thoralf

Direktlänk till inlägg 8 april 2015

KFF OCH STENSÖ CAMPING

Av Thoralf Alfsson - 8 april 2015 23:01

Idag har jag en debattartikel publicerad i Barometern angående det som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. Läs artikel.


Igår (tisdagen) var det möte med kommunstyrelsen. Kalmar FF skall komma en gång per år och redovisa sin ekonomi för kommunstyrelsen. Igår var det Svante Samuelsson som var på plats och redovisade siffrorna som inte gladde. Det finns stor risk att KFF får likviditetsproblem redan under våren 2016 om man inte lyckas sälja spelare för minst 8 miljoner kronor under 2015. Med tanke på det spelarmaterial som KFF besitter är jag väldigt tveksam att man kommer klara det. Starten på allsvenskan innebär att man nu spelat 180 minuter utan att lyckats göra ett enda mål. Svagt!


Stensö campingen har varit ute på anbud för arrendatorer under vintern. Serviceförvaltningen som skött upphandlingen av en ny arrendator har valt ut Nordic Camping & Resort som ny arrendator av Stensö camping.


Nordic Camping & Resort är en av de största kunderna till Migrationsverket genom att man driver flera av sina anläggningar som asylförläggningar under lågsäsong. Som de flesta säkert vet är detta en mycket lönsam verksamhet. Vilket inneburit att företagets ekonomi är god. Vilket var en anledning till att valet föll på Nordic Camping & Resort som därmed anses kunna utföra de investeringar som avtalet innebär.


Böda Sands camping drog tillbaka sitt anbud på grund av att man inte ansåg sig kunna leva upp till de investeringskrav på Stensö camping som Kalmar kommun krävde. En paradox är att Migrationsverket indirekt spelar en stor roll vid val av ny arrendator och därmed slår ut en lokal företagare som inte satsar på Migrationsverket!


Under 2013 betalade Migrationsverket ut 9 830 975 kronor till Nordic Camping & Resort. Under 2014 steg summan till 19 104 939 kronor och under årets tre första månader har Migrationsverket redan betalt ut 7 947 487 kronor till företaget. Migrationsverkets utbetalningar motsvarar 20-30 procent av företagets omsättning.


Dessa uppgifter kommer givetvis inte lokalmedia lyfta fram i sina artiklar. Jag tog däremot upp dessa uppgifter i kommunstyrelsen och frågade om företaget hade planer på att öppna en asylförläggning på Stensö camping. Jag tolkade svaret jag fick som att det mycket väl kan bli så.


”Thoralf Alfsson (SD) ställde frågor kring huruvida det kan tänkas att campingen blir en asylmottagning och pekade på att Nordic redan har flera sådana överenskommelser med Migrationsverket.

– Vi är stolta över våra avtal med Migrationsverket. Det säger sig självt att avtal med dem, eller Trafikverket eller en byggnadsfirma är bra för ekonomin. Men kärnverksamheten är camping och det här med Migrationsverket kan vara en fluga som pågår just nu, svarar Tom Sibirzeff.”


Ur artikel i Barometern


I Kalmar kommunfullmäktige finns dock ingen majoritet för att kunna stoppa en sådan utveckling! Enligt ett rykte ser socialdemokraten Johan Persson gärna en asylförläggning på Stensö!


Så de boende på Stensö, Kalmarsundsparken, Gamla stan, Sandås och Tegelviken kan ställa in sig på att man sannolikt kommer få en asylförläggning in på knutarna inom en inte alltför avlägsen framtid om massinvandringen fortsätter till vårt land.


PS


När det gäller eventuella uteslutningar av medlemmar i partiet väntar jag med att kommentera det tills det finns ett beslut av partistyrelsen. Det skulle fler personer göra!!! 
 
Ingen bild

Demokratur

8 april 2015 23:39

Ha, ha, ha. Då får man hoppas att grannarna till campingen röstat PK ... Sug på den karamellen.

Thoralf Alfsson

8 april 2015 23:44

Det gör de i allra högsta grad.

 
Ingen bild

Urban L

9 april 2015 00:02

Tyvärr vet jag flera boende i södra området som röstar SD och då kanske det hela inte spelar så stor roll fån föregående val. Men samtidigt är det ju "bara" 13% som då röstade rätt och då finns det fler som borde öppna ögonen innan de vaknar bredvid en moské i Långviken.

 
Ingen bild

Nils

9 april 2015 05:58

Om detta stämmer så kan de boende vid stensö räkna med fallande bostadspriser. Det finns flera sådana fall i landet där boende i hus ej kunnat flytta från sina bostäder för att ingen vill flytta dit längre pga alla flyktingar. I dessa fall har de boende sett sina huspriser rasa med 50%. De har fått välja mellan att sälja med förlust och ha skuld på ingenting eller bo kvar. Det är bara gratulera Kalmar till detta jag antar de flesta i kalmar har röstat på sjuklövern.

 
Svensson

Svensson

9 april 2015 06:53

Kalmar FF kommer nog få en jobbig säsong,både sportsligt som ekonomiskt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

9 april 2015 07:26

Spelar inte den stora megastjärnan! Henric Rydström
i Kalmar längre ? Eller har han redan köpts upp av
Real Madrid eller liknande klubbar?? För om han var
hälften så duktig på fotbollsplanen som han var redig
i politik, ja då måste han vara en tillgång?

 
Ingen bild

M

9 april 2015 07:41

Jepp, man röstar på Sjuklövern i Kalmarsundsparken-Stensö, som är SD:s näst sämsta distrikt i Kalmar. Rimligtvis måste detta betyda att en nyöppnad flyktingförläggning är glädjande nyheter för de boende där. SD bör därför aktivt stödja dessa planer. Att fastighetspriserna i området justeras ner någon miljon eller två tror jag inte de boende med så pass rymliga och vidöppna hjärtan har något emot.

 
Ingen bild

Demokratur

9 april 2015 09:26

Apropå huspriser så är det just denna situation som gör att jag inte tänker äga någon fastighet i detta land. Hyr man kan man fly den påtvingade " berikningen" med tre månaders varsel. Äger man står man där med skägget i faxen (=osäljbar fastighet). Framtiden finns utanför detta skämt till land.

 
Ingen bild

Love

9 april 2015 10:01

->M
Japp! 94% lyckliga skitar som fått som de ville. Nu kan de öppna mer än hjärtat.

Thoralf kan väl guida de nyanlända svenskarna till Gustav Vasastenen, och där berätta om hur nationen en gång blev till. Hur nationen får sitt slut behöver han inte gå in på. Det fattar alla ändå.

 
Ingen bild

Irene

9 april 2015 10:23

Igår fick jag SD-Kuriren med en artikel, skriven av M Karlsson där han beskriver "Den så kallade identitära rörelsen", efter läsningen förstår jag lite bättre varför SD-ledningen drar ut i strid. Än är ingen dömd och Thoralf gör rätt i att avvakta. En annan nyhet i tidningen, en betydligt trevligare, är att "Partiets numera traditionella vårtal på Långholmen i Stockholm" blir den 9 maj, väl mött alla Sverigevänner.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

9 april 2015 11:23

KFF har väl alltid varit ett sosse-fäste av rang. Speciellt under Rydström/Wastå/Carlsson-tiden. Nu för tiden spelar det väl mest inhyrda legoknektar från jordens alla hörn i detta lag - och resultaten talar för sig. Rydström förresten, hade med sin rakade skalle passat lika bra i AFA som defensiv mittfältare på den röda planhalvan. Stor i truten men bakom pannbenet... Minns hans ordväxling i Barometern med Anders Johansson. Lilla "rydan" blev ordentligt avklädd, sitt "viagrauppblåsta" ego till trots.

Härligt att mångkulturen kommer till Stensö. Det är av vikt att vita murar raseras så att folk blandas. Att dessa vita reservat utrotas, ingen ska kunna undgå att blandas! Fram för fler murbräckor. Jag vill se "modulhus" på Svensknabben och Boholmarna, zigenare som campar på golfbanor, tattare i varje portuppgång i centrala Kalmar, lintottar som får böta till "ensamkommande" skäggbarn. Kör hårt, ända in i kaklet! 
Ingen bild

Hasse

9 april 2015 11:56

In med en insändare i lokaltidningarna Thoralf så kanske idealisterna som hela tiden levt i en skyddad miljö vaknar och drar igång en debatt om asylinvandring-och boenden. Kan bli riktigt roligt för all utom för JP och hans anhang.

 
Ingen bild

Bengt Lundström

9 april 2015 12:08

OT
SD finns. SDU finns. Varför finns det ingen pensionärsorganisation med SD-inriktning?

 
Ingen bild

Nisse

9 april 2015 12:31

Herregud du verkar ju inte ha nån vidare koll på fotbollsvärlden och i synnerhet Kalmar FF överhuvudtaget, 8 mil är ju inga problem, tanke på att Kalmar har den femte högst värderade truppen i allsvenskan och intresset för serien är större än någonsin.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

9 april 2015 12:40

Den, under utredning, vettiga J-O Bengtsson skriver på sin hemsida:

"Ämnets allvar är dock sådant att det är svårt att glädjas över den större försiktigheten. Även Åkesson menar alltså, i en diskussion om Hahne och de andra i Stockholmsstyrelsen inklusive mig, att det ”skulle kunna vara så” att ”odemokratiska krafter flyttar fram sina positioner” (och vi vet ju vilka andra oförsiktiga beskrivningar Karlsson också givit av dessa krafter). Varför lånar sig Åkesson till detta? Alla, SDs medlemskår i dess helhet, media, allmänheten, kan ju med sensationell övertydlighet se att den enda odemokratiska kraft som för närvarande flyttar fram sina positioner är SDs partiledning, sådan den visar sig i sitt agerande mot den nyvalda Stockholmsstyrelsen."

http://janolofbengtsson.com/2015/04/03/akesson-och-destabiliseringen/

 
Ingen bild

Lärare

9 april 2015 12:59

Har funderat över det också!
Kanske man kan starta kommunvis till att börja med. Har för mig jag läst att det finns en senioravdelning "någonstans i Sverige".

Skulle verkligen behövas mer fokus på pensionärerna och deras många gånger svåra ekonomiska situation.
Reinfeldt lovade att när finanserna så tillåter ska pensionärerna få sin del också. Finanserna har tillåtit det länge nu, men synd att det inte gäller oss svenskar!

 
Ingen bild

KS

9 april 2015 15:45

.....så härligt! Nu när Stensö blir ett utanförskapssamhälle, så får vi väl se grillfester i trädgårdarna, toaletter likaså, mm mm. Det måste kännas oerhört spännande för nuvarande befolkning, att äntligen få umgås med sina hittagna fränder! Vilken blandning. Tillsammans med alla tiggarna som finns här i Kalmar, kan det bli ett område som kan visas upp i landet. "Så här fungerar integrationen här"! Jag skall redan tipsa de hitresta sydosteuropeerna om möjligheterna som finns.

 
Ingen bild

Rosenrasande

9 april 2015 19:59

”Deras målsättning är att etablera ett kalifat i Sverige där bara sharialagar skall gälla.”

https://meritwager.wordpress.com/2015/04/09/deras-malsattning-ar-att-etablera-ett-kalifat-i-sverige-dar-bara-sharialagar-skall-galla/


När skall vi svenskar tvingas bära vapen för att skydda oss mot miljöpartiets sinnessjuka människofientliga invandringspolitik?

Miljöpartiet? Ja det är i huvudsak MP men också M och FP som ödelägger samhälle efter samhälle med denna vansinniga politik. Kan bloggens läsare lista ut eller kanske vet vilken flyktingförläggning det gäller?

 
Ingen bild

Demokratur

9 april 2015 21:08

Miljöpartiet hatar Sverige och svenskarna.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 april 2015 22:01

Skall man placera en flyktingförläggning i Kalmarområdet-området är väl Stensö svårslaget , nära till Länssjukhuset, här får vården möjlighet att brilljera

Ica Södercentrum kommer att få ett uppsving, handlarna i Borgholm ställer säkert upp med tips om hur man bäst tillgodoser dom nya svenskarnas behov :=)(=:.

Extremt fin promenadväg via Långviken, Kalmarsundsparken, Gamla staden, och vips är man i central Kalmar, kan det bli bättre ?
Sannolikt kommer det att bli ännu mera populärt att bo söder om järnvägen.

Nu får vi hoppas att dom förtappade själarna ca 6% ,som röstade på SD i detta valdistrikt minskar radikalt i valet 2018

Öppna era hjärtan, och gärna era trädgårdar också om möjligt :=)(=:
Skulle det mot förmodan vara hål i bensintanken, så är det dom förrymda bensinkorrarna, som varit framme, och inget annat

Återigen sällan hamnar godheten, så extremt rätt ,stort grattis Stensö Långviken Gamla stan, och inte minst köpmännen i city

 
Ingen bild

OT

9 april 2015 22:44

@Thoralf "När det gäller eventuella uteslutningar av medlemmar i partiet väntar jag med att kommentera det tills det finns ett beslut av partistyrelsen. Det skulle fler personer göra!!!"

Hur det nu än går med de eventuella uteslutningarna så kommer SD att gå starkare ur detta! För tänk efter lite nu; all publicitet är bra utom den som ger dåliga resultat.

Och om det skulle visa sig att någon ur SDU är tokigre än mig; då skall de förbanne mig uteslutas (för jag tål ingen konkurens)! Skämtåsido, Sverige och svenskarnas existens är viktigare än någon utav oss alla, såtillvida att utan landet eller vårt folk, så får varje enskild svensk lika svårt att existera som en kurd i kurdistan.

P.S: För övrigt betraktas vi SD-väljare fortfarande som mindre vetande av 7klövern som kommer att bli - "Thunderstruck": https://www.youtube.com/watch?v=e4Ao-iNPPUc

 
Ingen bild

OT

9 april 2015 22:57

"You stand accused of robbery! You heard the balif said."

En sång för all dem i 7klövern utan vett.

Soo 7klövern "Run Over The Hills And Far Away": https://www.youtube.com/watch?v=WJ5hF63611M

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se