thoralf

Direktlänk till inlägg 29 februari 2016

25 PROCENT I ARBETE EFTER 8 ÅR

Av Thoralf Alfsson - 29 februari 2016 21:57

Jag är så fruktansvärt trött på att alltid bemötas med desinformation när det gäller migration och integration. I vissa fall rena lögner eller personer som uttalar sig utan att ha några riktiga kunskaper.


Centerpartiets kontroversiella riksdagsman Staffan Danielsson har beställt en rapport från Riksdagens utredningstjänst om hur många flyktingar som har jobb i Sverige. I debatten nämns ofta att 50 procent av invandrarna har ett jobb efter 8 år i Sverige. Rapporten från RUT säger dock något helt annat.


”Andelen helårsanställda inkl. företagare bland flyktingar inkl. flyktinganhöriga uppgick till 25 procent efter 8 år i Sverige och andelen efter 15 år var 34 procent.”

 

”Även bland flyktingar inkl. flyktinganhöriga är andelen helårsanställda inkl. företagare bland männen högre än bland kvinnorna. Bland männen är 32 procent helårsanställda inkl. företagare efter 8 år och 40 procent efter 15 år. För kvinnor är andelen helårsanställda inkl. företagare 18 procent efter 8 år och 28 procent efter 15 år.”

 

I Rapportens uppgifter ingår därtill de som arbetar heltid och har stöd av lönebidrag, så siffrorna är betydligt lägre i verkligheten. Då jag anser att arbete med stora statsbidrag inte skall räknas in.


I verkligheten är det kanske bara 30 procent av flyktingar inklusive flyktinganhöriga som har ett riktigt arbete efter 15 år i Sverige. Oavsett vilka integrationsåtgärder som införs så kommer situationen inte bli bättre.

 

Asylinvandringen inklusive asylanhöriginvandringen kommer aldrig bli lönsamt för Sverige. Oavsett vad Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin, Annie Lööf, Jonas Sjöstedt, Jan Björklund, Anna Kinberg Batra och Ebba Busch säger.

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 februari 2016 22:12

Johan Westerholm skriver:
http://ledarsidorna.se/2016/02/verkligheten-narrativet-1-0/

”Carin Jämtin, Mikael Damberg, Hans Dahlgren,Emma Lennartsson samt stabschefen Kristina Persdotter. Dessa är tillsammans med pressekreterarna, effektiva filter mot omvärlden och selekterar noga vilken bild som förmedlas till statsministern.” (jag har utelämnat text)

Hur är detta möjligt?

Har inte Löfven någon som helst egen initiativförmåga att kolla upp saker på egen hand? Funderar han inte över sakernas tillsånd? Har han inte släkt eller vänner som läser t.ex Westerholm som kan informera honom?

En ynka halvtimmes bloggenomgång på en av alla hans resor kors och tvärs skulle göra den desinformerade statsministern gott.

 
Ingen bild

Karl

29 februari 2016 22:37

Finns det möjlighet att få kopia av denna rapport? Vore skoj att ha den o sticka under näsan på dem som nästa gång säger något annat ;-)

Thoralf Alfsson

29 februari 2016 23:05

Se Ledarsidorna.se

 
Ingen bild

Boris

29 februari 2016 22:44

Det där påstår Westerholm ofta. Att Löfven på något sätt skulle vara ett offer för felaktig information från kretsen kring honom. Har bett Westerholm förklara varför han anser det men har inte fått något svar. Jag tror inte alls att Löfven är felinformerad. Han för exakt den politik han önskar.

 
Ingen bild

Thor

29 februari 2016 23:41

Utan att vilja förringa nazismens ogärningar men här går det trots allt att dra paralleller med vad många tyskar i gemen sade om missförhållanden: "Om bara Führern visste "

 
Ingen bild

Eric H

29 februari 2016 23:51

@Boris.
Nej, jag tror du har fel.
Man brukar ibland säga att en akademiker eg inte kan så mycket och att det bästa de lärt sig är att på nolltid läsa in och inhämta ny information. (förr iaf idag är jag mer tveksam).
Löfven levde "innan" i en annan värld, takten var lugn, tid fanns allt, inget brådskade egentligen, tid fanns för förberedelser (och fika).
Som stassminister och särskilt nu är läget helt annorlunda. Jag tror helt enkelt att statsministern saknar förmågan att snabbt tillägna sig nya saker och ny information.
Han har dessutom svårigheter med det politiska spelet.
Tycker mig ha sett detta vid flera tillfällen ("wrong paper"..)
Skuggfigurerna bakom Löfvén de behövs och de har MAKT!

 
Ingen bild

Peter

1 mars 2016 00:41

ThorAlf du bör inte blanda ihop statistiken för helårsanställda med statistik för sysselsättningsgraden, den senare märer huruvida den tillfrågade har varit sysslosatt under minst 1 timme, avlönat som oavlönat, under en specifik referensvecka.

 
Ingen bild

Göta

1 mars 2016 02:00

NATOS RÄDDNINGSBÅTAR SKA FÖRA TILLBAKA MIGRANTER TILL TURKIET
I vattnen mellan Turkiet och de intilliggande grekiska öarna färdas som bekant varje dygn mängder av Mellanösterns folk i överfulla gummibåtar från Turkiet till Grekland för vidare transport till EU:s generösa mottagarländer, främst Tyskland och Sverige. Tydligen har NATO nu börjat patrullera dessa vatten, och NATO:s generalsekreterare, Jens Stoltenberg, har meddelat att alla som blir räddade från de överfulla båtarna till havs kommer att föras TILLBAKA till Turkiet igen. BRA!

DE SVENSKA RÄDDNINGSBÅTARNA HJÄLPER ISTÄLLET SMUGGLARNA MED TRANSPORTEN TILL EUROPA
Även i vattnen mellan Libyens och Italien färdas överfyllda smuggelbåtar med folkmassor från olika delar av Afrikas stora kontinent till samma slutmål i Europa, nämligen Tyskland, Sverige och övriga generösa EU-länder. I denna del av Medelhavet har Sverige under åren bistått med räddningsbåtar som undsatt flera tusentals nödställda människor, de flesta alldeles intill Libyens kust. Men istället för att föra dessa tillbaka in till avgångshamnarna igen, har de svenska räddningsbåtarna övertagit smugglingsproceduren och fört dem vidare till Italien. Alltså egentligen BISTÅTT SMUGGLARNA i deras olagliga och farliga men lönsamma verksamhet!

Om detta finns mer att läsa i bloggen "Det goda samhället"

http://detgodasamhallet.com/2016/02/29/nato-kan-radda-liv-genom-att-fora-migranter-tillbaka-till-turkiet/#more-3700

http://detgodasamhallet.com/2016/02/29/eus-sista-chans/
 
Ingen bild

Erik

1 mars 2016 02:07

Det talas ju ofta om att detta beror på bristande vilja från företagen att anställa de invandrade. Så varför inte presentera en sammanslagen statistik, alltså inkuderande de icke utrikesfödda?
Detta för att belysa den totala förväntade arbetslösheten.
Som jämförelse kan då också en 'invandringsfri' arbetslöshet presenteras så att kostnaderna eller vinsterna(!) kan påvisas.

 
Ingen bild

Demokratur

1 mars 2016 06:03

Världens naivaste folk tror att det svenska folkhemmet ska försörja hela världen. Om några år får vi läsa om vårt folkhem i historieböckerna. Då ska jag njuta av den enda sanna glädjen. Skadeglädjen.

 
Ingen bild

Tompa

1 mars 2016 06:05

Man förstår hur illa det är med vårt land när den så nästan alltid insiktsfulle och vakne Johan Westerholm som har identifierat de flesta problem i landet och förmodligen också förstår att det går åt h-lvete för vårt land ändå skriver att han löser medlemskap och lägger sin röst på de galna sossarna.

Helt obegripligt och här faller hans konsekvensanalys ihop som ett korthus.

När tar Staffan Danielsson (C) klivet över till SD. Den mannen kan inte sova gott när han sitter i samma båt som verklighetsfrånvarande Annie Lööf.

 
Ingen bild

Tony

1 mars 2016 07:44

Lögner och rena önsketänkande står som spön i backen
hos dom politiskt korrekta, i dagens Ystads Allehanda
på ledarplats skriver en Susanne Nyström att SD är på
fallrepet?? Detta på grund av dom undersökningar som
gett SD lägre resultat i dom undersökningar som hon
och hennes gelikar behagat att redovisa, undersökningarna
som gett SD över 25 % lotsas dessa skenheliga journalister
inte om!
Att det är hennes eget och merparten av Journalisternas
önsketänkande hon pladdrar om är lätt att förstå, för hon
är en verkligt dålig spåkärring.

 
Ingen bild

Tjalle

1 mars 2016 09:06

Jag vet att i SCBs siffror så anges tiden FRÅN kommunplaceringen.
Så bör inte "utredningstiden" hos Migrationsverket adderas för att få en riktigare bild av förhållandena ?

Thoralf Alfsson

1 mars 2016 09:13

I framtiden bör det absolut inkluderas i tiden med tanke på att handläggningstiderna nu är över ett år och närmar sig två år.

 
Ingen bild

weasel

1 mars 2016 09:58

När det gäller den ständiga diskussionen om huruvida "invandringen är lönsam" eller inte ;
Folk verkar ofta missa att frågan är lika omöjlig som "Är det bra att det snöar?"
Ja- om man är skidåkare kan det vara bra att det snöar. om man har valt rätt valla till skidorna.
Om man däremot är vindsurfare är det mindre bra om det snöar.

Alltså;
invandringen är definitivt lönsam om man heter Bert Karlsson eller Jan Emanuel Johansson.
Om man däremot är en helt vanlig fattigpensionär så är den definitivt inte lönsam.

 
Ingen bild

Thor

1 mars 2016 11:06

Bra att detta uppmärksammas. Vän av ordning frågar sig dock varför inte sd efter mer än 5 år i riksdagen beställt en utredning av den här typen? Har jag missat något?

Thoralf Alfsson

1 mars 2016 13:12

Det är sannolikt att SD redan beställt men att man inte kommunicerat utredningen, utan använt den enbart vid beräknar av den egna budgetpropositionen.

 
Ingen bild

Steve

1 mars 2016 13:08

Thor, det undrar jag också.

 
Ingen bild

Thor

1 mars 2016 14:33

Hmm, undrar varför SD inte har kommunicerat en utredning av den här typen om de också beställt den när resultatet är så uppseendeväckande och tydligt påvisar sjuklöverns lögner? Fegar SD ur? Är någon lista på beställda utredningar tillgänglig är för allmänheten? Det är ju hursomhelst bra att sanningen äntligen börjar komma fram. Det kan väl till SD:s försvar sägas att det under lång tid mumlats desinformation från etablissemanget om att utredningar av den här typen inte kan tas fram för att tillämplig statistik saknas.

 
Ingen bild

Tomas 5500

1 mars 2016 18:07

Hej.

Någon som har hittat originalartikeln på Ledarsidorna som Thoralf hänvisar till?

Jag är förmodligen kass på att söka, men jag hittar den inte.

Tack på förhand.

Thoralf Alfsson

1 mars 2016 19:32

Det är inte någon originalartikel.

http://ledarsidorna.se/2016/02/hungriga-vargar-jagar-bast/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se