thoralf

Direktlänk till inlägg 20 december 2012

RING P1:S TOLKNING AV RASISM

Av Thoralf Alfsson - 20 december 2012 23:32

Många har reagerat på hur Täppas uttrycker sig i Ring P1. Nyligen fick han ta en ”time out” från programledarrollen efter att kritiken blev alldeles stor.


Nu är han tillbaka i etern igen och han tycks nu ta ut någon form av hämnd på Sverigedemokraterna för sin "time out". I gårdagens program anklagade han uppenbarligen 16 procent av befolkningen i Landskrona för att vara rasister. Ett minst sagt häpnadsväckande påstående i public service kanalen P1. Bara detta uttalande borde rendera Täppas en ny ”time out” på obestämd tid.


Vet för övrigt inte hur många gånger han har pratat järnrör sedan han kom tillbaka, men många gånger är det!


Jag är förvånad över att radioledningen i Sundsvall tillåter honom fortsätta i samma hjulspår program efter program.


Idag har en person varit i kontakt med mig angående Täppas och gårdagens program. Personen ifråga har varit ifrågasatt Täppas uttalande för ansvariga på Sundsvallsredaktionen och fått följande häpnadsväckande svar från Lotte Nord, producent Ring P1 Sundsvall.


Läs och förundras över hur Lotte Nord försvarar Täppas och anser att dessa 6 punkter ur Sverigedemokraternas principprogram är rasistiska! Har Lotte Nord alla hästar hemma?


 


Det får tala för sig själv skriver Lotte Nord. Jag tror snarare det säger mer om Lotte Nord än vad det säger om Sverigedemokraterna. Jag tror bara att det är Lotte Nord, Täppas och Åsa Linderborg med några andra ur pk-eliten som kan se det rasistiska i dessa rader.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vilja satsa 1000 miljoner kronor på flyktinghjälp i närområdena!


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att ge ökat stöd till de kvinnor/tjejer som lever under religiöst eller hedersrelaterat förtryck i Sverige.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att skärpa kraven för svenskt medborgarskap.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att kräva att de människor som söker asyl och uppehållstillstånd i Sverige anpassar sig till det svenska samhället.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att säga nej till könssegregering.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vilja hålla traditionella skolavslutningar i kyrkan.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vi inte skall anpassa oss till främmande kulturer som inte följer FN:s konventioner.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att anpassa invandringen till samma nivå som våra grannländer.


Är det detta som gäller på Sveriges Radios redaktioner över landet så blir jag mörkrädd. Jag har mejlat Ring P1 men ännu inte fått något svar från Lotte Nord. Då är det nog hög tid att det statsråd som har public service under sina vingar agerar illa kvickt. Oavsett om det kallas ministerstyre, då ansvariga på Sveriges Radio således inte klarar av att leda företaget. 


UPPDATERING!


Dagens nyheter avslöjar idag att Ring P1 och Sveriges Radio ägnat sig åt åsiktsregistrering av de personer som ringt in till programmet. Detta skall ha pågått under ca 7 års tid. Det betyder att detta startade runt 2005-2006 eller rättare sagt i god tid före valet 2006. Jag är helt övertygad om att dettai grund och botten handlar om att stänga ute SD-sympatisörer från programmet genom att redan plocka bort dem i slussen.


Jag förutsätter att datainspektionen omgående beslagtar databasen hos SR och stoppar denna registrering. Läs artikel i DN.


Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger sig inte känna till denna åsiktsregistrering trots att hon själv varit programledare för Ring P1 så sent som för bara några månader sedan. Helt absurt. Läs artikel i DN

 
 
Ingen bild

Eva-Marie

20 december 2012 23:54

Det är något konstigt på gång med en del folk och public service. Självklart att man har olika åsikter i mycket men att anse de punkterna som rasism det övergår nog dom flesta tänkande människors förstånd.

Bra att du belyser detta, det fanns en tid då jag ansåg Pi som seriösa men sedan har det hänt något......

 
Ingen bild

OT

21 december 2012 00:12

Apropå... Tåppas.

Blott en dag... Psalm 249 - "Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Att sin dyra egendom bevara,
denna omsorg har han lagt på sig.
"Som din dag, så skall din kraft ock vara,"
detta löfte gav han mig.

Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.": http://www.youtube.com/watch?v=oSAU_w676SY

 
Ingen bild

OT

21 december 2012 00:23

Till våra kära bröder och systrar "Lasse Hoikka - Päivä vain ja hetki kerrallansa": http://www.youtube.com/watch?v=HkgqKIORt6Q

 
Ingen bild

OT

21 december 2012 00:41

Apropå de ensam kommande "barnen" a.k.a förtrupp.

Som en härlig gudomskälla (pärleporten): http://www.youtube.com/watch?v=_vOy1KV7w80
Som en härlig gudomskälla,
rik och mäktig, djup och stor
är den kärlek, nåd och sanning
som i Reinfeldts hjärta bor.

Han har öppnat skattekistan
så att jag kan bliva rik.
Genom skattepengen har han frälst mig
och bevarat mig som sin.

Han har öppnat pärleporten...

 
Ingen bild

Kommunist P1 åsiktsregistrerar!

21 december 2012 01:43

Åsiktsregistrering på "Ring P1".
Lyssnare som ringer in till Sveriges Radios "Ring P1" får åsikter, politisk hemvist, religion, ålder och sjukdomar i hemlighet registrerade i en telefondatabas.
Uppgifterna ska användas av programmets redaktion och i ett internt dokument står det att varken den som ringer in eller den som lyssnar ”kan på rimliga grunder bli upprörda” över att känsliga uppgifter samlas in.
Stockholm TT

 
Ingen bild

Totalitära P1

21 december 2012 02:36

De senaste sju åren har namn, telefonnummer och vilket ämne den som ringde in ville debattera registrerats av det Sveriges Radios ”Ring P1”, skriver Dagens Nyheter.
Men sedan i höstas sparas också åsikter. Politisk hemvist, religionstillhörighet, ålder och sjukdomar är några av de uppgifter som registreras i programmets ”telefondatabas” skriver DN.

I dokumentet om databasen som ska vara ett verktyg för programmets redaktion skriver hon att de som ringer in inte ”kan på rimliga grunder bli upprörda över att vi i vårt redaktionella arbete samlar in också personliga och känsliga uppgifter om människor”, skriver DN.
Enligt DN:s källor är uppgifterna inte lösenordsskyddade och alla SR-anställda med adressen till det interna nätverket kan komma åt dem.
Registreringen ska ha mötts av hård intern kritik från SR:s anställda.
Men enligt Erica Hedin är det helt lagligt och hon tror att lyssnarna har förståelse för att de ”måste hantera en massa olika uppgifter” i sitt programarbetet.

På DN:s fråga om hon tror att de som ringer in kan bli upprörda över registreringen svarar hon:
– Människor kan bli upprörda över mycket, vi har upprörda människor i ”Ring P1” varje dag. Och en del blir upprörda över saker som någon annan tycker är ointressant, det lever vi med varje dag.

 
Ingen bild

Vilbert

21 december 2012 03:41

Det finns inget rasistiskt i ovan angivna punkter.

Däremot länkar du till rasistbloggen Avpixlat och Jan Milld. Jan har uttryckligen sagt att han stödjer ND:s raspolitik och finner SvP "intressant parti"(!!). I övrigt är Fria Tider högerextremt och antisemitiskt. Alf, det saknas trovärdighet när du avfärdar olika rasistanklagelser mot SD.
/SD:are

 
Ingen bild

Vilbert

21 december 2012 03:43

Thoralf heter du. Skrev fel.

 
Ingen bild

Christer Nilsson

21 december 2012 04:33

Täppas är så hatiskt focuserad på SD. nästan alla som ringer vinklar han mot SD. Ett av Ring P1. för en vecka sedan öppnade han med att hälsa på följande sätt: "Järnrör, Järnrör på er".
Täppas har problem.

 
Ingen bild

Ulrika

21 december 2012 06:34

Som av en händelse är hjärnan bakom det hela-Erica Hedin även titulerad mångfalds strateg.

 
Svensson

Svensson

21 december 2012 06:44

Täppas skämmer ut sig gång på gång, man undrar hur karln mår ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Björn

21 december 2012 07:36

Blir ju bara pinsamt när en man i thoralfs kläder uttalar
sig i dessa frågor.

 
Ingen bild

Stefan A.

21 december 2012 07:45

Vilbert: Tror du inte läsarna själva kan avgöra vad som är rasistiskt och inte? vad är det för människosyn? Jag betackar mej iaf. från dej som smakråd, Jan Milld är fri att tycka vad han vill, men det betyder inte att man behöver dela hans åsikter till punkt och pricka, Avpixlat är inte alls någon "rasistblogg", där bedrivs ingen hets mot folkgrupp,däremot kritik mot den förljugna fulmedian och den förda invandringspolitiken, vilket varken är rasism eller förbjudet...än så länge...

 
Stefan K

Stefan K

21 december 2012 08:24

Tack Thoralf och ett tack till den person som kontaktade SR. Nu vet vi varför vår statliga media drar ett likhetstecken mellan SD och rasism.
Suck!

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

21 december 2012 08:28

Ja det är inte bara synen som Täppas har fel på.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 december 2012 08:31

Lite frågesport så här på Fredags morgonen innan jorden gått under.

" Är det någon som vet skillnaden mellan DDR och Sverige"
-------------------------------------------------------------DDR har upphört, i varje fall vad vi vet.

I Sverige är DDR politiken sanktionerad och användas av Staten i allt större utsträckning.
Förmodligen under ledning av en del från Stazi listorna som vi aldrig kommer att få se. 
Ingen bild

Hacke

21 december 2012 08:49

Det här borde denne anmälare gå vidare med. Sveriges Radios olika redaktörer kan inte godtyckligt avgöra vad som är rasistiskt och inte och därmed få svänga sig med detta epitet efter behag i etern.
Har dom inga centrala riktlinjer för detta högaktuella och starkt kontroversiella ord är det på hög tid att utarbete sådana. Ett minimikrav för en public service-radio kan tyckas men nu lever vi ju en gång för alla i extremvariabeln Sverige.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 december 2012 08:52

Hoppas Täppas på Ring P1 får många "spännande" samtal från tigare ej registrerade ringare.

Radion står redan på inställd på P1

Undrar föresten om SR och Expo samkör sina register,

 
Ingen bild

Rune

21 december 2012 09:06

Sveriges Radio är genomkorrumperat. P4 och P3 används av Universals bulvaner på företaget som kanaler för att lansera dess produkter. Även P2 tycks vara på gång nu när "Eldeman i P2" försvinner 2013. I P4 som jag har koll på så är det i det närmaste förbjudet att spela svensk musik. Andelen engelskspråkig pop ligger på ca 74%. Musik som är äldre än trettio år får inte spelas.

 
Ingen bild

Observer

21 december 2012 10:11

I "fria och obundna" SR:s sundsvallredaktion är per definition Danmark,Finland och Norge rasistiska stater.Den intellektuella snöptheten hos en del mediamänniskor tar sig alltmer bisarra uttryck.Svensk statsradiorepresentant kan alltså öppet gå ut och etikettera våra nordiska grannländer som rasistiska.Vi har nu återigen svart på vitt(ursäkta det gamla uttrycket) hur SR hanterar sin "obundenhet".Från ansvariga,inte minst politiker,hörs inte ett knäpp.Den som tiger samtycker som bekant.Lite doft av DDRsystemet är det allt.

 
Ingen bild

Lärare

21 december 2012 10:30

Ja, vad ska man säga? Det är bara att skratta åt det allt mer ängsliga rädda PK-entusiasterna, bl a journalisterna m fl.

Att Täppas får fortsätta, ja inte konstigt, hela Media är så korrumperat och så vänstervridet som det någonsin kan bli. De vill naturligtvis att SD ska tystas. Men jag kan lova detta gynnar oss SD:are. Man blir (om det är möjligt) än mer SD för varje dag som går. För varje järnrörs-, eller Skalinreportage eller liknande blir man taggad stt skaffa ngr röster till.

Vi ska bara sitta lugnt i båten. Jag träffar många varje dag, tidigare kollegor, grannar, vänner och folk på bibliotek och olika föreningar, har inte hört ngn som talat illa om SD, tvärtom när jag berättar om partiet blir de flesta intresserade om dom ine var det tidigare.

Glad att Kent och Erik är tillbaka!

Mitt tips; SD får 20 - 25% i nästa val!!!

 
Ingen bild

Pär Green

21 december 2012 10:35

Slutsatsen av Lotte Nord:s svar måste då vara att samtliga Nordiska länder är rasistiska!
Jag frågade efter hennes svar:
Hej,
Detta uppfattar Lotte Nord som rasistiskt!

"Kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring till en nivå mer lik den som finns i våra grannländer"

Är då våra grannländer rasistiska?


 
Ingen bild

Sven Dacke

21 december 2012 11:00

Vill rekommendera P1 och Lördagsintevjun av vanligtvis suveräna Thomas Ramberg på P1.

frågan är bara hur hårt han "vågar" gå fram mot vår kära Stadsminister Rainfelt nu på Lördag

Och hur mycket "skit" Statsminstern slänger på SD

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/132128?programid=3071

 
Ingen bild

Stefan

21 december 2012 11:10

Tack Thoralf för det fantastiska jobb du gör på din blogg! Och God Jul till alla SD vänner.

 
Ingen bild

Jenny

21 december 2012 11:22

Det går inte så bra för centern. Vissa har blivit offentligt hånade på ett tåg....
Hur kunde det bli så här?? ;-)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15965165.ab

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 december 2012 11:45

Det går rykten om att Solhöjden i Högsby kommun ska inrättas till flyktingboende , Solhöjden var ju förr ett av SJ drivet rekreationshem för SJ:s anställda men nu ska det tydligen bli rekreationsboende för flyktingar allt bekostat med våra skattpengar !

 
Ingen bild

AWSvensson

21 december 2012 12:12

Fredagsmorgonen i statstelevisionen är vikt för nyhetspanelen,även denna morgon. Centerns förslag om fri invandring skulle diskuteras.Ett ämne som gjorde att jag stannade kvar och såg fram emot denna diskussion,föga förvånande så hade det förlagts sist och var mer än urvattnat. Sammanfattningsvis så var Anders Björk kritisk och gamle miljöpartisten Wetterstrand som inte lagt av sitt flummande kunde återigen betonar vikten av det framtida behovet av utländsk arbetskraft,bara några minuter innan så hade man rapporterat om 8,5% öppen arbetslöshet i det här landet.Ser aldrig dessa miljöpartister att det brister i deras utspel ,det ena påståendet går i skarp kontrast till övriga påståenden,framför allt hur kan de fånga några sympatisörer överhuvudtaget.

 
Ingen bild

SM811

21 december 2012 12:14

@Vilbert
Vad har du fått det ifrån att Avpixlat är en rasistblogg?
Vilka artiklar är rasistiska?

 
Ingen bild

Ragnar

21 december 2012 12:49

Jag har anmält Täppas till Granskningsnämnden+ frågat hur många ggr han kan bli avstängd innan han får avsked.

 
Ingen bild

Harry

21 december 2012 13:20

@Vilbert
Sanningen svider. Axpixlats artiklar är en beskrivning av Sverige och dess makalösa massinvandring. Vad jag förstår är du både blind och döv av vad som håller på att hända med detta land. När man inte har något annat försvar återstår bara det numera uttjatade orden "RASIST-RASISM"!

 
Ingen bild

En udda julhälsning från SDU

21 december 2012 13:23

Duktiga ungdomar en tänkvärd julhälsning.God Jul på er också!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FiFo3j9OdKQ#!

 
Ingen bild

Peer Pedersen

21 december 2012 13:31

Åsiktsregistrering är straffbart.
Sen är jo den där Täppas en sorglig figur och det är helt orimligt att SR låter denna person härja i radion

 
Ingen bild

Stefan A.

21 december 2012 13:50

Det var kul att höra de ansvariga i dag som antingen "inget visste" eller så hade man "varit tveksamma"...jo jo när det börjar osa katt...denna registrering används förstås som ett sållningsinstrument, man sållar bort Sverigedemokrater och andra invandringskritiker, kanske även militanta islamister (dålig reklam för massinvandringen), Ring P1 har ju på senare år blivit något av en liten opinionsbildare, därför har man även kortat ned sändning 10 min. till förmån för proffstyckare, som om vi skulle vara särskilt intresserade av deras åsikter, tror nog att målet är att programmet helt skall fösvinna.

 
Ingen bild

Lars

21 december 2012 14:08

Nu har Lars Lindström lyckas hitta rasism på den här sidan:
http://bloggar.expressen.se/lars/2012/12/thoralf-alfsson-sd-hetsar-garna-mot-14-aringar/

Själv gillar jag inte människor som kritiserar luciors färg och etniska ursprung. Att lucior måste vara ljusa känns som en förlegad tradition.

 
Ingen bild

Hacke

21 december 2012 14:41

@ Ragnar
Heder åt dig Ragnar. Du har sannolikt majoriteten av lyssnare bakom dig. Hoppas du återkommer med resultatet.

@ Stefan A
Visst. Vilket förbannat krumbuktande det där när vanligt folk ska få komma till tals i statsradion. Först var det en telefonsvarare som blev för mycket av klarspråk för eliten.
Dags för kraftig uppfostring i form av rabiat regimtrogna programledare typ Täppas.
Därefter kortad tid för ytterligare plats åt kompisarna i pappersmedia och twitter.
Och så nu detta! Är det någon som fortfarande tror på fri och oberoende public service-radio?

 
Ingen bild

Kalle

21 december 2012 15:08

Angående debacklet med registrering i Ring P1.

Karl Martin Sjöstrand i en artikel på Newsmill idag har två konkreta frågor till SR:
""- Vilka fler register för SR över medborgarna?
- Hur bedrivs det demokratiska värdegrundsarbetet inom SR?"" källa Newsmill.

http://www.newsmill.se/artikel/2012/12/21/vilka-fler-register-f-r-sr-ver-medborgarna

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 december 2012 15:32

SVT68 SR68 samt dom flesta redaktioner är Sveriges inoficiella regering
Tunga segment som TT, och sprättfis organisationen Expo ingår.
Expo fick bla 16 miljoner av Stig Larssons familj enligt upopgifter i pressen , snacka om fullvärdig Stasiorganisation.
Dessa är ute i skolor och uppfostrar svenska barn.
Dom reelt farliga människorna finns inom media.
Titta bara på Natascha Lindeborg som känner sej förföljd och gråter ut i Lilla Pravda eller varför inte Janne KGB eller Romman "mao" Aschberg pappa för bla Expo.
Vanliga hederliga Svenssons som tröttnat på mulikultirånet kallas för rasister/nazister rakt av, detta är diktaturens riktiga trynen.

I detta fall så är det väl som bloggpappan skriver för att utestänga SD folk i radion, det intressanta är hur många flera register som finns som Dacke skriver.

Kommunister är ju glada i register ifall den slutliga lösningens möjlighet skulle uppenbara sej, den som tror att Sverige är en demokrati är det faktiskt synd om på riktigt.
Mats Svegfors satt och sa bla detta i en intevju i SVT68 ang presstöd härromdagen.
Lägg dessutom märke till klippkortet MP samt V har till tv-sofforna eller nyheterna när saker skall kommenteras, det är helt uppenbart.
Hur länge skall den lekstugan få fortsätta.

När det gäller den systematiska manipuleringgen av nyheter i media så förlorade demokratin slaget den dagen man tillät dom såkallade pressetiska reglerna, vilka egentligen är fullgod censur.
Boljevikerna biter sej fast i dessa regler som iglar i debatter etc.

Det mest märkliga i detta är faktiskt att DN skriver om det hela
Det är ett positivt tecken i Sverige

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister
Ingen koppling finns till Alfsson eller SD ej heller till Inte rasist men ..... stora problem med verklighetsuppfattningen

 
Ingen bild

Tony

21 december 2012 15:51

Harry:
Dom politiskt korrekta måste rapa ut ordet rassist
ett antal gånger varje dag för att känna sig viktiga!
Eftersom dom saknar motargument mot den huvudlösa
invandringspolitikens konsekvenser, är skällsord det
enda som återstår.

 
Ingen bild

Elefantmannen

21 december 2012 16:14

Bra, uppmärksamma detta. Folk tycker bara P1 är löjliga. Pressa dem hårt på dessa punkter. Alla vet att 70-80 % av journalisterna är vänsteranhängare och det påverkar naturligtvis rapporteringen. Själva anledningen till att de vill vara journalister är för att påverka, resten kan ni lista ut själva. Vilken smörja och vilka pajaser, inte ett dugg representativa för befolkningen.

 
Ingen bild

Bosse

21 december 2012 16:50

Åsikts-registreringen kanske förekommer i flera program så som Ring så spelar vi,Karlavagnen m flera.Börjar faktiskt avundas Nord-Koreas befolkning!!!

 
Ingen bild

Hulda

21 december 2012 16:58

Ruskigt med Ring P1-härvan. Hur det vi att inte uppgifter om inringarna hsamnar hos EXPO eller hos vänsterextremister?
Speciellt Göteborg där tydligen deta skulle ha hänt, hyser ett stort antal vänstertomtar av grövsta sort.
Man tänker också på hur uppgifterna på de som kommenterar på SR,s hemsida hanteras.
Tänkvärt också att möjlighetan till en kommentar till någon aktuell händelse kraftigt begränsats...
1984 känns plötsligt som det var igår..

 
Lassekolja

Lassekolja

21 december 2012 17:50

Idag kom förklaringen till att inte ett enda "försvarssamtal" till "SD-gate" under de veckor detta pågick, tilläts komma fram.
Själv höll jag på en hel vecka (mån.-fredag) om Riksdagens fotbollsmatch, den där SD inte fick deltaga. Var nära att ge upp men samma dag, som matchen skulle spelas kom jag fram till slut.
Att Täppas visar att han inte besitter vanligt folkvett, när han plötsligt avbryter ovana äldre lyssnare, som äntligen kommit ut i sändning är en annan fråga, som borde diskvalificera Täppas som programledare.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pär Green

21 december 2012 17:56

Public Stasi har lite problem!
Undrar när Lotte Nord hamnar i arkivet?
Se:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120

 
Ingen bild

Essendon

21 december 2012 18:31

Expo och TT är som bekant släkt med varandra men
nu har ytterligare en släkting med fult tryne dykt upp, nämligen Sveriges Radio!

Lite om TT:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html

 
Ingen bild

Stundtahl

21 december 2012 22:33

@ Ragnar
Utmärkt initiativ!
-Har tillskrivit Sveriges Radio Styrelse med några korta frågor....vi väntar på svar

Ett Sverige som fortsatt stämplar in ytterligare dokument i -Statens Hemliga Arkiv är mer än förväntat.

 
Ingen bild

Anonym pga åsiktsregistrering

22 december 2012 01:49

Rasist, ett så missbrukat ord att det tappat sin betydelse
I Sverige gäller det att tycka rätt eller hålla tyst.
I Sverige är det rasistiskt att påstå att invandringen drar med sig problem. Att det är helt uppenbart sant har ingen betydelse,för det får man ändå inte påstå.
I Sverige är det rasistiskt när man hänvisar till dom få undersökningar som gjorts där kostnaderna för invandringen studerats. Att det aldrig kommit fram siffror som visar ett plus utan istället ett minuskonto på minst 50 miljarder netto årligen gör väl sitt till..
I Sverige diskuteras faktiskt att den organiserade brottsligheten ökat lavinartat dom senaste 15åren, men knappt ett ord om att istort sett alla är etniska grupperingar.Hysch
I Sverige har vi en flyktingpolitik där 5-10% har asylskäl som får uppehållstillstånd, resten får stanna av andra skäl, så varför pratar man om flyktingar när det de facto är invandrare? Det låter ju bättre med flykting i media, men så får man ju inte säga även om det är sant.
I Sverige kan en partiledare utan att skämmas påstå att sverige inte har nån egen kultur utan att vi ska vara tacksamma för vårt nya mångkulturella sverige. Sverige är en av europas äldsta stater med en kultur och traditioner vi borde vara stolta över, men det är väl för nationalistiskt att tycka så, och då
blir ju invandrarna illa till mods.
I Sverige är vi sämst i västvärlden på att få invandrarna att lära sig sitt nya språk, men det kan man ju inte säga även om det är sant. Och vi är sämst på att få invandrarna att bli självförsörjande, och det är lika illa att påstå även om det också är sant.
I Sverige anses svenskarna diskriminera invandrarna, därför finns det nu lagar som skyddar alla...förutom svenskarna..Att det är sant har ingen betydelse, så får man inte uttrycka sig.
I Sverige tar vi nuförtiden emot 100 000 invandrare varje år, och om det tar i snitt 7-15 år enligt Erik Ullenhag och Maud Olofsson för en familjeförsörjare att bli självförsörjande så kan vem som helst räkna ut att det kostar samhället, dvs oss skattebetalare ordentliga summor, men kassakistan när det gäller invandringspolitiken är ju bottenlös bevisligen även om det är rasistiskt att påstå så. Om invandringen kostar samhället ca 267 miljarder/år(Källa: Mångkultur eller välfärd) och biståndet 35 miljarder/år så borde det få till följd att samhället saknar 302 miljarder årligen som vi kunde använt till vår välfärd och myndigheter.Men så får man ju inte säga.. Men det gör jag ändå.. Och dom pengarna hade man kunnat använda så att våra pensionärer fått en bra och
tryggad ålderdom. Sjukvården kunde haft vårdplatser till alla och köerna försvunnit. Polisen kunde klarat upp mångdubbelt fler brott och haft resurser att vara ute på gator och torg. Vi kunde haft en a.kassa värd namnet och ett pensionsystem som fått ökade resurser. Vår skola hade haft mindre klasser med bättre villkor. Vi hade haft ett försvar värd namnet där vi kunde försvara hela landet istället för som nu stockholms innerstad.Siffran 35 miljarder är vad myndigheterna räknat ut vad biståndet ligger på, sen finns det andra sätt att räkna och då stiger siffran ordentligt.. Var kommer dessa pengar ifrån? Skattebetalarna förstås, för ingen tror väl att alla dessa miljarder kommer från tomma intet?? Men så här får man ju inte skriva...sant eller ej.. I Sverige kan en invandrare bli medborgare utan att kunna svenska, men svenska språket försvinner väl ändå så småningom...Oj, sa jag nåt rasistiskt nu?Så få som 2% får uppehållstillstånd av asylskäl enligt genevekonventionen, resten, dvs 98& får uppehållstillstånd av andra skäl, oftast humanitära skäl.Ändå talas det alltid om flyktingar.. Man behöver inte vara ekonom för att förstå vad det kostar samhället, dvs skattebetalarna.Vad behöver en invånare i rena pengar varje år? Vad kostar
SFI? Vad kostar skola, dagis, tolkar,sjukvård,tandläkare,bostad,mat, och allt annat inom normen "svensk standard"?Och vi tar tagit emot lika många varje år i många år nu....Bryr sig nån?1980-2008 tog vi emot1,1 miljon invandrare...ett fåtal hade alltså asylskäl..Vad kostar detta samhället, och då menar jag inte bara ekonomiskt.I Sverige har vi under lång tid fört en invandrings och integrationspolitik som är rent ut sagt katastrofal för vårt land, men även om alla håller med om att politiken är misslyckad så ska man ändå hålla tyst I Sverige är det se inget, hör inget, säg inget som gäller. För skulle man säga nåt som är sant så är man ju rasist... I Sverige är Realist detsamma som Rasist!

 
Ingen bild

Ludvig

22 december 2012 07:22

Det måste vara en mycket dålig ledning på Sveriges Radio som låter en sådan som Täppas fortsätta år efter år att förstöra programmet.

 
Ingen bild

Sanserif

22 december 2012 10:58

Sitter du här och hittar på fakta, Thoralf? Källa på att detta ska ha pågått under cirka 7 års tid, tack.

 
Ingen bild

Assimelia

22 december 2012 11:24

Jag har skrivit till P1 förut angående Täppas Fogelbergs arrogans och nedlåtande attityd samt övertydliga partiskhet. De svarar att programledarna ska vara provocerande för att få igång en intressant diskussion.
Nå hörde jag i förrgår ett replikskifte om en man som ifrågasatte Täppas om den orättvisa kritik som alltid riktas mot SD oavsett vad vad de gör eller säger.
Ungefär så här om den eviga järnrörsdebatten: Inringaren (som nu väl är registrerad som rasist): alla partier har väl lik i garderoben. Täppas: Ja, men Fredrik Reinfeldt springer inte omkring med järnrör på stan. (Mitt eget tänk: Det gör inte Jimmie Åkesson heller. Men det är inte inte så lätt att hinna finna sej mot denna aggressiva programledare). Inringaren: Nej, men Reinfeldt har ju hittats bland en prostituerads liggare ......varpå Täppas använder sej av retoriken att vara tyst.......vänta ut offret som då blir lite nervös och pratar på= Inringaren: Fast det vet man ju inte om det är sant det kan ju vara nån annan eller ...... då hugger Täppas: Ja, de får vi väl ändå utgå från. !!!!!
Varför det? frågar jag mej då!
Håll P1 rent från partiska programledare. Börja med att avskeda Täppas = utan avgångsvederlag.
Ps. Jag har skrivit in till P1 igen angående detta.....Ds

 
Ingen bild

World Traveller

22 december 2012 12:51

Sanserif dyker in haer i nat slags forsok att forsvara asiktsregistrering av invandrings och islamkritiker. Jag vill istallet staella fragan till dig Sanserif vad Ni har taenkt gora med registren over Sverigedemokrater och andra oliktaenkande?

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

22 december 2012 13:01

Ordet "rasist" har sedan länge förlorat all betydelse. Ingen av punkterna som listas upp handlar om "ras" - endast en förnuftig invandringspolitik.
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

PKcensuren

22 december 2012 14:20

Ordet rasist är bara ett verktyg att tiga ner oliktänkande när argumenten tryter

Och de som är för fri invandring vet vi har rätt men kan bara säga rasist

 
Ingen bild

Nalli

22 december 2012 14:45

@Vilbert
Fredag 21 dec 03:43
”Thoralf heter du. Skrev fel.”

Ja Vilbert Du skrev ’väldigt mycket fel’ men det är Vi vana vid när det gäller PK-troll.

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 december 2012 17:05

Det ryktas också att det före detta sanatoriet i Målilla ska bli flyktingförläggning ! Jag tror att Migverket har blivit skvatt galna ,
istället nu i varslens tider borde man stänga dörren helt !

 
Ingen bild

Vilbert

25 december 2012 07:39

Nalli, diskutera sakfrågan istället för att pladdra om troll. Jag har varit SD-medlem i 20 år och kandiderat för SD. Avpixlat är en rasistisk blogg, det var inte Politiskt Inkorrekt. Varför har Avpixlat inte lyckats locka EN ENDA annonsör? PI fick iaf ett 20-tal.

 
Ingen bild

Vilbert

25 december 2012 07:41

Stefan A, Avpixlat är rasistisk (det var inte PI på sin tid). Varför anmärkte AP på att Lucia var svart?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se