/2013/01/signalspaning-pa-oland.html

"Men det vet du väl att vi får veta det vi vill veta? Folk tror att deras mobiltelefoner är säkra - men det är ju telefonerna som är vår ingång. Så vi kunde följa det förhör prästen utsattes för. Lagmannen hade telefonen i fickan så ljudet var inte det allra bästa - men vi hörde och vi har kunnat höra ett par telefonsamtal därefter när saken avhandlats. Rätt enkelt."

"… det hjälper inte om han köper ny telefon. Storebror ser och hör honom…"

Det här öppnar för ett par kommentarer:

1. SD-filmen som Expressen fick tag i. Man kan jämföra med skandalen i Storbritannien där Murdoch-tidningen News of the World hade avlyssnat mobiltelefoner. Var det så här Expressen fick del av Ekeroths filmning?

2. Hur gör SD-topparna nu. Kommer de att inse realiteterna och utarbeta en mobiltelefonpolicy för sitt riksdagsfolk - kanske rentav förbjuda mobiler i rummet när de har strategisamtal? Eller kommer de att ha en tät plåtask vid varje stol, en ask i vilken deltagaren får lägga sin mobil under sammanträdena?

Jag minns att jag en gång läste i en intervju att den svenska ambassaden i Moskva i konferensrummet hade nåt de kallade för "u-båten", ett plåtschabrak som de fick gå in i när känsliga saker avhandlades.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 januari 2013 23:47

Fast Daniel Swedin är faktiskt ingen "ny stjärna", han har skrivit lika korkade och verklighetsfrånvända krönikor som Anders Lindberg, Oisin Cantwell, Jan Helin och Åsa Linderborg tidigare också!

Fast just denna "krönika" var ju det riktiga bottennappet fyllt av näthat mot oss som inte tycker likadant som Aftonbladet!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Pär Green

27 januari 2013 00:02

Thoralf Alfsson,

Tack för allt Du skriver,
världen är inte som alla tror eller vill!
Men till övriga tänk, innan Ni skriver ett förhastat inlägg!

 
Ingen bild

LP

27 januari 2013 00:21

Kanske läge att korrigera wikipediaartikeln om Swedin lite? Vet inte vad som gäller för Wikipedia idag, men förut har det varit ganska enkelt. Källor finns ju och det vägde ju tungt förut då man gjorde tillägg åtminstone.

 
Ingen bild

Lars

27 januari 2013 01:34

Aftonbladet tar varje chans att svartmåla Sverigedemokrater. Tyvärr Alfsson lämnade du öppet mål genom att länka till ett klipp som även kritiserade hudfärgen på lucian. Kolla upp dina länkningar noggrannare i fortsättningen om du vill slippa liknande "feltolkningar".

 
Ingen bild

robban

27 januari 2013 02:24

tycker det är lite taskigt mot tjejen som hade sitt livs chans att vara lucia i tv. är väl en del som hade lite invändningar mot att hon var mörk men det var ju att traditionen säger att det ska vara en blond lusse. därimot så verkar hon vara ett slagträ för alla pk-människor som hela tiden drar upp hennes färg och ursprung vilket inte har med saken att göra

 
Ingen bild

World Traveller

27 januari 2013 05:53

Svenska journalister har stark sanningsfobi. Jag tror att innan aret ar slut saa har EXPO, eller vilka som nu styr de Politiskt Korrupta, iscensatt en s.k 'False Flag Operation'. Alltsa genomfort nagon form av attentat som kommer att skyllas pa Sverigedemokrater. De har forsokt allt annat utan att lyckas och man ser nu att de borjar bli desperata pa riktigt.
Jag horde forresten nagot bra av en amerikan haeromdan; om en invandrare rycker planboken ur fickan pa dig, vad gor du da? 'Klappar till honom och tar tillbaka planboken saa klart'. Men om staten tar dina pengar och ger till invandraren saa ar du helt hjalplos.
Det stammer perfekt in pa Sverige.

 
Ingen bild

Ludvig

27 januari 2013 07:30

Ännu en dålig journalist. Kan dom inte hålla sig till sanningen då är det meningslöst att läsa vad sådana skriver.

 
Svensson

Svensson

27 januari 2013 07:43

Aftonbladet springer regeringens ärenden,och då får man använda lögner, det har regeringen godkänt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

27 januari 2013 07:50

Tänk om någon med framförhållning hade tagit på sig ansvaret att göra skärmdumpar av inlägg och kommentarer av det som skrivits från både medialt håll och deras kelgrisar ute i landet.
Snacka om intressant läsning och om att kunna lägga fram bevis på näthat när debatten rasar som värst.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Observer

27 januari 2013 07:55

Den nya journalistiken innebär att man kommenterar någonting man inte läst.Ett raffinerat sätt att genom media sprida osanningar m.a.o.Ett yrkesetiskt haveri som här i Aftonbladets fall tydligen sanktioneras av tidningsledningen.Tidningen är inte ensam i sin värld att hantera kommentarer på detta sätt,antalet haverister i dagspressen är många.En yrkesgrupp som sätter lögnen i system är inte värd annat än djupt förakt.

 
Ingen bild

Tony

27 januari 2013 08:33

Precis som i helv... är där olika graderingar när det
gäller PK journalister, där dom flesta bara följer trenden
att vara mångkulturella , därför det gynnar deras egen ekonomi,
dock finns det en del av dom som närmast kan betecknas som
PD journalister = Politiskt defekta, och under den beteckningen
sorterar sådana som Åsa Lindeborg,Cantwell, Lindberg,Bjurwald,
Mazetti tanten,Daniel Poohl pot, plus ett helt koppel till,som
verkar vara bortom all räddning, inte heller att förglömma 2
chefsredaktörer på 2 tidningar som tappat mest i upplaga!

 
Ingen bild

Tony

27 januari 2013 08:40

På Petterssons blog har man listat alla kriminella
aktiviteter som 7 klöverns politiker sysslat med,
Läs och förundras, om nu någon missat det, där förbleknar
några sketna järnrör i jämförelse!

 
Ingen bild

Rune

27 januari 2013 08:43

"Swedin har en fil.kand i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet och har tidigare varit verksam som biträdande forskare vid SOM-institutet och som krönikör i Dalarnas Tidningar."
---------------------
Tydligen blev han inte klokare av det? Där ser man att förnuft inte har någon tydlig koppling till akademiska meriter.

 
Ingen bild

arla

27 januari 2013 09:16

http://www.expressen.se/ledare/inget-isolerat-exempel-pa-rasismens-europa/

Expressen ville tydligen inte vara sämre än Aftonbladet.

"Här hemma avslöjade Expressen, den 20 november 2012, att Sverigedemokraterna krävt en hemlig kartläggning av riksdagens utredningstjänst, över vilka riksdagsledamöter som har dubbla pass. Márton Gyöngösi måste ha applåderat detta robusta "säkerhetstänkande" från SD."

 
Ingen bild

Hulda

27 januari 2013 09:41

arla...
Läste samma anonyma ledare nu. Visst är det märkligt. I samma ledare där man (med all rätt) hyllar Förintelsens offer, ska givetvis SD smutskastas.
Det enda man i hastigheten kom på var det att SD ville undersöka vilka av riksdagens ledamöter som har dubbla pass.
En rimlig fråga då detta förtroendeuppdrag givetvis kräver en stor lojalitet mot Sverige.
Men Expressen kunde istället ha hyllat SD, då SD är det enda parti som stöttar Malmös Judar som utsätts som 2013 utsätts för grov rasism och hot.
Men den rasismen är VÄLDIGT KÄNSLIG att kritisera......
Nej, Expressen har nu sjunkit lika lågt som Aftonbladet i att sk-a ner SD.
Själv hade jag i bekantskapskretsen förr två gamla män som deltog i befrielsen av koncentrationslägerfångar med de Vita Bussarna. Deras berättelser har gjort stort intryck på mig.
Idag skickar jag dem och alla offer för Nazismen en tanke.
Men en dag som denna funderar jag också över varför inte Kommunismens offer har en dag där de hyllas.
Desvärre tror jag inte att Aftonbladets Kulturredaktion inom överskådlig tid kommer att driva den frågan...

 
Ingen bild

Hacke

27 januari 2013 10:04

Det måste vara grymt surt för medieetablissemanget att konstatera hur sd och dom fria bloggarna ständigt vinner ny mark som vår nya folkrörelse.
Själva har dom degraderats till ett slags förföljande kollektiv i hat och lögner för att försöka få stopp på skalven i deras fundament av privilegier som maktens förljugna informations- och propagandaförmedlare.
Deras desperata svinhugg som nu kommer allt tätare visar att dom börjar ana att det snart är kört för fulmedia och och deras smutsiga hantlangare inom statliga institutiner.
Den svenska våren är här för att stanna.

 
Ingen bild

Hulda

27 januari 2013 10:20

Hacke..
Inom tio år har Expressen och Aftonbladet slutat rapportera och föra fram politiska frågor.
Det som gäller då är säkert ännu mera kändisskvaller...

 
Ingen bild

Ex-pressen näthatar på ledarsidan

27 januari 2013 11:11

Sverige och EU måste sluta dalta med Norge

Björn Rosengren hade rätt: Norge är den sista sovjetstaten.
Dessutom har man satt i system att åka snålskjuts på sina nordiska grannars bekostnad.

Det räcker nu, Sverige och EU måste faktiskt sluta dalta med dessa oljedopade och bortskämda norrmän. För vid årsskiftet inträffade något fullständigt absurt:
Norge chockhöjde ett antal tullar för att försöka skydda sitt redan söndersubventionerade jordbruk.

Jens Stoltenberg vill ha tillgång till EU:s inre marknad, samtidigt som han chockhöjer tullarna.

Den här norska fripassagerarmentaliteten är djupt stötande och Fredrik Reinfeldt borde ta ett allvarligt lunchsamtal med Jens Stoltenberg. Utan någon norsk lax på tallriken.

Vi svenskar skrattade gott åt de norska smörtullarna som förstörde julen för många i Norge för ett år sedan.
Snart blir det brist på ost, ha, ha. Det förtjänar ni, alla tullkramande norrmän.
Av Eric Erfors
eric.erfors@expressen.se
http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/sverige-och-eu-maste-sluta-dalta-med-norge/

 
Ingen bild

Pär Green

27 januari 2013 11:23

Men några kloka finns det!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16136086.ab

 
Elvira

Elvira

27 januari 2013 11:36

Check it out!

http://Elvirasulrik.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hulda

27 januari 2013 11:47

Pär Green...
Ja, man kan fundera över vilken mänsklig påverkan som utlöste att inlandsisen försvann och skapade det Nodreuropa vi har idag...
Man bör också fundera över den enorma befolkningstillväxten i framför allt Asien och vilken ev. miljöpåverkan det kan göra.
Alla vill ha varm mat, ett fordon, TV, radio, sjukvård,flyga om de har råd osv.
Men detta problem är det tyssst om...

Nu lyssnar jag på Högmässan i radions P1. De hedrar Förintelsens offer, men givetvis hyllar prästen i predikan dagens mångkulturella samhället. Nu spårar det ur totalt och jag byter nu kanal...

 
Ingen bild

Solidus

27 januari 2013 11:51

Oveg, du har helt rätt med mobiltelefoner. Som gammal säkerhetschef så hade jag idag instruerat om det du skriver. Vid varje möte ingen mobiltelefon med i rummet.

 
Ingen bild

Hulda

27 januari 2013 11:51

Elvira: Ännu en fjortis som söker uppmärksamhet eller någon som busar med henne.

 
Ingen bild

SM811

27 januari 2013 12:02

Helt rätt det du skriver. De verkliga näthatarna är de som du nämner. Skulle de få mothugg så gapar de för full hals och då är det så synd om dom. De är uppväxta med tolkningsföreträde och tror fortfarande att det gäller. Undrar om de kommer till insikt att nu gäller andra medier och där får man uttrycka sina åsikter.

 
Ingen bild

SM811

27 januari 2013 12:09

Typiskt för Daniel Swedin att sprida lögner. Inte förvånade att det är AB som publicerar.

 
Ingen bild

Waterbug

27 januari 2013 12:13

Det som är allra mest bisarrt i kråksången är hur dessa tidningar bidrar till sin egen undergång med sin oerhört ensidiga propaganda och föraktet mot medborgarnas intelligens.

'Kvällspressen' som är vinstdrivande företag hade verkligen tjänat enormt på en saklig och balanserad rapportering vilket hade ökat deras förtroendekapital och därmed upplagssiffror, när en samhällsinstitution (nåja) med lägst förtroende av allt som går att hitta hävdar något som en 'sanning' så får det total kontraproduktiv verkan på läsarna, och det gäller inte bara hetsen mot SD.

Det är verkligen få vinstdrivande företag förunnat att kunna sätta vikten av att indoktrinera sina kunder framför att vinstoptimera för sina ägare.

Färjkarl, sumprunkare, pipkarl - exempel på yrken som försvunnit när samhället förändrats, jag är övertygad om att journalister i dess nuvvarande form kommer gå samma väg när vägarna till information är legio, förutom i diktaturer då där staten fortfarande har intresse av att begränsa informationen, hmm.

 
Ingen bild

Hulda

27 januari 2013 12:18

Historikern Mathew Kott, historiker på Uppsala Universitet skriver idag på SVT Debatt om Förintelsens minnesdag.
Jag måste citera en kommentar innan den tas bort.

Signaturen Idiotplague skriver: "Barak Obama skickar sitt sändebud Hannah Rosentahl till Malmö för att undersöka och motverka antisemitismen i staden.
Wiesentahlcentret avråder Judar att åka till Malmö.
Och Mathew Kott skriver om situationen... i Ungern..."

 
Ingen bild

Stefan A.

27 januari 2013 12:49

Att annonsera i dessa alster är både dyrt och dåligt, nästan som att betala för negativ reklam,skulle mycket hellre lägga pengarna på direktreklam än att gå över slaskpressens sjunkande upplagor.Sedan har man mage att kräva sänkt reklamskatt samtidigt som man hyllar den dyra massinvandringen, det går inte ihop, ist. borde man kräva högre skatt för sig själva så man får en möjlighet att vara med och betala,annars är det hyckleri av gigantiska mått, men det är å andra sidan något av en nationalsport hos den Svenska nomeklaturan...

 
Ingen bild

Alliansen i upplösningstillstånd.

27 januari 2013 12:55

Här är Annie Lööfs nya huvudvärk.

Centerledarens närmsta man Anders W Jonsson totalsågar öppet sina allianskollegor.
I en artikel i BLT hävdar han att Jan Björklund "saboterade samarbetet med Centerpartiet" och säger att KD är "splittrade i 3-4 fraktioner".
När artikeln publicerades skapade den panik i regeringskansliet.
– Jag uttryckte mig mycket olyckligt, säger Anders W Jonsson, vice ordförande i Centern, till Expressen.

Annie Lööf har de senaste veckorna pressats hårt om det kritiserade förslaget till nytt idéprogram. Det sista hon behöver är ett nytt problem på halsen. Det kom därför som ett tungt slag för partiet när Anders W Jonsson, precis när krisen var som värst, uttalade sig mycket kritiskt om sina allianskollegor.
Han intervjuas i en ledare i Blekinge Läns Tidning, där han totalsågar Jan Björklund - och anklagar honom för att "systematiskt" ha saboterat samarbetet med Centern.
– Jag känner ganska många folkpartister som är förtvivlade på grund av Jan Björklund. Han saboterade samarbetet med Centerpartiet och Maud Olofsson,det var systematiskt, säger Anders W Jonsson i BLT.

Han angriper även Kristdemokraterna i artikeln. Anders W Jonsson menar att KD är ett fullständigt splittrat parti.
– De är splittrade i 3-4 fraktioner och har bara partinamnet gemensamt, säger Centerpartiets vice ordförande.
Tvingades att be om ursäkt

När artikeln publicerades den 7 januari spred sig paniken snabbt i regeringskansliet. De fyra allianspartierna pratade ihop sig och förberedde en krisplan.
Anders W Jonsson tvingades be om ursäkt och lovade att göra en pudel om medierna skulle uppmärksamma hans snedsteg.

– Centerpartiet kände att det där blev helt, helt fel. Annie är ju väldigt för alliansen, så när de såg den där artikeln insåg de att det inte var alls bra. Vi pratade mellan partierna om saken och han bad om ursäkt. Centern sade att han skulle göra en pudel om någon ringer om det, säger en källa i regeringskansliet.

När Expressen ringer Anders W Jonsson är det också precis vad han gör.
Så fort han får höra vad det handlar om backar han på alla punkter.
– Det där var olyckliga formuleringar, helt fel av mig. Det står inte för den uppfattning jag har, säger Jonsson till Expressen.
Är du felciterad?
– Jag uttryckte mig mycket olyckligt. Det stämmer inte med den bild jag har.
Varför sade du så om du inte tycker så?
– Det var väldigt olyckliga formuleringar, säger Anders W Jonsson.
Lööf står inte bakom
När Expressen söker Annie Lööf vill hon inte ta i frågan.
– Det är ingenting som Annie står bakom. Det får stå för honom vad han har sagt, säger Jonas Pettersson, pressekreterare hos Centerledaren.
Inte heller Göran Hägglund eller Jan Björklund vill kommentera angreppet från Jonsson.
– Vi känner till artikeln, men det får Anders W Jonsson svara på, säger Elin Boberg, pressekreterare hos Jan Björklund.
Ex-pressen
http://www.expressen.se/nyheter/krisplan-forbereddes---c-man-sagar-alliansen/

 
Ingen bild

Inge Sandén

27 januari 2013 13:03

Allt hat och hets mot SD av de vänsterkulturmaxistiska skribenterna även kallade journalister har en grundorsak.

De första 14 åren av SD,s existens,var det inte så många som tog partiet på allvar eller hörde talas om deras budskap.
Jimmie åkersson var den som tydligast såg ,att SD var en bra plattform att kunna bygga vidare på,för att få ut sina sverigevänliga tankar och åsikter och om hur det skulle göras.

På samma sätt som Torgny Segerstedt fick slåss mot Aftonbladets nazivänliga journalister,innan Adolfs krigslycka vände,får idag SD och Jimmie Åkersson slåss mot vårtids judehatande islamister,som tagit över nazisternas judehat.

Före islams inträde på svensk kristen mark och bildandet av partiet SD,kunde dessa vänstermaxister fritt skriva allt om hur bra allting var både i Sovjet och Kina utan motstånd eller ens bli motsagda.

2002 gjordes det första uppvaknandet av den vanlige svensken och lite smått och med viss ironi skrevs det något om SD och kultureliten kännde inget hot mot att ensamma få diktera hur svenska folket skulle tycka om saker och ting och att vi måste lära oss att älska den nya läran islam och den som såg någon likhet med islamisternas och Adolfs judehat kallades för islamofober.

Allteftersom SD växte tilltog hatet mot SD,då maxisterna inte räknat med att nätanvändarna inte skulle kunna tystas av den självutnämnda s.k kultureliten.

Man förstod inte att nätet blivit en värmestuga för svenska folket att säga sin mening,då dom förvägrades av eliten,att ge utlopp för sina åsikter i deras tidningar.

Därför löd de första hatkampanjerna ungefär så här.
1)SD-röstarna är arga och lågutbildade.
(underförstått,att arbetarbarnen missat skolundervisningen om alla människors lika värde)
2)Tomma stolar.
Även här förstod man inte,att folket tydde denna hatkampanj,som att folket tyckte om partiets budskap mer än vad partiet kunde skaka fram kandidater som kunde föra partiets talan.
3)Järnrörs filmen där ett treårigt gamalt lördags fyllebråk på väg hem efter några krogrundor,skildrades som något av det värsta som hänt i detta land de sista 30 åren.

Svenska folket förstod syftet och gav SD sitt stöd med 14,5% som i verkligheten är lika med minst 20%.

När så även denna kampanj misslyckats kunde inte Åsa Lindeborg gänget med vänner som denne Daniel Swedin hålla inne sitt eget hat mot alla de som öppet visade att vi älskar dette landet och att SD växte som aldrig förr.

Så när sverigevännerna i den sverigevänliga folkrörelsen besvarade deras hat på nätet med sakliga motargument kallade dom denna sista hatkampanj för näthat.

Nu väntar vi med spänning på nästa hatkampanj,så att vi kan växa ytterliga några procent,så att våra duktiga valarbetare skall få se sin dröm gå i kras när SD i valet 2014 får minst 15-20 %

 
Ingen bild

AggeSWE

27 januari 2013 14:43

Det är nog bara till att börja anmäla, vartenda fall. Att hoppas på att de skall sansa sig, och ta sitt förnuft till fånga (och sitt yrke på allvar) är nog helt dödsdömt.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

27 januari 2013 15:06

Vi bör ha viss förståelse för SD-hatet, som kommer till uttryck genom alla lögner, fördomar och halvsanningar om SD.
Hur skulle det se ut om hela PK-etablissemanget plötsligt fick för sig att enbart hålla sig till sanningen? Då skulle ju SD växa ännu snabbare än SD redan gör! För nämnda etablissemang handlar det om att välja mellan pest och kolera. Därför fortsätter PK-mobben med SD-mobbingen.

"Alliansen i upplösningstillstånd"@,
Splittring hos Centern mella "Fälldin-Centern och Stureplans(Fredrik Federly/Ursula)-Centern, ett KD i fraktioner, Folkpartister med delade meningar om Björklund och Nya mot gamla Moderater!? Kan bara sammanfattas med: Stålande tider - härliga tider - för SD!!!
Till ovanstående kommer besparingar inom samtliga välfärdsområden! Ökande arbetslöshet, allt större bostadsbrist, ökad massinvandring, som leder till växande utanförskap, som automatiskt skapar ökad kriminalitet, o.s.v
Det blir en tuff uppgift för ett SD med egen majoritet om några mandatperioder!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Bulten i Bo

27 januari 2013 15:29

Försöker man spela riksdagsmannens Youtube-klipp "Lucia-turken" nås man av meddelandet att "Det här video-klippet har tagits bort eftersom det strider mot YouTubes policy som förbjuder hets mot folkgrupp. Om jag minns rätt hade man klippt ut de delar ur Luciafirandet som visade rappen samt närbilderna på Lucian, cirkus 50% på vart och ett av företeelserna. Thoralf valde att lägga in denna "hets mot folkgrupp"-video för att illustrera att "SVT sjunker bara djupare och djupare ner i det mångkulturella förfallet", men någon specifikation över att det bara är rappen han är upprörd över får man aldrig i blogginlägget.

Men visst, om Thoralf delar den allmänmänskliga åsikten att ens persons pigmentnyans är av noll och ingen betydelse kan han ju lämpligtvis meddela oss det klart och tydligt. Kanske genom att skriva ett polmiskt inlägg mot den kolumnist på Avpixlat som försvarde SD-sitens upprördhet över en "kolsvart" Lucia, ett förslag i all vänlighet.

 
Ingen bild

@Spelevinken

27 januari 2013 16:47

Vore intressant om någon kunde få fram Aftonbladets egen omröstning om vad deras läsare tyckte om rap i luciafirandet. Vill minnas att det var över 90 % som tyckte det var opassande.

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

27 januari 2013 16:48

Nu börjar det pratas i massmedia om att militära underrättelse- och säkerhetstjänsten MUST skulle ha arrangerat mordet på Olof Palme. Jag jobbade inom MUST under 80-talet och kan bara säga, att detta är rent nonsens. 1986 hade Olof Palmes inflytande inom internationell politik minskat betydligt och Palme led av en långvarig depression, som starkt begränsade honom i sitt politiska arbete.

Han var i princip en politiker på dekis, vilket var allmänt känt både inom MUST såväl som i alla politiska partier. Att Palmes engagemang för en kärnvapenfri zon i norra Europa skulle betaktas som ett hot inom CIA är mindre troligt. Palme betraktades i de flesta NATO-staterna under 80-talet som en politisk pajas.

MUST betraktade Palme under 1986 som en måttligt kompetent politiker, på väg ut från den politiska arenan. Hade MUST arrangerat mordet på Palme, hade det med säkerhet utförts på ett proffesionellt sätt. Inte genom att panga på med en Smith&Wesson mitt i Stockholms centrum.

 
Ingen bild

MakingBacon

27 januari 2013 16:57

Medmänsklighet är snällhet, men det gäller att veta var gränsen går så det inte går över till dumhet. Tyvärr handlar det mest om dumhet nu för tiden.

 
Ingen bild

Fredde

27 januari 2013 17:01

Thoralf!

Går det inte att gå vidare med detta? Det är rent och skärt förtal. Dels skulle många många fler Svensson få upp ögonen för vad Aftonbladet mfl sysslar med dels får Aftonbladet sig en läxa.

Jag är rätt övertygad om att många Svensson inte vet vad som händer. SD skulle få många fler röster! Gå vidare med detta!

Tack för en mycket bra blogg!!

 
Ingen bild

biran

27 januari 2013 17:08

Idag den 27 januari så hedrar vi och tänker på förintelsens offer. Vilket knappast sosseriet i Malmö tänker på.
Jag vill påminna om att det finns ett utbrett judehat i Sverige. Det hatet bedrivs från en viss grupp som inte får nämnas i media. Våra politiker känner mycket väl till saken och detta är också internationellt uppmärksammat. USA:s president skickade sitt personliga sändebud till Malmö för att tala de styrande till rätta men förgäves. Wiesenthal centret varnar judar för att resa till Sverige. När tänker de styrande ta itu med denna skandal? Plåga gärna 7-klövern med denna kända skandal och peka ut vilka förövarna är.

 
Ingen bild

Mazettis nya ICA krönika

27 januari 2013 18:51

En krönika i Ica-Kuriren som den ovan vore i det närmaste otänkbart att föreställa sig. Men byt ut kurder mot svenskar och vips blir den inte bara publiceringsbar, utan hyllad och när skribenten sedan får välförtjänt kritik för sina oikofobiska, nedsättande och rasistiska övertramp, då beskrivs det samfällt i media som att hon är ett offer som utsatts för hat och förföljelse. Till den martyrbilden har Mazetti också själv skamlöst bidragit. Sedan undrar vissa varför de nya alternativa medierna drar till sig så många läsare…
http://avpixlat.info/2013/01/27/kronikan-i-ica-kuriren-du-aldrig-far-lasa/#disqus_thread

 
Ingen bild

OH

27 januari 2013 18:51

Genom att släppa in en RABBLARE i vårt luciafirande visar tyvärr att svenska kyrkan avsagt sig den Kristna tron. Deras huvuduppgift är numera börshandel, kapital- och fastighetsförvaltning.

 
Ingen bild

Fotsoldat

27 januari 2013 18:56

Briljant travesti på Katarina Mazetti´s krönika i ICA-Kuriren,

http://avpixlat.info/2013/01/27/kronikan-i-ica-kuriren-du-aldrig-far-lasa/

Hade kärrrrringen haft någon liten skam i kroppen skulle hon emigrerat från Sverige till Mecka efter det här.

 
Ingen bild

Pär Green

27 januari 2013 19:37

@OH
Den svenska kyrkan har avsagt sig det du kallar för tro, för länge sedan!
Svenska kyrkan har 25.000 anställda och en förmögenhet på ca 60 miljarder!
Och många "bönehus" har klassats som kulturbyggnader, innebär att skattemedel står för kalaset!
Men vill ha mer! Liksom övriga fantasiföreningar!
Här finns tydligen säkra slantar!
Se
http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2012.4.15272bfd13b817fbae16305.html
Till detta tillkommer några hundra miljoner för medlemshantering för Skatteverket! Gäller de 4 största fantasiföreningarna!

 
Ingen bild

Conlon

27 januari 2013 20:38

http://polytempik.blogspot.se/

 
Ingen bild

kalle

27 januari 2013 21:31

vanliga medelsvensson verkar inte ha en anning om vad som sker i Sverige, allt beror på att Sveriges radio koncernen och alla tidningar och radio får staliga pressstöd och tv licenser om de indoktrinerar väljare att rösta på 7 klövern.

varför skall presstödet finnas till tidningar som medvetet juger? dax att se över reglerna för hur tidningar följer reglerna.

och inte har tv licenslagarna ändrats? det är väl styrelsen i SR som medvetet sprider ut dimridåer för att folk skall tro att lagen har ändrats. det är väl tolkningen som de vill ändra på.
hur är lagen om tv licens nu?
inte kan SR kräva alla som äger en dator på 2076 kr/året! då skulle hela världens befolkning vara betalningsskyldiga.

om svt lägger ut sina program på webben, borde de införa ett lösenord som de som vill se betalar. två olika ett billigare för Sr radio och ett för SVT.

det är internet abonnemang som gör att det går att se webbtv, och inte dator och surfplatta utan internet anslutning. så därav försöker svt sprida felaktig tolkning nu.

http://www.svtplay.se/klipp/977669/tv-licens-aven-for-playinternetleverantörer kan enkelt fixa en spärr mot sr-utbudet.
så man slipper ta del av indoktrineringsutbudet. som banhof nu gör.
http://www.friatider.se/bahnhof-blockerar-svt-for-att-undvika-tv-avgiften
fiins ju inget som konkret säger att internet anslutning gör att SVT får ta ut avgift, även om folk inte vill se deras utbud.
http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Lagar-och-regler/

hur är detta thoralf, en motion behövs att folk skall kunna välja bort SR´s indoktrinerings tvång.

varför skall 7 klöver politiker som förstört sverige, få behålla deras fantasilöner. och leva som miljonärer för ingenting.
medans SD kommer få bygga upp sverige på nytt.
http://www.svt.se/nyheter/#ekonomi/efter-svt-s-rapportering-politikernas-pensioner-stoppas?&_suid=135931759514908647955748741362

 
Ingen bild

kalle

27 januari 2013 21:49

det är ju Sveriges radio med sin förjugna och vinklade budskap som orsakat att politiker inom SVERIGEBLOCKET utsatts för hot och våld. och att folket indoktrinerats och skrämts till tysnad mot nedskärningar i vård och övrig välfärd.

pk-media skrämmer folk som vill bli aktiva i Sd. så sd borde sätta utredningstjänsten på hur lagen skall tolkas, helt orimligt att svt skall kräva in licenspengar för internanvändande.

skall andra mediabolag och organisationer som lägger ut material på webben, få kräva hela befolkningen på avgift?

 
Ingen bild

detta är bra tolkning att läsa

27 januari 2013 22:15

internet-packetdata-trafik kan inte klassas som TV-mottagning.
internet infrastrukturen ägs ju av privata operatörer, nåt som ett statlig mediabolag inte kan kräva betalt för att använda som distrubitionsinfrastruktur.

det är teracom som levererar all marksänd tv, även andra tv bolags tv kanaler. om nu svt och sr skall kräva att använda andra distrubitionsnätverk och annan infrastruktur(alla internetservrar), så då skulle alla andra mediabolag får ta del av tv avgiften.

och teracoms sändare skulle alla mediabolag få använda.
en form av avreglering av tillgången på tv licens pengarna!

andra paragrafen: internet är inte TV-mottagning!

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-198941-om-finansiering-_sfs-1989-41/

 
Ingen bild

kalle

27 januari 2013 22:25

om nu svt skall lägga ut alla sina program på webben.då tvingas operatörerna att bygga ut sina nät för att kunna hantera all ökad datamängd. en kostnad som sveriges radio troligen inte vill stå för.
så en spärr mot SVT borde vara rimligt att operatörerna inför. och om internet kunderna inte kan ta emot svt. så borde man inte betala för nåt man inte kan ta del av.

och i de flesta bostadsområden lever folk på försörjningsstöd, således betalar kommuner och staten tv agiften i slutändan. så det som verligen sker är att flytta skattepengar mellan statliga myndigheter.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

27 januari 2013 23:46

EXPRESSEN & AFTONBLADET har enl mitt tycke i desperation skickat ut s i n a "fotsoldater" först av alla!
.....Detta sedan de förstått att dagstidningar av den uppväxande generationens ungdomar ses lika omodernt som vi ser på FILADELFIA-PAMFLETTER från 1800-talets senare del!

I n t e. En jävel av de uppväxande kommer att nyttja DAGSTIDNINGAR!

Det här vet dessa pajaser till krönikörer som kallar sig själva journalister naturligtvis om.
Det är därför de beter sig som KRÖSA-MAJA som fått i sig förmycket brännvin.

 
Ingen bild

nuvetvi

28 januari 2013 04:14

Verkar väldigt omogna på mig de unga skribenterna i AB. Som de fått för stora uppgifter för tidigt. Litet för välanpassade och likriktade. irriterande. Tar dem inte på allvar. Ogrundade påhopp, som är obehagliga att läsa.Inget innehåll. Gynnar dem inte, tycker jag.

 
Ingen bild

Friedman

29 januari 2013 04:35

Att slopa presstödet låter illa som en kommentar här vill. Det låter väldigt mycket tyskland 1930 tal.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

29 januari 2013 19:08

......Inte alls Friedman! Det låter VÄLDIGT mycket mera 2013-tal, Och det hörs MYCKET FÖRSTÅNDIGT dessutom!

Idioter skall inte HA presstöd.

 
Ingen bild

Friedman

30 januari 2013 01:47

hur menar du nu med idioter? Du kanske borde läsa på lite om hur det gick till i tyskland där kritiska tidningar och media togs över efter "fotsoldater" hade trackaserat samt hotat med olika metoder om inte granskning slutade.

 
Ingen bild

Friedman

30 januari 2013 01:54

SM811 skriver något som kan tolkas som det då judarna drar fram antisemit kortet eller kallar någon nazist när det kommer till kritan. www.youtube.com/watch?v=uW3a1bw5XIE

Sök på youtube - Israeli Minister "We always use the anti-semitism trick to bring up the Holocaust"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se