thoralf

Direktlänk till inlägg 14 april 2015

JÄVSTRIANGEL

Av Thoralf Alfsson - 14 april 2015 20:30

 


Jag har i flera olika blogginlägg tagit upp den ”jävssituation” som uppstått sedan kommunalrådet Johan Perssons sambo Malin Almqvist utsågs till länsråd på Länsstyrelsen i Kalmar av alliansregeringen. Länsstyrelsen är den myndighet som till exempel granskar detaljplaner och överklaganden hos kommunen.


Att Malin Almqvist i flera intervjuer i media uttryckt att hon inte deltar i ärenden som berör Kalmar kommun på Länsstyrelsen hjälper inte långt. Bara misstanken om jäv är tillräcklig för mig. Att sedan tillsättning inte gjordes på meriter utan snarare kontakter gör inte saken bättre.


Eftersom Malin Almqvist tidigare varit politiker för Moderaterna både inom landstinget och kommunpolitiken och dessutom suttit i partistyrelsen på riksnivå för Moderaterna är jag övertygad om att det diskuteras politik och arbete vid köksbordet i Bjursnäs om kvällar och helger.


När jag granskade Kalmar kommuns nya affär med Nordic Camping & Resort som arrendator i 35 år av Stensö camping i Kalmar hittade jag en ny liten detalj som gjorde att jag åter igen började fundera över denna jävssituation. Läs mitt tidigare blogginlägg om affären.


Varför värnar inte Kalmar kommun de lokala företagen vid denna upphandling! Böda Sands Camping är en stor aktör som la in ett anbud men som senare hoppade av upphandlingen. Något som jag finner både märkligt och tråkigt!


Varför blev det Nordic Camping & Resort? Hade Nordic Camping & Resort kontakter i Kalmar? Fick Nordic Camping & Resort information om anbuden från andra intressenter? Det är faktiskt frågor som kan ställas och bör ställas!


Varför ställer jag dessa frågor?


När jag synade Nordic Camping & Resorts styrelse fann jag ett samband som kopplas till jävstriangeln. Nedanstående är Nordic Camping & Resorts styrelse.


 


Styrelseordföranden Fred Joakim Skantze i Nordic Camping & Resort har flera andra uppdrag. Bland annat är han också styrelseledamot i ett företag som heter Goodpoint AB. Vem tror ni är styrelseordförande i detta företag? Jo, ingen mindre än landshövding Stefan Carlsson!


 


Bingo för Nordic Camping & Resort! 


Nu är frågan om jävstriangeln har haft inverkan på vem som fått avtalet som arrendator av Stensö camping under 35 år. Jag undrar i varje fall om allt gått rätt till.


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

14 april 2015 21:22

Vad gör traktens journalister? Thoralf, ge dem var sin spade så att de också kan gräva...

 
Ingen bild

Mattias

14 april 2015 21:42

@Thoralf
Får du inte fan för den där triangeln inom det närmaste dygnet kan du nog skriva vad som om höga vederbörande i framtiden ;)
Föresten, har du eller någon annan från ert parti blivit inbjudna till fixarfrasses residens och de flådiga middagarna? Han ska väl vara politiskt neutal i sin gärning har jag hört.

 
Ingen bild

Mattias

14 april 2015 21:52

Har läst igenom inlägget igen. Måste tacka dig för att du drar upp den här smutsiga byken i ljuset, inte varje dag det händer. Hoppas att även lokalpressen (som läser här varje dag) tar upp det här.

 
Ingen bild

Eric H

14 april 2015 21:53

Grävande journalistik innebär idag vanligen att man gräver ner "störande problem".
Vidgar man området sker ju detta på daglig basis i media.
Är det, t ex, nån som minns de åtta "svenskarna" på finlandsbåten??
I det fallet hittar vi både lögn och döljande..
Rent generellt, hur många rejäla "kommunala scoop" har det varit de senaste åren? Nån som minns något?
Kalmar bör väl inte vara ensamma? Göteborg? Malmö?
I o m fjärmandet av politiker från väljarna bör det väl ges rätt många möjligheter till "pluslön"?
Den vanligaste formen av korruption, vänskapskorruption, är visserligen svårbevisad, bara indicier vanligen, men just "sängkammarallianser" är ju lätthittade!
Visa nu journalister vad ni kan!

 
Ingen bild

pg

14 april 2015 22:23

Är kommunen så illa ute att de sätter sig i en jävs-situation?
Ja, är nog tyvärr svaret för samtliga kommuner!
Och det beror på att för få, är villiga att engagera sig politiskt!
Det är så bekvämt att kasta skit utan att behöva göra något!

Vi har drabbats av en tragisk förlust inom SD.
Vår högst värderade medarbetare

"Någon Annan" har avlidit.

Någon Annans död skapar en vakans som blir

svår att fylla.



Någon Annan har verkat på vårt SD sen

dess start.

Han gjorde långt mera än en normal

personarbetsinsats.

Så fort ett jobb skulle utföras som var obehagligt

eller jobbigt,

eller krävde det allra minsta civilkurage så blev reaktionerna:

Låt Någon Annan göra det!!



Det var allmänt känt att Någon Annan under sin levnad

gjorde en oerhörd insats.

Så fort det fanns behov av frivilliga så blev det att

Någon Annan skulle ställa upp.



Någon Annan var en underbar människa som ibland verkade

övermänsklig.

En enda människa kan bara göra en

begränsad insats.

Sanningen att säga förväntade alla alldeles för mycket

av Någon Annan.



Någon Annan föregick alltid med gott exempel.

Nu är han borta och vi undrar lite till mans:

Vad ska vi nu ta oss till?

Vem ska nu göra allt det som

Någon Annan gjorde?



Vi måste inse att vi hädanefter inte kan vara beroende av

Någon Annan!!



VI MÅSTE GÖRA DET SJÄLVA OCH

VI MÅSTE BÖRJA NU!!!

 
Ingen bild

Stundtahl

14 april 2015 22:27

Att med geometriska figurer och klarlagt beskriva ett korrupt samhälle är utmärkt bra Thoralf!
-Barometern å övrig gammelmedia, ni som lovade oss en objektiv granskning,...var blev ni av??

Ps. -tillåt mig citera Alf Henriksson: ”Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem. Endast det som hemmavid kniper ska lösas efter andra principer".

 
Ingen bild

Urban

14 april 2015 22:34

Det borde komma i dagsljus vilket underlag moderaterna fick inför ställningstagandet för Linnéuniversitets placering. 4 halvfulla sidor. Men det var bara en inriktning, vilket JP sedan använde i de riktiga förhandlingarna om Linné. Svagt av alla ledarmöten i Moderaterna att bara svälja det. Visserligen fick de informationen hela 15 minuter innan KF så de hade inte en chans att diskutera ihop sig. När sedan oppositionsråd Petersson sa snäsigt att det är bara att följa med, så borde någon Moderat sagt Stopp och belägg!

 
Ingen bild

Gargamel

14 april 2015 22:35

Ger man journalisterna en spade så kallar dom det för en kratta. Sen använder dom den för att kratta landshövdingens uppfart i hopp om några godbitar från husbonden.

 
Ingen bild

Bosse

14 april 2015 22:51

Svar till Hulda Mk1.
Traktens journalister sitter i knät på kommunalrådet Johan Persson. Undersökande journalistik är ett okänt begrepp på länets största tidning Barometern, i alla fall sedan Gunnar Rockström gick i pension.

 
Ingen bild

Göran

14 april 2015 22:57

@pg,

Lika f-t så är man tvungen att göra allting själv för att det ska bli riktigt gjort.

 
Ingen bild

Småländska

14 april 2015 23:31

Ja jag blir inte överraskad! Vi i familjen kollade upp Nordic camping o resort direkt, men tänkte inte på ev kopplingar till landshövdingen, bra jobbat Thoralf! Vad gör journalisterna?? Inte sitt jobb iaf, bara indoktrinering varje dag om invandringen/flyktingarna/romerna mm

 
Ingen bild

Svinfeldt

15 april 2015 01:28

Kan kommungranskarna i Uppdrag Granskning vara något för kommunen Kalmar?

 
Ingen bild

w-son

15 april 2015 01:40

Thoralf, det finns en hel del om denne Carlsson. Letar man vidare på uppdrag landshövdingen Carlsson har, så ser man att han även har uppdrag inom AB SOLOM, som i ägs av Sollentuna kommun. Bolaget har en styrelse som leds av Stefan Carlsson, Landshövding i Kalmar län, och VD för AB SOLOM är fr o m 1 mars 2015 Jane Lundström.
http://solom.se/om-oss/vardegrund/

Obs! adressen ovan med ordet "värdegrund"..... Den gode Landshövdingen verkar ha sleven i många köttgrytor.
Det är uppenbart inte alla som är lika imponerade av landshövdingens sidouppdrag då man kan läsa följande i ”Vi i Sollentuna”, publicerad 2013-12-05 under rubriken ”Han är styrelseordförande för AB Solom”:

”Även om det finns landshövdingar med många fler styrelseuppdrag än Stefan Carlsson hamnar han dock sjua i arvodesligan, enligt Sveriges Radio. Ungefär 340 000 kronor extra per år får landshövdingen från sina styrelseuppdrag, varav 20 930 kronor per månad är för ordförandeskapet i AB Solom. Det är nästan lika mycket som de 22 000 kronor i månaden ett hemtjänstbiträde tjänar på heltid i bolaget.”
http://www.direktpress.se/viisollentuna/Nyheter/Kalmars-landshovding-i-aldrevarden/

Läser man vidare om Sollentuna kommun så ser man att man även bildat en koncern med namnet AB Vårljus med ett antal kranskommuner i Stockholms län som tydligen ägnar sig åt en mycket luckrativ verksamhet.
På AB Vårljus hemsida kan man läsa:

”Vårljus ägs av de 25 kranskommunerna i Stockholms län. Bolaget bildades 1994 i syfte att tillgodose socialtjänstens behov av institutionsvård för barn, ungdomar och familjer med psykosociala problem. Vid starten bestod bolaget av sex behandlingshem och tre familjeutredningsinstitutioner. Över tid har vår verksamhet breddats och spänner idag över behandling i såväl dag- som dygnsvård, gruppboenden för ensamkommande flyktingungdomar, stödboenden, träningslägenheter, utredning i institution och öppenvård, jour- och familjehemsverksamhet samt behandlingsprogram i öppenvård.
Sedan sommaren 2006 bedriver vi verksamhet för ensamkommande flyktingungdomar. Från en blygsam start har verksamheten vuxit till att 2015 omfatta 16 gruppboenden, ett transitboende samt sju stödboenden. Den är idag vår största verksamhetsgren.”
http://www.varljus.se/om-varljus/

Så frågan man (åtminstone jag) ställer sig (mig) är i vad mån denna ”humanism” vi ständigt hör från dessa politiker, landshövdingar och övriga i dess närhet egentligen bottnar i ren och skär girighet mer än en fin värdegrund. Fast det är kanske värdet på deras rundhänta arvoden som avses med värdegrund?

Thoralf Alfsson

15 april 2015 07:30

Intressant! Tack för denna information.

 
Ingen bild

thomas falk

15 april 2015 02:14

Vem förväntar sig något av Svenska journalister? Enligt SOM-institutet
har dom lägst förtroende av alla yrkesgrupper, inklusive politiker.
Undra på det! Säger det igen: Läs utländska medier. Svårt med språket?
Google translate. Man fattar vad dom menar även om inte allt blir 100.
Dessutom: Gör en kulturgärning: Sparka ut TV:n.

 
Svensson

Svensson

15 april 2015 06:41

Det här är korruption på hög nivå, när man ger närstående fina arbeten.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

15 april 2015 07:26

Mycket intressant! Bra journalistik.

 
Ingen bild

OH

15 april 2015 08:12

Idag ger Alliansens väljare sina företrädare uppdraget att stödja kommunisternas och socialisternas höjning av bränslepriserna med minst 1 krona litern. Tala om nyttiga idioter.

 
Ingen bild

Tony

15 april 2015 08:17

Ja ett annat bevis på hur Sveriges ynkliga
Mediakår jobbar fick vi i Rapport i går.

Man kan ju fundera över varför dom lägger ner
stor möda på våldtäkter som sker i Indien, när
dom är närmast tystlåtna om alla dom som sker
i vårt land, som ligger i absolut Världstopp?
Den senaste gruppvåldtäkten, som utfördes av
åtta importer var bara intressant att skriva
om tills dom inte kunde köra Racet längre att
det var 8 Svenskar som utfört dådet.
Speciellt Kvinnliga journalister borde skämmas
ögonen ur sig för denna enorma feghet!

 
Ingen bild

KS

15 april 2015 08:19

Nu vet jag inte om det går att knyta Carlsson till "Stensöbolaget" och kommunen.Men det går väl att pröva? Någon kommunbo i Kalmar kan väl överklaga kommunens beslut om försäljningen. (Om det inte är för sent)? I övrigt blir jag glad när jag läser resultaten av Thoralfs och bl a w-son:s undersökningar! "Journalisterna" i Kalmar bör nog skärpa sig lite. Kanske det blir så nu?....

 
Ingen bild

tant Gul

15 april 2015 09:26

Carl Bildt: Det första är nationens ekonomi.
Skavlan (med framskjuten haka, tror sig på säker mark nu): Och hur går det till, om jag får fråga? Sverige har ju jämfört med de flesta andra europeiska länder lyckats bra med sin ekonomi.
Carl Bildt: Ja, det är sådant som alla dessa softheads brukar säga. Men det man gör är att importera mängder av bidragstagare. Helst kravfyllda lågutbildade muslimer som aldrig levt i en fungerande nation. Det är nämligen så fiffigt att det är en irreversibel process. När Sveriges medborgare sänkt sin arbetskapacitet från åttio till femtio procent, det är på väg att ske, så fortsätter det bara nedåt. Vi får ett högskattesamhälle med en girig stat som inte längre levererar den utlovade välfärden. Och i valen vinner vänstern för varför skulle bidragstagarna rösta mot sina egna intressen? De högutbildade sticker! De ser ju sig själva som kosmopoliter. Fiffigt va!

https://morklaggning.wordpress.com/2015/04/14/kriget-mot-nationerna/#more-13105

 
Ingen bild

Lärare

15 april 2015 10:26

Lyssnade till Oscar Sjöstedts kommentarer ang regeringens prioriteringar i vårbudgeten.

20 miljarder extra utöver höstens budgetförslag, ska gå till integration och migration. Kostnaderna har alltså ökat med 20 miljarder på ett par månader... SKRÄMMANDE!!!

Ut med vårkampanjen snart SD!

 
Ingen bild

Lena

15 april 2015 10:36

@KS
Det är helt riktigt, och de kör denna "nyhet" varje vecka i mer än en månad, ja förresten, hörde om det redan för ett år sedan. Dessutom får olika människor uttala sig om tillståndet i Indien. Det skulle aldrig tillåtas om det gällde någon gruppvåldtäckt i Sverige. Svenska folket ska hjärntvättas att tänka hur hemskt det är i Indien, men här i Sverige har vi inga sådana problem. Vilket hyckleri! Skönt att någon annan ser det som jag ser svart på vitt. Men public service kör sitt race! Det ska hamras in. Här kommer ordspråket "väck inte den björn som sover" in.

 
Ingen bild

Observer

15 april 2015 10:38

Ja, som sagt. -Det finns en a n l e d n i n g till att intresset för massinvandringen, e l l e r skall vi säga invandrartraffiking hålls igång!!!

Som vi ser är invandrarna endast bulvaner som möjliggör att vissa snyter åt sig / Dränerar skattepengar...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 april 2015 15:35

Marika Formgren svarar Mattias Karlsson.
http://www.marikaformgren.se/#post70

"Att kalla någon neofascist eller nazist fyller nämligen ett enda syfte: att dehumanisera den personen, att få omgivningen att se honom/henne som något annat och lägre stående än en människa. Därför förstår jag att så många SD:are tog så illa vid sig när statsministern, med hänvisning till Henrik Arnstad, kallade SD för neofascistiskt. Därför var det en viktig framgång när ett antal forskare sågade Arnstad och Löfven och sade att SD inte alls är neofascistiskt. Och därför är det obeskrivligt korkat och ett strategiskt självmål av episka mått att Mattias Karlsson plötsligt ger Arnstad och Löfven rätt, genom att börja tala om SD:s interna problem med neofascister."

Något för Mattias Karlsson att fundera över kanske?

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 16:13

Lite mer Marika Formgren:

"Alla SD:are som någonsin har upprörts över etablissemangets mobbning bör fundera över min parafras på Bibelns gyllene regel: ”SD bör behandla medlemmar som de uppfattar som ”ideologiska avvikare” så som de själva vill behandlas av etablerade medier och partier: Rakt, ärligt och med sakargument, inte med epitetsklistrande och skräckens primat.”"

 
Ingen bild

Mattias

15 april 2015 16:43

Cosmik Debris
Onsdag 15 april 15:35
"Och därför är det obeskrivligt korkat och ett strategiskt självmål av episka mått att Mattias Karlsson plötsligt ger Arnstad och Löfven rätt, genom att börja tala om SD:s interna problem med neofascister."

Ja det där har jag funderat på, det är obeskrivligt korkat. Förvisso är det nog befogade epitet för en del inom SD, men knappast alla. Vad som torde vara mer oroveckande är de ständigt dubbla måttstockarna, för det måste väl även ni aktiva SD-are se att det finns?

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2015 16:55

Annat ämne. Aftonbladet och Expressen går nu ut med nyheten att personer inom SDU tror ha fått sina mejlkonton kapade. Tja, behöver man fundera över vilka gärningsmännen är...?

 
Ingen bild

World Traveller

15 april 2015 17:38

@ Lena

''Väck inte den björn som sover''

Det verkar som om björnen aldrig vaknar. I ett normalt land hade politikerna och media aldrig kunnat hålla på och förnedra och diskriminera sin egen befolkning så här. Ej heller i Sverige för femtio år sen. Men idag går det på grund av flera decenniers hjärntvätt i skolan och via media om hur dåliga vi svenskar är, vilka rasister vi är och hur värdelös vår kultur är.

Jag tror att björnen aldrig kommer att vakna. Tyvärr.

 
Ingen bild

OT

15 april 2015 19:43

Apropå ”jävssituation” också kallat ”Scratch my back and I'll scratch yours”: https://www.youtube.com/watch?v=kRMW87IHAI8

 
Ingen bild

OT

15 april 2015 20:21

Apropå "SDU och Expo i maskopi mot SD?" - "...mejlkonversation mellan SDU:s ordförande... och vice ordförande... som indikerar att... samarbete med... Expo. Syftet... skada moderpartiet...": http://avpixlat.info/2015/04/15/sdu-och-expo-i-maskopi-mot-sd/

Om detta stämmer så finns det bara en sak att göra; SD skall centralt sluta tjafsa och rensa rent och slänga ut SDU nu! Punkt slut! Och om någon i SD/SDU har nära kontakter med EXPO skall dessa uteslutas omedelbart.

P.S: Risken är annars att folk ger upp och ger fan i allt (7klöverns våta dröm): https://www.youtube.com/watch?v=CQU1QTDxmug

 
Ingen bild

Rune

15 april 2015 20:50

Håller med OT!
Men givetvis bör ju exakt samma sak gälla för SDs ledning.
SD-folk skall ju självklart inte fraternisera med EXPO och deras Researchgrupp.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 20:59

Wow, avskrädet från Avpixlats kommentarsfält har hittat hit...

Thoralf Alfsson

15 april 2015 21:06

????

 
Ingen bild

Lena

15 april 2015 21:11

@World Traveller

Nej, jag tror inte heller att en stor del av befolkningen kommer att vakna, de trivs så bra med att inte behöva tänka.

Ibland tänker jag tillbaka på mitt unga liv och minns att jag själv var väldigt entusiastisk och naiv som ung. Det hör kanske till i den åldern att intressera sig mest för vad alla andra tycker och tänker. Så jag ska inte döma alla, men en sak som jag inte accepterar är attityden mot oss som har några år på nacken och som läst på lite mer. Det är så okultiverat att bara vända ryggen till om man kommer med en kommentar som inte gillas. Det kunde jag aldrig göra när jag var ung, jag var alldeles för väluppfostrad för det. Men även uppfostran har kommit ur modet, tyvärr, och än värre är att de äldre verkar ta efter i ganska hög grad.

Jag hoppas ändå på att (och tror innerst inne) att detta kommer att vända en dag. De som överlever denna tidsepok är de unga som är lite framåt, har bra uppfostran (viktigt i alla lägen och i alla civiliserade länder) och av nyfikenhet vill lära sig, på djupet, om orsak och verkan, respekterar ärlighet, vill lära om historia och lära ett schyst yrke - är de som kommer att klara den kris vi f n lever i. Tror att det faktiskt finns en hel del sådana, många har ännu inte "blommat ut".

Det som oroar mig är dock hur de ska klara av alla oärliga människor, särskilt de som kommer utifrån och inte har tillstymmelse av lojalitet till vårt land och vår arv.
Uppriktigt sagt så har jag sedan 90-talet helt bytt sida, från att ha varit för multikulti (fast jag var inte så medveten om att det hette så då) till att (p g a egen erfarenhet) se det galna i att blanda för mycket. Det funkar inte! Om det ska blandas ska det vara rätt sort människor som kommer hit, de som är villiga att förstå och intressera sig för vår kultur. De som bara kommer för bidrag är en kvarnsten för oss att dra ikring med. Till vilken nytta? Men varför hatar vänstern oss så mycket?




 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 21:16

Thoralf:

De lågpannade individer som bara läser rubriker och sväljer allt med hull och hår, totalt renons på eget tänkande.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 21:26

Vari dessa mejl framkommer det att sdu-ledningen vill, eller har, samarbetat med EXPO? Att de av en slump stöter på varandra på krogen och som helt vanligt civiliserade människor kan ta en öl tillsammans utan att nävarna ska tala?

Artikeln i Nyheter Idag var tendentiös. Artikeln på Axpixlat är ohederlig och full av spekulationer.

Det enda mejlkonversationen "avslöjar" är att Hahne och Kasselstrand är smått naiva om de tror att de har lyckats bättra på sitt rykte hos Poohl. Inget annat. Vilket är den totalt diametrala motsatsen till "fascistkämpen" Karlssons uppsåt när han tog kontakt med EXPO som faktiskt eftersökt ett samarbete med sagda organisation.

Men för att göra det enkelt för de med läsförståelse:
Karlsson agerar nyttig idiot åt EXPO.
Hahne/Kasselstrand trodde de kunde få EXPO att agera nyttig idiot åt dem.

Men jag förväntar mig inte att den mest indoktrinerade svansen, den fårskock som råkade bli SD:s skäller som deras husse beodrar.

 
Ingen bild

Lena

15 april 2015 21:28

@Cosmik Debris
Marika Formgren är guld - vilket klargörande!
MK har en del kvar att lära sig, hoppas han och de andra hittar rätt till slut.

 
Ingen bild

Hood

15 april 2015 22:03

Signaturen "Tomas Olsson" uttrycker med det ringaktande epitetet "avskrädet" tidigare kommentatorers inlägg som negativa. Jag personligen vore tacksam för ett förtydligande på vilka kommentarer detta är applicerbart.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

15 april 2015 22:38

Hood: Jag syftar på alla de som fick tunghäfta när Mattias Karlsson blev avslöjad som den förrädare han är men som nu skäller på husses order när Nyheter Idag och Avpixlat kokar en väldigt tunn soppa på att WH och GK har supit ihop på krogen med Poohl. Det är just dessa som jag kallar avskräde. Förövrigt mejl som har hackats! Det blir bara smutsigare och smutsigare för var dag som går. Tjänstemän som sparkas på lösa grunder, partiledningen trogna Sd-politiker undkommer fadäser som bryter mot "nolltoleransen". Och så vidare rullar det på.

Sedan detta "uppror" som WH/GK ska ha lett mot partiledningen. Vad är det? Att på demokratisk väg presenterat ett alternativ till den partitrogna styrelsen i SD Stockholm. Om inte partiledningen kan vaska fram egna alternativ som genom demokratins meritokrati tar makten utan likt den värsta envåldshärskare måste utesluta det bättre alternativet för att behålla sin makt. Är det då fortfarande frågan om ett demokratiskt parti?


Vad mig anbelangar, avyttra varenda djävel som figurerat i media i den här soppan. Gå tillbaka till det ursprungliga, gör en "reboot". Ta in människor som har haft ett jobb på riktigt. Avskaffa alla nolltoleranser och annat trams.

 
Ingen bild

Göran

15 april 2015 22:53

Off topic,

Ian Wachtmeister om vårbudjeten på Avpixlat. (läsvärt. Länk i marginalen).

 
Ingen bild

Hacke

15 april 2015 22:58

Känns rätt skönt att kostatera att mitt i denna turbulens är kungen tillbaka i full form och sliter hund igen för Sveriges framtid.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2687106-akesson-var-hemlig-sd-gast-i-goteborg

 
Ingen bild

Tony

16 april 2015 07:35

@ Lena.
Du skrev" ibland tänker jag tillbaks på mitt unga liv..."

Ernest Hemingway skrev följande om ungdom.

"Ungdom är just så allvetande att de förstår allt
utom det, att också en gång de medelålder var lika
allvetande, tills de verkligen förstod någonting".

 
Ingen bild

Maja Dacke

16 april 2015 12:14

Thoralf, hur är det med logerna i Kalmar? Många frimurare hos er i stan? Detta med jäv kan ha ett samband ... men törs du ta upp det?

Jag minns från en arbetsplats en gång i tiden hur arbete och framtidsplaner las upp av 'makthavare' i bastun tillsammans med en back öl. Jag var av förklarliga skäl inte närvarande men en kollega av lämpligt kön var det ... och skvallrade!

Som sagt ... ...

Thoralf Alfsson

16 april 2015 12:27

Logerna bedriver ju en undanskymd verksamhet med väldigt lite insyn. Men det vore givetvis intressant att se vilka medlemmar som ingår.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

16 april 2015 12:55

Av en slump ramlade jag över en medlemsmatrikel som låg upplagd på en hemsida. Tror den låg under Kalmar Lantmäns domän. Men det var nog 7-8 år sedan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards