thoralf

Direktlänk till inlägg 7 mars 2016

SIDAN 5 I BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 23:11

När jag idag kom till sida nummer 5 i Barometern blev jag mycket förvånad och ganska upprörd över denna rubrik.


 


Rubriken är en ren lögn från Barometern! Migrationsverket delar ut gratis busskort som aldrig förr till asylsökande och så skall det vara under hela 2016 enligt avtalet mellan Migrationsverket och Landstinget. Jag har mejlat journalisten och frågat om han tycker det är en sanningsenlig rubrik men inte fått något svar under dagen.


I förra veckan skickade jag mejl till två andra journalister på Barometern men ingen av dem svarade. Uppenbarligen har journalisterna på Barometern uppmanats till att inte svara på mina mejl!


Idag var det dags för nästa R291 av Barometern angående en artikel om ett pistolrån i Emmaboda som tidningen skrev om. Nedan finns Barometerns ursprungliga text angående pistolrånet i Emmaboda.


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern med nordafrikanskt utseende. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar de mörka kläder.”


Ganska snart ändrades dock texten men en av mina läsare uppmärksammade detta och dokumenterade det. Vad tror ni Barometern raderade i texten?


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar gärningsmännen mörka kläder.”


Idag fanns det ytterligare en sak på sidan 5 som jag reagerade på. Barometern är en lokaltidning som också ges ut i en annan utgåva med namnet Oskarshamns Tidning. Utgivningsområdet är södra och mellersta Kalmar län samt Öland. Med andra ord en riktig lokaltidning.

Många av min läsare kommer säkert ihåg gruppvåldtäkten i Mariannelund 2011. Barometern skrev inget eller mycket lite om gruppvåldtäkten och jag ställde frågan till ansvariga på tidningen och fick då svaret att Mariannelund låg utanför utgivningsområdet. Suck…


Vad läser jag då på sidan 5 idag. Barometern skickar sin journalist Ander Blank till Uganda för att besöka ett flyktingläger. Har Uganda nu helt plötsligt hamnat i Barometerns utgivningsområde!

Jag anser att det finns mängder av ämnen att gräva i på lokalnivå inom Barometerns utgivningsområde, till exempel all brottslighet kopplat till asylsökande men det vill uppenbarligen inte de anställda och ledningen på Barometern. Nu kommer vi istället få nya tårfyllda artiklar i Barometern, signerade Anders Blank.


http://www.barometern.se/nyheter/folj-anders-blank-i-uganda/


 
 
Ingen bild

En småländska

8 mars 2016 00:18

Ja man blir ju skvatt galen, mörkandet fortsätter! Uganda vad ska man säga! Enl rykten pågår uppsägningar i tidningshuset och det är väl bara början! Fattar de inte att folk vill läsa sanningen.

 
Ingen bild

Hasse

8 mars 2016 00:23

Upplever de senaste dagarna att polis, media och politiker har kommit i otakt efter att polisen nu succesivt lättar på kod 291. Polisen verkar köra med öppnare kort men på vissa håll lägger media fortfarande locket på och vinklar så gott det går och medan politiker mest verkar tagna på sängen och skärrade.

Anar att det kommer bli rätt turbulent men också komiskt framöver.

 
Ingen bild

Emma Karlsson

8 mars 2016 01:30

Media o journalisterna agerar som soldater på fiendesidan av inbördeskriget redan.
Bara så alla vet. Det var dessa som startade.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 mars 2016 01:40

”Ander Blank till Uganda för att besöka ett flyktingläger”

Hur kan det motiveras av en lokaltidning när man t.ex mörkar upplopp och sexuella massövergrepp och gruppvåldtäkter som skett på hemmaplan? Anders Blank behöver knappat resa till Uganda för att uppleva misär och våld. Det hittar centralt i Kalmar utan att behöva ta många steg.

Jo, därför att man avser att påverka hemmaopinionen i ”rätt” riktning. I egenskap av icke-prenumerant tycker jag det endast är sorgligt och stötande. Om jag vore prenumerant (gud förbjude) däremot skulle jag OMEDELBART säga upp prenumerationen.

Någon jävla ordning ska' det va’ på en lokaltidning!

Ps.
Jag har märkt att det fullkomligt dräller av blonda bombnedslag som reportrar i Fox News. Tillfällighet eller en medveten strategi?
Ds.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 mars 2016 02:43

Johan Westerholm
http://ledarsidorna.se/2016/03/one-by-one/

”Mehmet Kaplan, Bostads- och IT-minister (MP) är den svenska minister som har bäst kontakter med regeringen i Ankara. Det är ingen hemlighet att han är praktiserande sunnimuslim och har en historia av ett svävande förhållningssätt till bland annat IS.”

Jag vill snart inte bo kvar i det här djävla landet.

Socialdemokraterna tillsätter en minister som sympatiserar med muslimerna i Islamiska Staten. Socialdemokraterna tillsätter ministrar som är tillsatta med sin hudfärg/religion som enda merit. Socialdemokraterna tillsätter en minister som fifflat med medlemsbidrag i ungdomsförbund.

Socialdemokraterna tillsätter en kulturminister minister som inte har en blekaste aning om vad hon håller på med. Socialdemokraterna tillsätter en folkhälsominister som inte är torr bakom öronen och mest verkar se sitt uppdrag som en gigantisk personlig resebyrå. Dessa människor är inte kompetenta utan försätter VÅRT land i en oerhört farlig situation.

Detta fulländar man med att utse en imbecill till partiledare.

Oj, oj, oj!

 
Ingen bild

B Johansson

8 mars 2016 03:31

Apropå gruppvåldtäkten i Mariannelund så har en av de dömda nu avslutat sitt fängelsestraff. Nu skulle det för honom verkligt kännbara straffet utvisning verkställts. Men istället slipper han detta och går istället som en fri man fortfarande omkring i Sverige. Skandal. Det här har inte alls, så vitt jag vet, berörts i MSM.
http://www.friatider.se/d-md-till-utvisning-f-r-rekordv-ldt-kt-men-f-r-stanna-nd-afghanistan-v-grar-ta-emot-honom

 
Ingen bild

Demokratur

8 mars 2016 06:29

Användningsområde för Barometern: knyckla ihop och använd längst ner i påsarna för organiskt avfall så håller påsarna bättre. Alternativt tändmaterial i spisen.

 
Ingen bild

Knaster

8 mars 2016 06:36

Eskilstuna-kurirens ledare Voronov förnekar sig inte. Dag ut och dag ledare emot SD, Ryssland eller de som allmänt är emot den höga invandringen. Undrar hur många som sagt upp prenumerationen i protest? Hans senaste ledare ang tex tafsvakter:

http://ekuriren.se/asikter/kronikor/1.3882972-tafsande-i-kalmar-var-en-nyhetsanka

 
Ingen bild

Fredde

8 mars 2016 07:14

Barometern går från oklarhet till oklarhet, det är tydligt att journalister numera anser att PK är mer viktigt än sanningen!

Utdrag ur yrkesregler för journalister:
"Att journalisten strävar efter att rapportera korrekt är viktigt för allmänhetens förtroende. Tilltron till medierna och dess medarbetare bygger på att yrkesreglerna följs."
Har Barometern hört talas om detta?

I detta fallet håller sig åtminstone polisen till sanningen, alltid något...

 
Ingen bild

Fredde

8 mars 2016 07:39

Knaster: många fel där! men så går det inte att kommentera heller.. Det kunde ju få Kuriren att tappa ansiktet...
Kalmar tätort har runt 36000 invånare (Wiki: Kalmar hade 36 392 invånare år 2010)
Kalmar kommun har under 2015tagit mot många fler invällare än de 310 som påstås i artikeln. (Thoralf har säkert siffror)

Där har vi en tidningsanka! Men, det struntar väl Voronov i...

 
Stefan K

Stefan K

8 mars 2016 07:44

Barometern har väl en socialistisk värdegrund?

Tycker tidningens läsare att det är mer väsentligt med reportage från Afrika än det som händer i närområdet, eller har Blank bara tröttnat på vädret i Sverige?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

8 mars 2016 08:33

Svensk skattefinansierad media skickar "journalister" ut till världens alla hörn för snyftreportage in absurdum. Detta samtidigt som utländsk media åker till det nya osannolika Sverige för att rapportera om verkligheten dit svenska "journalister" varken vågar eller vill ta sig och än mindre beskriva. Absurdistan i ett nötskal.

Thoralf, du tycks ha råkat ut för samma sak som jag gjort hos Sveriges Radio där jag numera aldrig får svar på mina frågor eller kritik mejlvägen. Att försöka nå någon redaktionsansvarig via telefon blir också alltmer krångligt för att inte säga omöjligt om man inte är villig att lägga all ledig tid på detta.
Men det är väl kanske en fullt logisk följd, det att man nu sluter sig helt från den allmänhet man är satt att tjäna, så man kan jobba helt ostörda med det man huvudsakligen producerar - politisk propaganda och lögner i olika förpackningar och former. Det enda som förvånar numera när det gäller svensk media är att de själva tycks förvånande över de knappt mätbara förtroendesiffrorna.

 
Ingen bild

OSAKLIGT

8 mars 2016 09:16

Efter att ha haft Barometern i mer än 50 år bestämde jag mig vid nyår att säga upp tidningen. Ska jag betala för en tidning skall jag kunna läsa sakliga objektiva reportage som återger verkligheten.
I dag käns det riktigt bra att hs tagit beslutet.

 
Ingen bild

pelle

8 mars 2016 09:31

@Hacke
Har du missat att förtroendet för public service är ganska högt ca 75%?

 
Ingen bild

C Andersson

8 mars 2016 09:49

Skulle man inte kunna hissa upp den där Blank i en flaggstång och låta honom hänga där ända tills han ser Mariannelund.

 
Ingen bild

Stefan A

8 mars 2016 10:16

Tja Blank får en betald semester med lön och traktamenten och Barometern drar av det hela på deklarationen, skattemyndigheterna bör granska de här sk. "mediahusen" och deras sörja av olika bolag och bidrag lite noggrannare, men det är väl lite krångligt, lättare att plocka någon småföretagare med klara papper och börja räkna kilometer och frimärken, även skattemyndigheten har sina "pinnar" att uppfylla precis som polisen...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 mars 2016 10:23

Jojo, det är inte bara tidningarna som haltar ,ta tex smålandsnytt som inte kan eller vill texta de regionala sändningarna för döva och hörselskadade ,man skyller på resurser och teknik men gång efter annan när det gäller något om asylsökande så kan man skicka iväg en reporter och ett filmteam ,då har man glömt detta med resurser och teknik ,lika värde jo pyttsan .

 
Ingen bild

calle

8 mars 2016 10:32

mångkultur främjarna är som en sekt. som ger sig på att förstöra i allt som byggde upp ett fungerande svenskt samhälle.
media hjärntvättar läsare och polisen mörkar och struntar att utreda brott som begås av personer med invandrarbakgrund. ganska farligt samhälle nu.

sjukvården skall de tydligen förstöra totalt.
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/lattare-for-utlandsk-vardpersonal-att-jobba-i-sverige
behövs inget bevis på utbildning, nån skall bedöma kunskaperna i stället.
så nu kan er person påstå denne är kirurg, så står en narkosläkare och bedömer om personen utanför EU utför sitt första försök att göra en operation! helt utan utbildning.

alltså kan vem som helst utan ID söka asyl och sedan få arbeta i sjukvården utan bevis på utbildning. dom skall få träna på patienter och bedömas under tiden! man blir ju förbannad på så idiotiska ideer som Pernilla ek kommit fram till.

 
Ingen bild

Lena

8 mars 2016 11:21

Bra @Hacke att du skickar e-post till SR redaktionsansvarig. Att de inte svarar är ett bra betyg egentligen, de känner sig jagade och det är bra. Så bör det fortsätta för det är droppen som urholkar stenen. Skulle tro att de någonstans i deras inre känner sig smutsiga.

Personligen tror jag att mycket kommer att hända detta år. Aktuellt igår och i förrgår, i Agenda i söndags hör vi samma nyheter. Om EU och flyktingströmmarna. Hur ska det gå för EU om ingen följer bestämmelserna? Igår var det Österikes inrikesminister som blev intervjuad, de tänker inte ta emot fler flyktingar på ett tag nu, de tog emot 90.000 i höstas och tycker att det får väl verkligen räcka och bli över. Tjo, dessutom ska England ha folkomröstning i juni - ja eller nej till att stanna i EU. Kan komma fler länder att ansluta sig till sådana krav.

Det blev inget avslut på EU-mötet igår om att Turkiet nu vill ha dubbelt så mycket betalt för att flyktingarna från Syrien stannar på Turkiets område, dessutom begär de att förhandlingarna om EU-anslutning sätter igång. Finns det inget slut på detta lands ledares fräckhet? Förmodligen förstår de inte att de tappar ansiktet?

Uppror i Europa och uppror i USA, många röstar på Trump för han är den enda som har råd att inte ta emot pengar från lobbyister som och han verkar var väl medveten om "den osynliga handen" i administrationen samt att han inte sympatiserar med den.

Igår fick vi dessutom hör att NATO vill placera missiler och skit på svensk mark. Fy för fåglarna vad det kommer att bli tillställt i år men många "svenssons" kommer nog att dra öronen åt sig. Hoppas de vaknar ur sin Törnrosasömn också så att vi kan börja bygga Sverige på rätt sätt igen.

 
Ingen bild

Demokratur

8 mars 2016 12:27

Kan med glädje meddela att jag inte heller får svar från kommunist-TV. Nr 2 efter valvinst för SD. Åtgärda kommunistnästena SVT och SR. Bara massinvandringen har högre prio.

 
Ingen bild

info- Mats

8 mars 2016 16:12

" Journalistresa
Svenska kyrkan ordnar en studieresa för journalister till Uganda 7-13 mars 2016. Resan ska ge dig som journalist en möjlighet att se hur man kan arbeta med att skapa förutsättningar för människor att förbättra sina levnadsvillkor. Du kan söka stipendium som täcker kostnader för resa och logi med helpension samt för kostnader på plats."

 
Ingen bild

Stefan

8 mars 2016 19:14

Fan, var det inte Barometern som stod för resan? Hur ser du på att kyrkan skickar journalister till Afrika, Thoralf?

Thoralf Alfsson

8 mars 2016 19:29

Jaha, och var hittar jag de uppgifterna på Barometern.

 
Ingen bild

Pepparholm

8 mars 2016 20:04

Jag tror att det strider mot medias värdegrund att medarbetare får resa all inclusive betald av någon som man ska granska, oavsett om det är ett bilföretag eller ärkebiskopen.

 
Ingen bild

Systemfel

8 mars 2016 20:34

https://www.svenskakyrkan.se/journalistresa

Thoralf Alfsson

8 mars 2016 21:28

Är det hos Svenska kyrkan som journalisterna söker stipendium? En ren mutresa för de utvalda av Svenska kyrkan!

 
Ingen bild

LG

8 mars 2016 21:11

Svenska kyrkan skickar Anders Blank till Uganda? Herregud, det är så man skulle kunna bli religiös. Ju längre bort, desto bättre!

Hoppas han stannar där!

 
Ingen bild

En småländska

8 mars 2016 23:03

Kollade lite på Kalmar kommun, som alltså har en strateg anställd specifikt för EU/ internationella frågor. Finns bl a ett Ugandaprojekt, vad är det? Står också att Kalmar är ledande nationellt på internationella arenan, vad innebär det? Låter som omskrivning för flum!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards