thoralf

Alla inlägg den 9 augusti 2018

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2018 23:45

Idag kallade Centerpartiet i Kalmar till presskonferens och anklagade mig för förföljelse av deras riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri för att jag vid några tillfällen nämnt honom i samband med att jag skrivit om Centerpartiet och deras vurmande för islam.


Enligt Östra Småland kräver centerpartisterna att SD:s partiledning skall kasta ut mig från partiet. Tänk om det istället är Jaafar Al-Jabiri som borde kastas ut från Centerpartiet. Han tycks inte tåla att få frågor om han är en rättrogen/bokstavstroende muslim eller hur han ser på sharialagar och vilken kvinnosyn som han står för.


Högst relevanta frågor när man står på fjärdeplats på Centerpartiets riksdagslista och besöker en shiamoské med sannolika kopplingar till Iran.  Vet egentligen Centerpartiet vem Jaafar Al-Jabiri är? Har Centerpartiet ställt dessa i allra högsta grad relevanta frågor till sin kandidat till riksdagen?


De fyra centerpartisterna menar istället att det är förföljelse. Om Jaafar Al-Jabiri ser mina frågor som förföljelse så rekommenderar jag Jaafar att dra tillbaka sin kandidatur från riksdagen. Han riskerar annars att drabbas av mycket ”förföljelse” från media om han blir riksdagsledamot den 9:e september. Såvida inte han tänker ansluta sig till knapptryckarkompaniet i riksdagen.


Barometern, Östra Småland och Radio Kalmar har intervjuat mig i eftermiddag. Den som skriver bäst är utan tvekan Ulf Carlsson på Östra Småland. Jag nämnde för honom att det skrevs en hel del otrevliga kommentarer om mig på Jaafar Al-Jabiris Facebooksida, kommentarer skrivna av ledande centerpartister i regionen.   

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/centern-kraver-att-sds-partiledning-sparkar-ut-alfsson/


 


Här kommer några citat från artikeln, som jag gissar är en plus-artikel.


”Det finns en stor diskussion på sociala medier om det hela, såväl på Thoralf Alfssons blogg som Jaafar Al-Jabiris sida. På den senare skriver Centerns toppolitiker Leif Larsson, tidigare ordförande för Regionförbundet att han skäms för att Vimmerby kommun bekostat Thoralf Alfssons utbildning.

Är det ett sätt att uttrycka sig som Centern tycker är en lämplig samtalsnivå?

– Jag känner inte till det inlägget. Men det är självklart att vår uppfattning om debattregler gäller för alla, säger Anders Åkesson.”

 

”Thoralf Alfsson (SD) själv tar inte åt sig av kritiken.

– Jag har ställt några högst relevanta frågor till en av Centerns ledande företrädare i Kalmar. Det är en person som har ambitionen att komma in i Sveriges lagstiftande församling, vid valet i höst. Det är viktigt att veta om han exempelvis vill införa sharialagar i landet.”

 

Radio Kalmar lyfter det inte på samma sätt.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=7017019



Barometern gör alltid saker på sitt sätt. De slår upp det på första sidan och med nästan ett heluppslag på bästa nyhetsplats. Vilken nyhetsvärdering. Vi får se hur de värderar kommande nyheter om Jaafar Al-Jabiri. Om det blir locket på när det inte är lika roligt längre.


Två artiklar, en artikel med centerpartisternas anklagelser och en artikel där jag får försvara mig. Först artikel nummer 1.


http://www.barometern.se/kalmar/centern-har-fatt-nog-av-thoralf-alfssons-retorik-oacceptabel-ton-i-valrorelsen/


På bloggen har han en medveten strategi som går ut på att förknippa mig med länder och rörelser som jag klart tar avstånd ifrån. Han utgår inte från politiska sakfrågor utan vill få mig att framstå som en ond fundamentalist.

Jaafar Al-Jabiri berättar att har försökt att svara på Alfssons frågor och att han bjudit in honom på kaffe, men fått nej.

– Så till slut blockade jag honom från Facebook.”

 

Sedan några citat från artikel 2.

 

http://www.barometern.se/kalmar/alfsson-svarar-muslimer-far-rakna-med-att-bli-granskade-for-sin-kvinnosyn/


”Det var kommunalrådet Ingemar Einarsson som sa till mig att Jaafar Al-Jabiri var en rättrogen muslim, och då reagerade jag. Rättrogen låter i mina öron som bokstavstroende, och då ville jag kolla upp honom.

– Så jag ställde frågor till honom på Facebook om det. Men han sa att han inte visste vad det var.”


Mattias Bäckström Johansson, riksdagsledamot och distriktsordförande får också kommentera det hela i Barometern.


”Samtidigt får just Centerpartiet vara berett på att ta en debatt om islamiseringen. De har medvetet försökt via olika aktiviteter locka till sig personer med utländsk härkomst. Det arbetet väcker frågor hos mig och andra och då måste man vara beredd på att försvara och debattera detta även på sociala medier.”

 

Jag måste säga att jag tycker att Centerpartiets agerande är pinsamt. Uppenbarligen får man inte granska en riksdagskandidat för centerpartiet som har utländsk bakgrund.


Att media och ett antal journalister dag och natt gräver i sverigedemokraters görande och havande tycks centerpartisterna fullständigt glömt bort. Om man kan sätta i sverigedemokrat på pottkanten så jublar Annie Lööf och hennes partivänner men om de själva blir granskade så kallar de till presskonferens.


To be continued

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2018 19:53

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson gästade idag Kalmar Stadsfest och frågades ut från Larmtorgets scen.


https://youtu.be/zqpfcVnJ9xc


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards