thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juni 2016

BUDGETFULLMÄKTIGE I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2016 20:55

Idag har vi haft budgetfullmäktige i Kalmar. Det är därför det varit lite tyst på bloggen de senaste dagarna då tiden inte räckt till även för bloggen.


Det mest häpnadsväckande med dagens budgetdebatt var inte Miljöpartiet eller Vänsterpartiet utan Moderaterna i Kalmar. Jag återkommer till det i morgon. Moderaterna i Kalmar förtjänar ett eget blogginlägg. Deras väljare bör få veta hur deras företrädare agerar i Kalmarkommunfullmäktige!


Här nedan följer inledningen av mitt första anförande i budgetdebatten innan jag gick in i detalj på våra besparingar på invandringsområdet, uppsägningar av avtal med Migrationsverket, redovisning av invandring och flyktingkostnader (mångkulturellt bokslut), försäljning av Kolbodagården (boende för ensamkommande barn). Vi hade närmare 40 yrkande i vår budgetreservation.


”Sedan vi hade förra årets budgetfullmäktige är det en fråga som dominerat den politiska debatten, asylkaoset och massinvandringen.

 

Den invandringspolitik som Sverigedemokraterna förespråkat under många år har nu till stora delar införts av regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Häpnadsväckande!

 


Det har också gjorts med Alliansens samtycke! Moderaterna har till och med drivit på för ett än hårdare regelverk och till och med att stänga Öresundsbron! Ditt parti Jonas Lövgren!

Den politik som vi Sverigedemokrater har stigmatiserats för, hånats för, att vi skulle haft en dålig barndom och kallats för främlingsfientliga, rasister och till och med fascister av 7-klöverns politiker och statsminister Stefan Löfven men också inte minst av journalister, är nu en verklighet.

 

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN!

 

Den fullständigt oansvariga och naiva invandringspolitiken som skapade förra årets kaos har vi ännu inte sett effekterna av fullt ut i det svenska samhället och i kommunerna. Den 1 juni befann sig ca 165 000 personer i Migrationsverkets mottagningssystem.

Hur många som Kalmar kommun tvingas att ta emot, vet vi lite om idag. Det kommer sannolikt innebära stora  kostnader för kommunen när det gäller skola, omsorgen, socialtjänst, arbetsmarknad och ökat utanförskap.

 

Finansminister Magdalena Andersson delade i december ut 10 miljarder kronor i mutpengar till kommunerna. Kalmar kommun fick drygt 27 miljoner kronor. I år delas det ut 10 miljarder i nya mutpengar till kommunerna, nu kallas de dock för välfärdsmiljarder.

 


Enligt majoritetens budget får Kalmar kommun 38,4 miljoner kronor. Det innebär totalt ca 66 miljoner kronor. Det motsvarar en skattehöjning på 50-60 öre per hundralapp. Vad händer med kommunalskatten när dessa statsbidrag upphör?

 

Vänsterpartiet kallar det för vänstermiljarderna. Regeringen lånar inte så långt ifrån 100 miljoner kronor per dag, trots att vi befinner oss i en högkonjunktur, för att få ihop Sveriges dåliga ekonomi, vilket orsakats av en oansvarig och naiv invandringspolitik.

 


Vänstermiljarderna är lånade pengar! Men det är ju alltid någon annan som skall betala om Vänsterpartiet får bestämma!

 

SKL har i flera prognoser varnat för att kommunerna kan tvingas höja kommunalskatten med närmare två kronor till 2019 om inte staten höjer statsbidragen. I verksamhetsplanen och budgeten ser vi också att det kommer att bli betydligt kärvare redan fram mot 2018 och 2019.

 

Idag är kostnaderna för etableringsersättningarna uppe på 2 miljoner kronor per månad eller ca 25 miljoner kronor per år. De fortsätter dessutom att stiga. Detta drabbar redan Kalmar kommun men kostnaderna kommer fortsätta att stiga under minst två år.

 

I Sverigedemokraternas budgetreservation anser vi att det allra viktigaste är att begränsa effekterna av den oansvariga massinvandringspolitiken.”


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hebbe

20 juni 2016 22:11

Mkt intressant läsning om M imorgon. Det jag vet är att sprickan är lika stor som när M hade umgänge med J. Vissa inom M har tydligen givit upp då vänsterfalangen har majoritet i.o.m ungdomsförbundet.

...fler till oss...

 
Ingen bild

Lena

20 juni 2016 23:18

Sprickan inom Alliansen vs S blir också intressant att följa. Idag debatterade s minister Morgan Johansson mot centerns Johanna Jönsson, DET var en intressant debatt om de nya asylreglerna som Riksdagen kommer att skärpa imorgon. har väl aldrig sett Morgan Johansson så frän, det är politik som SD framfört i åratal.

Klippet börjar strax efter 10 minuter:

http://www.svtplay.se/video/9003505/aktuellt/aktuellt/20-juni-21-00

 
Ingen bild

Tompa

21 juni 2016 05:23

(M) är inte att lita på. Allt de gör sker under galgen och med vetskapen om att deras väljare svämmar över till (SD)

Samhällskollapsen som inte sker enligt vissa 7klövare borde läsa detta. Bli inte sjuk eller skadad i Mälardalen.

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.4153380-lakare-varnar-for-katastrofsituation-pa-malarsjukhuset

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2016 07:56

Läs sista kommentaren i "Förvånansvärt? Eller? där sign Jonatan skriver något som är oslagbart. Tack Jonatan jag ska använda mig av tricket med "värdegrundsbegreppet". Visa lite klor för i h...;)

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2016 10:50

Välfärdsmiljarder?? Fint ord, tänk att aldrig våra
Svenskfödda fattigpensionärer får ta del av sådana
pengar? Då handlar det istället om rena armodssummor
som knappt når upp till en hundralapp och skatteökningar
med råge äter upp detta och lite till, så att en ökning
blir till ett minus istället, det sägs att S är en
arbetarregering? Fan tro det:

Ja nu ser vi hur ynklig sju klövern är i verkligheten,
allt som idioterna har skällt över SD s,politik ja det
genomför nu regeringen med fullt stöd av den så kallade
oppositionen? Kan Hyckleriet bli tydligare än så, och
lägger man sen till Medias tystnad så borde allt fler ha
öppnat ögonen, men troligen så byter Svenne Banan kanal
och rattar in en dukkusåpa istället för att slippa att
se och höra? Men man kan ju alltid hoppas på bättring!

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2016 10:57

Den lille Svetsaren blir fräckare och fräckare, nu vill
han ha garantier från M att inte ta stöd av SD i någon
fråga, han vill med andra ord ogiltigförklara vad ett
par miljoner röstberättigade tycker?
Det räcker tydligen inte med att han är den i särklass
sämsta statsminister genom tiderna, han försöker
visst också att bli den fräckaste.

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 juni 2016 11:16

Med tanke på det ¨välordnade och välorganiserade' Sverige kan jag berätta lite om Portugal som många tror är ett U-land.

OK, Portugals folk har fått det sämre med alla neddragningar men ...

De har fler poliser som inte är att leka med när det gäller. Och dessa gör sitt jobb och fångar fler kriminella plus utreder mer än i Sverige. Fler får strängare straff än här.

Landet har dessutom två olika sorters poliskårer - GNR som även ägnar sig åt sociala åtgärder, t ex åker ut till ensligt boende med tips, varningar och hjälp.

Räddningstjänsten är bättre utvecklad, även tekniskt, och trots alla skogsbränder, ofta anlagda, klarar den mycket mer. Dessutom hittar den lätt vandalerna ... Tekniken hos dem är bättre än i Sverige, och landet har inte så många bilbränder o d eftersom 'pyromanerna' haffas och hålls i 'förvar'. Dessutom släpps de utifrån kommande inte in ...

Man kan ibland tycka att portugiser är ett fest- och festivalälskande folk och det är i viss mån rätt. Det är kulturfestivaler, bl a musik, parader, religiöst förankrade men sekulära festligheter - och mycket handlar om regionala maträtter och inte minst drycker, lokalt producerade.

Javisst, man kan dra det där om bröd och skådespel, men det är nog sådant som håller folk vid liv och humör.

Och det portugisiska folket kan det där med demonstrationer - både för och emot något!

Visste ni att Portugal på andra plats tar emot flest (verkliga) flyktingar? Jo, de tar ordnat emot direkt från flyktingläger och förbereder mottagande minutiöst. Men de tar bara emot familjer som de i förväg har ordnat bostad, jobb och skolor för! Inga ensamkommande göre sig besvär - det utvisas direkt.

Inga livslånga bidrag! Alla måste lära sig språket - och alla vill det. Alla måste klara sig och familjen genom jobb etc.

Snacka sen om att Sverige är ett föregångsland, Löfven et Co! Sverige är ett U-land på många områden - men det är så 'världseliten' vill ha det! Frågan är om vi svenskar vill det också ... ...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 juni 2016 12:22

Thor-alf du tjänstgör i kommunalfullmäktige dom andra clownerna i 7-klövern tjänstgör i bidragsfullmäktige, vad stolta deras barnbarn skall bli

 
Ingen bild

Hacke

21 juni 2016 13:26

@Tony
I vilket sammanhang har Löfven sagt detta? Det är ju en råkopia på hur folkförrädaren Reinfeldt jobbade i alla år för att obstruera valresultat och folkvilja.
Jag har alltid sett tre-i-topplistan över värsta landsförrädarna i Reinfeldt, Westerberg, Sahlin. Dags att lägga till Löfven där nu. Han är lika skadlig och farlig för landet i all sin inkompetens.

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2016 15:03

Hacke@

Det sade han på Lo s kongress i Helgen, då han tydligt
uppmanade M att ta avstånd från SD och inte ta hjälp
från SD. Den lille mannen Löfven lider av ett tydligt
Storhetsvansinne som visar sig gång efter annan med
märkliga uttalanden, så han kan med fog räknas in bland
landsförrädarskaran, men jag tror inte att han förstår
det själv!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se